Dodaj do ulubionych

Baronik von Przekrecik?

31.03.04, 08:16
za GS:

Władze Gryfina zawiadomiły prokuraturę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa
przez byłe władze miasta na czele których stał burmistrz, obecny poseł SLD
Wojciech Długoborski i szef tej partii w regionie.

Zawiadomienie złożył wczoraj w gryfińskiej Prokuraturze Rejonowej obecny
burmistrz Gryfina Henryk Piłat.

Ta sprawa to ciąg dalszy głośnej afery wokół gryfińskiego Przedsiębiorstwa
Usług Komunalnych. Z tej firmy w latach 1999-2002 główna księgowa miała
wyprowadzić prawie 3,5 mln zł. Sama firma odnotowała też gigantyczne straty
sięgające prawie 9,5 mln zł.
...
Jak to możliwe, że z komunalnej firmy przez trzy lata systematycznie
wyciekały potężne pieniądze i rosły gigantyczne długi? Czy to możliwe, że
nikt z rady nadzorczej firmy, ani władz Gryfina (zastępca burmistrza był
także szefem Rady Nadzorczej) nie zorientował się co się dzieje w miejskiej
firmie?

pozdrawiam blackexit
Obserwuj wątek
    • Gość: Pismak Re: Baronik von Przekrecik? IP: 80.51.242.* 31.03.04, 08:53
      Heheheheehehehe.
      Baron trząsł Gryfinem przez 10 lat. Nikt się nie wychylił, bo przestawał
      istnieć. Opozycja miała w radzie miasta radnych 3 (słownie: trzech). Baron i
      świta robili takie rzeczy, że ten PUK to małe piwo. Trzy lata wyciekania
      pieniędzy? Ludzie, budowa Centrum Wodnego Laguna to był dopiero hit. Jak ktoś
      się kiedyś dokopie, to dopiero pójdą pozwy. A obecny burmistrz Piłat był w tym
      czasie jednym z dygnitarzy gryfińskich. Szefował największej spółdzielni
      mieszkaniowej. Siedział cicho i sporo pił. Kiedyś rozmawiałem z nim, bo miał
      już dość i chciał powiadomić prasę o tych przekrętach. Ale się przestraszył.
      Teraz powychodziło. W zasadzie, dobrze. Długoborski zrobił sporo dla miasta,
      ale głównie dla siebie. Kiedyś mówili, że Gryfino to "zatoka czerwonych świń".
      Teraz kroją głównego wieprza. I leje się czerwona posoka. Brr... :)))
      • Gość: Antyknajak Re: Baronik Długogryfiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 08:58
        Jak to dobrze, że baron Długogryfiński (10 lat!) oświadczył, że nie przystapi
        do Borowików. Uff. :-)
        • ja_aska Re: Baronik Długogryfiński 31.03.04, 09:06
          Odwal się rrado. Długi był najlepszym z możliwych samorządowców w regionie.
          Naszemu miastu by się przydał taki. Piłat gówno zrobił dla Gryfina i teraz
          szuka tematów zastępczych. A jeżeli był przekręt to nie znaczy, że Długi musiał
          coś wiedzieć. Pamiętaj o aferze w kasie sądu. Trwała kilka lat i nikt nic nie
          wiedział . Coś za łatwo rzucasz błotem w ludzi. Dziwnym trafem nigdy po
          wyjaśnieniu sprawy nie "szczekasz" pod stołem.
          • Gość: Ana obudz się!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 10:00
            asiu,otwórz oczy...długi(jak go nazywasz)jest upaprany po samą szyję.jest to
            tajemnicą poliszynela,nawet wśród jego formacji,od co najmniej kilku
            miesięcy.teraz przestali podobno telefony od niego odbierać...a tak przy
            okazji,wiesz kto witał jako pierwszy leppera,mówiąc:"zaszczyt,zaszczyt,dla
            miasta"podczas jego ostatniej wizyty w szczecinie?
            • Gość: XYZ Re: obudz się!!!!! IP: 212.14.0.* 31.03.04, 11:28
              A skąd Ano wiesz co się dzieje w jego formacji? I skąd wiesz, że nie odbierają
              jego telefonów. Jak sądzę, Długi nie wydzwania do szeregowych członków Sojuszu.
              Zatem masz dojścia w wierchuszce SLD? A wyżucanie Długiemu, że
              przywitał "wylewnie" Leppera to już szczyt hipokryzji. Kiedy do Szczecina
              przyjeżdżał Buzek, czy inny Kaczor (niegorszy demagog niz Endrju), nikt z SLD
              jajkami go nie obrzucił i też ich "wylewnie" wwitano. To się nazywa protokół.
              • swarozyc Re: obudz się!!!!! 31.03.04, 11:46
                Ana pracuje pod Dluzynskim...
                Myle sie?:-)
                • Gość: Ana Re: obudz się!!!!!swarożycu IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 13:39
                  mylisz się,swarożycu...czu dłużuński to dziecko dużyńskiego i długoborskiego?
                  • swarozyc Re: obudz się!!!!!swarożycu 31.03.04, 13:41
                    ale chyba blisko niego stoisz...
                    • Gość: Ana Re: obudz się!!!!!swarożycu IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 13:46
                      bardzo daleko.słowo.
              • Gość: Ana Re: obudz się!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 11:48
                nie chodzi o protkół,tylko o formę powitania,oraz plotki co do dalszych losów
                pana d.jeśli już o protokole mowa,to buzka(jako premiera)witał wojewoda.obecne
                losy i kłopoty"długiego"-jak pieszczotliwie go nazywa aśka-są dość powszechnie
                znane,i naprawdę,nie trzeba"mieć dojść w wierchuszce sld"żeby o nich
                wiedzieć.naprawdę,xyz nie ma sensu bronić przegranej sprawy...hmmm,przynajmniej
                tej.
                • ja_aska Re: obudz się!!!!! 31.03.04, 12:00
                  A kultura wobec kolegi?
                  Ja plotek nie słucham więc to co "ludzie mówili" mnie nie interesuje. Znam to z
                  kamienicy gdzie mieszkam i wiem jak to robią moje sąsiadki staruszki.
                  • Gość: Ana Re: obudz się!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 13:37
                    jakiego kolegi?to raczej twój kolega,na pewno nie mój.poza tym nie chodzi o
                    to,co w twojej kamienicy mówią staruszki,lecz o niegospodarność,układziki i
                    styl sprawowania władzy...
                    • ja_aska Re: obudz się!!!!! 31.03.04, 13:49
                      Mój nie ale jego z sejmu na pewno.
                      Styl sprawowania władzy? W każdym wypadku do tej pory (15 lat) taki sam.
          • blackexit Re: Baronik Długogryfiński 31.03.04, 10:18
            ja_aska napisała:

> Odwal się rrado. Długi był najlepszym z możliwych samorządowców w regionie.
            Dziwnym trafem nigdy po
            > wyjaśnieniu sprawy nie "szczekasz" pod stołem.

asiu. ty widze nadal lewe oczko masz kaprawe. o wyjasnieniu jakiej afery mowa?
            posla kapecia, mariusza podwieczorka? lapinskiego naumna? starchowickiej?
            bezrobotnego z mln na konce? rywina? teraz mamy jeszcze pana dlugoworskiego.
            cala ta czerwona ferajna przebiera sie za babcie i che zeby ich karmic a na
            koncu pozre nas wszystkich. co do glownego bohatera watku to wspomne tylko
            wywiad dotyczacy wpakowania swojego czerownego krasnoluda do portu: bedziemy
            obsadzac w fimrach kogo chcemy bo to my rzadzimy w polsce.
            pozdrawiam blackexit
            • ja_aska Re: Baronik Długogryfiński 31.03.04, 11:46
              W tym wypadku mówimy o Długim. Jakoś sobie nie przypominam by do tej pory była
              jakaś sparawa w sądzie czy prokuraturze? Nic innego nie robisz tylko szkalujesz
              czerwonych. Na zasadzie: rzuć gó... w wentylator a każdego obryzga. Zaczynam
              podejżewać, że jesteś reporterem super expresu. Oni też walą a potem na 15
              stronie prostują.
              • blackexit Re: Baronik Długogryfiński 31.03.04, 11:58
                ja_aska napisała:

> W tym wypadku mówimy o Długim. Jakoś sobie nie przypominam by do tej pory
                była
                > jakaś sparawa w sądzie czy prokuraturze?

to o jakich wyjasnionych aferach do mnie mowilas z eniby mam "odszczekiwac"
                swoje slowa?

Nic innego nie robisz tylko szkalujesz
                >
                > czerwonych.

nie szkaluje zwracam uwage na fakty dostepne w obiegu publicznym.

Zaczynam
                > podejżewać, że jesteś reporterem super expresu. Oni też walą a potem na 15
                > stronie prostują.

nie wiem nie czytuje. superexpresu tu nie cytowalem. chcialby tylko zeby
                ludziki takie jak ty dobre z natury otworzyly oczka. pozdrawiam blackexit
                • ja_aska Re: Baronik Długogryfiński 31.03.04, 13:52
                  Oczka mam otwarte i rozglądam się z zaciekawieniem. 3 lata temu awuesiaki po
                  rozwaleniu wszystkiego co się rusza odeszli ze stołków w niesławie. Teraz mało
                  kto to pamięta. Nagle "wyszlachetnieli". rokita stał się świętym.
                  • blackexit Re: Baronik Długogryfiński 31.03.04, 14:00
                    ja_aska napisała:

> Oczka mam otwarte i rozglądam się z zaciekawieniem. 3 lata temu awuesiaki po
                    > rozwaleniu wszystkiego co się rusza odeszli ze stołków w niesławie. Teraz
                    mało
                    > kto to pamięta. Nagle "wyszlachetnieli". rokita stał się świętym.

rokita nie byl w aws. w czasach aws polska byla w stanie nieporownywalnie
                    lepszym. obecnie buja sie na skrju przepasci. przy czym idioci z sld tak
                    rozbudzili obietnicie ze tylko lepper moze ich przebic. pozdrawiam blackexit
                    • ja_aska Re: Baronik Długogryfiński 01.04.04, 08:36
                      Awuesiaki spieprzyli to wszystko co było zrobione za poprzednich rządów. A
                      potem to już nic nie zostało. Afery aferami ale z g... bata nie ukręcisz.
                      • blackexit Re: Baronik Długogryfiński 01.04.04, 10:24
                        ja_aska napisała:

> Awuesiaki spieprzyli to wszystko co było zrobione za poprzednich rządów. A
                        > potem to już nic nie zostało. Afery aferami ale z g... bata nie ukręcisz.

piekne przyslowei. przypomnijmy jeszcze ze w latach pierwszej koalicji
                        robotniczo-chlopskiej nie zostalo zrobione zupelnie nic. aws przynajmniej mial
                        odwage sie tego podjac. pozdrawiam blackexit
                        • ja_aska Re: Baronik Długogryfiński 01.04.04, 10:32
                          "Troszkę" się mylisz. PKB i stopa bezrobocia świadczą o tym najlepiej.
                          Mieli odwagę? Mieli bezczelność!
                    • absztyfikant Rokita - sprostowanie!!!!!!!!!!! 01.04.04, 17:10
                      Rokita byl jednym z ojcow zalozycieli AWS!!!!

www2.gazeta.pl/info/elementy/zoom_bind.jsp?xx=1928860
            • Gość: XYZ Re: Baronik Długogryfiński IP: 212.14.0.* 31.03.04, 12:53
              A prawe oczko rrado równie kaprawe. A wyjaśnione "afery" to mi. in. "afera
              bydgoska", Rywina (biorąc pod uwagę pomysły JnieMaW Rokity) to ogródek Michnika
              z Rapaczyńska, nie SLD. Starachowice, to kolejna wprawka POlityków. Chodziło o
              posunięcie Kowalczyka i obsadzenie na Głównego Rapackiego. Sobotka to kozioł
              ofiarny, a stricte starachowicka "afera", to zwykła lokalna aferka (kudy jej do
              naszej lokalnej Bryzy, czy Stoczni Szczecińskie). Bezrobotny z milionem na
              koncie, to jakoś mi się jedynie z Piskorskim kojaży, ale mogę się mylić. O
              aferze Wieczorka nie słyszałem. Możesz przybliżyć? Afera Kopcia, to juz w ogóle
              jakieś nieporozumienie. Chłop spłaca kredyt bez szemrania, a mu się wyłudzenie
              zarzuca. Śmiech.
              W kwestii wyśmiewania czerwonego krasnoluda poczytaj mądrzejszych od siebie:
              www.fanpo.webpark.pl/index3.htm
              • Gość: Ana biskup! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 13:52
                no,jeśli afera rywina,to afera"prawicowa",to xyz-ecie zostaniesz
                biskupem.słyszałeś kiedyś o jakubowskiej,kwiatkowskim,millerze,czarzastym i
                nikolskim?
                • Gość: XYZ arcybiskup? kardynał?papież IP: 212.14.0.* 31.03.04, 14:16
                  A syszałas coś o Rapaczyńskiej, Łuczywo i Michniku? Tak wszędzie wychwalacie
                  Rokitę, ale kiedy łupnał Rapaczyńksiej, cicho sza. Czarzasty z Kwiatkowskim pół
                  roku taili aferę, robiąc "dziennikarskie śledztwo"? A Jakubowska wymyśla
                  nieistniejące telefony? Nikolski z Millerem oficjalnie stwierdzili, że "zrobią
                  wszytko by tej ustawy nie było"? I największy śmiech to zarzut,że Kwiatkowski
                  działał "wbrew interesom mediów prywatnych, forsując dominację TV Publicznej".
                  Che che Ana jeżeli ja mam zostać biskupem, to Ty powinnaś celować minimum w
                  kardynała, a może Papieża, jóż jeden papież-kobieta był. Masz szansę.
                  • anamar Re: arcybiskup? kardynał?papież 31.03.04, 14:25
                    Gość portalu: XYZ napisał(a):

> A syszałas coś o Rapaczyńskiej, Łuczywo i
                    Michniku? ......................................................................
                    .słuszałam.to od nich rywin chciał kasy.
                    >
                    > roku taili aferę, robiąc "dziennikarskie
                    śledztwo"? .....................................................................
                    .nigdy nie twierdziłam,że rapaczyńska jest aniołem,ale zdaje się,że ci się
                    ofiara z przestępcą pomyliła...

jóż jeden papież-kobieta był. Masz
                    szansę..........................................................................
                    .dzięki,że we mnie wierzysz,ale chyba nie spróbuję.takiego byka jak
                    to"jóż"dawno na forum nie było...
                    • Gość: XYZ Re: arcybiskup? kardynał?papież IP: 212.14.0.* 31.03.04, 15:22
                      Każda metoda zwalczania przeciwnika, to w oczach prawicy święta powinnośc. Jak
                      się nie ma argumentów w polemice, zawsze mozna wyciągnąć ortografię. I
                      przyganiał kocioł garnkowi.
                      A i wcale nie mylę ofiary ze sprawcą. Widzę zaś co najmniej wspólnika, a
                      rzekłbym sprawce kierowniczego. A czy od nich Rywin chciał kasy? Czy ja wiem,
                      może Rapaczyńska rzeczywiście chciał kasy od Michnika? To by pasowało. Bardziej
                      niż brednie o GTW i Kwiatkowskim "działajacym wbrew interesowi mediów
                      prywatnych". Tego nic nie zmieni, nawet "jóż"
                      • anamar jednak nie biskup 31.03.04, 16:06

Widzę zaś co najmniej wspólnika, a
                        > rzekłbym sprawce kierowniczego. A czy od nich Rywin chciał kasy? Czy ja wiem,
                        > może Rapaczyńska rzeczywiście chciał kasy od Michnika?
                        ................................................................................
                        ."jóż"faktycznie niewiele zmieni,jednak jak bardzo ważne jest prawidłowe
                        posługiwanie się językiem,świadczy cytowane wyżej twoje zdanie.jest tak
                        niezrozumiałe,że nie można z nim nawet dyskutować....a może o to chodziło?
                        • Gość: XYZ Re: jednak nie biskup IP: 212.14.0.* 01.04.04, 08:12
                          Może gybys nauczyła się funkcjonalnego posługiwania się językiem, to łatwiej
                          byłby ci uchwycić myśl. Cóż, od ludzi którzy wierzą w Rokitę, trudno wymagać
                          lotności umysłu.
                          • Gość: Ana Re: jednak nie biskup IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 09:55
                            znowu coś ci się pomyliło,xyz.ja posługuję się językiem poprawnie(choć z
                            pewnością do ideału daleko).to ty z językiem polskim masz ogromne problemy,co
                            udowodniłeś sadząc okrutne byki ortograficzne i robiąc takie błędy
                            gramatyczne,że teksty twoje stały się niezrozumiałe...po prostu weż się za
                            naukę,bo wstyd.nieprawda też,że ja(jak piszesz)"wierzę w rokitę".za rokitą nie
                            przepadam,a i z wiarą ma to niewiele wspólnego.jak ty to robisz,że w zaledwie 2
                            zdaniach zmieściłeś tyle nieprawdy?
                            • Gość: XYZ Re: jednak nie biskup IP: 212.14.0.* 01.04.04, 13:39
                              Jeżeli już chcesz komukolwiek wytykać błędy ortograficzne, czy gramatyczne, to
                              powinnas zacząć od siebie.
                              Po pierwsze: zdanie zaczyna się z dużej litery. (ewidentny błąd ortograficzny).
                              Kończąc zdnanie wielokropkiem, następne również należy rozpocząć z dużej
                              litery. Weź pisze się przez "ź", nie przez "ż". Skoro więc twierdzisz, że
                              posługujesz się językiem poprawnie, to nie zarzucaj mi kłamstw, bo sama łżesz.
                              Po drugie: wybacz, ale posługiwać się językiem, a funkcjonalne rozumienie
                              tekstu, to dwie różne sprawy. Zakres nazwy (odsyłam do "Logiki praktycznej"
                              Ziembińskiego, zanim napiszesz, że "wiara" to nie nazwa) "wiara" jest dużo
                              szerszy niż, twoje jego (zakresu) pojmowanie. Nawet jego znaczenie leksykalne
                              obejmuje, kilka desygnatów. Ponawiam zatem apel o funkcjonalne posługiwanie się
                              językiem. Zancznie poszerzy to twoje pojmowanie rzeczywistości. I nie wysyłaj
                              mnie do szkoły, bo w odróżnieniu od ciebie, ja już skończyłem studia (jedne z
                              trudniejszych). I mam nadzieję, że będziesz równie pryncypialna w piętnowaniu
                              błędów w pisowni u ludzi podzielających twoje przekonania. Bo mi się wydaje, że
                              ta ortografia to jak z kawałem "A u was niegrów bijut" (użyłem ó choć w języku
                              rosyjskim taka litera nie istnieje).
                              • Gość: Ana nie matura a chęć szczera... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 14:26
                                1.funkcjonalne podejście do tekstu,na które się powołujesz,zakłada jako
                                dominującą funkcję komunikacyjną języka.twoje posty(np.ten o rywinie),z powodu
                                nagromadzenia błędów były niezrozumiałe.odsyłam parę linijek wyzej...
                                2.używanie w czatach,mailach i sms-ach wyłącznie małych liter,jest
                                dopuszczalne.wykładnia:prof.bralczyk.było to już zresztą kiedyś wałkowane na
                                forum.masz prawo nie wiedzieć,ale po co ten nadęty arbitralnie i pouczający ton?
                                widać opuściłeś zajęcia na tych"jednej z trudniejszych"uczelni,które(jak
                                piszesz)skończyłeś.ukończenia gratuluję,ale w dalszym ciągu uważam,że człowiek
                                z wyższym wykształceniem nie powinien robić takich błędów,bo wstyd.
                                3.proszę,nie wypowiadaj się na temat mojej wiary,bo twa wiedza w tej sprawie
                                dorównuje twej ignorancji językowej(choć przyznaję,że jeśli chodzi o
                                pisownię,to ostatnio starasz się bardziej).
                                4.jeśli chodzi o błedy,które mi wytknąłeś,to(choć błędy robimy wszyscy)widać,że
                                nie odróżniasz zwykłej literówki od błędu ortograficznego,leksykalnego czy
                                gramatycznego;no,ale to już przecież wiadomo od dawna...mam nadzieję,że na tym
                                zakończymy naszą korespondencję,gdyż chyba zbyt daleko odbiegliśmy od meritum
                                sprawy,poza tym...
                                • Gość: XYZ Re: nie matura a chęć szczera... IP: 212.14.0.* 01.04.04, 15:09
                                  Poza tym wszytsko sprowadza się do tego, że nie mając argumentacji w dyskusji
                                  wyciągnęłaś "byka". Cóż twój problem. A wracając do przyjętych w "netykiecie"
                                  standarów oraz zasad pisowni, przypominam, że poza "komunikatywnością" przekazu
                                  nie obowiązują tu żadne rguły. Niestety nie dotyczy to zacietrzewionych
                                  prawoskrętnych hipokrytek. Pisownia nazwiska z małej litery to nie błąd
                                  leksykalny, czy gramatyczny ani literówka. Jest stricte ortograficzny. A nie
                                  wydaj mi się, żeby były będy mniejszej wagi czy większej.
                                  1. Post o Rywinie był zrozumiał dla wszystkich poza tobą, więc radzę połajanki
                                  zacząć od siebie.
                                  2. Arbitralny pouczający ton, to twoja domena. Wstyd to kraść i wytykac błędy
                                  innym kiedy samemu się je popełnia.
                                  3. Nie interesuje mnie twoja wiara. Niestety jak zwykle nie zrozumiałaś
                                  przekazu. Trydno. Wyłożę to łopatologicznie: określenie "wiara w Rokitę" nie
                                  dotyczy znaczenia metafizycznego (pozanukowego, religijnego itp.). Dotyczy
                                  zaufania, pokładania nadzieji w sukces itp. Zrozumiała? Czy mam to narysować?
                                  4 Patrz wyżej: błąd ortograficzny jest nim zawsze, niezaleznie od zapatrywań.
                                  I na koniec:

Gufno obhodzi mnie tfoje zdanie na temat mojego intelektu czy wykrztałcenia.
                                  Zacznij umoralnianie od siebie, bo to oznaka skromności
                                  • Gość: Ana absolwencie renomowanej uczelni... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 14:31
                                    ja cie nie umoralniam,bo twoja moralność niespecjalnie mnie obchodzi.tekst o
                                    wierze akurat udało ci się napisać w miarę komunikatywnie,więc go
                                    zrozumiałam.to tobie nie udało się zrozumieć ironii zawartej w mojej
                                    odpowiedzi.no,ale do tego trzeba mieć trochę polotu...czego wymagać od
                                    kogoś,kto michnika uważa za"człowieka prawicy" a aferę rywina za"aferę
                                    prawicy".jeśli chodzi o błędy,to skoro wykładnia prof.bralczyka nie jest dla
                                    ciebie obowiązująca,to opieraj się dalej na tej,wyniesionej z wieczorowych
                                    kursów marksizmu-leninizmu...pozdrawiam i bez odzewu,proszę...(po raz drugi
                                    już!)
                                    • swarozyc Re: absolwencie renomowanej uczelni... 02.04.04, 14:35
                                      widze Aniu ze chcesz tego komuniste zanudzic na smierc...
                                      ..ale i ja - przy okazji- padne...(:-
                                      • Gość: Ana Re: absolwencie renomowanej uczelni... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 14:41
                                        masz rację,swarożycu...sorki,więcej już słowa na ten temat.cziestnoje słowo!
            • Gość: XYZ rrado zacznij szczekać IP: 212.14.0.* 01.04.04, 08:41
              Czytaj dzisiejszy Kurier strona 9. Sprawa posła Kapcia. Właź pod stół i
              zaczynaj szczekać.
              • Gość: Ana robić jaja z nazwiska,to poniżej krytyki! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 09:58
                kopcia,nie "kapcia"!posła chcesz obrazić?
              • ja_aska ana 01.04.04, 09:59
                Ana kiedyś już był poruszny temaat błędów i wyszło, że nie należy się czepiać
                bo np istnieje coś takiego jak dysleksja. Albo po prostu ktoś szybko pisze i
                nie zawsze zwraca uwagę na literówki itd. Może lepiej troszkę merytorycznie?
                • swarozyc Re: ana 01.04.04, 10:03
                  ana wcale nie jest dziennikarka, jest studentka...
                  ...stad to przywiazanie do bezbednosci jezykowej...
                  • Gość: Ana Re: ana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 10:20
                    asiu,masz rację,że błędy są mniej ważne od zawartosci postu;są jednak pewne
                    granice.w przypadku xyz błędy są:1.katastrofalne(np."jóż);2.uniemożliwiają
                    zrozumienie tekstu(np."jednak nie biskup");3.dotyczą nazwisk znanych
                    postaci,ośmieszając je("poseł kapeć");4.są popełniane przez typa,który poucza
                    jak posługiwać się polszczyzną!("naucz sie najpierw...itd.").
                    • ja_aska Re: ana 01.04.04, 10:34
                      Więcej luzu moja droga. Jak JUŻ pisałam literówki się zdarzają! A tekst mimo ,
                      że skrótowy łatwy do odbioru:)
                    • Gość: XYZ Re: ana IP: 212.14.0.* 01.04.04, 13:45
                      W kwestii, błędów ortograficznych: popełniasz je równie namiętnie jak ja. Więc
                      daruj sobie krytykę.
                      Brak zrozumienia z twojej strony nie wynika z błędów, tylko z braków w wiedzy.
                      "Poseł kapeć" użył rrado, ja tylko zacytowałem. Więc pretensje kieruj do niego.
                      Nie pouczam jak posługiwać się polszczyzną, tylko proponuję naukę
                      funkcjonalnego rozumienia tekstu. Możesz pięknie pisać, a nie rozumieć tego co
                      piszesz.
                      I mam pytania:jakie są granice? I kto je ustala? Ty? Na jakiej podstawie? I
                      dlaczego dla siebie ustalasz je znacznie dalej? Hipokryzja?
                      • Gość: Ana Re: ana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 14:20
                        to nieprawda,że "popełniam błędy ortograficzne,równie namiętnie jak ty".błędy
                        robi każdy,ale ty jesteś zdecydowanie liderem.poza tym"namiętność do
                        błędów"wydaje mi się dziwna...
                        jeżeli chodzi o "kapcia",to z twojego tekstu kompletnie nie wynikało,żebyś
                        kogokolwiek cytował...
                        pytasz gdzie są granice i kto je ustala?miałam na myśli granice dobrego
                        smaku.dawno je przekroczyłeś...
              • blackexit Re: rrado zacznij szczekać 03.04.04, 13:06

> Czytaj dzisiejszy Kurier strona 9. Sprawa posła Kapcia. Właź pod stół i
                > zaczynaj szczekać.

wiesz ja nic do tego nie mam jak ty spedzasz popoludnie. skoro lubisz takie
                perwersyjne zabawy to jest to twoja prywatna sprawa. mnie do tego nie mieszaj.
                pozdrawiam blackexit
    • Gość: szarak Re: Baronik von Przekrecik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 09:13
      Celuje w tym "Kurier Szczeciński" Zawsze doprowadzało mnie do wściekłości
      nazywanie złodzieja, bydlaka, bandyty "niebieski ptaszek", "urodzony w
      niedzielę", "ułańska fantazja" a teraz pojawiło się "baron". Dlaczego złodzieja
      nie nazwać ZŁODZIEJEM, bandyty- BANDYTĄ, bydlaka- BYDLAKIEM??
    • periodyczny Re: Baronik von Przekrecik? 31.03.04, 09:21
      Brawo Aśka. W zupełności popieram Twoją opinię.

Długoborski to talent samorządowy jakiego nie ma w promieniu stu kilometrów na
      wschód od Odry. Dość spojrzeć na skalę dokonań w miasteczku i okolicach.

Na rradusiów i Pismaków szkoda zszarganych nerwów. Jeden i drugi budują swój
      obraz świata głównie na tym co napiszą sprzedajne miernoty z różnych gazetek.
      W Polsce jest kilkanaści milionów podobnych dyletantów. Szkoda mi ich. Cierpią.

• Gość: Tom czerwona hydra ja_aśki i periodycznego podnosi łeb IP: 217.153.7.* 31.03.04, 09:30
      • periodyczny Re: czerwona hydra ja_aśki i periodycznego podnos 31.03.04, 09:36
        człowieczku, po czym wnosisz żem czerowną hydrą ?

świdczyłem o kimś kto troszczy się o swoją Małą Ojczyznę, poglądy i
        przynależność mnie nie ziębią ani nie parzą.

• ja_aska Re: czerwona hydra ja_aśki i periodycznego podnos 31.03.04, 09:41
          Tom weź gwoździka i zrób sobie :"nie będzie bębenka"!
          • zaczepialski ja_aska zapisz się do BOROWIKÓW to bedziesz mogła 31.03.04, 10:01
            już prawdę o baronach mówić. Z Długoborskiego był gospodarz jak z koziej ............
            • Gość: Pismak Re: ja_aska zapisz się do BOROWIKÓW to bedziesz m IP: 80.51.242.* 31.03.04, 10:17
              Odpowiem Ci, Drogi Periodyczny, bo spekulujesz. Długoborskiego znam ponad 10
              lat i sporo o nim wiem, nie piszę na podstawie prasowych artykułów. Z Gryfinem
              też jestem mocno związany od lat prawie 30-tu i doskonale znam sytuację.
              Doceniam, co ten facet zrobił dla miasta - napisałem przecie - ale o wiele
              więcej narobił szwindli.
              Ja_Asiu - nic nie działo się w Gryfinie bez z wiedzy Długiego. Nic. Taki jest
              ten styl rządów. Z wszystkiego trzeba mieć działe. Największą.

Pozdrawiam
              pismak_logowany@gazeta.pl
              • Gość: Ana Re: ja_aska zapisz się do BOROWIKÓW to bedziesz m IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 10:19
                amen.
                • ja_aska Re: ja_aska zapisz się do BOROWIKÓW to bedziesz m 31.03.04, 11:18
                  Lepsze Borowiki niż twój lpr.
                  • zaczepialski sld borowiki lpr samebrony - jeden syf. Najgorsze 31.03.04, 13:43
                    że ja_aska ma czelność tego syfu bronić. Obudź się BABO. Założę się że robotę dostała po linii partyjnej - bo pewnie "długiego" obściskiwała po wygranych wyborach :-))) A teraz po wyborach na zieloną trawkę przed Urzędem Pracy
                    • ja_aska Re: sld borowiki lpr samebrony - jeden syf. Najgo 31.03.04, 14:00
                      Nie bronię syfu tylko chcę dowodów. Jak chcesz plotek facio to wiem , że masz
                      małego ptaszka i dlatego takl się pienisz. Nikogo nie obściskiwałam bo nie
                      musiałam i nie miałam na to ochoty więc konsekwencji nie było. Ty chyba nie
                      masz kogo obściskiwać więc innym próbujesz to narzucić.
                  • anamar Re: ja_aska zapisz się do BOROWIKÓW to bedziesz m 31.03.04, 14:27
                    ja_aska napisała:

> Lepsze Borowiki niż twój
                    lpr.............................................................................
                    .czy lepsze,nie wiem...ale też nie lubię lpr-u.
              • ja_aska Re: ja_aska zapisz się do BOROWIKÓW to bedziesz m 31.03.04, 10:20
                To chyba dobrze świadczy, że nic bez jego wiedzy?
                Skąd wiesz o dziale? Dawałeś?
                • blackexit Re: ja_aska zapisz się do BOROWIKÓW to bedziesz m 31.03.04, 10:31
                  ja_aska napisała:

> To chyba dobrze świadczy, że nic bez jego wiedzy?

bardzo dobrze asiu. teraz nie bedzie mogl sie wyprzec. pozdrawiam blackexit.
            • Gość: H56 Re: Coś tu nie gra ! IP: *.comnet.krakow.pl 31.03.04, 10:21
              Długoborski zakończył urzędowanie w 2002r. więc dlaczego dopiero w 2004r.
              doszukano się przekrętu. Sprawa PUK-u w Gryfinie jest znana od dawna, coś mi
              się zdaje ,że ci co oskarżają wychodzą z założenia, że najlepszą obroną jest
              atak. Gryfiński tygodnik wyciągnął brudy na światło dzienne, więc co niektórzy
              zaczeli srać po porach. Burmistrz Piłat, to ten który zafundował sobie bez
              niczyjej zgody najdroższy samochodzik służbowy wśród władców miast w Polsce. W
              sprawie umoczeni są urzędnicy RIO. W Gryfinie do akcji powinna przystapić ABW-
              era oraz nastąpić kontrola NIK-u. Cała władza w tym mieście to układy
              towarzysko -partyjne. Sprawa powinna trafić do Prokuratury Szczecińskiej.
              • ja_aska czrny 31.03.04, 10:38
                Mój drogi, co to za władza która nie wie co dzieje się na jej terenie?
                • anamar Re: czrny 31.03.04, 11:18
                  ja_aska napisała:

> Mój drogi, co to za władza która nie wie co dzieje się na jej
                  terenie?........................................................................
                  ................................................................................
                  ..asiu,rzecz nie dotyczy wiedzy lub jej braku,ale złodziejstwa.
                  • ja_aska Re: czrny 31.03.04, 11:38
                    ana załodziejstwem powinna zająć się policja i prokuratura. W tym wypadku jest
                    to szkalowanie.
                    • Gość: Ana Re: czrny IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 11:50
                      nie tylko powinna,lecz w tym przypadku nawet się zajmuje.
                      • ja_aska Re: czrny 31.03.04, 11:57
                        To chyba wystarczy poczekać na akt oskarżenia a nie ferować 100% wyroki.
                        • Gość: Ana Re: czrny IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 12:01
                          pewnie,poczekajmy.może sprawa nie trafi do sld-owskiego prok.kapusty...
                          • blackexit Re: czrny 31.03.04, 12:03
                            Gość portalu: Ana napisał(a):

> pewnie,poczekajmy.może sprawa nie trafi do sld-owskiego prok.kapusty...

moze akta sie spala. albo w sadzie bedzie sprawe prowadzil asesor na praktyce a
                            jak jkuz to niewykrycie sprawcy znikoma szkodliwosc zawiasy jesli jeszcze raz
                            prasa odgrzeje. mafia czerwonego kapturka oplotla to panstwo zupelnie.
                            pozdrawiam blackexit
                            • ja_aska Re: czrny 31.03.04, 12:09
                              Was na prawdę pogięło!!!!!!! Spiskowa teoria dziejów jak u Giertycha.
                              • blackexit Re: czrny 31.03.04, 12:17
                                ja_aska napisała:

> Was na prawdę pogięło!!!!!!! Spiskowa teoria dziejów jak u Giertycha.

polska rok 2004. epoka millera dobiega konca. oczka mowilem otworzyc.
                                pozdrawiam blackexit
                                • ja_aska Re: czrny 31.03.04, 12:22
                                  Dobiega. Widzę. Minęła i już. Nie wpadam w skrajności jak niestety ty. Nie
                                  uważam, że policja, prokuratura, sądy są be w całości.
                                  • blackexit Re: czrny 31.03.04, 13:57
                                    ja_aska napisała:

> Dobiega. Widzę. Minęła i już. Nie wpadam w skrajności jak niestety ty. Nie
                                    > uważam, że policja, prokuratura, sądy są be w całości.

ja tez tak nie uwazam. pozdrawiam blackexit
                                    • ja_aska Re: czrny 31.03.04, 14:01
                                      Ulżyło mi8. Również pozdr. A.
                                • swarozyc ? 31.03.04, 12:26
                                  nie wydaje ci sie asiu ze jestes advocatus diaboli?...
                                  tacy ludzie w Czechach i na Wegrzech uznani zostali za przestepcow en masse.
                                  Ostatni polscy socjalisci wygineli w kazamatach UB...wiec dlaczego
                                  dzisiejsi "lewicowcy" kontynuja tradycje PZPR - organizacji przestepczej(nie
                                  oficjalnie)utworzonej pod opieka bagnetow sowieckich?
                                  • ja_aska Re: ? 31.03.04, 12:28
                                    Nie lubię założeń, że lewicowcy (w domyśle wszyscy) są bandytami, złodziejami,
                                    komuchami.
                                    Jacy ludzie?
                                    • swarozyc Re: ? 31.03.04, 12:39
                                      ja_aska napisała:

> Nie lubię założeń, że lewicowcy (w domyśle wszyscy) są bandytami,
                                      złodziejami,
                                      > komuchami.
                                      > Jacy ludzie?
                                      '''''''''''''''''''''''''''''''''
                                      a czy polscy lewicowcy zadbali o to aby odciac pepowine laczaca ich z ancien
                                      regime?
                                      Jezeli nie, to nie dziwota ze taki jest spoleczny odbior lewicowca i pogrobowca
                                      PRL-u(nawet jak retoryka jest inna).
                                      moze nie wszyscy lewicowcy sa komuchami, bandytami czy zlodziejami, ale
                                      pobiezna obserwacja scen politycznych tylko w Europie wykazuje nadreprezentacje
                                      lewicowcow w roznego rodzaju machlojkach, przekretach i aferach.
                                      Nie mowiac juz o obludzie lewicowcow(we wszystkich krajach)- w tym sa rownie
                                      dobrzy jak katolicy, niestety.
                                      • ja_aska Re: ? 31.03.04, 13:46
                                        A prawica sami święci?
                                        Generalizujesz słonko a to źle.
                              • Gość: H56 Re: czarny ! IP: *.comnet.krakow.pl 31.03.04, 12:35
                                nie tylko mafia czerwonego kapturka bo i czerwonych biretów. Cała władza w
                                Polsce to jedna wielka mafia, której członkowie od czasu do czasu zamieniają
                                się stanowiskami. Dla Polski byłoby zapewne lepiej gdyby byli funkcyjni
                                funkcjonariusze PZPR zostali odsunięci całkowicie od władzy, a tak prawica ma
                                pożywkę do oczerniania nieraz całkiem niewinnych ludzi stosując
                                odpowiedzialność zbiorową. Działacze prawicowi wcale nie są tacy święci.Zresztą
                                co to za prawica z programem lewicowym, lewica z programem prawicowym
                                współpracująca z klerem albo związki zawodowe współpracujące z partiami
                                prawicowymi. Debilizm który może funkcjonować tylko w takim kraju jak Polska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka