sayonara.suckers 06.02.10, 09:18 Ta strona "popieramakademie" to jakaś kpina - zapisane tam "nazwiska" mają wartość jak sonda na onecie albo i jeszcze mniejszą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anty-ZED-bredzik Nie podpiszę wyciągania kasy podatnika... IP: *.szczecin.mm.pl 06.02.10, 09:31 Nie podpiszę, bo nie mam ochoty fundować jakiemuś profesorkowi soboli i opłacać ze 100 pracowników administracji tylko dlatego, że skłócone środowisko nie potrafi stworzyć jednego wydziału na Uniwersytecie. Nie podoba mi się, że zamiast wejść w istniejące struktury, które mają zaplecze w formie bibliotek, administracji, itd. tworzy się kolejną słabą uczelnię w czasach, gdy nawet doświadczone uczelnie łączą się na potęgę, by przetrwać. Nie podoba mi się, że nikt nie przeprowadził analizy - ilu spośród absolwentów trafi do pośredniaka po zasiłki, bo nie będzie dla nich pracy. Jestem za szkolnictwem artystycznym - ale przeciw marnotrawieniu pieniędzy podatników i nieudacznikom, którzy nawet nazwy poprawnie dla uczelni nie potrafią dobrać zgodnie z naukową nomenklaturą. Wydział na US - ma sens, nowa Uczelnia - nie ma żadnego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Nie podpiszę wyciągania kasy podatnika... IP: *.chello.pl 06.02.10, 13:34 > Nie podpiszę, bo nie mam ochoty fundować jakiemuś profesorkowi soboli i opłacać > ze 100 pracowników administracji tylko dlatego, że skłócone środowisko nie pot > rafi stworzyć jednego wydziału na Uniwersytecie. > Nie podoba mi się, że zamiast wejść w istniejące struktury, które mają zaplecze > w formie bibliotek, administracji, itd. tworzy się kolejną słabą uczelnię w cz > asach, gdy nawet doświadczone uczelnie łączą się na potęgę, by przetrwać. > Nie podoba mi się, że nikt nie przeprowadził analizy - ilu spośród absolwentów > trafi do pośredniaka po zasiłki, bo nie będzie dla nich pracy. > Jestem za szkolnictwem artystycznym - ale przeciw marnotrawieniu pieniędzy poda > tników i nieudacznikom, którzy nawet nazwy poprawnie dla uczelni nie potrafią d > obrać zgodnie z naukową nomenklaturą. > > Wydział na US - ma sens, nowa Uczelnia - nie ma żadnego sensu. balem sie, ze jak wejde w komentarze to znajde sama propagande i glupoty, a tu komentarz, z ktorym w 90% sie zgadzam (nie widze sensu nawet w tworzeniu wydzialu na US, dotowanie sztuki czy nawet jej nauczanie to jakas farsa). Nie podpisze sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Re: Nie podpiszę wyciągania kasy podatnika... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 14:05 Otóż to. Można skromniej, a żeby osiągnąć ten sam cel. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Nie podpiszę wyciągania kasy podatnika... 06.02.10, 14:54 Tez sie z tym zgadzam. Lepszy mocny wydzial niz slaba uczelnia. Sa zainteresowani jedynie zlobem z dofinansowan. Inaczej byliby w stanie stworzyc uczelnie o nizszej randze i rozwinac ja do poziomu umozliwiajacego stworzenie akademii. Sadze, ze mocny wydzial artystyczny przy ktoryms z uniwersytetow, dalby wiecej dla regionu. Najsensowniej byloby chyba malarstwo i rzezbe powiazac z ZUT, gdzie korespondowalyby z architektura, a muzyke do US, gdzie wzmocnilaby oferte dzialow pedagogicznych, poprzez dostep do fakultetow powiazanych z muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim 06.02.10, 19:11 uporczywie lansowany przez jego marnego pracownika, który nie rozumie różnicy między Akademią Sztuki a jakimś wydzialikiem edulacji artystycznej. Na szczęście studenci aż nadto to widzą i zebrali już 20 tysiecy podpisów: Gość portalu: anty-ZED-bredzik napisał(a): > Wydział na US - ma sens, nowa Uczelnia - nie ma żadnego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim 06.02.10, 19:15 Akademia brzmi dumnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim IP: *.chello.pl 06.02.10, 19:17 beatrix13 napisała: > uporczywie lansowany przez jego marnego pracownika, który nie > rozumie różnicy między Akademią Sztuki a jakimś wydzialikiem > edulacji artystycznej. A ty farbowana blondi jaka fuchę załapałabyś w tej nowej "akademii"? (oczywiście hipotetycznie, bo toto nie powstanie) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim 06.02.10, 19:24 Gość portalu: . napisał(a): > A ty farbowana blondi jaka fuchę załapałabyś w tej nowej "akademii"? (oczywiście hipotetycznie, bo toto nie powstanie) .................... żadną młotku są ludzie, którzy robią coś dla idei i dla innych,ale ty pazerna polityczna pisowa pijarówo tego nie zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim IP: *.chello.pl 06.02.10, 19:33 > > A ty farbowana blondi jaka fuchę załapałabyś w tej > nowej "akademii"? (oczywiście hipotetycznie, bo toto nie powstanie) beatrix13 napisała: > żadną młotku > są ludzie, którzy robią coś dla idei i dla innych,ale ty pazerna > polityczna pisowa pijarówo tego nie zrozumiesz :))))))) a mnie się wydaji że mogłabyś tam wykładać "kulturę w kontaktach interpersonalnych" :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim IP: *.szczecin.mm.pl 06.02.10, 20:23 Wg blondyny beatrix najważniejsze jest powstanie AKADEMII, a nie kształcenie ludzi. Nie ważne są koszty, nieważny sens - ważne są wyzwiska i lanserka polityków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim IP: *.chello.pl 07.02.10, 00:47 Nadal przypominam o fundamentach, bo rozmawiamy o uczeniu sztuki. Moze zacznijmy tez uczyc IQ :) Sam pomysl ksztalcenia ludzi na artystow (jakos nie potrafie sobie wyobrazic uczenia sztuki, czegos z natury subiektywnego) brzmi idiotycznie, a popieranie akademii w oparciu o jakies dziwne, niczym nie poparte zalozenia wzbudza we mnie takie samo zaufanie, jak niewidomy taksowkarz. Podpisow jest duzo, bo biedni ludzie naczytali sie debilizmow o tym, jak bardzo potrzebna jest nam Akademia Sztuki. Ci ludzie wierza w pomysl i zakladaja, ze przyniesie miastu korzysci. To lokalni patrioci, ktorym niestety wydaje sie, ze oto banda politykow i profesorow lepiej zarzadza pieniedzmi, niz top-menadzerowie, oto otworzymy uczelnie i nagle bedzie tak bardziej "artystycznie" w miescie (czyt. wiecej pustych teatrow do dotowania, ale wazne zeby bylo 100 teatrow bo przeciez nie jestesmy wioska i nas stac). Nie widze ani jednego rozsadnego argumentu za, koleazanko Beatrix, tylko jakies wyjatkowo ZŁUDNE przekonanie, że jesli 500 studentow sztuki upchamy w jednym miejscu, to nagle beda lepszymi studentami. No chyba, ze jestes jakims ekspertem w tej dziedzinie i dysponujesz analizami stworzonymi na jasnej i wiarygodnej metodologii... Jesli to jest glos przedstawiciela klasy politycznej, to sprawa jest jeszcze bardziej zenujaca. Zalozmy tez akademie szatynow, gdzie upchamy wszystkich szatynow i beda lepszymi szatynami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 05:53 kolega widać do teatru nie chodzi. Bilety trzeba rezerwować z miesięcznym wyprzedzeniem. Ale jak się ogląda tylko Taniec z Gwiazdami to jak pogodzić powstanie Akademii Sztuki? magistrzy sztuki radzą sobie lepiej niż można przypuszczać. Akademia to promocja. Osoba, która wygrała konkurs na plakat reklamujący UE jest Świnoujścianką niemniej jednak przy jej nazwisku pada miasto Poznań również na stronie konkrusowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim IP: *.chello.pl 07.02.10, 14:54 kolega widać do teatru nie chodzi. Bilety trzeba rezerwować z miesięcznym wyprzedzeniem. Ale jak się ogląda tylko Taniec z Gwiazdami to jak pogodzić powstanie Akademii Sztuki? __________________________________ Nie chodzę, przynzam, a telewizji nie oglądam. Albo jestem prymityw, albo doceniam tylko prawdziwa sztuke. ***************************** magistrzy sztuki radzą sobie lepiej niż można przypuszczać. Akademia to promocja. _________________________________ Puste hasla, zero przykladow. Pingwiny radza sobie lepiej, niz mozna przypuszczac, Antarktyda to raj. *************************************************** Osoba, która wygrała konkurs na plakat reklamujący UE jest Świnoujścianką niemniej jednak przy jej nazwisku pada miasto Poznań również na stronie konkrusowej. ____________________________________________ To jakis skandal i absurd. Logo, ktore cala Europa ma gleboko gdzies, a wygralo ze wzgledu na duza ilosc glosow uzytkownikow portalu wykop.pl, pochodzi z Poznania a nie Swinoujscia. To nie do pomyslenia, ten brak promocji Swinoujscia (zapewne znasz miasta, w ktorych urodzili sie wszyscy artysci tworzacy logo kazdej spolki z listy Forbesa?) z pewnoscia bedzie mial realny wplyw na poziom zycia obywateli Szczecina. Juz boli mnie serduszko:) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim 07.02.10, 13:27 Gość portalu: ssss napisał(a): > Nadal przypominam o fundamentach, bo rozmawiamy o uczeniu sztuki . Moze zacznijmy tez uczyc IQ :) Sam pomysl ksztalcenia ludzi na artystow (jakos nie potrafie sobie wyobrazić ........................... otóż to,do tego trzeba odrobiny choć wyobraźni myślę,że powinieneś dalej pójść i we wszystich miastach, które mają PWST, AM i ASZ zanegowac ich istnienie, bo po co jakiś tam artystó kształcić, wszak lepiej spawaczy i betoniarzy na politechnikach > wyjatkowo ZŁUDNE przekonanie, że jesli 500 studentow sztuki upchamy w jednym miejscu, to nagle beda lepszymi studentami. Zalozmy tez akademie szatynow, gdzie upchamy wszystkich szatynow i beda lepszym i szatynami :) ......................... a po kiego było tworzyć jakieś techniczne uczelnie, wystarzyło poupychac na wydziale technicznym jakiegoś uniwerku poironizowałam, bo twoje argumenty tylko do tego nadały się nie jesteś w stanie istnienia uczelni artystycznych pojąć, bo z pogardą odnosisz się do kultury i sztuki,a to one stanowią o naszym człowieczeństwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim IP: *.chello.pl 07.02.10, 14:48 otóż to,do tego trzeba odrobiny choć wyobraźni myślę,że powinieneś dalej pójść i we wszystich miastach, które mają PWST, AM i ASZ zanegowac ich istnienie, bo po co jakiś tam artystó kształcić, wszak lepiej spawaczy i betoniarzy na politechnikach ****************************************************** Sztuka istnieje dluzej niz Akademie Sztuki, a zarzut o braku wyobrazni? To samo moze mi powiedziec trockista, kiedy zarzuce mu logiczna sprzecznosc jego zalozen: "brak ci wyobrazni". Przepraszam najmocniej, to nie jest argument, ktory dziala na mnie. Musisz sie bardziej postarac. ......................... a po kiego było tworzyć jakieś techniczne uczelnie, wystarzyło poupychac na wydziale technicznym jakiegoś uniwerku poironizowałam, bo twoje argumenty tylko do tego nadały się nie jesteś w stanie istnienia uczelni artystycznych pojąć, bo z pogardą odnosisz się do kultury i sztuki,a to one stanowią o naszym człowieczeństwie *************************************************** O naszym czlowieczenstwie stanowi tez to, czy latarnie sa czyste i zadbane. Nie uczymy kolorow latarni. Mysle, ze w kraju, w ktorym PKB na mieszkanca jest jeszcze strasznie niskie, a masa bezrobotnych zyje ponizej poziomu minimum socjalnego, fundowanie kawiarnianym intelektualistom za pieniadze podatnika (ktore w prywatnych rekach tworza miejsca pracy) kolejnego budyneczku do 'rozwoju duchowego' wybitnie swiadczy o 'czlowieczenstwie' tych oswieconych, madrych i uduchowionych glow, ktore to widocznie oczyma wyobrazni widza wiecej, niz ja. Czy BARBARZYNSTWO ludzi oderwanych od rzeczywistosci to jakis punkt na osi czlowieczenstwa? No ale nic tam, ostatecznie bezrobotnym damy znizki na bilety :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 15:44 beatrix13 napisała: > otóż to,do tego trzeba odrobiny choć wyobraźni. chciałabym zrozumieć - ale niestety one dla mnie nie są zrozumiałe oraz idea dla "uczenia talentu w ilości 500 osób rocznie" - to za dużo. Takie studia zawód z dziedziny art. też mnie interesował. Edukacja zakończyła się inaczej bo na ekon-admin. ale obcowanie ze sztuką jej odbiór - to dla mnie jak święto - pozostało. > a po kiego było tworzyć jakieś techniczne uczelnie, > bo twoje argumenty tylko do tego nadały się > nie jesteś w stanie istnienia uczelni artystycznych pojąć, bo z > pogardą odnosisz się do kultury i sztuki,a to one stanowią o naszym > człowieczeństwie Twierdzę że odkryte talenty nie zginą jeśli edukacja będzie miała własciwy poziom na podobnie "elastycznie funkcjonującej uczelni". Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim 06.02.10, 21:35 A mozesz mi, jako osobie spoza kregow akademickich wyjasnic te roznice, poza kosztami rozbudowanej wlasnej administracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim IP: *.szczecin.mm.pl 07.02.10, 01:08 Nie ma żadnej różnicy - czy kształcisz w Instytucie, na Wydziale, czy Wydział ma 3 kierunki, czy też masz 3 Wydziały... ... problem pojawia się wtedy, gdy jest więcej zadęcia niż kadry, bo zbyt słabe Uczelnie, Wydziały nie dostają praw doktorskich, habilitacyjnych i są Wydziałami niższej kategorii - dostają mniej kasy. Zatem - powołanie wydziału na dużej uczelni po prostu jest tańsze - nie trzeba od zera wymyślać prochu. Nie trzeba płacić Rektorowi - bo ten już jest, mniej dodatków, mniej zadęcia, mniej administracji. Pragmatyczniej i taniej. Dlatego ustaw wręcz wymusza konsolidację rozdrobnionego systemu edukacji i promuje największych i najsilniejszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 05:56 pomijasz jedną ważną rzecz... Akademia Sztuki powstanie w miejsce: 1. WSSU 2. Akademii Muzycznej w Poznaniu filia w Szczecinie 3. Katedra Edukacji Artystycznej US Ciekawe ilu tam pracuje pracowników administracji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim IP: *.szczecin.mm.pl 07.02.10, 12:06 Zapewne na prywatnej szkole tylko tyle, ile potrzeba. Zaś obie pozostałe są rozliczane przez Macierzyste Uczelnie. Założymy się, że po przeliczeniu nowy twór będzie miał 2x tyle pracowników administracji? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim 07.02.10, 13:33 Gość portalu: Anatol napisał(a): > pomijasz jedną ważną rzecz... > Akademia Sztuki powstanie w miejsce: > 1. WSSU > 2. Akademii Muzycznej w Poznaniu filia w Szczecinie > 3. Katedra Edukacji Artystycznej US > ........................... i te trolle z katedry uniwerku na forum opluwają ASZ, bo boja się o posadki, taki np. antyzedbredziak > Ciekawe ilu tam pracuje pracowników administracji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CAMYLA Re: kiepski wydział na Uniwersytecie Szczecińskim IP: *.static.szczecinek.net.pl 08.02.10, 14:21 Przecież Akademia Sztuki ma powstać na miejsce Wyższej Szkoły Sztuki Użytkowej która jest w tej chwili jedyną wyższą szkołą artystyczną na całym pomorzu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.chello.pl 06.02.10, 09:34 sayonara.suckers napisał: > Ta strona "popieramakademie" to jakaś kpina - zapisane tam "nazwiska" mają > wartość jak sonda na onecie albo i jeszcze mniejszą. ciekawe czy przekażą do marszałka listy z podpisem myszki miki albo bolka i lolka? hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.szczecin.mm.pl 06.02.10, 09:41 Jabłoński z Ostrowskim i Kochan nie przeczytali ustawy o szkolnictwie wyższym, to niech się martwią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.szczecin.mm.pl 06.02.10, 10:00 A najlepsze, że od samego początku, jak ten durny pomysł wymyślili geniusze z PO zwracano na forum im uwagę, że właśnie sobie zakładają pętle na szyję na własne życzenie - ale oni tylko szelestu banknotów w kasie umieją słuchać i siebie samych... taki efekt bezmyślnych dzialań, że teraz trzeba organizować akcję popierania niekompetentnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.szczecin.mm.pl 06.02.10, 09:41 No co ty - ocenzurują... ... swoją drogą - jak nie poważna inicjatywa, tak i niepoważne zbieranie podpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.chello.pl 06.02.10, 10:57 Jeszcze nie podpsiałem , choć zwaliła mi się na pocztę cała masa aktywistów. Nikt mi nie powiedział dlaczego mam ja osobiście coś podpisywać i z jakiego powodu . Co się stało? Przecież byłem zapewniany na 100 % ,że przed nami wspaniała nowa idea . Nie cham spawacz ze Stoczni , lub ładowacz fosfatu z Polic , ale właśnie artysta muzykujący zapewni świetlaną przyszłość i dobrobyt naszemu regionowi. I co platformo i pani Kochan? coś nie poszło . Śledzińska , najpierw tak , a potem COOOO? Może trzeba było ją po prostu upić , bo za kołnierz nie wylewa , ale jak znam życie nie miał kto flaszki postawić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.chello.pl 06.02.10, 10:45 A która petycja jest tą właściwą? Gazety? Krzystka? Barana? Urzędowa? Studencka? ESK2016? Nitrasa czy kochanej pani Kochan? Cyrkowcy szczecińskiej areny politycznej nie są zdolni do przyciągnięcia na stałe kompetentnej kadry naukowej i jedyne co potrafią, to tworzyć chaos, smród i zamęt :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuja_zenek Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.10, 14:43 tez nie podpiszę sitwa kolesi chce się załapać na etaty,a prywatną szkółkę uznać za państwową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.B.D Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.chello.pl 06.02.10, 15:16 Otóz to , a jeszcze jeden problem sie pojawia.A może nawet dwa. Pierwszy to ten, ze zbliża się rok wyborczy.Jeżeli ktoś ma mozliwość powinien uciec chociażby na pustynię , bo zycie w tym kraju stanie się nie do zniesienia. Drugi pytanie dotyczy marzeń o młodziezy z obcych krajów przybywających do Szczecina w celu stawania się artystami.I twórcami. Czy ktoś przewidział jakieś wstępne przygotowanie tej młodzieży do życia i tworzenia w kraju, w którym obowiązuje konstytucyjny zapis o priorytecie pewnych wartości w sztuce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 06:00 Konstytucja wspomina, że każdy ma zapewnioną wolność twórczości artystycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.chello.pl 07.02.10, 07:59 Gość portalu: Anatol napisał(a): > Konstytucja wspomina, że każdy ma zapewnioną wolność twórczości artystycznej. Dobrze napisałeś: twórczości artystycznej. A nie kształcenia artystycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
goldnet Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? 07.02.10, 09:05 Co do petycji to one i tak mają małą wartość dla osób do których je przekładamy. Tutaj trzeba by referendum z telewizją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 12:52 Trzeba by jeden wielki plakat im z tej Warszawy zrobić i wysłać tam te 2500 osób by zrobiły odpowiedni happening. Ta akcja nie jest przygotowana od strony PR. Plakat jest co by rzec... słaby... poziom artystyczny gimnazjalno podstawowy z tendencją do ostatnich klas szkoły podstawowej. Z takim plakatem wyśmiali by ich na egzaminach na każdą uczelnię artystyczną w Polsce. Mogli poprosić tą świnoujściankę. Miałoby to lepszy oddźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
wicker_man.73 Typowa komunistyczna retoryka, 06.02.10, 13:14 co jest kolejnym dowodem, iż to nie jest żadna inicjatywa młodzieży, tylko "starych znajomych", co to chcą "służyć" społeczeństwu na każdej platformie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TVMen Re: Typowa komunistyczna retoryka, IP: *.chello.pl 06.02.10, 13:57 Oto kulisy sprawowania totalnej władzy partyjniackiej PełO w zachodniopomorskim :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TVMen Re: Typowa komunistyczna retoryka, IP: *.chello.pl 06.02.10, 14:06 A oto ONI :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donio Re: Typowa komunistyczna retoryka, IP: 204.124.182.* 06.02.10, 14:11 lh6.ggpht.com/_XEqF9ygUVHg/Sv2Adm9mqzI/AAAAAAAAEyU/Yztk-gnTA78/s912/IMG_6402.JPG coz za zapal w oczach! ktorzy z was z tego zdjecia sa aktywni na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: > Re: Typowa komunistyczna retoryka, IP: *.chello.pl 06.02.10, 14:19 To MY i nasza młodziesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Typowa komunistyczna retoryka, IP: 83.142.230.* 06.02.10, 14:33 Gość portalu: > napisał(a): nasza młodziesz! ten w pomaranczowej krawatce wyglada na przyszłego nitrasa picasaweb.google.com/smdSzczecin/KonwencjaWyborczaPOWSzczecinie#5114234543826479266 picasaweb.google.com/smdSzczecin/KonwencjaWyborczaPOWSzczecinie#5114227710533510786 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 15:22 Pisałam na forum min. aby "zbierać podpisy" do wczoraj podpisu nie złożyłam. Dzisiaj po lekturze pisma - kierowanego do marszałka Sejmu wstrzymuję się od głosu - "ręka mi odmawia podpisu" pod tak zredagowanym tekstem. Cel artystyczny - Akademia Sztuki - a "ciężkie pióro" treść - proza dla mnie nie do przyjęcia. To pismo - to jak rozprawa prokuratorska lub pozew. Czy to można jeszcze zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.chello.pl 06.02.10, 16:01 BRAWO ,świetne zdjęcia , dobrze ,że to sie przypomina. Jarmark próżności , kłamstwo i obłuda , długo nie trzeba było czekać jak popękały te balony. Nic nie przebije Zarembowej . W lato świecąca na czerwono skaya ,czy jak to się nazywa, jarmarczna baba z odpustu w Reskach. Chamusiowaty z workami pod oczami zdrajca, Radzio Sikorski ,co dał się zapamiętać jak obrażał kobiety. Tak właśnie na tym tle wyglądała cała akcja z Akademią , wyborczy humbuk i tyle . Dmuchajcie balony dalej Barany i Atamańczuki. Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? 06.02.10, 16:19 czuję się wybitnie naciskany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H68 Ponoć marszał jabłoński ma tam wykładać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 18:06 będzie wykladał dziennikarstwo katolickoliberalne Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Ponoć marszał jabłoński ma tam wykładać 06.02.10, 18:13 w Szczecinie już każdy może wykładać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ponoć marszał jabłoński ma tam wykładać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.10, 18:40 konspirant.0 napisał: > w Szczecinie już każdy może wykładać W w sumie to już wszyscy wykładają na wszystko. Laskę. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Ponoć marszał jabłoński ma tam wykładać 06.02.10, 18:44 "chemię" na półkę w Tesco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Temat obojętny IP: *.chello.pl 06.02.10, 19:26 Zgadzam się, trzeba trenować podpisy przed wyborami! A przy okazji. Niech żyje sojusz polityczno-urzędniczy oraz kasta szczecińskiej nomenklatury! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 patriotyzm lokalny górą 06.02.10, 19:07 Ponad 20 tysięcy osób podpisało się pod petycją za powołaniem Akademii Sztuki w Szczecinie. W petycji pomysł utworzenia Akademii argumentowany jest faktem, iż w Szczecinie na kierunkach artystycznych co roku kształci się około 500 studentów, rozproszonych między czterema uczelniami wyższymi. Skupienie tego potencjału w jednej strukturze to główny merytoryczny powód naszych starań o utworzenie Akademii - czytamy w petycji. Szczecinianie starają się o powołanie niezależnej, państwowej wyższej uczelni artystycznej już ponad 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: patriotyzm lokalny górą IP: *.chello.pl 06.02.10, 19:10 beatrix13 napisała: > Ponad 20 tysięcy osób podpisało się pod petycją za powołaniem > Akademii Sztuki w Szczecinie. Dolicz jeszcze 3 kolejne głosy - właśnie dopisałem małpkę fiki-miki, king-konga i zeda :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: patriotyzm lokalny górą IP: *.chello.pl 06.02.10, 19:36 My artyści z Floating Garden 2050 też podpisujemy się pod wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co zalatuje lisem Re: patriotyzm lokalny górą IP: *.chello.pl 06.02.10, 19:50 O w mordę , wykryłem szpiega w waszej młodej grupie entuzjastów im .Czarka Atamańczuka . Tam obok stoi taki łysy opasły facet , jaki on może być młody, jak on wygląda jak mój ojciec . Sprawdźcie go .dziewczęta i chłopcy. lh3.ggpht.com/_XEqF9ygUVHg/Sf-CIQumyNI/AAAAAAAAEII/sXy7a207oHs/s720/list%20otwarty%20do%20Lecha%20Wa%C5%82%C4%99sy.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr humbolt Beax merda ci sie w głowie z emocji IP: *.chello.pl 06.02.10, 19:31 Od jakiech 30 lat szczecinianie się starają o Akademię. , skąd te informacje ? Może ktoś w szczecińskim WRONe z Jaruzelskim coś ustalał , bo nic nie wiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRONek Re: Beax merda ci sie w głowie z emocji IP: *.chello.pl 06.02.10, 19:38 Kilkudziesięcioletnie starania wymagają profesjonalnego wsparcia! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Beax merda ci sie w głowie z emocji 06.02.10, 19:47 Gość portalu: Dr humbolt napisał(a): > Od jakiech 30 lat szczecinianie się starają o Akademię. , skąd te informacje ? ano stąd: www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=0&idx=58626&szukaj=&akcja=szukaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik do blondi beatrix IP: *.szczecin.mm.pl 06.02.10, 20:28 To Ty pracujesz w radiu i tam takie głupoty piszesz? Czy tylko bezmyślnie powtarzasz to co powtórzyli nawiedzeni dziennikarzynie bez warsztatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzygzy Re: do blondi beatrix IP: *.szczecin.mm.pl 08.02.10, 08:44 > nawiedzeni dziennikarzynie bez warsztatu? odłączając się od poparcia dla którejkolwiek ze stron, chciałem zapytać tylko, na jakiej podstawie takie wnioski. znasz waćpan tych ludzi, czy też tyle jadu z pyska Ci cieknie, że opluwasz wszystko i wszystkich, uważając przy tym, aby nie ulało się na ciebie, bo i głupio by wyszło i brzydko wyglądało. żenada. banda ciuli z wykształceniem nabytym lub zdobytym, a tak naprawdę dzieciaki, rozpieszczone dzieciaki wyrywające sobie zabawki. komentarze, które warto przeczytać, to zaledwie garstka, którą i tak należały poprzycinać. tworzycie warsztat kształcenia i modelowania wyzwisk. zwykły e-śmietnik bez funkcji "opróżnij kosz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . beatrix13 IP: *.chello.pl 06.02.10, 19:36 ile razy się wpisałaś na "listę poparcia"? obstawiam że jakiś 500 :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: beatrix13 06.02.10, 19:50 Gość portalu: . napisał(a): > ile razy się wpisałaś na "listę poparcia"? obstawiam że jakiś 500 :)))) ................ oczywiście ,że 1 raz to,że ty jesteś oszustem, nie znaczy,że wszyscy wokół są i nic nie poradzę na to,że na takiego cię wychowano,przykro mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: beatrix13 IP: *.szczecin.mm.pl 06.02.10, 20:29 A możesz podać pod jakim nazwiskiem? Chętnie sprawdzę, czy nie jesteś rodzinno-politycznie powiązana lub nie dostaniesz stołka w tej instytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Partyjny Re: beatrix13 IP: *.chello.pl 06.02.10, 20:02 Niestety, stare baby tak już mają, że się powtarzają :( A tak swoją drogą, to potwierdzam, że starania o akademię były prowadzone już od dawna. Pamiętam, że twórca WRON - Wojciech Jaruzelski w 1957 roku, od samego początku swojego pobytu w Szczecinie, nawiązał bliską współpracę z miejscową elitą. Wydał nawet rozkaz, nakazujący z całą bezwzględnością zwalczenie plagi pijaństwa, co wstrząsnęło całym środowiskiem. Jaruzelski przy pomocy podległej sobie jednostki, włączył się aktywnie w artystyczne życie miasta i bywał. Już w listopadzie 1957 roku, zorganizował nawet pamiętną imprezę artystyczną. Huczne obchody 44. rocznicy Rewolucji Październikowej. Zjawili się wtedy na niej przedstawiciele Północnej Grupy Wojsk ZSRR oraz reprezentacja Radzieckiej Floty Bałtyckiej, która na zasadzie absolutnej wyłączności eksploatowała wówczas port wojenny w Świnoujściu. Wtedy przy okazji wznoszonych toastów, po raz pierwszy publicznie zaczęto mówić o konieczności powołania Akademii. Kilka miesięcy później, 22 lipca, w związku z obchodami powstania PKWN (Polski Komitet Wyzwolenia Narodowego), Jaruzelski urządził kolejną defiladę, która miała wesprzeć działania społecznego komitetu edukacji artystów wywodzących się z klasy robotniczo-chłopskiej. Czołgi i ciężka broń rozjeździły wówczas nadodrzańskie bulwary poniżej Wałów Chrobrego. Wszystko to w imię akademii artystycznej, która miała kształcić nie tylko artystki ale również oficerów kulturalno-oświatowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy partyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 09:50 boskie :)) Gość portalu: Partyjny napisał(a): > Niestety, stare baby tak już mają, że się powtarzają :( > > A tak swoją drogą, to potwierdzam, że starania o akademię były prowadzone już o > d > dawna. Pamiętam, że twórca WRON - Wojciech Jaruzelski w 1957 roku, od samego > początku swojego pobytu w Szczecinie, nawiązał bliską współpracę z miejscową > elitą. Wydał nawet rozkaz, nakazujący z całą bezwzględnością zwalczenie plagi > pijaństwa, co wstrząsnęło całym środowiskiem. Jaruzelski przy pomocy podległej > sobie jednostki, włączył się aktywnie w artystyczne życie miasta i bywał. Już w > listopadzie 1957 roku, zorganizował nawet pamiętną imprezę artystyczną. Huczne > obchody 44. rocznicy Rewolucji Październikowej. Zjawili się wtedy na niej > przedstawiciele Północnej Grupy Wojsk ZSRR oraz reprezentacja Radzieckiej Floty > Bałtyckiej, która na zasadzie absolutnej wyłączności eksploatowała wówczas port > wojenny w Świnoujściu. Wtedy przy okazji wznoszonych toastów, po raz pierwszy > publicznie zaczęto mówić o konieczności powołania Akademii. Kilka miesięcy > później, 22 lipca, w związku z obchodami powstania PKWN (Polski Komitet > Wyzwolenia Narodowego), Jaruzelski urządził kolejną defiladę, która miała > wesprzeć działania społecznego komitetu edukacji artystów wywodzących się z > klasy robotniczo-chłopskiej. Czołgi i ciężka broń rozjeździły wówczas > nadodrzańskie bulwary poniżej Wałów Chrobrego. Wszystko to w imię akademii > artystycznej, która miała kształcić nie tylko artystki ale również oficerów > kulturalno-oświatowych. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? 06.02.10, 19:54 a tym dziewczetom marzy sie wladza, czy potencja w tym gronie?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Wiersz dla ZEDA IP: *.chello.pl 06.02.10, 21:23 Stoi na stacji oddzial platfofmy i kazdy ma projekt wlasnej reformy Chwala sie:"Mamy projektow kupe" i kazdym z nich mozna podetrzec dupe Projekty,ustawy-co jedna to gorsza, Pitera co miala ochote na dorsza Palkot z kutasem i koltem w swej dloni I ten co kapowal kolegow swych Boni I nagle sie wokol cos krecic zaczyna, spotkanie,o ktorym zapomnial Schetyna. CPN,lotnisko,w tle jakies cmentarze, co znaczy to wszystko komisja wykaze. Sekula na czele komisji tej stanie, by Grzechom i Mirom ulatwic zadanie. By wlos z glowy nie spadl Tuskowi,Schetynie Wyborcza sondaze oglosi w witrynie. Przelomu w aferze napewno nie bedzie Herr Tusk sie zagapi,wyglosi oredzie. "Platforma to prawda,to sila-MUR CHINSKI Afera i hazard to PiS i Kaminski POLAKU WYRUSZAJ PO ROZUM DO GLOWY, BO JEDEN,JEDYNY JEST PROJEKT GOTOWY. OSZWABIC I OKRASC,CO POLSKIE TO SPRZEDAC, DO DNA WYPOMPOWAC I W ZAMIAN NIC NIE DAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aborygen Re: Wiersz dla ZEDA---pisowczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 00:34 Gdy Akademia powstanie...co jest możliwe...trolle "geniusza" kaca będą mieli a kocikwik jeszcze wiekszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Wiersz dla wyborcy IP: *.chello.pl 07.02.10, 00:38 Gość portalu: dziki napisał(a): > POLAKU WYRUSZAJ PO ROZUM DO GLOWY, Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
alijenn Olać akademie 07.02.10, 00:35 Olewam akademie i caly Szczecin i wasza polske tuska tez olewam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zad Akcja w stylu PRL - fotka :) IP: *.chello.pl 07.02.10, 02:55 farm1.static.flickr.com/222/443963868_46eaa86b00_o.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? 07.02.10, 09:06 Po zobaczeniu tego plakatu na zdjeciu, odeszła mi ochota. Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.chello.pl 07.02.10, 11:28 sobiepan1 napisał: > Po zobaczeniu tego plakatu na zdjeciu, odeszła mi ochota. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4a0b1b6dd45b4960.html rzeczywiście, ten ludzik w pierwszej literze jakby nam chciał coś pokazać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Idziemy dobra droga . IP: *.chello.pl 07.02.10, 12:40 3.bp.blogspot.com/_jLdEId-uwUE/S2yZ-nzKoyI/AAAAAAAABRM/0QmCGbJylWs/s1600/slepcy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 14:49 sobiepan1 napisał: > Po zobaczeniu tego plakatu na zdjeciu, odeszła mi ochota. ------ Wyznaję zasadę że - dziecko nie powinno odpowiadać za błędy rodziców. Plakat artyst. klasy nie pokazał - a czy innych na zewnątrz on nie przekona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stara Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? IP: *.chello.pl 07.02.10, 15:19 A moja żądza dawania wciąż jest nieugięta. Pamiętam, że już od dzieciństwa dawałam na lewo i prawo dowody swojej miłości do władz naszego polskiego Szczecina. Nawet swoje pierwsze oszczędności uzbierane w czasach przedszkola włożyłam kiedyś do urny przy Placu Grunwaldzkim. (Zbierali wtedy na budowę hali widowiskowej). Teraz, pomimo zaawansowanego wieku zawsze jestem otwarta i na TAK. Tylko czasami mój Józuś się wścieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Licznik Re: podPISałem! IP: *.chello.pl 07.02.10, 18:14 Najważniejsze, że kochana pani Kochan się POPISała! Teraz nie mam już wątpliwości o co tu chodzi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: podPISałem! IP: *.szczecin.mm.pl 08.02.10, 12:01 A co Ty zrobiles dla panu 6 letniego, to propaganda rodem z PRL. Raczej Co Ty zrobiles, zeby legitymizowac PO Odpowiedz Link Zgłoś
adams96 Re: A czy Ty podpisałaś/eś petycję w sprawie AS? 08.02.10, 14:24 Podpisywac petycje mozecie w nieskonczonosc ale na pewno do zmiany poslow w Sejmie.Pani Kochan z PO juz 2 lata zalatwia powyzsza sprawe z wiadomym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś