Dodaj do ulubionych

A kto zastąpi Jurczyka ?

IP: *.anax.pl 05.03.04, 11:21
Czy jest kandydat na miejsce Prezydenta Jurczyka. Kto - może zostać
prezydentem.
Otwieramy listę? Czekam na propozycje.
1. .........................
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca Re: A kto zastąpi Jurczyka ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 11:25
      Wypróbowany Koperta. Potrzebuje na nowe inwestycje.
    • Gość: wyborca II Re: A kto zastąpi Jurczyka ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 11:31
      Sympatyczny Dariusz W. Mają wille w Szczecinie, super chałupę w Pobierowie,
      zbierają na skromny domek na Costa Brava. Beata będzie Pierwszą Damą Szczecina.
      • absztyfikant Re: A kto zastąpi Jurczyka ? 05.03.04, 12:20
        Zglaszam siebie.
    • absztyfikant Re: A kto zastąpi Jurczyka ? 05.03.04, 12:21
      No dobra, zartowalem.
      • Gość: wp Re: A kto zastąpi Jurczyka ? IP: *.teleton.pl 05.03.04, 13:35
        1. Bezpartyjny gdyż wszyscy partyjni są '' umoczeni '' - patrz od 1989 r.-
        układziki , lewizny i prywata . Efekt m. Szczecin- nora .
        2. B. dobrze wykształcony w zakresie prawa gospodaeczego , zarządzania ,
        finansów ze znajomością b.d. angielski lub niemiecki .
        3. Praktyk gospodarczy np. członek zarządu ,dyrektor itp . z sukcesami bez
        upadłości . Niekarany .
        4. Uczciwy z b . dobrą opinią - referencjami .
        Tylko tyle .
        • piotr33k2 Re: A kto zastąpi Jurczyka ? 05.03.04, 13:48
          śmieszą mnie i zarazem trochę irytują te wieczne powtarzajace się i pełne
          trwogi pytania na forum :A KTO ZASTAPI JURCZYKA BO JAK NIE ON TO CO TO
          BĘDZIE? ,tak jagby jurczyk był co najmniej dobrym prezydentem i nikt go nie
          mógł w jego dziejowym dziele zastapić.otóż dla mnie i dla dobra szczecina to
          teraz najmniej ważne kto go zastapi każdy inny będzie lepszy ,a na konkretne
          wybory przyjdzie czas i będzie na pewno sporo merytorycznie przygotowanych
          kandydatów .nie znaczy to wcale że teraz nie można już wystawiać jakiś
          osobowych propozycji ,po co tylko ta niczym nie uzasadniona bojażń :A CO TO
          BEDZIE JAK NIE BEDZIE JURCZYKA. końca świata nie będzie ,a mam nadzieję że
          jakiś nowy sensowny początek!.
          • ergie Re: A kto zastąpi Jurczyka ? 05.03.04, 14:15
            piotr33k2 napisał:

> śmieszą mnie i zarazem trochę irytują te wieczne powtarzajace się i pełne
            > trwogi pytania na forum :A KTO ZASTAPI JURCZYKA BO JAK NIE ON TO CO TO
            > BĘDZIE? ,tak jagby jurczyk był co najmniej dobrym prezydentem i nikt go nie
            > mógł w jego dziejowym dziele zastapić.otóż dla mnie i dla dobra szczecina to
            > teraz najmniej ważne kto go zastapi każdy inny będzie lepszy

gratuluję dobrego samopoczucia !
            ma przyjść ktoś, kto jest od mj
            o kilka klas lepszy, aby coś dobrego
            zrobić w tym mieście.
            ktoś podobny lub tylko troszeczkę
            lepszy nic nie zrobi, tak jak mj.
            • piotr33k2 Re: A kto zastąpi Jurczyka ? 05.03.04, 14:19
              chodzi o to że każdy z potencjalnych poważnych kandydatów będzie o kilka
              klas ,a nawet powiem ze kilka kategorii lepszy, i niema co panikować.
              • ergie Re: A kto zastąpi Jurczyka ? 05.03.04, 14:24
                piotr33k2 napisał:

> chodzi o to że każdy z potencjalnych poważnych kandydatów będzie o kilka
                > klas ,a nawet powiem ze kilka kategorii lepszy, i niema co panikować.

jasne, już było na tym forumnie dwóch poważnych ;-)))
                minister p i poseł z. moim skromnym zdaniem obaj są
                jako kandydaci na prezydenta miasta - zupełnie do d...

• Gość: Pismak Re: A kto zastąpi Jurczyka ? IP: 80.51.242.* 05.03.04, 14:17
            No, właśnie, dlatego z uporem maniaka powtarzam, żeby szukać poza miastem.
            • albert_c Re: A kto zastąpi Jurczyka ? 05.03.04, 14:34
              Gość portalu: Pismak napisał(a):

> No, właśnie, dlatego z uporem maniaka powtarzam, żeby szukać poza miastem.

* "siegaj gdzie wzrok nie siega, idalow potega"
              taka mi sie pioseneczka przypomniala co ja ostatnio na viva uslyszalem.

Pismak: przeciez chyba obaj wiemy w jaki sposob nastepuje wylanianie sie
              kandydatow w jakichkolwiek wyborach. to bardzo czesto zaciekla gra i walka
              wewnatrzpartyjna. ciezko mi uwierzyc w to, ze bedzie kandydat spoza Szczecina,
              juz predzej bym stawial na jakiegos kandydata ponad podzialami i
              nie "umoczonego" dotychczas w polityke.

pozdrawiam,
              albert_c
              • Gość: Pismak Re: A kto zastąpi Jurczyka ? IP: 80.51.242.* 05.03.04, 17:17
                Wiem, wiem. Ideały. A jednak może by ktoś z głową i u steru rozpisał ten
                konkurs na biznes plan dla Szczecina i dał się ludziom wykazać. Szczecinianom i
                ludziom z kraju. Zobaczyłoby się, czym dysponujemy, a potem można by poprzeć
                odpowiedniego kandydata. Nawet chętnie zrobiłbym mu kampanię, a cuś troszku się
                na tym znam.
                A tak znów będziemy czekać, aż oni w tej ich zaciekłej grze i walce
                wewnątrzpartyjnej wysmażą nam kolejnego geniusza. Ciekawe, kiedy naród przejrzy
                na oczy i zdecyduje się przerwać ten korowód partyjnych kandydatów. Po
                następnym referendum odwoławczym? No, dobra, realniej jest zakładać jakiegoś
                fachowca ze Szczecina. Tylko, gdzie on? Sam przecie do nas nie wyjdzie. Skoro
                jest fachowcem, to widzi, co się wyprawia w wewnątrzpartyjnych grach. Szkoda
                się kompromitować uczestnicząc w takiej zabawie. A ci, wyciągani przez partie,
                bo jest sezon na "niepartyjnych i niezależnych" kandydatów - to, niestety, od
                polityki nas nie uwolnią.
                Albert, ja nie wierzę, byt po Jurczyku zgłosił się nam ktoś "nie umoczony w
                politykę". Znów będziemy wybierać mniejsze zło. Mnie to już nie bawi. Męczy
                mnie to. Chyba nawet pyskować przestanę :))).
                • albert_c Re: A kto zastąpi Jurczyka ? 05.03.04, 17:24

> Albert, ja nie wierzę, byt po Jurczyku zgłosił się nam ktoś "nie umoczony w
                  > politykę". Znów będziemy wybierać mniejsze zło. Mnie to już nie bawi. Męczy
                  > mnie to. Chyba nawet pyskować przestanę :))).

* Pismak, ja tez w to nie wierze, dlatego jako realnego kandydata wskazalem
                  Zarembe. przeciez jakbym wierzyl to bym probowal wskazywac kogos innego.
                  natomiast wydaje mi sie, ze tym razem kiedy tej koalicji jaka moglaby powstac
                  po "obaleniu" jurczyka ton nadawac bedzie PO, to moze wezma przyklad z
                  koszalina gdzie wystawiono czlowieka spoza polityki (w sensie ze nie jest i nie
                  byl czlonkiem zadnej partii, kojarzony z prawica, a nie z zadna opcja)
                  Mikietynskiego. raczej ku takiemu scenariuszowi bym sie sklanial (jako
                  alternatywie dla sensu stricte polityka).

pozdrawiam,
                  albert_c
                  • Gość: Pismak Re: A kto zastąpi Jurczyka ? IP: 80.51.242.* 05.03.04, 17:42
                    Widzisz, Albercie, łudzimy się, że teraz będzie lepiej, bo PO to taka "równa"
                    partia, takie fajne chłopaki. Rozumieją nas, gadają z nami na forum, traktują
                    poważnie. No i Janek Rokita jest, który gada z sensem. W ogóle tak ta polityka
                    dzięki nim to nagle się taka kulturalna zrobiła i na tle innych oszołomów
                    wygląda bardzo gładko. Cóż, ale w gruncie rzeczy partia to partia. A kilka lat
                    temu takie same odczucia mieliśmy wobec SLD. Ja się przyznaje - miałem.
                    Platformę znam z bliska, bo byłem przy całym tym bajzlu, gdy była tworzona.
                    Napatrzyłem się na tych liderów. Dajcie spokój. To samo, co wszędzie. Lubię
                    Krzysztofa Zarembę i sporo szacunku mam dla Arkadiusza Litwińskiego. Lubię
                    nawet Rokitę, chociaż nie wiem, dlaczego. Ale nie wierzę w Platformę, ani ich
                    niezależnego kandydata. Nie wierzę też, gdy będzie wybrany przez szerszy blok.
                    Pamiętacie, jak testowali w poprzednich wyborach? (ktoś pisał o tym na forum):
                    Siwego, Łuszczewskiego, Masłowską. To byli wartościowi kandydaci? Już lepiej
                    bym zniósł wybór między Piechotą, a Zarembą, bo to przynajmniej głowy partii.
                    Wiadomo, co się po nich spodziewać - polityka, cwaniactwo, ale też jako takie
                    obycie i kultura polityczna. Nie walną żadnego głupstwa, przez które się
                    będziemy w całej Polsce wstydzić. Tyle, że w mieście dalej będzie, jak będzie.
                    Cena spokoju.
                    Mikietyński powiadasz... Hm... nie znam, ale niezbyt wiele dobrego słyszałem.
                    Ktoś mi go gdzieś przy SLD umiejscawiał. Może to plotki, nie będę rozpuszczał.
                    Może to kolejny kompromis. Wracam jednak do faktów. Partia jest partią, a
                    polityk politykiem. Dziś może kochamy PO, a nienawidzimy SLD. Za parę lat
                    będzie odwrotnie. A dlaczego ludzie chcą głosować na takiego Lisa? Bo mu nie
                    zależy na władzy i prawdę mówi. Stać go na to.
                    • ergie Re: A kto zastąpi Jurczyka ? 05.03.04, 20:25

> A dlaczego ludzie chcą głosować na takiego Lisa?

bo się ludziom wydaje, że jest w miarę normalny
                      (nie to co minister p i poseł z).
                  • Gość: Derwisz Re: A kto zastąpi Jurczyka ? IP: 212.14.0.* 07.03.04, 05:08
                    Zaremba to maly,pospolity zlodziej.Dziedzicznie obciazony choroba
                    umyslowa.Miernota ta co prawada pasuje do Szczecina,ale mysle ,ze miasto nie
                    przezyje kolejnego nawiedzonego dupka.
                    • ergie Re: A kto zastąpi Jurczyka ? 07.03.04, 09:18
                      Gość portalu: Derwisz napisał(a):

> Zaremba to maly,pospolity zlodziej.Dziedzicznie obciazony choroba
                      > umyslowa.Miernota ta co prawada pasuje do Szczecina,ale mysle ,ze miasto nie
                      > przezyje kolejnego nawiedzonego dupka.

czy to złodziej to nie wiem.
                      ale że jest dziedzicznie obciążony
                      i miernota to jestem skłonny
                      się zgodzić.

• tycjan5 potrzeban jasna alternatywa, kto go zastąpi. 05.03.04, 18:14
            Witam
            To nie tak, jak piszesz, i to wcele nie jest smieszne.
            Podczas zbierania podpisów pod listami referendalnymi, spotkałem sie z kilkoma
            spostrzeżeniami, że podpisaliby sie, ale nie wiedzą tak naprawde co bedzie
            potem? Jest grupa osób, i to całkiem spora, która z tego własnie powodu nie
            składa swoich podpisów. Trudno miec im to za złe.

Dlatego nie bagatelizowłabym sprawy , bo to moze byc problem, całkiem spory.
            Brak akcesób takich własnie osób, o których wspominałem ( nie chce krakać) może
            spowodowac, że podpisów bedize mniej.

Brak klarownej alternatywy może byc problemem dla niektórych, jak sie
            przekonałem. Niektórzy juz potepiaja to co robi p. Lubińska z kolportazem
            swojej gazetki. Nie wiem co tam było, ale chodzi o sam fakt. Przykładów może
            byc sporo.

Cel referendum jest zacny, słuszny i oczekuję dobrych wyników ( zebrałem 110
            podpisów w całkiem krótkim czasie)ale uważam, że powinna byc wyartykułowana
            alternatywa "co dalej".
            Pozdr.
            Tycjan

> śmieszą mnie i zarazem trochę irytują te wieczne powtarzajace się i pełne
            > trwogi pytania na forum :A KTO ZASTAPI JURCZYKA BO JAK NIE ON TO CO TO
            > BĘDZIE? ,tak jagby jurczyk był co najmniej dobrym prezydentem i nikt go nie
            > mógł w jego dziejowym dziele zastapić.otóż dla mnie i dla dobra szczecina to
            > teraz najmniej ważne kto go zastapi każdy inny będzie lepszy ,a na konkretne
            > wybory przyjdzie czas i będzie na pewno sporo merytorycznie przygotowanych
            > kandydatów .nie znaczy to wcale że teraz nie można już wystawiać jakiś
            > osobowych propozycji ,po co tylko ta niczym nie uzasadniona bojażń :A CO TO
            > BEDZIE JAK NIE BEDZIE JURCZYKA. końca świata nie będzie ,a mam nadzieję że
            > jakiś nowy sensowny początek!.
            • Gość: bolo Re: potrzeban jasna alternatywa, kto go zastąpi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 18:57
              Brak klarownej alternatywy może byc problemem dla niektórych, jak sie
              > przekonałem. Niektórzy juz potepiaja to co robi p. Lubińska z kolportazem
              > swojej gazetki. Nie wiem co tam było, ale chodzi o sam fakt. Przykładów może
              > byc sporo.

Potępia Marian Jurczyk w swoim paszkwilu i obszczekuje Juliusz Słowacki.
              Chłopali znaleźli sobie wroga. I jest to wróg realny, konkretny, bo reszta się
              rozmywa.
        • ergie Re: A kto zastąpi Jurczyka ? 05.03.04, 14:12
          Gość portalu: wp napisał(a):

> 1. Bezpartyjny gdyż wszyscy partyjni są '' umoczeni '' - patrz od 1989 r.-
          > układziki , lewizny i prywata . Efekt m. Szczecin-
          nora .
          > 2. B. dobrze wykształcony w zakresie prawa gospodaeczego , zarządzania ,
          > finansów ze znajomością b.d. angielski lub niemiecki .
          > 3. Praktyk gospodarczy np. członek zarządu ,dyrektor itp . z sukcesami bez
          > upadłości . Niekarany .
          > 4. Uczciwy z b . dobrą opinią - referencjami .
          > Tylko tyle .

tylko tyle - dobry dowcip ;-)))))))))))
          kogoś takiego nie ma w całym mieście !!

• Gość: Bakara Re: A kto zastąpi Jurczyka ? IP: *.anax.pl 05.03.04, 15:44
            To może ten "komitet" który zbiera podpisy na Jurczyka , będzie przyjmował CV
            kandydatów na prezydenta miasta. Może jednak jest ktoś w Szczecinie nadający
            się no to stanowisko.
            A może Tomasz List.???
    • Gość: wróżka Re: A kto zastąpi Jurczyka ? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.03.04, 20:51
      Prezydentem Szczecina zostanie ten, który potrafi odwrócić Szczecin do
      Odry,wprowadzić szeroki kompleksowy program rozwoju turystyki wodnej , będzie
      miał sposób na stocznię i potrafi rozruszać port.
      Nie bedzie to nauczyciel, prawnik lub zgrany polityk. Nie ma szans
      Lubińska ,Zaremba ani Litwiński.
      Pojawi sie nowa twarz.
      • Gość: Pismak Re: A kto zastąpi Jurczyka ? IP: 80.51.242.* 06.03.04, 00:31
        I ja ci wierzę, Wróżka. Nie, dlatego, że Cie znam. Ale, dlatego, że potrzeba
        nam nadziei. Mamy jej straszny deficyt. W tym mieście, w tym kraju.
        Nowa twarz. To naprawdę dobrze brzmi. Jak dobra wróżba.
        Forumowicze! Kto się przyłączy? Kto jeszcze ma nadzieję!?
      • Gość: major68 Re: A kto zastąpi Jurczyka ? IP: *.visp.energis.pl 06.03.04, 00:43
        Przepraszam, co to znaczy odwróci Szczecin do Odry ?
        Komunał, panie ,i tyle ...
        Kto ożywi port ?
        A imię jego : obroty handlowe - czyli raczej nie przyszły prezydent Szczecina.
        Chyba, że prezydentem zostanie ktoś, kto zada sobie trud odpowiedzi na pytanie,
        co było naturalnym zapleczem portu szczecińskiego...
        Odpowiedź bardzo nie patriotyczna - Berlin i Meklemburgia ...
        I co - podejmiemy wyzwanie ?
        • Gość: wrózka Re: A kto zastąpi Jurczyka ? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.03.04, 08:41
          Niewgłebiam sie w szczegóły portowe, ale bez świadomości ,że Szczecin jest
          naturalnym portem dla Berlina zarówni towarowym jak i pasażerskim. Przyszłośc
          jest w usługach turystycznych, bez ksenofobii, Wybiera sie małżonka, zaś
          sąsiada sie ma i trzeba z nim współistnieć.
          Zadaniem gospodarza miasta po pierwszwe jest być gospodarzem , podrugie dbać o
          gospodarstwo, po trzecie rozwijać gospodarstwo.
          Nie należy odkrywać Ameryki, popatrzyc jak jest u innych. Czas rewolucji sie
          skończył. Organiczna praca, wiedza, doświadczenie i osiagniecia .taki powinien
          być klucz.
          Zaremba , Litwiński, Lubińska,Arłukowicz -TO NIE SĄ CI LUDZIE!!!
    • Gość: Marian Pażdzioch Re: A kto zastąpi Jurczyka ? IP: *.ksiazat.v.pl 06.03.04, 09:11
      absztyfikant z Hanką Na - ra!
    • Gość: Ciekawski Kandydaci wg. pewnej gazety codziennej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 21:28
      Władysław Lisewski był niedobrym Prezydentem Szczecina.
      Bartłomiej Sochański był złym Prezydentem Szczecina.
      Marek Koćmiel był bardzo złym Prezydentem Szczecina.
      Edmund Runowicz był wyjątkowo złym Prezydentem Szczecina.
      Prezydent Marian Jurczyk oszalał!

Kto następny pod pręgierz tak zwanej szczecińskiej opinii publicznej?

• Gość: Pismak Re: Kandydaci wg. pewnej gazety codziennej IP: 80.51.242.* 07.03.04, 02:07
        Hehehehehehehe, brawo Ciekawski!

Nastepnego ukamienujemy :))). Po co tracić energię na zbieranie podpisów.
        Narodzie! Jeżeli znów wybierzesz jakiegoś politycznego geniusza albo geniuszkę,
        to chyba jakiegoś hitmana wynajmę :))). Tylko, że w takiej sytuacji trza by
        było wystrzelać elektorat.

A tak poważniej: pewnie, że byli do bani. Wystarczy popatrzeć, co po sobie
        zostawili. To jest normalnie taktyka spalonej ziemi. Albo inaczej: póki
        rządzimy ma być względna cisza i spokój. A po nas - choćby i potop. Nic
        dziwnego, że dziś narzekamy. Bo od lat nie było tu kogoś, kto by miał jakiś
        perspektywiczny pomyślunek. A teraz poprzeczka poszła w górę. Wysoko.
        Przynajmniej u mnie. Żadnych półśrodków. Nie chcę żadnego kanciarza na
        magistrackim stołku. Albo ktoś z głową, albo idę po kamienie. I nie wciskajcie
        mi tu żadnych politycznych fachowców, posłów, profesorek i młodych
        aparatczyków. Nie ta skala problemu. Nie czas na takie eksperymenty.
        Ja wiem, że w kółko mówię to samo, ale przynajmniej mówię to samo.
        • Gość: Derwisz Re: Kandydaci wg. pewnej gazety codziennej IP: 212.14.0.* 07.03.04, 05:04
          Brawo Pismak !! Czujesz bluesa...nie w tym jednak problem.Polecam Ci artykul z
          Newsweeka "Polactwo"..tam masz wszystkie odpowiedzi.Czytam wypowiedzi tej
          malej , w sumie nie reprezentatywnej grupy forumowiczow z ciekawoscia i
          smutkiem.Wiekszosc wypowiedzi to wyssane z mlekiem matki bolszewickie
          przekonania i totalny brak zrozumienia realiow.Pozdrawiam.D
        • Gość: realista Re: Kandydaci wg. pewnej gazety codziennej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 12:29
          P... przysz jak potłuk. Wszystko krytykujesz i nic KONKRETNEGO nie proponujesz.
          Odwalasz wierszówkę jak prawdziwy pisma. Rwij
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka