Dodaj do ulubionych

REFERENDUM INFO

09.02.04, 09:46
Wiele pojawia się pytań, mało jest czasu na odpowiedzi.
Odpowiem później, przepraszam.
Do środy rano przyjmujemy zgłoszenia organizacji społ. środwisk, które chcą
pomóc, oficjalnie wesprzeć inicjatywę w kżdej formie. Można to zrobić
również na tym wątku, lub mailem s_nitras@NOSPAM.gazeta.pl, do czasu aż nir
ruszy oficjalna strona.
WPotrzeba chwili jest zbudowanie wiarygodnego społecznie komitetu. Czekam na
zgłoszenia kandydatów. Nośne nazwiska, wiarygodne i chętne do wsparcia.
Poszukujemy maksymalnej ilości kontasktów do agencji reklamowych,
właścicieli nośników reklamowych, którzy niekoniecznie komercyjnie chcieliby
nas wesprzeć.
S. Nitras
Obserwuj wątek
    • s_nitras Re: REFERENDUM INFO 09.02.04, 09:47
      Aby zacząć zbierać podpisy trzeba najpierw zawiadomić o tym fakcie prezydenta,
      to musi zrobić komitet, ten musi byc maksymalnie szeroki społecznie, więc czas
      do środy jest niezbędny do tego by go zbudoewać.
      S. Nitras
      • Gość: e.beata Re: REFERENDUM INFO IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 13:57
        Ja rozumiem mało czasu.
        Ja rozumiem - to TYLKO internet.
        Mimo wszystko zakładając wątek, w ważnej sprawie, prosząc o pomoc, osoba
        publiczna powinna jednak przeczytać co napisała i literówki poprawić.
        Tekst w końcu nie jest długi.
        A niechlujstwo splendoru nie przyniesie.
        /to tak na przyszłość/

Pozdrawiam.
        • Gość: robinson Wez sie do roboty referendalnej Beata IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 14:08
          i nie przyczepiaj sie do byle czego.
          • Gość: e.beata Re: Wez sie do roboty referendalnej Beata IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 14:47
            Wiesz robinsonie, dla wielu osób to nie jest byle co. Dla mnie na ten przykład
            też nie, bo świadczy o braku szacunku dla odbiorcy. A ja lubię być dopieszczona
            w tym względzie ;-)
    • absztyfikant Panie Nitras 09.02.04, 16:44
      Tym razem bedzie bez zlosliwosci.

A moze warto byloby pomyslec o stronie internetowej tak na poczatek ? Mysle, ze
      wiekszosc forumowiczow wpisalaby ja w swoje sygnaturki i na przyklad ja zamiast
      na przegladarke google odsylalbym do takiej strony, co?
      • s_nitras Re: Panie Nitras 09.02.04, 19:24
        Strona będzie.
        • albert_c Re: Panie Nitras 09.02.04, 19:37
          Panie Slawku, widze i czytam ze Pan na forum to ja przy okazji chce sie
          przypomiec w temacie komitetu sterujacego: czy byliscie juz (PO) na spotakniu
          z marszalkiem i czy sa - beda - tego jakies efekty?
          no i na pewno czekamy na ta strone.
          pozdrawiam, a dzis to wlasciwie nawet napisze POzdrawiam,
          albert_c
          • piotr33k2 Re: Panie Nitras 09.02.04, 19:39
            ze stroną internetową to dobry pomysł .
          • tycjan5 Re: Panie Nitras 09.02.04, 19:47
            albert_c napisał:

a dzis to wlasciwie nawet napisze POzdrawiam,
            napisz po prostu "pozdrawiam". Bez lizusostwa proszę:) Na POzdrawiam przyjdzie
            czas, jak mam nadzieję dobry dla wszystkich, a zwłaszcza dla Szczecina.

Tycjan
            • albert_c Re: Panie Nitras 09.02.04, 19:52
              tycjan5 napisał:

> albert_c napisał:
              >
              > a dzis to wlasciwie nawet napisze POzdrawiam,
              > napisz po prostu "pozdrawiam". Bez lizusostwa proszę:) Na POzdrawiam
              przyjdzie czas, jak mam nadzieję dobry dla wszystkich, a zwłaszcza dla
              Szczecina.

* pozdrawiam i wszytskiego dobrego zycze. moze byc:)? Ciebie rowniez Tycjan:)
              ja juz tez koncze prace i sie za granie na kompie biore:) a ja po prostu tak z
              lekka ironicznie z tym duzym po na poczatku, bo pan Slawek tak zawsze do Nas
              to i ja do niego teraz tak chcialem, normalnie z jakiej sympatii czy co mnie
              naszlo nie wiem:)
              pozdrawiam,
              albert_c

• s_nitras Re: Panie Nitras 09.02.04, 23:22
                Bylismy u Marszałka Meyera.
                1. przyznał rację, iż RKS jest powołany w sposób nieskuteczny, powołał gdyż
                tak napisała w piśmie do niego min. Gurbiel. to jest poziom, minister pisze co
                jest prawem.
                2. Będzie musiał po wejściu w życie ustawy NPR powołać go jeszcze raz w
                oparciu o obowiązujące prawo.
                Zobowiazał sie, że pwoołanie poprzedzone zostanie pryjęciem przez Sejmik
                zasad, wytycznych dla marszałka, którymi ma się kierować powołując skład.
                3. To rozwiązanie nas satysfakcjonuje na tym etapie. Przedstawimy, jako PO
                swój projekt uchwały. Zobaczymy co zaproponuje SLD, czyli większość Sejmikowa.
                Na pewno bedzie się musiała odbyć publiczna debata. Trudniej bedzie majstrować.

O naszej rozmowie informowałą prasa w czwartek, nie odpowiedziałem, co
                obiecałem do tej pory, gdyż nagle wypadła sprawa referendum, co mocno
                absorbuje. Przepraszam.
                Ja też POzdrawiam,
                S. Nitras
                • piotr33k2 Re: Panie Nitras 09.02.04, 23:32
                  w tym pismie min.gurbiel do marszałka pewno od razu były nazwiska kto ma sie
                  tam znależć , a jezeli nie to marszałek wykazał się nadgorliwością gorszą od
                  faszyzmu .
                • albert_c Re: Panie Nitras 10.02.04, 07:54
                  _nitras napisał:

> Bylismy u Marszałka Meyera.
                  > 1. przyznał rację, iż RKS jest powołany w sposób nieskuteczny, powołał gdyż
                  > tak napisała w piśmie do niego min. Gurbiel. to jest poziom, minister pisze
                  co jest prawem.

* a jeszcze chyba w srode sluchalem radio i sie upieral ze wszystko jest ok.
                  ale to dobrze ze zaczyna zmieniac zdanie, to dobrze.

> 2. Będzie musiał po wejściu w życie ustawy NPR powołać go jeszcze raz w
                  > oparciu o obowiązujące prawo. Zobowiazał sie, że pwoołanie poprzedzone
                  zostanie pryjęciem przez Sejmik zasad, wytycznych dla marszałka, którymi ma
                  się kierować powołując skład.

* no tak tyle, ze te zasady to jak sobie meyer wymysli tak jest duza szansa ze
                  to przejdzie, ale mam nadzieje,ze zasady zasadami, ale za nimi bedzie sie kryl
                  wybor profesjonalistow, a nie polityczny klucz vide liga kobiet polskich czy
                  jakies takie efemrydy polityczne.

> O naszej rozmowie informowałą prasa w czwartek, nie odpowiedziałem, co
                  > obiecałem do tej pory, gdyż nagle wypadła sprawa referendum, co mocno
                  > absorbuje. Przepraszam.
                  > Ja też POzdrawiam,
                  > S. Nitras

* zdaje sobie sprawe, ze to referendum to sporo czasu Pana kosztuje, ale
                  niniejszym dzieki za odpowiedz.
                  pozdrawiam,
                  albert_c
    • Gość: Jerzy Re: REFERENDUM INFO IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 23:14
      Panie Nitras, jak Pan nie masz kasy to sie Pan nie pchaj i nie żebraj,zadna
      szanująca sie agencja reklamowa nie zrobi nic za darmo dla Pana, chyba że
      zmienisz Pan kolor na czerwony !
      • s_nitras Re: REFERENDUM INFO 09.02.04, 23:27
        Bogaty nie jestem, do czerwonych się nie zapiszę, finansowo sobie spróbujemy
        poradzić, wszelka pomoc chętnie widziana., a agencje nie wszystkie są czerwone
        mam nadzieję
        A może toś zaoferuje udział przy tworzeniu strony, mamy chłopaka, pewnie
        przyda się mu pomoc, a strona bedzie lepsza. ma to byc przecież akcja
        społęczna. W sprawie strony spotkanie jutro godz. 10.00 w biurze Poselskim K.
        Zaremby. Koński Kierat 14/15
        POzdrawiam,
        S. Nitras
        • Gość: Ja Re: REFERENDUM INFO IP: *.pomorzany.v.pl 10.02.04, 00:02
          Akcja jak przy kompletowaniu chłopaków na boisku do zagrania w koszykówkę. Ktoś
          tu za kogoś się podaje, czy mamy do czynienia z "biegunką" epistolarną?
          Mentalność i retoryka nie odbiega wyraźnie od jurczykowego poziomu. Politycy od
          siedmiu boleści. Może byście z kimś uczonym w piśmie podyskutowali poza tym
          forum, bo się kompromitujecie. Może z Lubińską pogadajcie i zabierzcie się z
          głową do rzeczy.
          • piotr33k2 Re: REFERENDUM INFO 10.02.04, 00:10
            lubinska okazała się przyziemnie małostkowa ,zdradziła ideały z którymi szła
            do wyborów czyli po prostu boi się o swój mandat! jakie to żenujące!
            • s_nitras Re: REFERENDUM INFO 10.02.04, 00:45
              My sobie poradzimy, ale ma być akcja społeczna.
              S. Nitras
            • Gość: zelek Re: REFERENDUM INFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 07:51
              Co ty pieprzysz przecież Lubińska poparła referendum i powiedziała że cały klub
              poprze w Radzie Miasta. I nie rzucaj wielkich słów o zdradzie ideałów - bo co
              przez to rozumiesz. Akurat Lubińska nie ma sobie nic do zarzucenia bo od
              początku kadencji była w opozycji do Jurczyka w przeciwieństwie do pozostałych.
              I jasno to artykułowała
              • albert_c Re: REFERENDUM INFO (do zelka) 10.02.04, 07:59
                Gość portalu: zelek napisał(a):

> Co ty pieprzysz przecież Lubińska poparła referendum i powiedziała że cały
                klub poprze w Radzie Miasta.

* powiedziala, ze poprze i podpisze wnisoek o glosowanie, ale powiedziala
                jednoczesnie ze nie wie jak zaglosuje nad tym wnisokiem gdyz wpierw bedzie
                chciala przeprowadzic spoleczne konsultacje (co jest swoja droga unikiem
                podobnym do tego jak obecnie stosuje sld - czyli przeciaganie sprawy w czasie,
                piszac sprawy mam na mysli decyzje konkretna), czyli jak dla mnie zachowuje
                sie bardzo konkinkturalnie, co w obecnej sytuacji akurat lubinskiej nie
                przystoi moim zdaniem. powinna zajac jednoznaczne stanowisko, bezkompromisowe -
                bedziemy glosowac za zwolaniem referendum! nie robi tego do chwili obecnej -
                a to jest zasatnawijace.

> wniosekI nie rzucaj wielkich słów o zdradzie ideałów - bo co przez to
                rozumiesz. Akurat Lubińska nie ma sobie nic do zarzucenia bo od
                > początku kadencji była w opozycji do Jurczyka w przeciwieństwie do
                pozostałych. I jasno to artykułowała

* i nagle przestala to artykulowac. zastanawiajace? niepradwaz?

pozdrawiam,
                albert_c
                • Gość: zelek Re: REFERENDUM INFO (do zelka) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 08:14
                  * powiedziala, ze poprze i podpisze wnisoek o glosowanie, ale powiedziala
                  > jednoczesnie ze nie wie jak zaglosuje nad tym wnisokiem gdyz wpierw bedzie
                  > chciala przeprowadzic spoleczne konsultacje (co jest swoja droga unikiem
                  > podobnym do tego jak obecnie stosuje sld - czyli przeciaganie sprawy w
                  czasie,
                  > piszac sprawy mam na mysli decyzje konkretna), czyli jak dla mnie zachowuje
                  > sie bardzo konkinkturalnie, co w obecnej sytuacji akurat lubinskiej nie
                  > przystoi moim zdaniem. powinna zajac jednoznaczne stanowisko,
                  bezkompromisowe -
                  > bedziemy glosowac za zwolaniem referendum! nie robi tego do chwili obecnej -
                  > a to jest zasatnawijace

Widzę że spijasz słowa z ust Lubińskiej! Wow! A co w tym jest koniunkturalnego?
                  Że chce najpierw doprowadzić do tego aby mieszkańcy miasta wiedzieli o co
                  chodzi? To dobrze że nie ma parcia na ekran z czego może wyjść zaparcie a nie
                  referendum. Średnio rozgarnięty człowiek na ulicy (nie mówiąc o mniej
                  rozgarniętym) nie ma pojęcia o co chodzi i najpierw byłoby dobrze go
                  poinformować. W przeciwnym wypadku cała ta akcja nosi symptomy darmowej
                  kampanii wyborczej do parlamentu a nie rzeczywistej troski o miasto. Pędzę do
                  piekarni, pozarabiać na ciebie :(
                  • albert_c Re: REFERENDUM INFO (do zelka) 10.02.04, 08:24
                    Gość portalu: zelek napisał(a):

>Widzę że spijasz słowa z ust Lubińskiej! Wow!

* nie! ja po poprostu wstaje duzo wczesniej od ciebie i zaczynam dzien od
                    przegladania prasy (a tam bylo napisane jakie jest stanowisko lubinskiej -
                    polecam przeczytac dzisiejsza wyborcza), nastepnie siadam poklikac na forum,
                    nastepnie biore sie do roboty, w miedzyczasie klikam, pracuje, klikam, pracuje
                    i tak sredno dzien w dzien po 14 godzin.

A co w tym jest koniunkturalnego?

* nie pisz ze nie rozumiesz. daje sobie czas aby moze cos w zamian
                    wynegocjowac - tak to wyglada w polityce i takie zachowanie jest zawsze
                    koniunkturalne - a moze poprze referendum dopiero wtedy kiedy okaze sie ze
                    bedzie to sukces? wtedy tez nie bedzie koniunkturalna?

> Że chce najpierw doprowadzić do tego aby mieszkańcy miasta wiedzieli o co
                    > chodzi? To dobrze że nie ma parcia na ekran z czego może wyjść zaparcie a
                    nie referendum. Średnio rozgarnięty człowiek na ulicy (nie mówiąc o mniej
                    > rozgarniętym) nie ma pojęcia o co chodzi i najpierw byłoby dobrze go
                    > poinformować. W przeciwnym wypadku cała ta akcja nosi symptomy darmowej
                    > kampanii wyborczej do parlamentu a nie rzeczywistej troski o miasto.

* nie bardzo chce mi sie wierzyc, ze ona tak troszczy sie o to aby ludzie
                    wiedzieli o co chodzi. mam wrazenie ze jak na nia glosowali jako na kandydata
                    na prezydenta tez nie wiedzieli o co chodzi, ale zbyt dlugo by o tym pisac...

> Pędzę do piekarni, pozarabiać na ciebie :(

* wiesz, nie swiece o co ci chodzi. jakis blazen chyba jestes, bez obrazy, ale
                    rzucasz jakies takie idiotyczne teksty, jakby w zamylse prowokacyjne, a nie sa
                    i uwierz w to, plis.

pozdrawiam,
                    albert_c
                    • Gość: oho Re: REFERENDUM INFO (do alberta-c) IP: *.devs.futuro.pl 10.02.04, 09:06
                      Na odświeżonym wątku "Nie wystarczy być Wojciechem Jachimem" zelek kończąc swój
                      wpis stwierdził, że idzie do pracy zarabiać na innych darmozjadów. Domyślam
                      się , że darmozjadami są ci, którzy nie doceniają politycznych i
                      inyelektualnych poczynań Odnowy. Odpowiedział na to anaksymenes. A tutaj zelek
                      nawiązał do piekarni z postu anaksymesa.
                      Swoja drogą ciekawe, że rośnie liczba tych zarabiających na innych.
                      Bo nie tylko zelek udaerzał w ten ton. Wczesniej czynił to równeiż rrado , z tą
                      róznicca, że rrado w odniesieniu do pracowników magistratu.
                      Dziwne, że pracujących na darmozjadów coraz więcej, a środków w budżecie nie
                      przybywa :))))

• albert_c Re: REFERENDUM INFO (do oho od alberta_c) 10.02.04, 09:15
                        Gość portalu: oho napisał(a):

> Na odświeżonym wątku "Nie wystarczy być Wojciechem Jachimem" zelek kończąc
                        swój wpis stwierdził, że idzie do pracy zarabiać na innych darmozjadów.

* czytalem wczoraj caly ten watek, tylko ze ten zelek to jest istny blazen.
                        jeszcze dzis odpisal Anaksymenesowi, ze nie bedzie z nim debatowal, bo za
                        niski dla niego poziom, amial go za takiego intelektualnego goscia. i takie
                        bledne kolo, bo sam zachowuje sie jak idiota i ubliza ludziom na forum, a jak
                        sie chce z nim w miare powanie podebatowac to jakies glupoty pisze, ale coz
                        taki typ:(

> Swoja drogą ciekawe, że rośnie liczba tych zarabiających na innych.
                        > Bo nie tylko zelek udaerzał w ten ton. Wczesniej czynił to równeiż rrado , z
                        tą róznicca, że rrado w odniesieniu do pracowników magistratu.
                        > Dziwne, że pracujących na darmozjadów coraz więcej, a środków w budżecie nie
                        > przybywa :))))

* pamietam, debata rado z baba niejaka, ktora na dwa dni sie na forum pojawila
                        i znikla. chyba sie tez w niej udzielalem i to przyznam ze zajmujac strone
                        rdao w tej debacie:) z tym, ze ja nie twierdze ze jak urzedas to znaczy ze
                        darmozjad - absolutnie nie, z tym ze uwazam ze srodki publiczne wypracowujemy
                        wspolnie, a z tych wlasnie srodkow placone sa pensje dla urzednikow. tyle.
                        pozdrawiam,
                        albert_c
    • anaksymenes zelek to idiota proponuję go lekceważyć. Pozdr. 10.02.04, 11:00
      wszystkich normalnych :-))).
    • absztyfikant podbijam. 10.02.04, 18:54
    • ciotka_matylda Re: REFERENDUM INFO 10.02.04, 20:18
      Jurczyka trzeba wyslac z powrotem na dzialeczke!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka