Dodaj do ulubionych

Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze n...

25.08.10, 22:22
Symfonię Wolności poprzedzi intro w wykonaniu zespołu Fractal Tree
zbudowane na bazie dźwięków maszyn, jakie nagrali w Stoczni
Szczecińskiej. W finale w niebo poszybuje 1980 białych i czerwonych
balonów ze świecącymi diodami.

Początek dziś o godz. 21. Wstęp 8 zł.

Nie czepiam się, fajnie - ale dlaczego akurat ten koncert jest
biletowany i płatny?
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek dlaczego płatny? IP: *.globalconnect.pl 25.08.10, 23:23
      bo za balony, hel i diody trzeba rachunek zapłacić
    • Gość: TresTeres Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 00:09
      bo Roguszko dostał na jego organizacje tylko 200 tys. zł a to nadal nie pokrywa
      długów, które są jego dziełem i które miasto musi jakoś spłacić.
      Dotacja z miasta dla klubu 13 Muz który zatrudnia 8 osób przekroczyła już 2 mln
      zł. Od początku roku może 3 imprezy zorganizowane zostały. Grubo tam mielą.
      • Gość: wazelinka Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.nitka.net.pl 26.08.10, 00:22
        dni roguszki policzone, choć sosce wchodzi w zad, jak wcześniej jarmolińskiemu,
        ot, taki człowiek
        • cool_turalny Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze 26.08.10, 03:08
          A ja się spytam o coś innego. Dlaczego jest tak, że jakiś Koleś, który
          specjalnie się jeszcze jakoś nie wykazał jako kompozytor, nagle dostaje kasę od
          miasta na napisanie jakiegoś gniota. Walną niepolską nazwę i wszystkim gacie
          spadają z wrażenia. Właśnie taką wiochą jest ten nasz Szczecin.
          • tatemen Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze 26.08.10, 08:56
            Z prostej przyczyny, bo jeszcze pod koniec lipca nikt nie myślał o
            tych obchodach. Wtedy w panice zaczęto szukać pomysłu a że zabrakło
            wielkiego to skończono na malutkim. A malutkim pomysłem jest
            zdobycie kasy i wydanie jej.
            • cool_turalny Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze 26.08.10, 11:33
              A czy ktoś widział ten opis?: "'Freedom Symphony' będzie niezwykłym połączeniem pod względem muzycznym - klasycznej formy z elementami muzyki nowej."

Cholera mnie jasna bierze jak to czytam i nóż się otwiera. Co do jasnej **** jest takiego wyjątkowego w tym? Czy ktoś się na historii muzyki nie zna czy co? Takich dzieł jest bez liku.

Takie mamy niestety tutaj środowisko. Miernoty zmonopolizowały nam miejską kulturę i doją publiczną kasę trzymając jednocześnie zdolnych z międzynarodowym doświadczeniem i sukcesami jak najdalej od swojego cennego lokalnego korytka:

Proszę kliknąć i zobaczyć: TAKICH LUDZI NAM POTRZEBA!!!
              • Gość: jes Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 11:46
                ty jak uważasz, że oczko w głowie Klimka - perełka jak o nim mówił do Rektora
                Akademii Sztuki to miernota to przyjdź i zobacz frustracie.

• cool_turalny Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze 26.08.10, 21:47
                  Frustracie? To ja mam do takiej ciemnoty jak Ty takie pytanie - ile ten Pan skomponował utworów, iloma koncertami zadyrygował, że ma tworzyć dzieło reprezentujące nasze miasto przy tak ważnej rocznicy i je prowadzić? Totalny chaos na próbach to nie tylko ja zauważyłem.

No i powiedz mi jeszcze specu od muzyki - co jest takiego "niezwykłego" na progu XXI w. w łączeniu "klasycznej formy z elementami muzyki nowej"? Hę? Widzę, że swoją wiedzę nt. muzyki współczesnej (albo jej brak) czerpiesz chyba z programów koncertów naszej Ciecińskiej Fisharmonii. Czy wypowiada się kolega z pulpitu, partner od piwa, czy sam Wielki Kompozytor???
                  • Gość: wuja zenek Baloniki w krzaczorach uwięzły IP: 82.145.68.* 26.08.10, 23:56
                    Nie było fajerwerków, browara za piatkę, a hotdogi drogie
                    Publisi też za dużo nie było. Nie lepiej było te baloniki rozdać niż w
                    krzaczory i gałezie wpuszczać?
          • Gość: fan Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: 213.155.168.* 26.08.10, 09:19
            Bo takie rocznice tudzież powodzie, trąby powietrzne, katastrofy
            lotnicze itp. przyciągają rozmaitych hochsztaplerów. W Szczecinie
            są to zwykle objawione w ostatniej chwili wyjątkowe talenty
            artystyczne, bo taniej, albo starzy nieudacznicy na układach, bo
            właśnie są w ciągu alkoholowym i kolesie postanowili im pomóć w
            spłacie zadłużenia.
        • Gość: . Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.chello.pl 26.08.10, 03:49
          Gość portalu: wazelinka napisał(a):

> dni roguszki policzone, choć sosce wchodzi w zad, jak wcześniej
          jarmolińskiemu,
          > ot, taki człowiek

Pod jednym wszelako warunkiem rozstaniemy się z p. Roguszką - jeśli
          PO nie wygra najbliższych wyborów w Ciecinie. Bo inaczej p. Roguszka
          będzie nas ciął na kasie przez następne 4 lata...
          • Gość: k_r Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 11:42
            ale się pocisz. Zazdrość? Chyba widziałeś kolejkę pod Klubem po bilety.
      • Gość: login_es Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 11:39
        200 000 to jakiś żart. Penderecki tyle dostał za swój występ na Stoczni. Cała
        kasa szła z miasta a dodatkowo bilety były po 100 zł!
        Związki do tej pory klną organizatorów bo stocznia straciła kilka dni produkcji
        i kilkaset tysięcy złotych.
    • Gość: konst_anty Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 06:35
      Do twojego pytania dodam swoje :
      Dlaczego organizatorem tej imprezy nie jest związek Solidarność tylko partyjny aparatczyk? Zwykły gnojek który dostał posadę dyrektora z partyjnego nadania. Konkurs który wtedy ogłoszono na to stanowisko został sfałszowany. A roguszko zaczął swoje urzędowanie od wyrzucania ludzi z pracy i od likwidowania imprez które odbywały się w klubie. Potem zaś, zorganizował kilka swoich prywatnych imprez firmowanych wszak przez klub XIII MUZ. Wszystkie te imprezy przekraczały budżet, brakowało mu pieniędzy, występował więc do Miasta o dodatkowe fundusz i dostawał je. Dostawał je od swoich partyjnych kolesiów którzy obsiedli Gminę.
      Organizowanie obchodów Solidarności przez roguszkę to plucie w twarz ludziom którzy 30 lat temu walczyli o chleb,wolność i uczciwe państwo.
      • Gość: tetin Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 11:36
        Przestań z tym pluciem. Roguszko od kilku lat robie takie imprezy.
        Chodzą głosy, że SB kiedyś pobiło jego rodzinę, a część była internowana.
        • Gość: gość Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.chello.pl 26.08.10, 11:41
          Roguszko od kilku lat robi takie imprezy? To o kilka lat za długo...
        • Gość: TresTeres Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 16:31
          Chodzą słuchy, że Roguszko na początku swojej kariery dziwki po Berlinie rozwoził
          • Gość: dziki Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.chello.pl 26.08.10, 16:44
            Gość portalu: TresTeres napisał(a):

> Chodzą słuchy, że Roguszko na początku swojej kariery dziwki po Berlinie rozwoz
            > ił

tres teres jak zwykle na swoim poziomie płaza
    • ppd_i_ur_gryf W poniedziałek pod Stocznią 26.08.10, 08:44
      Niech nie zapomną pomodlić się za dusze zakładów Pomorza
      Zachodniego, które przez ostatnie 20 lat wolności w wyścigu do
      śmietnika zostały zlikwidowane. Niech zaniosą modły dziękczynne do
      Komisji Europejskiej i polskich Rządów w Warszawie za ucywilizowanie
      Szczecina i Regionu.
      A ziemia niech im lekką będzie i niech spoczywają w pokoju na wieki,
      wieków! Amen!
    • exman Do zobaczenia na Voo Voo 26.08.10, 08:52
      dzisiaj na Zamku o 21-szej. Pewnie nie będzie baloników ale za to
      będzie wolność a nie freedom.
      • Gość: IP to IP Re: Do zobaczenia na Voo Voo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 09:20
        Tateti napisała:"...Nie czepiam się, fajnie - ale dlaczego akurat ten
        koncert jest
        biletowany i płatny?...." -
        też tego nie rozumiem.
        Jednak widzę różnicę strajki robiliśmy "bezpłatnie", a dzisiejsi
        przywódcy/kierownicy/inicjatorzy NA WSZYSTKIM ROBIĄ KASĘ.
        Tylko dlaczego tym razem na naszych wspomnieniach? I dlaczego nie
        zaproszono wszystkich/lokalne media/uczestników owczesnych wydarzeń?
        Wielu z nich już nie ma, 50 lecie będziecie świętować sami - to mówię
        do dzisiejszych decydentów, których obawiam się nie byłoby stać na
        ten zryw, który był połączony z niewiadomą.Ale stać na wyciągnięcie
        łapek z propozycją: Kup pan"..."
      • Gość: teti Re: Do zobaczenia na Voo Voo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 11:29
        jakiś problem z językiem angielskim? a nazwa VOO VOO to co? - i dlaczego nie
        W.W? A zresztą nie zapomnij o agregacie, i wykup sobie OC bo organizator nie
        zgłasza takich imprez zgodnie z prawem jako masowych.
      • Gość: kot w butach Re: Do zobaczenia na Voo Voo IP: *.chello.pl 26.08.10, 12:05
        a będzie Pospieszalski ?
        • exman Re: Do zobaczenia na Voo Voo 27.08.10, 07:04
          Na szczęście Mateo był, bez niego to byłaby totalna porażka. Co za
          człowiek !!! Szacunek, Mate.
    • ekwidysanta Kogo Wałęsa może "uhonorować" swoją obecnością? 26.08.10, 09:19
      Chyba nie strajkujących przed 30 laty stoczniowców, którzy posłużyli Wałęsie i
      jego kompanom za kartę przetargową przy dzieleniu się władzą z komunistami. O
      ile się nie mylę, to wszyscy tzw. przywódcy strajkowi z Sierpnia 1980 (Wałęsa,
      Jurczyk, Sienkiewicz), byli współpracownikami SB. Tylko robotnicy byli
      prawdziwi, dlatego zapłacili za tę "transformację" najwyższą cenę. Co za
      wolność, jeśli w wielu miastach i gminach rządzą postkomuniści, a nowy
      prezydent na doradców wybiera aparatczyków z PZPR? Gdyby 30 lat temu
      strajkujący wiedzieli, że kilkadziesiąt lat później Michnik nazwie
      Jaruzelskiego "człowiekiem honoru", pogoniliby jąkałę na 3 wiatry!
      • Gość: szczecinianin darujcie se te symfonię IP: 188.33.111.* 26.08.10, 09:26
        kto był na próbie widział jaki bajzel jest, jakie to cienkie i ile kaski w to
        wpakowano. Dyrygent bufon, chór z łapanki, orkiestra której nie widac i nie
        słychać. Taki szopen na szopenie powtórzony. *8zeta na piwo zostawcie, a nawet dwa
        • Gość: teti Re: darujcie se te symfonię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 11:26
          Panie, chyba Pan żeś nie był na próbie. Ja tam gram i własciwa próba była przy
          zamkniętym amfiteatrze do 4-ej rano, więc nie kłam.
          • Gość: jurek Re: darujcie se te symfonię IP: *.globalconnect.pl 26.08.10, 11:54
            a komary Pana Muzyka nie zjadły w czasie próby do 4 rano? ;)
      • Gość: IP to IP Re: Kogo Wałęsa może "uhonorować" swoją obecności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 09:44
        TAK, tamta zbiorowa euforia...a dzisiaj tyle piersi mocno wypiętych do
        dekorowania; jacyś młodzi i młodsi, jacyś czarnosukienkowi, jacyś tacy
        wowczas nigdzie nie widziani i tacy, których nigdy nic nie dosięgło -
        wszak podstaw nie było/to lata 80 już określiłam/.
        • Gość: zainteresowany Re: Kogo Wałęsa może "uhonorować" swoją obecności IP: *.chello.pl 26.08.10, 10:28
          Uczta czerwi na trupie?
          • Gość: Dr humbolt Re: Kogo Wałęsa może "uhonorować" swoją obecności IP: *.chello.pl 26.08.10, 10:48
            Siemacie ludzie!
            Właśnie trwa rozprawa w sprawie Bolka. Jego prowadzący esbek potwierdza ,że Lech
            Wałęsa to szpicel i donosiciel MO, SB i WSW.
            TVN tego nie podaje, Dlaczego?
            www.niezalezna.pl/article/show/id/38203

• Gość: an-y Re: Kogo Wałęsa może "uhonorować" swoją obecności IP: *.chello.pl 26.08.10, 13:54
              A to zdjęcie z głupkiem to po co?
    • Gość: tetin Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 11:32
      ja coś jest za free to ludzie tego nie szanują - tzn. bardzo rzadko to robią,
      wychodzą podczas koncertu i to w trackie jak grają muzycy.
      A tak jest większe skupienie. Przeważnie im droższy bilet tym większe skupienie.
      • Gość: jurek czyli oprócz gości za friko IP: *.globalconnect.pl 26.08.10, 11:55
        wpadnie paru pismaków, fotoreporterów i cała widownia.
      • exman Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze 26.08.10, 14:25

Gość portalu: tetin napisał(a):

> ja coś jest za free to ludzie tego nie szanują - tzn. bardzo
        rzadko to robią,
        > wychodzą podczas koncertu i to w trackie jak grają muzycy.
        > A tak jest większe skupienie. Przeważnie im droższy bilet tym
        większe skupienie
        > .

Co za bzdura !!!
        • Gość: beny Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 26.08.10, 15:55
          LECH WAŁĘSA ODWOŁAŁ SWOJĄ WIZYTĘ W SZCZECINIE.
          • Gość: IP to IP Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 18:06
            Właściwie solidaryzując się z tymi, którzy nie mogą pójść na obchody
            SWOJEGO ŚWIĘTA - z uwagi na niską rentę/emeryturę- bojkotuję je.
            Niech je obchodzą ci od nazwisk których, opasłe tomiska tworzą
            ipeenopodobni ipeenopodobną historię.
    • adams96 Re: Takich obchodów Sierpnia w Szczecinie jeszcze 27.08.10, 09:22
      Brawo PO nareszcie mamy zadoscuczynienie za likwidacje STOCZNI w
      Szczecinie.Jednak koncertami i przemowieniami nawet Pana
      Komorowskiego nie mozna najesc sie codziennie.Gdzie maja pracowac
      bezrobotni stoczniowcy,absolweci szkol i stale zwalnniani pracownicy
      Szczecina?
    • Gość: pepe le sfond "Freedom Symphony"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.10, 10:41
      polska jenzyk trudna jenzyk

i znowu bełkot fifkowej ekypy
      • Gość: manna Re: "Freedom Symphony"? IP: *.nitka.net.pl 27.08.10, 13:31
        Wracając do tematu, którym mam wrażenie powinna być wczorajsza uroczystość i jej oprawa a nie rozmowy na temet osiągnięć poszczególnych organizatorów.

Byłam, i ciężko mi to pisać ale ostatkami sił wytrzymałam do końca. Właściwie trzymały mnie tam tylko balony z diodami które zostały wypuszczone na końcu. Powiem tak, dla balonów było warto czekać, bo wyglądały cudownie (mimo, że jak zauważą złośliwi,większość wylądowała na drzewach). Ale to troche kuriozum, żeby coś co na człowieku zrobiło największe wrażenie w tym dniu, podczas takiego z pompą przygotowanego koncertu, były balony... Nie mam nic przeciwko wystawianiu dzieła mało znanego, raczkującego w tym temacie kompozytora. Problem był za to w jakości. Niczym to specjalnym, nie specjalnym nie było. Banalne partie orkiestry, próbujące wprowadzić jakiś rozmach chórki i elementy tańca ala wspólczesnego, pojękiwania i wygibasy jakieś pani wokaliski. Wszystko to zebrało się na bardzo nieciekawy w moich oczach obraz tego przedsięwzięcia. Próba na siłę robienia z tego wielkopomnego dzieła. Gdyby nie ekrany z fragmentami reportaży ze stoczni, na prawdę bym się chyba tam popłakała.

Tak bardzo mi szkoda, że w szczecinie nikogo nie stać na coś lepszego w sferze kultury. I z niecerpliwością czekam na efekty pracy Akademii Sztuki.
        • Gość: XXForEver Re: "Freedom Symphony"? IP: 62.69.221.* 27.08.10, 13:39
          Efekty bedą takie same jak efekty szkoły sztuki użytkowej i KEA do społki. Grzybki z plasteliny i wlazłkotek na cymbałkach.Tyle że z zadęciem jak wstęp do każdego koncertu Elvisa Presleya.
          • Gość: IP to IP Re: "Freedom Symphony"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 14:30
            Czyli w przyszłości należy oczekiwać w Szczecinie dzieł typu Triumfalny
            Łuk Śmierci pani Szpener.
        • cool_turalny Re: "Freedom Symphony"? 28.08.10, 02:00
          Szanowna Pani, jeszcze przed koncertem napisałem tutaj diagnozę na temat tego
          na czym polega "robienie kultury" w tym mieście. Banda ćwioków i miernot
          wciskających lokalnym politykom kit i zazdrośnie strzegących tego koryta, żeby
          nie dopuścić nikogo na światowym poziomie, kto pozwoliłby naszym władzom
          otworzyć oczy na hucpę, która się w tym mieście za państwowe pieniądze dzieje.

Zaraz się odezwał jakiś oburzony, że próbuję pognębić "arcydzieło". No i okazało
          się, że niestety to ja miałem rację. Tylko tak jak wspomniałem parę wpisów wyżej
          - szkoda, że naszych artystów na światowym poziomie przez to tutaj nie widujemy.

Tutaj
          klikać...:-)
    • Gość: TresTeres Amatorski występ za 200 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 14:00
      Ta banda pociotków, koleżków i koleżanek wobec których Roguszko spłaca długi
      wdzięczności czuje się zaspokojona. Dostali swoją szansę. Teraz będą mieli
      okazję jak codziennie wypić kilka browarów i przy fajeczce powspominać jakie to
      show zrobili.
      Za możliwość pokazania takiej szmiry powinni Ci artyści z bożej łaski jeszcze
      zapłacić. Bo Amfiteatr to nie miejsce na amatorkę.
      Czy Ci ludzie nie mają wstydu przyjść po wypłatę?
      • Gość: Szkoda Re: Amatorski występ za 200 tys. zł IP: *.nitka.net.pl 27.08.10, 14:52
        Niestety była to kompletna kicha. Wielka szkoda, bo warto podejmować takie
        inicjatywy. Ale z rocznym wyprzedzeniem.
        • Gość: IP to IP Re: Amatorski występ za 200 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 01:03
          W Szczecinie prezydent myśli z wyprzedzeniem 40 letnim, taka roczna
          błahostka umyka z pola widzenia.70 rocznika strajku sierpniowego, czyli
          w roku 2050 to będą obchody - już dzisiaj są mocno zaawansowane prace
          nad światłem i dżwiękiem. PK sam osobiście nadzoruje prace.
      • Gość: Co zalatuje lisem Re: Amatorski występ za 200 tys. zł IP: *.chello.pl 27.08.10, 14:58
        Jaki prezydent takie obchody, pamiętacie fyfka jak robił sobie reklamę wyborcza
        pod stocznia i łkał jak opowiadał, że przychodził z mamusią podczas strajków z
        bułką dla taty co stał, ale po drugiej stronie płotu w mundurze.
        Teraz pedały robią szoł dla stoczniowców.
      • Gość: manna Re: Amatorski występ za 200 tys. zł IP: *.nitka.net.pl 02.09.10, 10:19
        Nie mają, a w dodatku czują się dumni i uważają, że to był sukces. Na dowód
        przedstawiając artykuł z MM.

"Freedom Symphony" sukcesem szczecińskich artystów - Wieści - MM Moje Miasto

Czasami wstyd mi, że jestem stąd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka