Dodaj do ulubionych

13 sfer sztuki współczesnej (dla każdego)

17.03.11, 12:08
Klub XIII Muz jest od dawna na dnie, może lepiej Roguszka wypowie się na temat knajpy w swoim przybytku, co się tam dzieje, jak idą procesy o odszkodowania, ile trzeba dopłacić do jego pożal się Boże imprez, a za tym stoi jak zwykle Don Pedro Carramba czyli szwarc charakter, restaurator i karateka w jednym, to pod niego ktoś włożył ciężki szmal w remont restauracji, aby teraz sprzedano to dzierżawcy Wałów. A Roguszka i jego wydatkami winna się zająć prokuratura, z Muz zrobiono chlew i tandetny punkt wymiany używanych ciuchów, na tyle intelektualnie władze klubu sięgają, już od dawna w progach Klubu nie widziano kogoś znamienitego, chyba, że chwyciła go nagła potrzeba i wstąpił aby się odlać.
Obserwuj wątek
    • merenptah 13 sfer sztuki współczesnej (dla każdego) 17.03.11, 12:13
      To publiczne pieniądze idą na takie gó...?
      • Gość: Matołek 13-te dno IP: 212.14.62.* 17.03.11, 13:36
        Fajna posada ten szefo klubu, chyba za rok zorganizuje zbiorowy seks lub party dla onanistów, a UM nic nie widzi zdrożnego w takim działaniu, zupełne dno, upadek kompletny.
        • Gość: Misio Re: 13-te dno IP: *.pcmedia.com.pl 17.03.11, 13:38
          a może jeszcze pokaz jedzenia kupy, taniec brzucha
    • blechtrommel Sztuka dla ludzi! 17.03.11, 14:16
      E, co to za sztuka... Sztuka to ja rozumiem Matejko Jan obraz "Bitwa pod Grunwaldem". Gdzie widać jak Polak Niemca tłamsi, wielki mistrz krzyżacki Ulrych won Judingen pada pod naporem oręża polskiego. Od tego jest sztuka żeby pokazywała wielkość Narodu. I ma cieszyć oko.
      Jak u mnie na przykład w domu - jest taki obraz: piękny wiosenny krajobraz, w oddali góry z ośnieżonymi szczytami, a bliżej strumyk płynie przez polankę, z obu stron drzewa. Na polance wielki piękny jeleń, podszedł do wodopoju.

Przy takim arcydziele to aż chce się usiąść i popatrzeć, spokój jakiś człowieka ogarnia. Widać rękę artysty.

Albo w drugim pokoju mam taki obraz marszczony - czarny, żeby nie było że ambitnej sztuki nie doceniam, nie tylko to co jasne. Księżyc obsypany srebrnym pyłkiem jak śnieżkiem. Na ziemi drzewo. Koło drzewa kamienie się świecą na srebrno. Obok stawek, też pobłyskuje.
      No, i to jest sztuka.
      • Gość: Co zalatuje lisem Re: Sztuka dla ludzi! IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 14:41
        Widzisz blachtromel jakie ładne obrazki masz w domu, kupiłeś sobie i teraz podziwiasz .
        Roguszko z Olszewskim też wieszają sobie różne odchody, ale za nasze podatki, jakoś nie chcą wziąć przykładu od ciebie. Wolą grabić i defraudować nasze budżetowe. 300tys długu z tamtego roku.
        Ja osobiście na ścianie bydynku rozciągnąłbym nefrologa Tomcia Jarmolka, ofermę platformianą , który jest twórcą i pomysłodawcą tego szmaba . Do paszczy wsadziłbym mu kanalizację i niech wypróżnia sie na oszalałego z zachwytu Krzystka z Soską, taki metabolizm organiczny.
        To byłoby wydarzenie performenskie 13 sphere
        • Gość: ik Re: Sztuka dla ludzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 15:57
          ja po prostu nie dźwigam tej "sztuki" - jakieś wymózgi i tyle! tak samo jak z tą śmierdzącą bramą w plstiku - tyle energii i wmawiają nam że to sztuka - to chyba już ta rzeczka i te jelonki lepsze.........
        • Gość: Jawnuta Re: Sztuka dla ludzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 16:10
          Gość portalu: Co zalatuje lisem napisał(a):

> Widzisz blachtromel jakie ładne obrazki masz w domu, kupiłeś sobie i teraz podz
          > iwiasz .
          > Roguszko z Olszewskim też wieszają sobie różne odchody, ale za nasze podatki, j
          > akoś nie chcą wziąć przykładu od ciebie. Wolą grabić i defraudować nasze budżet
          > owe. 300tys długu z tamtego roku.
          > Ja osobiście na ścianie bydynku rozciągnąłbym nefrologa Tomcia Jarmolka, ofermę
          > platformianą , który jest twórcą i pomysłodawcą tego szmaba . Do paszczy wsadz
          > iłbym mu kanalizację i niech wypróżnia sie na oszalałego z zachwytu Krzystka z
          > Soską, taki metabolizm organiczny.
          > To byłoby wydarzenie performenskie 13 sphere

Czuję pozew, a nawet 5.
          • Gość: Co zalatuje lisem Re: Sztuka dla ludzi! IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 19:35
            Za "Ofermę"? Niech udowodni ,że nie jest ofermą, ile tam ludzi na niego zagłosowało?
      • Gość: ggoot Re: Sztuka dla ludzi! IP: *.szczecin.mm.pl 17.03.11, 23:21
        Zajefajne!masz super obrazy,ja też jestem koneserką taakich arcydzieł.A ile masz pokoi,bo jeszcze parę musisz kupić....Pozdrawiam.
        • Gość: czy-telniczka Re: Sztuka dla ludzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 17:06
          > Zajefajne!masz super obrazy,ja też jestem koneserką taakich arcydzieł.A ile mas
          > z pokoi,bo jeszcze parę musisz kupić....Pozdrawiam.

:))))) ja podobny sentyment mam i nadal na ścianie zachowałam - skala 1:4/5

Stanisław Wyspiański
          CARITAS
          pastel 198x82,5 cm 1904 rok.
          MUZEUM NARODOWE W WARSZAWIE
          fot. Jerzy Myszkowski
          Made in Poland

:) pozdrawiam
    • lemisiaque Re: 13 sfer sztuki współczesnej (dla każdego) 17.03.11, 14:19
      Co znaczy "13 sphere"?
      • Gość: . Re: 13 sfer sztuki współczesnej (dla każdego) IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 19:14
        lemisiaque napisał:

> Co znaczy "13 sphere"?

Jak to - co? Kasa, misiu, kasa...
        • Gość: kiełbaska A ten się pospieszył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 19:34
          forum.gazeta.pl/forum/w,70,123321147,123321147,Zarabal_psa_siekiera_stanie_przed_sadem.html
          • Gość: . Re: A ten się pospieszył IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 19:38
            >A ten się pospieszył

Performance?
            • Gość: kiełbaska Re: A ten się pospieszył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 19:41
              Masz kwalifikacje na krytyka sztuki!
              • Gość: kiełbaska Re: A ten się pospieszył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 19:42
                A dgyby mu zabrać siekierę?
                • Gość: . Re: A ten się pospieszył IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 19:50
                  Gość portalu: kiełbaska napisał(a):

> A dgyby mu zabrać siekierę?

To byłby to nurt minimalistyczny w sztuce współczesnej...
                  • Gość: kiełbaska Re: A ten się pospieszył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 21:11
                    No, tak i powaznie brzmi. Nadaje się na tytuł artykułu!

A gdyby iść dalej i raczej zabrać psa?

Odpowiesz prawidłowo i masz mój głos w wyborach.
                    • Gość: . Re: A ten się pospieszył IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 21:53
                      > A gdyby iść dalej i raczej zabrać psa?

Byłby to bezpsizm.
                      • Gość: kiełbaska Re: A ten się pospieszył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 22:29

Dzięki za uświadomienie jak powstają kierunki w sztuce.

Masz dwa głosy!!
    • Gość: 13 Re: 13 sfer sztuki współczesnej (dla każdego) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 17:58
      chlew to masz u swojej mamusi. Jeżeli sponsoruje ich BMW z Warszawy a Ministerstwo daje po raz trzeci kase (a mało komu daje) to raczej nie na chlew. Przestań pić to Cie może Roguszka jeszcze zatrudni. Odszkodowania to oni dostają, nie czytasz gazet? 13muz wygrywa wszystkie sprawy, o knajpę też. No i poczytaj program a nie przypiąłeś się jednego punktu.
      • Gość: &&& 13 szpara&roguszki IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 18:20
        łysy oddałeś 300tyś złotych pożyczki na roztrwonienie obrzydliwej akcji Glamour z tamtego roku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka