trollercoaster 13.09.08, 21:06 czuje sie jak w zoo patrze przez kraty tylko nie wiem czy patrze na swiat czy zagladam do wiezienia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurelia_aurita Re: coraz wiecej normalsow na forum 13.09.08, 21:17 ciesz się. będzie Ci łatwiej odgrywać rolę Najgłębiej Zaburzonego na tym forum. Odpowiedz Link
konto_online Re: coraz wiecej normalsow na forum 13.09.08, 21:20 poczekaj, jak wpadnę na manię to Oscara zgarnę ja! Odpowiedz Link
trollercoaster Re: coraz wiecej normalsow na forum 13.09.08, 21:21 nie podskakuj pchelka aurelka Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: coraz wiecej normalsow na forum 13.09.08, 21:33 bądź grzeczny, pchliczek euforyczek Odpowiedz Link
trollercoaster Re: coraz wiecej normalsow na forum 13.09.08, 23:11 jesli chodzi o depresiaczki ja bertranda suchy jestesmy najmocniej zaburzeni dalej jest hydra, czekolada, belka, nienill, lucyna pozniej tacy quasi zaburzeni jak kontreformacja sa jeszcze afektywni na forum ale oni sie nie licza Odpowiedz Link
trollercoaster Re: coraz wiecej normalsow na forum 13.09.08, 23:19 no on tez z innej beczki chyba jak afektywni. mnie depresiaczki interesuja Odpowiedz Link
konto_online te, klasyfikator, Ty nie wiesz, że 13.09.08, 23:21 depresiaczek to afekciaczek jednobiegunowy? Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: te, klasyfikator, Ty nie wiesz, że 13.09.08, 23:22 o właśnie. bo coś mi się kiedys obiło, że lucyna i looserka są afektywne, ale mogę się mylić Odpowiedz Link
anatemka Re: te, klasyfikator, Ty nie wiesz, że 14.09.08, 08:51 ale > mogę się mylić > możesz. Odpowiedz Link
lucyna_n Re: te, klasyfikator, Ty nie wiesz, że 14.09.08, 16:33 ja mam w papierach F 33 i F 41 mam też w karcie w przebiegu wpisane "prawdopodobnie Chad II typu", ale co będzie dalej nie wiadmo. Odpowiedz Link
trollercoaster Re: te, klasyfikator, Ty nie wiesz, że 13.09.08, 23:25 depresiaczek to f60.. F40... afektywni to inna bajka Odpowiedz Link
konto_online faktycznie, nie wiesz... 13.09.08, 23:49 trollercoaster napisał: > depresiaczek to f60.. F40... (F60) Specyficzne zaburzenia osobowości Są to głębokie zaburzenia osobowości i behawioralnych tendencji jednostki, które nie są bezpośrednim następstwem choroby, urazu czy innego uszkodzenia o.u.n. lub innego zaburzenia psychicznego. Zazwyczaj obejmują kilka wymiarów osobowości, prawie zawsze skojarzonych z odczuwaniem znacznej przykrości osobistej i zerwaniem więzi społecznych. Zaburzenia te pojawiają się już w okresie dzieciństwa lub pokwitania i utrzymują się w wieku dojrzałym. (F40) Zaburzenia lękowe w postaci fobii W tej grupie zaburzeń lęk wywoływany jest tylko lub przede wszystkim przez pewne określone sytuacje, które nie są aktualnie niebezpieczne. w następstwie tego jednostka w charakterystyczny sposób unika tych sytuacji, a zetknąwszy się z nimi znosi je z przerażeniem. Obawy pacjenta mogą koncentrować się na pojedynczych doznaniach, jak "bicie serca" lub uczucie omdlewania i są często powiązane z wtórnym lękiem przed śmiercią, utratą kontroli nad postępowaniem czy przed chorobą psychiczną. Sama myśl o znalezieniu się w sytuacji fobicznej powoduje zazwyczaj wystąpienie lęku antycypacyjnego. Lęk f iczny często współwystępuje z depresją. Odpowiedź na to, czy należy postawić oba rozpoznania: lęku fobicznego i epizodu depresyjnego, czy też tylko jedno, zależy od przebiegu tych dwóch zaburzeń w czasie, od diagnozy różnicowej oraz zamierzeń terapeutycznych w czasie badania. > afektywni to inna bajka (F30 - F39) Zaburzenia nastroju [afektywne] F32.0 Epizod depresji łagodny F32.1 Epizod depresji umiarkowany F32.2 Epizod depresji ciężki, bez objawów psychotycznych F32.3 Epizod ciężkiej depresji z objawami psychotycznymi F32.8 Inne epizody depresyjne F32.9 Epizod depresyjny, nieokreślony F33 Zaburzenia depresyjne nawracające F33.0 Zaburzenie depresyjne nawracające, obecnie - epizod depresyjny łagodny F33.1 Zaburzenie depresyjne nawracające, obecnie - epizod depresyjny umiarkowany F33.2 Zaburzenie depresyjne nawracające, obecnie - epizod depresji ciężkiej bez objawów psychotycznych F33.3 Zaburzenie depresyjne nawracające, obecnie - ciężka depresja z objawami psychotycznymi F33.4 Zaburzenie depresyjne nawracające, obecnie - stan remisji F33.8 Inne nawracające zaburzenia depresyjne F33.9 Nawracające zaburzenia depresyjne, nieokreślone Odpowiedz Link
aurelia_aurita :-))))) 13.09.08, 23:59 spokojnie, Ufo ma to wszystko w małym palcu i zna pewnie na wyrywki, te całe klasyfikacje. chodzi o to, że na forum Depresja pisali w przeważającej większości ludzie z f40- i f60-. afektywni to tylko niedobitki. i jeden schizo. no i - żeby było już bardziej psychiatrycznie - jest coś takiego jak depresja nerwicowa (czy na odwrót) i to się mieści właśnie w f40-. Odpowiedz Link
konto_online Re: :-))))) 14.09.08, 00:09 f41.2 a nie f.40 :-P i tylko wtedy, gdy nie można postawić rozpoznania depresji jednoznacznie ergo - depresja to afektywne i w ogóle wobec powyższego postuluje zmianę nazwy forum ! ups, sorry - znów mi sie wymskło :))) Odpowiedz Link
lucyna_n Re: :-))))) 14.09.08, 16:35 absolutnie nie, forum depresja zawsze bylo zdominowane przez nerwicowych którzy z powodu objawów swojej nerwicy wpadali w stany depresyjne, to baza i podstawa:) Odpowiedz Link
sumienia_w_lustrze_nie_widac Re: :-))))) 15.09.08, 07:26 chorujesna depresje? to masz depresje, ale nie jestes depresiaczkiem Odpowiedz Link
konto_online Re: :-))))) 15.09.08, 10:48 och, wydawało mi się, że po kilku epizodach ciężkiej depresji jestem odpowiednią osobą do uczestnictwa w forum pod nazwą "depresja" niestety, okazuje się, że forum "depresja" nie jest dla chorych na depresję :-P, tylko dla nerwowych istotek popadających w depresyjkę i dlatego mówię - myląca nazwa forum może coś w stylu - "o jak ciężko mi żyć, ale leki sam sobie dobieram i jest git?" Odpowiedz Link
dolor Re: coraz wiecej normalsow na forum 13.09.08, 23:58 trollercoaster napisał: > jesli chodzi o depresiaczki > > ja bertranda suchy jestesmy najmocniej zaburzeni > > dalej jest hydra, czekolada, belka, nienill, lucyna > > pozniej tacy quasi zaburzeni jak kontreformacja > > sa jeszcze afektywni na forum ale oni sie nie licza Lista czystości rasowej? Co trzeba zrobić, żeby się na trzeci szereg załapać? Ale co to za depresiaczki, język d.s. mnie nie przekonuje. Odpowiedz Link
konto_online Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:11 po prostu t.w.a. i po prostu nic nie możesz zrobić, żeby się załapać do t.w.a :) Odpowiedz Link
eizo111 Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:17 t.w.a. to jak g.t.w są na to tabletki Odpowiedz Link
konto_online Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:20 widzę jak się starasz, ale za chuda w uszach dla mnie jesteś Odpowiedz Link
eizo111 Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:24 za durzo postów napisałeś i straiłęś wątek Odpowiedz Link
konto_online Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:38 faktycznie chyba mi stanął intelekt Odpowiedz Link
konto_online Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:46 no będzie bo jak już intelekt ruszył po przerwie na marlboraska to sprawa stała się jasna bo sam powiedz, która laska się chwali, że jest chuda? zgrabna, szczupła - to tak ale chuda? nawet anorektyczki jęczą, że są za grube ty to zwykły pedzio jesteś, co się przebiera w sukienkę i udaje płaską laskę dobranoc Odpowiedz Link
eizo111 Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:51 ojej znów jestem dotknięty :( Odpowiedz Link
konto_online Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:53 chciałbyś... ale śpij już Odpowiedz Link
dolor Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:20 Towarzystwo wariackiej abominacji? Może kilka baranków w ścianę i jak wkleję zakrwawione ryło w wizytówkę, będzie ok. Wiem, jęczeć tez trzeba umieć. Ale mam jeszcze jedno wino. Odpowiedz Link
konto_online Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:22 dobry pomysł - na zdjęciu wina od krwi nie odróżnią a oszczędzisz na remoncie Odpowiedz Link
dolor Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:44 Wynajmuję. A wina zal. W moim wieku, z moim dorobkiem, normalsi mnie nie zechcą. Odpowiedz Link
eizo111 Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:28 o jezu dolor ma długie włosy Odpowiedz Link
eizo111 Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:48 a czemuniestety? ja miałem tylko trohe krusze ale teraz wogule żałuje że zapuszczałęm Odpowiedz Link
dolor Re: coraz wiecej normalsow na forum 14.09.08, 00:55 Niestety, bo bym wolał jak Dorian Gray. A tu się rozpada każdego poranka. Odpowiedz Link
eizo111 Re: coraz wiecej normalsow na forum 13.09.08, 23:31 ? w zoo to żyją mmisie koala Odpowiedz Link
hiperrealizm zoo to masz tutaj nieboraku 14.09.08, 11:05 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13 Odpowiedz Link
nienill Re: zoo to masz tutaj nieboraku 14.09.08, 11:08 hiperrealizm napisał: > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13 bercia takze tam ludzi wysylala Odpowiedz Link
hiperrealizm Re: zoo to masz tutaj nieboraku 14.09.08, 11:14 nienill napisała: > hiperrealizm napisał: > > > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13 > bercia takze tam ludzi wysylala ======================================================= różnica polaga na tym że ja na Aqa siedzę od 5 lat a berci nigdy tam nie widziałem. No chyba że bercia ma naturę podgladacza.... Odpowiedz Link
nienill Re: zoo to masz tutaj nieboraku 14.09.08, 11:25 > różnica polaga na tym ja tam nie widze zadnej roznicy Odpowiedz Link
hiperrealizm Re: zoo to masz tutaj nieboraku 14.09.08, 11:32 nienill napisała: > > > różnica polaga na tym > ja tam nie widze zadnej roznicy ======================================= A gdzie tu tu widzisz wysyłanie kogokolwiek na Aqa? Wskazanie miejsca ktore mozna uznac za zoo nie jest jeszcze prośbą/poleceniem udania się tam. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69731&w=84626868&a=84639100 Odpowiedz Link
pillow7 Re: zoo to masz tutaj nieboraku 14.09.08, 12:12 a podwójną pętelkę widziałaś? ładne, świrofilne Odpowiedz Link
nienill Re: zoo to masz tutaj nieboraku 14.09.08, 12:28 pillow7 napisała: > a podwójną pętelkę widziałaś? ładne, świrofilne nie krązeniem wokół jednego tematu i więzami zajmowałam się wczoraj, dzisiaj mam w planach oddychac pelna piersia Odpowiedz Link
forum_99 eksterioryzacja nudy 14.09.08, 11:14 o boze, na fomie aqua, teraz tu to wpychaja Odpowiedz Link
hiperrealizm Re: eksterioryzacja nudy 14.09.08, 11:16 forum_99 napisał: > o boze, na fomie aqua, teraz tu to wpychaja ======== Ja mówię o zoo a nie o nudzie. Po za tym zupełnie nie rozumiem twojego wpisu. Odpowiedz Link
madau Re: eksterioryzacja nudy 14.09.08, 18:36 ja jako nowa i prawdopodobnie nikomu nie znana uwazam, ze fajni jestescie. Czytam i usmiecham sie. Forum jest naprawde rewelacja, kazdy moze sie wypisac, wykrzyczec - podoba mi sie Wasze poczucie humoru - nieraz smieje sie tak ze pluje w monitor. Ja jeste shiza ale na razie w dobrym stanie tzn " w okresie nienapadow". Nie wiem co bedzie za kilka dni, za tydzien, wiec lapie zycie takie jakie jest bojac sie ze np. jutro obudze sie i nie bede pamietac co robilam. Dlatego jakbym byla wulgarna i obrazajaca lub zupelnie niekumata, pisala bzdury itp, prosze, skasujcie moje posty bo ja i tak nie bede tego pamietac. Pozdrawiam cieplo mada Odpowiedz Link
dolor Re: eksterioryzacja nudy 14.09.08, 18:53 Dlatego jakbym byla wulgarna i obrazajaca lub zupelnie niekumata, pisala bzdury itp, prosze, skasujcie moje posty bo ja i tak nie bede tego pamietac. Obawiam się, że tego i tak by się nie odróżniło od reszty postów, jak otwieram wątek, za diabła nie wiem, w jaką stronę on pójdzie, jedyne pewne, w jakąś inną, niż spodziewana. A czemu chcesz kasowania takich postów? Choroba nie zbrodnia, byle się ktoś jak bercia, czterema łapami nie zapierał, że nie ma sobie nic do zarzucenia. Odpowiedz Link
madau Re: eksterioryzacja nudy 14.09.08, 19:10 Dolor, juz Ci odpowiadam, jak jestem w stanie glebokiej psychozy nie wiem co sie ze mna dzieje. Moge pisac straszne bzdury, klnac, obrazac innych albo tez pisac w wymyslonym jezyku. mam nadzieje jednak ze moj " normalny stan" z lekka melancholia utrzyma sie jeszcze dlugo... pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link
dolor Re: eksterioryzacja nudy 14.09.08, 19:25 >Moge pisac straszne bzdury, klnac, > obrazac innych albo tez pisac w wymyslonym jezyku Właściwie tego właśnie się spodziewam po każdym tu piszącym, łącznie z sobą. To rozsądne posty mnie zaskakują. Spokojnie, ludzie tu naprawdę niejedno widzieli. Stuletniej remisji życzę, dobrze się Ciebie czyta. Odpowiedz Link
madau Re: eksterioryzacja nudy 14.09.08, 19:29 Lucyna, Dolor, dziekuje, jest mi bardzo milo :)))) Odpowiedz Link
hiperrealizm To forum ma wększy procent rozsadnych postów niz 14.09.08, 19:33 cała reszta Agorowego portalu. Odpowiedz Link
hiperrealizm te wymyślone języki 14.09.08, 19:31 czy mają jakis sens? Słowa mają okreslone znaczenie? Są jakieś zasady gramatyczne? === A wiesz że to co opiasała to wygląda jak relacja z opętania? Odpowiedz Link
madau Re: te wymyślone języki 14.09.08, 19:44 hiperrealizm, chodzi Ci o ostatnia notke na moim blogu? takich napadow mialam wiecej. Caly czas biore leki i modle sie zeby sie to juz nie powtorzylo. To bylo po prostu STRASZNE!!!!! Odpowiedz Link
hiperrealizm nie 14.09.08, 19:49 mam na mysli ten fragment postu: "Moge pisac straszne bzdury, klnac, obrazac innych albo tez pisac w wymyslonym jezyku." ==== Odpowiedz Link
madau Re: nie 14.09.08, 19:52 acha, rozumiem. Fakt faktem, niedawno mialam taki atak i obrazilam bardzo pare osob, dostalam nawet bana na forum ( niewazne jakim). ja po prostu sie nie kontroluje i po takim ataku niczego nie pamietam. Oczywiscie potem przepraszam ale "normalni" przeprosin nie przyjmuja... tu chyba bedzie lepiej. Mam nadzieje :))) pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link
hiperrealizm e tam 14.09.08, 19:57 ja ostatnio pojechałem nieładnie ze snajperem i nie mam zamiaru go przepraszać. Odpowiedz Link
madau Re: e tam 14.09.08, 19:59 snajper to co innego ;)). Nie znam ani jego ani Berci ale z Waszych opisow wnioskuje ze nalezalo mu sie. A moze sie myle? :) Odpowiedz Link
hiperrealizm Re: e tam 14.09.08, 20:02 madau napisała: > snajper to co innego ;)). Nie znam ani jego ani Berci ale z Waszych > opisow wnioskuje ze nalezalo mu sie. A moze sie myle? > :) ========= snajper był przyzwoity do czasu aż został aesem... hmmmm ale ja nie jestem obiektywny bo mam alergię na aesów. Odpowiedz Link
dolor Re: e tam 14.09.08, 20:12 madau napisała: > snajper to co innego ;)). Nie znam ani jego ani Berci ale z Waszych > opisow wnioskuje ze nalezalo mu sie. A moze sie myle? Jeśli to o tym, o czym myślę, to chyba jednak Hiperrealizm mocno wtedy przesadził, pewnych chwytów się nie stosuje, bo zamiast adresata, autora brukają. Ale znów powtórzę, to nie moja twarz. Odpowiedz Link
dolor Chciałbym móc to powiedzieć. 14.09.08, 20:37 Ale nie mogę. Bardziej tyczyło tego "nie zamierzam przepraszać". Odpowiedz Link
hiperrealizm a jak masz tę akcję obrażania to 14.09.08, 20:00 czy mozna tobie odpowiadać tym samym? PS A ja dostałem wieczystego bana na pewnien nick... Odpowiedz Link
madau Re: a jak masz tę akcję obrażania to 14.09.08, 20:04 jasne ze mozna! Ale chyba w ogole wtedy lepiej mnie ignorowac, bo im wiecej postow tym ztaje sie agresywniejsza a jak Bercia to czyta to moze do mnie do Francji policje naslac ;-))) Odpowiedz Link
eizo111 Re: a jak masz tę akcję obrażania to 14.09.08, 20:26 zawsze chciałem do francji pojechac.... Odpowiedz Link
pillow7 Re: a jak masz tę akcję obrażania to 14.09.08, 20:32 kapitalne studium choroby, świetnie piszesz Madau Odpowiedz Link