Dodaj do ulubionych

Koniec Duetu w Szczecinie. Cukiernie na sprzedaż

12.01.11, 08:35
Dziwię się, że Golema jeszcze nie jest właścicielem tych lokali. Jemu idzie dobrze, bo nie płaci pełnych stawek czynszów, dzierżaw itp. Likwidacja Duetu to kolejny sygnał dla potencjalnych inwestorów: W Szczecinie nie macie czego szukać. To miasto, które płaci Krzystkowi lekką ręką 200 tys odszkodowania za remont mieszkania na podstawie nie faktur, ale wyceny biegłego, a z drugiej strony łupi każdego, kto się im nawinie pod rękę.
Obserwuj wątek
    • ktos210 Koniec Duetu w Szczecinie. Cukiernie na sprzedaż 12.01.11, 09:03
      Był kiedyś taki film "baza ludzi umarłych" Szczecin staje się także taką bazą - bazą ludzi umarłych. Ile można doić? Ile można ściągać haraczu? Mafia pewnie ma więcej rozumu łupiąc leszczy niż nasze władze. Wyrywanie kasy , krótkowzroczność, kadencje jako sposób na łatwe przeżycie to dzisiejsza rzeczywistość. Cóż sami sobie jesteśmy winni. Czas spier.... stąd! Byle gdzie będzie lepiej!
      • exman Re: Koniec Duetu w Szczecinie. Cukiernie na sprze 12.01.11, 09:12
        Miasto ruin.
        • zed.1 Miasto idiotów 12.01.11, 13:24
          Lokal nie był remontowany i wielkie ku... zdziwienie, ze stracił klientów. Stocznia nie byla restrukturyzowana i wielkie ku... zdziwienie, ze upadła.

Jak sie nie walczy o klienta to klient pokaze środkowy palec. Do duetu nie chodziłem bo dla mnie i wielu innych wiało tam komuna i nie widziałem tam nic ciekawego. Taki jest rynek. Nie umiesz isc z rynkiem to żegnaj.

To nie miasto zabija biznes, to słaby biznes zabija sie sam.
          • zed.1 Re: Marketing! 12.01.11, 13:50
            Marketing - każdy szczeciński biznesmen powinien dostac obowiązkowy kurs w urzedzie jak nauke chodzenia by sie nie wywrocil na rynku i nie polamal sobie nóg To nie boli.
            • Gość: czy-telniczka Re: Marketing! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 15:07
              zed.1 napisał:

> Marketing - każdy szczeciński biznesmen powinien dostac obowiązkowy
              > kurs w urzedzie jak nauke chodzenia by sie nie wywrocil na rynku i nie polamal
              > sobie nóg To nie boli.

:))))) tak to nie boli i polecam wzajemnie :) zapoznać decydentów o wpływie
              przestrzeni urbanistycznej w mieście itd. - na zachowania potencjalnych klientów.
              • Gość: gość Re: Marketing! IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 15:23
                zed-idiota, powinien się kopnać do tego swojego przygłupa dla którego tak pilnie pracuje i powiedzieć mu:
                - szefie, syf w mieście.. może szef by poszedł na kurs dla sprzątaczek?

A szef: a co to kurs?

zed-idota: To takie małe cudowianki z zakresu dbałości o czystość w mieście...

Szef zeda-idioty nie pozamiatał jeszcze przed duetem jak tam choinki sprzedawali 3 tygodnie temu...
                Za to mafijne metydy wykanczania biznesu w szczecinie nauczył się szef od jakiegoś lokalnego gangstera... zresztą jeden mu tak imponuje że aż szef szcza pod siebie i nagrodami go obdarza... to wg niejakiego funia-oczko :))))
          • Gość: gość Re: Miasto idiotów IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 14:38
            zpyerdalaj idioto...
          • Gość: gość Re: Miasto idiotów IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 14:44
            Remont lokalu? Co to qrwa jest??? To już jest jakaś paranoja... nie pyerdol idioto bo nie wiesz o czym przybłedo mówisz...
            • zed.1 Re: Miasto idiotów 12.01.11, 20:21
              Idiota to ty jestes gościu bo nie znasz sie na czynszach w miescie. Nie wszyscy mogli przejąć lokal po komunie płacąc grosze. Na miescie zaś jest pełno takich sklepów co płaca grosze i nawet nie inwestują. Tych co pozostali wlasnie przez zasiedzenie. Wiekszosc posprzedawala lokale zarabiając gruba kasę, duetowi sie nie udało bo scr nie oddał lokalu. Ci od groszowych czynszów wykanczaja tych co musza płacić tysiące. To jest dopiero konkurencja nieuczciwa. Popatrz sobie na ceny lokali w centrum. Wynajmij sobie taki lokal i konkuruj z takim duetem który płacił broszury czynsz od 1990 i nic ku... przez tyle lat nie zainwestował w siebie. Skoro koch moze inwestwoac i rosnąć to dlaczego ku... duet nie mógł zrobic remontu?
              • Gość: 2gość Re: Miasto idiotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 20:28
                ty zed nie masz nic do powiedenia bo jestes po pierwsze przybłedą a po drugie hieną.. a na koniec idiotą jeśli wuażasz szczecina za miasto idiotów
              • Gość: czy-telniczka Re: Miasto idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 21:13
                Mimo, że nie do mnie słowa kierowane, a są mi bliskim doświadczeniem w tym temacie, pomimo że w innym mieście i innym miejscu i innym czasie = aspekty sprawy podobne lub takie same.

zed.1 napisał:
                > Nie wszyscy mogli przejąć lokal po komunie płacąc grosze.

Dlaczego taka sprawiedliwość w post.komuno.socjalistyczno.solidar. Szczecinie ?

> Na miescie zaś jest pełno takich sklepów co płaca grosze i nawet nie nwestują.

Miejsce w mieście to jego/ich funkcji historia stała lub zmienna - to też i ludzie.

> Tych co pozostali wlasnie przez zasiedzenie. Wiekszosc posprzedawala lokale > zarabiając gruba kasę,

Ktoś i z jakiegoś powodu ustalał zasady sprzedaż - powrót do uchwały jest lekturą.

> duetowi sie nie udało bo scr nie oddał lokalu.

Co to znaczy i dlaczego nie udało się - czy to była gra z urzędem i prawem ?

> Ci od groszowych czynszów wykanczaja tych co musza płacić tysiące.
                > To jest dopiero konkurencja nieuczciwa.

Nieudane uwłaszczenie w zamian niski czynsz - kto przewidywał lub nie skutki ?

> Popatrz sobie na ceny lokali w centrum.
                > Wynajmij sobie taki lokal i konkuruj z takim duetem który płacił broszury
                > czynsz od 1990 i nic ku... przez tyle lat nie zainwestował w siebie.

,,,,, powód ?????

> Skoro koch moze inwestwoac i rosnąć to dlaczego ku... duet nie mógł z
                > robic remontu?

Zmęczenie, fizyczne wypalenie i brak perspektywy współpracy i niechęć do ...?
                Normalnym jest, zakłady wypierają się wzajemnie - forma rozstania jest ważna !!
              • Gość: gość Re: Miasto idiotów IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 21:46
                Znam się zed-idioto na czynszach w mieście... mieszkam w samym centrum i kilku znajomych wynjamuje tutaj lokale.. miasto syfiaste, parszywe i nie posprzątane.. a niektórzy płacą po 50zeta za m2. Wiec twoje pyerolenie o hooy wie czym byle by se popyerdolić jest jakąś chorobą co najmniej.

Miasto zdycha, i to dość skutecznie. Krzystek z tym nic nie zrobi oprócz załatwienia sobie kilku spraw no i szwagrowi. I na tym się skończy kolejna 4 letnia kadencja ... tak jak i poprzednia. A SCR z pewnością będzie dalej istniał i dalej psuł centrum miasta... w Szczecinie staje się to normą. Chodniki do końca rozkradną czarni przybysze z kosmosu przy pomocy służb miejskich i spółek miejskich, a my będziemy powoli cofali się w czasie...
                • zed.1 Re: Miasto idiotów 13.01.11, 02:59
                  O czym ty teraz gadasz glupcze bo podobnie jak Andreas skaczesz z tematu na temat idla ciebie to, ze duet nie utrzymał sie z własnej winy jest winny każdy, ale nie prowadzący biznes.
                  • Gość: gość Re: Miasto idiotów IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 09:30
                    Akurat znam Pytlika i znam jego problemy z SCR i miastem... więc pyerdolenie od rzeczy pozostawiam juz tobie. Powiedziałes już wiele kłamstw na tym forum i próbujesz dalej robić wodę z mózgu... choć sam raczej jesteś bezmózgiem..
                    • zed.1 Re: Miasto idiotów 13.01.11, 20:24
                      To sie go zapytaj dlaczego 20 lat nie robił remontu ani nie starał sie byc konkurencyjny na rynku. I zapytaj sie jakie zyski mozna osiagnac mając lokal w sercu miasta z czynszem z lat 90tych.
                      • Gość: gość Re: Miasto idiotów IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 22:53
                        Jaki qrwa czynsz z lat 90-tych kłamczuchu???

Wiem co SCR wymagał od Pytlika... a teraz popatrz na tę pustynię z komercyjnymi stawkami, którą zarządza SCR.. jak zawsze pyerdolisz od rzeczy... i poczytaj sobie z dawnych archiwów co się działo z duetem i z pytlikiem i z scr-em, w którym pracował Andrzej R., a wg twoich twierdzeń nigdy nie pracowałw SCR...

Kto modernizuje i inwestuje jak jest cały czas szykanowany i zastraszany? Przecież o tym przy okazji innych spraw z Pytlikiem ludzie tutaj pisali..

Po prostu zed mowiąc krótka spyerdalay fałszywa kreaturo, bo kłamiesz tutaj jak najęty albo nie masz pojęcia o czym w ogóle piszesz...
                        • zed.1 Re: Miasto idiotów 14.01.11, 17:32
                          Sprawdź powstał scr i przestań robić z siebie debila. Udajesz, ze nie rozumiesz czy faktycznie za głupi jestes by rozumiec?
                          • zed.1 Re: Miasto idiotów 14.01.11, 17:33
                            Miało byc "sprawdz kiedy powstał scr".
                          • Gość: gość Re: Miasto idiotów IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 23:57
                            sam jesteś debilem... a co ma do tego powstanie scr-u? A jaka była wcześnie j polityka miasta przed scr-em??? Ten rejon miasta był fatalnie potraktowany przez UM i zamysły wydziału renowacji z którego później zrobiono str i scr były chybione ale pomysłodawcy zorientowali się za późno...
                            Wcześniej UM bździł o kwratałach norweskich zaczęto wysiedlanie ludzi, blokowanie inwestycji etc. wiec co ty pyerdloisz buraku ze wsi???

STR jeszcze w miarę szybko poradził sobie z remontami w latach 90-tych i szybko zrobił 4 kamienice, po czym bodajże Jurczyk i jego koledzy pogonili STR.. zaczął się SCR bez pieniędzy i bez żadnego kapitału inwestycyjnego... też zasługa Jurczyka.. Krzystek jest w tym jego godnym następcą...

I tak 20 lat po tym jak się zabrano za renowację tych kwartałów jest syf a kamienice tylko dla "swoich", jak ta po dawnym Duecie...
          • Gość: czy-telniczka Re: Miasto idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 15:03
            > Lokal nie był remontowany i wielkie ku... zdziwienie, ze stracił klientów.
            > Stocznia nie byla restrukturyzowana i wielkie ku... zdziwienie, ze upadła.
            >
            > Jak sie nie walczy o klienta to klient pokaze środkowy palec.

Duet - to moja też pamięć ze szkolnych lat i zakupy ciastek dla dzieci/gości itd.
            Gdy to czytam, to tak myślę czy autor tych słów kiedykolwiek i cokolwiek robił
            na własny rachunek ? - taki wytrwały i nie zmęczony realiami z dzierżawy itd.
          • andreas.007 Re: Miasto idiotów 12.01.11, 15:46
            Zed, o ile sobie dobrze przypominam, a nie chce mi sie grzebać w archiwum,
            to gdy likwidowano stocznie ja przewidywakem krach miasta, a Ty rozwój!
            Pamietam wrózylem, ze będzie tam pusto i wszystko będzie rdzewiec,
            zaś Ty widziałeś tam działalność dochodowych firm...

Czy już po tylu latach możemy podsumować kto z nas miał racje?
            Czy radzisz poczekać do 2050 roku... tylko widzisz wielu mieszkańców
            nie doczeka tego sukcesu w 2050 roku chcieliby żyć dobrze teraz.

Teraz, rozumiem z pozycji urzędnika, bo masz doskonale informacje
            o strategii miasta polegającej na ordynacji firm ze Szczecina do Goleniowa,
            za którymi to firmami ze Szczecina ubywa mieszkańców i kasy oraz inwestorów -
            można już próbować ocenić co sie stało dla miasta... no i ze jednak stocznia,
            to była sprawa prezydenta miasta, bo żywotnie dotyczyła miasta.

Naprawdę sądzisz, ze wszystko to wina głupich mieszkańców miasta Szczecina,
            a nie super zarządu i urzędników mających świetne strategie?
            Zaś inne miasta maja super mieszkańców...
            • zed.1 Re: Miasto idiotów 12.01.11, 17:14
              Gdzie masz ten krach? Używasz słów jakich nie rozumiesz. Ekonomia miasta zyska na różnorodności i juz zyskuje. Nawet z kryzysowym obniżeniem dochodów miasto sie rozwija lepiej niz za stoczni i to bedzie powoli postępować.
              • Gość: gość Re: Miasto idiotów IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 17:23
                co ty qrwa za wynalazek wciągsz zed? w UM dealerkę macie czy co??? Podaj skład albo chicaż nazwę i cenę, to codziennie se dzibanę, będziemy mieli podobne wizje...
                • Gość: czy-telniczka Re: Miasto idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 12:07
                  :)))) przed chwilą zed-a z mego niezrozumienia odpytałam ?
                  obecnie poznaję ofertę jednej z możliwych wariantów herbat/y :)))
                  wcześniej też podawanych adresem/linkiem :)))
              • andreas.007 Rozwój , to kredyty, a dochód maleje 12.01.11, 17:37
                Zed:
                "Ekonomia miasta zyska na różnorodności i juz zyskuje. Nawet z kryzysowym obniżeniem dochodów miasto sie rozwija lepiej niz za stoczni i to bedzie powoli postępować."
                ----------------

W watku o likwidacji kolejnej szczecinskiej firmy Ty Zed mówisz róznorodności?

Ppwoli postepuja i beda postepowac problemy miasta,
                albowiem to Twoje "miasto sie rozwija" jest tylko i wyłacznie efektem wzietych kredytów.
                Kredyty maja to do siebie, ze trzeba je splacac, a jak juz zauwazyles dochody miasta
                ulegaja obnizce, gdy wykorzystamy kredyty, to wtedy trzeba bedzie je splacac.
                Mieszkanców ubywa, firm ubywa, a dług zostaje... wszystko drozeje.

Zed, znałem takich biznesmenów, których dochody malały,
                to wzieli kredyt i sie wtedy rozbuchało, ale jak kredyt sie skonczył,
                to bank pukał o spłate i wtedy zaczynał sie Meksyk...
                Niestety, ale obawiam sie, ze to samo czeka Szczecin.

Wybacz, ale "rozwój" na wzietym kredycie przy malejacych dochodach...
                malejacej liczbie mieszkanców i odchodzeniu inwestorów -
                no mozna jeszcze wysprzedawac za bezcen nieruchomosci, ale jak długo.
                Wybacz, ale niech mnie to wytłumaczy jakis ekonomista,
                bo ja stary dureń jestem i nie kaman.
                • zed.1 Re: Rozwój , to kredyty, a dochód maleje 12.01.11, 20:07
                  Tobie raczej juz nikt nic nie bedzie w stanie wyjaśnić.
          • 1przeciwnik_glupoty ZED znów obraża Szczecinian 12.01.11, 16:50
            I znów obrażasz Szczecinian? Znów będziesz chamie później tłumaczył, że tylko iksińskiego obraziłeś wyzywając od gnid, psów, a nie szczecinian?

Chamie nie myty, gdyby Twój szefuncio nie przepieprzył ze 2 mln złotych na debilną, dysklektyczną megadeweloperską wizję obsranych parków, to może można byłoby mniej zdzierać z najemców albo zbudować parkingi w centrum...

Gdyby nie tyle psożytów z SCR-u i ich sukcesy remontowe, to może to miejsce tętniłoby życiem a podatki były wyższe... ale przecież urzędasy podobne do Ciebie nie wiedzą, dlaczego co roku z miasta wyjeżdzają Szczecinianie...
            ... może nie chcą być obrażani przez taki lumpenproletariat u władzy.
            • Gość: Vlad.H. Nie unos sie tak! IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 13.01.11, 21:36
              On nazywa po imieniu te niecale 50 tys ktore glosowalo na Krzystka - teraz juz nie musi sie plaszczyc i zebrac o glosy to mowi co mysli.
          • kameleonszczecin Re: Miasto idiotów 12.01.11, 20:04
            zed.1 napisał:

> Lokal nie był remontowany i wielkie ku... zdziwienie, ze stracił klientów. Stoc
            > znia nie byla restrukturyzowana i wielkie ku... zdziwienie, ze upadła.
            >
            > Jak sie nie walczy o klienta to klient pokaze środkowy palec. Do duetu nie chod
            > ziłem bo dla mnie i wielu innych wiało tam komuna i nie widziałem tam nic cieka
            > wego. Taki jest rynek. Nie umiesz isc z rynkiem to żegnaj.
            >
            > To nie miasto zabija biznes, to słaby biznes zabija sie sam.

Nie wiem czy TY jesteś tak mało inteligentny ,czy po prostu .......(wpisz tu co chcesz ) ,z dodatkiem NARCYZA . Kiedyś też trafi do Ciebie w końcu rzeczywistość , a to będzie Ciebie bardzo , bardzo bolało ( i też bardzo , bardzo dobrzeeeeeeeee ).
            • zed.1 Re: Miasto idiotów 12.01.11, 20:17
              Ja żyje w rzeczywistosci, w mojej rzeczywistości gdzie czynsze są rynkowe a nie spółdzielcze i gdzie prowadząc 20 lat lokal w sercu miasta mozna zrobic remont. Jak mając czynsz tańszy niz wszyscy dookoła nie jest sie w stanie ani inwestowac ani odkładać środków to ja nie jestem tego w stanie zrozumieć.
              Potem wielkie zdziwienie, ze scr urynkowil czynsz i boli. Ma boleć skoro inni płaca wiecej a duet nie.
          • Gość: Tomek W Re: Miasto idiotów IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 21:44
            Ja też nie byłem zadowolony, ciastka marcepanowe były zeschnięte, pączki drogie, nie ma co płakać. Pytlik był dobry za PRL-u, teraz nie przystawał.
          • Gość: Vlad.H. Nie obrazaj wyborcow Krzystka IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 12.01.11, 22:35
            choc akurat w tym moglbym sie z toba zgodzic.
    • Gość: Gość Re: Koniec Duetu w Szczecinie. Cukiernie na sprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 09:08
      Nie widze powodu zeby nie moglo byc duetu w galerii handlowej, skoro to jest najwiekszy problem.
      • Gość: as stawka od działalności gosp to ok 20zł/m.kw , IP: *.globalconnect.pl 12.01.11, 09:41
        miasto właśnie to straciło ,nie bedzie miało tego podatku jak nic w zamian tam nie powstanie.Pani wiola i pan zdzisio goscili tylko w tusty czwartek w duecie a tak to cały rok w pobliskiej biedronce się zaopatrywali wiec do kogo żal.Pan zdzisio pewnie kupił pierwsza kanapę w platanie i co z tego.A poza tym znaczna część ludzi strciła pracę w produkcji .Brak rynku pracownika spowodował spadek pensji w pozostałych zakładach a część ludzi wyemigrowała . Nie dziwię się że ludzie muszą oszczedzać i właśnie przerzucają się tam gdzie taniej czyli do dyskontów i rezygnują z usług bo najważniejsze jest opłacenie rachunków które rosną szybciej niż inflacja czyli netto kazdemu mniej zostaje swoje dorzucił do kosztów donek a to poczatek kosztów donka .Dlatego też przewiduje upadek salonów urody , taksówek ale też i zmniejszenia samochodów na ulicy czyli też warsztatów.Możliwe też będą porzucenia psów bo to też koszt.|Jedyne co bedzie się trzymać to opieka zdrowotna i edukacja pod warunkiem ze nie bedzie emigracji młodych ale ona jest nie do zatrzymania , czyli pieniądze rodziców ze szczecina pójdą do innych miast na zakwaterowanie , usługi itd.Tylko głupcy twierdzili że upadek stoczni nie zaszkodzi miastu.Fakt że proces degradacji szczecina odbywa się ewolucyjnie i dlatego nie widać tego z dnia na dzień.
        • andreas.007 Re: stawka od działalności gosp to ok 20zł/m.kw , 12.01.11, 11:23
          Zgadzam sie z Tobą.
          Miasto jest bogate bogactwem mieszkańców.
          Nie będzie lokali, firm, deptakow, dobrze grającej drużyny....
          jeżeli ludzie nie bedą mieli pieniędzy!
          To pieniądze są motorem wszystkiego...

Ludzie jeżeli maja pieniądze, jeżeli pieniądze są na rynku i w obiegu,
          to napędzają koniunkturę... niestety nie wszyscy to rozumieja.

Szczecin zacznie skunac znowu z grup zorganizowanych i dziupli,
          bo tam gdzie jest bieda rośnie przestępczość.
          • andreas.007 Re: stawka od działalności gosp to ok 20zł/m.kw , 12.01.11, 11:43
            Mam nadzieje, ze zarząd miasta już nie realizuje tej strategii,
            która wyjawil nam na forum Zed:

"Autor: zed.1 18.11.10, 01:23

Dodam jeszcze, bo moze tego nie wiesz, ze przez jakis czas obowiazywala strategia kierowania firm do goleniowa tak by rozwijac obszar metropolitarny. Jako, ze goleniow moze jest swietny dla firm, ale nie jest swietny dla mieszkancow. Malo kto chce sie przeniesc do goleniowa skoro w pol godziny moze tam dojechac. Dlatego mial on zatrudniac ludzi ze szczecina, dojezdzajacych tam do pracy. Goleniowa mialby z tego korzysci podatkowe i szczecin tez, z poszczegolnych podatkow i miejsc pracy.

Czas by dotarlo do ludzi, ze goleniowa nie jest konkurentem szczecina.
            --
            ∫t∫ε't∫in 2050
            -----------------------"
            • zed.1 Re: stawka od działalności gosp to ok 20zł/m.kw , 12.01.11, 13:27
              Stary durniu naucz sie jaka jest struktura przychodów z podatków i o co chodzi w metropolii bo robisz z siebie idiote wklejajac to ciagle bez zrozumienia.
              • andreas.007 Re: stawka od działalności gosp to ok 20zł/m.kw , 12.01.11, 14:35
                Jeżeli z miasta odchodzą firmy, to w mieście nie ma pracy.
                Zrozumiałe jest, ze ludzie wyjeżdżać bedą tam gdzie maja prace,
                bo ciagle dojrzewanie za praca to dodatkowe koszty i kłopot.
                Szczególnie przy niewielkich zarobkach.

Jak zaczynaja wyjeżdżać mieszkańcy, firm nie ma lub likwidują sie,
                to DURNIU spadają przychody miasta z jakichkolwiek źródeł -
                na początku tego budżetu już skarbnik nakazał zmniejszenie budżetu
                o 65 mln gdyż o tyle szacuje spadek dochodów miasta ze źródeł podstawowych.
                Recze Tobie, ze budżet będzie jeszcze korygowany 10 razy własnie z powodu
                braku pieniędzy - bo przychody to przychody i nie Wilno rezygnować z żadnych
                tym bardziej GLUPCZE, ze najważniejsza jest gospodarka, a wiec firmy!
                • andreas.007 wyobraźmy sobie 12.01.11, 14:56
                  Zed, wyobraźmy sobie młodego człowieka z rodzina, który mieszka Szczecinie,
                  ale prace jak tłumacz dostał w fabryce Bridgestone...
                  jak długo będzie mu sie chciało dojeżdżać do pracy codziennie.
                  Na pewno już rok temu sie przeprowadził bliżej miejsca pracy -
                  moze do Stargardu... możesz sprawdzić czy tak to działa....
                  ;)

Urzędnikom oczywiście na myśl nie przyjdzie pomyśleć.

Nie da sie wyżywić samym kawiorem i czekolada,
                  musi być także chleb i kiełbasa.
                  • zed.1 Re: wyobraźmy sobie 13.01.11, 02:47
                    Jak myslisz, ze ludziom sie chce mieszkac w stargardzie lub przeprowadzac tam to jestes naiwny. Tysiące szczecinian wali do stargardu by zaoszczędzić sobie 30min w samochodzie.
                    • Gość: czy-telniczka Re: wyobraźmy sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 12:01
                      Tych słów nie można spokojnie czytać lub wnioski wyciągnąć - pomieszałam znów ?!
              • Gość: czy-telniczka Re: stawka od działalności gosp to ok 20zł/m.kw , IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 15:12
                > i o co chodzi w metropolii bo robisz z siebie idiote wklejajac
                >to ciagle bez zrozumienia.

Czy inni idioci tez mogą poznać te teoretyczne zależności bycia metropolią ?
                :(((( zeda.1 - prawda poniosła i tu też zdenerwował :( mnie
                • andreas.007 Re: stawka od działalności gosp to ok 20zł/m.kw , 12.01.11, 15:24
                  W temacie metropolii Zed, to słabe gospodarczo miasto
                  nie moze sobie rodzic praw do bycia metropolia, a najlepiej
                  o tym świadczeń choćby wysiłki pozbycia sie z nazwy przymiotnika szczeciński.
                  Najpierw trzeba być silnym miastem z gospodarka, a wówczas inne gminy i miasta,
                  bedą chciały do silnego sie przyłączyć - o to chodzi Zed z ta metropolia.
                  To nie jest kwestia decyzji politycznej, ale sytuacji ekonomicznej!
                  • andreas.007 w temacie metropolii 12.01.11, 16:28
                    W temacie metropolii, to zauważam, ze Stargard chce pozbyc sie przymiotnika szczecinski,
                    a nawet takie Stare Czarnowo nie chciało byc częścia miasta Szczecina...
                    gdybysmy byli silnym gospodarczo ośrodkiem to moglibysmy roscic sobie
                    prawa do bycia stolica metropolii, a tak to byc moze Koszalin stworzy swoja metropolie.

Najpierw Zed, trzeba byc silnym i stabilnym miastem,
                    a potem mozna sie zachowywac jak stolica metropoli..

Najsmieszniejsze w Szczecinie i tragiczne jest to, ze za takie strategie,
                    które doprowadzaja miasto do ruiny nie odpowie zaden urzednik, nikt.
                    Po prostu dostanie inne stanowisko, jak by cos...

W biznesie niestety, jak sie noga powinie, kolego Zed,
                    to kazdy odpowiada swoim majatkiem.
                    Tak wlasnie jest z cukiernia Duet.

Natomiast nie syszałem, by jakis polityko-urzednik za swoje kretynskie decyzje,
                    w jakikolwiek sposob odpowiedział - nawet Ty Zed i wielu Tobie podobnych na tym forum
                    lansowaliscie wiele głupot, za niektore byłem tu przepraszany, to prawda,
                    ale dalej wypisujecie swoje... spoko.
                    • Gość: czy-telniczka Re: w temacie metropolii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 20:29
                      >...
                      za info :) dzięki.
                      zed,1 lansuje Floating / Sfefin 2050 - a tu zielona i dzika wyspa już istnieje :)))
                    • zed.1 Re: w temacie metropolii 13.01.11, 02:52
                      Dla ciebie zmiana nazwy to jakiś wskaźnik, dla ekonomii żaden. Stolica metropolii to najsilniejszy ośrodek, ten gdzie sa usługi, handel i kultura. Poza Szczecinem tego nie ma i "siła" miasta własnie wyraża sie w tym co oferuje okolicy.

I nie nazywaj kretynskim cos czego nie rozumiesz bo wypisujesz takie bzdury, ze kolejny raz wypada cie prosić byś wykorzystal nadmiar wolnego czasu i sie zapisał na ekonomię.
                      • Gość: czy-telniczka Re: w temacie metropolii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 12:26
                        Do takiej szkoły z życia - tu warto zaglądać :)))
                        Słowa zed.1 stały się tu wątpliwością i inspiracją dla poznania jak było/jest teraz ?!

www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Trojmiasto-metropolia-Co-to-znaczy-n32170.html
                        cyt:...."Próbowaliśmy sprawdzić, co ustawa, gdy wejdzie w życie, zmieni w funkcjonowaniu miast tworzących metropolię i sąsiadujących z nimi gmin.
                        Niestety projekt jest w ciągłej przebudowie, dlatego trudno jest ustalić
                        wiele szczegółów".

• Gość: gość stawka od działalności gosp to ok 20zł/m.kw ? NIE IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 11:54
          Kłamstwo.. scr krzyczało po 50 zł za metr kwadratowy...
          • Gość: as Re: stawka od działalności gosp to ok 20zł/m.kw ? IP: *.globalconnect.pl 12.01.11, 11:58
            hodzi o podatek od nieruchomości który idzie do miasta , najem od scr to inna sprawa. gdy ten lokal bedziebedzie bez działalności stawka spada do kilu zł.
          • Gość: gość SCR i UM wykończyły DUET... IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 12:03
            To było całkiem planowe.. Pytlik o tym gazecie nie powiedział, ale wypowiadał się wielokrotnie wcześniej na temat metod SCR, Pęchorzewskiego i osadzonego w areszcie Andrzeja R. UM temu przyklaskiwało, bo to były te same kliki...

Tak jak powiedział pan Henryk Pytlik:

- To miasto ma to do siebie, że każdego wykończy - dodaje Henryk Pytlik i ucina dalszą rozmowę.

I miasto to nie budynki, ale władze i administratorzy tego miasta, o tym mówi Pytlik...
            I znowu wraca sprawa SCR, która po wyborach ucichła... przypominam że SCR, które chciał nie jeden kandydat zlikwidować, wielokrotnie nie wyrabiając finansowo dostawał miliony z budzetu miasta! Rzecz bez precedensu i z pogwałeceniem prawa.. za to miasto i SCR możnaby już pociągnąć do odpowiedzialności karnej za niegospodarność...

Ale SCR zasłynął w wykańczaniu "nie swoich", ludzi nie z kliki miasta, Pęchorzewskiego i Krzystka... jednym z nich był Pytlik, któremu odmówiono sprzedaży Duetu i całej kamienicy narożnej... Podano mu cenę, która była nie do przeskoczenia, a później sprzedano znacznie taniej kolegom pana Schetyny i "odtrąbiono" sukces...
            • andreas.007 Re: SCR i UM wykończyły DUET... 12.01.11, 12:15
              Czesto używają dziennikarze, także my określenia "miasto",
              ale to nie o miasto nam chodzi, ale o zarząd, urzad, urzędników!

Miasto to mieszkańcy - rozpatrując sprawę powiedzmy jako czynnik ludzki tylko,
              a decyzje podejmują urzędnicy, zarząd, radni lub przez nich wybrani ludzie urzedu.
              • Gość: gość Re: SCR i UM wykończyły DUET... IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 12:17
                W tym sensie miasto oznacza mafię, mafię wyjątkowych sk*****
            • Gość: czy-telniczka Re: SCR i UM wykończyły DUET... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 15:19
              To naturalne, że wielość pośredników, brak stabilizacji w połączeniu z wizją
              zarządcy lub brakiem politycznej współpracy dla podtrzymania bytu dla historii
              - siły ducha zostały wypalone !! Pozdrawiam rzemiosło za długoletnią wytrwałość :)
    • prestidigitator70 Koniec Duetu w Szczecinie. Cukiernie na sprzedaż 12.01.11, 10:09
      Są dwie strony medalu tej 'historii"

1. Jak już ktoś zauważył wcześniej powstają galerie handlowe i jakoś tam kawiarnie działają - dlaczego więc właściciel Duetu nie poszedł ta drogą ? Taka firma jak "Koch" jakoś sobie radzi i otwiera kolejne punkty sprzedaży ... Podsumowując - może dobry był z tego Pana cukiernik, gorszy za to biznesmen ...

2. Już dawno pisałem tutaj, że śródmieście umrze właśnie z powodu braku dogodnych miejsc parkingowych . Żadne pomysły na nowe kilometrowe deptaki tego nie zmienią - nie zmienią trendu na to, ze każdy ma w tej chwili samochód i chce nim podjechać do sklepu jak najbliżej - tak jak ma to zapewnione w galeriach handlowych.
      Miasto w ogóle nie ma pomysłu na parkingi w centrum - idiotyczne płatne strefy parkowania to jak widać na przykładzie gwóźdź do trumny tego rejonu miasta. A powinno być tak, że miasto podobnie jak buduje drogi powinno budować wielopoziomowe parkingi w centrum ...

• krzysztofsf Re: Koniec Duetu w Szczecinie. Cukiernie na sprze 12.01.11, 11:40
        Masowosc produkcji ma inne wymagania niz produkcja bezposrednio pod sprzedaz.
        Zmienia sie recepture na taka, ktora zapewni dluzsza trwalosc.
    • Gość: gość Następni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 10:21
      www.24kurier.pl/Aktualnosci/Szczecin/Zadzialala-ekonomia
      Szczecin. Trzy lata temu drzwi zamknęła sławna niegdyś w mieście kawiarnia, w grudniu ub. roku mieszczące się pod nią delikatesy. Mowa o społemowskiej „Lucynce i Paulince" przy al. Wojska Polskiego w Szczecinie. Powód jest prozaiczny - interesowi na jednej z głównych arterii miasta brakowało klientów.
      • Gość: mariner Re: Następni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 17:19
        "Kto stoi w miejscu, ten sie cofa" - to odnosi sie do Pytlika i lucynki i Paulinki :)
        naprzeciw tej ostatniej powstala cukiernia "Sowa" - oni na brak klijentow nie narzekaja :)
        w krotkim czasie otworzyli filie w Auhan. "Koch" zacynal od jednej cukierni a ma ich pare.
        Od czasu swietnosci cukierni Pytlika sporo czsu uplynelo.
        • Gość: gość Re: Następni IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 17:26
          Zastój Pytlika to dzieło SCR-u.. specjalnie to robili, najpierw pogonili go z kawiarni a później robili mu koło doopy cały czas jak jeszcze cukiernia była... tam była gangsterska paranoja.
          • Gość: mariner Re: Następni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 19:18
            Wiesz, SCR mial im nowe receptury wproawdzac ? Upodobania kulinarne sa sprawa bardzo indywidualna ale dla mnie, lubiacego slodycze, Pytlik zatrzymal sie w latach 80-tych.
            Sowa przyszedl do Szczecina stosunkowo niedawno , u nas zaczynal od zera i odniosl sukces.
            • Gość: gość Re: Następni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 20:27
              Ale pyerdolisz... jak zed i inna swołocz. Pytlik piekł dostatecznie dobrze by kupowali u niego ludzie.. wystarczyło że scr sobie z nuim pograł przy pomocy dość gangsterskich metod... nie ma to nic wspólnego z jakimiś qrwa recepturami..
              • Gość: mariner Re: Następni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 22:08
                Widzisz, ja juz od lat u pytlika nic nie kupowalem bo niektore wyroby wole od Kocha a inne
                od Sowy. Pytlik byl dobry jak nie mial takiej konkurencji i tyle.
                Co do SCR i tym podobnych mam podobne zdanie do Twojego. Nie znam tez kulis dzialalnosci
                Golemow, ale wiem ze wczesniej na Walach byla kulinarna pustynia.
                • Gość: czy-telniczka Re: Następni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 12:35
                  > Pytlik byl dobry jak nie mial takiej konkurencji i tyle.

Ja myślę, że ciastko staje się smaczne, gdy z innej kuchni lub zdrowe i smaczne..bo?
    • wypedzonyzziemodzyskanych Koniec Duetu w Szczecinie. Cukiernie na sprzedaż 12.01.11, 10:54
      - To miasto ma to do siebie, że każdego wykończy - dodaje Henryk Pytlik

Uciekajcie !!!
      • Gość: Funio Re: Koniec Duetu w Szczecinie. Cukiernie na sprze IP: *.pcmedia.com.pl 12.01.11, 11:05
        Każdego wykończy uczciwego, dodałbym do słów pana Pytlika, dlatego Golema ma się tak dobrze.
      • Gość: Co zalatuje lisem Gazeta wyborcza - pierwszym grabarzem IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 11:10
        Przypomnijcie te artykuły , które zaszczuły Pytlika, doprowadzając do ruiny kawiarnie Duet.
        Chłop płakał ,że zrobiliście z niego żebraka i aferzystę, liczył się SCR ze swoimi złodziejami.
        Macie w tym swój duży udział. Siedzicie na tym grobie, tam nic nie powstanie,żadna ameryka
      • Gość: czy-telniczka Re: Koniec Duetu w Szczecinie. Cukiernie na sprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 15:23
        wypedzonyzziemodzyskanych napisał:

> - To miasto ma to do siebie, że każdego wykończy - dodaje Henryk Pytlik
        > Uciekajcie !!!
        ----
    • andreas.007 Zeby sie podnieść trzeba najpierw upaść na pysk... 12.01.11, 11:12
      " Żeby postawić na nogi zrujnowaną przez wojnę gospodarkę, należy najpierw ją zrujnować, dlatego potrzebna jest wojna domowa czy jakakolwiek inna."
      Wieniedikt Jerofiejew MOSKWA PIETUSZKI 
      ------

Znana jest taka anegdota o producencie butów, który do Afryki wysłał
      swojego zwiadowce tamtejszego rynku... a tam nikt butów nie nosi.
      Ktoś mógłby stwierdzić, ze tu na butach nie zarobi...
      ale zwiadowce powiadomił, ze tu jest dopiero olbrzymi rynek,
      bo nikt butów tu nie dostarcza.

Odnoszę podobne wrażenie co do Szczecina.
      Jak w psychologii, zmieniamy sie czy coś w naszym życiu, gdy dosiegnie nas
      jakiś kryzys, wtedy dopiero....

Być moze inwestorzy zauważa Szczecin jako pustynię,
      jak w tym raporcie zauważyli, gdzie są mozliwosci gdyż jest tylko świeże powietrze!

Moze to tedy droga...
      • exman Re: Zeby sie podnieść trzeba najpierw upaść na py 12.01.11, 12:06
        Może to zabrzmi paradoksalnie, Andreas, ale odnoszę wrażenie, że Tobie właśnie brakuje owego świeżego powietrza :) Pozdrawiam.Ex.
        • andreas.007 Re: Zeby sie podnieść trzeba najpierw upaść na py 12.01.11, 12:21
          Ex naprawdę to znana prawda, ze najczęściej musimy sięgnąć dna,
          by podjąć jakies działania zmieniające i reformujace...
          choć powinno sie zauważać problem wcześniej i reagować.

Zauwaz, ze o problemie stoczni tu naforum i w mediach wielu wypowiadalo sie,
          ze to będzie gwóźdź do trumny z napisem Szczecin... ale nikt wówczas w to nie wierzy,
          teraz dopiero co raz wiecej osob widzi, ze dzieje sie zle.
          Wówczas gdyby to zauważono i przeciwdzialano to byłoby łatwiej,
          ale widocznie musimy upaść na pysk by sie podnieść...
          nie potrafimy sie wcześniej oprzeć by nie upaść!
          • Gość: gość Re: Zeby sie podnieść trzeba najpierw upaść na py IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 13:14
            W przypadku dużego miasta zejście na dno ozanzcza nieodwracalne zmiany i pauperyzację..

PRAWDZIWY UPADEK.

Niestety w przypadku osiągania dna to nie działa tu prawo, że dno oznacza odbicie się od dna..
            Stracone szanse oznaczają stracenie szansy bezpowrotnie... takich miast na świecie nie brakuje...

Działa to tak. Miasto powoli upada, i powoli odchodzą z niego ludzie zdolniejsi. Powoli brakuje fachowej kadry ludzi kreatynych. I proces narasta coraz bardziej.

W przypadku miasta zawsze słabego ten proces się nie pojawia, ponieważ takie miasto ma stałą niską możliwość kreatywności, ale ją ma. I jeśli pojawi się ktoś zdolny w zarządzaniu miastem to zaczyna się ruch w górę a pomysły i kreatywność wzrastają.. poprawia się koniunktura gospodarka i takie miasto powoli bo powoli ale zaczyna przyciągać ludzi zdolnych.

w przypadku miasta upadającego tak nie jest. Upada bo jest źle zarządzane.. zarządzający i ich kliki nie są zainteresowani swoim końcem, a nawet potrafią zarabiać na upadku... Ludzie zdolni czy kreatywni są postrzegani i traktowani wrogo przez takich rządzących..

Następuje dalsza demoralizacja władzy, poważna korupcja i coraz bardziej szaleńcze pomysły, drogie i dobijające i tak słaby budżet... ostatecznie ta atmosfera demoralizacji niestety obejmuje wszystko i to ostatni sygnał do wyjazdu z miasta dla ociągających się czy wierzących że można coś zmienić czy odbić się od dna... Pozostaje tylko zgniła władza i dość bezwolna społeczność mieszkańców niezdolnych do wygnania hien rządzących padliną, która kiedyś była całkiem obiecującym miastem...

Porównajcie ostatnie 20 lat Rzeszowa i Szczecina.. dostateczny przykład...
            • Gość: czy-telniczka Re: Zeby sie podnieść trzeba najpierw upaść na py IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 15:28
              gość napisał(a):
              >....
              Myśl podzielam
              :) rzeczowa prosta przekazem analiza dla celu w wyborze i zachowań ludzkich.
      • Gość: bolek Re: Zeby sie podnieść trzeba najpierw upaść na py IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 12:08
        Miasto przecież nie prowadzi polityki rozwoju dla firm. Jest więcej pustej gadki niż działań.
        • zed.1 Re: Zeby sie podnieść trzeba najpierw upaść na py 12.01.11, 13:35
          Tutaj jest tylu socjalistycznych durnii, ze myślą, ze miasto prowadzi każda firmę i decyduje o najmniejszej ich sprawie. To, ze ktos moze byc słabym biznesmenem nie miesci sie im w głowie.
          • andreas.007 Re: Zeby sie podnieść trzeba najpierw upaść na py 12.01.11, 14:18
            Tak wiec w Szczecinie mamy słabych biznesmenów...
            ale za to dobrych urzędników!
            • andreas.007 Re: Zeby sie podnieść trzeba najpierw upaść na py 12.01.11, 14:23
              Zed wpływy miasta ze źródeł podstawowych spadły już na początku roku,
              jak oznajmił skarbnik o 65 mln złotych!
              Bezrobocie wzrosło o kolejny procent osiągając prawie 10 proc.
              Notuje sie wyjezdzanie szczecinian z miasta...

Oznacza to, ze mieszkańcy są do dupy....
              a urzędnicy wspaniali odnotowują sukces za sukcesem!

Tak, powinni sobie kolejne premie, nagrody i dyplomy wręczyć
              za urzędowanie z sukcesami... a mieszkańcy słabi wypad stad!
              • andreas.007 Re: Zeby sie podnieść trzeba najpierw upaść na py 12.01.11, 14:28
                To takie komunistyczne podejście....

Pan Krzystek swego czasu porównywal miasto do firmy,
                a wiec mamy firmę i dyrektora, ale pracownicy odchodzą a firma,
                traci zyski.... spada rentownosc, konrahenci idą do konkurencji,
                a Ty Zed stwierdzisz, ze to słabi pracownicy i kontrahenci to odchodzą..
                Powiem Tobie, ze to sposób myslenia urzędnika.

;)
                • zed.1 Re: Zeby sie podnieść trzeba najpierw upaść na py 13.01.11, 02:55
                  Ty jestes nawet zbyt głupi na to by sie trzymac tematu.
          • 1przeciwnik_glupoty ZED, chamie - przeproś Szczecinian 12.01.11, 16:52
            I wytłumacz, dlaczego miasto kształtuje tak warunki gospodarcze, że w tym mieście żaden duży zakład produkcyjny się nie utrzymał a budują się tylko supermarkety...

Gdzie parkingi w centrum miasta?

Gdzie sprzątane chodnik?

Gdzie ku... inwestorzy chamie i kłamco?
            • exman Re: ZED, chamie - przeproś Szczecinian 12.01.11, 21:56
              szanowny 1przeciwniku, nie oczekuj od wołu więcej niźli połci mięsa. Pozdra.Ex.
              • Gość: czy-telniczka Re: ZED, chamie - przeproś Szczecinian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 12:41
                czasem i tak trzeba, ale odbiór innych - zmieni "wykształconego" człowieka ???
              • Gość: czy-telniczka Re: ZED, chamie - przeproś Szczecinian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 12:46
                tu emocje czasem i tak trzeba napisać :
                Czy odbiór osoby przez innych ludzi - zmieni "wykształconego" i jeszcze życiem mało doświadczonego człowieka ???
                Mentalnie zed.1 przypomina mi wypowiedż w radio z-cy w temacie gos.komunalnej.
                • Gość: gość Re: ZED, chamie - przeproś Szczecinian IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 17:22
                  Trudno mowic o mentalności buraka postawionego na odcinku klaszczania każdej decyzji Krzystka i jego UM... trudno dyskutować z buraiem, który każdą sprawa przsekręca przekłamuje by pokazać że ludzie sami sobie winni..
                  Poniekąd to prawda, bo ludzie w mieście nie są na zbyt wysokim poziomie organizacji społecznej czy politycznej, również z tego powodu, że UM skutecznie rozbijał wszelką trwalszą tkankę społeczną, która była stabilna i stanowiła lokalną klasę średnią przez kilkadziesiąt lat...
                  Więc to, że taki idiota tu jeszcze grasuje i obraża ludzi, prawdziwa przybłeda spoza miasta, bo ani się tu nie urodził, ani nie wychował i miasto traktuje jak osobistą zdobycz, bez żadnych emocjonalnych związków, tak jak inni karierowicze w tym mieście patrz: Nitras i jemu podobni "spadochroniarze", jest objawem poważnej słabości miasta.. rozbitej społeczności, składającej się z wielu przybyszów spoza granic tego miasta i jego najbliższych okolic.. taka grupa jest łatwa do manipulacji i wpierania totalnych bzdur i pierdół...
          • Gość: czy-telniczka Re: Zeby sie podnieść trzeba najpierw upaść na py IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 12:38
            :)))) zaliczam się do nich z racji szkoły/wykształcenia - nigdy nie było z racji pracy :)))
    • mdn Koniec Duetu w Szczecinie. Cukiernie na sprzedaż 13.01.11, 00:33
      Duecie wróć! Ja chcę swoje ciasto!
    • czarnaowca7104 to se nie wrati:-) szczecinianie 13.01.11, 08:01
      Tam była pierwsza randka z mężęm, spotkania z koleżankami z ogólniaka na plotach, potem składkowe wypady na deser i kawę w czasie studiów....szkoda szczecinianie! Nie opluwajcie się już na forum bo to teraz nic nie da. Pewnie każdy w was ma trochę racji, konkurencja, wysokie czynsze, brak inwestycji przez właściciela ale CZY MY WSZYSCY W OSTATNICH LATACH TAM CZĘSTO ZAGLĄDALIŚMY?? Może szukaliśmy nowości ale czy lepszych, różnie z tym było, piękny szyld nie oznacza dobrej jakości i atmosfery.......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka