Dodaj do ulubionych

Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałcone...

IP: *.telia.com 01.03.04, 18:11
Dlaczego dla takich zwierząt stosuje się procedury przeznaczone dla ludzi ?
Są przecież wadliwie pracujące rzeźnie, można by zrobić tak próbę, czy
niedorżnieta świnia czuje wrzątek, czy to tylko odruchy pośmiertne. Chętnie
pomogę.
Obserwuj wątek
    • Gość: GILKA11 Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 18:23
      Jesli ktos robi cos takiego wlasnemu dziecku, nie jest wart aby poswiecac mu
      czas prokuratury i innych osob. Taki ktos powinien miec obciete jaja publiczne
      i naznaczony na czole "pedofil"
    • Gość: April Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.pl / *.pl 01.03.04, 18:27
      Az serce boli...
    • Gość: kolar Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 18:56
      W areszcie i w pierdlu bardzo lubią takich facetów.
      • Gość: pap Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: 80.48.19.* 01.03.04, 20:15
        Owszem, ale tacy jak on maja osobne, odizolowane cele. Sami tez spaceruja etc.
        W normalnych warunkach pewnie nie przezylby 2 dni.
    • przecinack Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 01.03.04, 19:38
      niech mi teraz ktos powie, ze zalegalizowanie narkotykow
      zmniejszy radykalnie ilosc takich sytuacji...
    • Gość: Nerv Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 21:44
    • Gość: Pinus Kara Śmierci to zamało!!! IP: 62.233.173.* 01.03.04, 23:17
      Moim zdaniem powinni ich skazać na najgorsze męki, takich ludzi powinno usuwać
      sie z społeczeństwa w trybie natychmiastowym!!!!!!
      • Gość: Kay Re: Kara Śmierci to zamało!!! IP: *.one.pl 01.03.04, 23:26
        Racja. Przydałaby się kara śmierci w tym kraju...

Co z tego że taki dostanie dożywocie? Będziemy go musieli utrzymywać przez
        najbliższe kilkadziesiąt lat.
    • Gość: PAX Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.cable.ubr05.stav.blueyonder.co.uk 02.03.04, 08:30
      I oczywiscie nie nalezy zapominac o wyzszosci zwiazkow heteroseksualnych nad
      homoseskualnymi jesli chodzi o umiejetnosc opieki nad dziecmi. Lepsze takie
      malzenstwo hetero jakie jest opisane w tym artykule niz zwiazek dwoch
      kochajacych sie homo. Na pewno tym dzieciom z tego malzenstwa bylo wielokrotnie
      lepiej niz gdyby byli wychowywani przez dwoch gejow.
      • Gość: henio56 zamknąć zwierzę w celi z recydywą oni sie nim tros IP: *.comnet.krakow.pl 02.03.04, 09:37
        troskliwie zaopiekują. Dlaczego nie ujawnia się publicznie wizerunów pedofilii.
        W Skawinie pod Krakowem, dyrektorka szkoły kryła księdza pedofila który na
        Zielonej Szkole molestował 13-to letnią dziewczynkę. Kuratorium Oświaty ani
        Kościół nie zajął oficjalnego stanowiska w tej sprawie. Katolicki ksiądz
        pedofil, po Zielonej Szkole nie przyszedł sobie do pracy. Palnick !! dalej
        będziesz uważał ,że księża pedofile to wymysł Faktów i Mitów.
        • Gość: gazeciarz Re: zamknąć zwierzę w celi z recydywą oni sie nim IP: *.euv / 193.174.122.* 02.03.04, 10:06
          olac prawa czlowieka i ciac bydla po kawalku aby zadac jak najwiecej bolu. Nie
          mam zamiaru utrzymywac takiego czegos z moich podatkow. Osobna cela?! Niech mu w
          pierdlu przenicuja dupsko niech doswiadczy na sobie jakie to rajcujace
          • Gość: Basia Re: zamknąć zwierzę w celi z recydywą oni sie nim IP: *.sylwex.pl / *.sylwex.pl 02.03.04, 11:13
            Jestem wstrzasnieta ta tragedia do tego stopnia, ze mam ogromna potrzebe
            wypowiedzenia sie naten temat.Nie umie na to spojrzec inaczej jak przez pryzmat
            doswiadczen tego malenstwa.Bo jesli dziecko przychodzi na swiat tylko po to by
            doswiadczyc tyle okrocienstwa od tych, ktorzy powinni otaczac go miloscia i
            opieka to jaki byl sens tego.Mam juz troche lat i wlasne dzieci, ich obraz z
            dziecinstwa do dzisiaj sprawia mi radosc.Pamietam jakie byly delikatne, kruche i
            ufne..., choc to dzisiaj dorosli ludzie.Dlatego nalezy robic wszystko by tak
            wlasne dzieci wychowywac, by umialy kochac i byc wrazliwe na los wlasnego
            potomstwa.Nam moze sie to takie naturalne wydawac.Jednak przeciez ci
            zwyrodnialcy tez kiedys powinni byli otrzymac takie wzorce, ktore by pozwolily
            na zrozumienie wlasnej roli rodzica.Wszystko mozna odlozyc na pozniej, poza
            wychowaniem dziecka.To nalezy robic we wlasciwym czasie i z pewnym
            zaangazowaniem.Moze wtedy bedzie mniej bolu i wstydu, ze jestesmy ludzmi.
      • Gość: Aga Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.rgsa.pl 03.03.04, 08:44
        Oczywiscie,ze nie nalezy zapominac,bo przeciez zwiazki homoseksualne
        są "sprzeczne z naturą",za to molestowanie seksualne i maltretowanie
        przez "normalnych" ludzi jest zgodne z "natura"...az krew zalewa!Ciekawe co by
        teraz powiedzial ktos kto sie sprzeciwia zwiazkom homoseksualnym..?
    • Gość: XYZ Do nienawistników IP: 212.14.0.* 02.03.04, 10:59
      Sprawa z tym malcem, to cos okropnego. Niewatpliwie. Jednak na waszym miejscu
      wstrzymałbym się od tego typu komentarzy, do czasu prawomocnego wyroku. Nie
      znacie sprawy, a to co twierdzi prokuratura, z natury rzecczy już mi
      podśmierduje. Po to istnieje instytucja doimniemania niewinności. Wasze
      komentarze świadczą o tym, że zniżacie siię do poziomu tego tatuncia. Na
      słuszny odwet przyjdzie czas, gdy okaźże się, że sa rzeczywiście winni.
      Pamietaće komentarze o ludziach oskarzonych o zabójstwo portierki? Prkuratura
      tez twierdziła i co z tego?
      • ant777 Re: Do nienawistników 02.03.04, 11:52
        Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Sprawa z tym malcem, to cos okropnego. Niewatpliwie. Jednak na waszym miejscu
        > wstrzymałbym się od tego typu komentarzy, do czasu prawomocnego wyroku.

A fe, faktycznie okropne. To może prokuratura się myli z tym zgwałceniem. Może
        te dziecko samo wypadło z wózka i się poturbowało. Może rodzice mieli ciężkie
        dzieciństwo i należy im się jakaś rekonwalescencja. Niewątpliwie...
        • Gość: Ola Re: Do nienawistników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 14:36
          Słuchaj XYZ, czy jak ci tam. Nasze komentarze na tym forum to nasza sprawa i
          nasze uczucia. Jeśli ci się to nie podoba to twoja sprawa i nie wyjeżdżaj ze
          zniżaniem się do poziomu tego pseudotatusia. Za kogo się uważasz, co?
          Proponujesz biednym skrzywdzonym i pochopnie byc może aresztowanym "rodzicom"
          tego zakatowanego maleństwa rekonwalescencję. Może w sanatorium z solankami w
          superkomfortowym pokoju i własnym masażystą? Ja proponuję zimną celę z recydywą
          w tle i zgadzam się z osobą podpisaną "matka": PUKNIJ SIĘ W GŁOWĘ I TO
          PORZĄDNIE, CO TY BREDZISZ!
          • Gość: XYZ Re: Do nienawistników IP: 212.14.0.* 02.03.04, 15:06
            Tak jak i moje pogllądy , to moje poglady. Do czasu skazania prawomocnym
            wyrokiem, każdy, nawet najgorszy zwyrodnialec, jest niwinny. Polska, mimo
            wszystko, to cywilizowane państwo i jako takie przestrzega pewnych regół. To co
            Ty tu piszesz ,to nawoływanie do linczu. A czym różni sie lincz od skatowania
            dziecka? Motywami? Jestem za jaknajsurowszy ukaraniem winnych, ale podkreslam
            WINNYCH. O sprawie wiesz tyle co Ci gazeta napisała, a ja nauczyłem się nieufać
            prokuratorom, którzy sprawy prowadzą w gazetach. Pewnie ten "tatuncio", to
            bydle, które zasługuje na najgorsza karę. Ale jezeli bedziemy kogokolwiek
            skazywać z góry, nie bedziemy się niczym różnić od takiego bydlaka. Więc Ty mi
            niw wyjeżdżaj z tekstami o masażystach itp.
            Zwróć uwagę, że prokuratura w Szczecinie ostatni zbiera w sądach tegie baty, a
            ten facet, to idealny materiał na wroga publicznego Nr 1. Prokuratorom zależy
            bardzo na sukcesach, a wsadzenie takiego potwora, to dla nich ogromny sukces.
            Dlatego im nie ufam.
            I może sama pukniesz się w głowę i zastanowisz się nad tym co piszesz. Jezeli
            przestrzeganie prawa nazywasz bredzeniem, to życze powodzenia.
            • Gość: Aga Do XYZ IP: *.rgsa.pl 03.03.04, 08:57
              Tak naprawdę nie ma tu większego znaczenia KTO to zrobił-dziecko była
              maltretowane i zgwałcone.Nie żyje.Ktoś to zrobił (chyba nie zaprzeczysz,ze 4
              misięczne dziecko nie okaleczyloby sie w taki sposób),a my sie wyrzywamy
              właśnie na tym "KTOSIU"..
              jeżeli nie bedzie to tatuncio to sasiad,albo jeszcze ktos inny-i to ON ma
              ponieść karę!!!
            • no.name1 Re: Do nienawistników 04.03.04, 08:45
              1. Ja slusznie zauwazyles : "gazeta napisala", a to jest roznica
              pomiedzy "prokurator powiedzial". Dziennikarze gonia za sensacja,( nawet Krasko
              pedzil do Szczecina w tej sprawie), polowy rzeczy nie rozumieja (oskarzony,
              podejrzany, osoba podejrzana - jeden pies itd)I czesto robia krecia robote, bo
              jest goracy temat. Sluchaj rzecznika Prok Okreg.
              2. Prokuraturze zalezy na sukcesach jak kazdemu. To co nazywasz pogonia za
              sukcesem jest obowiazkiem tej instytucji.
              3. Przeciez nikt nie kwestionuje przestrzegania prawa. Zasada domniemania
              niewinnosci swoja droga, a ludzkie emocje swoja. Przeciez nikt tu nie podzega
              do zbrodni tylko wiekszosc zyczy delikwentowi " wszystkiego najlepszego". Poza
              tym sama zasada domniemania niewinnosci nie zabrania (bo to niewykonalne)
              ludzkiego, wewnetrznego przekonania o winie czy niewinnosci czlowieka.
      • Gość: matka Re: Do nienawistników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 12:48
        i ty mówisz ozasadzie domniemania niewinnosci !! Samo to, że jesteś rodzicem
        znaczy ,że masz święty obowiazek o to dziecko dbać i je chronić. Kto może
        zrobic krzywdę niemowlęciu? Sasiad , a może lekarz wprzychodni. Puknij sie w
        głowę człowieku. Rodzice odpowiadaja ,kiedy ich dziecko wpadnie pod
        samochód ,nawet jeśli był to nieszczęśliwy przypadek a tu wina jest ewidentna.
        Oko za oko ,ząb za ząb , śmierć za śmierć. Gdyby ktoś zrobiłby krzywdę moim
        dzieciom zabiłabym drania.
        • Gość: XYZ Re: Do nienawistników IP: 212.14.0.* 02.03.04, 15:14
          A skąd wiesz, że wina jest ewidentna? Bo tak napisali w gazetach? Po prokurator
          tak powiedział? Mało przypadków keidy prokuratorzy wsadzali niewinnych ludzi?
          Nie twierdzę, że ci ludzie sa niewinni. Ale od wyrków jest sąd, nie gazety, nie
          prokurator i nie Ty wreszcie. A gdybyś matko w zemście zabiła niewinnego? To co
          przywrócisz mu życie? Jestes nieomylna? Jak Bóg? Więc to nie ja powinienem się
          w głowę pukać.
          • Gość: Luki Re: Do nienawistników IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.04, 16:47
            A skąd wiesz, że wina jest ewidentna? Bo tak napisali w gazetach? Po prokurator
            tak powiedział? Mało przypadków keidy prokuratorzy wsadzali niewinnych ludzi?
            Nie twierdzę, że ci ludzie sa niewinni. Ale od wyrków jest sąd, nie gazety, nie
            prokurator i nie Ty wreszcie. A gdybyś matko w zemście zabiła niewinnego? To co
            przywrócisz mu życie? Jestes nieomylna? Jak Bóg? Więc to nie ja powinienem się
            w głowę pukać."

Czy ty kurwa jestes niedorobiony?? Ten kolo to zasrany cpun... dziecko samo
            sobie polamalo 13 zeber?????? obrazenia wewnetrzne spowodowane gwaltem!!!
            Mowisz ze podejrzany jest niewinny do momentu ogloszenia wyroku? A co jezeli
            policja niedopelnila obowiazkow i definitywnie winny zostanie uniewinniony??
            Oddasz mu swoje dzieci pod opieke?????? Smialo kozaczku!!!!!!
          • Gość: sad ostateczny Re: Do nienawistników IP: 80.48.19.* 02.03.04, 17:33
            popieram xyza,!!!sam sie przekonalem rowniez ze prokuratura to nie jest
            wiarygodna instytucja,a gazety wciskaja ludzia bzdety.......sam zostalem nie
            slusznie ukarany,niby błachostka bo w sadzie grodzkim-policjanci podstawili
            swiadkow ktorych wogole nie bylo!!!!do tego policjantow i co wy na to???Jezeli
            okaze sie ze wszystko to jest prawda-to powiem tylko tyle ze nie ma gorszej
            bestii od czlowieka........
          • Gość: Aga Re: Do nienawistników IP: *.rgsa.pl 03.03.04, 09:02
            Sąd też nie jest Bogiem i może się pomylić...z takim myśleniem daleko się nie
            dojdzie
    • Gość: bolo Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: 213.155.175.* 02.03.04, 12:47
      po co tacy żyją wyrwać chwasty!!!!!
    • Gość: ojciec Zbrodnia IP: *.bigram.com.pl 02.03.04, 14:58
      To okropne...
    • Gość: Piotr Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: 195.205.239.* 02.03.04, 15:58
      Prwnicy zawsze węszą interes z każdej sprawy.
      A w imię sprawiedliwości i innych głodnych kawałków głosić będą tezy by
      przewlekłośc sprawy napełniła im kieszenie.
      Nasza populacja to 6 miliardów ludzi.
      Dlaczego na miły Bóg dlaczego bezwzględna wiekszość musi słuchać o pedofilach
      , zboczeńcach i innych błędnych genetycznie.
      Hitler budował piece a Mengele środki farmakologiczne dla zlikwidowania błedów
      populacji.
      • albert_c Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 02.03.04, 16:16
        Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Hitler budował piece a Mengele środki farmakologiczne dla zlikwidowania błedów
        > populacji.

* wiesz, az nie przystoi po prostu mieszac tych spraw. to jest glupie,
        idiotyczne i zenujace porownywanie ze soba tego bydlaka i metod hitlera. bardzo
        ciezko nie wyc przy takiej sprawie, ale szukanie rozwiazania w metodach hitlera
        sprowadza cie do poziomu takich bydlakow jak hitler i ten wytatulowany "tato".
        mysle ze racje ma XYZ, mozna powiedziec ze to bydlak, ale to wlasciwoscia sadu
        jest wydanie prawomocnego wyroku na tego bydlaka. nie twoja, nie moja.

• Gość: Patrycja Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.pomorzany.v.pl 02.03.04, 17:21
      to jest wstrząsające Toni ale nie porównuj tego czegoś do zwierząt bo wole je
      niż ludzi one nas nie krzywdzą a my tak
    • toffi31 Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 02.03.04, 17:32
      Toni nie porównuj tego do zwierząt bo nam daleko do zachowania zwierząt
      moglibyśmy się czegoś od nich nauczyć.......a rodzice są winni a my też
      przecież sąsiedzi wiedzieli że żle sie tam dzieje i co zrobili nic...zresztą
      policja też nic nie robi miałam ojczyma alkocholika który katował moją
      rodzine .... i co robił co chciał..a policja niech pani na ten czas nie wraca
      do domu
      • Gość: H56 Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.comnet.krakow.pl 02.03.04, 18:36
        Daleko jestem od pochwał dla pracy prokuratury, ale przecież ona bazuje na
        opinii lekarzy którzy przeprowadzili sekcję zwłok. Krzyczą niektórzy aby czekać
        na wyrok Sądu, ja sie pytam po co ? Przecież samo się nie zgwałciło, a to
        coś ,co przywiozło dziecko do szpitala przedstawiło sie jako ojciec. Ojciec
        powinien chronić swoje dziecko. To coś powinno być unicestwione zanim
        rozpocznie się proces.
    • Gość: NXS Wieszać ..torturowac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 18:43
      Gnój musial miec jakies komplexy ... i ehh brzydze sie nawet myslic co ma
      malego ... powinni go powiescic na placu grunwaldzkim niech sie miasto nim
      zajmie !!!
    • Gość: anonim Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 23:53
      Gorzej niż w obozach koncentracyjnych...niesty takich ludzi jest coraz wiecej:
      (( i tak naprawde kara dożywocia to nic najlepszym rozwiązaniem by była kara
      śmierci!!!!!życie za życie ten maluszek nic nie zrobił:(( moze chodziaż w
      wiezieniu panowie przeruchają du.. temu...pip i jeszcze raz pip...
    • Gość: Aga ZABIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rgsa.pl 03.03.04, 08:38
      po co marnować czas i pieniądze (NASZE pieniadze) na utrzymywanie takich ludzi
      w więzieniu????? Ja sie nie zgadzam!
      • Gość: Joanna Re: ZABIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 10:26
        Zgadzam się - kara śmierci dla winnych!!!!
      • Gość: Jagoda i rzuk Re: ZABIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.iscnet.pl 07.03.04, 19:38
        Będziemy dzisiaj superliberalni i odpuscimy mu tortury!! mamy nadziejw ze w
        wieziemiu reszta "kadry" nalezycie sie nim zaopiekuje:)!!!!
        Ale ja powiesilabym go za jaja!!!
    • enancjo Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 03.03.04, 09:02
      .. przy tym co 'te bestie' temu dziecku robili to tylko czapa, dla
      tych bestii to prawie jak nagroda ..
      .. chcialbym by spotkalo ich cos jeszcze gorszego ..
      Enancjo

• edi1974 Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 03.03.04, 09:11
        w krajach, w których ni zniesiono kary śmierci takie przypadki też sie
        zdarzają. Nawet więcej. To wcakle nie odstrasza i nie rozwiązuje problemu.
        Powinno się takich ludzi obserwować (chodzi mi o obserwację psychiatryczną),
        może udałoby się w przyszlości uniknąć części takich przypadków Jeżeli komuś
        odbija, to nie można się go pozbywać jak śmiecia. Na to był ten cały rozwój
        cywilizacji, żebyśmy tylko tyle umieli powiedzieć: kara śmierci? Czy wam się to
        podoba czy nie, to jet człowiek. chociaż wygodniej jest przyznać, że nie. A
        gdzie byli sąsiedzi? A co z rodzicami tego "Diabła" (?) robią karierę naukową i
        sna sobie odpuścili?
        • Gość: Aga Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.rgsa.pl 03.03.04, 09:21
          Zgadza sie,ze trzeba robic wszystko,zeby w przyszlosci takie przypadki
          eliminowac-wychowanie to podstawa, ale nie zgadzam sie z tym,ze ten gosc jest
          chory psychicznie,wiec nie mozna sie go pozbyc.Wszystko co odbiega od "normy"
          wyjasnia sie choroba? To w takim razie gosc jest niewinny,nawet jak to zrobił!
          Bo jest chory i nie odpowiada za swoje czyny..Absurd!
          • Gość: Strzelec Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.sylwex.pl / *.sylwex.pl 03.03.04, 10:11
            Hamurabi w grobie sie przewraca a my sie zastanawiamy, jak powinno sie traktowac
            takich typow.Myle, ze nawet nie ma czego analizowac...Zycie stracilo niemowle w
            sposob tak bestialski, przez wlasnego ojca potraktowane.Przezyca tego malenstwa
            sa najlepszym dowodem na to, ze kara smierci mogla by uchronic ludzkosc od
            kompleksow bycia czlowiekiem.Przeciez to straszne taka swiadomosc, ze wsrod tylu
            miliardow ludzi nie znalazl sie ani jeden, ktory by temu dziecku pomogl...
    • Gość: Aga Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 10:53
      Powinno ich spotkać to samo , na żywca, bez taryfy ulgowej. Gwałcić, łamać, a n
      końcu powolna śmieć przez uduszenie. Zwierzęta są lepsze.
      • albert_c Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 03.03.04, 11:54
        na forum pojawilo sie wiele glosow, aby ten ojciec dziecka - dzis juz sie
        okazuje ze nie jest on ojcem Alexa. ciekaw jestem ile jeszcze nowych faktow
        bedzie w tej bulwersujacej sprawie.
        dzis sie okazuje ze lekarze ze szpitala poinformowali policje i pielegniarke
        srodowiskowa o tym, ze rodzice (opiekunowie) nie interesuja sie dzieckiem i ze
        maja uzasadnione obawy co do tego czy dziecko trafi w dobre rece, informowali
        policje, ze ojciec (opiekun) bierze narkotyki gdyz pod ich wplywem pojawial sie
        w szpitalu na pomorzanach.

dziwie sie Wam tym dziesatkom osob, ktore dzis by wieszaly ku swej radosci tego
        bydlaka na latarni, a jeszcze wczoraj jak i dzis wspoltworzymy ten system, to
        spoelczenstwo ktore nie jest w stanie wyeliminowac takich patologii. nie
        jestesmy w stanie jako spoleczenstwo, mimo jasnych i czytelnych sygnalow pomoc
        najslabszym sposrod Nas. Wierzymy w to, ze sa proste rozwiazania: kara smierci,
        publiczne za***** tego bydlaka itp., a tak bardzo nie chcemy spojrzec, ze na ze
        wspoltworzymy to pieklo dla takich dzieci. Ze wybieramy ludzi, na ktorych
        cedyjemy odpowiedzialnosc, a ktorzy nie radza sobie z organizacja zycia
        spolecznego. Ze sami jestesmy znieczuleni.

aby zapobiec tej tragedii jak i wielu dzisiatkom innych wsystarczyloby aby
        sluzby publiczne oplacane z Naszych pieniedzy dzialay dla Naszego dobra. Mam
        wrazenie ze jest zbyt czesto inaczej. Ze policja nie poczuwa sie do traktowania
        takich sygnalow powaznie, ze opieka spoleczna nie traktuje tego powaznie itd.
        itp. Ta tragedia oprocz wyrokow na opiekunow Alexa powinan rowniez skonczyc sie
        koncem kariery zawodowej dla tych, ktorzy mogli cos zrobic a zaniedbali swoje
        obowiazki wzgledem tego malenstwa jak i Nas wszystkich. Koncem kariery dla ich
        przelozonych.

wieszajac na latarni nie zapobiegniemy powtarzaniu sie takich tragedii.
        konieczna jest zmiana nastawienia Nas wszytskich i wyczulenia na zapobieganie
        takim tragediom, aby sie wiecej nie powtarzaly.
        • Gość: Aga Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.rgsa.pl 03.03.04, 12:06
          Wieszając na latarni zapobiegniemy chociażby temu,zeby drugie dziecko tego
          gościa nie padło jego ofiarą.Myślę,że to wystarczający motyw.

"dziwie sie Wam tym dziesatkom osob, ktore dzis by wieszaly ku swej radosci
          tego bydlaka na latarni, a jeszcze wczoraj jak i dzis wspoltworzymy ten system,
          to spoelczenstwo ktore nie jest w stanie wyeliminowac takich patologii. nie
          jestesmy w stanie jako spoleczenstwo, mimo jasnych i czytelnych sygnalow pomoc
          najslabszym sposrod Nas. Wierzymy w to, ze sa proste rozwiazania: kara smierci,
          publiczne za***** tego bydlaka itp., a tak bardzo nie chcemy spojrzec, ze na ze
          wspoltworzymy to pieklo dla takich dzieci."

To,ze Twotzymy system od nas nie zalezy-nie mam zamiaru odpowiadac za
          ludzi,ktorzy podejrzewali,a moze nawet wiedzieli o tym,co sie dzieje w tej
          rodzinie!Moge Cie zapewnic,ze jak tylko zauwaze cos niepokojacego w moim
          otoczeniu to nie bede biernie czekala az cos zlego sie stanie...
          Nie pisz takich rzeczy,ze wspoltworzymy pieklo dla takich dzieci...moze przez
          surowa kare za takie czyny kolejne dzieci będą żyły...
          • albert_c Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 03.03.04, 12:16
            Gość portalu: Aga napisał(a):

> Wieszając na latarni zapobiegniemy chociażby temu,zeby drugie dziecko tego
            > gościa nie padło jego ofiarą.Myślę,że to wystarczający motyw.

* nieczemu nie zapobiegniemy w taki sposob, a tylko staniemy sie banda
            barbarzyncow podobnych temu bydlakowi. rozejdziemy sie do domu weseli, ze gosc
            wisi.

>
            > "dziwie sie Wam tym dziesatkom osob, ktore dzis by wieszaly ku swej radosci
            > tego bydlaka na latarni, a jeszcze wczoraj jak i dzis wspoltworzymy ten
            system,
            >
            > to spoelczenstwo ktore nie jest w stanie wyeliminowac takich patologii. nie
            > jestesmy w stanie jako spoleczenstwo, mimo jasnych i czytelnych sygnalow
            pomoc
            > najslabszym sposrod Nas. Wierzymy w to, ze sa proste rozwiazania: kara
            smierci,
            > publiczne za***** tego bydlaka itp., a tak bardzo nie chcemy spojrzec, ze na
            ze
            >
            > wspoltworzymy to pieklo dla takich dzieci."
            >
            > To,ze Twotzymy system od nas nie zalezy-nie mam zamiaru odpowiadac za
            > ludzi,ktorzy podejrzewali,a moze nawet wiedzieli o tym,co sie dzieje w tej
            > rodzinie!

* a od kogo jak nie od NAS. wlasnie, ze zalezy to od Nas. Pan policjant, ktory
            zignorowal opinie lekarzy jest jednym z NAS. pani pielegniarka srodowiskowa
            jest jednym z Nas. sasiedzi sa jednymi z Nas. do od kogo to zalezy? od
            politykow? przeciez to My ich wybieramy i na nich cedujemy odpowiedzialnosc za
            organizacje sluzb policyjnych oraz pomocy spolecznej.

> Nie pisz takich rzeczy,ze wspoltworzymy pieklo dla takich dzieci...moze przez
            > surowa kare za takie czyny kolejne dzieci będą żyły...

* moze? a moze warto abysmy jednak bardzo mocno zreorganzoowali swoj sposob
            myslenia tak abysmy byli w stanie wyeliminowac takie tragedie, a nie
            eliminowac sprawcow tych tragedii, bo to zawsze jest za pozno! a jak setki i
            tysiace przykladow pokazaly eliminowanie sprawcow nie zapobiega takim tragediom!
            moze nalezaloby wyeliminowac ze sluzby tych policjantow ktorzy ignoruja Nas?
            moze tych nieudacznych politykow ktorzy mianuja nieudacznych szefow policji,
            ktorzy z koleii mianuja nieudacznych dzielnicowych?
            a moze kolejny raz bedzie tak, ze wlos z glowy nie spadnie tym, ktorzy mogli
            zapobiec tej tragedii, i nie zapobiegna jesczcze wielu dziesiatkom tragedii.
            jezeli tak sie stanie to bedzie oznaczalo tylko i az tyle, ze jako
            spoleczenstwo jestesmy bezsilni aby stworzyc mechanizmy, ktore obronia
            najslabszych sposrod Nas.
            • Gość: Aga Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.rgsa.pl 03.03.04, 12:40
              Przykro mi bardzo,ale mnie nie przekonujesz-nie mam zamiaru odpowiadac za
              innych ludzi!!!
              Jak juz pisalam tez jestem za zapobieganiu takim tragediom,ale nawet
              zakladajac,ze wszyscy rodzice beda dobrze wychowywac swoje dzieci,nie bedzie
              patologii to i tak sa elemnty,ktore trzeba wyeliminowac...nie widze wiec
              przeszkod,zeby zajac sie sie zapobieganiem takich tragedii i "sprzataniu" po
              nich jednocześnie.

Dlaczego uwazasz,ze surowa kara niczemu nie zapobiegnie? nie zapobiegnie
              temu,ze ten facet NIKOGO juz NIGDY nie skrzywdzi?

A to NAS bardzo mi przypomina pewne czasy,gdzie wszystko było wspólne...ja sie
              z policjantem,ktory to zignorowal nie identyfikuje.Gdyby to ode mnie zalezalo
              to pewnie wyleciałby z pracy, bo na stróża prawa się nie nadaje.

I ostatnia rzecz-moze napisz jaki jest Twój pomysł na eliminowanie takich
              tragedii?

• albert_c Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 03.03.04, 12:53

> Przykro mi bardzo,ale mnie nie przekonujesz-nie mam zamiaru odpowiadac za
                > innych ludzi!!!

* czy za politykow na ktorych glosowalas tez nie odpowiadasz? czy za swoje
                dzieci tez nie odpowiadasz (to na pewno sa ludzie)?

>...nie widze wiec przeszkod,zeby zajac sie sie zapobieganiem takich tragedii
                i "sprzataniu" po nich jednocześnie.

* tyle, ze jak do tej pory pojawiaja sie tylko glosy o sprzataniu, a nie
                zapobieganiu.

> Dlaczego uwazasz,ze surowa kara niczemu nie zapobiegnie? nie zapobiegnie
                > temu,ze ten facet NIKOGO juz NIGDY nie skrzywdzi?

* problem nie jest ten bydlak, problem jest to, ze do takiej tragedii w ogole
                doszlo. i problem jest jak nie dopuscic do potworzenia sie takich tragedi.

>
                > A to NAS bardzo mi przypomina pewne czasy,gdzie wszystko było wspólne...ja
                sie z policjantem,ktory to zignorowal nie identyfikuje.Gdyby to ode mnie
                zalezalo to pewnie wyleciałby z pracy, bo na stróża prawa się nie nadaje.

* wlasnie, ze tysiace nie identyfikuje sie, policjanci sie nie przejmuja Nami i
                Nas po prostu olewaja. My sie nie identyfikujemy z nimi, oni z Nami i takie
                tragedie dopki tak bedzie beda sie zdazac czesto. a czy ten policjant dalej
                bedzie policjantem zalezy rowniez od tego jak bardzo bedziemy wymagac poprawy
                pracy policji od tych ktorzy o tej pracy decyduja.
                NAS - o to jest tak, ze Naszym wspolnym dobrem powinno byc zapobieganie takim
                tragediom. Nie rozumiesz?

> I ostatnia rzecz-moze napisz jaki jest Twój pomysł na eliminowanie takich
                > tragedii?

* w przypadku tej sprawy wydaje sie ze zapobiezenie tej tragedii bylo bardzo
                proste. wystrczylo aby policja powaznie potraktowala ostrzezenia lekarzy. po
                raz kolejny tymczasem policja udowodnila, ze ma Nas w glebokim powazaniu. moze
                dobrym pomyslem jest to, aby kazdy kto zostaje szefem policji zdawal test ze
                zrozumienia ksiazki Bruttona (chyba nie pomyslilem nazwiska).

• Gość: Aga Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.rgsa.pl 03.03.04, 13:06
                  "czy za politykow na ktorych glosowalas tez nie odpowiadasz? czy za swoje
                  dzieci tez nie odpowiadasz (to na pewno sa ludzie)?"

Dajmy sobie spokoj z mieszaniem w to politykow...a za swoje dzieci odpowiadam i
                  wydaje mi sie,ze mozna bylo to wywnioskowac z moich wypowiedzi.Bede wychowywala
                  swoje dzieci tak,zeby wyrosly na porzadnych ludzi.A jak mi sie to nie uda to
                  bede miala pretensje glownie do siebie.

"tyle, ze jak do tej pory pojawiaja sie tylko glosy o sprzataniu, a nie
                  zapobieganiu"

Ja o zapobieganiu cos napisalam-Ty natomiast sie migasz.Ponawiam pytanie-jak
                  Twoim zdaniem MY (czyli tez TY)powinnismy zapobiec podobnej tragedii???

"problem nie jest ten bydlak"

nie wyobrazam sobie jak bym zareagowala na takie zdanie wypowiedziane o
                  bydlaku,ktory zabil moje dziecko!!!to,ze problem jest szersz-zgoda,ale to nie
                  oznacza,ze ten bydlak nie ma poniesc kary za to co zrobil.A problemem jest,bo
                  bedzie siedzial w wiezieniu (jak dobrze pojdzie)za NASZE pieniadze.
                  Wiesz ile kosztuje dzien utrzymania wieznia???nieporownywalnie wiecej niz
                  wynosi kwota przypadajaca na pacjenta w szpitalu czy dziecko w domu
                  dziecka....a ze to sa tez MOJE pieniadze-wole je przeznaczyc na leczenie
                  chorych, mieszkanie dla bezdomnych,karme dla psow ze schroniska-nie dla takich
                  bydlakow!!!!!!!

"w przypadku tej sprawy wydaje sie ze zapobiezenie tej tragedii bylo bardzo
                  proste. wystrczylo aby policja powaznie potraktowala ostrzezenia lekarzy. po
                  raz kolejny tymczasem policja udowodnila, ze ma Nas w glebokim powazaniu. moze
                  dobrym pomyslem jest to, aby kazdy kto zostaje szefem policji zdawal test ze
                  zrozumienia ksiazki Bruttona (chyba nie pomyslilem nazwiska)."

ale stała się tragedia i nikt tego nie zmieni...
                  A to,ze policja "ma nas w głębokim powazaniu" jest też Twoją winą tak?
                  • albert_c Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 03.03.04, 13:19

> Dajmy sobie spokoj z mieszaniem w to politykow...a za swoje dzieci odpowiadam
                    i wydaje mi sie,ze mozna bylo to wywnioskowac z moich wypowiedzi.Bede
                    wychowywala swoje dzieci tak,zeby wyrosly na porzadnych ludzi.A jak mi sie to
                    nie uda to bede miala pretensje glownie do siebie.

* 10 minut temu ze napisalas ze nie odpowiadasz za innych ludzi - tylko dlatego
                    zapytalem o Twoje dzieci. bo juz teraz sie okazuje ze jednak odpowadasz i ze
                    tamte slowa byly zbyt pochopnie rzucone.

posluze sie pewnym przykladem: w japonii niedawno minister spraw wewnetrzych
                    podal sie do dymisji, gdyz emerytowany (!) policjant popelnil zabojstwo. W
                    polsce panuje wszechograniajace poczucie braku odpowiedzialnosci kogokolwiek za
                    cokolwiek.

> Ja o zapobieganiu cos napisalam-Ty natomiast sie migasz.Ponawiam pytanie-jak
                    > Twoim zdaniem MY (czyli tez TY)powinnismy zapobiec podobnej tragedii???

* odpowiadasz za nim doczytasz post do konca.

> "problem nie jest ten bydlak"
                    >
                    > nie wyobrazam sobie jak bym zareagowala na takie zdanie wypowiedziane o
                    > bydlaku,ktory zabil moje dziecko!!!to,ze problem jest szersz-zgoda,ale to nie
                    > oznacza,ze ten bydlak nie ma poniesc kary za to co zrobil.

* manipulujesz. pisalem o szerszym kontekscie tej sprawy i ze problem
                    wazniejszym jest jak zapobiegac. od wymierzania kary sa sady, a nie "ulica" czy
                    forum. i jestem przekonany, ze poniesie on kare. a czy bedzie ona wspolmierna
                    do tego czego dokonal, nie wiem tego, ale pewnie nie.

> "w przypadku tej sprawy wydaje sie ze zapobiezenie tej tragedii bylo bardzo
                    > proste. wystrczylo aby policja powaznie potraktowala ostrzezenia lekarzy. po
                    > raz kolejny tymczasem policja udowodnila, ze ma Nas w glebokim powazaniu.
                    moze
                    > dobrym pomyslem jest to, aby kazdy kto zostaje szefem policji zdawal test ze
                    > zrozumienia ksiazki Bruttona (chyba nie pomyslilem nazwiska)."

> ale stała się tragedia i nikt tego nie zmieni...
                    > A to,ze policja "ma nas w głębokim powazaniu" jest też Twoją winą tak?

* tak moja rowniez, bo nie potrafie tego zmienic, ale malymi kroczkami moze sie
                    uda.
                    a jak nie zmienimy, to codzien bedziemy sobie mogli rano powtarzac: "stala sie
                    tragedia i nikt tego nie zmieni".

• Gość: Aga Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.rgsa.pl 03.03.04, 13:29
                      "10 minut temu ze napisalas ze nie odpowiadasz za innych ludzi - tylko dlatego
                      zapytalem o Twoje dzieci. bo juz teraz sie okazuje ze jednak odpowadasz i ze
                      tamte slowa byly zbyt pochopnie rzucone"

łapiesz mnie za słowa czy nie rozumiesz? INNYCH znaczy OBCYCH!!!nie po to pisze
                      o wychowaniu dzieci,zebys mi wciskal niekonsekwencje...

"odpowiadasz za nim doczytasz post do konca"
                      moze cie zaskocze,ale najpierw czytam...tylko ze napisales o zapobiegnieciu TEJ
                      konkretnej tragedii (jak mawiaja-madry Polak po szkodzie),a ja sie pytalam o
                      zapobiegnieciu kolejnym...

"manipulujesz. pisalem o szerszym kontekscie tej sprawy i ze problem
                      wazniejszym jest jak zapobiegac. od wymierzania kary sa sady, a nie "ulica" czy
                      forum"

tez uwazam,ze bardziej skuteczne (czyli moze i wazniejsze)jest
                      zapobieganie.nikt tu nie chce (przynajmniej ja)wymierzac kary rodem ze
                      sredniowiecza.Po prostu uwazam,ze sad powinien skazac tego goscia na kare
                      smierci.A ze takiej mozliwosci nie ma...coz.A forum jest po to,zeby kazdy mogl
                      sobie"ulzyc" gadaniem...nie odbieraj tego prawa

"tak moja rowniez, bo nie potrafie tego zmienic, ale malymi kroczkami moze sie
                      uda."

Ale jakie to sa te KROCZKI???Bo nadal nie odpowiedziales..

• Gość: Ania L. Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: 212.14.63.* 03.03.04, 12:46
      moje dziecko jest moim życiem i zabiłabym na pewno winnego takiej masakry,
      jesli dostałby karę więzienia,zabiłabym po, osobiści lub przez innych.
      nie interesuje mnie stan świadomości debila który był zdolny do pastwienia się
      nad niewinną i bezbronna istotą, żadne tłumaczenia, zadnego humanitaryzmu -
      eliminować i to jak najszybciej
      • albert_c Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 03.03.04, 12:57
        Gość portalu: Ania L. napisał(a):

> moje dziecko jest moim życiem i zabiłabym na pewno winnego takiej masakry,
        > jesli dostałby karę więzienia,zabiłabym po, osobiści lub przez innych.
        > nie interesuje mnie stan świadomości debila który był zdolny do pastwienia
        się nad niewinną i bezbronna istotą, żadne tłumaczenia, zadnego humanitaryzmu -
        > eliminować i to jak najszybciej

* Aniu, a co bys zrobila z policjantem ktory mogl zapobiec tragedii, a tego nie
        zrobil?
        czy zabojstwo jedno jest nierowne drugiemu? czy mozna "lepiej" odebrac komus
        zycie?
        czy winny jest tylko ten bydlak?
        • enancjo Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 03.03.04, 13:25
          .. albercik .. daj sobie spokoj .. bo igrasz z ludzkimi emocjami
          prowadzac porownawcze dywagacje sytuacji .. ktore do siebie nie
          przystaja, byc moze Cie to rajcuje .. ale w ten sposob przekraczasz
          cienka granice czlowieczenstwa w sobie ..
          .. widziales film i czytales ksiazke pod tytulem "CZAS ZABIJANIA",
          polecam .. bo SYSTEM SYSTEMEM i sam osobiscie jest przeciwny karze
          smierci, ale czasami nadchdozi CZAS ZABIJANIA .. i to jest ten
          przypadek, gdzie nawet ludzie nie bezposrednio zaangazowani uwazaja
          ze dla tego przypadku nadszedl taki czas ...
          .. ponadto latwo Ci tak pisac gdy to dziecko nie zyje ( co jest
          zapewne dla niego pewnym wybawieniem ), ale wyobrazasz sobie jego
          dalsze zycie gdyby przezylo ( a moglby nim byc kazdy .. nawet TY )...
          Enancjo
          • albert_c Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 03.03.04, 13:50
            enancjo napisał:

> .. albercik .. daj sobie spokoj .. bo igrasz z ludzkimi emocjami
            > prowadzac porownawcze dywagacje sytuacji .. ktore do siebie nie
            > przystaja, byc moze Cie to rajcuje .. ale w ten sposob przekraczasz
            > cienka granice czlowieczenstwa w sobie ..
            > .. widziales film i czytales ksiazke pod tytulem "CZAS ZABIJANIA",
            > polecam .. bo SYSTEM SYSTEMEM i sam osobiscie jest przeciwny karze
            > smierci, ale czasami nadchdozi CZAS ZABIJANIA .. i to jest ten
            > przypadek, gdzie nawet ludzie nie bezposrednio zaangazowani uwazaja
            > ze dla tego przypadku nadszedl taki czas ...
            > .. ponadto latwo Ci tak pisac gdy to dziecko nie zyje ( co jest
            > zapewne dla niego pewnym wybawieniem ), ale wyobrazasz sobie jego
            > dalsze zycie gdyby przezylo ( a moglby nim byc kazdy .. nawet TY )...
            > Enancjo

* Enancjo, juz sobie daje spokoj, ale wczesniej postaram sie odpowiedziec.
            tak czytalem ksiazke, widzialem film. masz racje igram z emocjami, z cala
            premedytacja nie zgadzam sie z wieloma przedstawionymi tu postami. licze sie z
            tym, ze nie przekonam nnych, inni nie przekonaja mnie. troche sie zachowuje
            pewnie jak jakis sofista, ale chcialem wrzucic do tej dyskusji swoje dwa
            grosze, bo oprocz XYZ wszyscy zachowuja sie w tym watku jakby nie istnialy sady.
            moze dla wielu sa one nie potrzebne.
            w Belgii rozpoczal sie w sobote proces detroux. tragedia s.p. Alexa powinna
            rownie bardzo wstrzasnac Naszym spoleczenstwem jak tamta Belgia. ale nie
            wstrzasnie i zapeniam ze o takich tragediach zapene nie raz jeszcze bedziemy
            czytac. nic sie zmieni, to mnie boli po prostu.
            nie wypbrazam sobie dalszego zycia s.p. Alexa, ale zapewno byloby to pieklo na
            ziemi.
            powiedzmy tak: nie interesuje mnie zakatowanie tego bydlaka, tak bardzo jak
            otrzasnieice sie Nas wszystkich z niemocy wzgledem takich bydlakow.
            • Gość: Aga Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.rgsa.pl 03.03.04, 13:55
              "oprocz XYZ wszyscy zachowuja sie w tym watku jakby nie istnialy sady"

jestes bardzo nie sparwiedliwy...probowalam z Toba podyskutowac i nie wydaje mi
              sie,zebym napisala cos,co wskazywaloby na to,ze nie istnieja dla mnie sady...
              • albert_c Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 03.03.04, 14:04

> "oprocz XYZ wszyscy zachowuja sie w tym watku jakby nie istnialy sady"
                >
                >
                > jestes bardzo nie sparwiedliwy...probowalam z Toba podyskutowac i nie wydaje
                mi sie,zebym napisala cos,co wskazywaloby na to,ze nie istnieja dla mnie sady...

* Droga Ago, nie bede oceniac czy jestem czy nie. staram sie byc. polemike z
                Toba odebralem w takim razie nie do konca rozumiejac Twoje intencje.
                Przepraszam jezeli to Cie urazilo.
                nie bede kontynuowal jej w tym watku, bo moze racje ma Enancjo, a ja sie z ta
                racja nie zgadzam po prostu.
                ta sprawa bardzo mocno mnie bulwersuje, bardzo mnie boli, krew sie we mnie
                gotuje, ze taka krzywda potworna spotyka najslabszych sposrod Nas (tak Nas bo
                s.p. Aleks byl jednym z Nas).

• Gość: Aga Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.rgsa.pl 03.03.04, 14:18
                  Szkoda,ze chcesz kontynuować,bo ja naprawdę chiałabym wiedzieć co zrobić, żeby
                  zapobiec takim tragediom.
                  Pozdrawiam
            • enancjo Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 03.03.04, 14:08
              .. uff .. dzieki bo zaczynalem miec juz watpliwosci co do Ciebie...
              .. wole jedank w takich sytuacjach prawo amerykanskie od europejskiego
              gdzie w czesci stanow masz .. ze jezeli siegasz np po bron to "MASZ
              UZASADNIONY POWOD BY ZABIC" i to musisz obronic przed sadem .. a nie
              jakas tam ulomnosc lub swoja chora lub zdrowa psychike ..

.. a skoro znasz CZAS ZABIJANIA .. to stosujac jego retoryke ....
              gdyby to wlasnie Ciebie w wieku 4 miesiecy i pozniej ktos gwalcil i
              molestowal, lamal wielokrotnie kosci, poobijal glowe i nie uksztaltowany
              mozg .. i mialbys nieszczescie to przezyc .. to darowalbys / wybaczyl
              mu to .. bo np bylyby to Twoj bliski / opiekun / itp ..
              Enancjo
              PS : nawet cywilizacja ma swoje granice
        • Gość: Ania L. Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: 212.14.63.* 03.03.04, 13:31
          oczywiscie wszyscy którzy mogli zapobiec tej tragedii, powinni być ukarani,
          jest to niewątpliwe(nie ma dla tych ludzi wytłumaczenia i będą mieli to
          bezbronne dziecko na swoim sumieniu do końca życia). nie ma zabójstw
          nierównych - każde jest odebraniem komuś życia. Jednak kiedy chodzi o bezbronne
          dzieci i pastwienie sie z taką okrutnością, nie jestem tego tak naprawdę pewna -
          ale to jest tylko moje zdanie. Eliminacja
          • anaksymenes Lepper mówił o kastrowaniu na żywca -wyjątkowo się 03.03.04, 13:33
            zgadzam w tym wypadku
            • enancjo Re: Lepper mówił o kastrowaniu na żywca -wyjątkow 03.03.04, 13:44
              .. nie ma to jak azjatyckie metody np. szczurek w rurze
              bambusowej przystawiony do takiej lub innej czesci ciala
              i jej podgrzewanie z drugiej strony ..
              Enancjo
    • madziurex Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco 03.03.04, 19:42
      Wydaje mi się,że odpowiedź na to,co zrobić,aby takie tragedie jak w
      tej "rodzinie" się nie zdarzały jest prosta(trudno to jednak zrealizować...) -
      po prostu nie wszyscy ludzie powinni mieć dzieci! Janusz Korczak napisał,że na
      to, aby mieć głupi stragan z warzywami trzeba posiadać pozwolenie.A
      dziecko,CZŁOWIEKA,może sobie spłodzić każdy! Nie chodzi mi o to,aby ingerować w
      rozrodczość ludzi(Chiny!), bo żyjemy w wolnym kraju, ale o to, aby dostępna i
      propagowana była antykoncepcja oraz prowadzone w szkołach sensowne
      wych.seksualne.
      Wierzcie mi -ludzie tacy jak rodzice Aleksa NIE CHCĄ mieć dzieci!Oni ich nie
      planują!Rodzą się przypadkiem i potem najczęściej "rodzice" zapewniają im
      piekło. To straszne,ale najwięcej dzieci rodzi się właśnie tam,gdzie nie
      powinno...A to jest niekończący się łańcuch przemocy i cierpień.Bo pomyślcie
      sobie-czy gdyby Alex przeżył i dorósł - czy umiałby normalnie wychować dzieci i
      je kochać??? Dam sobie rękę uciąć, że dzieciństwo tych ludzi,którzy przyczynili
      się do śmierci Aleksa,było b.podobne...
      • Gość: Aga Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.rgsa.pl 04.03.04, 07:50
        zgadzam sie z Toba.Uwazam,ze edukacja i dostepnosc antykoncepcji pomoze w
        przeciwdzialaniu takim sytuacjom,ale mam powazne obawy czy ludzie TEGO pokroju
        w ogóle martwią sie czymś takim jak antykoncepcja.
        No i jest jeszcze jeden sposób-zalegalizowanie aborcji,ktora i tak jest i
        bedzie,ale jej niedostepnosc i warunki,w jakich sie odbywa,daja wiele do
        zyczenia.Ale to chyba temat na oddzielna dyskusje.
        Pozdrawiam!
    • Gość: agnieszka Re: Prokuratura potwierdza: niemowlę było zgwałco IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.03.04, 22:04
      moze wiec warto zastanowic sie nad tym ze osoby ktore nie chce miec dzieci, mic
      ich nie powinny, nie wierze iz Pani ta cieszyla sie ze jest w ciazy, ale o
      aborcji nie mowi sie glosno, no bo to politycznie niepoprawne, ksieza obudzcie
      sie, moze warto zastanowic sie co jest lepsze, pozmowic umrzec dziecku
      wczesniej czy pozowlic aby to przezywalo
      • Gość: andreas PRZECIEZ JEJ CHODZILO O ALIMENTY, ZASILEK IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 22:18
        Przeciez jej chodzilo o alimenty, zasilek, zawsze pare groszy na... tak to tak
        jest, lepiej nie patrz, nie. Nie patrzmy tam. Bydle spi w kazdym w nas...
        Mądrzy tu nic nie wymyślą, biedniejemy to budzą się zwierzęta są potrzeby
        silniejsze od nas, od Was. Niektórzy rodzą się by schodzić na psy, bo tu
        miejsca nie ma dla nich...
        • madziurex Re: PRZECIEZ JEJ CHODZILO O ALIMENTY, ZASILEK 05.03.04, 23:18
          Gość portalu: andreas napisał(a):

> biedniejemy to budzą się zwierzęta są potrzeby
          > silniejsze od nas, od Was.

Nie sądzę,aby bieda była główną przyczyną takich historii.Znam parę b.biednych
          rodzin,w których jakoś dzieci nie są maltretowane i zabijane.To prawda,że wraz
          z ubożeniem wzrasta napięcie,rodzi się agresja itd.Jednak to niczego nie
          tłumaczy.Moim zdaniem,lekarstwem na takie zdarzenia mogą być:edukacja,
          antykoncepcja, legalna aborcja.
          • Gość: andreas Re: PRZECIEZ JEJ CHODZILO O ALIMENTY, ZASILEK IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 16:57
            nie zrozumiałaś... chodzi o alimenty, zasiłek po to dziecko. Jak będziemy
            płacili za legalną aborcję to wtedy... Dziecko jest sposobem na parę groszy...
            • Gość: Aga Re: PRZECIEZ JEJ CHODZILO O ALIMENTY, ZASILEK IP: *.rgsa.pl 08.03.04, 07:31
              A od kogo ta kobieta mialaby dostawac alimenty???Od narkomana,ktory grosza nie
              ma?
              Poza tym jak dziecko nie zyje to alimentow nie ma...ups!
              • Gość: andreas Re: PRZECIEZ JEJ CHODZILO O ALIMENTY, ZASILEK IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.04, 17:28
                Jej ale Wy nie rozumiecie. Po pierwsze o alimenty podała kogo innego! A tamten
                ma szmal. Po drugie teraz nie ma ale był fundusz alimentacyjny. Po trzecie sa
                stowarzyszenia które pomagają. Po czwarte zawsze jak do mnie taka zadzwoni i
                powie że na dziecko na lekarstwa albo na jedzenie to daję - jak mam czas to
                jade do Makro i kupuje co tam trzeba, ale i tak chca pare groszy. Po kolejne
                jak maja problemy z policja to powie że matką jest...
                Nie żyje - napisze brutalnie - wypadek przy pracy.
                • Gość: Aga Re: PRZECIEZ JEJ CHODZILO O ALIMENTY, ZASILEK IP: *.rgsa.pl 09.03.04, 08:12
                  Rozumiecie rozumiecie,ale zebrac mozna skutecznie bez dziecka na reku...jeszcze
                  mi sie nie zdarzylo spotkac kobiety z dzieckim na reku proszacej o cos-nie
                  liczac przybyszy z innych krajow.Ale pewnie sie to zdarza,z tym ze nadal nie
                  wydaje mi sie,zeby byl to powod do rodzenia dzieci,nawet w skrajnych
                  przypadkach.
                  Pozdrawiam
                • Gość: e.beata Andreas IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 12:09
                  Masz naprawdę przedziwne poglądy.
                  Najprawdopodobniej nie masz jeszcze dzieci, albo się nimi nie zajmujesz.

Gdyby dzieci były dobrym sposobem na zdobycie środków finansowych, to przyrost
                  naturalny by nam tak nie malał, a nawet wręcz przeciwnie ;-).

Dzieci, pomijając już całą otoczkę niematerialną, wymagają środków, których
                  żadne zasiłki, czy alimenty nie zrekompensują. Polska to nie Szwecja.
                  Średnie alimenty z FA to 225 zł. Pampersy, tanie, to 150 zł miesięcznie.
                  Naprawdę nie masz znajomych z dziećmi?
                  Proponuję, abys najpierw zapoznał się z tematem i głupot nie wygadywał.

• Gość: andreas Re: Andreas IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 13:23
                    Może tak napisze. Ja znam koleżankę tej Eli. I to co pisałem, to nie wymyślone.
                    One i tak tych pampersów nie kupią, a jak sie przejmują dzieckiem i jego
                    potrzebami to wide ta tragiczna historia. Nie maja łatwego życia (ja wiem że
                    nie tylko one), sa słabe psychicznie, łatwo ulegają depresji i uciekają w inny
                    świat. A tam każde 25 zł to kolejna eskapada. Nic innego się nie liczy. Może
                    tak, ja juz słowa więcej na ten temat nie napiszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka