Dodaj do ulubionych

Kuratorium w Szczecinie do likwidacji?

26.01.11, 16:19
Według rządowego projektu szczecińskie Kuratorium ma być zlikwidowane. Jego uprawnienia ma przejąć ROJE w Poznaniu. Ustawa w takim kształcie jest nie do przyjęcia. Bydgoszcz już protestuje (bydgoskie Kuratorium do Gdańska)

wyborcza.pl/1,91446,9006682,Zwiazki_przeciw_ustawie_o_systemie_oceniania_jakosci.html
Obserwuj wątek
    • Gość: asystent to PO ma problem synekura do likwidacji IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.11, 17:26
      • Gość: nauczyciel Re: to PO ma problem synekura do likwidacji IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 18:35
        Wreszcie ktos likwiduje ten twór pożałowania godny.
        • Gość: dada Bronić miejsc pracy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.11, 20:48
          Brońmy pozycji Szczecina. Brońmy Kuratorium!
          • tsunemoto Re: Bronić miejsc pracy 27.01.11, 14:07
            To oczywista konsekwencja nowego podziału kraju na tzw. obszary statystyczne. Rozporzadzenie w tej sprawie było jednym z pierwszych wydanych przez rząd Tuska. Województwa: wielkopolskie, lubuskie i zachodniopomorskie, tworzą jeden obszar statystyczny. Z czasem należy się spodziewać konsolidacji różnych instucji w ramach tego obszaru. Łatwo się domyślić gdzie te nowe "skonsolidowane" instytucje będą miały swoje siedziby, mając do wyboru Poznań, Szczecin i Zieloną Górę (Gorzów). Takie przenosiny czekają moim zdaniem m.in. Izbę Skarbową, Izbę Celną, Komendę Wojewódzką Policji, Oddział Generalnej Dyrekcji Dróg i Autostrad a w końcu Urząd Wojewódzki. Duże firmy już budują taką strukturę np. ENEA od kilku lat ma centralę w Poznaniu. Przyjdzie nam zostać kibicami Lecha :))
            • xyz-xyz Re: Bronić miejsc pracy 27.01.11, 14:30
              Na razie ponad 40 % Szczecinian jest kibicami Platformy Obywatelskiej. Brawo matoły...
    • xyz-xyz Platforma w akcji... 27.01.11, 14:29
      Donaldo pozostawi w Szczecinie jedno okienko pocztowe, żeby Leszek miał gdzie pracować.
      • Gość: ja Re: Platforma w akcji... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.01.11, 15:36
        Bronimy
        • Gość: mgr Re: Platforma w akcji... IP: *.szczecin.mm.pl 28.01.11, 10:17
          Bronimy funkcjonariuszy PO zatrudnionych w kuratorium za pieniądze podatnika!
        • xyz-xyz Re: Platforma w akcji... 28.01.11, 11:01
          > Bronimy

Taaaa... głosując na tych szkodników z PO?
          • Gość: af Re: Platforma w akcji... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.11, 11:44
            protesty się rozszerzają na Polskę!
            • Gość: twarda wazelina Re: Platforma w akcji... IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 12:16
              I kto teraz będzie przekazywał pieniążki za pobyt wczasowy tatusia wojewody Zydorka?
              Szukamy pośrednika ?
              • Gość: belfer Re: Platforma w akcji... IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 12:21
                Ponad sto osób zatrudnionych na ciepłych posadach . Pensje bardzo przyzwoite i wszelkie prawa przysługujace nauczycielom. Czego bronic??
                • Gość: as Wszystko umieszczą w Poznaniu tak to bedzie IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.11, 13:59

a przecież mozna byłoby jedna centrale urzedniczą dać w Szczecinie , jedną w Poznaniu , jedną w ZG. A Kaczor mówił o zrównoważonym rozwoju a do szczecinian to nie docierało no to macie.Fakt że PO robi to powoli i dlatego tego tak nie widać bo degraduje miasto ewolucyjnie.w POZNANIU w PO JEST SCHENFELD wlady dzikowski, grupiński a u nas pani zaremba w kapeluszu. Jak myślicie kto ma u donka i na dworze tuskowym wieksze poważanie.
    • Gość: Ktos Re: Kuratorium w Szczecinie do likwidacji? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.11, 13:48
      A ja proponuje przeniesc do Poznania Urzad Miejski wraz z kfyfkiem i radnymi z peło.
      • anika31 Re: Kuratorium w Szczecinie do likwidacji? 28.01.11, 14:04
        No i jak zwykle nikt nie wie o co chodzi a wszyscy się rozpisują. Pewnie najbardziej pracownicy tegoż kuratorium. Spoko szyld zniknie instytucja nie.
        • Gość: Ktos Re: Kuratorium w Szczecinie do likwidacji? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.11, 14:20
          anika31 napisała:

> No i jak zwykle nikt nie wie o co chodzi a wszyscy się rozpisują. Pewnie najbar
          > dziej pracownicy tegoż kuratorium. Spoko szyld zniknie instytucja nie.

Nie moja droga, nie jestem zadnym pracownikiem kuratorium i wiem dokladnie o co chodzi. Mnie wkur... to ze wszystko ze Szczecina jest przenoszone do niewiele wiekszego Poznania. Dosłownie wszystko, instytucje, firmy i centrale firm, itd. Wytłumacz mi dlaczego ROJE nie moze powstać w Szczecinie? A moze w Poznaniu, Gdańsku itd? Przeciez Szczecin to na tyle duze miasto by nie byc pod wpływem niewiele wieksze sasiada z południu. Dlaczego ze Szczecina probuje sie zrobic wioche bez zadnych centrali firm, banków czy innych intytucji, a zasila sie juz i tak nasycony Poznań?
          • Gość: twarda wazelina Re: Kuratorium w Szczecinie do likwidacji? IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 20:16
            Kochan Magdalena jest na pierwszym miejscu do sejmu z listy PO to coś znaczy, tym bardziej ,że związana jest z edukacją . Wystarczy jej zadać to zapytajne , jest na ty z Hallową i Kudrycka to załatwi to jednym smsem
          • anika31 Re: Kuratorium w Szczecinie do likwidacji? 31.01.11, 11:51
            No cóż Szczecin leży daleko, z Warszawy to tylko LOT-em a nie wszyscy urzędnicy mogą, więc muszą jeździć pociągiem. Posłowie ziemi Szczecińskiej, liderzy lub członkowie władza nie lobbują za naszym miastem i tyle. Chłopaki z 3 miasta wiedzą jak załatwić sprawy, a my nawet nie mieliśmy kandydata na Prezydenta miasta. Należy powiedzieć otwarcie w elitach jest lichutko. Co do firm, no cóż mam zdecydowanie porównanie z Poznaniem, tu i w Szczecinie prowadziłam rekrutację na podobną pozycję, do dziś w Szczecinie nie zgłosił się ani jedne kandydat który choć trochę spełniałby oczekiwania, tam było ich ponad 30, później już nawet nie czytałam ofert...... Wiec no cóż Szczecin to moje ukochane i cudowne miasto ale dziecko na studia wyślę do Poznania.
    • Gość: Menel Re: Kuratorium w Szczecinie do likwidacji? IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 14:01
      Kuratorium interweniuje!

www.youtube.com/watch?v=M9FClIcTlAc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka