Dodaj do ulubionych

Maturalny przeciek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 08:41
jesli tak to niech powtarzają ci co to pisali ten temat. Oraz refleksje ,
jeśli Panie Beger i Hojarska pisały te tematy to sprawa by była jasna i wtedy
tylko do ukarania te panie a dzieci zostawic w spokoju.
Obserwuj wątek
    • i-va Maturalny przeciek 15.05.04, 09:00
      Przecieki tematów maturalnych były i pewnie będa w przyszłości. Sama zdawałam
      maturę ponad 20 lat temu i późno w nocy, a właściwie nad ranem mieliśmy jeden
      z tematów maturalnych. Wiadomo, że przez internet jet prościej dotrzeć do
      wielu zainteresowanych. To jest karygodne, ale ktoś z kuratorium lub jeszcze
      wyżej musiał ten przeciek puścić. Mogło tez tak być, że internautka poprostu
      trafiła z tematem. Były podobne jak na próbnej maturze.
      Chciałabym się odnieść do tego co napisała p. Paula Koterwa "matura to
      przepustka na studia, to ważny egzamin-jego wyniki muszą być wiarygodne". No
      właśnie. Jak mogą być wiarygodne, skoro jest o wiele większy problem niz
      przecieki - to nagminne, za wyraźną aprobatą nauczycieli, ściąganie. Mam
      dwójkę dzieci, które w róznych liceach pisały matury. Tam wstydem dla
      większości uczniów byłoby ściągać (wiadomo, że były wyjątki)To dobre licea i
      mądra młodzież. Mój bratanek tez pisał maturę w tym roku. Do matury został
      ledwie dopuszczony, ma mierne oceny z góry do dołu, do matury się nie uczył,
      bo i po co. Oto jego relacja z egzaminu z polskiego" ściągałem ile się dało,
      kolega przez telefon komórkowy (!) podyktował mi zakończenie pracy". Relacja
      z egzaminu z matematyki:"miałem kłopot, które zadanie przepisać, dostałem
      ściągę ze wszsystkich pięciu" I co pytam: dostanie 5 lub 6 z matury z matmy?
      Toż to kpina. Jest tajemnicą poliszynela, że w tym samym liceum w ubiegłym
      roku dyrektor sam podsuwał uczniom gotowe rozwiązania zadań, bo były
      wyjątkowo trudne. Zdawalność była oczywiściw wysoka.
      Mój mąż był członkiem komisji egz. w innym liceum (bardzo nisko usytuaowanym
      we wszelkich rankingach). Mówił, że takiego ściągania jeszcze nie widział.
      Matura jest tam farsą. Szkoła nie przystąpiła nawet do próbnej matury, bo
      szkoda było wydawać pieniądze na zestawy z Poznania, skoro w poprzednim roku
      uczniowie jak zobaczyli co ich czeka to poprostu powychodzili z sal.
      I to mają być wiarygodne wyniki? Jedni uczciwie uczą się przez całe liceum,
      inni dostają wspaniałe oceny dzięki ściaganiu i pomocy nauczycieli (ważna
      jest zdawalność, z tego ich rozliczają).
      Myślę, ze to jest prawdziwy powód do darcia szat, a nie przeciek (też zreszta
      karygodny) Ryba, widać jeszcze raz, psuje się od głowy.
      Pozdrawiam
      I-va
      • Gość: XXI wiek Brawo dla ściągających!!! Kij w oko kuratorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:33
        Paniusiu moja,

Zacznijmy od tego że matura w Polsce ma absurdalną formę - egzamin z
        niepraktycznej wiedzy.

Tymczasem w dzisiejszych czasach liczą się głównie umiejętności (takze
        szybkiego zdobywania informacji). Tak więc dla mnie osoby które idąc na betona
        pomimo wielkiego stresu, niesprzyjających okoliczność i krótkiego czasu
        potrafią zdobyć potrzebne informacje i "opublikować" je, dla mnie są
        prawdziwymi prymusami XXI wieku, w przeciwieństwie do tych co na przygotowanie
        się do egzaminu poświęcili masę czasu marnując go na "wkucie" olbrzymiej ilości
        niepotrzebnych informacji.

Brawo dla ściągających!!! Kij w oko XIX wiecznym belfrom z kuratorium!
        Na śmietnik historii z taką maturą!!!
        • Gość: bartek Re: Brawo dla ściągających!!! Kij w oko kuratoriu IP: *.gryfnet.szczecin.pl 15.05.04, 18:10
          wydaje mis sie jednak, ze aby nazywac sie czlowiekiem myslacym, trzba cos soba
          reprezentowac. nawet w XXI wieku, kiedy wystarczy poklikac i juz wszystko
          przeczytasz. masz racje co do umiejetnosci, ale czy jest to wiedza nie
          potrzebna? co z tego, ze masy maja dostep do informacji, jesli same nic
          sensownego nie wymysla? aby dojsc do jakis wnioskow, trzeba cos wiedziec, a nie
          przeczytac jeden tekst. rowniez moge pytac, po co mi wiedza o "Kordianie", czy
          tez o Reju. mysle jednak, ze to rozwija, daje szersze horysonty, sprawia, ze
          wiemy cos o naszym dziedzictwie, a nie jestesmy jedynie waskowyspecjalizowanymi
          maszynami, ktore w dodatku musza najpierw spojrzec, zeby wiedzec. sama matura
          pomaga zreszta, wedlug mnie przynajmniej, rozwinac tak przydatne cechy jak
          elokwencja, czy lekkosc piora. inna sprawa, ze dotyczy to tylko tych
          sumiennych, ktorzy uczciwie sie przygotowuja... cale szczescie, ze to Ci, w
          wiekszosci przypadkow, beda sie smiac, jako ostatni. czego sobie i innym
          sumiennym zycze :]
          • Gość: XXI wiek Re: Brawo dla ściągających!!! Kij w oko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 12:17
            Widzisz chłopie. Masz problemy z rozumieniem. Nigdzie nie napisałem że żadna
            wiedza jest niepotrzebna.

Chodzi mi o to że ja nie ma w tej chwili wiedzy na temat najnowszych osiągnięć
            np. w genetyce (tych bardziej naukowych a nie medialnych).
            Ale jestem w stanie za pomocą internetu i innych sposobów, używając inteligenji
            i umiejętności szybkiego zdobywania informacji tą wiedzę posiąść. I to jest
            istotą a nie to żebym tą wiedzę miał kiedy jest mi ona niepotrzebna. Matura
            wymaga najczęśćiej wiedzy niepotrzebnej do czego innego niż egzamin. Nie bez
            kozery mówi się że szkoła przygotowuje do egzaminów a nie do pracy zawodowej.
            TO jedna wielka pomyłka!
            • Gość: bartek Re: Brawo dla ściągających!!! Kij w oko IP: *.gryfnet.szczecin.pl 16.05.04, 16:47
              jak dla mnie jest super. przynajmniej sie czegos nauczylem. a co do
              przygotowania do zycia, to prawda jest taka, ze znakomitej wiekszosci i tak nie
              da sie przygotowac :/ dlatego tez sadze, ze nie ma co narzekac. jak sie jest
              czlowiekiem na jako takim poziomie, to zawsze da sie rade w kazdej sytuacji!
              no chyba, ze bawisz sie w Tomcia Judyma i dbasz o uciskane doly :P

pozdrawiam :]

ps. a z genetyki nie masz wiedzy, bo sie lewusie biologii nie uczyles ;)
              tez pisales teraz mature? jak poszlo?
              • Gość: XXI wiek Re: Brawo dla ściągających!!! Kij w oko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 22:36
                > ps. a z genetyki nie masz wiedzy, bo sie lewusie biologii nie uczyles ;)
                > tez pisales teraz mature? jak poszlo?

Uczyłem się, uczyłem.... okrytonasienne, rozwielitki, królestwa, dziedziczenie
                cech, fenyloketonuria i takie tam duperele. Mature zdałem dobrze bo z
                intelektem i wiedzą ogólną u mnie nie było źle, choć lektur nie miałem zwyczaju
                czytać, co też kultywowałem konsekwentnie. Z tym że maturę zdawałem .....hym...
                10 lat temu.
    • illuzja Re: Maturalny przeciek 15.05.04, 09:58
      uhhhh. a mówiłam, krzyczałam, pisałam: żadnych pewniaków, nie chcę, nie nie nie
      i nie. żadnych i nigdy. i co i teraz, przez bandę idiotów, którzy w zupełnie
      niejasny dla mnie sposób chcieli przechytrzyć samych siebie (co dają ludziom te
      pewniaki poza godzinami stresu pty "bożeboże co ja napisze na ten temat"? co
      oni, piszą sobie gotowce, chowają je w majtki i póniej są szczęśliwi na
      maturze?!?!?!), więc jeśli przez tą bandę idiotów, będę musiała stres matury z
      polskiego przeżywać jeszcze raz, zaprawdę powiadam wszystkim, zmobilizuję się,
      nauczę wszelakich prawideł internetu do perfekcji, zostanę cholerną hakerką i
      wszystkie portale z przeciekami rozniosę w pył, ewentualnie pozostawiając
      łaskawie ich część z brykami itp. jestem zdenerwowana. :/
      • illuzja Re: Maturalny przeciek 15.05.04, 10:55
        i jeszcze jedna trafna uwaga ze strony mojego Ojca: smutne jest to, że w całą
        sprawę przee wszystkim zamieszani są dorośli- bo skąd ten przeciek? :/
      • Gość: Ally Re: Maturalny przeciek IP: *.cable.net.pl / 80.48.241.* 15.05.04, 17:45
        ja pisaBam temat 4b :( kto mi da po raz trzeci w tym temacie "Dziady cz. III"
        scena VII???? (taki sam jaki byl na próbnej bo kurator nie zauwazyl ;) )
    • Gość: GDR! Dowody? IP: *.3.espol.com.pl 15.05.04, 10:55
      Wpis w bazie danych taki, jak komentarz na forum nie jest _żadnym_ dowodem rzeczowym, ani jakimkolwiek innym. Jeśli Szanowny Pan od Kontaktów z Mediami Sciaga.pl nie potrafi wstecznie datować posta, niech pogada z kimś, kto się na tym zna, np. ze swoim administratorem. Jeśli zajdzie potrzeba, można dodać przeciek datowany na 24 kwietnia 1986 mówiący o tym, że za dwa dni wybuchnie elektrownia w Czarnobylu. Jeśli Sciaga.pl w to wierzy, mogą udostępnić jakiemuś biegłemu swoje hasła do baz danych. Tak więc myślę że jest w tym kraju przy sterach ktoś na tyle inteligentny, że to zauważy.
      • Gość: GDR! Re: Dowody? IP: *.3.espol.com.pl 15.05.04, 11:05
        Acha, jeszcze mala uwaga: po co admini mieliby umieszczac posta z wstecznym datowaniem? Chociazby dla podniesienia rangi swojego portalu. Zeby chodzily plotki, ze to miejsce, gdzie nawet tematy maturalne mieli, taki internetowy Stadion XXXlecia. To pociaga za soba wiecej odwiedzin, wiecej zarejestrowanych uzytkownikow, no i wiecej kasy.
        • Gość: Hehehe No właśnie. Nieźle to wykminiłeś :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:35
          No właśnie. Nieźle to wykminiłeś :)
        • Gość: Comec Re: Dowody? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 20:17
          GDR! Masz calkowita racje!!
    • marcooos Re: Maturalny przeciek 15.05.04, 11:06
      To ja bardzo wspolczuje tym ktorzy beda zdawac "nowa mature". Te samte testy w
      calym kraju czyli jeszcze wieksza szansa, ze cos wycieknie znajac zycie, a
      wyniki beda decydowac o przyjeciu na studia. I jak bym pomyslal, ze zamiast mnie
      na uczelnie mial by trafic jakis sk**** ktory mial tatusia w drukarni, albo
      jedynym jego wysilkiem bylo wertowanie sciaga.pl i innych tego typu ambitnych
      stron to bym sie pochlastal.

Uniewaznienia mam nadzieje nie bedzie - mimo wszystko raczej nikt na to nie
      trafil szczegolnie, ze ktos twierdzil, ze bedzie to w kuj-pomorskim. Nie ta
      skala co w opolskim. Co niezmienia faktu, ze gdyby ktokolwiek w kuratorium mial
      jaja powinien sie odrazu podac do dymisji za taka kompromitacje. (i czemu pisza
      o Zachodniopomorskim i 2 innych wojewodztwach - jako prowincja zachodnia
      dostajemy wszystko z Wielkopolski)
    • Gość: Kasia Re: Maturalny przeciek IP: *.3.espol.com.pl 15.05.04, 11:58
      Panie Hojarska i Beger pisały wieczorem, więc miały inne tematy i nawet jeśli
      je znały, to na pewno nie z portalu ściąga.pl... A za przecieki konsekwencje
      wyciągnięte powinny być wobec kogoś z kuratorium, w końcu to nie maturzyści pod
      osłoną nocy wykradli tematy, ale ktoś je po prostu udostępnił. Może jemu
      unieważnić maturę?
      • Gość: :) Re: Maturalny przeciek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 12:22
        :)
    • Gość: czeremka Re: Maturalny przeciek IP: *.pl / 213.199.233.* 15.05.04, 13:16
      ten temat na sciadze istnial juz od dawna a nie od dwoch dni przed matura - to
      jakas bzdura! a zreszta trudno bylo sie domyslic ze bedzie cos o wojnie. ja
      zreszta pisalem na drugi.
      • Gość: Zielona Góra Re: Maturalny przeciek IP: *.ztpnet.pl 15.05.04, 13:23
        Mam całe kuratorium gdzieś, myślę, że nie unieważnią matury z polskiego bo:
        1. cała sprawa wyszła na jaw dopiero po trzech dniach
        2. zapis w komputerze jest mało wiarygodny
        3. rzekomo wyciekł jeden temat, a nie całe zestawy
        4. nikt nic nie mówił, że zna tematy (w opolskim bębnili o tym sami uczniowe
        przed wchodzeniem na maturę)
        5. było pomylone województwo i niedokładnie napisany temat
        6. jesli kazaliby pisac jeszcze raz, zadyma byłaby większa, bo przecież ten
        temat pisali uczniowie nie z jednego województwa, ale z trzech
        7. powinni lepiej dorawać tę dziewczynę co podała temat na forum i ją ukarać, a
        nie niewinnych ludzi (kilkadziesiąt tysięcy maturzystów)

Nie zmienia to faktu, że ktoś powinien polecieć ze stołka za takie coś.
        • Gość: Niedzwiedz Re: Maturalny przeciek IP: 62.233.217.* 15.05.04, 13:59
          Podpisuje sie pod tym wszystkimy czterema lapami ;]. Madrze mowisz kolego/ kolezano.

Pozdro
        • Gość: ert Re: Maturalny przeciek IP: 83.168.96.* 15.05.04, 13:59
          >>powinni lepiej dorawać tę dziewczynę co podała temat na forum i ją ukarać, a
          >>nie niewinnych ludzi (kilkadziesiąt tysięcy maturzystów)
          dziewczyna uslyszala temat na chacie, i podala go bo chciala znalezc
          opracowania.

w Opolu wyciekly 2 a powtarzaja cala mature,
          zeby u nas nie bylo powtorki
        • Gość: afasgfa Re: Maturalny przeciek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:40
          Tak? A ile tematów oprócz tego trafionego pojawiło sie na forum? Biorąc pod
          uwagę ich ilość to jakiś jeden musiał być trafiony. To wynika z rachunku
          prawdopodobieństwa.
    • Gość: Banan Re: Maturalny przeciek IP: 80.48.150.* 15.05.04, 13:35
      Ich chyba pojebalo ze ja bede ejszcze raz pisal mature
    • Gość: SZCZECIN Re: Maturalny przeciek IP: *.arkonskie.v.pl 15.05.04, 13:42
      NIECH PISZĄ POPRAWKE W TAKIM RAZIE CI CO PISALI NA 3 TEMAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      JA PISAŁEM 2 I MA WSZYSTKO W D...... jestem czysty !
      • Gość: Zielona Góra Re: Maturalny przeciek IP: *.ztpnet.pl 15.05.04, 13:47
        Co wszystko jedno kretynie, ja pisałem na trzeci temat i nic o nim wcześniej
        nie wiedziałem. Mam teraz jeszcze raz przechodzić ten stres???? Nie ma mowy.
      • Gość: ja Re: Maturalny przeciek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 14:49
        i to jest bardzo trafna uwaga.......bo ja pisalam 1!!! :)
      • Gość: Jaro Re: Maturalny przeciek IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 15.05.04, 16:11
        Durniu, ci, którzy uczciwie pisali również powinni mieć to w d... A jeśli będą
        znów pisać, to piszcie wszyscy, kto zaręczy, że inne tematy też nie wyciekły?
    • Gość: m 25 tysiecy wpisow!wlasnie znajdz spośród tego! IP: *.bronet.pl / 62.233.218.* 15.05.04, 13:46
      boirąc pod uwage, ze 9 maja nikt nie liczyl na to, że cos bedzie wiadomo, bo
      zawsze tematy pojawiaja sie na ostatnia chwile, oraz to, ze wpisow dodawanych
      było tyle, ze nie sposób tego przeczytac, to totalna bzdurą jest wiara, ze
      tematy były znane! równie dobrze z takim same prawdopodobięństwem mógł pojawic
      sie temat "andrzej lepper , romantyk czy pozytywista..." więc sorry...
      zanim powtórzycie mature, znajdzcie tego, kto tematy z ministerstwa wyniósł
      udostępnił, przekazał! Oraz zastanówcie się nad tym, komu nawet nie chciało
      ułozyc się nowych tematów, bo tematy żeczywiście były, ale juz w maju!!! temat
      pierwwszy i trzeci to totalna powtórka z próbnej, wiec komu przyszłoby do
      głowy, ze może pojawić sie na maturze, po raz kolejny????
      ciekawe dlaczeko korupcja pracowników urzędów państwowych poraz kolejny musi
      dotknąc obywateli?!
    • Gość: Chudy III Re: Maturalny przeciek IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 14:11
      Qrde to normalnie paranoja. Wiadomo, że tematy lubią się powtarzać. Ktoś
      napisał temat napewno wcześniej a redakcja ściąga.net nie umie datować postów.
      To żadny prawny element by przystąpić do ponownej matury. To jest niesprawdzone
      i śmieszne. Ktoś napisał temat (trafił, że w tym roku będzie) i maturzyści mają
      mieć niezaliczoną maturę??? Paranoja. Może w każdym województwie tak będzie?
      Może niech cała Polska powtarza maturę, bo na ściądze.net od wielu lat są
      tematy maturalne.

Głupota...!
    • Gość: Pawel T. Re: Maturalny przeciek IP: *.osow.pl 15.05.04, 14:14
      jak cos neich poprawiaja Ci co wybrali ten temat!! nie mam zamiaru powtarzac
      tej matury ze wzgledu na to ze ktos sobie walnal jakis temat, ktorego na
      dodatek nie widzialem . Czemu wszyscy maja Cierpiec?? to jest bez sensu
    • Gość: Zolf Re: Maturalny przeciek IP: *.smsnet.pl / *.smsnet.pl 15.05.04, 14:44
      To to fajnie. Ale bez przesady to jest raptem jeden temat na 5, pozatym temat
      mogł być poprostu domysłem, myśle ze znajdzie się paragraf na to ze temat jest
      jednak inny niz orginalny i przez to cała sprawa legnie. Niech kuratorium nie
      robi takiej afery od razu, jestesmy ostatnim rocznikiem starej matury ( poza 5
      letnimi liceami). Nawet jeżeli ktos na tym skożystał to co sie stanie, przed
      nami jeszcze ustna matura, jeśli kuratorium tak chce sprawdzić nasza wiedzę to
      i tak wyjdzie wszystko na ustnej.

Jak zwykle : BY SIE TO KURATORIUM LEPIEJ ZAINTERESOWALO KTO NIE MA MATURY W
      SEJMIE i Z NIMI ZROBIŁA PORZĄDEK !!!!!!!!! BANDA KRETYNÓW RZĄDZĄCA KRAJEM !!
    • Gość: qsh Re: Maturalny przeciek IP: *.ppp.tuniv.szczecin.pl 15.05.04, 14:48
      jakby ktos mial przeciek prawdziwy to chyba by 3 tematy podal co? a tak udalo
      sie komus zgadnac jaki to temat, ktory bedzie na maturze i juz robia z tego
      afere
    • Gość: szpila bzdura i paranoja IP: *.teleton.pl 15.05.04, 14:49
      w internecie pojawily setki jesli nie tysiace roznych tematow, ktore niby mialy
      byc na tegorocznej maturze, wiec moim zdaniem prawdopodobienstwo pojawienia
      TEGO wlasnie tematu bylo dosc znikome...w mojej szkole (XIII liceum w
      szczecinie jesli ktos chce wiedziec) nikt nie mial gotowca, i kazdy z moich
      kolegow mial uczciwa niespodzianke przy otwieraniu zestawu pytan. To ze ktos
      sobie trafil na sciaga.pl z jednym z trzech pytan nic nie oznacza... przypomina
      mi to troche zasade liberum veto, byloby totalna bzdura gdyby jedna osoba
      jednym wpisem mogla zablokowac caly system...tym bardziej, ze wpis byl jakims
      zwyklym szarym tekstem obok tematow w stylu "Andrzej Lepper, romantyk czy
      pozytywista"...
    • Gość: Filozof Co to za pytanie??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 15:13
      To bardzo popularny portal, maturzyści szukali na nim intensywnie przecieków. Czuwaliście nad treścią wątków przed maturą?
      A gdyby tak robili, to wszyscy dziennikarze zaczęli by krzyczeć, że ogranicza się wolność słowa!!
      Gdzie tu sens, gdzie logika?
      Dziennikarze to po prostu kretyni!!
      • Gość: qpa Re: Co to za pytanie??!! IP: *.ppp.tuniv.szczecin.pl 15.05.04, 15:17
        niech juz pani Aleksandra Peezda juz skonczy bo to nie ma sensu ... sa dowody
        ze nie bylo przeciekow i powinni sie odwalic od nas...tylko by sensacji szukali
        • Gość: Chudy III Szukanie sensacji czy czego? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 15:38
          To totalna bzdura. Redakcja ściąga.net mogła zamieścić ten temat po maturze ze
          zmienianą datą na 1 dzień przed maturą! Redakcja wszystko może, to ich serwis.
          Dla biegłych w tych sprawach powinno to wyjaśnić sytuacje. Np. sprawdzić kiedy
          ten post został dodany na serwer? Może są jeszcze inne metody sprawdzenia tego
          o których niestety nie wiem.

Jedno jest pewne. Taki artykół jest bezpodstawny. Mógł on zostać napisany
          zupełnie kiedy indziej.

Inna sprawa to, że tematy nie ukazały się w poście od 18_magda_1 (czy jakoś
          tak, nie ważne) jako wszystkie 5, czarno na białym, że te będą na maturze. W
          serwisie sciaga.net jest wiele tematów maturalnych od wielu lat. Dziennie
          dochodzi zapewne kilka nowych i ktoś wysłał taki temat wówczas. Jest to
          szczęśliwy traf, a dla maturzystów nieszczęśliwy. 2-gi temat ukazał się od kogo
          innego i jest też wynikiem szczęścia i trafienia go. Co prawda był w innej
          formie, ale o to samo w nim chodziło.

Na koniec kilka słów do redakcji gazety.pl. Mam nadzieję, że szukacie emocji i
          ten artykół był w celu zainteresowania się Waszym serwisem informacyjnym.
        • Gość: young Re: Co to za pytanie??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 19:59
          Peni Pezdra ma w standardzie, ze wynajduje i rozpisuje sie o jakiś bzdurach.
          Może się pani zajmie jakimś ambitniejszym tematem a nie samymi tanimi
          sensacjami!!
      • Gość: łotdehel Re: Co to za pytanie??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 15:22
        przeciez temat ktory sie pojawil mial byc tematem z kuj -pom???czy to nie
        wystarczy???nawet jesli ktos sledzil sciaga, zbieral wszystkie "pewniaki" a
        pozniej je sobie opracowal to i tak musial miec sporo roboty!!!!ja bylam
        wsciekla jak zobaczylam tematy, jak zywcem z probnej, kto mogl liczyc ze sie
        powtorza!!!koniec zmaieszania, nic nie poprawiamy, jeden taki stres
        wystarczy!!!!!!
    • Gość: Asiula PRZEGIENCIE!!!! IP: 80.51.242.* 15.05.04, 16:27
      ze jakas idiotka chciala dopshe ale w tym momencie zrobila straszna
      glupote... !!!!!!!!!!!!!!!!!! jak jeszcze raz bedzie trzeba pisac to..........
    • Gość: poziom-x Re: Maturalny przeciek IP: 62.233.217.* 15.05.04, 16:40
      Chyba wszyscy poglupieli jakim prawem bysmy mieli powtarzac mature zastanowcie
      sie to nie my okradlismy was z tematow tylko widocznie kuratorium jest tak do
      dupy ze ma przecieki to tam powinni zrobic najpierw porzadek a dopiero potem
      zastanowic sie czy mamy powtarzac mature.A i wogole to jak dobrze pamietam to
      koperta na maturze byla zaklejona ze wszystkich stron nawet sam dyrektor i 7
      nauczycieli to sprawdzali.Bede prostestowal jesli bede mial pisac to jescze raz
    • Gość: Ghost Re: Maturalny przeciek IP: 213.209.165.* 15.05.04, 16:42
      LUDZIE!!! OPNAUJCIĘ SIĘ!!! JAKIS 6 PATAFIANÓW W OPOLU WALNEŁO GŁUPOTE, TO NIE
      ZNACZY IŻ W ZACHODNIO-POMORSKIM SĄ TACY KRETYNI. ŚCIĄNIE BYŁ, JESTI BĘDZIE.
      DLACZEGO MACIE KARAĆ WSZYSTKICH ZA COŚ CZEGO NIE ZROBILI. WEŹCIE POD UWAGE, ŻE
      OPRÓCZ MATURY CZEKAJĄ NAS EGZAMINY WSTĘPNE. MYŚLEĆ ZACZNIJCIE MYŚLEĆ, WKOŃCU.
    • Gość: WR_maturzysta Re: Maturalny przeciek IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.04, 17:32
      To nie jest nasza wina! Na portalu gdzie padło "trafne" pytanie było wiele
      innych jeszcze bardziej prawdopodobnych pytań. Kto mogł wiedzieć że akurat to
      sie potwierdzi? Nie zamierzam pisać matury ponownie, bo to tylko nie potrzebny
      stres! A jak juz to powinny ja powtórzyć osoby które bybraly ten temat i
      dostaly wiecej niż 3!
      • Gość: bartek Re: Maturalny przeciek IP: *.gryfnet.szczecin.pl 15.05.04, 17:42
        przez cala czwarta klase nadrabialem zaleglosci z polskiego - wczesniej prawie
        nic nie robilem. uczylem sie, przeczytalem prawie wszystko, napisalem
        kilkanascie wypracowan. poszedlem na mature. wybralem temat trzeci. napisalem,
        wedlug mnie, najlepsze wypracowanie w zyciu. jesli dostane nizej niz 4, po
        prostu nie zrozumiem dlaczego. i co? mam pisac jeszcze raz, jesli moja praca
        zostanie doceniona?
    • Gość: mariusz kuratorium powinno odpowiadac za to!!!!! IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 15.05.04, 17:39
      a nie maturzysci, co oni sa winni?! znali tematy wiec pomogli innym, a
      kuratorium powinno bardziej zabezpieczac tematy, nie wiem po co oni daje je do
      drukarni, jakby mogli wydrukowac u siebie tyle egzeplarzy pytan ile potrzeba...
      pokrecone to wszystko jest w naszym kraju, ale za to mozna sie wiele nauczyc...
      nasz kraj to szkola przetrwania...
    • Gość: Michał MATURA - ukarać winnych !!!!!! IP: *.utp.pl 15.05.04, 17:40

Może ktoś się weźmie za to kuratorium ?

To nie nasza wina, jakiś matoł to opublikował, drugi się poskarżył, to jakiś
      paradoks.Zamiast wyp******ć ludzi z kuratorium to się nas czepiają. Ile osób ma
      net ? Ile osób które miało net potraktowało ten post poważnie. Faktem jest że
      tajne rzeczy zostały ujawnione. BOJKOT OŚWIATY – na zbity pysk powinni wywalić
      winnych.
    • Gość: PATRYCJA W. MATURZYŚCI PROTESTUJMY!!!!!!!!!!!! IP: *.asternet.pl 15.05.04, 17:45
      Protestujemy!!! Gdzie tu sprawiedliwość?? od kiedy to nasza młodzież jest taka
      zjednoczona, że wszyscy mają odpowiadać za obcą głowę??!! Z jakiej racji
      wszyscy mamy ponosić odpowiedzialność? Poza tym temat podany był 2 DNI PRZED
      MATURĄ.. Jeśli dzieją się takie cyrki , to jak Państwo zabezpiecza przecieki,
      że zosrientowało się 5 dni po przecieku, który powtarzał się na każdej
      stronie , podobnie jak ok 20 innych "rzekomych" tematów.. To KURATORIUM PONOSI
      ODPOWIEDZIALNOŚC , ŻE NIE SPRAWDZIŁO PRZECIEKÓW PRZED MATURĄ A NIE MY
      MATURZYŚCI!!! oSOBIŚCIE ZADBAM ABY W MOJEJ SZKOLE ZAPROTESTOWAĆ I NIE PISĄC
      DRUGI RAZ MATURY!!! nie będziemy płacić za LENISTWO PAŃSTWÓWEK!!!!. Maturzyści
      podpisujcie się , jeśli również jesteście w stanie zaprotestować...
      • Gość: bartek Re: MATURZYŚCI PROTESTUJMY!!!!!!!!!!!! IP: *.gryfnet.szczecin.pl 15.05.04, 17:50
        nie tak stanowczo. nikt jeszcze nie powiedzial, ze bedziemy powtarzac pisemny z
        polskiego. czytalas ten artykul? pani dyrektor z kuratorium jasno stwierdza, ze
        nie widzi zadnych podstaw, aby zawiadamiac prokurature, a co za tym idzie
        uniewaznic egzamin... troche cierpliwosci. dajmy im sie wypowiedziec, a dopiero
        potem planujmy ew. protest.
        jesli odwolaja, to ide. ale rozwodzmy sie na ten tamat, dopiero gdy cos bedzie
        wiadomo!
        • Gość: PATRYCJA W. Re: MATURZYŚCI PROTESTUJMY!!!!!!!!!!!! IP: *.asternet.pl 15.05.04, 18:00
          ..no dobra:) masz racje:) poniosło mnie:)
      • Gość: unimil Re: MATURZYŚCI PROTESTUJMY!!!!!!!!!!!! IP: *.members.com.pl 15.05.04, 23:50
        jakby co to prostestujemy!!!!! popieram calkowicie!! ja sie sumiennie
        przygotowywalem a na pewnieki uwagi niezwracalem bo bylo ich pelno i kazde by
        moglo sie sprawdzic.... wiec to byloby niesparwiedliwe
    • Gość: srac na pokomune wy pokomunistyczni idioci! IP: *.client.comcast.net 15.05.04, 17:53
      To jest przestepstwo przygotowac sie na dany temat? Matury to przezytek
      pokomuny, debilny, bez sensu, i kompletnie bezuzyteczny. Wiedza musi byc
      testoweana systematycznie. Trzeba byc komunistycznym idiota ktory wierzy ze caly
      material bedzie sie pamietac. Bedzie na jeden dzien na egzamin. I po co to komu,
      po tygodniu wiekszosc wiadomosci wyleci nam z glowy, wiec czego to jest
      sprawdzian? Pokomunistyczne blazny polskie, przyszedl wasz koniec.
    • Gość: Zolf To jest kpina... IP: *.smsnet.pl / 62.233.145.* 15.05.04, 18:11
      To wszystko to jest kpina.
      Zaczynając od tego ze gdyby przeciek byl ciekawszy to do netu trafiły by
      wszystkie teamty a nie jeden tylko i akurat 3. Domysły na necie chodziły różne,
      nauczyciele wpisywali także tematy, jedni wiedzieli więcej inni mniej. Jeżeli
      temat wyszedł z Kuratorium to Kuratorium powinno miec samo do siebie pretensje
      ze nie potrafi zabezpieczyć materiałów. To nie jest nasza wina ze temat był w
      necie. Był jeden !!! A przeciez nie każdy pisał akurat na ten.

Reportaż radia zet: w Opolu unieważniono mature, rodzice napisali list z z
      prozba o odwolanie uniewaznienia oraz zdymisjonowanie kuratora. jedna z
      uczennic wypoadiada sie : czemu my mamy ponosic konsekwencje błędów kuratorium?

I MA RACJE. TO JEST KPINA Z NAS. Zwłaszcza ze Szczecińskie kuratorium
      dowiedziało sie o tym dopiero wczoraj, a to już jest pare dni po fakcie.
      Pytanie: przeciez był z polskiego, wiec czemu matematyka jest odwołana
      równierz? Popierdoliło ich czy ci?

Ilu polityków nie ma matury? A ile nie ma liceum nawet. Dlaczego wszędzie są
      stawiane jakies wymogi pracy : studia, kursy, matura a politycy gówno mają a co
      gorsza gówno robią. Nie potrafią uporządkować tego co mówią więc co dopiero
      mówić o porządkowaniu państwa. Wynajdują nowe ustawy, dodają coś, zabierają
      coś, zarzucają innym głupote i jakieś braki, a tymczasem twardo siedzą na
      swoich stołkach i dupy nie ruszą zeby sami coś zrobić. Banda jebanych
      skurwieli. Rozkradają wszystko i jeszcze im mało. Nic nie dzieje sie w tym
      kraju!!!!!!!!! co to za kraj gdzie żeby wybudować 10 km autostrady trzeba
      najpierw kupić 3 samochody? Przeciez to jest popierdolenie jakieś !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka