ulrich66 19.10.09, 23:16 Dziennikarzu Gazety! Np pisze się bez kropki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuk4 Re: Pasztecik daje rabaty na swoje urodziny 19.10.09, 23:24 ulrich66 napisał: > Dziennikarzu Gazety! Np pisze się bez kropki! Czy to wiadomość od babci Frani czy od wiejskiego bakałarza pana Cyrylego? Największa kompromitacja, to pouczanie kogoś, jeśli się samemu nie ma racji. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Pasztecik daje rabaty na swoje urodziny 19.10.09, 23:34 Uwielbiam DOBRE paszteciki. Szkoda, ze zapomnieli receprury na wspomniane paszteciki z farszem jajecznym - naprawde byly niezle. Obecnie robia ta odmiane, po prostu z jajkiem na twardo. Ale reszta receptur OK. Jesli nie zostana zmuszeni do przeprowadzki to przetrwaja spokojnie kolejne 40 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Pasztecik daje rabaty na swoje urodziny IP: *.171.22.242.static.crowley.pl 20.10.09, 00:21 Kawał historii i dla mnie - jedna z ikon Szczecina, jak strucle na rynku w Krakowie, czy oscypki na Krupówkach. Ale znając bezmyślność szczecińskich włodarzy, niewykluczone , że już wkrótce czeka nas wykwaterowanie Pasztecika i zrobienie w tym miejscu kolejnego kantoru albo banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecki Re: Pasztecik daje rabaty na swoje urodziny IP: *.chello.pl 20.10.09, 00:36 No to dziś biegniemy do Pasztecika na extra promocję. Najlepsze danie w Szczecinie, dla mnie symbol naszego miasta. Wielu było co próbowało też produkować paszteciki, przeważnie wychodziło im to z marnym skutkiem. Oryginał jest tylko jeden i tylko on tak wspaniale smakuje - tylko na Wojska Polskiego. Mam nadzieję i mocno w to wierzę że jeszcze moje wnuki i prawnuki będą miały okazję spróbować pasztecików na Wojska Polskiego. Ciekawe czy wystrój wtedy będzie taki sam (szczerze chciałbym) :-)STO LAT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Pasztecik daje rabaty na swoje urodziny 20.10.09, 00:52 Mogliby wykorzystac motywy z "Misia" - robi sie modne :)) "Tych panstwa nie obslugujemy" "Ksiazka skarg i wnioskow" :)) Jak w macdonaldzie dawac do duzych zamowien maskoteczki misia :) Dla dzieci Jacek i Agatka, ...ech.... jeszcze ze 20 lat zycia i zaczne wspominac, jakie to byly "wspaniale , panie, czasy" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Paszteciki forever IP: *.bb.online.no 20.10.09, 00:58 Zawsze się nimi zajadam ilekroć jestem w Sz-nie Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 i barszcz! 20.10.09, 08:57 rownie mocno jak paszteciki uwielbiam ich barszcz. dzis odwiedze to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
makemba Re: do adam 20.10.09, 14:05 od kiedy to na rynku w Krakowie sprzedawane są strucle??? chyba raczej obwarzanki lub precle jak kto woli:):) Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Pasztecik daje rabaty na swoje urodziny 20.10.09, 01:41 Dobrze napisane, jedna z ikon Szczecina, pamiętam, 18 lat wtedy miałem, życzę kolejnych 40-tu, no chyba że Szczecińscy urzędnicy coś wymyślą, zeby to zlikwidować, lepiej było siedzieć cicho, tak sądzę te mendy są nieobliczalne wprost, potrafią zmienić nr. posesji, i każą wtedy wszystko wykupywać od nowa! I są bezkarni. Ale tej Pani naprawdę gratuluję, mieszkałem za rogiem, na Kr. Jadwigi. "Pasztecik" to było coś, zwłaszcza że żarcia żadnego w sklepach wtedy nie było, ani restauracji, a w barze na Obr. Stalingradu, jedyne mięso to były skwarki ze słoniny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakoszka Re: Pasztecik daje rabaty na swoje urodziny IP: 217.98.13.* 20.10.09, 08:48 Ja również pamiętam "Paszteciki" od zawsze. Pacholęciem jeszcze będąc, jeździłam z rodzicami do "centrum" na wspomniane. Czasem zamiennie był deser w Lucynce i Paulince, której ubolewam stratę. Czekało się na tę sobotę, niedzielę. Do dziś paszteciki smakują mi bardziej od "longerów". Te na Wyszyńskiego również nie tracą na jakości. Pozostałe, w szczególności paskudztwo... wprost nie do zjedzenia, są w Auchan. Kompromitacja dla miasta z takim produktem. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Pasztecik musi się wypromować 20.10.09, 09:47 Kiedy byłem w tym roku w Zakopanem na Krupówkach w knajpie, powiedziałem kelnerowi, że przyjechałem ze Szczecina. Otrzymałem odpowiedź: "A, tak, tam są takie smaczne paszteciki". A więc pasztecik już jest znany nawet pod Tatrami. Musi jednak zachować klasę, dbać o jakość i kojarzyć się z wizerunkiem miasta. Czego wszystkim pasztecikarzom życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborcaIPpoda Gaze Re: Pasztecik musi się wypromować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 09:57 Czy ktoś pamięta to długie oczekiwanie w kolejce na Wojska Polskiego na usunięcie awarii maszyny i gryzący w oczy dym z remontowanej maszynerii - TO RZECZYWIŚCIE działo się na oczach publicum. Ale paszteciki i barszczyk to nierozerwalnie wiąże się ze Szczecinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Pasztecik daje rabaty na swoje urodziny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 11:07 Ach desery w Lucynce i Paulince. To były czasy. Najlepsze desery były w Lucynce i Paulince oraz w Duecie. Szkoda ż e tych dwóch miejsc już nie ma. Mam nadzieję że za to pasztecik będzie wiecznie na Wojska Polskiego. A pamiętacie lody Cassate w Lucynce i Paulince. Pyszne! I niestety już ich nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyb Re: Pasztecik daje rabaty na swoje urodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:53 hm - lody najlepsze z Dziurki i takie drugie miejsce już nie pamiętam /jak się nazywało/ też na Piastów - ale rzeczywiście smaku nic nie przebije - i to schodzenie do piwnic po wąziutkich schodkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianin Re: Pasztecik daje rabaty na swoje urodziny IP: 82.145.68.* 20.10.09, 19:06 Drugie cassate to były z Morsa, teraz to chyba lokal "Pod sukniami"... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc a w ramach promocji i przyjazni polsko-szwedzkiej 20.10.09, 09:50 miesko z puszki zimnowojennej(25-letniej).. Odpowiedz Link Zgłoś
nudus1978 Pasztecik daje rabaty na swoje urodziny 20.10.09, 19:23 Istniejący do dziś przy al. Wojska Polskiego bar Pasztecik otworzył w latach 70-tych Leon Chaustow, bardzo znana postać w tamtych latach w środowisku gastronomicznym. Lokal został przerobiony z zakładu fotograficznego. Wystrój do dziś pozostaje praktycznie niezmieniony. Leon Chaustow zmarł nagle w 1980r. Rodzina nie podjęła się dalszego prowadzenia Pasztecika. Odpowiedz Link Zgłoś