Dodaj do ulubionych

Cytologia w ciąży

04.10.10, 12:30
Mam pytanie. Kończę właśnie 15 tydzień ciąży. W marcu tego roku, miałam kolejno robioną cytologię i kolposkopię. Kolposkopia (robiłam w Zdrojach) wyszła w porządku, pobrano mi kolejną cytologię-wyszła jeszcze gorsza niż poprzednia. Skierowano mnie w kwietniu na drugą kolposkopię (tym razem Police), która też wyszła ok-zalecono kontrolę cyt. za 3 miesiące.
Jednak w czerwcu zaszłam w ciążę-moja gin powiedziała że dopiero po skończeniu 18 tc można zrobić cytologię, wcześniej jest bardzo duże zagrożenie poronieniem-dodam, że mam za sobą 2 straty ciąży (ciąże obumarłe).
I tu moje pytanie-czy któraś z Was miała cytologię w ciąży? Pomimo zapewnień, że po 18 tygodniu ryzyko poronienia jest małe, ja i tak mam straszne obawy. Może lepiej zaczekać? Wiem, ze tu chodzi o moje zdrowie, ale lęk o dziecko jest ogromny-nie wiem co robić :(
Obserwuj wątek
    • ms_1 Re: Cytologia w ciąży 05.10.10, 22:53
      Ja miałam robioną cytologie w ciąży, nie pamiętam czy byłam już po 18tyg, w każdym bądź razie córa urodziła się zdrowa i wszystko było ok :-)
    • becias451 Re: Cytologia w ciąży 15.12.10, 12:43
      Witam,
      Dostałam skierowanie na kolposkopie do Polic i chciałam zapytac, czy aby wykonać to badanie trzeba się wczesniej zarejestrowac? I gdzie jest robione takie badanie i czy jest odpłatne?
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka