Dodaj do ulubionych

Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści

08.04.10, 14:34
Sciezki rowerowe i chodniki dla samochodow, piesi na jezdnie, ronda zamiast
skrzyzowan wielopoziomowych, wiara zamiast wiedzy, zaskoczenie zamiast
przewidywania... itp., itd..
Katobolszewizm, par excellance.
Tak trzymac zbolszewizowane katofunfle!
Obserwuj wątek
    • Gość: elka Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.static.arcor-ip.net 08.04.10, 15:01
      To niestety w Szczecinie norma. Kłóciłam się o to z policją i strażą
      miejską już nie raz. Na Wyspiańskiego jest ścieżka, niemal zawsze
      zastawiona. Policja interweniuje, gdy jadę chodnikiem, ale samochody
      na ścieżce jej nie interesują.
      • Gość: rowerzysta1 Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 08.04.10, 15:41
        Bezzasadnie nie zatrzymują. Jednak szkoda, że działają wybiórczo. Lepiej przetrzepać jakiegoś inteligenta na rowerku, pewnie się glina dowartościował. Do dresa w beemwicy nie podejdzie to to, bo tyłkiem trzęsie. Za quadem nie pojedzie bo mu w las ucieknie. W ogóle te Police jakieś beznadziejne jeżeli chodzi o rowerzystów. Ścieżka rowerowa powstała tylko z myślą o pracownikach zakładów chemicznych. Na mieście brak jakiejkolwiek infrastruktury rowerowej. Totalna wiocha. Jak na 20 lat samorządów to porażka. Ciekawe czy nasi włodarze jeżdżą na rowerach. Chyba tylko od święta... i to pewnie jeszcze z takimi dokręcanymi bocznymi...
        • Gość: rowerzysta1 Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 08.04.10, 15:43
          ...bocznymi kółeczkami.
        • Gość: elka Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.static.arcor-ip.net 08.04.10, 18:57
          A co niby w samym Szczecinie jest lepiej!? Tak samo źle, a policja i
          straż miejska dokładnie takie same.
      • Gość: Wojtekos Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.chello.pl 08.04.10, 20:32
        Czy jeżeli są dziury w drodze to czy ja mogę jechać swoim samochodem po chodniku
        - nie.

Rowerzysci są mocni w wysouwaniu żądań ale jesli się od nich wymaga
        przestrzegania prawa to juz nie.

Twarde prawo , ale prawo - co do kolegów co rysują karoserie samochodów
        zaparkowanych na scieżce pedałami to bazują na tym ich dzisiejszym poście winno
        się ich scigać z mocy prawa.... czy jezeli będą się oni przeciskać na światłach
        na przód to ja mam prawo ich rozjechać zgodnie z zasadą iż zakazane jest
        wyprzedzanie na skrzyżowaniu....???

Widzisz takie auto, zrób fotkę donieś na policję - wezwą Cię do sądu złożysz
        zeznanie i gościa ukarają. Proste ?
        • Gość: Vlad.H. Ale jezdzisz po chodniku IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 00:01
          i tyle... durne argumenty kierowcow, kole was w oczy ze ktos jedzie gdy wy
          stoicie w korku...

• Gość: f Re: Ale jezdzisz po chodniku IP: 213.155.191.* 09.04.10, 10:10
            kole to mnie durna pałka co na rondzie z prawej strony zajeżdża.. gówno
            rozjadę,a za człowieka pójdę siedzieć...
            • Gość: turysta Re: Ale jezdzisz po chodniku IP: 194.156.48.* 09.04.10, 13:23
              Gówno to sobie znajdź w rodzinie, kozi bobku.
        • Gość: piesza Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.mtnet.eu 09.04.10, 00:53
          skopałam naprawdę mocno obcasem samochód chamskiego kierowcy, który mało mnie
          nie potrącił na pasach (wyjechał zza innego auta, które mnie przepuszczało). czy
          mnie też się powinno ścigać z mocy prawa, jeśli mój obcas zarysował temu chamowi
          lakier?
          kierowcy, nauczcie się wreszcie elementarnych zasad kultury jazdy oraz szacunku
          do innych użytkowników drogi, ich komfortu i życia! tak dużo żądacie od
          słabszych od siebie, jednocześnie nic od siebie nie wymagając.
          • Gość: f Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: 213.155.191.* 09.04.10, 10:13
            naucz się chamko jedna szanować własnośc prywatną.. a po pasach się chodzi a nie
            jeżdzi.. Przejazd przez pasy bez oznaczenia ścieżki rowerowej jest karany
            mandatem 50 PLN.
            • Gość: turysta Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: 194.156.48.* 09.04.10, 11:55
              > naucz się chamko jedna szanować własnośc prywatną..

Kierowiec nie uszanował _pieszej_, więc czemu piesza ma szanować kierowcę?

> a po pasach się chodzi a ni
              > e
              > jeżdzi..

Autorka podpisała się jako piesza, więc chyba logiczne, że przechodziła przez pasy, a nie przejeżdżała..
        • shp80 Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści 09.04.10, 09:40
          Gość portalu: Wojtekos napisał(a):

> czy jezeli będą się oni przeciskać na światłach
          > na przód to ja mam prawo ich rozjechać zgodnie z zasadą iż zakazane jest
          > wyprzedzanie na skrzyżowaniu....???

Jak samochody stoją, to się nazywa _omijanie_. Można to robić legalnie pod paroma warunkami: nie można np. omijać pojazdu, który zatrzymał się przed przejściem i przepuszcza pieszych, najeżdżać na ciągłą linię itp..

> Widzisz takie auto, zrób fotkę donieś na policję - wezwą Cię do sądu złożysz
          > zeznanie i gościa ukarają. Proste ?

Nie takie proste. Policja miga się od zdjęć wykonanych cyfrówką - pytaliśmy kiedyś o to.
        • Gość: zajc3w Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.atnet.vx.pl 09.04.10, 18:14
          Próbowałem zanosiłem osobiście zdjęcia na komendę i usłyszałem ze zdjęcia nie są
          dowodem, bo zbyt łatwo je zmanipulować. Dzwonić na straż miejska można do us..ej
          śmierci , albo odpowiedzą że nie ma ludzi, albo ze zaraz przyjadą a za godzinę
          ich nie ma. Rysowania nie popieram, ale naklejkę na szybie zostawiam.

Po chodniku nigdy nie masz prawa jeździć samochodem, a rowerzysta może, a nawet
          musi korzystać z drogi, gdy nie ma ścieżki rowerowej, lub gdy poruszanie się nią
          jest niemożliwe, np przez parkujących na niej buców.

Skrzyżowanie zaczyna się za światłami, przed nimi, o ile nie ma ciągłej można
          wyprzedać do woli.
    • Gość: Maciek Police policja IP: *.btsnet.pl 08.04.10, 15:31
      Police i wioski pod Policami, nie wspominając nawet o lasach, są
      codziennie pełne quadów i motocykli bez tłumików i bez tablic
      rejestracyjnych. Są całkowiecie bezkarni.

Policja zwykle nie przyjmuje zgłoszeń o tym, że np. po Tanowie
      jeździ grupa quadów.
    • Gość: majagoda Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.zchpolice.com 08.04.10, 15:39
      Witam!

Ale co sie dziwic, jesli jadac ta sama sciezka rowerowa i widzac
      samochod policyjny stojacy na sciezce rowerowej, na oznaczeniu
      poziomym (namalowany rower!) zwrocilem uwage funkcjonariuszom. Na to
      pan odpowiedzial - ale tu nie ma znaku, ze to jest sciezka
      rowerowa ;)
      • Gość: mac Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 17:42
        Właśnie wróciłem z krótkiej przejażdżki rowerowej ulicą Wojska Polskiego.
        Jechałem jezdnią, bo od Wawrzyniaka do Zaleskiego ścieżka rowerowa jest
        zastawiona samochodami. Chodnik zresztą też.
        Mam zamiar wybrać się na ten odcinek z aparatem, uwiecznić parkujące auta wraz z
        numerami rejestracyjnymi, a zdjęcia przesłać do odpowiedniej jednostki Policji.
        Zobaczymy, co Panowie Policjanci zechcą z tym zrobić.
        • Gość: 1nick Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.szczecin.mm.pl 08.04.10, 19:46
          Rob jak ja - jadę dalej sciezką ale tak aby "przypadkiem" przejechac pedalem wzdłuż drzwi, czasem trafi sie też jakies oberwane lusterko...
          • Gość: mac Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 20:41
            1. Szkoda mi pedałów.
            2. Szkoda mi czasu i wysiłku.
            3. To do niczego nie prowadzi.
            4. Od egzekwowania przepisów jest ponoć Policja i Straż Miejska.
          • vickydt Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści 08.04.10, 21:06
            nie no buractwo straszne zarówno parkowanie na ścieżce jak i rysowanie
            samochodów. Jestem i użytkownikiem 4 jak i 2 kółek i wojenka na 2 obozy mi sie
            nie podoba.

Zastanawia za to brak konsekwencji w dzialaniach policji i strazy miejskiej.
            Taki problem wlepiac mandaty kierowcom parkujacym na sciezkach rowerowych?

Jeszcze dodałabym mandaty niedzielnym spacerowiczom, ktorzy raz w tygodniu
            wietrzac się zawsze korzystają ze ściezek rowerowych i jeszcze dra sie na
            rowerzystów, ktorzy chcieliby z nich korzystac, no ale...
            • Gość: keradiusz Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 08:37
              Rysowanie karoseri grozi konsekwencjami jako niszczenie mienia, ale
              skuteczną metoda jest kupienie taniej tlustej szminki i namalowanie
              takiemu kierowcy parkujacemu na scieżce na wysokosci oczu znaku
              zakazzu zatrzymywania sie i postoju. zmywa sie to strasznie, tlusty
              slad zostaje na pare dni, chyba ze ktos potraktuje to bardzo goraca
              woda..... Stara holenderska sztuczka uczaca ich kierowcow by nie
              parkowac..... a samochod nie zniszczony... wiec nie ma za co ścigać
              z mocy prawa....
              A nasza policja cóż lubi sie wykazać jaką to ma wladzę...
    • Gość: ciekawa Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.chello.pl 08.04.10, 18:53
      a przepraszam, bo chyba pogubiłam sie w przepisach - od kiedy
      rowerem nie można jeździć po ulicy??
      • Gość: mac Re: Policja z Polic tylko cykliście nie przepuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 19:13