Dodaj do ulubionych

Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowacyj...

14.03.10, 18:19
Trafnie i logicznie.Sprzedać mieszkania jak najszybciej, jak kupią
studenci lub absolwenci to i knajpki i slepiki będą miały rację bytu
pod warunkiem że lokale będą do kupienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hania Re: Autor IP: 194.88.225.* 14.03.10, 18:56
      "autorka jest radną sejmiku zachodniopomorskiego, szefową klubu
      radnych PiS"- prosze podac nazwisko autorki artykułu , chciałabym
      skontaktować się z Tą Panią.
      • tateti Re: Autor 14.03.10, 19:09
        Przecież nazwisko jest pod tytułem.
        Autorką jest przyszła prezydent Szczecina ,Małgorzata Jacyna-Witt
        • Gość: twarda wazelina Ucz się Flaga pilnowania państwowego IP: *.chello.pl 14.03.10, 19:18
          MJW jest bezkonkurencyjna !!!!!
          • Gość: ZED Totalny Populizm IP: *.mysmart.ie 14.03.10, 22:10
            lubinska przed wyborami chciala rozdawac ludziom dzialki. jacyna chce
            rozdawac mieszkania w najatrakcyjniejszych lokalizacjach. i niby
            ludzie, ktorzy dostana za grosze mieszkanie maja potem wywalac
            wielkie kwoty na utrzymanie tych kamienic? bo za kilka lat ci mlodzi
            ludzie juz nie beda mlodzi a fundusze remontowe dalej beda
            pochlanialy kwoty.

tym sposobem, jak za komuny, przyznane zostana duze mieszkania dla
            ludzi, ktorych nie bedzie stac na placenie za nie czynszu.

dlaczego gazeta drukuje te populistyczne pieprzenie przed wyborami?
            jako karma dla glupich mieszkancow szczecina, ktorzy pobiegna do urn
            glosowac na leppera w spodnicy???
            • Gość: gość Re: Totalny Populizm IP: *.chello.pl 14.03.10, 23:11
              Gość portalu: ZED napisał(a):

>
              > tym sposobem, jak za komuny, przyznane zostana duze mieszkania dla
              > ludzi, ktorych nie bedzie stac na placenie za nie czynszu.
              >

:)))))) widać, że komunę to znasz tylko z jakiś agitek liberalno-
              poyebanych dlatego piszesz takie bzdury... za komuny przyznawany
              metraż był maksymalnie ograniczony... duże mieszkania dostawali
              tylko ludzie, którym się to należało z jakiś powodów, i których
              zazwyczaj było na to stać.. jeśli popadli w problemy to dopiero po
              1989 roku.

Często piszesz głupstwa, ale tym, razem to już zupełnie rąbnąłeś
              łbem o beton .. widać młody wiek i brak doświadczenia. Zauważyłem,
              że czasami zdarza się, że piszesz coś o komunie, ale za każdym razem
              widać że nie wiesz zupełnie o czym piszesz... nie żeby ona była taka
              znowu dobra, ale po prostu bredzisz kompletnie nie wiedząc na jaki
              temat piszesz... choćby to przyznawanie dużych metraży.. lepiej się
              doucz zanim zrobisz z siebie pośmiewisko.
              • tateti przecież ZED to glupek forumowy 14.03.10, 23:25
                on nie pisze na temat tylko żeby atakować Jacynę-Witt bo mu za to
                płacą więc nie wchodzi w szczegóły
                • cbaabc Agitka tateti 15.03.10, 00:16
                  Chyba nikt tak nie śmierdzi agitą jak ty. Codziennie blogi i pochwała dla pani
                  Buhahahaha. Charytatywnie?
                  • Gość: anty-ZED-bredzik Re: Agitka Szefuncia IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.10, 00:23
                    No zobacz, a Ty się czepiasz tateti, za to dupowłażenia ZEDa nie potrafisz dostrzec...
                    ... dziwne byłoby gdyby alter ego ZEDa na siebie psioczyło.
                    • cbaabc Re: Agitka Szefuncia 15.03.10, 00:26
                      No może przesadza, ale jak już pisałem z dwojga złego wolę Krzystka. Nie
                      twioerdzę też, że w SCRze dobrze się dzieje, bo nawet laik widzi, że nie radzą
                      sobie z zarządzaniem kamienic.

Ale mam prawo wytykać populizm, bo dla mnie populizmem jest rzucanie hasełek
                      typu oddamy mieszkania. Już wystarczy tych głupot i mamienia ludzi.
                      • Gość: anty-ZED-bredzik Re: Agitka Szefuncia IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.10, 00:34
                        Jak zaczniesz wytykać Szefunciowi i ZEDowi populizm, to pogadamy.

Krzystek lepszy od czego? Od zera?
                        • cbaabc Lepszy od Jacyny 15.03.10, 01:01
                          i tyle

a masz innych kandydatów? No kogo mi polecisz?
                        • Gość: ZED Re: Agitka Szefuncia IP: *.mysmart.ie 15.03.10, 01:13
                          pokaz mi gdzie pisalem cos populistycznego. czy ty rozumiesz co znaczy
                          slowo populizm?
                          • Gość: czy-telniczka Re: Agitka Szefuncia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 13:29

> pokaz mi gdzie pisalem cos populistycznego. czy ty rozumiesz co znaczy
                            > slowo populizm?

Może pomoże?
                            Populizm-Metapedia

cyt "Cechą charakterystyczną dla populizmu jest także sposób przekazu idei.
                            Populiści starannie unikają dyskusji merytorycznych i przedstawiania konkretnych
                            programów, woląc, posługiwać się prostymi i chwaytnymi hasłami".
                            • Gość: ZED masz i czytaj IP: *.ipspace.xilinx.com 16.03.10, 03:34
                              Populizm - współcześnie tym terminem najczęściej określa się
                              zachowanie polityczne polegające na głoszeniu tych poglądów, które są
                              aktualnie najbardziej popularne w danej grupie społecznej, w celu
                              łatwego zdobycia popularności, bez analizowania sensu tych poglądów
                              oraz zastanawiania się nad realnymi możliwościami i rzeczywistymi
                              skutkami wprowadzenia głoszonych poglądów w czyn. Często populizm
                              przybiera formę schlebiania masom poprzez krytykowanie ekipy
                              rządzącej. Natomiast będąc u władzy populiści rządzą reagując na
                              krótkotrwałe nastroje społeczne i nie czując się zobowiązanymi
                              osiąganiu nadrzędnych celów oraz realizacji programów politycznych.

wikipedia.
                              • Gość: czy-telniczka Re: masz i czytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 15:25
                                > wikipedia.

> Populizm - współcześnie tym terminem najczęściej określa się
                                > zachowanie polityczne polegające na głoszeniu tych poglądów, które są
                                > aktualnie najbardziej popularne w danej grupie społecznej,

a w praktyce co mamy?
                                - niezasiedlone dewastowane od lat mieszkania!
                                - elewacje z sprzed wojny!
                                - zainteresowani wykupem zasiedlonych mieszkań bez info o prawie.
                                - miasto dofinansowuje utrzymanie spółki-instytucji bo?
                                - brak publicznej info o stosowanej polityce zasiedlania itd.

> Często populizm przybiera formę schlebiania masom poprzez krytykowanie ekipy
                                rządzącej.

taka dominacja działań polityków - to udział wyborców w życiu publiczn.

> Natomiast będąc u władzy populiści rządzą reagując na
                                > krótkotrwałe nastroje społeczne i nie czując się zobowiązanymi
                                > osiąganiu nadrzędnych celów oraz realizacji programów politycznych.

A jeśli program przedwyborczy czy wizja 2050 jak to nazwać obecnie?
                                Miasto zadłużone na max i budowane dla kogo?
                          • Gość: anty-ZED-bredzik Re: Agitka Szefuncia IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.10, 22:26
                            Czy-telniczka mnie wyręczyła, ale jakby nawet nie to, to mlaskasz wazeliną i masz tak pięknie nałożone klapki na oczach i wędzidło na języku, że aż żal patrzeć jak Ci mózg indoktrynacja i załatwiactwo zmieliło.
                      • Gość: gość Re: Agitka Szefuncia IP: *.chello.pl 15.03.10, 00:49
                        cbaabc napisał:

> No może przesadza, ale jak już pisałem z dwojga złego wolę
                        Krzystka.

Uuuuu to Ciebie nieźle po-pyerdoliło chłopcze :))))
                        • cbaabc Re: Agitka Szefuncia 15.03.10, 01:01
                          Dzięki, ale czuję się bardzo dobrze.
                • Gość: ZED hahaha goska nie rozsmieszaj IP: *.mysmart.ie 15.03.10, 01:11
                  jak ja jestem glupkiem to ty jestes totalna debilka, ktora pisze tu
                  debilizmy, spamuje swoim glupim blogiem i usiluje nam sprzedac siebie
                  jako prezydenta. a prawda jest taka, ze jestes totalnie niekompetentna
                  i zapedzilas sie w glodzie na stolek. idz i juz nas nie zameczaj swoja
                  zalosna osoba.
                  • Gość: czy-telniczka Re: hahaha goska nie rozsmieszaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 13:31

> jak ja jestem glupkiem to ty jestes totalna debilka, ktora pisze tu
                    > debilizmy, spamuje swoim glupim blogiem i usiluje nam sprzedac siebie
                    > jako prezydenta. a prawda jest taka, ze jestes totalnie niekompetentna
                    > i zapedzilas sie w glodzie na stolek. idz i juz nas nie zameczaj swoja
                    > zalosna osoba.

i co ja teraz czytam?
              • Gość: ZED Re: Totalny Populizm IP: *.mysmart.ie 15.03.10, 01:10
                wybacz, ze nie wyjasnilem lopatologicznie tak by twoj maly rozumek mogl
                zrozumiec. o tym mowie, po 89, kiedy trzeba bylo sprostac
                rzeczywistosci rynkowej.

a reszte, ze sie rozplynales piszac jakies peirdoly to ci wybacze bo
                mogles nie zrozumiec. napisze specjalnie dla ciebie nastepnym razem
                prosto i jasno, jak dla idioty.
                • Gość: gość Re: Totalny Populizm IP: *.chello.pl 15.03.10, 02:30
                  Idiotą jesteś sam co nie raz na forum udowodniłeś.. co do mieszkań
                  to wszystkich właścicieli których znam w rejonie administrowanym
                  przez SCR, to nabyli prawa własności jeszcze za komuny...

A że o komunie piszesz brednie z czego wynika żeś gówniarz, to
                  niestety fakt..
                  • Gość: ZED Re: Totalny Populizm IP: *.mysmart.ie 15.03.10, 12:21
                    nie kompromituj sie pajacu.
                    • Gość: gość Re: Totalny Populizm IP: *.chello.pl 15.03.10, 13:29
                      Spadaj kretynie! Co już zioło przestało działać i otworzyłeś kaprawe
                      oko? Wracaj na zlewak... już czas :)))
                      • Gość: ZED Re: Totalny Populizm IP: *.mysmart.ie 15.03.10, 15:13
                        "zenada" to tytul twojej biografii. :)
            • Gość: anty-ZED-bredzik brednie dziecka ZEDa IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.10, 00:21
              ZED, pisałem Ci już, żebyś o ekonomii nie pisywał, bo robisz z siebie idiotę? Ile razy można Ci to tłumaczyć?

Znów pieprzysz durnowate agitki o komunie a nie masz pojęcia co gadasz. W komunie były przydziały na mieszkania, nikt nie dostał więcej niż... zresztą co nastolatkowi mentalnemu będę tłumaczył.

Po drugie SCR w obecnej konstrukcji to nic innego jak spółdzielnia założona i wspierana przez takie miernoty jak Krzystek, która służy głównie wypłacaniu pensji nadzorcom i pracownikom. Nie realizuje ani wizji rewitalizacji, ani nie jest instytucją generującą zyski. To pasożyt... a dyrektorka nawet nie wie, jak wygląda harmonogram działań jej instytucji.

A co do sprzedawania bogatym, to niestety w tym mieście po 4 latach rządów PO bogatych ciężko znaleźć poza POciotkową partią - a Ci wyprowadzili się do willi na obrzeżach miasta oddając po 9 latach pasożytowania mieszkanka miastu.
            • Gość: czy-telniczka Re: Totalny Populizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 13:16

> lubinska przed wyborami chciala rozdawac ludziom dzialki. jacyna chce
              > rozdawac mieszkania w najatrakcyjniejszych lokalizacjach. i niby
              > ludzie, ktorzy dostana za grosze mieszkanie maja potem wywalac
              > wielkie kwoty na utrzymanie tych kamienic? bo za kilka lat ci mlodzi
              > ludzie juz nie beda mlodzi a fundusze remontowe dalej beda
              > pochlanialy kwoty.

ZED mam wrażenie że wizja pieniądza/dochodu przysłania - cel samorządu.
              Wybranie rozwiązań metody o wygląd zewnętrzny i dbałość budynku
              to nie jest powód dla nieuwłaszczania mieszkańców po transformacji.

> dlaczego gazeta drukuje te populistyczne pieprzenie przed wyborami?
              > jako karma dla glupich mieszkancow szczecina, ktorzy pobiegna do urn
              > glosowac na leppera w spodnicy???

Czy opisane fakty można zaliczać do kategorii populizmu?
              Czy konkurent partyjny złamał prawo dbając o wspólny majątek?
              Czy wybrana polityka mieszkaniowa i wywłaszczanie po 89 roku to było prawo?

Forum. "gość" też ma rację w odbiorze opisanych faktów a nierozumieniu
              ich przez ZED-a jako błednego czy nieuczciwego sposobu przejęcia majątku.
              • Gość: ZED Re: Totalny Populizm IP: *.mysmart.ie 15.03.10, 15:21
                wybacz ale mam problemy ze zrozumieniem twojej gramatyki.

wizja pieniadza nie ma nic do tego bo pieniedzy nie ma. jest kwestia
                tego jak sie gospodaruje tym co jest, czyli niewielkimi srodkami.

uwlaszczanie kazdego i wszedzie to nie jest cel nad innymi celami.
                rewitalizacja to jest cel najwazniejszy i do tego ma byc
                podporzadkowane dzialanie w centrum. rozdawanie mieszkan z nadzieja,
                ze to ozywi zadnej rewitalizacji nie przyniesie bo rozproszy cale
                wizje deptaku, biur i kamienic.

tekst jacyny jest jak najbardziej populityczny bo rzuca hasla
                rozdawania majatku za poparcie.
                jaki konkurent partyjny? jacyny konkurentem partyjnym jest brudzinski
                a jacyna nie jest w PO.

> Czy opisane fakty można zaliczać do kategorii populizmu?
                > Czy konkurent partyjny złamał prawo dbając o wspólny majątek?
                > Czy wybrana polityka mieszkaniowa i wywłaszczanie po 89 roku to
                było prawo?
                >

mylisz kwestie prawa a polityki i troche piszesz glupotki. jeszcze
                raz, moze chcesz powiedziec cos sensownego, ale twoja gramatyka
                uniemozliwia mi zrozumienie co chcesz nam przekazac.
                • Gość: czy-telniczka Re: Totalny Populizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 21:25

> wybacz ale mam problemy ze zrozumieniem twojej gramatyki.
                  ten argument przyjmuję jako zasadny - to moja cecha i wada wrodzona.

> tekst jacyny jest jak najbardziej populityczny bo rzuca hasla
                  > rozdawania majatku za poparcie.

moja ocenie artykułu radnej jest też poparta argumentami - mieszkania dla
                  młodych a warunki i temat do uchwalenia już i teraz.

> jaki konkurent partyjny? jacyny konkurentem partyjnym jest brudzinski
                  moja wiedza że jest to raczej kolega klubowy z listy PIS.

> a jacyna nie jest w PO.
                  kto jest konkurentem radnej MJW ?

> > Czy konkurent partyjny złamał prawo dbając o wspólny majątek?
                  powrót do treści artykułu i stanowisko w sprawie SCR

> > Czy wybrana polityka mieszkaniowa i wywłaszczanie po 89 roku to
                  > było prawo?

nie znam szczegółów sprawy na starcie - a po transformacji 89 roku a w
                  kwartałach obecnie podległych pod utworzone 10 lat temu SCR.

> mylisz kwestie prawa a polityki i troche piszesz glupotki.

uważam że ustanowione prawo jest nadrzędne wobec polityki.
                  to dzialania polityka/ków wykorzystują często niedoskonałość ustanowionego już
                  prawa.

> jeszcze raz, moze chcesz powiedziec cos sensownego, ale twoja gramatyka
                  > uniemozliwia mi zrozumienie co chcesz nam przekazac.

a uwagi tego rodzaju to dla mnie lusto i moje odbicie :)(:
                  dlatego też pozwalam sobie korzystać z zapisanych zdań i wniosków
                  - jako myśl podzielam - czy to jest zagarnięcie praw autora?

• Gość: ZED Re: Totalny Populizm IP: *.ipspace.xilinx.com 16.03.10, 03:37
                    pomylilas wiec chyba konkurenta partyjnego z konkurentem politycznym.

aspekty prawne tego jak powstalo scr nie maja zadnego teraz znaczenia.
                    spolka powstala w jasnym celu i teraz jest tylko kwestia jak sobie z
                    tym radzi.
                    • Gość: czy-telniczka Re: Totalny Populizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 14:52
                      > pomylilas wiec chyba konkurenta partyjnego z konkurentem politycznym.

partia i jej program w samorządzie to drugorzędna sprawa.

Rolą samorządu jest min.
                      - dbać o powierzony majątek wspólny.
                      - rozwiązywać bieżące problemy i podejmować uchwały zgodne z wolą? itd wg
                      zapisów ustawy o samorządzie.

Jeśli to kampania przedwyborcza - to polityka stosowana w nieodpowiednim czasie
                      i miejscu - obróci się przeciwko? - mój odbiór to dyskusja.

Każda rozmowa na argumenty a poparta merytorycznie i uzasadniona
                      tzw "ekonomią społeczną" będzie pozapolityczną.

Pisałam wcześniej że partia rządząca a wybrana "mniejszością" moim
                      zdaniem nie jest upoważniona do "samowoli" w rządzeniu miastem.
            • Gość: . Re: Totalny Populizm IP: *.chello.pl 15.03.10, 15:14
              bo za kilka lat ci mlodzi
              > ludzie juz nie beda mlodzi a fundusze remontowe dalej beda
              > pochlanialy kwoty.

Za kilka lat ci ludzie będa zarabiali może nawet o 50% więcej niż od
              razu po studiach - zapominasz o kwestii awansu zawodowego. Jeśli ich
              nie bedzie stać na utrzymanie mieszkań w starej kamienicy - to kogo?
              Wymień grupę osób (poza młodymi, dorabiającymi się specjalistami),
              którą będzie "za kilka lat" na to stać? Bizesmenów z willi na
              Warszewie? Emerytów z ogródków działkowych? Bezrobotnych
              exstoczniowców? Urzędników z magistratu? Kolejnych "niezbędnych",
              ściągniętych nam tutaj z Połczyna Zdroju, Kołobrzegu, Łodzi,
              Stargardu, Łomży?

> tym sposobem, jak za komuny, przyznane zostana duze mieszkania dla
              > ludzi, ktorych nie bedzie stac na placenie za nie czynszu.

Jeżeli obecnie SCR nie radzi sobie z tym, a także pomysł Jacyny jest
              niewypałem, to czy sugerujesz, że jest jakies trzecie wyjście - i
              czy obecne władze miejskie je znają? Bo chyba tego nie sugerujesz -
              obecni włodarze Szczecina to banda dyletantów, co widać po losie
              kamienic. No chyba że dla ciebie najlepszym wyjściem jest zawalenie
              się tych ruin - bo jeśli remont nie, oddanie młodym nie, to co?
              Czekanie na śmierć techniczną obiektu?

A co do komuny - nie wiesz, co piszesz. Moja rodzina (pionierzy)
              została w latach 60. zmuszona do sprzedaży ponad 100 m mieszkania
              właśnie w kamienicy na Jagiellońskiej. Powód: domiar do czynszu
              (dowiedz się od starszych, co to było). Trzy kobiety (emerytka i
              dwie średniozarabiające) nie były w stanie utrzymać takiego
              mieszkania. Dziś - nie byłoby z tym najmniejszego problemu,
              mieszkanie zostałoby w naszych rękach.
              • Gość: ZED Re: Totalny Populizm IP: *.mysmart.ie 15.03.10, 15:46
                zalozenie, ze za kilka lat beda zarabiac o 50% wiecej jest naiwne. to
                moze dajmy kazdemu mlodemu 500tys juz teraz? na to samo wyjdzie. a co
                z
                tymi mlodymi co nie maja wyksztalcenia albo nie awansuja? oni tez
                beda
                zarabiac tak duzo, ze ich bedzie stac na utrzymanie luksusowych
                kamienic
                i pobliskich kafejek?

ci, ktorzy ciezko pracuja i zarabiaja juz teraz kupuja mieszkania.
                tacy
                ludzie tez kupia mieszkania w centrum i to do nich jest skierowana
                oferta. ludzie przedsiebiorczy, nie czekajacy na dary od miasta.

scr sobie nie radzi ale to nie jest powod by wszystko rozjebac i
                rozdac.
                scr powinno zostac poddane restrukturyzacji i prywatyzacji. cale scr,
                nie pojedyncze mieszkania. bo mieszkaniec kamienicy nie sfinansuje
                lawki
                na chodniku a wlasciciel calego kwartalu tak. dodatkowo jak sie rozda
                cale kamienice pod mieszkania to gdzie miejsce na biura? a jak
                wypelnisz
                ten teren samymi mieszkaniami to zapomnij o jakimkolwiek glosniejszym
                wydarzeniu na deptaku. zapomnij tez o lokalach z muzyka.

przykro mi, ze miales takie doswiadczenia za komuny. duzo osob wyszlo
                z
                komunizmu z wielkimi mieszkaniami na ktore ich przestalo byc stac
                (duzo
                wyszlo tez z niczym). dodatkowo przestalo ich byc stac na fundusze
                remontowe i jak chcesz dowodow to przejdz sie po miescie. dowody
                spadaja
                razem z tynkiem.

nie mowie, ze to co napisalem dotyczylo wszystkich, co niestety
                chcecie
                koniecznie postrzegac w ten sposob przytaczajac swoje historie, ale
                faktem jest, ze takie cos nastapilo i bylo podstawa do degradacji
                wielu
                miejsc.
            • Gość: kiełbaska Re: Totalny Populizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 19:46
              Zedziu, ty to masz wiedzę i analizujesz, że łeb pęka ze smiechu.
    • Gość: nm zaraz przyjdzie ZAD i kabel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.10, 19:40
      i obrzucą artykuł i autorkę błotem
      • tony1971 Całą kupą.... 14.03.10, 19:56
        ....bo wali ta kiełbaska, oj wali....
        Rozdawnictwo to było za tow.Magazyniera, choć ten Niemcowi rzekł nie, co miasto
        kilka baniek kosztowało...
        A gdzie równość społeczna? Ja też chcę taniej i po preferencyjnych, tfu,
        popisowe rozdawnictwo nie dla mnie? Jeśli przyszła pani prezydent zechce
        realizować swój program rozdawczy dla lepszych i lePisirków pierwszy złożę pozew
        do sądu i nie będę za Rejtana robił...
        • Gość: luzik Re: Całą kupą.... IP: 81.219.207.* 14.03.10, 20:03
          słusznie,lepiej niech się rozpadnie i zniszczy do końca!A banda
          barbarzyńców niech ma z czego kraść i łupić do końca świata i jeden
          dzień dłużej!!!!
          • tony1971 Re: Całą kupą.... 14.03.10, 20:13
            Kiedy stanie Nowa Kaskada, tych kwartałów nie uratuje nawet rozdawnictwo
            Tateti:-)...To miejsce już umarło, a reanimacja nieboszczyka to wyjątkowo drogi
            zabieg medyczny, nie słyszałem aby komuś się udało, no może jakieś dwa tysiące
            lat temu:-)
            Więc luzik więcej luzu...Po prostu kiepskiego "zarządzania"(to zbyt wiele na
            określenie działań SCR-u)nie można zastąpić wyborczym rozdawnictwem co proponuje
            niedoszła pani prezydent:-)
            • tateti słuchaj likro 14.03.10, 20:18
              twoi kolesie żerują na SCR więc będziesz tego g...a bronił,ale nawet
              gdyby tak nie było to i tak po prostu bedziesz atakował Jacynę-Witt
              bez względu na jej propozycje czy poglądy bo kolesie ci za to płacą.
              Daj spokój,zaproponuj tym twoim POpaprańcom żeby zamiast urządzać
              hucpy z jakimiś pseudoprawyborami zabrali sie do pracy.
              • tony1971 Umiejętność... 14.03.10, 20:34
                ...czytania ze zrozumieniem, świadczy o inteligencji...Nikogo nie bronię, lecz
                rewolucyjne pomysły niedoszłej pani prezydent do niczego nie prowadzą...No
                chyba, że to twe własne Tateti...one też do niczego nie prowadzą:-( I tylko
                dlatego mi smutno, że to miasto nie ma alternatywy w postaci niepartyjnego,
                fachowego kandydata na prezydenta... Wściekły psi skowyt skaczących sobie do
                gardziołek partyjnych kundelków nie jest najlepszą rekomendacją na prezydenta!
                Wpierw niech po pieskach właściciele posprzątają...
    • cbaabc hipokrytka? 14.03.10, 20:35
      "Kamienice trzeba oddać ludziom!"

No Krzystkowi dali za grosze i teraz jest afera.

To jak to jest z tymi kamienicami? Oddawać czy nie?
      • Gość: twarda wazelina Re: hipokrytka? IP: *.chello.pl 14.03.10, 20:43
        UBU KRÓL wersja szczecińska
        Flaga i Pecherz szczecińscy królowie , siedzą na swoich ruinach i rzucają
        resztki ścierwa swojej sforze , nie ma już co ukraść i zniszczyć, to zaczną się
        państwo doktorstwo zżerać nawzajem.
      • Gość: luzik oszust czy głupek? IP: 81.219.207.* 14.03.10, 20:44
        pani Jacyna-Witt napisala wyraźnie że ludziom a nie
        znajomkom,kolegom partyjnym i samej sobie.
        rozumiem że dla ciebie jest najważniejsze żeby tego nie wypuścić z
        łap!!!!!
        • cbaabc Mieszkania dla rodzin z PiSu? 14.03.10, 20:47
          Nie no jasne...rozdać w cholerę i kto miałby decydować, hę? Może sama Jacyna? Po
          mieszkanku dla dzieci polityków PiSu?
          • Gość: ZED zapisy na liste spoleczna!!!! IP: *.mysmart.ie 14.03.10, 22:14
            jestem mlody, chce mieszkanie, zapisuje sie na liste!!!
            1. ZED
            2-11. (mam mlodych znajomych wiec dla nich tez chce mieszkania, 10 od
            razu, dla 10 znajomych)
            12. ..

ludzie, zapisujcie sie, mieszkania rozdaja!!!! kto pierwszy ten lepszy
            • Gość: anty-ZED-bredzik Re: zapisy na liste spoleczna!!!! IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.10, 00:23
              Póki co rozdawnictwo zorganizowali ludzie obecnie przy korycie...
            • Gość: czy-telniczka Re: zapisy na liste spoleczna!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 13:51

> jestem mlody, chce mieszkanie, zapisuje sie na liste!!!
              > 1. ZED
              > 2-11. (mam mlodych znajomych wiec dla nich tez chce mieszkania, 10 od
              > razu, dla 10 znajomych)
              > 12. ..
              > ludzie, zapisujcie sie, mieszkania rozdaja!!!! kto pierwszy ten lepszy

a z chwilą wejścia w życie chyba tej uchwały!

Senatu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia8 sierpnia 2000 r.

"o zasadzach realizacji programu powszechnego uwłasczenia obywateli
              Rzeczypospolitej Polskiej"
              co zrealizowano? - a wieloletni mieszkańcy w budynkach.
    • cbaabc Jacyna pluje w twarz 14.03.10, 20:41
      Dosłownie! Pluje tym, którzy wzięli kredyt na kilkanaście lat i nie ma zlituj
      się! Muszą płacić! A pani Jacyna gra pod publiczkę i chce rozdawać mieszkania?

Mieliśmy kilku niezbędnych, a teraz ma być kilkaset? a może kilka tysięcy?
      Kolejne puste słowa jak "produkt stoczniowy" Mogę się zgodzić, ze w SCRze
      faktycznie źle się dzieje, ale na miłość boską! Niech ta pani przestanie robić
      pseudo kampanię!!!
      • Gość: luzik Re: Jacyna pluje w twarz barbarzyńcom!!! IP: 81.219.207.* 14.03.10, 20:47
        Wynocha barbarzyńcy!!!Nie niszczyć Szczecina1!!!!
        • cbaabc Re: Jacyna pluje w twarz barbarzyńcom!!! 14.03.10, 20:48
          wypij coś na uspokojenie, bo nie masz nic do powiedzenia.
    • cbaabc Idą wybory, Jacyna obiecuje darmowe mieszkania? 14.03.10, 20:50
      Jak w temacie.

A będzie po aucie na każdą rodzinę, która odda głos na PiS?
    • tateti strasznie wściekły atak;) 14.03.10, 20:55
      te chłopaczyny z PO w swojej bezsilnosci na forum GW przypuszczają
      wściekłe ataki, gdy pojawia się jakikolwiek temat związany z Jacyną-
      Witt ;)))
      A tekst jest świetny!A chłopaczyny należy omijać jak g...a na
      chodnikach
      • tateti to znaczy,że świetny tekst;) 14.03.10, 20:56
        POlecam!
        • Gość: googler Re: to znaczy,że świetny tekst;) IP: *.kalisz.mm.pl 14.03.10, 21:14
          ludziom czyli komu?
          bo tak nie bardzo wiem...
          tym co na pocztowej i innych ulicach stoja w bramach?
          szanuje kazdego, nie wchodze w droge tym, ktorzy mnie nie chca...ale
          tych "ludzi" chyba nie stac:) co?
          i nie mówie o wykupie mieszkań za zlotowke. ale co dalej.
          MJW/tateti, Szanowna Pani, co Pani proponuje, bo demagogie to i ja
          potrafie uprawiac...
          POzdrawiam;)

PS.Nie jestem d..kiem z PO, ani z PiS ani innej partii. To tak w
          razie ataków politycznych na moja osobe
          • Gość: antek Re: to znaczy,że świetny tekst;) IP: 81.219.207.* 14.03.10, 21:36
            tekst jest świetny.Ludziom trzeba zaufac dadzą sobnie radę,daja w
            kamienicach podanych w przykładach
            • Gość: ... do idioty z IP 81.219.207 IP: *.chello.pl 14.03.10, 21:40
              czy ty naprawdę sądzisz że ktoś się nabierze jeśli zmienisz nick?
              • Gość: tomek do debila ZED cbaabc likro tony 1971 IP: 81.219.207.* 14.03.10, 22:35
                czy ty debilu myślisz że ktoś da się nabrać na te twoje wypisywanie
                spod różnych nicków?a tak apropos to płaca ci od wpisu czy od nicka ?
                • tony1971 Re: do debila ZED cbaabc likro tony 1971 14.03.10, 22:46
                  Obrażanie jest karalne...i pięć koła i kolejne przeprosiny ?
                • cbaabc prawda boli kmiotku? 15.03.10, 00:13
                  Buhahaha zabolało, co?
                • Gość: ZED hahaha IP: *.mysmart.ie 15.03.10, 01:15
                  totalny glupek.
                  • Gość: anty-ZED-bredzik do wyzywacza ZEDA IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.10, 22:27
                    Za te wyzwiska już przeprosiłeś, czy dopiero będziesz chamie przepraszał?
        • tony1971 Konstruktywna krytyka boli? 14.03.10, 21:16
          Obiecywanie gruszek na wierzbie prowadzi do nikąd...PiS przyszedł z nikąd i tam
          zmierza, wszak do władzy wróci w 2020, więc na co liczysz kobieto? Przeczytaj
          jeszcze raz co ci ślina na język przyniosła i zanim cokolwiek więcej napiszesz
          dobrze to przemyśl.
          Nie jestem z PO i nie jestem z pisu i wasze niedoczekanie - nie będę niczyją
          tubą propagandową. I jeśli chcesz wygrać te wybory, to zacznij pracę od podstaw,
          czyli schyl się i posprzątaj psie kupy - jeśli tego dokonasz pierwszy na tym
          forum uchylę tobie kapelusza, niedoszła pani prezydent vel tateti. Rozdawnictwo
          mieszkań niczego nie załatwi, a jeśli chcesz forsować taki projekt, naruszający
          równości konstytucyjne, dobrze zastanów się czy stać cię na kolejne sprawy w
          sądzie, bo ostatnio miałaś pecha, a może sąd się pomylił?
          Jeśli chcesz sprawować władzę, rób to zgodnie z prawem, swora ujadających
          "luzików" to za mało aby mieć mandat do sprawowania władzy.
          • Gość: czy-telniczka Re: Konstruktywna krytyka boli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 13:58
            tony1971 napisał:
            jestem poza partią/ami ale warto zwrócić uwagę na info o opisanych
            a decyzji radnych z przed lat. Czy to nie jest nadal punktem wyjścia?
      • cbaabc Gdzie 3 miliony mieszkań? 14.03.10, 21:25
        Krytyka SCRu jest słuszna, ale cała reszta to demagogia i kampania

3 miliony mieszkań - to już było ;)

www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=3_miliony_mieszka%C5%84
        • Gość: bubu Kabel!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.10, 21:27
          Czemu ZED nie pisze? Zapina cię od zadka?
          :)))))))))))))))))))))))))))))
          • cbaabc Re: Kabel!!! 14.03.10, 21:31
            A skąd ja mogę wiedzieć? Widocznie go nie ma? I co? Krzystek mamił stadionem, a
            Jacyna darmowymi mieszkaniami. Dobrali się! hehehe!
        • Gość: bolek pani Jacyna-Witt wygra te wybory IP: 81.219.207.* 14.03.10, 21:35
          straszni słabi ci oponenci
          • Gość: ZED zalosne IP: *.mysmart.ie 14.03.10, 22:18
            jak glupia osoba trzeba byc by zmieniac co chwile nick i pisac jaka
            jacyna jest wspaniala z tego samego ip....

nie miesci mi sie to w glowie. wsrod jej fanow sa tylko barany?
            • tony1971 A nie wpadłeś... 14.03.10, 22:25
              ...na to, że ona tak sama sobie?
              • cbaabc Re: A nie wpadłeś... 14.03.10, 22:34
                Zawsze pisałem, że to kobieta narcyz.
                • tony1971 A mając problemy... 14.03.10, 22:41
                  ...z osobowością raczej nie powinno się startować po jakiekolwiek stanowisko
                  publiczne.
        • Gość: anty-ZED-bredzik tam gdzie obietnice Krzystka... IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.10, 00:26
          dokładnie tam, gdzie obietnice Krzystka i prawda słów Nitrasa - może zaskarżysz wszystkich - chętnie zobaczę obie strony w pierdlu za kłamstwa wyborcze.
    • Gość: karol świetny tekst, konkretny i logiczny! IP: 81.219.207.* 14.03.10, 21:33
      ale już za rok będzie można z SCR zrobić porządek,Jacyna-Witt musi
      wygrać!
    • Gość: sedina tekst - stzrał w 10-tkę! IP: 94.254.250.* 14.03.10, 21:34
      Brawo Pani Małgosiu, znowu widzi Pani to czego inni nie widzą lub to
      co inni widzą ale nie słychać ich głosu!

Ma pani nasze głosy w najbliższych wyborach!
      • tony1971 tak celny sedinko... 14.03.10, 21:46
        że materiału na twą odbudowę na ulicach naszego miasta starczy, tylko kto
        pierwszy sięgnie po psią kupę ? Jakoś nie widzę entuzjazmu u naszej niedoszłej
        pani prezydent.
        Tak, dorwać się do żłoba to priorytet każdej partii, jeden już obiecywał bank
        miejski, wyszło z tego manko, kolejny ogrody spławia, niedoszła mieszkanka
        rozdaje, a wygra ten kto sedikę odbuduje tanim kosztem, materiału na ulicach na
        pewno nie zbraknie...
    • g.r.a.f.z.e.r.o Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowacyj... 14.03.10, 21:44
      Studenci? Nie oszukujmy się, kamienice w centrum są za dużo warte aby kupowali
      je studenci/absolwenci.

A co do tematu.
      Pomysł pani Małgorzaty jest prosty i sensowny. Ale jednocześnie w
      szczecińskich realiach jest tak rewolucyjny że prawie się nie mieści w głowie.

Nasze miasto upadło tak bardzo że nie sposób wyobrazić sobie kamienic w
      centrum które zamieszkane byłby wyłącznie(lub prawie) przez odpowiedzialnych
      WŁAŚCICIELI. Prawda że byłoby fajnie?
      • tony1971 Jestem odpowiedzialny... 14.03.10, 21:52
        ...poproszę trzy, jedną na Jagiellońskiej, jedną na Śląskiej i jedną na
        Bogusława. W każdej będzie herbaciarnia dla studenta, więc liczę na niski
        czynsz...A kiedy Nowa Kaskada na tanie wyburzanie:-( Najlepiej na koszt
        niedoszłej pani prezydent.Jeśli pytacie dlaczego, polecam spacer Krzywoustego,
        najlepiej od Pl. Grunwaldzkiego do Bramy Portowej...
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jestem odpowiedzialny... 15.03.10, 00:21
          tony1971 napisał:
          > ...poproszę trzy, jedną na Jagiellońskiej, jedną na Śląskiej i jedną na
          > Bogusława. W każdej będzie herbaciarnia dla studenta, więc liczę na niski
          > czynsz.

Studenci to raczej herbatkę z prądem preferują.
          Tu nie chodzi aby mieszkania czy całe kamienice rozdawać. Tylko normalnie
          sprzedać ludziom którzy będą chcieli stworzyć wspólnotę i sami się zarządzać.
          Sprzedać za uczciwą kasę.
        • Gość: . Re: Jestem odpowiedzialny... IP: *.chello.pl 15.03.10, 15:20
          Jeśli pytacie dlaczego, polecam spacer Krzywoustego,
          > najlepiej od Pl. Grunwaldzkiego do Bramy Portowej

Wieśniaczku spod Szczecina, przez pl. Grunwaldzki nie przechodzi ul.
          Krzywoustego.
    • cbaabc Forumowe cwaniaczki, straż przyboczna MJW 14.03.10, 22:17
      IP: 81.219.207.* 14.03.10, 21:33 karol
      IP: 81.219.207.* 14.03.10, 20:03 luzik
      IP: 81.219.207.* 14.03.10, 21:36 antek

tak na szybko, bo tych nicków na pewno jest więcej.

BUHAHAHAHAHAHA jaka inteligencja! Ja rozumiem, że chcecie pokazać, że niby jest
      was wielu :))))
    • cbaabc 25 lat, zbieram na chatę 14.03.10, 22:18
      Załapię się na listę Jacyny?
    • Gość: Jasiek Jacyna-Witt na prezydenta!! IP: 81.219.207.* 14.03.10, 22:37
      Najważniejsze że mądzry ludzie przeczytają i wiedza o chodzi i że
      wątek ma duzo wpisów.
      • tony1971 Zawsze Jasiu... 14.03.10, 22:51
        ...chciałeś być facetem, a tylko Małgośka Ci rodzice na imię dali...
        Mądrze piszesz: dużo wpisów, ludzie z łatwością wyciągną wnioski...
        Kończę i sromoty ci oszczędzę....
      • Gość: gość Smutna prawda o Szczecinie... IP: *.chello.pl 14.03.10, 23:01
        SCR jest typowym produktem dziwnych powiązań ludzi w tym mieście..
        ludzi, o których Jacyna słusznie pisze "barbarzyńcy", tworzących
        jakąś mafijną sieć, która dość skutecznie oplata i dusi to miasto...

SCR reprezentuje totalną patologię... a koszty utrzymania tej firmy
        sa dość obłędne... pomysły też dość kretyńskie, choćby podwórko o
        którym mówiła Flaga w swojej cześci artykułów o SCR... tam
        zablokowano drogę publiczną oddając ją prawem kaduka SCR-owi, który
        pobiera drakońskie opłaty od parkowania... parkowanie jednego
        samochodu i użytkowanie wiaty na śmieci kosztuje brutto ponad 5000
        złotych rocznie... to jest totalnie chore i dość chamskie biorąc pod
        uwagę że SCR zamknął drogę publiczną, nie pozwalając na dojazd do
        posesji włąścicielom, bo to jest ZABRONIONE przez SCR, który tym
        samym łamie prawo dostępu do posesji...

Takich idiotyzmów i kretynizmów, które powymyślał SCR za czasów
        Pęchorzewskiego i Flagi jest pełno...

Pomysł Jacyny na sprzedaż jest jaki jest, warto zastanowić się nad
        każdym, ponieważ po-yeby potrafią tylko karść mienie publiczne i
        realizować plany Beatki Sawickiej... aczkowliek po pis-dzielcach nie
        spodziewam się niczego lepszego... to co do tej pory robił SCR jest
        na tyle złe, że plan Jacyny mi nie przeszkadza, choć sam widziałbym
        inne rozwiązania...

Niemniej Jacyna jako prezydent Szczecina byłaby ciekawym
        przypadkiem.. po Jurczyku i Krzystku niewiele jest tu do
        zniszczenia, więc mogłaby sobie nawet blondynka porządzić :))))
        • Gość: Zasrany stbs Ten sam numer z STBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 23:11
          Równiez wypranie majatku,
          do dzisiaj ludzie nie moga wykupic swoich mieszkan oddanych
          aportem przez KRZYSTKA wlapy Stbs, ba aportem byly oddane
          w zamian za remont co , nie widac go ani nie slychac,
          poza tym ludziom zabrania sie wykupic mieszkan a strychy stbs chce
          dac na przetarg na wykup jakim prawem?
        • Gość: czy-telniczka Re: Smutna prawda o Szczecinie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 14:04
          Gość portalu: gość napisał(a):
          jako kiedyś z branży napiszę że "gość" rozumie temat poza politycznie.
    • rmaciejx Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowacyj... 14.03.10, 23:20
      Ktoś przejął majątek miasta,ciekawe na jakich zasadach? Czy nie powinno się tym zająć CBA? Może się mylę, ale tu śmierdzi.MR
    • tateti Re: Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowac 14.03.10, 23:22
      Przerażająca jest ta pani Flaga rozkładająca bezradnie ręcew
      totalnej niemocy i bezwładzie.Tacy ludzie nadani przez Krzystka i
      pośrednio przez Nitrasa uprawiają nierząd w naszym mieście.
    • andreas.007 Jestem za, a nawet przeciw... 15.03.10, 01:33
      Jestem za tym, by administrator masy mieszkaniowej - ale nowomowa,
      zajmował sie sprzataniem, chodnikami, parkingami, bezpieczenstwem...
      Natomiast mieszkan nie rozdawac, bo wtedy gdy łatwo przyszło,
      to bedzie niszczec, ale sprzedac by kto kto kupi chciał zainwestowac,
      by oczywiscie sie "zwróciło" w formie podwyzszenia wartosci
      do sprzedania lub wynajmowania... czy prowadzenia dzialnosci.

Najgorsze sa takie sytuacje, gdy błedy czy podstepne działania
      ludzi władzy doprowadziły, do powstania tzw. faktów dokonanych,
      z których wybrnąc jest trudno zgodnie z prawem -
      tak zapewne jest i tu!

Rzeczywiscie wyglada mi to na wyprowadzanie majatku miasta
      do spólki, ktora pod pozorem prowadzenia dzialalnosci
      moze robic co chce tłumaczac to korzysciami badz nie...
      a jednoczesnie czerpac garściami z miejskiej kasy,
      no i najwazniejsze dzielic posadki.

Obawiam sie, ze tego tworu nie da sie
      ani zreformowac, ani zlikwidowac -
      widocznie ktos uwazal, ze miasto to firma i wyjął te mieszkania,
      by móc realizowac zasady dzialania, jak w firmie... swojej.
      • Gość: czy-telniczka Re: Jestem za, a nawet przeciw... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 14:10
        andreas.007 napisał:

> Najgorsze sa takie sytuacje, gdy błedy czy podstepne działania
        > ludzi władzy doprowadziły, do powstania tzw. faktów dokonanych,
        > z których wybrnąc jest trudno zgodnie z prawem -
        > tak zapewne jest i tu!

to jest do sprawdzenia

> Obawiam sie, ze tego tworu nie da sie
        > ani zreformowac, ani zlikwidowac -
        > widocznie ktos uwazal, ze miasto to firma i wyjął te mieszkania,
        > by móc realizowac zasady dzialania, jak w firmie... swojej.

jest chyba też w prawie zapis mówiący że decyzja podjęta z naruszeniem prawa
        traci moc wykonywania prawa - czy jakoś podobnie warto poznać. pzdr

• irza50 Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowacyj... 15.03.10, 01:43
      Drobny szczegół: Gdzie ci młodzi absolwenci wyższych uczelni zarobią
      na czynsz i remonty preferencyjnie kupionych mieszkań? Skąd wezmą
      pieniądze na te zakupy w butikach, kawiarenki i herbaciarnie? Ma
      pani jakieś ciekawe oferty pracy w Szczecinie? Temat znam aż nadto
      dobrze. Moi obaj synowie, młodzi inżynierowie z poszukiwanymi
      zawodami, mający w Szczecinie mieszkania, wyjechali, bo nie znaleźli
      tu pracy dającej rozwój i godziwe zarobki. I nie tylko oni,
      mieszkaniem się nikt nie naje.
      • Gość: nie dla tbsów stbs przejal kwartaly turzynskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 10:03
        mial sie wywiazac z remontu , remontu w kwartalach nie widac....
        na to sa odpowiednie terminy! Nie wywiazan ie sie z terminu powinno
        doprowadzic do zwrotu tych nieruchmosci do miasta!!!!!
        Ciekawe jakby jakis Kowalski w terminie sie nie wywiazal czy by
        miala z tego powodu odpuszczone?
        • andreas.007 Re: stbs przejal kwartaly turzynskie 15.03.10, 10:07
          zależy jakie nazwisko miałby Kowalski...
          ;)
          • Gość: aureliusz Re: stbs przejal kwartaly turzynskie IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.10, 11:42
            Wyrobnicy z PełO nie dostrzegli w tym tekście Jacyny subtelnej autoironii w
            postaci odwołania się do "Potęgi smaku" Z. Herberta. Chłopcy i dziewczęta o
            pszenno-buraczanych twarzach...., którzy rządzą miastem. Odebranie im władzy to
            kwestia dobrego smaku.
            • Gość: mikesz buraki z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.10, 12:23
              Żeby te buraczane ćwoki zrozumiały tę aluzję,musiałby wiedzieć kim
              był Herbert.A oni wiedzą kim jest Tusk i Nitras bo to ich
              chlebodawcy i to by było na tyle
            • Gość: mm5 Re: stbs przejal kwartaly turzynskie IP: *.chello.pl 15.03.10, 12:54
              Ironii zapewne, ale czy auto? Ja odwołań do Potęgi Smaku tu wprost
              nie widzę, ale Hebert wielokrotnie wspominał Barbarzyńców.
              • Gość: wubek Re: stbs przejal kwartaly turzynskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.10, 13:36
                chyba nie chodziło o odwołanie wprost ale raczej o subtelną ironię.
                Tak swoją drogą ten tekst to doskonała publicystyka
                • Gość: . Re: stbs przejal kwartaly turzynskie IP: *.chello.pl 15.03.10, 15:27
                  Ciecińskie buraki ogłosiły swego czasu w 13 Muzach konkurs na
                  pisanie dalszego ciągu Herbertowskiego cyklu wierszy o Panu Cogito.
                  To jest ich poziom intelektualno-mentalny.
        • Gość: gość Re: stbs przejal kwartaly turzynskie IP: *.chello.pl 15.03.10, 11:38
          Gość portalu: nie dla tbsów napisał(a):

> Ciekawe jakby jakis Kowalski w terminie sie nie wywiazal czy by
          > miala z tego powodu odpuszczone?

Nie.. miasto mogłoby na podstawie umowy zerwać ją i otrzymać
          odszkodowanie...
      • Gość: . Re: Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowac IP: *.chello.pl 15.03.10, 15:25
        Ma
        > pani jakieś ciekawe oferty pracy w Szczecinie? Temat znam aż nadto
        > dobrze. Moi obaj synowie, młodzi inżynierowie z poszukiwanymi
        > zawodami, mający w Szczecinie mieszkania, wyjechali, bo nie
        znaleźli
        > tu pracy dającej rozwój i godziwe zarobki.

A ja mam wręcz przeciwny przykład: dwie córki mojego znajomego,
        pielęgniarki, wyjechały w latach 90. do Stanów. Ojciec kupił każdej
        mieszkanie w Szczecinie, potem dokupił jeszcze dwa. Obecnie
        wynajmuje wszystkie cztery - mieszkają tam niekoniecznie studenci,
        ale ludzie, którzy przyjechali do pracy w Szczecinie. I tak to jest
        z rynkiem pracy: szczecinianie będą wyjeżdżać, jeśli studiowali
        kierunki mało potrzbne w mieście, a na ich miejsce przyjadą ludzie z
        interioru, którzy zostana tu po studiach.
        • andreas.007 Re: Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowac 15.03.10, 22:22
          Być może masz racje... jednak na dzień dzisiejszy ;)
          wiecej wyjeżdża niż przyjeżdża - zapytaj się tego ojca
          czy nadal wynajmuje, bo mieszkań do wynajęcia
          masz na rynku cała masę - co kto chce...
          a wyndjmujacy proszą się nieomal o najemców!
          Wiem co pisze...
    • Gość: powiem wam prawde Re: Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowac IP: *.amenworld.com 15.03.10, 11:57
      Goska! Do cholery! Komu chcesz oddac mieszkania? Wez sie kobiecino nie lansuj,
      bo to nie pole golfowe!
      Pozdro z wysp
      • Gość: contrazed Re: Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowac IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.10, 12:45
        Czyżby jakiś Miron Florydzki ze szczecińskiej PO się odezwał? Do jakie rady
        nadzorczej Pana włożyli, a może ciepła posadka w urzędzie marszałkowskim? Czy
        Izba Rolna z nadania PSL?
        • Gość: kasin Re: Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.10, 13:46
          a cóż innego POfile mogą robbić jak tylko atakować przeciwników!
          • Gość: gość Barbarzyńcy z SCR i UM IP: *.chello.pl 15.03.10, 14:04
            Proponuję byśmy wrócili do meritum poruszanego przez Jacynę-Wit
            problemu, a ten się zawiera w krótkiej sentencji:

SCR - niszczy centrum miasta, gwałci prawa mieszkańców i łupi
            czynszami najemców

A pisaliśmy już o tym na forum od dawna wbrew wszelkim "obrońcom"
            SCR-u. Ja sam piszę o tym od prawie 4 lat, kiedy stało się aż nadto
            oczywiste czym się ta spółka zajmuje... Pisaliśmy (bo nie tylko ja,
            ale tez wielu innych) o podłościach pracowników spółki miejskiej
            oraz jej byłego i obecnego prezesa, o żałosnej polityce miasta,
            dzięki której długoletnni najemcy nie mogli wykupić swoich mieszkań,
            pisaliśmy o niszczeniu w centrum miasta, o bezmyślnym niszczeniu
            tego co było dobre, o tym jak niszczono sklepy i zakłady usługowe z
            tradycją.

Pisaliśmy też o tym co miasto oferuje w zamian.. zniszczone i puste
            kamienice, uciekający stąd ludzie, którzy byli dobrymi handlowcami
            przez dekady, totalny brud, syf i apatia.. atmosfera, w której
            nikomu się tutaj nie chce cokolwiek robić. Wielu też któzy chcieli
            coś wynając na cele usługowe zostało oszukanych... Ci którzy się
            ostali są zmęczeni SCR-em, wqrwieni na ich chamstwo.. ci co niby
            mieli budować "unikalną" atmosferę śródmieścia okazali się
            skończonymi gburami... to jedyna atmosfera jaką znają...

Mieszkańcy nie mieli NIGDY NIC DO POWIEDZENIA.. nikt ich się nie
            spytał, nikt nie pomyślał, że w tej grupie drzemie poważna siła, by
            ich zorganizować i uczynić gospodarzami miejsca, w które byli
            wrośnięci, często od lat 40-tych XX wieku... to co przeważyło wśród
            odpowiedzialnych za ten cały burdel to pycha, arogancja, chamstwo,
            głupota, korupcja (z pewnością), zachłanność na stanowiska i pensje,
            niczym nie zasłużone...

Jednym słowem władze miasta jak i sam SCR można rzeczywiście
            podsumować w JEDNYM słowie zaledwie ....

BARBARZYŃCY
            • tateti Re: Barbarzyńcy z SCR i UM 15.03.10, 14:54
              Należy pamiętać, że imprezy serwowane na deptaku Bogusława
              finansowane są z czynszów mieszkańców i najemców lokali. SCR zamiast
              remontować z tych pieniędzy budynki organizuje smetne koncerciki w
              któych biorą udział znajomi królika. Tam nikt nie pyta o koszty
              przedsięwzięcia.
      • Gość: gajowy Re: Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 16:12
        pani jacyna poglądy na mieszkania komunalne ma takie same od wielu
        lat to wy jak "K" pod latarnią co minuta zmieniacie zdanie bo po
        prostu jesteście nieukami
    • Gość: konst_anty Szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 22:05
      Szukam prawnika który pomoże mi napisać pozew przeciwko SCR-owi
    • hotslot Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowacyj... 15.03.10, 22:27
      Pani Małgorzato, diagnoza słuszna ale historia trochę nie taka i
      lekarstwo kiepskie i nierealne (studenci).Początek historii
      renowacji kwartałów to 1993 rok- Norwedzy- URGN, 1998 - Amerykanie-
      STR i po wyjściu miasta ze swoim aportem z STR-u powstał SCR-
      2000r. Sprzedaż mieszkań i zamiany były wstrzymane już od 1993 roku.
      Model kiedy powstawała spólka nie był zły i prawie do konca 2004 się
      sprawdził- renowacji poddano praktycznie cały kwartał 20 - z hotelem
      Piast. Niestety po zwolnieniu prezesa Frackowiaka zarzadzający
      spółką doprowadzili całą koncepcję i model renowacji nad przepaśc.
      Strat z uwagi na kryzys rynku deweloperskiego i utrudnień w
      otrzymaniu kredytów hipotecznych i ich ceny, nie da się odrobic.
      Lecz pomysł sprzedaży mieszkań w kamienicach z których wysiedlono
      lokatorów ( niektórych w 2004 innych w 2008 roku)uwazam za bardzo
      populistyczny. Pni chyba nigdy nie widziała tych lokali.
      Nieruchomości niezamieszkałe ulegają przyśpieszonemu procesowi
      degradacji i do tego dochodzą jeszcze szabrownicy. Lokale bez mediów
      z powyrywanymi instalacjami, istna ruina.Jak z takim mieszkaniem
      poradzi sobie student, który czestokroc nawet pracy dostac w naszym
      mieście nie może. Jedyne co można obecnie zrobic to-
      -zlikwidowac SCR
      -sprzedac kamienice -te bez najemców- na przetargach -licytacjach-
      bez szaleństw w ustalaniu ceny wyjściowej i nie wszystkie w tym
      samym czasie - bo ugotuje się rynek,
      -uwolnic sprzedaż mieszkań z bonifikatami uprawnionym najemcom
      -to co zostanie przeniśc do STBS-u niech zarządza
      • Gość: mietek Re: Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowac IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.10, 22:43
        ten tekst nie jest o historii kwartałów tylko o SCR więc nie ma
        sensu żeby Jacyna-Witt sięgała do prehistorii.
        • hotslot Re: Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowac 15.03.10, 23:55
          Tamten tekst własnie był o historii renowacji. Od czasu gdy powstała
          koncepcja renowacji śródmieścia.Wtedy wytypowanio Bogusława na
          deptak, jako ulicę łączącą dwie najbardziej chandlowe ulice Wojska
          Polskiego i Jagiellońską a do renowacji "komercyjnej" przeznaczono
          dwa kwartały przyległe do mającego powstac deptaka i podpisano umowę
          z URGN-em "Norweską". Prehistoria? Oczywiście, od tej prehistorii
          wyremontowaliśmy ledwie parę kamienic, a pomysły Pani Małgorzaty
          niestety oznaczają, że przez nastepną prehistorię zrobimy tyle samo.
          • tateti Re: Barbarzyńcy w (Szczecińskim) Centrum (Renowac 16.03.10, 07:18
            Akurat pomysły pani małgorzaty mówiąo czyminnym a na pewnonie o
            remoncie kamienicbo to bzdura.Tam nie makamkienic,tam sa pojedyncze
            mieszkania tworzące wspólnoty więc nawettego nie zrozumiałeś?
      • Gość: gość jedyne rozsądne rozwiązanie IP: *.chello.pl 16.03.10, 10:55
        hotslot napisała:

> Jedyne co można obecnie zrobic to-
        > -zlikwidowac SCR
        > -sprzedac kamienice -te bez najemców- na przetargach -licytacjach-
        > bez szaleństw w ustalaniu ceny wyjściowej i nie wszystkie w tym
        > samym czasie - bo ugotuje się rynek,
        > -uwolnic sprzedaż mieszkań z bonifikatami uprawnionym najemcom
        > -to co zostanie przeniśc do STBS-u niech zarządza

To jedyne rozsądne rozwiązanie... przede wszystkim SCR musi iść w
        pis-du i to jak najszybciej. Jeśli miasto nie zrobi wg powyżej
        podanej recepty, to będzie oznaczało że ma do tych kamienic taki
        sam stosunek jak do miaeszkania na Ob. Stralingradu 150m2 za 35
        koła.. Czyli ciągnięcia łacha i szmalu przez "kolesi" pod
        przykrywką "renowacji".. renowacji własnych keiszeni i kont
        bankowych chyba...
        • Gość: mgr Re: jedyne rozsądne rozwiązanie IP: *.szczecin.mm.pl 16.03.10, 12:54
          Tam w SCR pracują aż 23 osoby. nie sądziłem, że miasto stac na ich utrzymanie.
          Ile to kosztuje miejskich podatników miesięcznie? Jam można załapac sie na pracę
          w SCR? Trzeba byc w PO, czy też byc kolegą Prezydenta z jednego roku studiów?
          • Gość: gość Re: jedyne rozsądne rozwiązanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 19:34
            Gość portalu: mgr napisał(a):

> Tam w SCR pracują aż 23 osoby. nie sądziłem, że miasto stac na ich
            utrzymanie.
            > Ile to kosztuje miejskich podatników miesięcznie? Jam można
            załapac sie na prac
            > ę
            > w SCR? Trzeba byc w PO, czy też byc kolegą Prezydenta z jednego
            roku studiów?

Nie rozumiesz chyba treści artykułu...
            Trzeba po prostu być... BARBARZYŃCĄ!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka