uotr 26.01.04, 17:51 ...w Polsce. Pocztajcie sobie tekst o tym konflikcie i komentarze: GW: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,1884052.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albert_c Re: Jurczyk a Rethmann -jak nam magazynier robi o 26.01.04, 17:59 uff, wypowiedz pani Kasi - ta na koncu artykulu - naprawde mnie uspokoila...spokojnie pojde spac, a rano rethmann jak zawsze (oby) posprzata to me Ukochane Miasto. ale chyba tych wiele umow nie obejmuje sprzatania syfu z urzedu Miasta - co za szkoda - jednak nie bede mogl spokojnie spac! pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Jurczyk a Rethmann -jak nam magazynier robi o 26.01.04, 18:00 może dla jurczyka lepsza jakaś firma śmieciarska z wołomina lub pruszkowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Jurczyk a Rethmann, a Gdakowicz 26.01.04, 18:09 to ponizej jest z biuletynu informacji publicznej: Marcin Gdakowicz - lat 30. Zawodowo od kilku lat związany z branżą komunalną. Pracował w Stowarzyszeniu Gmin Polskich "Pomerania" na stanowisku inspektora ds. środków pomocowych Phare oraz jako kierownik działu marketingu i rozwoju w "Rethmann-Szczecin Oczyszczanie Miasta" Sp. z o.o. Ostatnio na stanowisku dyrektora ds. marketingu i rozwoju w "Jantra" Sp. z o.o. Żonaty, ma jedno dziecko. ...oczywiscie nie zebym mial na mysli konflikt interesow pana gdakowicz, skadze! a moze gdyby pani Kasia glos miala to moze by tak kilka slow na temat konfliktu interesow, ktorego oczywiscie nie widzi i nie slyszy... pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
donald13 Re: Jurczyk a Rethmann, a Gdakowicz 26.01.04, 20:40 albert_c napisał: > to ponizej jest z biuletynu informacji publicznej: > > Marcin Gdakowicz - lat 30. Zawodowo od kilku lat związany z branżą komunalną. > Pracował w Stowarzyszeniu Gmin Polskich "Pomerania" na stanowisku inspektora > ds. środków pomocowych Phare oraz jako kierownik działu marketingu i rozwoju > w "Rethmann-Szczecin Oczyszczanie Miasta" Sp. z o.o. Ostatnio na stanowisku > dyrektora ds. marketingu i rozwoju w "Jantra" Sp. z o.o. Żonaty, ma jedno > dziecko. > > ...oczywiscie nie zebym mial na mysli konflikt interesow pana gdakowicz, > skadze! > a moze gdyby pani Kasia glos miala to moze by tak kilka slow na temat > konfliktu interesow, ktorego oczywiscie nie widzi i nie slyszy... > pozdrawiam, Problem polega na tym że obecny vice gdakowicz podpisywał umowę z miastem jako rethmann a ze strony miasta podpisywała i wybierała niejaka Dymek - przywrócona ostatnio do pracy. Umowa jest tak podpisana i wrunki przetargu były takie ze odszkodowanie jakie miasto zapłaciło do Euroinvest Saller jest malutkie - maleńkie w stosunku do tego co grozi miastu ze strony rethmanna (potencjalnie ponad 20 mln odszkodowania) i o to idzie w tej chwili gra. RESZTA TO GRA pozorów. A Głupi jurczyk nie ma pojęcia o całej intrydze i zagrożeniach Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Jurczyk a Rethmann, a Gdakowicz 27.01.04, 12:34 donald13 napisał: A Głupi jurczyk nie ma pojęcia o całej intrydze i zagrożeniach Szanowny Donaldzie13, wlasnie, coraz bardziej "dwor" jurczyka zaczyna przypominac sceny z dramatow Szekspira - miec tylko nadzieje, ze jak to czesto u tego wybitnego dramaturga i u Nas skonczy sie to mordem!, skrytobojstwem! lub czymkolwiek co oczysci ten urzad. Polska sie z Nas smieje, jurczyk sie osmiesza ("nie po to przelewalismy krew za ta ziemie" - dodac nalezy: aby ja teraz jakis niemiec zmywal),a w cieniu magazyniera rozgrywa sie podobnie jak za pierwszej kadencji gra o bardzo duze pieniadze. dodam: Nasze pieniadze! pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Rethmann jest beznadziejny IP: *.chello.pl 26.01.04, 19:28 A mi się nie podoba jak sprząta Rethmann. Z okna mam "piękny" widok na śmietnik. Kiedyś wokół pojemników walały się stosy śmieci - chuligani i wiatr się o to postarali. Przyjechał Rethmann - nie tknęli tego. Przyjechał znowu - znowu to samo. Dzwonię do Straży Miejskiej - powiedzieli mi, że miasto ma taką umowę z Rethmannem, że wywożą tylko to, co jest w kubłach. Reszta ich nie obchodzi. To ja dziękuję za takie sprzątanie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Jurczyk a Rethmann -jak nam magazynier robi o 26.01.04, 19:55 jezeli ktos ma tyle silnej woli i samozaparcia aby przebic sie przez nowomowe pani rzecznik i jej wydaliny umyslowe to polecam ponizsza wypowiedz w sprawie intencji z bozej laski prezydenta co do rethmanna: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=640&w=9100350&a=9886265 Odpowiedz Link Zgłoś
konspirator1 Re: Jurczyk a Rethmann -jak nam magazynier robi o 27.01.04, 12:47 ja tylko analizuje dlaczego Gdakowicz i Pani Dymek ? Skad te polaczenie, konflikt interesow bardzo wielki, mysle ze teraz beda szukali kozlow ofiarnych by tylko oddalic wszystko od siebie, dziwie sie ze Pani Dymek wrocila do ZDiTM, a co z konkursem dyrektora ZDiTM, czy Pan PO juz nim jest tak jak Gdakowicz twierdzil mial nim zostac po 7 dniach od przedstawienia planu zmian w ZDITm, czy bedzie konkurs, kim oficjalnie w ZDITM jest Pani Dymek ?, vice dyrektorem ? ze wydaje decyzje. Konflikt pomiedzy Rethmanem a miastem to jakas gra, myslalem ze tu rethaman poszkodowany, a dochodze do wniosku ze to jakies zamydlanie, gdyby tak nie bylo rethmann zerwal by umowe z miastem i pokazal P. Gdakowiczowi jak wyglada miasto zasniezone, brudne co w tedy zrobili by ludzie, bylo by bioczowanie na jasnych bloniach. Odpowiedz Link Zgłoś