Dodaj do ulubionych

"Opieszała kampania"

IP: 80.51.242.* 06.05.04, 21:53
Z dzisiejszej "Kroniki" TVP3:

"Kampania referendalna w sprawie odwołania Mariana Jurczyka ze stanowiska
prezydenta Szczecina, choć od dawna zapowiadana - nie ruszyła. Zgrzyta między
niektórymi członkami Komitetu Referendalnego, a tymi, którzy mieli za
kampanię zapłacić. A referendum już 23 maja.

Najpierw w pierwszej, potem w drugiej połowie kwietnia, potem na początku
maja. A teraz już nie wiadomo, kiedy ruszy w Szczecinie kampania
referendalna. Nie wszyscy potrafią się porozumieć. Np. Robert Krupowicz z
Komitetu twierdzi, że przesłał partiom projekty. Sławomir Nitras, PO, mówi:
dostaliśmy jedynie cenniki. Arnold Siwy ze stowarzyszenia Teresy Lubińskiej,
która chce kandydować na prezydenta miasta, deklaruje: będzie program
kampanii - będą pieniądze. Nitras dodaje: pieniądze będą, kampania też, ale
krótka i intensywna. Komitetowi nie udało się zdobyć pieniędzy od
biznesmenów. Jak się dowiedzieliśmy, biznesmeni nie chcą dawać pieniędzy na
coś, co ich zdaniem się nie uda. Platforma Obywatelska i Stowarzyszenie
Teresy Lubińskiej nie wykluczają, że część pieniędzy przeznaczą na kampanię
wyborczą własnych kandydatów."

Koniec cytatu. Koniec złudzeń? to losy referendum zależą od takich dwóch
geniuszy, jak Nitras i Siwy? To oni zadecydują o przyszłości Szczecina? O tym
pierwszym z litości nie wspomnę, ale tego drugiego widziałem już kiedyś, jak
sposobił się do kampanii i jak wyliczał koszty. Aż dziw, że facet mieni się
specjalistą-ekonomistą.
I inne znamienne słowa: "biznesmeni nie chcą dawać pieniędzy na coś, co ich
zdaniem się nie uda". Obawiam się, że znaleźli sobie mniej ryzykowną
inwestycję - nowy jurczykowy układ.
Przy okazji, pięknie to świadczy o politykach. Powiedzą: zbierajcie podpisy,
załatwcie referendum, zróbcie kampanię referendalną, przyjdźcie zagłosować i
jeszcze zagłosujcie, jak trzeba. A my potem powiemy, że to nasza zasługa. A
jak się nie uda, to będzie dowód na to, że Szczecinianie to banda kretynów i
zasłużyli na takiego prezydenta. A mogliście przecież głosować na Genialną
Lubińską albo Masłowską Znikąd. Czy ktoś jeszcze ma jakieś wątpliwości?

pismak_logowany@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • piotr33k2 Re: "Opieszała kampania" 06.05.04, 22:01
      jeżeli chodzi o tzw.biznesmenów to wydaje mi się że zadziałał tu układ łódzki.
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: "Opieszała kampania" IP: *.ksiazat.v.pl 06.05.04, 22:13
        jezeli chodzi o prywatne referendum to wydaje się że zadziałał tu układ kolesi.
        • piotr33k2 Re: "Opieszała kampania" 06.05.04, 22:27
          że ty pażdziochu jesteś w prywatnym układzie jurczykowsko-sld -owskim to my
          wszyscy juz dawno wiemy.
          • Gość: Marian Pażdzioch Re: "Opieszała kampania" IP: *.ksiazat.v.pl 06.05.04, 22:45
            gdyby to napisał jakiś czarny dziurawy człowiek nie dziwił bym się. ale że to
            tobie umysł tak się spłaszczył to, to chyba świat się kończy, dotychczas
            uważałem cię za człowieka myślącego. jednak może to chwilowa niedyspozycja
    • Gość: student Re: "Opieszała kampania" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 08:02
      kretyński komentarz
      źle to świadczy o szczecińskich biznesmenach że pasuje im złodziejski układ z
      Jurczykiem a nie pasuje aby miasto się rozwijało
      tacy ludzie powinni być popędzeni ze swoimi krzywymi interesami gdzie pieprz
      rośnie a interesy powinni robić po prostu najlepsi
      piamak broni komunistycznego układu Jurczyka do bólu
      nic dziwnego bo część pismaków z tego układu także żyje widocznie ten pismak też
      a co do kasy na referendum to dziwię się że ci wszyscy którzy popierali to
      referendum na forum teraz nie chcą ruszyć kieszenią
      ja ruszyłem i przelałem 300 zł innym także polecam warto włączyć się w tę akcję
      a o politykach którzy rozpoczęli akcję referendalną dobrze świadczy że tej kasy
      nie mają zbyt dużo
      bo skąd wielka kasa w polityce
      z przekrętów w pieniądzach publicznych

• Gość: Marian Pażdzioch Re: "Opieszała kampania" IP: *.ksiazat.v.pl 10.05.04, 08:05
        zamiast pisać to czego sam nie rozumiesz, nie poszedłbyś lepiej pojezdzic
        rowerkiem dziecko?
        • Gość: student Re: "Opieszała kampania" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 08:16
          nie
          muszę czuwać
          aby hieny szakale i sępy nie rozrywały Szczecina na strzępy
          • Gość: Marian Pażdzioch Re: "Opieszała kampania" IP: *.ksiazat.v.pl 10.05.04, 08:21
            jak chcesz, skoro mama pozwala. ale czy tata o tym wie? bo jeśli nie to może
            być pasowanie.
    • blackexit Re: "Opieszała kampania" 07.05.04, 08:53
      tvp 3 to tuba sld. jak sld najpierw oglosilo ze popiera to w kronice tylko
      pochlebne komentarze jak teraz sld juz nie popiera referendum a jednoczesnie
      chce walczyc z platforma w wyborach do PE to juz tvp kopie po ostkach. to 1. 2.
      rzeczywiscie mogloto by ruszyc troszke sprawniej. jesli ma byc malutka
      kampanijka zaraz przed referendum to moim zdaniem oczywistym jest ze samii
      organizatorzy nie wierza w jej sukces i wlasnie brak wiary polotu i entuzjazmu
      widzany na poczatku wbije kolek w serce referendum. pozdrawiam blackexit
    • absztyfikant fakty sa takie, jakie sa 07.05.04, 10:23
      A jesli tak dalej pojdzie, to okaze sie, ze radny Slowacki ze swoim pryncypalem
      zatriumfuja.
      • Gość: XYZ z lenistwa nie chcę powtarzać IP: 212.14.0.* 07.05.04, 10:49
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=12470338&a=12471747
      • Gość: olo Re: fakty sa takie, jakie sa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 10:50
        i ty razem z nimi. Bo niby udajesz zaangażowanie a jednocześnie gdzie możesz to
        pdsrywasz. Kase bna konto komitetu wpłaciłeś? Nie? to zamknij pysk.
      • Gość: XYZ hi hi hi IP: 212.14.0.* 07.05.04, 10:57
        Absztyf jeszcze troszkę a zaczna na ciebie mówic SLDowski mołojec. Witaj w
        klubie:)))))))))
        • absztyfikant Re: hi hi hi 07.05.04, 11:00
          Zadna ujma. Zalezy tez co sie w tej partii robi. Ja wiode szczesliwe
          bezpartyjne zycie, co nie znaczy, ze nie znam wielu politykow. Absztyfikant
          jako taki nie ma zdolnosci do czynnosci prawnych, wiec pieniedzy wplacic nie
          mogl.
          • Gość: XYZ zatkało mnie IP: 212.14.0.* 07.05.04, 11:06
            Zadna ujma. Zalezy tez co sie w tej partii robi.

Mówisz o SLD?????????????? Absztyf czy aby nie pociągnąłeś tego "ginu z
            tonikiem". Czy może to moja przepita mózgownica coś poprzekręcała?:))
            • absztyfikant Re: zatkało mnie 07.05.04, 20:18
              Juz tlumacze. Taki pan Lutek Iksinski, zapisal sie do SLD, bo myslal, ze
              dostanie prace. Naiwny byl, bo to raczej szwagier i inni znajomi krolika
              dostaja zwykle robote, ale skad mial wiedziec. Dlaczego niby mialoby to ciazyc
              na jego zyciorysie ?

A teraz taki Mariusz Lapinski (szczecinianin zreszta) czy tow. Jaskiernia. To
              juz z kolei inna bajka. Ja mysle, przewrotnie rzecz ujmujac, ze to raczej tacy
              jak oni ciaza na zyciorysie SLD...
              • Gość: XYZ Re: zatkało mnie IP: 212.14.0.* 10.05.04, 13:29
                Uważasz, że tylko tacy są w SLD? Albo karierowicze albo aferzyści? Mylisz się.
                Są tez tacy co przyszli do SLD mając pracę i niczego nie oczekują. Chcą
                pracowac na rzecz lewicy. Niestety gówna przyklejają się do każdej partii.
                Myślis, że w PiS jest inaczej? Że tam sami ideowcy? Zobacz na taka panne Kujath
                (teraz chyba za mąż wyszła). Pamiętam ją z zadym pod Pomnikiem Czynu Polaków.
                Obdartus i kocmołuch. A teraz? Wilece ą ę Pani Asystent, w drogich ciuszkach.
                • absztyfikant Re: zatkało mnie 10.05.04, 13:34
                  No przepraszam, ale to Leszek Miller bajdurzyl o podatku liniowym, jak to sie
                  ma do lewicowego postulatu podatkow progresywnych ?

Moglbym takich paradoksow wiele wymienic, ale mi sie nie chce.

Nie uwazam, ze w SLD wystepuja tylko tacy ludzie jakich odmalowalem powyzej. To
                  pewne uproszczenie. Jest tez wielu ideowych, ale sa w mniejszosc, albo juz w
                  SdPl.

Przy pkazji przylapalem Cie na kolejnym klamstewku. Przypomnialo mi sie w
                  koncu. Autorka hasla o tym, ze "SLD to partia, ktorej wolno mniej" byla Ewa
                  Milewicz, a nie Monika Olejnik. Ufff...
                  • albert_c Re: zatkało mnie 10.05.04, 13:37
                    Absztyf, nie przypomnailo Ci sie, a przeczytales to w artykule, nie napisze
                    czyim bo sie zaraz odezwa liczni malkontenci tego zacnego czlowieka:))))))
                    swoja droga swietny tekst:))))

pozdrawiam,
                    albert_c

----
                    „We wszystkim jesteśmy tylko mniej – więcej”
                    • absztyfikant Re: zatkało mnie 10.05.04, 13:44
                      A ja obstaje przy tym, ze mi sie to przypomnialo, bo od pocztaku wiedzialem, ze
                      nie byla to Olejna. Co do artykulu rzeczywiscie swietny, polecam zwlaszcza
                      ostatni akapit. Swoja droga, kupiles Albercie moze ksiazke autorstwa tego
                      dzentelemena, ktora mialem okazje Tobie rekomendowac prtzy okazji dnia ksiazki?
                      • albert_c Re: zatkało mnie 10.05.04, 14:04
                        jeszcze nie. zakupy ksiazek to w moim domu zawsze pojscie na kompromis z moja
                        zona:))) wiec tym razem zdecydowalismy sie na zakup beletrysktyki, ale mam na
                        uwadze Twoje polecenia i zapewniam ze wczesniej czy pozniej nabede ta ksiazke.
                        a jak zona uslyszla ze chce kupic Lisa to zagrozila eksmisja:)))))
                        kompromisem okazala sie ksiazka dona browna 'kod leonardo da vinci' - zreszta
                        swietna:)
                        ostatni akapit...musialem siegnac po lekture. godny polecenia i zapamietania.
                        mi osobiscie ten artukyl duzo wyjasnil i ze sie tak wyraze - rozswietlil w
                        czynach poprzednich tego dzentelmena, ktore czasem byly dla mnie zupelnie
                        niezrozumiale.
                        w zwiazku z tym czytajac ten artykul takze sobie przypomnialem autora tychze
                        slow:))))
                  • Gość: XYZ Re: zatkało mnie IP: 212.14.0.* 10.05.04, 14:28
                    Tak właściwie to autorem tego hasła jest sam Adam I Wielki, a białogłowy tekst
                    powtarzały. Olejnikowa na pewno, Milewiczowa nie wiem. (i nie jest to "kolejne"
                    a wciąż to samo )

Co do podatku liniowego Millera. Myśleli chłopcy, że w ten sposób odbiorą głosy
                    Platfusom. A tu dupa blada, oddali głosy Samejbronie.

Bezideowców w SLD dawno nie ma. Zasilili Platformę (ciu bardziej liberalni) i
                    Samąbronę (ci bardziej skundleni).
                    • Gość: Ana Re: zatkało mnie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 14:38
                      nieprawda,xyzecie...bezideowców jest w sld nadal baaardzo wielu(oczywiście nie
                      tylko tam)...tow.jaskiernia na przykład...
                      • Gość: XYZ Re: zatkało mnie IP: 212.14.0.* 11.05.04, 13:05
                        I tu się mylisz kolezanko Ano. Jaskiernia jest jednym z bardziej
                        ideowych "aparatczyków". Nie podzielam jego ideałów, co nie zmienia faktu, że
                        jest ideowcem. A przyklejanie mu "skórki" aferzysty jest niczym nie
                        uzasadnione. Kiedyś zdaje się tłumaczyłem, że afera automatowa to pic na wodę
                        fotomontaż. Przejrzyj ustawę o grach i zakładach wzajemnych, to zrozumiesz
                        dlaczego. Dz.U. 04. Nr 4. poz. 27.
    • Gość: zażenowany "Opieszała kampania" - i już 2 kłamstwa Pismaka IP: 195.116.92.* 07.05.04, 16:38
      1. Nie ma żadnej kampanii:))
      2. Nie może ona być opieszała skoro jej nie ma.

A Jurczyk wygra referendum. Niestety. Ale "POPiS" (marny popis) i Od Nowa
      Polska Ludowa dają d...
      • Gość: Pismak Re: "Opieszała kampania" - sprostowanie IP: 80.51.242.* 10.05.04, 03:37
        Sprostowanie Drogi Zażenowany:
        "Opieszała kampania" to tytuł informacji z "Kroniki" TVP. Stąd cudzysłów w
        temacie postu.
    • Gość: antyknajak Dlaczegóż to , dlaczegóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 18:30
      >Komitetowi nie udało się zdobyć pieniędzy od
      > biznesmenów. Jak się dowiedzieliśmy, biznesmeni nie chcą dawać pieniędzy na
      > coś, co ich zdaniem się nie uda.
      A dlaczegóż to dlaczegóż panie i panowie biznesmeni mają dawać pieniądze na
      referendum. Płacą podatki ? Wystarczy. Co najwyżej mogą wspomóc darowizną
      biedne placówki oświatowe.
      Jeżeli wyłożą pieniądze to z jakiego powodu ?
      • dyrgosia Re: Dlaczegóż to , dlaczegóż 08.05.04, 10:59
        Gość portalu: antyknajak napisał(a):

> >Komitetowi nie udało się zdobyć pieniędzy od
        > > biznesmenów. Jak się dowiedzieliśmy, biznesmeni nie chcą dawać pieniędzy n
        > a
        > > coś, co ich zdaniem się nie uda.
        > A dlaczegóż to dlaczegóż panie i panowie biznesmeni mają dawać pieniądze na
        > referendum. Płacą podatki ? Wystarczy. Co najwyżej mogą wspomóc darowizną
        > biedne placówki oświatowe.
        > Jeżeli wyłożą pieniądze to z jakiego powodu ?

Wyjątkowo trafne stwierdzenie.

Jak zwykle wszystko rozbija się o pieniądze.....
      • Gość: student Re: Dlaczegóż to , dlaczegóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 19:16
        Gość portalu: antyknajak napisał(a):

> >Komitetowi nie udało się zdobyć pieniędzy od
        > > biznesmenów. Jak się dowiedzieliśmy, biznesmeni nie chcą dawać pieniędzy n
        > a
        > > coś, co ich zdaniem się nie uda.
        > A dlaczegóż to dlaczegóż panie i panowie biznesmeni mają dawać pieniądze na
        > referendum. Płacą podatki ? Wystarczy. Co najwyżej mogą wspomóc darowizną
        > biedne placówki oświatowe.
        > Jeżeli wyłożą pieniądze to z jakiego powodu ?

z tego powodu że powinni poczuć odpowiedzialność za Szczecin
        z jednej strony jęczą że w Szczecinie bieda i kiepsko im idzie a z drugiej
        strony żałuja grosza na odwołanie szczecińskiego szkodnika
        a może jest tak że tym biznesmenom pasuje Marian Jurczyk
        może szczeciński biznes to oszustwa i przekręty
        może szczecińscy biznesmeni wolny rynek rozumieją jako sytuację gdzie wygrywają
        firmy z najlepszymi układami a wcale nie najlepsze
        a może szczeciński biznes powiązany w większości z SLD ma w nosie pozostałych
        mieszkańców miasta a chodzi tylko o kasę
        nie da się robić dobrych długoterminowych biznesów w słabym mieście w słabym
        srodowisku
        po to aby wygrywali w biznesie naljlepsi należy skończyć z zakulisowym
        rozdawaniem kontraktów i zleceń
        a jest to możliwe tylko wtedy gdy Szczecin będzie miał dobrego gospodarza
        właśnie dlatego biznes powinien wspomóc kampanię referendalną
        jeżeli są to prawdziwi biznesmeni i jeżeli naprawdę a nie tylko w deklaracjach
        zależy im na naszym mieście
        • Gość: antyknajak Re: Dlaczegóż to studencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 21:05
          Student. Masz dziś zły dzień. Nie będę Cię męczył.
          Natomiast opisana przez Ciebie sytuacja czyli dawanie pieniędzy na odwoływanie
          i powoływanie polityków to właśnie jest wprost definicyjna korupcja polityczna.
          Miłej niedzieli
          • Gość: student Re: Dlaczegóż to studencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 00:06
            bzdury
            cholera idiotyczne bzdury
            dawanie pieniędzy poprzez oficjalne wpłaty na komitet referendalny to akt
            wzięcia odpowiedzialności za Miasto
            to działanie uczciwe i jednoznacznie skierowane na zmianę sytuacji w mieści
            a kto ma wpłacać te pieniądze jeżeli nie biznesmeni
            nauczycielki pielęgniarki przedszkolanki czy motorniczy
            jaka korupcja idioto jeżeli sa to działania formalne i zgodne z prawem
            a skad komitet referendalny ma wziąć kasę na kampanię referendalna
            to chyba logiczne że ze zrywu tych którzy uważają że Jurczyk szkodzi temu
            miastu i należy go natychmiast odwołać aby nie pogłębiać zapaść
            ja rozumiem że SLD i ludzie związani z SLD będą robili wszystko aby uwalić
            referendum bo im Jurczyk nie przeszkada
            powiem więcej dla nich Jurczyk jest wymarzonym idiotą za plecami którego mozna
            robić swoje pokręcone interesy

• Gość: antyknajak Re: Dlaczegóż to studencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 06:36
              Akt wzięcia odpowiedzialności za miasto to byłby wpłaty np : na Biuro
              Przedstawicielskie Szczecina w Berlinie, na dom dziecka itp.
              Nie dyskutuję dalej skoro jestem idiotą. Nigdy się nie obrażam ale nie lubię
              dyskusji z "wysokociśnieniowcami"
    • absztyfikant czyżby ? 08.05.04, 16:56
      www.radio.szczecin.pl/serwis_informacyjny/pliki/2004-05-07_1083911602.mp3
      Prawomocne skazanie Jurczyka oznacza dla niego pozegnanie sie z fotelem
      prezydenta w ciagu 30 dni od uprawomocnienia sie wyroku. Jednak Jurczyk bedzie
      sie odwolywac, to pewne.

A moze KRS czeka na ten wyrok... To moze byc jednak pyrrusowe zwyciestwo...
      • Gość: Pismak Re: czyżby ? IP: 80.51.242.* 08.05.04, 17:14
        Chodzi o altankę? Nie wierzę, że zostanie skazany za altankę. I coś mi się
        widzi, że KRS tak przemyślanej strategii nie ma.
        • absztyfikant Re: czyżby ? 08.05.04, 21:15
          Kiedys tak gardlowali na forum... Moze sie odezwa....
    • Gość: takisobieredaktor Re: "Opieszała kampania" IP: *.szczecin.mm.pl 09.05.04, 17:56
      Mialem okazję obserwować pierwsze spotkanie, na którym zawiązał się KRS.Od razu
      się pokłócili o jakieś pierdoły. To zadna nowosc, ale przecież platforma, pis,
      od nowa czy sld mają zupełnie różne interesy i wcale nie chodzi tu o interesy
      mieszkanców. Dla nich nie jest wazne czy uda sie odwolac jurczyka, ale kto z
      nich moglby zajac jego miejsce. A do tego jeszcze przy komitecie kręcą sie byli
      poslowie, radni itp., których dziś nikt juz nie wybiera. Nie zdziwiłbym sie
      gdyby komitet zdążyl się jeszcze przed referendum rozwiązać....
    • Gość: Zapraszam woterk, 13:45 kampania rusza :) IP: 80.48.19.* 10.05.04, 13:33
      We wtorek, 11. maja odbędzie "show" pod Urzędem Miasta przeciw prezydentowi
      Jurczykowi. Zapraszamy wszystkich na godz. 13:45 pod fontannę na Jasnych
      Błoniach (na tyłach Urzędu Miejskiego), tam zbieramy się i ruszamy pod Urząd
      Miasta.
      Przyjdź, a jeśli nie masz czasu - prześlij tę informację swoim znajomym!
      • wesolyromek2004 wolę komedię romantyczna. Dobrze sie kończą 10.05.04, 21:02
        Gość portalu: Zapraszam napisał(a):

> We wtorek, 11. maja odbędzie "show" pod Urzędem Miasta przeciw prezydentowi
        > Jurczykowi. Zapraszamy wszystkich na godz. 13:45 pod fontannę na Jasnych
        > Błoniach (na tyłach Urzędu Miejskiego), tam zbieramy się i ruszamy pod Urząd
        > Miasta.
        > Przyjdź, a jeśli nie masz czasu - prześlij tę informację swoim znajomym!
        Przepraszam ale nie przyjdę. Wpadnę do multikina na jakąś komedię romantyczną.
        Lubie spektakle, które sie dobrze kończą i mają sens. Poza tym uwielbiam dobrą
        reżyserię.
        Uważajcie aby w przeciwną stronę nie odbywał sie akurat marsz stoczniowców .
        • ja_aska student 11.05.04, 14:47
          dziwny z ciebie student. Chyba, że jesteś wszechpolak z politologii. czyli
          czytać potrafisz ale zrozumieć już nie. czemu obrażasz pismaka skoro on tylko
          zadał pytania?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka