Dodaj do ulubionych

Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour

05.03.10, 08:33
Znowu 13 muz funduje za miejską kasę bełkot pseudoartystyczny i promocję
dziwnych zachowań...
Obserwuj wątek
    • Gość: . Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 09:21
      Szkoda słów.
      • Gość: bara obara Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: 212.191.6.* 05.03.10, 10:47
        Szkoda Słów, INSPIRACJE to impreza wykraczająca daleko za Twój sposób
        postrzegania. Wszyscy wiemy jak wygląda twoje życie, kościół, kapcie w domku,
        opierdziel od Żonki i onanizm (fizyczny i filozoficzny).
    • Gość: żenada Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.chello.pl 05.03.10, 09:34
      Ewa Podgajna:
      Na fontannie na Wałach Chrobrego stanie przezroczysty namiot do prezentacji
      mody i dizajnu.

Ja bym się pod takim zdaniem nie podpisywał na miejscu pani redaktor.
      • Gość: Dr humbolt Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.chello.pl 05.03.10, 10:31
        Czy panowie z CBA mogliby po sąsiedzku w magistracie w pokoju obok w referacie
        kultury i promocji miasta sprawdzić finansowanie klubu 13 muz , pana Roguszkę .
        Tam oszustwa finansowe leżą na wierzchu , sztuka abstrakcyjna nie musi oznaczać
        abstrakcyjnego marnotrawienia pieniędzy podatników , wszystko jest do obliczenia .
        Nie trzeba czekać do przegranych wyborów przez panów jarmolińskich . Dobro
        podatnika powinno być ważniejsze,
        Myślę ,że pan Ked jeszcze wysra ta nagrodę.
        • Gość: TresTeres Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 10:39
          Podobno z gminy róznymi sposobami na tą imprezę wyciągnęli 1 mln zł.

Czy warto? W mieście, w którym artysty nie stać na własne utrzymanie.
          • Gość: Teres Beres Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: 212.191.6.* 05.03.10, 11:09
            Ja słyszałam, że 100 mln mają z CBA, które teraz trzepie Promocje w Miejskim.
            A tak na serio wczoraj na konferencji Olszewski mówił, że 700 000 mają od
            sponsorów!!!! :)
            Wiem, też od znajomego z Wawki, że promocja z wawy ciśnie na ten festiwal. Chcą
            go kupić za 2 bańki.
            • Gość: TresTeres Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 12:54
              Olszewski jak zwykle gada głupoty. Bo ciemny lud to kupi.
              Jakby miał 700 tys od sponsorów, to by sponsorzy byli widoczni na reklamach.
              Festiwal trzeba będzie rozliczyć a finansowanie instytucji kultury jest jawne.
              Po festiwalu się zobaczy ile w słowach Olszewskiego jest prawdy.
              • Gość: oczko Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: 212.191.6.* 05.03.10, 14:48
                Panie jakby nie miał to by nie zrobił takiej imprezy. Od razu widać, że liczyć
                pieniędzy nie potrafisz. Ach no i masz jeszcze problem z oczami (MiŚ). Kup sobie
                Rzepę to zobaczysz ile pozyskali kasy.
                • Gość: TresTeres Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.static.espol.com.pl 06.03.10, 22:36
                  > Panie jakby nie miał to by nie zrobił takiej imprezy. Od razu widać, że liczyć
                  > pieniędzy nie potrafisz. Ach no i masz jeszcze problem z oczami (MiŚ). Kup sobi
                  > e
                  > Rzepę to zobaczysz ile pozyskali kasy.

Kupuję
                  wyborczą
              • Gość: Ellmo Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 20:16
                zaskakuje mnie liczba finasistów specjalistów od budżetu instytucji kultury w tym mieście..ja się przejdę na festiwal a ty skup się na rozliczeniach.. może na początek własny pit bo termin się zbliża...
                • Gość: XX Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.chello.pl 07.03.10, 20:18
                  Dawidzie, nie denerwuj sie tak bardzo, że ktos wykryl przekret
                  twoich kolesi...
                • Gość: TresTeres Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 13:32
                  w Klubie 13 Muz ich brak.
                  A tak poważnie, Roguszka tym działaniem umoczył się grubo. RIO niestety będzie
                  musiało sprawę skierować do prokuratury, bo to jest grubymi nićmi szyta
                  niegospodarność.
                  Gdybyś Ellmo choć miał pojęcie o wypełnianiu PIT'a to byś wiedział pod jaki
                  topór Roguszka głowę włożył.
                  • Gość: . Jak minął dzień? Ujrzeli orła cień? IP: *.chello.pl 19.03.10, 23:22
                    No i co tam słychać u tych zboków? Jak impreza? Przydało się te
                    dodatkowe 380 tys. z naszych kieszeni na dogrzanie namiotów z powodu
                    nagłego ataku 20-stopniowego mrozu?
        • Gość: orator Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: 212.191.6.* 05.03.10, 10:41
          CBA, CNN, TV Trwam, najlepiej niech wszyscy zrobią kontrolę :)
          • Gość: tenteges bara obara vel orator IP: *.chello.pl 05.03.10, 11:09
            ty jako bezpośredni beneficjentych tych konfitur jesteś śmieszny ze swoimi
            wpisami w obronie tego badziewia
            • Gość: tenegros Re: bara obara vel orator IP: 212.191.6.* 05.03.10, 14:31
              To ty jesteś śmieszny. 5. miejsce na liście Ministerstwa!!!! widziałeś!!! Kto ze
              Szczecina oprócz Kontrapunktu jeszcze dostał kaskę?
              Ja nie znalazłem.
            • beatrix13 kolejny pozytyw szczeciński obszczekany 05.03.10, 15:07
              przez forumowych malkontentów,ale tyle ich co sobie poplują przed
              monitorem
              • Gość: mm5 Re: kolejny pozytyw szczeciński obszczekany IP: *.chello.pl 05.03.10, 15:59
                O, po raz pierwszy to nie beatrix pluje. I po raz pierwszy chyba
                mogę się zgodzić z beatrix.
    • Gość: W zadek Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: 212.191.6.* 05.03.10, 11:13
      A ty co fundujesz miastu za publiczne pieniądze? Robert weź się chłopie do
      roboty a nie po forach chodzisz, płacimy Ci pensje z naszych podatków a ty tylko
      spuchłeś i zarosłeś jak dzikus.
      • Gość: Dr humbolt Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.chello.pl 05.03.10, 12:09
        Czy ktoś mógłby podać mi link ,kto jest sponsorem tej imprezy po za urzędami.
        Bo szukałem i nigdzie nie mogłem znaleźć
        • Gość: orator Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: 212.191.6.* 05.03.10, 14:26
          to sobie weź Panie dzisiejszą Rzeczpospolitą do ręki. Jest w całej Polsce.
          I zobacz - Ministerstwo, BMW, Program Młodzież i z 20 innych sponsorów.
          A nie te durnoty wypisujesz pod starszaków.
          • Gość: Dr humbolt Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.chello.pl 05.03.10, 15:04
            Podaj mi lik do sponsorów, jak pisałem wcześniej nie Urzędów , które są na
            budżecie. BMW to chodzi o firme samochodową ? Ile BMW dała pieniędzy na twój
            festiwal? I gdzie jest tych innych 20 sponsorów. Bo szukałem i w dalszym ciągu
            nie znalazłem
            Mnie jest obojętne ,co robisz , twoja sprawa. Ale ja nie mam zamiaru stać
            bezczynnie i patrzeć jak za pieniądze podatników, ty robisz sobie osobisty
            festiwal homoseksualistów, lesbijek , krawców i posiadaczy cyfrówek.
            Obrażających religię i robiących kariery pedofilów na zdjęciach dzieci.

grafik.rp.pl/grafika2/442603,455364,9.jpg
            3.bp.blogspot.com/_cUTXheaSLCU/SCqZr02DUJI/AAAAAAAAAE4/7vj3MXsvmfk/s1600/dou.jpg

A Małkowska nich obiera kartofle z Rotrmund w Zachęcie
            • Gość: skinny Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 15:24
              @Dr humbolt - jezeli ty patrzac na to: grafik.rp.pl/grafika2/442603,455364,9.jpg - zdjecie uwazasz,ze to fotka pod pedofilow...no coz znasz to przyslowie " udez w stól a nożyce sie odezwa..." to moze to swiadczyc jedynie twoich skojarzniach i sklonnosciach a skoro nie zadasz sobie trudu i nie sprawdzisz (nie wiem, moze slabo czytasz, skladasz literki np) nie zadasz sobie trudu zeby dowiedziec sie ze to zdjecie jest zwiazane z kampania spoleczna odbywajaca sie podczas festiwalu, ktora zwraca uwage ludzi na problem bulimii i anoreksji...to obraziles ludzi zaangazowanych spolecznie w ta akcje.

komentarz, ktory napisales jest plytki, slabiutki i swiadczy o twoim poziomie zrozumienia problemu i braku znajomosci tematu inspiracji oraz imprez mu towarzyszacych i ze piszesz o rzeczach o ktorych nie masz zielonego pojecia.

-----
              Strona kampanii
              PokochajSiebie.org
              • beatrix13 Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour 05.03.10, 16:10
                Gość portalu: skinny napisał(a):

> @Dr humbolt -
                > komentarz, ktory napisales jest plytki, slabiutki i swiadczy o
                twoim poziomie z rozumienia problemu i braku znajomosci tematu
                inspiracji oraz imprez mu towarzy szacych i ze piszesz o rzeczach o
                ktorych nie masz zielonego pojecia.

................................
                nie sądzę,aby tłumaczenia trafiły do tych,dla których jedyną kulturą
                jest industrialna
                > -----
                > Strona kampanii
                > PokochajSiebie.org
            • Gość: Ellmo Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 19:59
              skoro nie masz zamiaru stać to klękaj i módl się oby zima długo trwała dłużej moherowy na głowie ponosisz ... a jak szczera będzie twa modlitwa to może i ty sponsora znajdziesz... jak się nie uda to zawsze możesz zapoznać się z programem festiwalu...
    • goldnet Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour 05.03.10, 12:46
      Bardzo ciekawy pomysł i świetny w promowaniu miasta
    • cbaabc Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour 05.03.10, 12:55
      Wiadomo, że kultura to nie dla was :). Po co komentujecie buraczki?
      • tateti rzeczywiście 06.03.10, 22:41
        Kultura na której każdy kradnie ile może to nie dla nas
    • Gość: Ellmo Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 19:40
      a Ty co skarbnik miejski że "miejską kasę" liczysz????nie wiem co masz na myśli pisząc o bełkocie pseudoartystycznym.. ale ktoś z nickiem zedekPEDEK nie powinien pisać o dziwnych zachowaniach...
      • Gość: ktosia Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.chello.pl 07.03.10, 20:23
        Ruszcie tyłki buraki,żeby promować Szczecin, a nie gnoicie wszystko , co dzieje
        się w kulturze naszego miasta
        • Gość: XX Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.chello.pl 07.03.10, 20:33
          A co sie dzieje? Mowisz o tych pierdach pana KEDA/ZEDA?
          • Gość: konst_anty Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 20:55
            olszewski z rogużką będą psie gówna złotolem malować ?
            Będzie glamur !
    • Gość: Waldek Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.03.10, 23:33
      Fajna gierka zapraszam na www. tnij. org / efakty
    • goldnet Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour 20.03.10, 10:34
      Pewnie wiele ludzi już nie może się doczekać. Fajnie że się taka
      impreza odbędzie już niebawem.
      • eryk2 Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour 20.03.10, 11:13
        goldnet napisał:

> Pewnie wiele ludzi już nie może się doczekać. Fajnie że się taka
        > impreza odbędzie już niebawem.

Rybcia, jesteś trochę nie w temacie. Inspiracje trwają już TRZECI
        dzień (od czwartku). Ale to tylko dowód, że nawet taka nachalna
        reklama niewiele daje w kraju funkcjonalnych analfabetów (znają
        litery, ale nie rozumieją składanych z nich słów).
        • Gość: mario Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.szczecin.mm.pl 20.03.10, 12:29
          Lepper to guru exposła Matiu Piskorskiego bodajże?
    • Gość: XX Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: 62.69.221.* 20.03.10, 11:51
      Dwie wypowiedzi w tym wątku sygnowane są nickem XX. To nie ja. Od
      kilku lat używam XX, teraz ktoś mi go ukradł. Proszę nie traktować
      tych "pierdzących" wypowiedzi jako moje. Też mam swoje zdanie o
      "Inspiracjach", ale nie to.
      Kiedyś Inspiracje były fajną, skromna imprezką, było kilka wydarzeń
      na mieście, galerie bezdomne, jakos tak sympatycznie. Teraz jest zbyt
      pompatycznie, żeby było sympatycznie. To tak jak dwustuosobowy zespół
      kameralny.
      A tak na marginesie, prosze tego pana trolla o zostawienie mojego
      nicka w spokoju. Nie jest przecież ani taki atrakcyjny ani wyszukany.
      Ot - robol z Emigrantów Mrożka.
      Tak trudno znaleźć sobie imionko?
    • Gość: TresTeres Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 16:56
      Oficjalna strona internetowa festiwalu

O co chodzi?
      Podejrzana witryna?
      • Gość: kmicic Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.chello.pl 20.03.10, 22:52
        Amatorzy z pl. Żołnierza nie są w stanie nawet poprawnie zalinkować
        własnej gazety festiwalowej, żeby się otwierała na ich stronie - już
        drugą dobę jest z tego d.upa blada...
      • Gość: szerszeń_stepowy Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.chello.pl 21.03.10, 17:09
        Tematem tegorocznej edycji festiwalu "Inspiracje" ma być pojęcie
        blichtru, uroku, glamour. Niby zapowiada się ciekawie, trochę
        postmodernistycznie, prowokująco. Pomyślalem, że byłem już na paru
        podobnych festiwalach, ale tam temat festiwalu był poruszany na
        spotkaniach o charakterze (przynajmniej częściowo) naukowym, były
        panele dyskusyjne, debaty itp., a temu towarzyszyły wystawy,
        fotografie, projekcje filmów... A tu? Temat festiwalu jest, ale
        został praktycznie zlekceważony... Jest trochę epatowanie nicością,
        bo pod ten temat da się bardzo wiele rzeczy podgarnąć - od
        anoreksji i bulimii przez kobiecość, modę polską i blichtr po rejsy
        statkiem po Odrze. Czy Klub XIII Muz miał za mały budżet, żeby
        zorganizować przynajmniej jeden panel dyskusyjny w budynkach
        Uniwersytetu albo Książnicy?

P.S. Swoją drogą, to kampanie przeciw bulimii i anoreksji powinno
        chyba finansować Ministerstwo Zdrowia, tutaj się im coś pochrzaniło.
        • Gość: babinicz Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.szczecin.mm.pl 21.03.10, 19:25
          Komu służą "Inspiracje" dlaczego podatnicy miejscy maja za to płacic? Ile
          kosztuje utrzymanie administracji XIII Muz? I to w sytuacji, gdy likwidowane są
          przedszkola, szkoły nie ma pieniędzy na ustawowe, małe podwyżki dla pracowników
          obsługi w tych placówkach? Jak długo jeszcze mieszkańcy Szczecina będą płacic za
          fanaberie chłopców w krótkich spodenkach?
          • Gość: kmicic Re: Inspiracje wyjdą w miasto i będą glamour IP: *.chello.pl 21.03.10, 20:14
            Gość portalu: babinicz napisał(a):

> Komu służą "Inspiracje" dlaczego podatnicy miejscy maja za to
            płacic? Ile
            > kosztuje utrzymanie administracji XIII Muz?

O wiele za dużo - w sytuacji, gdy w tym miejscu nic się prawie nie
            dzieje przez cały rok, a 1,5 mln. budżetu NA KLUB pożerają
            inSPIRACJE... Dlatego dyrekcja potem kupuje w kioskach albo na
            Turzynie przecenione CD z nagranymi książkami po 2 zł za sztukę i
            urządza ich publiczne odtwarzanie albo organizuje wystawy prac
            przedszkolaków (bo ich rodzice jeszcze dopłaca, żeby rysunek
            pociechy powisiał tydzień w Sali Kominkowej). Dlatego trzeba było
            ograniczyć Niedzielny Salon Muzyczny, należało się pozbyć
            redakcji "Pograniczy" (siedząc wieczorami generowali zbyt wysokie
            rachunki za światło i wodę w klopie, a teraz jest tam głucho i
            ciemno po godz. 17.00) i pogonić tych trzech tenorów od spotkań o
            muzyce poważnej (pewnie też kosztowali za dużo - każdemu trzeba było
            zapłacić za półtoragodzinną prelekcję raz na miesiąc, ponadto
            wypalali światło: oświetlenie sali, komputer, rzutnik multimedialny
            i do tego wieża, na której puszczali płyty z muzyką + olbrzymie
            głośniki). Teraz dyrekcja zaoszczędziła 1000 zł miesięcznie, więc
            wszystkie środki poszły na inSPIRACJE, a debilne władze miejskie od
            kultury przyznały im jeszcze nagrody za management.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka