Dodaj do ulubionych

Dwójka dla Beger i trójka dla Hojarskiej

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.05.04, 02:28
brawo dziewczyny!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: stary To poważny sukces Samoobrony! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 19.05.04, 02:50
      Dwie gwiazdy jednej z czołowych partii w naszym kraju, znane z błyskotliwych
      wystąpień publicznych i z nieposzlakowanej opinii dostarczyły kolejnych powodów
      do chwały Samoobronie i jej Najukochańszemu Wodzowi.
      Za ich przykładem ruszy cała Partia i - uwaga, uwaga!!! - w przyszłym roku
      zasiądzie do egzaminów maturalnych reszta jej członków!
      Na każde liceum przypadnie minimum 10 krawatów w biało=czerwone pasy!
      Jakże barwnie, jakże radośnie!
      Uprasza się stosowne komisje o przygotowanie tematów, które nie wprawiłyby
      aspirujących do władzy w zakłopotanie.
      Bo gdyby - nie daj Bóg - nie zdali, wrócą do swoich zadłużonych gospodarstw i
      dopiero będzie nieszczęście.
      Bo już lepszy nieużytek niż tak zagospodarowana ziemia!
    • Gość: BK "Dzieci nie będą się wstydziły"? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 19.05.04, 02:54
      To kodeks karny nie zabrania takim się możyć? :-/

Swoją drogą - przed zmianą nazwy oceny na politycznie poprawną, dwója zwała
      się "mierną". Oznacza to w praktyce, że jedna przedstawicielka narodu i
      współautorka ustaw nie zna języka polskiego (potocznego - nie prawnego!) prawie
      wcale, a druga "ledwo". Pocieszające.

Gorzej będzie, jak po wyborach taki jeden cybał z tej samej sitwy zostanie
      premierem. W Brukseli umów międzynarodowych sygnowanych krzyżykiem pewnie
      jeszcze nie widzieli..
      • Gość: RAF Re: "Dzieci nie będą się wstydziły"? IP: *.home.cgocable.net 19.05.04, 03:14
        Gdzie te czasy, gdy dwoja byla dwoja, czyli niedostatecznie?
        Niestety, liberalne traktowanie leni i matolow zaowocowalo tym, ze trzeba bylo
        do tej skali od 5 do 2 dodac stopnie dla kompletnych oslow: jedynke i zerowke.
        Za moich czasow 3 (trzy) bledy ortograficzne gwarantowaly ocene niedostateczna
        i kolejne podejscie do matury, ale za rok.
        Moze uda sie komus dorwac prace p-osla-nki, tej z kurwikami, to wtedy wszyscy
        bedziemy mogli ocenic, jakie to elyty nas reprezentuja.
        • Gość: BK To jeszcze pół biedy... IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 19.05.04, 04:55
          ...że dodano "1" i "6". Gorzej, że dwója już nie może być "mierną", bo się
          głupi mógłby poczuć głupi, więc teraz należy ją nazywać "dopuszczająca" :-/.
        • Gość: ABC "Za moich czasow..." IP: *.viknet.pl 19.05.04, 14:03
          Słabo mi sie robi, gdy słysze lub czytam opinie w stylu: Za moich czasów to
          było trudniej, trzeba było ciężko pracować itp.
          Podam tylko jeden prosty przykład. Aktualnie studiuje na uczelni, którą
          skończył mój ojciec około 25 lat temu. Gdy zapoznałem tate z aktualnymi
          wymaganiami, to chwycił sie za głowe (nie dlatego, że są niższe).
          • Gość: Bec Re: "Za moich czasow..." IP: 156.17.101.* 19.05.04, 18:03
            "Chwycił się za głowę" ???!!! A zapytałaś/eś dlaczego? może go bolała, może nie
            pamięta co było "za jego czasów", a może miał dość Twojego narzekania?
            A na słabości czyli wapory najlepsze laudanum . Waćpanna lub Waćpan zapamięta
            bo tego "za tych czasów" nie uczą.
            Dziś nie jest trudniej poza zmianami niesionymi przez rozwój nauki, jest
            bardziej rozrywkowo dzięki czemu brak czasu na naukę.
    • sbig Hojarska jest MEGAKRETYNKA. Kilka jej stwierdzen: 19.05.04, 05:01
      "Tym bardziej że uczyłam się dopiero w ostatnim dniu przed egzaminem. Nawet
      kaset z lekturami nie obejrzałam, ..."
      I ta kretynka sie chwali ze ani ksiag nie czytala ani nawet kaset ne ogladala i
      uczyla sie dzien przed matura. Przeciez to kpiny z matury!! Trzeba byc z
      Samoobrony by sie chwalic takim postepowaniem. Typowe dla lepperowcow: chwala
      sie tym co normalny uczciwy czlowiek uwazalby za rzecz conajmniej
      zawstydzajaca. Proponuje pani hojarskiej pochwalic sie rowniez ze nie sra
      gdzie popadnie jak kura, bo to przeciez tez niebywaly sukces. Na marginesie:
      jesli obydwie prace "mieszcza sie w normie" to co to za norma? Norma
      wyznaczona przez wyniki uczniow szkoly specjalnej dla osob niedorozwinietych?
      A moze norma czasow komunistycznych gdzie nrme wyznaczal nie ogol a margines.
      • Gość: aci Re: Hojarska jest MEGAKRETYNKA. Kilka jej stwier IP: 195.68.129.* 19.05.04, 05:48
        Czemu sie wszyscy dziwicie? Jaki abiturient, taka matura!
      • Gość: BK Też prawda - chciałbym zobaczyć... IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 19.05.04, 07:11
        ...nazwiska tych nauczycieli, co się tak sk*rwili, że za pieniądze postawili 2
        i 3 osobom, które nawet się nie uczyły i nie zapoznały z lekturami.

Ale uwaga - to znak czasów: teraz już nawet po papierkach nawet wstępnej
        selekcji idiotów nie będzie można przeprowadzić.

Któraś z tych myślicielek chciała prawo studiować. Jak ona to skończy, to ja na
        swój dyplom nie będę mógł patrzeć bez obrzydzenia, bo cóż on będzie wart, jeśli
        można go teraz kupić?
        • Gość: piotruś Re: Też prawda - chciałbym zobaczyć... IP: 194.204.189.* 19.05.04, 09:20
          a mi spadł kamień z serca bo już sie bałem że im się nie uda!!!

;-]

pozdrawiam
        • Gość: puriste Re: Też prawda - chciałbym zobaczyć... IP: *.icpnet.pl 19.05.04, 18:42
          Przecież one nie są pierwszymi, które zdają maturę bez przygotowania!
          Mało to maturzystów, którzy w-jakiś-tam-sposób zostają pzrepchnięci przez
          egzamin dojrzałości, mimo że są totalnymi kretynami? O studiach to już w ogóle
          szkoda mówić, prawie wszystkie szkoły prywatne kształcą debili!!!
    • Gość: gal 66 Re: Dwójka dla Beger i trójka dla Hojarskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 08:28
      a moja żona uwielbia zabawy z wibratorem!
      • 4um Re: Dwójka dla Beger i trójka dla Hojarskiej 19.05.04, 10:03
        ja to widzę tak - belfrzy okazali się w miarę sensowni dali mierny i tróję.
        pomyślecie jakie by byłu komentarze gdyby obie panie dostały np. szóstki ( jak
        obraźliwe by to było dla pozostałych uczniów tych szkółek niedzielnych).
        poza tym popatrzcie na sejm i przedstawicieli władzy, pierwszy prezydent-
        elektryk, drugi bez absolutorium ( ale z wyższym wykształceniem ;-)), połowa
        posłów ukończyła partyjne uniwersytety pisząc prace o stonce i stalinie.
        czy warto komentować ? przecież oni z nas kpią
        • Gość: Edwin Re: Dwójka dla Beger i trójka dla Hojarskiej IP: *.ade.dialup.connect.net.au 19.05.04, 10:21
          Racja!
    • Gość: m . IP: *.ci.uw.edu.pl 19.05.04, 11:05
      "Nawet filmow nie obejzalam".
      Zenada.
      • Gość: Henryk Re: .Podwójna żenada - Gościa portalu- "m" IP: 82.160.16.* 19.05.04, 17:01
        -> "Nawet filmow nie obejzalam".
        > Zenada.

Próbuje Pan(i) ośmieszyć Panią Hojarską a sam(a)nie potrafi poprawnie i bez byków zacytować fragmentu a artykułu. Wstyd i błazenada.
        A to stosowny fragment -"Nawet kaset z lekturami nie obejrzałam,".
    • Gość: Obserwator Re: Dwójka dla Beger i trójka dla Hojarskiej IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 19.05.04, 11:19
      "W piątek i sobotę będą zdawać maturę ustną z polskiego i geografii".
      Mam nadzieję, że na wypowiedź ustną komisja egzaminacyjna nie będzie musiała
      czekać do Wigilii.
    • Gość: Ja Re: Dwójka dla Beger i trójka dla Hojarskiej IP: *.pomorzany.v.pl 19.05.04, 11:22
      Proszę nie zaśmiecać forum takimi informacjami. Młodzież też to czyta i ma
      niewychowawczy przykład publicznych osób, które bez przygotowania przystępują
      do matury i jeszcze to rozgłaszają.
    • Gość: mirek czy nie szkoda papieru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 16:40
      w Szczecinie maturę zdaje parę tysięcy uczniów z tego duża część o znacznie
      wyższym poziomie intelektualnym od tych dwóch pań i nikt o nich nie pisze.Nie
      jest powodem do dumy fakt kiepskich wyników z egzaminów maturalnych dwóch pań
      posłanek, z których jedna chce dalej zdawać na studia. Ciekawe jakie byłyby
      wyniki obydwu pań gdyby nie były posłankami i zostałyby potraktowane jak zwykli
      uczniowie. Prawdopodobnie nie zdałyby tej matury.
    • Gość: bc Re: Dwójka dla Beger i trójka dla Hojarskiej IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 16:43
      NIe wiem skad sie wziela ocena mierna bo juz obowiazuje dopuszczajaca
    • jacek.69 Nawet lektur nie czytała!!! 19.05.04, 16:43
      Wyjątkowo zdolna pani: lektur nie czytała, uczyła się na 1 dzień przed maturą -
      nie lepiej było wypisać jej świadectwo bez tej całej farsy, a pracę odwaliłby
      jakiś "murzyn"???
    • Gość: Henryk Gratulacje dla Pani Beger i Pani Hojarskiej. IP: 82.160.30.* 19.05.04, 16:44
      Duży sukces, zważywszy na bardzo długą przerwę w nauce i zajadle "życzliwe" zainteresowanie czołowych mediów w Polsce.
      • Gość: Fil Re: Gratulacje dla Pani Beger i Pani Hojarskiej. IP: 156.17.101.* 19.05.04, 17:50
        Żeczywiście sukces, uważam nawet, że niebywały! Wszak mam od czasu do czasu
        słuchać obie. Jestem pełna podziwu również dla ich wysiłku - toż to trzeba się
        było nachodzić, "nakonwersować", wypić kaw etc.
        Mediom obie panie mogą jedynie dziękować, bo dzięki nim stały się popularne, co
        zapewne przydało się oraz zmobilizowały do zdawania. Wprawdzie w ciągu lat,
        ale dobre i to.
    • ciotka_matylda lepperologia? 19.05.04, 17:31
      Widze panie poslanki jako studentki powiedzmy ...lopatologii klasycznej,
      barykadologii stosowanej albo lepperologii. Moze Wyzsza Szkola Nakladania
      Tipsow ?
    • Gość: Wątpiąca To się teraz nazywa matura?????? IP: 156.17.101.* 19.05.04, 17:41
      "Nie wierzę piosence..." Taką maturę zdałaby moja córka w szóstej klasie. To
      kpiny co się obecnie dzieje z edukacją, szczególnie w wielu szkołach i
      uczelniach prywatnych. No, ale skoro mamy nawet studia wieczorowe na wydziałach
      lekarskich w szacownych Akademiach Medycznych!
      Później taki (lub taka) duka trzy po trzy, sam siebie nie rozumiejąc. Państwa
      azjatyckie umieszcza w Ameryce Południowej, jako zwierzę pociągowe wymienia
      jelenia i twierdzi, że Stendal był malarzem renesansu (vide TVP-Familiada).
      Bardzo chciałabym mieć okazję przejrzeć te prace!
      Obu Paniom gratuluję, ale nie wiedzy. W to, że ich wiedza i intelekt zyskały,
      że dzięku temu nabrały choć nieco ogłady, nie wierzę. Gratuluję im natomiast
      tego, że zostały posłankami, dzięki czemu za ściągane z naszych nędznych
      pensji haracze zwane podatkami (dawniej w PRL mówiło się o nich jako formie
      wyzysku) stać je na szkoły prywatne i szczególne, a domyślam się że wyjątkowo
      szczególne, traktowanie.
      Któremu z dyrektorów czy pedagogów nie robią się maślane oczka na hasło "poseł"
      czy "posłanka" ? Nawet jeżeli jest to pani Beger czy Hojarska. Już widzę
      tablice pamiątkowe na budynkach, o ile szkoły przetrwają.
      Pomysł studiów jest wyśmienity i wyjątkowo trafiony. Taka okazja, kiedy studia
      można skończyć w wątpliwej jakości uczelni prywatnej, z wątpliwej jakości
      maturą (byle dobrze zapłacić), może się niedługo skończyć i nie powtórzyć. Mam
      przynajmniej taką nadzieję. No, a do tego nie trzeba nawet trudzić się pisaniem
      prac. Inni to robią za odpowiednią opłatą - wystarczy pobuszować w internecie i
      zjawić się raz w miesiącu na uczelni. A panie na to stać, nawet na emeryturze
      uzyskanej za posłowanie mogą jeszcze w ten sposób uzyskać doktorat, a kto wie,
      może nawet habilitować się ?
      O tempora, o mores!
      Czy my naprawdę nie potrafimy już wstydzić się ?
      Czy brak nam godności, czy też w nic już nie wierząc mamy wszystkiego tak dość,
      że "co mi tam..." ?
      Te dwa pwyższe pytania dotyczą aktualnego systemu edukacji w Polsce i osób za
      nią odpowiedzialnych.
      Tak na marginesie - czy ktoś orientuje się co na to pan Prezydent? Czy mu nie
      wstyd, że koleżanki z ław sejmowych mogą zakończyć którąś tam kadencję
      z "pozyskanym" tytułem naukowym ?
      Niechże weźmie się do roboty!
      • Gość: naim Re: To się teraz nazywa matura?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 17:50
        }Danutę Hojarską, która sama podała nam swoje oceny, bardzo ucieszyło, że jest
        lepsza od partyjnej koleżanki. - Ale satysfakcja. Piję szampana! -
        powiedziała "Gazecie". - 25 lat nie chodziłam do szkoły, na lepszy stopień nie
        liczyłam. Tym bardziej że uczyłam się dopiero w ostatnim dniu przed egzaminem.
        Nawet kaset z lekturami nie obejrzałam, ale na szczęście dzieci nie będą się za
        mnie wstydziły.

Mirosław Żylik, dyrektor "Edukacji", chwalił ją za ładne pismo.

Mniej kłopotu sprawiła posłankom geografia. Wybrały zadania o przemyśle
        cementowym w Polsce, zróżnicowaniu językowym ludności świata oraz geograficznym
        podziale świata na bogatych i biednych na świecie.
        ----------------------

Jestem pewien podziwu dla Hojarskiej.
        Ja musiałem na "4" pracować pięć lat.
        A tu Ona tak inteligentna! W jeden dzień!
    • Gość: TCz Re: Dwójka dla Beger i trójka dla Hojarskiej IP: *.sexowny.net 19.05.04, 18:07
      one tak razem odpowiadały na wszystkie tematy? ciekawe jak będzie wyglądać
      następny rachunek za telefon dla Samoobrony.
      • dyrgosia Re: Dwójka dla Beger i trójka dla Hojarskiej 19.05.04, 18:41
        a za moich czasów lektury trzeba było czytać, a nie oglądać.
    • Gość: emwu Nawet kaset Danka nie obejrzała-ale czad...!!!!:) IP: 62.233.232.* 19.05.04, 18:33
    • Gość: AS Re: Dwójka dla Beger i trójka dla Hojarskiej IP: *.espol.com.pl 19.05.04, 18:59
      A swoją drogą to jest bardzo ciekawe. Aby zdawać maturę w prywatnej
      (przepraszamn za wyrażenie) "szkole średniej" (może liceum po nowemu ?), należy
      przez cztery lata "chodzić do szkoły" i opłacać czesne. Pytanie: jakie należy
      ponieść koszty (i jak to się załatwia), by NIE CHODZĄC DO SZKOŁY zostać
      dopuszczonym do egzaminu dojrzałości, wejść na salę i zdać na dwa (bez plusa)?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka