Dodaj do ulubionych

Nie potrzeba dobrych ludzi

30.08.26, 21:12
m.youtube.com/watch?v=dzi4pSSy7mw

Tylko radosnych . Nie potrzeba też współczucia jako wartości .

Od tego chyba zaczęła się między ja znajomość z tym panem . Jakiś starodawnie ubrany pan mówi takie niby proste rzeczy a dla mnie przełomowe
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Nie potrzeba dobrych ludzi 30.08.26, 21:14
      Słusznie zauważył że dziesięciu bogatych ludzi rzuci słowo w media i ludzie się na nie orientują. Uważam że została przeprowadzona na zachodzie manipulacja w różnych obszarach kultury . Psychopatów którzy chcieli żerować na wrażliwszych użytecznych idiotach
      • dotera Re: Nie potrzeba dobrych ludzi 30.08.26, 21:16
        W Biesach studentka na zebraniu komórki rewolucyjnej mówi o trudnych warunkach życia studentów, a szef komórki ja wysmiewa. Lewica żeby osiągnąć władzę lubiła manipulować emocjonalnie
        • dotera Re: Nie potrzeba dobrych ludzi 30.08.26, 21:20
          Orędowniczką współczucia Alice Miller też została obsmarowana później przez syna. Ludzie przejmujący władzę chcieli współczucia ale dla siebie
    • dotera Re: Nie potrzeba dobrych ludzi 30.08.26, 21:23
      W życiu gdy brało mnie na to żeby stać się szczególnie dobrym zaczęły dziać mi się nieszczęścia, a i ludzie dziwnie reagowali. Trzeba zająć się sobą i stać się radosnym
      • dotera Re: Nie potrzeba dobrych ludzi 30.08.26, 21:26
        Do współczucia potrzeba siły. Tylko silni mogą komuś pomóc . Tylko silni będą do tego autentycznie zdolni . Przede wszystkim niech ludzie przestaną się ranić, obudzą się w raju.
        • dotera Re: Nie potrzeba dobrych ludzi 31.08.26, 06:49
          Nie mówię o zdolności do współczucia , tylko o stawianiu tego jako szczególną wartość. Dobrze dla ciebie i innych jeśli masz, ale źle dla ciebie jeśli przez psychopatów jesteś manipulowany emocjonalnie . Też niezbyt dobrze jeśli ja fetyszyzujesz u siebie.

Ludzie tak naprawdę chcą szacunku i innych ludzi radosnych i silnych, a nie cudzego współczucia
          • dotera Re: Nie potrzeba dobrych ludzi 31.08.26, 06:55
            Terapie są na tym zbudowane, a Alice Miller miała obsesję tego. Wywlekają z ciebie flaki, po których później prędzej czy później się przejadą brutalnie . To jest karmienie w gruncie rzeczy pozycji resentymentu.
            • dotera Re: Nie potrzeba dobrych ludzi 31.08.26, 06:59
              Ciekawe jest to że Usa zatruli tym compassion , ale rodacy Alice Miller mają skrajnie inne normy wychowawcze. Główna wartością jest nie być frajerem , rozpychanie się dopóki nie będzie wyraźny opór gdzie się da
              • dotera Re: Nie potrzeba dobrych ludzi 31.08.26, 07:07
                Antykultura pogardy jest ściśle związana z wychowaniem w duchu compassion. Celem jest wychowanie bezbronnych baranów idących na rzez . To powoduje agresję . Kultura była zbudowana na idei szacunku.
                • dotera Re: Nie potrzeba dobrych ludzi 31.08.26, 07:22
                  Lewica mówi że konfa chce powrotu do 19 wieku jako obrazie wyidealizowanym. Odniósł się do tego 19 wieku . Chodzi o system wartości który działa kontra modernistyczna manipulacja wywracając wartości. Myślę że chodzi o jednostkowe zrozumienie reguł życia
                  • dotera Re: Nie potrzeba dobrych ludzi 31.08.26, 07:25
                    Raptem się bowiem okazuje że jeśli te wartości są tracone , nie dostajemy coś więcej tylko coraz więcej jest tracone, wymyka się z rąk. Wszystko jest tracone i masz to zapełnić dyskontem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka