swarozyc 09.03.11, 07:37 Majtki, jak zwykle osrane, ale jak sie do kosciola jedzie, to niech ludziska widza ze mnie stac... Tak trzymac muminki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szuler666 Po co straży taka toyota? Na razie wozi blokady... 09.03.11, 07:39 no napewno do pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azserdcfgv nie lepszy Lublin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 03:30 "Lublin" by wystarczył - a i blokad by się więcej zmieściło. Odpowiedz Link Zgłoś
rr0309 Po co nam taka straż co wozi blokady... 09.03.11, 08:10 Czy ktoś widział jak ta straż pilnuje porządku? Te śmieci i kupy psie na ulicach, te zawalone błotem ulice po samochodach z budowy i te zarośniete krzakami tereny miejskie- mało interesują tą formację. ZA TO SAMOCHODY to ich konik. ZŁAPAĆ KIEROWCĘ to ich idea fix. A co obiecywano przy tworzeniu tego grona? Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: Po co straży taka toyota? Na razie wozi bloka 09.03.11, 08:15 A co ciebie obchodzą szczecińskie sprawy? Najwyraźniej Szwedzi traktują cię jak powietrze, stąd chęć zaistnienia chociażby tylko na polskim forum. Swoją drogą jestem pewny, że wulgarność (rodzice zapomnieli dać ci odrobiny kindersztuby) pokazujesz także w życiu prywatnym (oraz przy myciu szwedzkich kibli). A potem dziwić się, że na podstawie takicxh ludzi jak ty, sporo obcokrajowców myśli o Polakach jako chamach i prostakach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Po co straży taka toyota? Na razie wozi bloka IP: *.ghst.net 09.03.11, 08:20 Biedni przepracowani straznicy miejscy. Za ich ciężką pracę należy im się nawet Rolls-Royce! Odpowiedz Link Zgłoś
zachlanamorda Srasz nik miejski to taki który ma taczkę 09.03.11, 08:40 Dla sraszy miejskiej w szczecinie podstawowym środkiem transportu winna być taczka o kwadratowych kołach , a narzędziami widły i grabki do zbierania kup po psach. Natomiast ubrani winni być w kufajki i gumofilce .Taki srasznik będzie dopiero spełniał normy właściwego srasznika od kup miejskich. Co wy na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Toyota IP: 31.63.39.* 09.03.11, 08:45 zgadzam się w 100% nie potrzebny jest im taki samochód! lepiej niech się przejadą symulatorem wrc 2 osobowym, który w dodatku można nabyć od alf-rozrywka.pl taniej i ta sama satysfakcja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. odwalcie sie od strazy miejskiej IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 09.03.11, 08:49 ksiadz biskup w byle czym nie bedzie jezdzil na ryby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SM Re: odwalcie sie od strazy miejskiej IP: *.doplaty.gov.pl 09.03.11, 11:47 Straż Miejska wykonuje wiele zadań, których Policja nie wykonałaby Dlaczego ją tak krytykujecie? Blokady i mandaty to jedyne lekarstwo , które jest skuteczne bo z niektórymi ludźmi nie da się inaczej Nie pomagają pouczenia Samochodu im żałujecie? Sami rozbijacie się limuzami a tym ciężko pracującym strażnikom jednego dobrego auta pożałowaliście Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: odwalcie sie od strazy miejskiej IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 13:35 Gość portalu: SM napisał(a): > Straż Miejska wykonuje wiele zadań, których Policja nie wykonałaby Dlaczego ją > tak krytykujecie? Blokady i mandaty to jedyne lekarstwo , które jest skuteczne > bo z niektórymi ludźmi nie da się inaczej Nie pomagają pouczenia Samochodu im > żałujecie? Sami rozbijacie się limuzami a tym ciężko pracującym strażnikom jed > nego dobrego auta pożałowaliście Wstyd A niech sobie Straż Miejska jeździ nawet Bugatti Veyronem. Gdyby tylko na ulicach było widać ich skuteczność. Trzeba przyznać, że na Piłsudskiego się poprawiło pod względem parkowania, ale wiele ulic to w dalszym ciągu kocioł. Nie wspominając o parkowaniu na rondach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Tzn jakich zadan SM nie wykonalaby policja? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 09.03.11, 21:31 wymien zadania wykonywane przez SM ktorych nie wykonalaby policja a ktore wykonuje SM - klade nacisk na wykonuje bowiemy ze SM zwyczajnie ogranicza se do spraw zwiazanych z ruchem drogowym czyli bezposrednio zajmuje sie sprawam ktore leza w kompetencji drogowki i ktore gdyby to SM zajmowala sie tym czym powinna moglyby byc realizowane przez policje. Zaluje SM wszystkiego co nie jest potrzebne SM do pelnienia zadan z ktorych i tak sie nie wywiazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Tylko jeden diler złożył oferte 09.03.11, 08:59 Mam pytanie czy organizujących przetarg zwrócili sie do innych dilerów z informacja o przetargu czy zapytaniem o auto w związku z przetargiem? Czy ograniczyli sie do zamieszczenia ogłoszenia w infoludku? Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Tylko jeden diler złożył oferte 09.03.11, 09:09 MNie ciekawi te 25% za kolor. A ja głupi myslałem, że to klient wybiera sobie kolor nadwozia- a nie bierze to "co jest" ;-) W następnym przetargu będzie 25% za to że ma silnik.... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Tylko jeden diler złożył oferte 09.03.11, 10:08 Spokojnie wystarczyłaby Navara i to z wyposażeniem podstawowym do wozenia blokad. Navara ma zdaje sie zawieszenie na bazie samochodu ciężarowego - os sztywna z tyłu, wieksza paka od innych (wiecej blokad wejdzie), a cena do 100 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 wystarczyłoby dokupic przyczepke na blokady! 09.03.11, 10:29 Zreszta do wozenia blokad na akcje, które odbywaja sie bardzo sporadycznie w takim zakresie, zeby w jednym aucie musiało być 20 blokad, to wystarczyłoby dokupic zwykła przyczepke, która mozna by zostawic w miejscu akcji... a autem pozostali mogliby patrolowac miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: wystarczyłoby dokupic przyczepke na blokady! 09.03.11, 10:35 Tak wiec za te pieniadze kupiliby dwa auta osobowe dla Strazy Miejskiej plus przyczepka... Odpowiedz Link Zgłoś
czemu_ja Re: Tylko jeden diler złożył oferte 09.03.11, 11:52 Czy Navara ma największa pakę? Najdluższą ma Ranger, ale jak z szerokością to nie wiem. Wszystkie te pick-upy mają sztywny most z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Tylko jeden diler złożył oferte 09.03.11, 12:17 Zdaje mi sie, ze te modele droższe i bardziej miejskie, a wiec powiedzmy Pathfinder ma na obu osiach nizalezne wszystkich kol, moze ten Helix nie maja sztywnej osi, lecz raczej na zasadzie mc personow - bo to nie są ciężarówki raczej... ale na pewno jest Navara jedna z tańszych! Teraz nie sprawdze tego.... ale potem. Odpowiedz Link Zgłoś
czemu_ja Re: Tylko jeden diler złożył oferte 09.03.11, 20:55 hiluxy, navary, l200, rangery mają sztywne mosty i eleganckie resory piórowe. Pathfinder nie wiem, z takimi nie mam do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
1przeciwnik_glupoty antyklerykalny onanista swarożyc 09.03.11, 09:28 No cóż, swarożyc dalej ma nasrane we łbie - nie na temat i supuszcza się publicznie. Głupi niemota ekshibicjonista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Po co straży taka toyota? Na razie wozi bloka IP: *.zacheta.szczecin.pl 09.03.11, 09:32 Już na poważnie Machajski mówi, że hilux to dobre, niezawodne auto i strażnicy z pewnością będą z niego zadowoleni. Już na poważnie, to niech pan Kraśnicki powie, jak naprawdę nazywa się prezes tego stowarzyszenia: www.4x4.szczecin.pl/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=32 Błędy popełniane z nazwiskach rozmówców, to najbardziej obrzydliwy dowód braku profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: Po co straży taka toyota? Na razie wozi bloka 09.03.11, 10:02 Może niewyraźnie się przedstawił? A tak na serio: jeśli ktoś zna tego pana to i tak wie, o kogo chodzi i jak się nazywa. A kto tego pana nie zna, to i tak mu wszystko jedno, czy nazywa sie Bęcki czy Męcki (z całym szacunkiem dla pana Machowskiego!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Po co straży taka toyota? Na razie wozi bloka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 16:47 > A kto tego pana nie zna, to i tak mu wszystko jedno, czy nazywa sie > Bęcki czy Męcki (z całym szacunkiem dla pana Machowskiego!!!) Ale dla pana Machowskiego to raczej nie wszystko jedno jak się z niego publicznie kpi, a tego co zrobił pan redaktor 'Kraśniawienicki' inaczej nazwać się nie da, ciekawe co jeszcze zmienił w wypowiedzi swojego rozmówcy? Żenada, ale pan 'Kraśnianiewski' zapewne ma to w 'głębokim poważaniu'... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Po co straży taka toyota? Na razie wozi bloka IP: *.zacheta.szczecin.pl 10.03.11, 04:15 yamato.1 napisał: A tak na serio: jeśli ktoś zna tego pana to i tak wie, o kogo chodzi i jak się nazywa. A kto tego pana nie zna, to i tak mu wszystko jedno, czy nazywa sie Bęcki czy Męcki. No wybacz, ale co to za rozumowanie? Idąc tym tokiem, to: byle kretyn będzie pisał o prawie czy medycynie. Bo laikowi i tak ta wiedza jest zbędna - w potrzebie powinien pójść do adwokata czy lekarza. A fachowcowi artykuły prasowe i tak nie są potrzebne. I nadal uważam, że przekręcanie nazwisk rozmówców to skrajne chamstwo. Nota bene: błąd nadal nie jest poprawiony. Ktoś umie wyjaśnić tą notkę znad artykułu: "2011-03-09, ostatnia aktualizacja 2011-03-08 20:20"? Zaktualizowano go, zanim został opublikowany? Czy w tym burdelu zwanym GW już nawet kalendarz nie działa? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Po co straży taka toyota? Na razie wozi blokady... 09.03.11, 09:46 Tak się zastanawiam - czy przetargi można tak organizować że 25% oceny jest za taki drobiazg jak kolor auta? Czy są jakieś warunki brzegowe powyżej których przetarg można uznać za ustawiony? Nie twierdzę że jest tak w tym przypadku, to pytanie ogólne. A co do zastosowania auta - co złego w tym że na codzień terenówka po bezdrożach nie jeździ? Ma stać, jak takiej potrzeby nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
taglinda przecież to proste - 09.03.11, 10:04 tylko naprawdę wielkie auto jest w stanie pomieścić ego Panów Prawie Ale Jednak Niedorobionych Policjantów. ps. widziałem tych gamoni w akcji pod książnicą - z blokadami właśnie... jadą jak ciołki, nie umieją nim zaparkować... wobec czego wszystko, na co ich stać, to rozkraczyć się na środku i włączyć koguty Odpowiedz Link Zgłoś
levy Tak samo jest ze "zwykłymi" właścicielami SUV'ów. 09.03.11, 10:23 taglinda napisał: > tylko naprawdę wielkie auto jest w stanie pomieścić ego Panów Prawie Ale Jednak > Niedorobionych Policjantów. Piotr Machowski (a nie Machajski!), prezes tego stowarzyszenia off-road powiedział: "Szkoda by jednak było, gdyby jeździło tylko po ulicach, a mam obawy, że 95 proc. czasu spędzi w taki właśnie sposób." Powiem, że 95% SUV'ów nigdy nie dotknęło oponami nawierzchni innej niż asfaltowa. :) I kupowane są w celu "pomieszczenia ego" i mentalnego powiększenia niektórych części ciała ich właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Tak samo jest ze "zwykłymi" właścicielami SUV 09.03.11, 10:25 levy napisał: I kupowane są w celu "pomieszczenia ego" i mentalnego powiększenia niektórych części ciała ich właścicieli. --------------------------------------------------------------------- Na pewno nie "muszelki".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Tak samo jest ze "zwykłymi" właścicielami SUV IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 09.03.11, 21:34 kup sobie suva a nie zazdrosc innym - jak ktos uczciwie zarobil na suva to mnie nie meczy ze suvem jezdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Po co straży taka toyota? Na razie wozi bloka IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 13:24 "Nowa toyota ma w podobnych sytuacjach dać sobie radę. " Było helikopter kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Po co straży taka toyota? Na razie wozi bloka IP: *.nitka.net.pl 09.03.11, 14:46 24 samochody osobowe fiat albea a k. parkowanie byle gdzie nie do opanowania. Odpowiedz Link Zgłoś
cogonre Po co straży taka toyota? Na razie wozi blokady... 09.03.11, 15:14 Może od razu hummera zakupią, więcej blokad się zmieści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Na łopaty wspaniały! I na miotły. - tak myślałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 18:18 kiełdy zobaczyłem ten wózek, ale w drugiej sekundzie już wiedziałme, że biurko jest najistotniejsze w ty sużbie, no i wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwymarek Po co straży taka toyota? Na razie wozi blokady... 10.03.11, 13:16 do Kamaza zmieści się jeszcze więcej blokad, ponadto byłby tańszy od Hi-Luxa, ale poszpanować nim trudno Odpowiedz Link Zgłoś
gigiart pieniądze które idą na sm dać na policję,po co 10.03.11, 15:32 wydawać tyle kasy na bandę która tylko potrafi wystawić mandat emerytowi którego pudel idzie bez smyczy lub chować się za autami aby złapać przechodzącego poza pasami jest bez sensu. Zlikwidować sm i stworzyć więcej etatów policji!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z a rzut gorącą psią kupą to widzieli? IP: *.play-internet.pl 10.03.11, 20:12 www.liveleak.com/view?i=3d6_1299771024 dać strażnikom rękawiczki, niech rzucają w emerytów Odpowiedz Link Zgłoś
marnowac Po co straży taka toyota? Na razie wozi blokady... 10.03.11, 15:38 to na pewno nie byla udana inwestycja... Odpowiedz Link Zgłoś
mdn Po co straży taka toyota? Na razie wozi blokady... 10.03.11, 16:13 ja się ciesze, będzie można wreszcie zakładać dużą ilość blokad na parkujących na chodnikach chamów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stc1@interia.pl Re: Po co straży taka toyota? Na razie wozi bloka IP: *.na.teamspeak.net.pl 11.03.11, 11:18 no widać, że słuszną linię ma nasza władza :P Odpowiedz Link Zgłoś
czarujacy_czarek Re: Po co straży taka toyota? Na razie wozi bloka 11.03.11, 12:03 Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek jak za mało miejsca na pace na blokady IP: *.globalconnect.pl 11.03.11, 13:51 to niech sobie traktor z przyczepa kupią (albo nawet dwa) lub ekologiczne drabiniaste zaprzęgi konne Odpowiedz Link Zgłoś
bjqbjq123 Re: Po co straży taka toyota? Na razie wozi bloka 11.03.11, 23:49 drogi nabytek/sprawunek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble kochana strażo miejsko IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.11, 21:10 a jak się już nawtykasz mandacików na Rybackiej i Pogórnej to odwiedź tym pięknym samochodem tak zwany dworzec minibusów; zaśmiecony plac z ruiną, w której kot boi się wyszcz.... W strategicznym miejscu Szczecina. Budynek obok też nam chluby nie przynosi. Za to bank i kościół wyglądają coraz ładniej. Odpowiedz Link Zgłoś