Dodaj do ulubionych

List otwarty Teresy Lubińskiej (23 grudnia)

09.01.04, 15:25
Sprawa troche spozniona, bo nie bylo ponizszego listu (niestety!!!) w wydaniu
internetowym, a nie chcialo mi sie go przepisywac.

Ja pozowle sobie skomentowac jako ostatni.

>TERESA LUBIŃSKA, STOWARZYSZENIE GOSPODARCZO-SPOŁECZNE ?OD NOWA?

LISTY
Uciec przed światem pozorów

?Gazeta Wyborcza? w Szczecinie opublikowała (10 grudnia) list prof.
Uniwersytetu Szczecińskiego Stanisława Flejterskiego, w którym zarzuca mi on
brak poparcia pana Edmunda Runowicza przed drugą turą wyborów prezydenckich w
Szczecinie.

Sprawę mojego jasnego stanowiska uważałam za niezwykle istotną dla szans
szeroko rozumianego życia naszego miasta. Dziś nadal tak uważam, dlatego
pozwalam sobie na niniejszy komentarz.

W programie wyborczym, a teraz w programie Stowarzyszenia Gospodarczo-
Społecznego Teresy Lubińskiej ?Od Nowa? z całą mocą podkreślamy szczególne
rozumienie zasad i celów prezydentury w mieście.

Dla nas najważniejsze było i jest takie zarządzanie miastem, aby
niepodważalny był szacunek dla umiejętności, uczciwości i patriotyzmu.

To niby oczywiste, ale w naszej ocenie trzeźwe spojrzenie na obu kandydatów
w sposób dramatyczny wykazywało, że w żaden sposób nie są oni w stanie
spełnić powyższych oczekiwań. Dlatego też podjęcie decyzji o braku poparcia
nawet nie było trudne, bo chodziło tu o brak szans na standard zupełnie
podstawowy, który spełniać powinni wszyscy ludzie uprawiający politykę.

Krytycznie odnoszę się do wielu działań Mariana Jurczyka nie z uprzedzenia
czy z braku szacunku. Uważam, że to pan prezydent swoim działaniem wymusza
protesty. Jak można nie protestować, gdy deklaruje w słowach jedno, a czyni
dokładnie odwrotnie.

Za co tylko się da ? na przykład za pozytywne przemiany w sporcie ? chwalę
pana prezydenta.

List prof. Flejterskiego powoduje u mnie przekonanie, że oto, jak zawsze w
ładnej formie, opisuje on szczere działania, a przynajmniej chęci. Stwierdzam
z przykrością, że list ten odzwierciedla także dość dobrze sytuację, w której
znajduje się nasza ekonomia. Są, owszem, lub przynajmniej dojrzewają bardzo
dobrzy czy nawet znakomici eksperci, ale stanowią oni mniejszość. Dominują
niestety postacie w najlepszym razie na dorobku lub wręcz negatywne. Jako
środowisko ekonomiczno-biznesowe musimy odrzucić pozory sprawności. A nasze
społeczeństwo potrzebuje prawdy o konieczności dużej, mądrej i niestety
trudnej pracy, która jest dopiero przed nami.

TERESA LUBIŃSKA, STOWARZYSZENIE GOSPODARCZO-SPOŁECZNE ?OD NOWA?
Obserwuj wątek
    • absztyfikant pytanie 09.01.04, 15:33
      Czy zgadzacie sie z teza Janiny Paradowskiej, czolowa publicystka
      tygodnika "Polityka", ktora porownala radna Terese Lubinska do Andrzeja Leppera
      i Samoobrony ?

(Tekst oczywiscie pochodzi z archiwum GW. Przytoczylem go w calosci.)
      • ergie odpowiedź 09.01.04, 16:25
        oczywizda, że ja się nie zgadzam z tą tezą.
        • Gość: Gacek Re: odpowiedź IP: *.pl 09.01.04, 16:48
          Ciężko porównać Panią Lubińską z Leperem, choć jedno i drugie zaczyna się na L.
          Pani teresa jest w polsce coraz częściej spotykaną grupą polityków, którzy naja
          na każde pytanie odpowiedz i każdy problem jest prosty. Nieszczęściem jest to,
          że elity polityczne to głównie pracownicy naukowi, którzy w gospodarce
          wolnorynkowej nigdy nie próbowali działać tylko mówili jak powinni inni
          działać. Jest to jak NFZ chore, ale w kraju ludzi prostych to się sprawdza.
          Czym różni się od Lepera:
          1. Leper najpierw mówi potem myśli a doradcy to prostóją, a Pani Lubińska
          podobnie, tylko uparcie twierdzi, że bezwzględu na to jak jest to i tak Ona ma
          tylko rację (jest to niepokojące).
          2. Doradcy
          W świecie jest tak, że OSOBA która sprawdziła się w biznesie rozpoczyna karierę
          polityczną korzystając z kadry naukowej jako doradców (Leper z prostaka staje
          się coraz bardziej wyrachowany). A u nas jest całkiem odwrotnie. Zaborczy
          pracownik naukowy korzysta z osób prowadzących działalność gospodarczą
          (pytanie - kto to finansuje i co w zamian. Nikt nic nie daje za darmo).
          Jest jeszcze parę podobieństw, ale niech inni je dopiszą.
          • piotr33k2 Re: odpowiedź 09.01.04, 18:30
            porównanie lubińskiej do lepera to jakaś paranoja ,dziwię się że paradowska
            tak powiedziała chociaż artykułu nie czytałem i nie wiem w jakim to było
            kontekście .mozna lubinskiej nie lubić i być jej przeciwnikiem politycznym
            lecz zarzucanie jej jakakolwiek formy lepperyzmy to chwyt poniżej pasa i nie
            na miejscu .janina pradowska nie jest taka święta i kryształowa bo w czasie
            przesłuchanie przed komisją śledczą bała się jednoznacznie opowiedzieć po
            stronie oczywistej prawdy i coś kręciła chociaż wiedziała dużo więcej niż
            powiedziała.
            • Gość: li-put Re: odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 23:48
              A skąd Parandowska woedziała cokolwiek o Lubińskiej? Może wypowiadała się z
              pozycji zarozumiałej wszystkowiedzącej publicystki z W-wy nie znającej zupełnie
              osoby ani tematu. Nie raz tego już doświadczono. Dziennikarze w Polsce są
              najbardziej skorumpowani ze wszystkich krajów kandydujących do UE.
              • Gość: li-put Re: odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 23:57
                I jeszcze jedno. lubińska skrytykowała Flejterskiego - niby swoje środowisko.
                Niby, bo tak naprawdę są to w większości oszuści i nieudacznicy. Lubińska
                bardzo dobrze zarządzała wydziałem przez 6 lat. Nie wydawała głupio forsy na
                eleganckie drzwi i biurka tylko pilnowała poziomu prac naukowych. Ten wydział
                wiele jej zawdzięcza. A teraz jest niszczony przez następcę dbającego o swoją
                fryzurę i ładną salę senacką.
                P.S. Trzeba dużo odwagi żeby przeciwstawić się towarzystwu Flejterski-Zarzecki
                i innym którzy za kasę sa gotowi opracować ekspertyzę dotyczącą "kamienia
                filozoficznego". Dalej absztyfikant,walcz z Lubińską i ludźmi z nią związanymi.
                Niech durnie złodzieje i oszuści rządzą Szczecinem. A tobie może znowu dadzą
                stanowisko kuratora. Ale jeszcze bardziej musisz zwalczać, bo jak się Paweł B.
                nie zasłużysz to pójdziesz razem z Cezarym na zieloną trawkę.
                • absztyfikant Re: odpowiedź 10.01.04, 20:11
                  Nie mowimy o czasie jej dziekanowania, ale o jej politycznej dzialanosci. Nie
                  mieszaj pojec.

Gość portalu: li-put napisał(a):

> I jeszcze jedno. lubińska skrytykowała Flejterskiego - niby swoje środowisko.
                  > Niby, bo tak naprawdę są to w większości oszuści i nieudacznicy. Lubińska
                  > bardzo dobrze zarządzała wydziałem przez 6 lat. Nie wydawała głupio forsy na
                  > eleganckie drzwi i biurka tylko pilnowała poziomu prac naukowych. Ten wydział
                  > wiele jej zawdzięcza. A teraz jest niszczony przez następcę dbającego o swoją
                  > fryzurę i ładną salę senacką.
                  > P.S. Trzeba dużo odwagi żeby przeciwstawić się towarzystwu Flejterski-
                  Zarzecki
                  > i innym którzy za kasę sa gotowi opracować ekspertyzę dotyczącą "kamienia
                  > filozoficznego". Dalej absztyfikant,walcz z Lubińską i ludźmi z nią
                  związanymi.
                  >
                  > Niech durnie złodzieje i oszuści rządzą Szczecinem. A tobie może znowu dadzą
                  > stanowisko kuratora. Ale jeszcze bardziej musisz zwalczać, bo jak się Paweł
                  B.
                  > nie zasłużysz to pójdziesz razem z Cezarym na zieloną trawkę.
                • ergie Re: odpowiedź 10.01.04, 22:16
                  Gość portalu: li-put napisał(a):

> P.S. Trzeba dużo odwagi żeby przeciwstawić się towarzystwu Flejterski-Zarzecki
                  > i innym którzy za kasę sa gotowi opracować ekspertyzę dotyczącą "kamienia
                  > filozoficznego".

co do odwagi - skoro potrafiła publicznie
                  pouczać ministra finansów ...
                  a to towarzystwo (f-z) to może ci od słynnej
                  diagnozy - dlaczego w szczecinie jest źle ?
                  - bo jest za duzo firm !

• absztyfikant Re: odpowiedź 10.01.04, 20:15
                Paradowska zeznawala w prokuraturze, a nie przed sejmowa komisja. To po
                pierwsze. Poza tym dezawuowanie ludzi nieprzychylych Od Nowie, tutaj czolowej
                polskiej publicystki jest typowe dla zwolennikow ugrupowania pani Lubinskiej.
                Prawda w oczy kole. Lubinska to "lepper" dla inteligencji i pora sie z tym
                pogodzic. Zaklinanie rzeczywistosci nic nie da. I moja ocena nie ma nic
                wspolnego z praca naukowa radnej Lubinskiej czy jej szacownego malzonka.
              • Gość: Ana liliputowi odp. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 11:04
                przeprowadzała z nią wywiad,głąbie...
            • Gość: powolniak Re: odpowiedź IP: 194.146.200.* 10.01.04, 11:47
              piotr33k2 napisał:

> porównanie lubińskiej do lepera to jakaś paranoja ,dziwię się że paradowska
              > tak powiedziała chociaż artykułu nie czytałem i nie wiem w jakim to było
              > kontekście.

No to ja Ci podpowiem. Był to typowy artykuł o wszystkim i o niczym. Z takich co
              się fajnie czyta, są przytoczone liczby, aby uwiarygodnić jakąś tezę, którą
              wymyślił autor. Powycinane wypowiedzi różnych osób, które pasują do tejże tezy.
              Krótko mówiąc autorzy artykułu na kilku stronach napisali WSZYSTKO o wyborach
              samorządowych w Polsce 2002.
              Artykuł troszkę podobny do tego sławnego "Szczecin tonie" z Newsweeka. Jest
              teza, a później wszystko, co się udało znależć, aby tą tezę poprzeć. Taka
              żonglerka faktami, liczbami, cytatami i trochę lania wody.
              • Gość: powolniak Re: odpowiedź IP: 194.146.200.* 10.01.04, 12:00
                Tutaj link do tego artykułu:

polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1099383&MP=1
                Dokładnie na stronie 6.
                • piotr33k2 Re: odpowiedź 10.01.04, 14:09
                  dzięki powolniak!.
                  • piotr33k2 Re: odpowiedź 10.01.04, 14:21
                    poglądami zbliżona do samoobrony!dobre sobie ,paradowska chyba została przez
                    kogoś wpuszczona w maliny że takie głupoty pisze ,równie mozna napisać że
                    paradowska janina ma poglądy zblizone do baranskiego z trybuny i jest jego
                    prawą ręką.
                    • absztyfikant Re: odpowiedź 10.01.04, 20:04
                      No nie wiem, sam porownaj:

Oni juz byli, oni musza odejsc = Dosyc! Politykom dziekujemy!

A teraz zgadnij kto to powiedzial:

................................................................................
                      Dziennikarka: Właściwie sama Pani sobie winna. Startowała Pani pod hasłem:
                      ?Politykom już dziękujemy?. To podziękowali.

Indagowana: Moje hasło brzmiało: "Tym politykom już dziękujemy", a nie w ogóle
                      politykom. Szczecin jest w katastrofalnym stanie. I za to odpowiedzialne są
                      elity, radni, sejmik, zarząd.
                      ................................................................................

I co, nie zajechalo ci lepperowszczyzna ?

///"Chłopy do wioseł, baby do steru, maruderzy za burtę" - powiewał transparent
                      Teresy Lubińskiej///
                      • Gość: kolejarz Re: odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 00:24
                        Akurat Lubińska ma tutaj 100% racji. Bo Szczecin jest w katastrofalnym stanie i
                        za to odpowiedzialne są elity, radni, sejmik, zarząd. Widać to nawet w prostej
                        sprawie odszkodowania 10 milionów i braku odpowiedzialności ówczesnych ludzi
                        sprawujących władzę.
                        I żaden taki transparent u Lubińskiej o podanej przez ciebie treści nie
                        powiewał. Wkładasz w jej usta słowa, których nie powiedziała, przypisujesz jej
                        działania, których nie podejmowała. Jesteś zwyczajnym oszczercą, w chamskim w
                        dodatku wykonaniu. Poza idiotycznymi zarzutami, nie masz się do czego czepić.
                        Ewa Milewicz jest dziennikarką wyważoną i obiektywną i nie bez przyczyny
                        zrobiła ten wywiad z Lubińską.
                        • absztyfikant Re: odpowiedź 11.01.04, 15:12
                          No pewnie. Lepper tez tak wlasnie mowi. To wlasnie ONI sa winni, a nie
                          inflacja, wysokie podatki, 50 lat komuny, brak koniunktury, drogie kredyty etc.

Gość portalu: kolejarz napisał(a):

> Akurat Lubińska ma tutaj 100% racji. Bo Szczecin jest w katastrofalnym stanie
                          i
                          >
                          > za to odpowiedzialne są elity, radni, sejmik, zarząd. Widać to nawet w
                          prostej
                          > sprawie odszkodowania 10 milionów i braku odpowiedzialności ówczesnych ludzi
                          > sprawujących władzę.
                          > I żaden taki transparent u Lubińskiej o podanej przez ciebie treści nie
                          > powiewał. Wkładasz w jej usta słowa, których nie powiedziała, przypisujesz
                          jej
                          > działania, których nie podejmowała. Jesteś zwyczajnym oszczercą, w chamskim w
                          > dodatku wykonaniu. Poza idiotycznymi zarzutami, nie masz się do czego czepić.
                          > Ewa Milewicz jest dziennikarką wyważoną i obiektywną i nie bez przyczyny
                          > zrobiła ten wywiad z Lubińską.
                        • absztyfikant Re: odpowiedź 11.01.04, 15:52
                          A transpaent powiewal, sprawdz to. Zapytaj Teresy Lubinskiej. Albo zafunduj
                          sobie dostep do archiwum GW.

Ewa Milewicz jest dziennikarka znan ze swojej rzetelnosci, ale uwierz mi, ze
                          rozmawia z wieloma osobami polskiego zycia publicznego. Dlatego manipulacja
                          Teresy Lubnskiej jest wyjatkowo perfidna.
              • absztyfikant Re: odpowiedź 10.01.04, 20:19
                No pewnie. Ja zawsze wiedzialem, ze Lubinska to wspanialy polityk, ba - maz
                stanu, a Paradowska to dziennikarzyna szmatlawca. Dziekuje Ci powolniak, dzieki
                Tobie ludzie otwieraja oczy.
                • Gość: powolniak Re: odpowiedź IP: 194.146.200.* 10.01.04, 22:44
                  absztyfikant napisał:

> No pewnie. Ja zawsze wiedzialem, ze Lubinska to wspanialy polityk, ba - maz
                  > stanu, a Paradowska to dziennikarzyna szmatlawca. Dziekuje Ci powolniak, dzieki
                  >
                  > Tobie ludzie otwieraja oczy.

Nie ma za co absztyfikant. Następnym razem zagłosuje na twojego szefa - Runowicza.
                  • absztyfikant Re: odpowiedź 11.01.04, 15:09
                    Mundek rowny chlop, ale moim szefem nigdy nie byl, nie jest i podejrzewam, ze
                    nigdy nie bedzie.

Gość portalu: powolniak napisał(a):

> Nie ma za co absztyfikant. Następnym razem zagłosuje na twojego szefa -
                    Runowic
                    > za.
            • absztyfikant Re: odpowiedź 10.01.04, 20:09
              Janina PARADOWSKA zeznawala przed sejmowa komisja sledcza, doprawdy ?

piotr33k2 napisał:

> porównanie lubińskiej do lepera to jakaś paranoja ,dziwię się że paradowska
              > tak powiedziała chociaż artykułu nie czytałem i nie wiem w jakim to było
              > kontekście .mozna lubinskiej nie lubić i być jej przeciwnikiem politycznym
              > lecz zarzucanie jej jakakolwiek formy lepperyzmy to chwyt poniżej pasa i nie
              > na miejscu .janina pradowska nie jest taka święta i kryształowa bo w czasie
              > przesłuchanie przed komisją śledczą bała się jednoznacznie opowiedzieć po
              > stronie oczywistej prawdy i coś kręciła chociaż wiedziała dużo więcej niż
              > powiedziała.
              • piotr33k2 Re: odpowiedź 11.01.04, 00:08
                wydaje mi się że tak albo przynajmniej była próba jej powołania na świadka w
                związku ze śledztwem dziennikarskim jakie prowadził michnik i ona publicznie
                wyparła sie tego na co powoływał się michnik .ja wiem że ty masz osobiste
                urazy do lubinskiej i zaszczepiłeś tu na forum wiekszości uczestnikom swoją
                nienawiść do niej ,mnie nic do tego bo nie jestem jakimś jej wielkim fanem ale
                twoje osobiste wojenki juz się przejadły, bo nie maja tak naprawdę żadnych
                podstaw merytorycznych ,lubinska przecież nie była jeszcze u władzy w
                przeciwieństwie jak tu słysze do twojego przyjaciela runowicza który moze i
                nie jest zły lecz żadnych sukcesów nie miał ,oprócz tolerowania koło siebie
                typowego pasozyta malanowskiej i napisania razem z nią tysiąca listów
                intencyjnych kóre mozna sobie wsadzić w .... i z których nic do dzisiaj nie
                wynikło dobrego dla miasta .pozatym nie rżnij głupa, dobrze wiesz że
                porównanie lubinskeij do lepera jest dobre dla ciemnych prostaków może oni w
                to uwierzą.według ciebie główny grzech lubińskie to to że była kiedyś w uni
                wolności i potem zmieniła partię bo chciał kandydować na prezydenta miasta ,i
                to ma być argument? wiekszość lokalnych i polityków zmienia orientacje jak
                rekawiczki i jakoś nikomu to nie przeszkadza więc albo powiedz coś konkretnego
                na jej temat, może była jak malanowska odpowiedzialna za bankructwo i
                zamieszana w aferę łapówkarską? może na tej swojej uczelni coś narozrabiała,
                może jakiś plagiat?może jej współpracownicy żle o niej mówią? żadnych
                poważnych konkretów,mało tego wogóle żadnych konkretów z twojej strony w
                swojej nienawiści do lubinskiej przekracasz granice dobrego smaku żebyś
                chociaż powiedział co tam miedzy wami zaszło ,nie wstydż się powiedz może
                zrozumiem twoje argumenty ,bo na razie to wybacz ale osmieszasz się trochę
                chociaż niegłupi z ciebie gość .
                • ergie Re: odpowiedź 11.01.04, 12:02
                  piotr33k2 napisał:

> według ciebie główny grzech lubińskie to to że była kiedyś w uni
                  > wolności i potem zmieniła partię bo chciał kandydować na prezydenta miasta ,i
                  > to ma być argument?

według niego, głowny grzech lubińskiej to ten,
                  że nie poparła runowicza i wygrał jurczyk.

lubińska chciała kandydować z uw na prezydenta.
                  w koncu miała za sobą niezły wynik z poprzednich
                  wyborów. ale ten geniusz puzon ją olewał.
                  natomiast inni geniusze (wiesz którzy ?) powiedzieli,
                  że nie poprą lubińskiej jako uw, ale jakby była nie z uw.
                  no i lubińska uwierzyła w dobre intencje i została
                  na lodzie, bo chłopaki to kłamczuszki (co ja gadam -
                  to wybitni lokalni uczciwi politycy).
                  a puzon i kandydaci chłopaków w wyborach
                  prezydenckich wypadli końpromitująco.
                  • piotr33k2 Re: odpowiedź 11.01.04, 13:51
                    a mnie się wydaje że argument z tym poparciem runowicza (notabene słuszny lecz
                    nie na tyle by się tak na nią zawziąć)to tylko pretekst absztyfikanta on ma do
                    niej osobistą urazę za co ? tego się prawdopodobnie nie dowiemy bo jakby
                    absztyfikant to zdradził to wyszło by, jaki z niego ideowiec słusznej sprawy.
                    • Gość: stasiek Urazy Absztyfikanta do Lubińskiej wg piotra33k2 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 14:45
                      czyżby nie otrzymał u niej zaliczenia z ekonomii politycznej socjalizmu ?
                • absztyfikant Re: odpowiedź 11.01.04, 15:28
                  piotr33k2 napisał:

> wydaje mi się że tak albo przynajmniej była próba jej powołania na świadka w
                  > związku ze śledztwem dziennikarskim jakie prowadził michnik i ona publicznie
                  > wyparła sie tego na co powoływał się michnik .

█ Na prosbe Adama Michnika nie napisala wszystkiego co wiedziala w Polityce, ze
                  wzgledu na prowadzone sledztwo dzinnikarskie przez "Gazete".

ja wiem że ty masz osobiste
                  > urazy do lubinskiej

█ Mylisz sie, tutaj nie ma nic osobistego. Skad takie przypuszczenie ?

i zaszczepiłeś tu na forum wiekszości uczestnikom swoją
                  > nienawiść do niej

█ Przeceniasz mnie...

,mnie nic do tego bo nie jestem jakimś jej wielkim fanem ale
                  > twoje osobiste wojenki juz się przejadły

█ To nie ja postawilem ten watek.

, bo nie maja tak naprawdę żadnych
                  > podstaw merytorycznych

█ No jasne, ze nie maja, same klamstwa i manipulacje:)))))))))))))))))))

,lubinska przecież nie była jeszcze u władzy

█ Lubinska jest de facto wu wladzy. I w najblizszych wyborach zamierza zostac
                  prezydentem. Jak sama deklaruje wystawi reprezentacje do europarlamentu. A
                  Arnold Siwy ma byc ministrem finansow RP - to same cytaty.

w
                  > przeciwieństwie jak tu słysze do twojego przyjaciela runowicza

█ "jak tu slysze" Bez komentarza.

który moze i
                  > nie jest zły lecz żadnych sukcesów nie miał ,oprócz tolerowania koło siebie
                  > typowego pasozyta malanowskiej

█ Obrazasz Malanowska, ktora nie jest skazana prawomocnym wyrokiem sadu. Po co
                  te emocje ?. A slowo "pasozyt" nigdy mi nie przeszlo przez usta nawet w
                  stosunku do prominentnych przedstawicieli klubu radnych Od Nowa. Przemysl to.

i napisania razem z nią tysiąca listów
                  > intencyjnych kóre mozna sobie wsadzić w .... i z których nic do dzisiaj nie
                  > wynikło dobrego dla miasta .

█ To nie jest przedmiotem naszej rozmowy.

pozatym nie rżnij głupa, dobrze wiesz że
                  > porównanie lubinskeij do lepera jest dobre dla ciemnych prostaków może oni w
                  > to uwierzą.

█ Czytelnicy "Polityki" to ciemne prostaki. Dzieki Piotrze, nie wiedzialem tego
                  wczesniej. Przyznaje jednak, ze Lubinska nie jest klonem "Andrew", ale
                  wylacznie jego pilna uczennica. Stosuje te sama retoryke, ale w wersji "soft".
                  I potem sa wyniki, bo kiedy wszyscy kradna, to ludzie wybieraja "czas na
                  uczciwosc" MJ.

według ciebie główny grzech lubińskie to to że była kiedyś w uni
                  > wolności

█ To nie ma nic do rzeczy.

i potem zmieniła partię bo chciał kandydować na prezydenta miasta ,i
                  > to ma być argument?

█ Nie, nie, nie. Opisywalem kiedys peregrnacje Lubinskiej i jej przybocznych,
                  ale to bylo czysto informacyjnie. To byl a propos tego, ze sa nowi w polityce i
                  calkowicie apolityczni. Niezalezni :))

wiekszość lokalnych i polityków zmienia orientacje jak
                  > rekawiczki i jakoś nikomu to nie przeszkadza więc albo powiedz coś
                  konkretnego
                  > na jej temat, może była jak malanowska odpowiedzialna za bankructwo i
                  > zamieszana w aferę łapówkarską?

█ Jest "zamieszana" w wybor Jurczyka na prezydenta. Dla mnie to juz wystarczy.

może na tej swojej uczelni coś narozrabiała,

█ ????

> może jakiś plagiat?

█ ????
                  może jej współpracownicy żle o niej mówią? żadnych
                  > poważnych konkretów,mało tego wogóle żadnych konkretów z twojej strony w
                  > swojej nienawiści do lubinskiej przekracasz granice dobrego smaku

█ Dobrego smaku ? EEEE, ja jestem i tak bardzo wstrzemiezliwy, w
                  przeciwnienstwe do ciebie. Nie obrazam, nie przeklinam, nie zmyslam, ot po
                  prostu przytaczam pewne wydarzenia i komentuje. Nic ponadto.

żebyś
                  > chociaż powiedział co tam miedzy wami zaszło

█ matkoboskachrystepanie, nioc przysiegam, naprawde !!!!!!!!!!!!!!:)))))))))

,nie wstydż się powiedz może
                  > zrozumiem twoje argumenty ,bo na razie to wybacz ale osmieszasz się trochę
                  > chociaż niegłupi z ciebie gość .

█ Ja tez cie bardzo serdecznie pozdrawiam.
                  • Gość: kolejarz Re: odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 16:07
                    Ot, cała prawda, pół prawda i prawda absztyfikanta czyli Pawła Bartnika.
                  • piotr33k2 Re: odpowiedź 11.01.04, 17:14
                    widzisz absztyfikant ja może i obrażam malanowską ale mam do tego powody i nie
                    tylko ja, ale prasa i organy ścigania ,a ty bez żadnych powodów obrażasz i
                    naruszasz dobre imię lubinskiej tylko że zakamuflowanymi słówkami, taki z
                    ciebie gieroj .
                  • ergie Re: odpowiedź 11.01.04, 19:10
                    absztyfikant napisał:

>
                    > █ Czytelnicy "Polityki" to ciemne prostaki.

nie wiem, kto czyta 'politykę' w szczecinie.
                    pewnie nie prostaki - tu masz rację.
                    ale w pierwszych sondażach lokalnych
                    zdecydowanie wygrywała lubińska.
                    i być może, aby wspomóc kandydata
                    'czerwonych', pojawił się ten tekst ???
                    tak samo - po co przyjechał na deptak olo ???
                    że już nie wspomnę o ordynarnej prowokacji
                    czerwonego szmatławca w szczecinie tuż
                    przed samymi wyborami (atak na lubińskiego).
                    jakbyco szukajcie w archiwum ;-)))
                    • piotr33k2 Re: odpowiedź 11.01.04, 19:27
                      ja nigdy, żeby było jasno nie powiedziałem że czytelnicy polityki to prostaki
                      i ciemniaki ,tylko ci którzy w takie bzdury bezkrytycznie wierzą ,to
                      absztyfikant wcisnoł mi to w usta zgodnie zresztą ze swoją praktyką
                      manipulacji wygodną dla niego i jego celów.
            • Gość: Ana Re: odpowiedź IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 11:02
              to,co upodabnia lubińską do leppera to jej niezmącony populizm,oraz posiadanie
              (rzekome)łatwych recept na wszystkie problemy.dodatkowe podobieństwa
              to:kłamstwa w kapanii wyborczej i wiara w spiskową teorię dziejów.paradowska
              miała niestety sporo racji...
              • Gość: kolejarz Re: odpowiedź IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.04, 12:50
                Jesteś jednostronna i nie masz nic do powiedzenia poza kategorycznymi
                stwierdzeniami nie popartmi faktami. Lubińska jasno oceniała "czarusiów" typu
                Flejterski, gotowych za pieniądze wynaleźć dla Jurczyka kamień filozoficzny. A
                czy zapoznałaś się z jej receptami i którymi. To nie jest populizm, że w naszym
                kraju panuje terror mafii urzędniczo-partyjnej. To smutna prawda. Ludzie
                niezależni, bez korupcjogennych powiązań są niewygodni i niszczeni. Najlepszym
                przykładem jest to, co zrobiono z Kluską. Kluska miał możliwość przekazać to
                przez niezależną prasę. A co mają zrobić np. nauczyciele i dyrektorzy szkół
                przewidzianych do likwidacji w Szczecinie których terroryzuje Wydział Edukacji
                UM? Dla nich jest to jedyne miejsce pracy, więc jak mogą się zbuntować. A tacy
                ludzie jak Jurczyk są końmi trojańskimi tej mafii, a nie dziełem przypadku.
                Głupia jesteś, bo przykładasz do tego rękę. Chyba, że masz w tym swój interes.
                W zasadzie - to bez "chyba".
                • Gość: Ana a jaki? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 12:58
                  a jaki interes,kolejarzu?
        • Gość: kolejarz Re: odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 20:10
          Lubińska w liście wydrukowanym w GW jasno przeciwstawiła się pseudonaukowcom z
          macierzystego Uniwersytetu Szczecińskiego, takim jak chociażby Flejterski,
          któryz dla kasy, są gotowi służyć każdemu panu. Udowodniła w ten sposób, że
          potrafi przeciwstawić się najbliższemu otoczeniu, jeżeli uważa je za
          pasożytnicze i nieetycze a z drugiej strony pokazała, że ma poczucie
          odpowiedzialności za miasto i mieszkańców Szczecinai nie prowadzi żadnych
          gierek. Jakoś dziwnie tzw. "elity" naukowe miasta nie wypowiadają się na temat
          zagrożeń ze strony Mariana Jurczyka a ustawiają się w kolejkę do jego gabinetu,
          załatwiając swoje interesiki (budynek, dotacja). W ten sposób utwierdzją MJ w
          jego dobrym samopoczuciu. Dobrze,że jest taka Lubińska, która reprezentuje
          część niezależnych pracowników naukowych w tym często tych młodych i
          niezdemoralizowanych oraz tych starszych, którzy po prostu nie mają okazji
          wyrazić publicznie swojej dezaprobaty dla tego co się dzieje. Nie zauważyliści,
          że jako eksperci w tv i radiu publicznym czyli SLD 24, występują tylko
          Zarzecki, Flejterski, Rozenberg i ostatnio Sołdek. A na szczecińskich
          uczelniach jest mnóstwo ludzi myślących zupełnie inaczej, robiących dobre prace
          naukowe, ale nie prezentowanych publicznie. Stąd doskonały pomysł Lubińskiego i
          Wolszczana na Noble szczecińskie. Przynajmniej dowiadujemy się, że poza tą
          czwórkąpożal się Boże naukowców, są też inni naukowcy w Szczecinie. Na AR, AM,
          WSM, Politechnice i innych wydziałach US.
          • Gość: Ana Re: odpowiedź IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 13:03
            wydaje mi się,kolejarzu,że pomyliła ci się działalność naukowa z polityczną...
            • piotr33k2 Re: odpowiedź 13.01.04, 16:47
              spiskowa teoria dziejów u lubińskiej? coś ci sie chyba pomyliło albo nie wiesz
              co to jest spiskowa teoria dziejów ,spiskową teorię dziejów na naszym podwórku
              to wyznaje jurczyk ,sam słyszałem z jego ust że światowy spisek zydowsko-
              masońsko-komunistyczny rządzi polską i dlatego jest tak żle .
              • ergie spiskowa teoria dziejów ;-) 13.01.04, 21:24
                piotr33k2 napisał:

> spiskowa teoria dziejów u lubińskiej? coś ci sie chyba pomyliło albo nie wiesz
                > co to jest spiskowa teoria dziejów ,spiskową teorię dziejów na naszym podwórku
                > to wyznaje jurczyk ,sam słyszałem z jego ust że światowy spisek zydowsko-
                > masońsko-komunistyczny rządzi polską i dlatego jest tak żle .

spiskowa teoria dziejów to była u mnie,
                drugi post z 11-go bm.
                'jak bardzo się czerwoni bali tl' ;-))))
    • Gość: li-put Re: Paradowska w Polityce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 22:49
      No i miałem rację co do Paradowskiej. W ostatniej Polityce był jej artykuł o
      korupcji, gdzie bardzo nie-zręcznie próbowała bronić dziennikarzy polskich
      przed zarzutami korupcji. Kryteria nie te, brak jednoznacznych badań - wszyscy
      to złodzieje i skorumpowane łachudry, a dziennikarze są święci. O sposobach
      korumpowania mediów piszę osobno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka