Dodaj do ulubionych

Teresa nie potrafi pisać

20.05.04, 12:13
W moje rece wpadl skrawek papieru (tanszy od toaletowego chyba) w ktorym
Tereska Lubinska zacheca do udzialu w referendum. Widac pani ekonomistka ma
problemy z rzedami wielkosci. Budrzet Szczecina to jakies 750 milionow w
czasie kiedy Tereska pisze o miliardach. Ceny biletow komunikacij miejskiej
zaleza od Radnych, tak jak calosc budzetu - prezydent tylko szykuje jego
projekt. Tereska tez najwyrazniej woli, zeby w centrum miasta stala szkola
zaniast jakiejkolwiek wersji placyku (zwanego rynkiem)...

A na koniec cos boskiego: "Dlatego moja rodzina (...), znajomi i przyjaciele
pojdziemy _DO_ referendum" ROTFL! Polska jezyk, trudna jezyk.
Obserwuj wątek
    • albert_c Re: Teresa nie potrafi pisać 20.05.04, 12:30
      Phobos, a wiesz ze ja zwrocilem uwage na te same eufemizmy pani profesor:)))
      te miliardy nawet mnie rozbawily:)
      no i piekny tekst o pochodzeniu, po co? moze liczy na elektorat maryjana? :(
      • Gość: XYZ Re: Teresa nie potrafi pisać IP: 212.14.0.* 20.05.04, 12:46
        A nie zwróciliście uwagi, na "oddanie mieszkań SCRowi"? Toz to chwyt godny
        Giertycha:))))
        • albert_c Re: Teresa nie potrafi pisać 20.05.04, 12:47
          tam chyba nie bylo nic o scr tylko o 'spolkach prawa handlowego' - o ile dobrze
          pamietam:(
          • Gość: rzeźnik Re: Teresa nie potrafi pisać IP: 62.29.137.* 20.05.04, 12:49
            Dlaczego jeszcze nie dostałem tak pięknego liściku? chętnie bym się pośmiał.
            Mam nadziaję, że już czeka na mnie w skrzynce.
            • dyrgosia Re: Teresa nie potrafi pisać 20.05.04, 12:56
              Ja też nie dostałam, pewnie wiedzą gdzie mieszkam.
          • Gość: XYZ Re: Teresa nie potrafi pisać IP: 212.14.0.* 20.05.04, 12:50
            To skrót myślowy, są trzy spółki miejskie zarządzające mieszkaniowym zasobem
            gminy TBSy i SCR. Do TBSów nikt się nie czepia. Za to do SCR tak. Dlatego
            użyłem nazwy spółki, o która (jak mniemam) Lubińskiej chodziło.
            • Gość: pieszy Re: Teresa nie potrafi pisać IP: *.fnet.pl 20.05.04, 19:21
              15.12.2003 r. uchwała Nr XIV/288/03 w spr.
              - wyrażenia zgody na podwyższenie kapitału zakładowego Szczecińskiego
              Towarzystwa Budownictwa Społecznego spółki z o.o. z siedzibą w Szczecinie

proponuję poczytać -
        • phobos.755 Re: Teresa nie potrafi pisać 20.05.04, 15:42
          Gość portalu: XYZ napisał(a):
          > A nie zwróciliście uwagi, na "oddanie mieszkań SCRowi"? Toz to chwyt godny
          > Giertycha:))))

Tu chodzilo chyba raczej o sprawe przekazania sporej czesci srodmiescia
          TBSom... IMHO slusznej zreszta.
        • Gość: Ana Re: Teresa nie potrafi pisać IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 15:44
          może jej jacyna pomagała?
      • phobos.755 Re: Teresa nie potrafi pisać 20.05.04, 15:43
        albert_c napisał:
        > Phobos, a wiesz ze ja zwrocilem uwage na te same eufemizmy pani profesor:)))

To dobrze, bo juz myslalem, ze tylko ja mam jakies zboczenie wyszukiwac takie
        blachostki ;)

> te miliardy nawet mnie rozbawily:)

no ja sam nie wiem czy sie smiac czy plakac... :|

> no i piekny tekst o pochodzeniu, po co? moze liczy na elektorat maryjana? :(

Tia... stoczniowcy rzuca sie do udzialu w referendum... :|
    • absztyfikant Re: Teresa nie potrafi pisać 20.05.04, 15:49
      Bez komentarza:))
    • Gość: kasia Re: Teresa nie potrafi pisać IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 16:07
      Pani Lubińska napisała bardzo dobry list w którym zachęca do pójścia do
      referendum. Miliardy to budżet (a nie budrzet) 700 milionów i majątek miejski
      wart miliardy. Prezydent nie szykuje projektu cen biletów ale przygotowauje
      całą kalulację funkcjonowania transportu miejskiego. Tylko prezydent ma
      wszelkie dane do wyliczenia tych cen i propozycji czy miasto będzie więcej czy
      mniej dopołacać do biletów. Radni tylko to akceptują.
      A pezniesienie własności mieszkań wzdłuż Wojska Polskiego do TBSów to zwyczajny
      bandytyzm. W ten sposób uniemożliwia się tym ludziom wykup mieszkań które
      najmują od miasta często od 1946 roku. List jest bardzo dobry i to super że
      ktoś podjął się poinformować mieszkańców. A ci którzy wypowiadają się
      negatywnie, są to te same osoby, które zawsze krytykują Panią Lubińską.Widać,
      że zazdrość nie pozwala na ocenę obiektywną. Najważniejsze jest to, że moje
      sąsiadki są zachwycone. Ktoś je uszanował. W przeciwieństwie do pozostałych
      polityków.
    • Gość: kasia Re: Teresa potrafi pisać IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 16:08
      Pani Teresa potrafi pisać!
      • anamar Re: Teresa potrafi pisać a jacyna czytać. 20.05.04, 16:12
        w końcu jedna z nich jest doktorem,a druga doktorantką(niedoszłą zdaje się)
        • Gość: kasia Re: Teresa potrafi pisać a jacyna czytać. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 16:23
          Ty potrafisz jedno i drugie. Ale nie potrafisz myśleć samodzielnie. Myślą za
          ciebie inni więc te pierwsze umiejętności w zasadzie są ci zbyteczne.
          • anamar Re: Teresa potrafi pisać a jacyna czytać. 20.05.04, 16:27
            Gość portalu: kasia napisał(a):

> Ty potrafisz jedno i drugie. Ale nie potrafisz myśleć samodzielnie. Myślą za
            > ciebie inni więc te pierwsze umiejętności w zasadzie są ci
            zbyteczne.......................................................................
            a kto to są"ci inni"?obca cywilizacja?
            • Gość: kasia Re: Teresa potrafi pisać a jacyna czytać. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 16:36
              Ci co ci jeść dają.
              • anamar Re: Teresa potrafi pisać a jacyna czytać. 20.05.04, 16:49

> Ci co ci jeść
                dają............................................................................
                KELNERZY?
                • Gość: student Re: Teresa potrafi pisać a jacyna czytać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 17:43
                  nie
                  Marian i cały aparat wspierający Mariana
                  napisałbym ludzie o mantalności kelnera
                  ale kelner to przyzwoity zawód
                  sam czasami dorabiam w ten sposób
                  a więc napiszę ludzie o mentalności bolszewickiej z pretensjami do nadużywania
                  słów demokracja i społeczeństwo obywatelskie
      • absztyfikant Re: Teresa potrafi pisać 20.05.04, 16:24
        Mysle, ze za te umiejetnosc nalezy sie jej conajmniej NOBEL!

> Pani Teresa potrafi pisać!
        • anamar Re: Teresa potrafi pisać 20.05.04, 16:28
          absztyfikant napisał:

> Mysle, ze za te umiejetnosc nalezy sie jej conajmniej NOBEL!
          >
          > > Pani Teresa potrafi pisać!
          > WSZYSTKIM WRAŻYM SIŁOM SUGERUJĄCYM,ŻE TEREZA NIE UMIE PISAĆ NASZE GROMKIE
          NIE!!!
        • Gość: kasia Re: Teresa potrafi pisać IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 16:30
          No mówiłam że ciągle ci sami antagoniści. Ile wam za to płacą? Od ilości
          wpisów, stopnia agresji czy ilości liter w tekście?
          • piotr33k2 Re: Teresa potrafi pisać 20.05.04, 16:34
            może i teresa za bardzo nie jest elokwentna w pisaniu ale odnoszę wrazenie że
            niektórzy nie potrafią za to dokładnie przeczytać co ona naprawde
            napisała.jeden nie umie pisać drugi nie umie czytać.
            • Gość: kasia Re: Teresa potrafi pisać IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 16:40
              To chyba nie chodzi o elokwencję ale o to, aby każdy mógł tekst zrozumieć.
              Przecież to nie miał być traktat filozoficzny, tylko list do wszystkich
              mieszkańców. Czytałam wiele tekstów ekonomicznych Pani Lubińskiej, między
              innymi w Rzeoie i GW, Są napisane z dużą elokwencją. Ale nie o to przecież
              chodzi. To jest super że Pani Lubińska zawiadamia wszystkich mieszkańców o
              referendum. A ci wszyscy którzy tak brzydko to komentują po prostu są
              zwolennikami Maraiana Jurczyka i nie wsmak im takie działanie. To najczęściej
              ludzie z SLD albo od Zaremby i Litwińskiego.
              • absztyfikant Re: Teresa potrafi pisać 20.05.04, 16:42
                Janina Paradowska, publicystka POLITYKI, ktora otwarcie porownuje Lubinska do
                Leppera tez jest jak rozumiem na pasku SLD oraz chlopakow z PO ?
                • Gość: student Re: Teresa potrafi pisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 17:39
                  Janina Paradowska przeprosiła Teresą Lubińską za porównanie
                  tym bardziej że porównanie było bez sensu
                  nie używaj czasu teraźniejszego bo zwyczajnie kłamiesz
                  Paradowska była absoltutnie niezorientowana w Owczesnej polityce lokalnej
                  o ile mnie pamięć nie myli to z kolei w Newsweeku Teresa Lubińska wykazała
                  zagrożenie jakie niosą rządy populistów
                  nie należy mylić ghasła politykom dziękujemy gdyż takim politykom jak Piechota
                  czy Zaremba dawno należało podziękować
                  potrzebni są politycy odważni i godzący się na poświęcenia dla innych jak
                  powiedział dzisiaj na spotkaniu Jan Rokita
                  • absztyfikant Re: Teresa potrafi pisać 20.05.04, 17:40
                    Przeprosila publicznie ? O tempora, o mores!
                    • Gość: student Re: Teresa potrafi pisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 17:44
                      tak
                      na spotkaniu ze studentami
                      • absztyfikant Re: Teresa potrafi pisać 20.05.04, 17:46
                        Szkoda, bo po tym jak radna Jacyna-Witt otworzyla swoje biuro ds. afer, to
                        omawiane przez nas (skadinad barwne) porownanie stalo sie na wskros aktualne.
                        Oczywiscie przy wszelkich roznicach, Samoobrona to bolszewizm, natomiast Od
                        Nowe z ta partia laczy populizm i zerowanie na frustracji, to tak zebysmy sie
                        dobrze rozumieli.
                  • piotr33k2 Re: Teresa potrafi pisać 20.05.04, 17:55
                    przestań absztyfie z tą paradowską juz żeśmy na ten temat dyskutowali i tak jak
                    powiedział student paradowska była po prostu niezorientowana ,można lubinskiej
                    nie lubić i mieć do niej jakieś zastrzeżenia ale porównania do leppera są mało
                    poważne i nie na poziomie .
                    • absztyfikant to nie tak 20.05.04, 18:04
                      To nie jest kwestia lubienia badz nie, ale tego, ze politykierstwo Od Nowy
                      m.in. sprawilo, ze prezydentem Szczecina jest Jurczyk.
                      • piotr33k2 Re: to nie tak 20.05.04, 18:29
                        coś w tym jest ale to można zarzucić wszystkim politykom w szczecinie i nie
                        tłumaczy niesprawiedliwych porównań ,tak samo jak zauważyłem że niektórzy na
                        fali jakiejś zaćmy umysłowej zaczeli równać rokite i leppera ,ludzie to jakaś
                        paranoja!
                        • absztyfikant Re: to nie tak 20.05.04, 18:30
                          Lepper to dno i babelki, a Rokita ma pewne wady. Tak bym to ujal.
                      • Gość: student Re: to nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 19:12
                        politykierstwo Piechoty Puzyny Litwińskiego Zaremby Zalewskiego Balazsa
                        spowodowało że mamy Jurczyka
                        dzięki Lubińskiej mamy kilku radnych autentycznie zaangażowanych w sprawy miasta
                        przynajmniej nie ma już głosowania na sesjach bez dyskusji spuszczając temat
                        nareszcie wszyscy musza być czujni
                        Lubińska ze swoimi ludźmi wymusza rzeczowe podejście do spraw
                        przykładów jest mnóstwo
                        prywatyzacja SEC
                        śmieci
                        sprzedaż mieszkań
                        przekształcenia z użytkowania wieczystego na własność
                        ujawnienie niekompetencji przy likwidacji szkół
                        kradzież lotniska w Dąbiu
                        itd
                        dobrze że sa tacy radni jak Lubińska i jej ludzie bo mam poczucie
                        bezpieczeństwa że ktoś czuwa
                        • dyrgosia Re: to nie tak 21.05.04, 11:00
                          Gość portalu: student napisał(a):

> dobrze że sa tacy radni jak Lubińska i jej ludzie bo mam poczucie
                          > bezpieczeństwa że ktoś czuwa

to chyba mowa o radnym J.K. od Lubińskiej, tylko przypadkiem czy on nie
                          czerwony ?
                  • ergie jp potrafi pisać z sensem ? 21.05.04, 11:05
                    Gość portalu: student napisał(a):

> Janina Paradowska przeprosiła Teresą Lubińską za porównanie

no to muszę szęściowo zmienić zdanie o jp ;-)
                    nie jest tak końpletnie głupia jak mnie się wydawało
                    po przeczytaniu ulubionego tekstu absztyfa
              • anamar Re: Teresa potrafi pisać 20.05.04, 16:47

> To chyba nie chodzi o elokwencję ale o to, aby każdy mógł tekst
                zrozumieć.......................................................................
                I DLATEGO WŁAŚNIE P.LUBIŃSKA NAPISAŁA GŁUPAWO I Z
                BŁĘDAMI.

Czytałam wiele tekstów ekonomicznych Pani Lubińskiej, między
                > innymi w Rzeoie i
                GW,.............................................................................
                A W"SUPER-EXPRESIE "COŚ BYŁO?
                >A ci wszyscy którzy tak brzydko to komentują po prostu są
                > zwolennikami Maraiana Jurczyka i To najczęściej
                > ludzie z SLD albo od Zaremby i
                Litwińskiego. ..................................................................
                .TAA,ZAREMBA I LITWIŃSKI TO NAJBARDZIEJ ZNANI ZWOLENNICY JURCZYKA
                • Gość: student Re: Teresa potrafi pisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 17:41
                  a tobie na te brednie to szkoda odpisywać
                  absztyfikant tylko manipuluje czasem i faktami a ty wypisujesz idiotyzmy
                  i to za co
                  za okruchy z pańskiego stołu
                  • Gość: Diusjubi Re: Teresa potrafi pisać IP: *.gryfnet.szczecin.pl 20.05.04, 18:00
                    Student a co z Twoim rowerkiem, taka ładna pogoda.
                    • Gość: student Re: Teresa potrafi pisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 19:39
                      wróciłem
                      a ty co
                      piweńko i telewizorek
                      smutna dola ramola
            • dyrgosia Re: Teresa potrafi pisać 21.05.04, 10:57
              piotr33k2 napisał:

> niektórzy nie potrafią za to dokładnie przeczytać co ona naprawde
              > napisała.

znowu będzie wykład w stylu co poeta miał na myśli
      • Gość: Mała Re: Teresa potrafi pisać IP: *.gryfnet.szczecin.pl 21.05.04, 21:15
        i kto to mówi...?
      • dyrgosia Re: Teresa potrafi pisać 24.05.04, 21:11

> Pani Teresa potrafi pisać!

kasiu gdzie jesteś, tak mi cię brak...
    • Gość: Elzix Re: Teresa nie potrafi pisać IP: 212.14.59.* 20.05.04, 18:22
      Ej phobos jak ci sie nudzi zeby pisac o takich glupotach to wpadnij lepiej skopac mi ogrodek :D !
    • wesolyromek2004 Księża na księżyc a profesory na uczelnię.Ale już! 20.05.04, 22:02
      • Gość: sf pasta do zębów IP: 212.14.60.* 20.05.04, 23:13
        W 68 dodawano też Syjoniści do Syjamu:) A ja takim jak Ty napiszę: PASTA DO
        ZĘBÓW. Aha, należałoby dodać: MAGAZYNIERZY do LAMUSA (czyli magazynu). Ręce
        opadają.
        • Gość: asia Re: pasta do zębów IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 15:03
          lamus to raczej stryszek /pawlacz , gdzie gromadzi się starocie
          (hihi).Myślę ,że jesteś zbyt radykalna/y w swych hasłach. a może by tak
          magazynierzy na działki?
          • Gość: sf Re: pasta do zębów IP: 212.14.60.* 22.05.04, 22:45
            Chyba jednak moja interpretacja słowa lamus jest blizsza istocie sprawy:
            LAMUS [niem.], rodzaj spichlerza, budynek murowany lub drewn., często ozdobny;
            przechowywano w nim zboże, zapasy żywności, zbroje, uprząż, zbiory dokumentów;
            pot. rupieciarnia.
            Chociaż przeciwko zesłaniu na działki też nie mam obiekcji;)
            sf
    • Gość: Bleblek Re: Teresa nie potrafi pisać IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 20.05.04, 23:25
      phobosie, budżet pochodzi od budget (g wymienia sie na ż). Związku
      frazeologicznego "rząd wielkości" nie stosuje się w liczbie mnogiej.
      A na Lubińską i tak nigdy nie będę głosował.
      • Gość: student Re: Teresa nie potrafi pisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 23:38
        czyżby Lubińska startowała w jakichś wyborach
        czyżby coś mi umknęło
        • Gość: Mała Re: Teresa nie potrafi pisać IP: *.gryfnet.szczecin.pl 21.05.04, 10:45
          to ty nie wiesz?
          • anamar Re: Teresa nie potrafi pisać 21.05.04, 10:50
            sporo mu umknęło...
            • Gość: Mała Re: Teresa nie potrafi pisać IP: *.gryfnet.szczecin.pl 21.05.04, 13:25
              pewnie znów jeździna rowerku
              • ja_aska Re: Teresa nie potrafi pisać 21.05.04, 14:26
                z powyższych wpisów wyszło mi, że lubińska potrafi pisać a jacyna czytać ale
                obie tylko tę jedną cechę posiadają.
                PS czy ta kasia to ta od bogatego męża? od "super" samochodu i czegoś tam super?
                • Gość: Ana Re: Teresa nie potrafi pisać IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.05.04, 15:26
                  taaa!to kasia od"przystojnego męża","czarnego sportowego samochodu marki
                  niemieckiej,200KM"oraz właścicielka firmy,która nie potrafi poprawnie napisać
                  dziedziny,którą się zajmuje.ta sama!!!brakowało mi jej...
                  • dyrgosia Re: Teresa nie potrafi pisać 21.05.04, 18:05
                    mi też jej brakowało , zapomniałyście o tatusiu ortopedzie
                    • Gość: Ana Re: Teresa nie potrafi pisać IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.05.04, 22:39
                      i "spłaconym mieszkaniu"!
                      • dyrgosia Re: Teresa nie potrafi pisać 23.05.04, 13:09
                        ....i znów zniknęła , pozostaje nam tęsknota..
      • Gość: Ja Re: Budżet IP: 217.97.143.* 21.05.04, 18:25
        Etymologia pojęcia budżet - bougette - z normandzkiego - sakiewka do noszenia
        pieniędzy. ( Por. podręczniki do studiowania finansów profesury przedwojennej i
        wzorowane na nich opracowania współczesne, krajowe i zagraniczne).
        • ja_aska Dziewczyny 24.05.04, 16:14
          Nadal cisza? nie ma jej? co ja pocznę?
          • dyrgosia Re: Dziewczyny 24.05.04, 17:37
            Dzisiaj dla odmiany możesz mi podowalać.
            • dyrgosia Re: Dziewczyny 24.05.04, 19:57
              Jak tam impreza imieninowa ?
              • ja_aska Re: Dziewczyny 25.05.04, 08:44
                Impra w sobotę ty czerwona ruro! (jak mi wyszło dowalanie?)
                • dyrgosia Re: Dziewczyny 25.05.04, 14:37
                  ja_aska napisała:

> Impra w sobotę ty czerwona ruro! (jak mi wyszło dowalanie?)

słabiutko, słabiutko.....postaraj się
                  • ja_aska Re: Dziewczyny 25.05.04, 14:46
                    komunistyczna blacho falista?
                    • dyrgosia Re: Dziewczyny 25.05.04, 14:48
                      ja_aska napisała:

> komunistyczna blacho falista?

ooooo..... zwłaszcza ta falista, już mi lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka