Gość: Kay IP: *.one.pl 30.03.04, 00:41 Czy istnieje choć cień nadziei, że ktoś w końcu zagospodaruje budynek byłej drukarni na rogu Dworcowej i Św. Ducha? Aż żal patrzeć jak ten (niegdyś) piękny budynek tak niszczeje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vojciech Re: Stara drukarnia 30.03.04, 10:49 Gość portalu: Kay napisał(a): > Czy istnieje choć cień nadziei, że ktoś w końcu zagospodaruje budynek byłej > drukarni na rogu Dworcowej i Św. Ducha? > > Aż żal patrzeć jak ten (niegdyś) piękny budynek tak niszczeje... Już śpiesze z odpowiedzią. Nadzieja istnieje. Mamy ochotę zająć się tą sprawą, gdyż dostrzegliśmy ten budynek jakiś czas temu. W tym tygodniu zostaną wysłane dwa pisma do konserwatora zabytków: w sprawie wieży Quistorpa oraz w sprawie starej drukarni. Będziemy interesować się tymi dwoma budowlami (jak też starą transformatorownią na św. Ducha). Jeżeli będzie taka możliwość to włączymy się czynnie w ratowanie tych trzech zabytków. Jeżeli chciałbyś nam pomóc to zapraszamy na stronę www.fds.px.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Stara drukarnia IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 10:52 transformatorownia jest własnością prywatną,kupił ją zdaje się jakiś warszawiak... Odpowiedz Link Zgłoś
vojciech Re: Stara drukarnia 30.03.04, 11:32 Gość portalu: Ana napisał(a): > transformatorownia jest własnością prywatną,kupił ją zdaje się jakiś > warszawiak... Wiem :) Staram się śledzić, co się tam dzieje. Zresztą drukarnia też jest obecnie własnościa prywatną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: Stara drukarnia IP: 217.153.169.* 30.03.04, 18:00 >transformatorownia jest własnością prywatną,kupił ją zdaje się jakiś warszawiak...< i niedługo zacznie rozbierać ja nacegły i wywozić w wiadomym kierunku skad my to znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kay Re: Stara drukarnia IP: *.one.pl 30.03.04, 14:17 vojciech napisał: > Już śpiesze z odpowiedzią. Nadzieja istnieje. Mamy ochotę zająć się tą sprawą, > gdyż dostrzegliśmy ten budynek jakiś czas temu. W tym tygodniu zostaną wysłane > dwa pisma do konserwatora zabytków: w sprawie wieży Quistorpa oraz w sprawie > starej drukarni. > > Będziemy interesować się tymi dwoma budowlami (jak też starą transformatorownią > na św. Ducha). Jeżeli będzie taka możliwość to włączymy się czynnie w ratowanie > tych trzech zabytków. > > Jeżeli chciałbyś nam pomóc to zapraszamy na stronę www.fds.px.pl Dzięki za informacje. Na www.fds.px.pl zaglądam od czasu do czasu ale jeszcze nie zdarzyło mi się tam nic napisać. Poprawię się - obiecuję. Jeśli chodzi o wieżę Quistorpa - aż mi wstyd przyznać - nigdy tam nie byłem, chociaż wiem, że to bardzo ciekawe miejsce. Po prostu nigdy nie mogłem tam trafić. Byłoby naprawdę fajnie, gdyby w końcu ktoś zechciał ją odbudować, oczywiście w historycznym kształcie (bo te "szklane" projekty, które kiedyś widziałem są po prostu beznadziejne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzędnik z Urz. M. Re: Stara drukarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 10:59 Aktualnie wymieniam meble w kuchni i urządzam salon gościnny. Jestem otwarty na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś