Dodaj do ulubionych

Elektorat A.Leppera a sprawa cukru.

IP: *.net.pl 01.04.04, 22:45
W dniu dzisiejszym przemieszczajac sie po naszym pieknym miescie tzw.
srodkami komunikacji miejskiej uslyszalem rozmowe starszych juz osob ktore
chwalily sie swoja zapobiegliwoscia i dokonaly nabycia droga zakupu wielu kg.
cukru.Osoby te jedyna szanse na mozliwosc w przyszlosci slodzenia np. herbaty
widzialy w zwyciestwie parlamentarnym ugrupowania pod nazwa Samoobrona.
Ciarki przeszly po moich plecach juz mialem powiedziec , ze to zemsta tow.
Millera jednak to towarzystwo raczylo wysiasc na przystanku.
Jak myslicie czy ci ludzie, no ci co wykupuja cukier ze sklepow to elektorat
A.Leppera?

Ludzi mozna oslepic i przekupic, ale czlowieka nigdy.
Obserwuj wątek
    • swantevit Re: Elektorat A.Leppera a sprawa cukru. 02.04.04, 11:00
      nie, cos Ty. To po prostu stare baby ktorych szklanka dawno nie zaznala
      lyzeczki ktora by im porzadnie wymieszala cukier...
      • Gość: Ana Re: Elektorat A.Leppera a sprawa cukru. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 15:02
        elektorat leppera jest zgorzkniały.dlatego potrzebuje dużo cukru.
        • Gość: mamoniowa Re: Elektorat A.Leppera a sprawa cukru. IP: 212.244.77.* 02.04.04, 15:10
          Ale niestety nie mozna go bagatelizowac, bo jak sie niestety okazuje, rosnie w
          sile......
          • swarozyc Re: Elektorat A.Leppera a sprawa cukru. 02.04.04, 15:13
            Cukier krzepi! - jak wiadomo...
          • Gość: Ana Re: Elektorat A.Leppera a sprawa cukru. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 15:13
            i dlatego cukru brakuje...
    • ace4 Re: Elektorat A.Leppera a sprawa cukru. 02.04.04, 15:20
      A najlepsze jest to, że ci biedni, głupi ludzie, w poczuciu zrobienia interesu życia, swoimi masowymi zakupami, sami przyczyniają się do podwyżek cen. Wynika to z prostych praw rynku. Ale to przeważnie starsi ludzie, którzy po prostu mają taki nawyk po prl - im tego po prostu nie przetłumaczysz.
      Co do leppera, to ja przed poprzednimi wyborami parlamentarnymi słyszałem w autobusie lepszą gadkę (także dwóch emerytów). Otóż jedno chwaliło się drugiemu, że będzie głosować na samoBRONĘ, bo podoba się mu ich piosenka wyborcza (dla mniej pamiętliwych, to było skoczne disco-polo). W tym momencie ręce mi opadły i wpadłem w zadumę nad granicami ludzkiej głupoty.
      • vojciech Re: Elektorat A.Leppera a sprawa cukru. 02.04.04, 15:29
        ace4 napisał:

> A najlepsze jest to, że ci biedni, głupi ludzie, w poczuciu zrobienia interesu
        > życia, swoimi masowymi zakupami, sami przyczyniają się do podwyżek cen.

Zdziwią się, jak później ceny wrócą do swego pułapu :)

A co do piosenki Samobrony: była zajeb*sta. To był internetowy hit.
      • northstar Re: Elektorat A.Leppera a sprawa cukru. 02.04.04, 15:41
        Coz, sa glowy, ktorych trzyma sie tylko lupiez.......
        • piotr33k2 Re: Elektorat A.Leppera a sprawa cukru. 02.04.04, 18:22
          tak bez wątpienia to jest potencjalny elektorat leppera ,lpr i na naszym
          podwórku mariana jurczyka .oczywiście są też ludzie bardziej światli i
          wykształceni w tej grupie ale ci popierają te siły tylko z wyrachowania i
          osobistych korzyści .
    • ciotka_matylda Re: Elektorat A.Leppera a sprawa cukru. 02.04.04, 18:45
      A pamiętacie film "Poszukiwany, Poszukiwana" ?
      • piotr33k2 Re: Elektorat A.Leppera a sprawa cukru. 02.04.04, 19:10
        zawartość cukru w cukrze jest logicznym ciągiem myslowych znanego hasła cukier
        krzepi (to chyba wańkowicz wymyslił ale moge sie mylic)
        • Gość: Gryf Re: Elektorat A.Leppera a sprawa cukru. IP: *.net.pl 02.04.04, 22:42
          piotr33k2 napisał:

> zawartość cukru w cukrze jest logicznym ciągiem myslowych znanego hasła
          cukier
          > krzepi (to chyba wańkowicz wymyslił ale moge sie mylic)

Wiesz piotrze33k2 to moze byc z Wankowicza.Nie wiem czy czytales Atlantyk-
          Pacyfik tegoz Wankowicza, otoz zdziwony bylem jako pachole male tym ze
          amerykanski cukier jest bardziej slodki niz Polski o czym min napisal
          nieodzalowany kochany Wankowicz.
          Ps.I jego "cham komunistyczny" zgnoic chcial i zlamac jako pisarza, nawet cos
          tam popelnil aby wyrwac sie z oblesnych komuszych lap.

• piotr33k2 Re: Elektorat A.Leppera a sprawa cukru. 02.04.04, 22:58
            widocznie amerykanski cukier ma wiekszą zawartość cukrzu w cukrze ,tak samo jak
            amerykańscy aktorzy w swoich rolach są bardziej aktorscy niz polscy .wańkowicza
            czytywalem we wczesnej młodości ale nie pamiętam czy akurat to ,wogóle we
            wczesnej młodości duzo wszystkiego czytałem ale juz zapomniałem dokładnie co i
            moze dlatego teraz jestem taki mądry ale nie wiem dokładnie dlaczego.
            • absztyfikant przedwojenni copywriterzy 02.04.04, 23:01
              Tak naprawde dwa slogany z miedzywojnia sa aktualne do dnia dzisiejszego.

Pierwszy to haslo reklamujace prezerwatywy - "Predzej Ci serce peknie", a
              drugie to wlasnie wankowiczowskie zawolanie "cukier krzepi"...
              • Gość: Gryf Re: przedwojenni copywriterzy IP: *.net.pl 02.04.04, 23:15
                absztyfikant napisał:

> Tak naprawde dwa slogany z miedzywojnia sa aktualne do dnia dzisiejszego.
                >
                > Pierwszy to haslo reklamujace prezerwatywy - "Predzej Ci serce peknie", a
                > drugie to wlasnie wankowiczowskie zawolanie "cukier krzepi"...

Myslisz absztyfikant , ze tylko dwa? W temacie soganow nie jestem mocny ale
                dwa...?
                Natomiast ten z pekajacym sercem to bomba super usmialem sie do lez;-)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka