Dodaj do ulubionych

uwaga na Interglobus

04.01.11, 12:35
Jadac na Swieta "korzystalam" z ich transportu Berlin-Szczecin. Pozornie tania firma, a same problemy. Spoznil mi sie samolot, latwo to przewidziec, wiec przy rezerwacji upewnialam sieco w takiej sytuacji - nie ma problemu, przebukujemy Pania na nastepnego busa. Niestety wdalam sie tylko w koszta dzwonienia na telefon nomen omen alarmowy, pod ktorym niekompetentna panienka odsylala mnie do kierowcy na miejscu. Kierowca nie mial miejsc po prostu. Musialam wziac innego busa, a Interglobus i tak sciagnal mi pieniadze z karty za przejazd!!!! Zdecydowanie odradzam ich uslugi
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: uwaga na Interglobus 04.01.11, 12:56
      Chargeback i po problemie.
      • Gość: Off Re: uwaga na Interglobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 16:59
        U mnie od lat korzystają, jadąc do Berlina na lotnisko, nigdy nie było problemów.
        • Gość: Nikt Re: uwaga na Interglobus IP: unknown 09.01.11, 19:48
          Gość portalu: Off napisał(a):

> U mnie od lat korzystają, jadąc do Berlina na lotnisko

offen?
    • Gość: mn Re: uwaga na Interglobus IP: 80.94.16.* 05.01.11, 04:48
      A niby czemu ma ich obchodzic spoznienie twojego samolotu? Jakby czekali na ciebie Bog wie ile, to nie wyrobiliby sie z nastepnym kursem i wtedy wieksza ilosc osob moglaby nie zdazyc na samolot.

Niedawno juz byl tutaj artykul o jakims palancie, ktory mial pretensje do przewoznika, ze nie czekal na niego. A uwazam, ze jesli juz mial miec do kogos pretensje, to do linii lotniczych - to przez ich spoznienie nie zdazyl na busa.
      • kaseta.pl Re: uwaga na Interglobus 09.01.11, 19:30
        Oczywiscie, ze nie ma ich obchodzic. Ale fakty sa takie, ze z uslugi nie skorzystalam, uprzedzajac o tym, a oplate mimo to pobrano.
      • Gość: pasażerka Re: uwaga na Interglobus IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.02.11, 12:58
        Tu nie chodzi o spóźnienie samolotu, tylko o to, że firma Interglobus jak co roku wmawia pasażerom, że zabierze ich nastepnym kursem a są to tylko puste obietnice!!!!!..
        W momencie gdy klient nie zdąży na busa z przyczyn niezależnych od niego, firma traci zainteresowanie jego osobą..klient musi dzwonić na tzw telefon awaryjny, pod którym zbywają go mówiąc, że pojedzie nastepnym busem i tak mijają godziny oczekiwania a w efekcie końcowym musi i tak skorzystać z innego przewoźnika....LUDZIE BĄDŹCIE POWAŻNI..NIE SKŁADAJCIE OBIETNIC BEZ POKRYCIA!!!!...czy firma Interglobus chociaż raz (a szczególnie w okresuie światecznym), nie mogłaby postawić na szczerość (zamiast na pieniądze) i wyjaśnić klientom zaistniałą sytuację, podając możliwości zastępcze...wtedy wszystkim byłoby łatwiej...może najwyższy czas postawić na KLIENTA!!!!!!
        • Gość: Kika Re: uwaga na Interglobus IP: *.tktelekom.pl 26.02.11, 11:15
          Jesteście śmieszni... sama pracuję z klientami i wiem, że nie słucha się tego co się do nich mówi. Mi Panie w biurze w okresie świątecznym powiedziały wyraźnie, że zostane zabrana NASTEPNYM BUSEM, który BĘDZIE MIAŁ WOLNE MIEJSCA. Uprzedziły, że może się zdażyć, że nie będzie to pierwszy bus, ale na pewno zostane zabrana. I tak się stało. A jak się nie podoba, że trzeba czekąc, to sobie samochód z kierowcą wynajmij, i po problemie...
          • Gość: Maser Re: uwaga na Interglobus IP: *.centertel.pl 26.02.11, 23:21
            jest Europcar, Sixt i inni na lotnisku. wypozycz samochod i z glowy. kosztuje to na serio grosze a jaka swoboda
            • Gość: Vlad.H. Re: uwaga na Interglobus IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 27.02.11, 14:13
              wypozyczaja do PL? bo w NL nie pozwalaja przekroczyc granicy zachodniej Niemiec...
        • Gość: driver Re: uwaga na Interglobus IP: *.google.com 16.07.14, 21:29
          Spozniony samolot to problem lini lotniczych a nie przewoznika mimo to zawsze przedwyjazdem busa liniowego dyspozytor dzwoni do pasazera by potwierdzic jego obexnosc lub brak w busie na dana godzine niekiedy nie mozna sie dodzwonic poniewaz pasazer lexi i ma wylaczony telefon badz podczas rezerwacji podaje numer do babci ktora nie ma bladego pojecia co taosoba w danej chwili robi w takim przypadku gdy nie mozna skontaktowac sie z pasazerem jego rezerwacja jest przenoszona na pirwszy wolny bus gdzie sa wolne miejsca jesli bus jest pelen i nie ma wolnych miejsc to kierowca takiej osoby nie zabierze bo pierszenstwo maja osoby z rezerwacja z danej godziny nastepnie pasazerwoie z wczesniejszych godzin a potem z pozniejszych pasazer ktory nie zdazyl na busa powinien podejsc do kierowcy spytac o miejsce lub zadzwonic co nie jestkonieczne wystarczy wizyta u kierowcy nigdy pasazer nie zostanie na lodzie zawsze wszystkich firma zabiera a co do rezygnacji pasazera i wybranie innego przewoznika w takiej sytuacji pasazer ma takie prawo a pieniadze zawsze moze odzyskac wystarczy pojsc do biura i zazadac zwrot badz zlozyc reklamacje badz mozna przebukowac na inna okazje i kasa nie przepada :) pozdro
      • Gość: viptaxi.pl Re: uwaga na Interglobus IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 08:25
        Uwaga na samym początku - jak zamawiasz transport w autobusie to się nie dziw, że autobus odjechał na czas - zamów u nas taxi to poczekamy.... :)
        • Gość: obserwator Re: uwaga na Interglobus IP: 91.241.48.* 20.08.13, 21:16
          Globus nadal na stronie ma informację że są jedyni na lotniska a z tego co wiem od 2 miesięcy mają konkurencję i nie byle jaka PKS. Więc panowie z interglobusa wprowadźcie poprawki na waszej stronie bo to jest jawne oszustwo z waszej strony!!!!!!!!
          • Gość: brecht Re: uwaga na Interglobus IP: *.play-internet.pl 16.07.14, 21:30
            PKS ??? Hahaha brechtam ;)
    • zbysio45 Re: uwaga na Interglobus bo to niepewna firma do 27.02.11, 13:08
      podrozowania na lotnisko w Berlinie.Sam tego doswiadczylem bo kierowcy autobusow jezdza jak chca i maja w nosie rozklad jazdy a podrozni ktorym samolot sie spoznil to jest KLOPOT tylko paszaera ktory wykupil w Intergobusie bilet .
      • malcoolm Re: uwaga na Interglobus bo to niepewna firma do 11.03.11, 22:04
        Jechałem kilka razy, bez problemu :)
    • Gość: 5th_element Re: uwaga na Interglobus IP: 80.72.193.* 21.08.13, 12:10
      w koszta się panienka wbiła? bożejszty mój a jakie to teraz są koszta w roamingu z Niemiec, że aż posta spłodzić musiała? Nie było miejsc w kolejnym busie, a nie zaproponowali w jeszcze kolejnym? Przepraszam ale bełkot na poziomie dzisiejszych utyskiwań w Kurierze, że rowerzyści w mieście to kalka z Zachodu.
      • Gość: 5th_element Re: uwaga na Interglobus IP: 80.72.193.* 21.08.13, 12:11
        ups, a któż to przywlekł tak stareńkiego posta na forum?
        • Gość: Gosc Re: uwaga na Interglobus IP: 195.124.114.* 21.08.13, 13:29
          up
          • anika31 Re: uwaga na Interglobus 21.08.13, 14:16
            Zamówiłam kiedyś busa bratu, niestety pomyliłam dni. Nie było problemu żeby wsiadł do busa Interglobusa która tam stał, nic więcej to nie kosztowało i nie było problemu ze bilet był na dwa dni później. Oczywiście tylko dlatego że było wolne miejsce, jak jest na full to mimo najlepszych chęci nikogo kierowca nie wciśnie.
            Zaleta - jeżdża nawet na loty o 6 rano :) wada - to wsiadania na dworcu jest irytujące.
    • Gość: Meduza Re: uwaga na Interglobus IP: *.globalconnect.pl 21.08.13, 23:51
      A ja znam Interglobus tylko z dobrej strony. Na lotnisku czeka do skutku, nie stresuje człowieka, że dłużej się coś załatwiało, uśmiech, spokój. Dobrze jest kupić kursy Interglobusa razem z biletem lotniczym (kupuję Ryanair w biurze podróży, sama nie klikam) w obydwie strony czeka jak jest nazwisko na liście, jak za długo czeka, dzwoni na komórkę, czy pasażer się nie rozmyślił. Pamiętam w Dąbiu czekaliśmy na jakąś pasażerkę chyba ze 20 minut, miała jakis problem. W końcu przyjechała, wsiadła i tak byliśmy w Goleniowie na czas.
      • Gość: gość Re: uwaga na Interglobus IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.14, 23:28
        mam pytanie, czy kupujac bilet na integlobus musze dalej leciec samolotem z tego lotniska, czy on to jakos sprawdzaja? czy to jest ogolnodostepny autobus, tyle ze zawożący pasażerów na lotniska?
        • Gość: driver Re: uwaga na Interglobus IP: *.google.com 16.07.14, 21:34
          Nie to twoja sprawa co dalej robisz nie interesuje to firmy czy lecisz mozesz pojechac na lotnisko a potem isc na miasto ;)
    • 5th_element piraci na drodze 09.06.14, 14:32
      panowie z Interglobus zajeżdżają droge niczym 70-letni taksówkarze. Wstyd! (na niemieckich drogach to samo). Wczoraj rejestracja ZGL czarny bus ok 13:00 w kierunku Berlina. Nie zajeżdżaj drogi debilu!
    • Gość: Poszkodowany Re: uwaga na Interglobus IP: 88.128.80.* 26.07.16, 00:14
      Właśnie zostałem zostawiony z żoną i z dzieckiem bo Pan nie mógł poczekać dłużej niż 10 minut. Tak im nakazuje nowy niemiecki władca flixbus. Jest 23.45 a następny bus o 7.30. Nigdy więcej przejazdów z tą firma
    • alinek388 Re: uwaga na Interglobus 14.07.18, 14:49
      Nie polecam follow mee (inter globus) a wręcz odradzam każdemu.!!!!. Ja i 4 osobowa rodzina spóźniliśmy się na autobus 7 min. Dodam tylko że nie z naszej winy bo ja czekałam bardzo długo na swoją walizkę myśląc już ze została zagubiona a rodzinie opóźnił się lot. Wychodząc z lotniska widzieliśmy odjeżdżają nasz bus. Bardzo przykra rozmowa z Panem na infolinii który nas zignorował doprowadziła do tego że państwo dzwonili po kogoś w nocy prosząc by po nich przyjechał a ja byłam zmuszona zamówić taxówke że Szczecina do Berlina która kosztowała mnie 380 zł. Taki powrót do domu nas czekał. Chciałam tylko zaznaczyć że firma zajmująca się przewozem osób na lotnisko i z niego powinna mieć na uwadze różne sytuację mogą mieć miejsce na lotnisku i zadzwonić do klienta( tak jak to kiedyś miało miejsce) z zapytaniem co się dzieje? To po co dajemy numery telefonów jeżeli nie mają w zwyczaju dzwonić.? TAK SIĘ SKŁADA ŻE klienci nie wracają z imienin od cioci Kloci i spóźniaja się bo ledwo są w stanie utrzymać się na nogach lub chcą wypić jeszcze jednego za jej zdrowie a odbierają pasażera z Lotniska!!!!!!!!!!.Obrosli w piórka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka