Dodaj do ulubionych

Minuta z cesarzem Wilhelmem. Seans sprzed 113 lat

11.01.11, 13:13
STETTIN !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Minuta z cesarzem Wilhelmem. Seans sprzed 113 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 17:27
      Fantastyczne. Urocze. Facet miał w głowie Alazję i Lotaryngię i do głowy mu nawet nie przyszło, że za 50 lat Niemcy stracą Pomorze i Prusy Wschodnie.
      • Gość: Alladyn Re: Minuta z cesarzem Wilhelmem. Seans sprzed 113 IP: unknown 11.01.11, 18:04
        Najbardziej podobał mi się ten kilkusekundowy moment kiedy Kaiser Wilhelm robił zakupy w Galaxy
      • Gość: kermit.dolomit Re: Minuta z cesarzem Wilhelmem. Seans sprzed 113 IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 18:58
        A za 50 lat odzyskają
      • Gość: odin nie mówiąc o tym, że ktoś może zlikwidować IP: *.szczecin.mm.pl 11.01.11, 19:16
        stocznie (w sumie to wtedy były w miejscu byłej SSN dwie)
    • dd1987 Minuta z cesarzem Wilhelmem. Seans sprzed 113 lat 11.01.11, 18:32
      zaraz napewno pojawią się komentarze: za Wilhelma było lepiej
      • Gość: Wilhelm XVIII Re: Minuta z cesarzem Wilhelmem. Seans sprzed 113 IP: *.tvgawex.pl 11.01.11, 22:59
        Eeeeeeeh to były czasy. Mówię Wam za Wilhelma było lepiej.
    • asfalt Minuta z cesarzem Wilhelmem. Seans sprzed 113 lat 12.01.11, 01:09
      Teraz jest fajniej. Kolorowo. I wszyscy mowia po polsku!
      W sumie dobrze dla Szczecina sie to wszystko potoczylo.
      • pax_rex ale kradzione nie tuczy 12.01.11, 08:42
        fd
    • eryk2 Żenua 12.01.11, 21:26
      Dawno już nie byłem świadkiem tak żenującego spektaklu, jak to, co nam zafundowało Polskie Radio Szczecin. Pomijam fakt, że jestem już na kolejnej ważnej imprezie kulturalnej w Studiu im. Jana Szyrockiego i jakaś panienka wita mnie o godz. 18.00 w imieniu prezesa, tow. A.S. (notabene, nazwała go doktorem, podczas gdy jest to "profesor podwórkowy" USz) - dziwne, że o tej porze szanowny pan prezes jakoś nie ma czasu, aby wziąć udział osobiście w wydarzeniu istotnym dla tożsamości miasta (koncert Szczecińskich Słowików po 50 latach, pokaz filmów o Szczecinie sprzed 113 i 81 lat). Ale może w tym czasie organizuje się w mieście 10 innych ważniejszych imprez z udziałem radia, więc prezes jest akurat zawsze gdzie indziej, tylko nie na włościach (ciekawe, czy pieniądze też bierze tak w kratkę i czy urzęduje co trzeci czwartek od 9.45 do 11.20 czy jakoś inaczej?). Natomiast groza brała, gdy przez 45 minut ponad 100 osób widowni czuło się nabitych w balona, bowiem ...sprzęt odmówił posłuszeństwa i niewiele brakowało, a filmów w ogóle by nie odtworzono (część widzów zresztą wyszła po 40 minutach przestraszonego słowotoku prowadzących radiówek). Cóż - w mieście, w którym dyrektor opery zwalnia wszystkich akustyków (bo taniej), szef domu kultury w centrum miasta zwalnia całą obsługę techniczną (bo taniej), w największym w województwie domu kultury nie ma ANI JEDNEGO laptopa (bo taniej?), takie sytuacje nie powinny nikogo dziwić. Trudno przecież wymagać od radiowców znajomości obsługi rzutnika multimedialnego, prawda? Wieś z tramwajami... Nie - bez tramwajów, bo motornicza zgubiła wagon...
      • Gość: . Re: Żenua IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 22:18
        Dziwisz się, eryku2? W mieście, w którym dyrektorem filharmonii zostaje aktor ze spalonego teatru (chyba podpalili go teczkami z UB na owego pana aktora)?... W mieście, w którym przy otwartej kurtynie dyrektorem domu kultury zostaje koleś wiceprezydenta miasta (mimo że w konkursie na to stanowisko zajął dopiero czwarte miejsce), poprzednio organizujący potańcówki w klubie osiedlowym? W mieście, w którym nie można uczciwie zorganizować i przeprowadzić publicznego konkursu na dyrektora największego domu kultury w województwie? W mieście, w którym awansuje się wyjątkowego tłuka z radia do banku, z banku do telewizji, z telewizji do urzędu marszałkowskiego, w urzędzie marszałkowskim gość zostaje wicemarszałkiem mimo fatalnej opinii i zachowań zupełnie niepredestynujących go do takiego stanowiska, a na końcu tworzy się dla niego posadkę, aby miał gdzie wylądować... W tym mieście prezesem radia zostaje się z rozdania politycznego - i potem są takie efekty i persony...
        • Gość: X Re: Żenua IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 22:32
          Prosty przykład - informacja o projekcji filmu Xaviera Dolana "Zabiłem moją matkę" (zdobył kilkadziesiąt nagród, w tym trzy nagrody na Festiwalu Filmowym w Cannes w 2009 roku):

Film wyświetlany będzie od 14 stycznia 2011 w kinach studyjnych:

* Poznań, Kino Apollo, Kino Muza, Kino Rialto
          * Kraków, Kino pod Baranami,
          * Łódź, Kino Charlie, Kino Cytryna, Kino Polonia
          * Warszawa, Kino Wisła, Kinoteka, Kino Kultura, Kino Alchemia
          * Katowice, Kino Światowid
          * Częstochowa, Kino Iluzja
          * Olsztyn, Kino Awangarda
          * Wrocław, Kino Warszawa sala NOT
          * Zielona Góra, Kino Newa

* Bytom, BC Kino (od 17 stycznia)
          * Gorzów Wlkp., Kino 60 Krzeseł (od 21 stycznia)
          * Bydgoszcz, Klub Mózg(jedyny pokaz 27 stycznia)
          * Elbląg, Kino Światowid (od 28 stycznia)

Czy kogoś dziwi, że na tej liście nie ma "wsi z tramwajami", a jest Częstochowa, Gorzów, Zielona Góra, Bydgoszcz (o Bytomiu nie wspominając)? "Wieś" chciała, zdaje się, być EUROPEJSKĄ STOLICĄ KULTURY. Chciała ...może w 2050...
          • Gość: . Re: Żenua IP: unknown 13.01.11, 09:37
            nie no faktycznie film marzenie aż prawie mnie o poranku wypróżniło.

co nie zmienia faktu ze powinni ta padlinę dla pseudo intelygentow puścić. miasto tego formatu powinno zadbać też i o te badziewie pod płaszczykiem kultury. przyszłoby ich wtedy 5ciu pomacali by się wzajemnie w pionierku i poszli naładowani energia(?)
    • Gość: ) Re: Minuta z cesarzem Wilhelmem. Seans sprzed 113 IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 21:27
      Brawa dla pani z radia za organizację imprezy, która znakomicie wpisuje się w pojęcie "wioski z tramwajami".

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka