Dodaj do ulubionych

Litwiński prestidigitator.

12.10.10, 09:16
Arku. Byłeś łaskaw oskarżyć Piotra Krzystka o mistyfikację (na swoim blogu - Facebook). Krzystek próbuje wszelkimi siłami zjednac sobie zwolenników PO. Nawet barwy kampanii do złudzenia przypominają te ze sztandarów PO. Krzystek gra nie fair. Pełna zgoda! Czego się można zresztą spodziewać po gamoniowatym kandydacie. Mistyfikacja to dobre określenie. Na potwierdzenie zajrzałem do słownika i znalazłem taka oto defincję:
"celowe wprowadzanie w błąd, udawanie kogoś innego, tworzenie pozorów lub aranżowanie fałszywych instytucji, sytuacji."
Skąd się tego Krzystek nauczył? Odpowiedź prosta - OD PLATFORMY OBYWATELSKIEJ - CZYLI M.IN. OD CIEBIE!!!!!!!
Kilka przykładów na mistyfikację: Nitras oskarża Lubińską - wówczas nie krzyczałeś że to mistyfikacja. Kampania "Dumnego Szczecina" - wówczas nie krzyczałeś, że to aranżowanie fałszywych instytucji. Plakaty Zaremby na tle Idea Invest w trakcie kampanii wyborczej - wówczas nie rwałeś włosów, że to tworzenie pozorów. A czy przypadkiem Radosław Majdan nie udawał kogoś innego niż był? A obietnice Atanmańczuka o zrzezczeniu się mandatu poselskiego to nie jest przypadkiem celowe wprowadzanie w błąd?
Może Ci dać jeszcze kilkadziesiąt przykładów tworzenia pozorów przez PO?
Jedną z większych mistyfikacji jest fakt, iż przez ostatnich kilka lat przekonywałeś mnie, że Krzystek to fajny prezydent. Nawet mu wystawiałeś czwórki. Mnie nie przekonałeś. Zawsze wiedziałem swoje.

To do jasnej cholery, kiedy mamy do czynienia z mistyfikacją? Wtedy, kiedy piałeś apoteozy względem Krzystka? Czy teraz wyzywając Krzystka per "adept sztuki mistyfikacji podszywający się pod PO"?

Arku - kiedyś odpisałeś mi na tym forum "(...)w każdym warto poszukiwać przejawów dobra. Zazwyczaj poszukiwania kończą się wcześniej czy później sukcesem."

Ja w Tobie tego "dobra" już nie znajduję.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość I tak go wybierzecie n/t IP: *.chello.pl 12.10.10, 09:18
    • esmeralda_2 Re: Litwiński prestidigitator. 12.10.10, 09:21
      Widocznie w platformie teraz można mówić na ten temat. Lojalność w partii jest ważna. Nie ma jak w twoim ulubionym sld ile tam jest mistyfikacji?, prawda white.
      • whiteentrance Re: Litwiński prestidigitator. 12.10.10, 09:23
        esmeralda_2 napisała:

> Widocznie w platformie teraz można mówić na ten temat. Lojalność w partii jest
        > ważna. Nie ma jak w twoim ulubionym sld ile tam jest mistyfikacji?, prawda whit
        > e.

Esme!!! Błagam Cię!!! Nie mów, że SLD jest moja ulubiona bajką. Mylisz mnie z kimś innym. Słowo honoru!
        Pozdrawiam
        White
    • Gość: Vlad.H. Re: Litwiński prestidigitator. IP: *.cable.quicknet.nl 12.10.10, 10:31
      www.youtube.com/watch?v=Jcn6J7D5gXM
    • Gość: gosc Re: Litwiński prestidigitator. IP: *.szczecin.mm.pl 12.10.10, 20:29
      nic się nie zmieni. nawet jeśli się zmieni prezydent.
      • Gość: Co zalatuje lisem Re: Litwiński prestidigitator. IP: *.chello.pl 12.10.10, 20:43
        Litwiński wygrywa, Krzystek zostaje viceprezydentem i podaje wszystkich do prokuratury.
        XYZ jako recydywista wyrok w trybiku, exman już nie będzie się kajał na kolanach i na zabraniu premii i tylko na naganie się nie skończy. ebeatrix zostanie odcięty od każdej państwowej gotówki i zleceń .
        • Gość: -.- Re: Litwiński prestidigitator. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 22:24
          A będziesz robił za...no właśnie,za kogo tym razem :)))
          -.-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka