Dodaj do ulubionych

Apel do prasy

IP: *.pbc.adelphia.net 08.03.04, 01:24
Szanowni Redaktorzy Naczelni szczecinskich dziennikow.
Okazcie sie gentelmenami, i przez szacunek dla urzedu Prezydenta zastosujcie
stawke zerowa za ogloszenie MJ lub tez tzw symboliczna zlotowke.
Mysle ze bylby to naprawde kulturalny gest, a przeciez nasza prasa to
kultura.. jesli nawet ta masowa.
Osobiscie podzielam opinie p. Sawki ale sadze ze szlachectwo zobowiazuje.
Co na to forumowicze ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Hanka Re: Apel do prasy w sprawie ogloszenia M Jurczyka IP: *.pbc.adelphia.net 08.03.04, 03:14
      Dodaje ze apel dotyczy ogloszenia M.J.
      • Gość: Ana Re: Apel do prasy w sprawie ogloszenia M Jurczyka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 13:28
        po pierwsze,to marianowi wszystko jedno ile kosztują ogłoszenia,bo nie ma w
        zwyczaju płacić za nie własnymi pieniędzmi;po drugie,jeśli ktoś zarabia 14
        tys.plus"dodatki"mało wydaje(jedzonko,transport,telefon,itp.na koszt urzędu)to
        stać go zapłacić za prywatne ogłoszenie...
    • Gość: dajdo Re: Apel do prasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 07:41
      Zapłać Marianowi za te ogłoszenia. On bardzo nie lubi ruszać palcami. Swojego
      stołka kurczowo trzyma się, bo kasa najważniejsza. To chamstwo namawiać innych
      do filantropii, samemu nic nie robiąc.
      • Gość: Hanka Re: Apel do prasy IP: *.pbc.adelphia.net 08.03.04, 14:37
        rzecz byla o kulturze i szlachectwie ( duszy) oraz o szacunku dla Urzedu
        Prezydenckiego , zatem ewidentnie nie dotyczyla ciebie.
    • ergie Re: Apel do prasy 08.03.04, 08:59
      apel popieram.

gw miała wyjątkowa okazję błysnąć !
      tytuł na pierwszą stronę:
      'prezydent mj przemówił !'.
      i w trosce o stan finansów miasta
      ogłoszenie było darmowe ;-))))))))
      i oczywizda na pierwszej stronie !
    • Gość: e.beata Re: Apel do prasy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 11:47
      Nie wiem Haniu... jeszcze by się Jurczyk obraził.... przyjęcie darowizny od
      wróga ;-).

Nie wiem jak wyglądało zlecenie ogłoszenia, czy były wcześniej jakieś rozmowy z
      szefostwem gazet. Czy były podjęte jakiekolwiek kroki, aby te słowa umieścić
      jako formę artykułu a nie płatnego ogłoszenia?
      Skoro pan Jurczyk zdecydował się na taką formę to chyba miał powód? ;-)
      • Gość: Hanka Re: Apel do prasy IP: *.pbc.adelphia.net 08.03.04, 14:58
        Ja tez nie wiem... dlatego apel skierowalam do tych ktorzy wiedza.
        Chodzi tu o to aby dalej nie kompromitowac Urzedu Prezydenta Miasta Szczecina,
        bo przeciez reprezentuje wszystkich mieszkancow. Rowniez o to aby cala Polska
        nie mowila .. no coz jacy mieszkancy taki prezydent.
        A tak prosze nawet taki ergie kpiny sopbie robi.. sama widzisz .
        pozdrawiam
        • absztyfikant tak, ale pod pewnymi warunkami 08.03.04, 15:18
          Zgodzilbym sie z autorka watku, gdyby prezydent Jurczyk pisal, to co ma do
          przekazania szczecinianom samodzielnie. Oczywiscie do tego potrzebni sa
          niezalezni swiadkowie, ktorzy mogliby potwierdzic autentycznosc autora. Ja
          poszedlbym o krok dalej - Jurczyk powinien miec swoje okienko w telewizorni.
          Oczywiscie transmisja live.

Wtedy jest wielka szansa, ze referendum bedzie wygrane, i to w cuglach.
          • Gość: Hanka Re: tak, ale pod pewnymi warunkami IP: *.pbc.adelphia.net 08.03.04, 23:22
            alez sam dobrze wiesz ze prezydent nie jest w stanie napisac niczego
            samodzielnie. Od tego ma p. Kasie. Ale okienko na zywo w telewizorni popieram,
            zdecydowanie dobry pomysl, tylko prosze w lokalnej i z madame Wieczorek w tle.
            popzdrawiam
            • Gość: Marian Pażdzioch Re: tak, ale IP: *.ksiazat.v.pl 08.03.04, 23:30
              Ciekawe ile ty masz lat? Sądząc po twoich postach pewnie 12 no może 13
          • Gość: Marian Pażdzioch Re: tak, ale pod pewnymi warunkami IP: *.ksiazat.v.pl 08.03.04, 23:35
            Chocbyś niewiem jak kabinował i tak klapa. Ludzie już wiedzą że referendum to
            lipa i blaga i nic nie da nachdzenie po domach. Więc nie kombinuj bo ci czacha
            pęknie.
        • ergie kpiny ??? 09.03.04, 07:48
          Gość portalu: Hanka napisał(a):

> A tak prosze nawet taki ergie kpiny sopbie robi..

ja sobie robię kpiny ?

uważam, że wyjątkowo obiektywna
          lokalna gw miała niepowtarzalną
          szansę być jeszcze bardziej obiektywną.
          oczywizda ta wyjątkowa obiektywność
          lokalnej gw dotyczy tematu 'mj' ;-)))))

• vojciech Re: Apel do prasy 08.03.04, 23:31
      No cóż. Wizję mam taką:
      Codziennie we wszystkich dziennikach pojawiają się dwunastostronicowe
      ogłoszenia z magistratu. Dzięki nim szczeciński lud może przekonać się, jak
      dobrze się mu żyje :)

A aby słowa prezydenta trafiły do narodu, magistrat dofinansowuje gazety, aby
      kosztowały 1 gr. Jest to gest miasta w stronę gazet za darmowe ogłoszenia.
      • Gość: Hanka Re: Apel do prasy IP: *.pbc.adelphia.net 09.03.04, 00:23
        dobrze wiesz ze szczecinska prasa korzysta na platnych ogloszeniach magistratu,
        do sprawdzenia ktora gazeta otrzymuje najwiecej ogloszen i ile to
        kosztuje,wiec nie rozumiem dlaczego sobie dworujesz ?
        Nie zrozumiales mojej intencji, chodzilo o " koncz wacpan , wstydu oszczedz "
        nie Jurczykowi ale mieszkancom Szczecina.
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka