Dodaj do ulubionych

Absztyfikancie wygrałeś

24.05.04, 00:43
Polityka to trudna sztuka
Mam poczucie odpowiedzialności
Składam rezygnację
Obserwuj wątek
    • Gość: Marian Pażdzioch Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: *.ksiazat.v.pl 24.05.04, 00:48
      na ręce tego, no,..... nie chcę się wyrażać.
      • piotr33k2 Re: Absztyfikancie wygrałeś 24.05.04, 00:51
        absztyfikant nie wygrał, nikt nie wygrał a przegrał szczecin .ludzie jednak
        przejrzą na oczy prędzej niz to się dzisiejszym pseudozwyciężcą wydaje .
        • Gość: Żyleta Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: *.pomorzany.v.pl 24.05.04, 00:55
          Chce mi się płakać ;((((((((((((((((((((((
        • Gość: Marian Pażdzioch Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: *.ksiazat.v.pl 24.05.04, 00:57
          oj piotrze33k2! przecież przejrzeli, masz wyniki.
    • mmarcin_szn Re: Absztyfikancie wygrałeś 24.05.04, 00:58
      s_nitras napisał:

> Składam rezygnację

Ja chyba śnie? :) Nitras składa rezygnację?:) Za pięknie by było...Prosze
      jeszcze napisać Panie Nitras,z czego dokładnie Pan składa rezygnację.

Pozdrawiam

--
      Marcin Michalski
      Szczecin.mc.org.pl/
      Młode Centrum Szczecin
    • zaczepialski podobno polityka to sztuka znoszenia porażek :-))) 24.05.04, 01:04
      sztuka podnoszenia się po upadku :-))). Trza się otrzepać i dalej do przodu
      Panie Nitras my wygraliśmy robiąc to w co wierzymy
      Przegrali ci którzy bezczynnością swój los magazynierowi powierzyli. Niech się teraz martwią sami bo my na pewno sobie poradzimy :-))) pozdrawiam
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: podobno polityka to sztuka znoszenia porażek IP: *.ksiazat.v.pl 24.05.04, 01:10
        co to znaczy my sobie poradzimy zaczepialski? masz zamiar zrobić skok na bank
        zaczepialski? czy złom zbierać bankrucie na śmietniku historii!
      • s_nitras Re: podobno polityka to sztuka znoszenia porażek 24.05.04, 01:11
        Ja się nie poddaję,
        Ja po prostu przegrałem poważną bitwę, może jedyną w moim życiu
        Ponoszę odpowiedzialność i tyle,
        referendum musi mieć jakieś skutki
        POzdrawiam,
        S.Nitras
        • mmarcin_szn Re: podobno polityka to sztuka znoszenia porażek 24.05.04, 01:39
          Panie Nitras!

A było rozpiepszać KRS (Komitet Referendalny Szczecinian - przypominam innym)?
          Było robić w balona inne partie oraz osobistości komitetu tylko po to by
          przystąpić do bitwy samemu i jednocześnie odciąć się od współfinansowania
          PRZEMYŚLANEJ (a nie tych amatorskich działań...)kampanii? Doradcy Jurczyka w
          pewnym sensie zrobili mu przemyślaną kampanie i ludzi podatnych na sugestie
          mogli przeciągnąć w swoją strone. Nie wspomne o naklejkach Jurczyk=Lepper oraz
          haśle "Władza w godne ręce", oczywiście nie można pominąć ukazania
          kontrkandydata (nie zdarzyło się, tak żeby jakiś kandydat uzyskał 30% poparcia,
          wiec nalezało to przemilczeć). Chcieliście SAMI odwoływać Jurczyka macie!!! Przy
          sprawach ponad politycznych dobrze jest schować na bok polityczne korzyści (na
          jakie liczyliście) bo inaczej się nie uda...
          Powiem brutalnie: Wydymaliście wszystkie partie i ludzi z komitetu a teraz
          dziwicie się, że tak wyszło.

WSTYD Platformo! Mam nadzieje, że Szczecinianie nie wybaczą przepychanki,
          samolubności i głodnych rąk władzy (szczególnie pan Zaremba). Wcześniej się o
          tym nie mówiło, żeby nie zaszkodzić idei referendum. Mam nadzieje, że brudy
          zostaną wyprane teraz wszystkie dotyczące PO - tylko dlatego, że jej postawa
          była KARYGODNA! No cóż, % nie wzrosną:)
          Szkoda....bo ta inicjatywa miała szanse, media Wam bardzo pomagały...tą pomoc
          też skutecznie odrzucaliście nierozsądnymi decyzjami.

Pozdrawiam serdecznie

PS. Dlatego z radością na twarzy przyjmuje Pana dymisję (o ile jest prawdą),
          takich ludzi którzy przybyli z KOSZALINA i w Szczecinie się "wożą" nam nie
          potrzeba! Ciekaw jestem, czy Młodzi Demokraci tak chętnie będą usuwać naklejki z
          całego Szczecina (prosze zaprzeczyć, jeżeli to nie oni dostali w głównej mierze
          "nakaz" obklejenia miasta). Chylę czoła, jeżeli zostawił Pan w budżecie kampanii
          jakieś pieniądze na oczyszczenie miasta z ulotek, albo dla odpowiednich ekip
          (mniej lub bardziej profesjonalnych)

--
          Marcin Michalski
          szczecin.mc.org.pl/
          Młode Centrum Szczecin
          • Gość: Mariusz Wisniewski Re: do Pana Marcina_szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:57
            Czytajac Pana dluzsza wypowiedz zdecydowalem sie na zmiane roli z biernego
            obserwatora forum i poruszyc jedna kwestie. Krytykowac potrafi kazdy i Panu
            takze to swietnie wychodzi. Jednakze taka postawa jest- rzeklbym bardzo wygodna-
            poniewaz nie niesie za soba rzadnych konsekwencji. Jednakze jesli tak bardzo
            stanowczo i konkretnie wytyka Pan bledy innych to prosilbym wyjasnic mi blizej-
            co takiego Pan zrobil by w Szczenie bylo lepiej? Poza stronka internetowa gdzie
            sa zdawkowe informacje nt Mlodego Centrum oraz swietnie zbudowanego (pod
            wzgledem slowotworczym) Manifestu- raczej nie widac odzwierciedlenia tego
            wszystkiego, jak rowniez Pana bezposredniego dzialania na rzecz poprawy
            sytuacji w Szczecinie. Zadam PAnu proste zadanie- niech Pan wskaze nam tu- na
            forum- konkretne kroki, ktore by spowodowaly poprawe sytuacaji Szczecina w
            najwazniejszych aspektach jego funkcjonowania. I nie chodzi mi o gadanine nt np
            zmiany Prezydenta, uciechy z faktu, ze Pan NItras rezygnuje czy tez innych
            spraw stricte zwiazanych z politykowaniem. Niech Pan i Pana koledzy podadza
            konkretne pomysly np na przyciagniecie inwestycji do Szczecina- przyciagniecie
            kapitalu czy tez inicjatyw pozwalajacych na rozwoj gospodarczy naszego regionu.
            Prosze o konkrety i prosze nie czarowac mnie stwierdzeniami, ze nic nie moze w
            Szczeicnie zrobic bo jest w Szczecinie niedobrze. Niech sie Pan wytezy by
            znalezc racjonalne pomysly, ktore mozna by byBo zrealizowac. To jest prawdziwe
            dzialanie!!! A nie gadanie o dzialaniu. Zadanie domowe- wydaje mi sie proste-
            wiec oczekuje na odpowiedz.
            Teraz nastepna kwestia- musze Panu powiedziec, ze podobnie jak Pan Slawek-
            jestem "naplywowym" szczecinianinem- a dokladniej w tym samym roku co Pan
            Slowek przyjechalem z Koszalina. Czy po Pana stwierdzeniu- ze ludzie z
            koszalina- nie powinni sie "wozic" w Szczecinie- czy mam wnioskowac- ze czy ja,
            czy Pan Slawek- jest tutaj "gorsza kategoria"???? Nie ladnie- bardzo nie ladnie
            Panie Marcinie. Czuje sie tym stwierdzeniem nieco skrzywdzony... Wiekszosc
            ludzi, ktorzy maja cos do zaoferowania od siebie- ucieka ze Szczecina- czy to
            do Warszawy, POznania, czy tez do Krakowa- nie wielu tu pozostalo ludzi mlodych
            chcacych tu pracowac i zyc. A Pan jeszcze im- jako rodowity Szczecinianin to
            wypomina- ze nie sa rdzennymi mieszkancami?
            To by bylo na tyle...
            Konkludujac- niech Pan sie skoncentruje teraz nad pomyslami, ktore mozna by
            tutaj poddac je dyskusji...
            jesli faktycznie mam Pan cos do zrobienia w Szczecinie poza gadaniem- to pewnie
            w szybkim czasie dostane "odrobione" zadanie domowe...
            Pozdrawiam
            Mariusz
            • ja_aska Mariusz 25.05.04, 12:03
              1. Wystarczyło napisać Marcinkowi: nie pieprz synku daj konkrety (długo ci to
              wyszło)
              2. Nie chodzi (wydaje mi się) o gorszą kategorię a o spadochroniarzy z nadania
              władz centralnych (patrz: święcicki na liście uw).
    • zaczepialski p.Nitras przegrał Szczecin min taki Paździoch :-)) 24.05.04, 01:23
      • s_nitras Re: p.Nitras przegrał Szczecin min taki Paździoch 24.05.04, 03:04
        Panie Marcinie z Młodego Centrum!!!!!!!!!!
        Nic, a nic Pana nie rozumiem !!!!!!!!!!
        Przecież UW też popierała referendum i pieniądze angażowała, wszystkie jakie
        miała.
        Dobrego samopoczucia dalej życzę.
        S.NITRAS
        • Gość: zorro Re: p.Nitras przegrał Szczecin min taki Paździoch IP: 62.233.217.* 25.05.04, 23:09
          I widzisz gościu nic nie zrozumiałeś, kolega marcin ci tłumaczył a ty nic nie
          kleisz - bo nie chcesz tacy jak ty szykają za wszelką cenę sukcesu bez pracy
          bez własnych pieniędzy, już widziano cię wszędzie w AWS w LPR przy Chwastku
          teraz ogłupiasz ludzi z platformy. Jeszcze się na tobie nie poznali?
    • absztyfikant (...) 24.05.04, 02:58
      Gleboko sie Pan Przewodniczacy myli. Ja przegralem. A ze mna przegrali inni
      szczecinianie.

Jesli Pan uwaza, ze Panska rezygnacja jest dla mnie jakimkolwiek pocieszeniem,
      to oznacza to, ze baaaaaardzo Pana przecenilem. O tempora, o mores! Koncz wasc,
      wstydu oszczedz...
      • s_nitras Absztyfikancie wygrałeś 24.05.04, 03:10
        Przy całymszacunku dla wszystkich forumowiczów stwierdzam, chciałeś
        Absztyfikancie mojej rezygnacji. Masz. Zadowolony?
        Jak bym mógł spać, pewnie bym poszedł. Nie mogę, niestety.
        Daj znać, że Tobie też przykro i że zrobiłeś co mogłeś w tej kampanii.
        Ps.
        • absztyfikant Re: Absztyfikancie wygrałeś 24.05.04, 03:13
          To nie byla kwestia mojego "chciejstwa". Raczej kwestia honoru. Czy jest Pan
          tutaj w stanie zlozyc obietnice, ze nie bedzie Pan kandydowal do parlamentu?
          Jesli nie, to wykorzystujac swoja chwile slabosci powiadam: schowaj Pan swoja
          rezynacje w d...
          • germanus Jesteś tu Sławek, 24.05.04, 03:21
            czy może jednak przysnąłeś? W tej chwili potrzeba wyciszenia i przemyślenia.
            Potrzeba czasu. Pozwól, że na tę chwilę małego pokoju zaproponuję Ci lekturę
            moich Rozmówek Szczecińskich. Zyczę Ci, abyś się od czasu do czasu uśmiechnął.
            A jeśli zaklniesz choć raz...
          • s_nitras Re: Absztyfikancie wygrałeś 24.05.04, 03:22
            A czy zasłużyłeś, drogi kolego, by ktoś kto przy otwartej kutrynie realizuje
            swoje zamierzenia dawał Ci satysfakcje w imię Twojej wydumanej wyzszości.
            Who are you?
            • absztyfikant Re: Absztyfikancie wygrałeś 24.05.04, 03:24
              :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • germanus Sławek! 24.05.04, 03:32
                Jeśli to było do mnie, to Ci odpowiem.
                ...
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=11294278&a=12550960...
                Teraz rozumiesz?
                Wycisz się... dobra rada dobrego człowieka.
                Jest 6 Misiów. Przeczytaj... wycisz się.
    • s_nitras Re: Absztyf wygrałeś i tego nie ogarniasz 24.05.04, 03:33
      Dla mnie ten wieczór ma smak wielkiej porażki, a dla Ciebie tylko rozgrywki z
      wrogiem pośrednim. Mam się zamordować dla twojej satysfakcji. Palachem nie
      jestem, mam dzieci i życzę ci tego samego. Mimo sympatii stwierdzam, zakłamany
      jesteś strasznie. Wspólczuję Ci ogromnie. Nie do Ciebie nalezy przyszłość, mimo
      starań. Twój swiat umarł i dobrze, pusty i próżny był, niewielka strata.
      Rest in peace.
      Nie możesz się doczekać na odpowiedź, będzie tak co raz częściej.
      • absztyfikant Re: Absztyf wygrałeś i tego nie ogarniasz 24.05.04, 03:42
        Co stwierdzil wybitny polityk Platformy Obywatelskiej. Milych snow!
        • Gość: marcelinho Re: Absztyf wygrałeś i tego nie ogarniasz IP: *.iscnet.pl 24.05.04, 03:49
          Sławek
          NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Absztyfikancie nie wiele roznisz sie od Pazdoicha. Shanbisz wszystko.
          • absztyfikant Re: Absztyf wygrałeś i tego nie ogarniasz 24.05.04, 10:43
            ROTFL!
      • Gość: Norka Re: Mniej rozczulania sie nad sobą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 12:55
        Panie Nitras, tylko nieliczni żyją z polityki. Oprócz bylejakiego gadania tybu
        ble,ble, należy mieć fach w rękach. Niech Pan spróbuje założyc firmę i dać
        przynajmnie 5 osobom etaty.Niczym sie Pan nie różni od Piechoty, Wieczorka i
        Zaremby.Najlepiej wyciągać pieniądze z państwowej kasy.
        • albert_c Re: Mniej rozczulania sie nad sobą. 24.05.04, 12:56
          Gość portalu: Norka napisał(a):

> Panie Nitras, tylko nieliczni żyją z polityki. Oprócz bylejakiego gadania
          tybu
          > ble,ble, należy mieć fach w rękach. Niech Pan spróbuje założyc firmę i dać
          > przynajmnie 5 osobom etaty.Niczym sie Pan nie różni od Piechoty, Wieczorka i
          > Zaremby.Najlepiej wyciągać pieniądze z państwowej kasy.

* Pan Slawek, ma firme zatrudniajaca wiecej niz 5 osob. niecelna riposta Norka.
    • Gość: Pismak Daruj Pan sobie... IP: 80.51.242.* 24.05.04, 11:30
      Panie Sławomirze, daruj Pan sobie te rejtanowskie gesty. Świat nie kręci się
      wokół Pana. Czyżby uznał Pan, że decyzja o rezygnacji pomoże Panu w karierze?
      Taki oficjalny popiół na główkę, a potem jednak kandydowanie do Sejmu? Daj Pan
      spokój - "polityka to trudna sztuka". Może niech Pan lepiej jeszcze parę lat
      poobserwują, jak to się robi, a dopiero potem się bierze do tego. Większe
      prawdopodobieństwo, że się Pan nie sparzy.

Cóż, macie wszyscy przerost ambicji i za grosz politycznego wyczucia. Mówię do
      politykierów, którzy w referendum widzieli przede wszystkim swój interes.
      Jesteście amatorami. Referendum było dla Was rozgrywkę i nic dziwnego - to też
      polityka. Ale wykazaliście, że ta rozgrywka Was przerasta. Teraz nie chodzi o
      jakieś dymisje, czy rejtanowskie gesty. Nie wiem, czy kogokolwiek
      satysfakcjonuje, cieszy lub dla kogokolwiek ma jakieś znaczenie
      Wasze "przepraszam". Po prostu, bardzo proszę - jeśli faktycznie czujecie to,
      co mówicie - zejdzcie nam z oczu.

pismak_logowany@gazeta.pl
    • ciotka_matylda Re: Absztyfikancie wygrałeś 24.05.04, 11:50
      Panie Nitras jesli chodzi o absztyfikanta to zalezalo mu na odwolaniu Jurczyka
      jak malo komu na tym forum. Nie wyszlo? Nie wyszlo. Uczyc sie trzeba na
      bledach. Nikt nie rodzi sie politykiem. Moze sie pan nie nadaje do polityki
      zwyczajnie?
      • piotr33k2 Re: a ja radzę nitrasowi 24.05.04, 12:07
        aby dalej robił swoje a wszystkim frustratom obwiniającym jednego( nie wiedzieć
        czemu )nitrasa aby zaczeli od siebie samych rozliczenia .polskie piekiełko!.
        • Gość: XYZ Szkoda IP: 212.14.0.* 24.05.04, 13:36
          Magazyniera nie odwołaliśmy, szkoda. To jednak było do przewidzenia. Teraz
          winni są mieszkańcy i SLD. A ja mówiłem i mówię, że winę ponosi Sławomir
          Nitras. Już na samym początku udupił ideę referendum. Jego celem nie był
          Jurczyk. Dla własnych krótkowzrocznych celów poświęćił cenną inicjatywę.
          Nitrasowi chodziło o szybsze wybory Rady Miasta, o nic więcej. Dlatego rozpętał
          polityczne igrzyska, czym skutecznie odgonił Szczecinian od urn. Kiedy przegrał
          w RM, cała reszta nie miał juz dla niego znaczenia. Powiem więcej, Nitrasowi
          jest na rękę zwycięstwo Jurczyka, bo zachował status quo. Cała sprawa z
          referendum, to pokłosie konfliktu między Nitrasem a Litwińskim-Zarembą. Dziwię
          się tylko Litwińskiemu, że dał się w to wciągnąć. Napieralski miał rację,
          kołomyja z uchwałą rady był zbędna i szkodliwa dla idei referendum. Natomiast
          rezygnacja Nitrasa to ucieczka do przechowalni. Sławek niebawem zechce wrócić...
          • ja_aska Re: Szkoda 24.05.04, 15:52
            Ja Sławka N nie winię.
            Żegnam Sławku
            • dyrgosia Re: Szkoda 24.05.04, 16:08
              ja_aska napisała:

> Ja Sławka N nie winię.
              > Żegnam Sławku

podpisuję się
              • ja_aska Re: Szkoda 24.05.04, 16:09
                :):):):)
                • Gość: XYZ Re: Szkoda IP: 212.14.0.* 24.05.04, 16:32
                  Ja wprost przeciwnie. Jego małość uwaliła referendum.
                  • ja_aska Re: Szkoda 24.05.04, 16:35
                    XYZ żegnam to nie do widzenia, nie?
                    • Gość: e.beata Re: Szkoda IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 20:27
                      Co uwalił to uwalił, ale tym wyznaniem szczerym o dymisji to mnie powalił ;-)))
                      Moze jest "niewyspany" i nie myśli na full obrotach? Brakuje kamer i rozdartej
                      koszuli ;-).
                      Panie Sławomirze, polityka trudną jest, nie można się w niej kierować emocjami.
                      I trzeba mieć baaaaardzo waaażną rzecz - wyczucie sytuacji.
                      • Gość: zebra345 Re: Szkoda IP: *.iscnet.pl 24.05.04, 20:33
                        Szkoda to chłopu w polu, jak mu krowy w zboże wlezą .Zobaczymy na jak długo te
                        obiecanki Nitrasa.Szczerość i honor, chyba uśmiech mi gębę rozwali. Apetyty
                        takich panów są nieokiełznane. "Szczeere wyznanie o dymisji" ,słowa, słowa,
                        słowa.Do roboty, a nie do polityki !!!!!!
                      • Gość: pap Re: Szkoda IP: *.visp.energis.pl 24.05.04, 20:38
                        Pewnie pan Slawek siedzi teraz i kombinuje jak odkrecic ta niefortunna
                        deklaracje. Jutro zapewne wyda oswiadczenie, ze chcial, owszem, ale rzesza
                        pokladajacych w nim nadzieje zakazala etc, etc. Tudziez, poruszona do zywego i
                        wzruszona mlodziezowka wyluszczy absurdalnosc tego pomyslu..Ech, Wodko, pozwol
                        zyc...;))
              • Gość: Ana Re: Szkoda IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 20:31
                cokolwiek by o nim nie myśleć,to jeden z niwielu polityków,którzy wykazali się
                poczuciem odpowiedzialności...
                • Gość: zebra345 Re: Szkoda IP: *.iscnet.pl 24.05.04, 20:45
                  A na czym polega ta odpowiedzialność ?
                  • Gość: Stalin Re: Szkoda IP: 5.5.* / 80.58.50.* 24.05.04, 20:51
                    UwagaGaz?±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±
                    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±
                    ±±±±±±±±
                    • ja_aska wyszło szydło!!! 25.05.04, 08:47
                      No i wyszło szydło z worka pokutnego!!!! Nasz Sławuś złożył rezygnację
                      ale "kochany" zarząd po dymisji nie przyjął. I teraz znowu będzie: ja chciałem
                      ale oni mi nie pozwolili. Mam gdzieś to wszystko!
                      • Gość: XYZ Niechcem al muszem;) IP: 212.14.0.* 25.05.04, 09:21
                        Nitras jestes żałosnym politykierkiem. Kudy ci do Napieralskiego?
                        • ja_aska Re: Niechcem al muszem;) 25.05.04, 09:25
                          Chyba kudy ci do Litwińskiego? Jednak trudno porównywać różne opcje polityczne.
                          • Gość: XYZ Re: Niechcem al muszem;) IP: 212.14.0.* 25.05.04, 09:27
                            Nie opcje a kwalifikacje.
    • Gość: krust Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: 62.233.223.* 25.05.04, 11:16
      Wy politycy-chłopcy w krótkich gaciach; Szczecin na takich dupków nie z a s ł u
      ż y ł. Pociągnęliście młodych, naiwnych ludzi do niecnych celów. Zostawiliście
      im brud, smród, brudne ulice i kaca. Teraz błotem się obrzucacie. Logowany
      Pismak o tym dawno pisał. PISMAKU , dla mnie jesteś liderem. Od siebie zaś
      zajadle dodam (co już pisałem),że miasto trzeba oczyścić ze spadochroniarzy
      albo fachowców od piachu. Mamy swoich, lepszych kopaczy. Zacząl bym od p.
      Stasia.
    • ja_aska Re: Absztyfikancie wygrałeś 25.05.04, 11:34
      Pismaku co ty na to wszystko?
    • absztyfikant Panie Nitras !!! 25.05.04, 12:37
      Wlasnie sie dowiedzialem, ze koledzy z partii nie przyjeli Panskiej rezygnacji.
      Psy szczekaja, karawana idzie dalej, am I right?
      • ja_aska Re: Panie Nitras !!! 25.05.04, 12:57
        yes of course
        • Gość: XYZ Re: Panie Nitras !!! IP: 212.14.0.* 25.05.04, 13:05
          A ja myślałem, że ty tylko jidisz i rosyjski znasz:))))))) Nie poznaję
          koleżanki z Tasmanii:))
          • ja_aska Re: Panie Nitras !!! 25.05.04, 13:24
            Do tego drogi kolego uczę się chorwackiego!
            PS a o hebrajskim nie wspomnissz?
            • swarozyc aska 25.05.04, 13:27
              ja_aska napisała:

> Do tego drogi kolego uczę się chorwackiego!
              > PS a o hebrajskim nie wspomnissz?
              '''''''''''''''''''''
              tak ci sie te hrvatskie jeby spodobaly?:-))
            • Gość: XYZ Re: Panie Nitras !!! IP: 212.14.0.* 25.05.04, 13:30
              To hebrajski też znasz? Ale o inglisz nic mi nie byłow wiadome:))
            • albert_c Re: Panie Nitras !!! 25.05.04, 13:33
              fajnie sie teraz czyta te wszystkie wpsiy powyzej. z ciekawosci przejrzalem je
              jeszcze raz. no smiech mnie ogarnal:))))
              Ana napisala ze to jeden z niewielu, ktory wykazal sie odpowiedzialnoscia -
              dobre:))))
              wielu napisalo, ze deklaracje szybko odkreci, no i stalo sie, odkrecil.
              pomazal sie na forum, ale jak wstal juz wiedzial jak zostawic sobie stolek,
              kalkierzy dymisji nie przyjeli, to tez dobre. coz za hamletyzm, coz za rozterki
              Panie Slawku, no z tej strony to nam sie jeszcze Pan dotychczas nie dal
              poznac:)
              ach moglbym tak jeszcze dlugo, ale to wyglada tak jakby sie Pan Slawek
              przestraszyl, ze jego miejsce jako szefa PO w Szczecinie zajmie A. Litwinski. i
              wszystko jasne - to o czym pisal XYZ - juz od jakiegos czasu.
              Pan Slawek takimi deklaracjami tylko wciaz osmiesza referendum:(
              a juz myslalem wczoraj, ze jednak S.N. cos zrozumial...
              • albert_c Absztyf, masz za duzy wplyw na Pana Slawka, na 25.05.04, 13:36
                dowod pozwole sobie przytoczyc Twoje slowa:

'To nie byla kwestia mojego "chciejstwa". Raczej kwestia honoru. Czy jest Pan
                tutaj w stanie zlozyc obietnice, ze nie bedzie Pan kandydowal do parlamentu?
                Jesli nie, to wykorzystujac swoja chwile slabosci powiadam: schowaj Pan swoja
                rezynacje w d...'

no i uczynil to S.N. co mu poradziles:)))
              • Gość: XYZ Re: Panie Nitras !!! IP: 212.14.0.* 25.05.04, 13:55
                Gniewosz Nitrasowaty to maluczki politykierek. A teraz dotarło do niego, że rok
                rządów Magazyniera, to doskonała trampolina na Wiejską. Teraz, jak mniemam,
                Arek, z Krzysiem i Sławkiem, będą na wyprzódki rozmazywać Magazyniera w
                gazetach (Arek może naj mniej, bo musi pilnować stanu posiadania w UM). Teraz
                dopiero będzie zabawnie. I wieszczę, że Sławek z Krzysiem w końcu publicznie
                wezmą się za łby:)))
    • Gość: krust Z " Głosu Szczecińskiego " dzisiaj, tu cytat : IP: 62.233.223.* 25.05.04, 13:52
      " Każdy człowiek honoru w takiej sytuacji by zrezygnował - twierdzi radny
      Arkadiusz Litwiński z PO "- tu koniec cytatu. Czy jedynym adresatem tego zdania
      jest prezydent Jurczyk. Answer plis. A tak nawiasem, lllubie kopać leżących.
      • albert_c Re: Z " Głosu Szczecińskiego " dzisiaj, tu cytat 25.05.04, 13:56
        krust:) masz poczucie humoru, nie ma co.
        no i kto bedzie potrafil odpowiedzic na tak postawione przez Ciebie pytanie?
        ja sadze ze MJ nie byl jedynym.
        • Gość: XYZ Re: Z " Głosu Szczecińskiego " dzisiaj, tu cytat IP: 212.14.0.* 25.05.04, 14:02
          A pamiętacie jak pisałem, że całe to zamieszanie z referendum na winiosek RM,
          to wewnętrzna rozgrywka Panów Arka i Sławka? A ileż wtedy dostałem epitetów??:))
          • albert_c Re: Z " Głosu Szczecińskiego " dzisiaj, tu cytat 25.05.04, 14:17
            Gość portalu: XYZ napisał(a):

> A pamiętacie jak pisałem, że całe to zamieszanie z referendum na winiosek RM,
            > to wewnętrzna rozgrywka Panów Arka i Sławka? A ileż wtedy dostałem
            epitetów??:)
            > )

* XYZ, do mnie to bylo? :))
            no to przeciez napisalem przed kilkoma minutami, ze zwracales na to uwage.
            epitety ode mnie? przepraszam XYZecie, ale sobie nie zasluzyles na takie
            szczegolne wzgledy u mnie:)))
            • Gość: XYZ Re: Z " Głosu Szczecińskiego " dzisiaj, tu cytat IP: 212.14.0.* 25.05.04, 14:22
              To było ogólne zawołanie. Nie kierowane do konkretnej osoby. Ale i tak
              połechtałeś moją próżność zwrcając uwagę na moją pisaninę.
            • ja_aska chłopaki 25.05.04, 14:23
              1. Swar - jeb mi się podobał ale chorwacja bardziej.
              2. xyz- mimo wszystko jeszcze dużo o mnie nie wiesz:-)
              3. albercik - teraz xyz może nareszcie powiedzieć MOJE ukochane zdanie: a nie
              mówiłem!
              • albert_c Re: chłopaki 25.05.04, 14:29
                Aska, niech mowi, pisze:)
                pisalem juz wczesniej co sadze na temat XYZeta, moge sie z nim w wielu sparwach
                nie zgadzac, i nie zgadzam sie, ale tam gdzie sie zgadzam to sie zgadzam i nie
                kryje tego.
                wiesz, brak bielma na oku:) moze z czasem przejdzie (lub najdzie).

pozdrawiam,
                albert_c
    • pismak_logowany Re: Absztyfikancie wygrałeś 25.05.04, 15:02
      Trudno komentować sprawę Pana Sławka, bo Pan Sławek ewidentnie ma przerost
      ambcji. Referendum zakończyło się tak, jak zakończyło, a on nagle wypisuje
      Absztyfowi swoją rezygnację - jakby to miało jakiekolwiek znaczenie. Jakby
      referendum było prywatną sprawą Sławomira N. i teraz cały świat z zapartym
      tchem czekał na to, co on zrobi. Pomylił siebie z pępkiem świata. To tak, jakby
      słynna orka Willy podała się do dymisji po finansowej klapie filmu "Free Willy
      5". Bez żartów.

Natomiast do szczecińskich polityków i elyty mam jeden zasadniczy zarzut, żal.
      To oni pchnęli Jurczyka w ręce łódzko-szczecińskiego układu polit-biznesu,
      który teraz święci tryumfy. Kiedy Magazynier został Prezydentem zadziwił
      wszystkich - nie znalazł sobie żadnego zaplecza politycznego. Wygonił polityków
      i spróbował rządzić sam. Robił to nieudolnie, bo się na tym ni cholery nie zna.
      A wszyscy tylko nabijali się z niego i dowalali. Tak było łatwiej. A kiedy ktoś
      chciał pomóc, słyszał od polityków wszystkich opcji - daj spokój, dajemy mu rok
      i go załatwimy, nie wychylaj się. Słyszałem takie teksty na własne uszy. Potem
      zaczęła się akcja z referendum. Politycy i "Wyborcza" stanęli na głowie, by nas
      porwać do czynu, wzbudzić świadomość szczecińską. Udało im się i to jest dobre.
      Ale od początku tylko rozgrywali naszym zaangażowaniem. Chcecie przykładów?
      Podrzucanie nam i robienie afery z byle pierdoły związanej z Jurczykiem.
      Rozumiem punktowanie faceta za działania niemerytoryczne i niekompetencje. Ale
      po co od razu go gnoić jak człowieka? To nawet nieeleganckie i nie wypada. Jak
      walczyć to kulturalnie. Co sobie historia o nas pomyśli? Drugi jaskrawy
      przykład to publkowane listy radnych, którzy głosowali przeciw referendum
      odwoławczemu Rady Miasta. Niby czemu miało to służyć? Pozyskaniu głosów przeciw
      Jurczykowi? Czy tylko zdobyciu kapitału wyborczego dla PO? Ech... zostawmy to.

Faktem jest, że Grzegorz Napieralski przy okazji tego szaleństwa z
      publikowaniem list powiedział mi wówczas jedną ważną rzecz (chyba nawet nie
      zdawał sobie sprawy, co mówi) - "Jurczyk zrobił błąd, bo nie znalazł sobie
      politycznego zaplecza w radzie, które by go chroniło, wspierało i pomagało
      podejmować decyzję". Cóż, rzadko się zdarza taka szczerość u polityków. Chyba
      był w gorszej formie. Powiedział prawdę. Zdaniem polityków to był główny błąd
      Jurczyka (mieszkańcy i media, o ile pamiętam mieli na ten temat inne zdanie),
      więc szczecińscy politycy wszystkich odrzuconych opcji potanowili pokazać mu,
      że bez zaplecza nic nie zrobi. I co się stało? Atakując go ze wszystkich stron
      zmusili go, by poszukał sobie zaplecza tam, gdzie mu je zaoferowano. U Ptaka.
      Stąd właśnie Czesny. Paradoskalnie, to politycy wepchnęli Jurczyka w ramiona
      Ptaka. Od tej chwili już było za późno. Układ łódzki poukładał się z lokalnym
      polit-biznesem i rządzą. Rządzili już jakiś czas przed referendum. Wynikiem się
      nie przejmowali. Dziwicie im się?
      Jurczyk tak naprawdę został odwołany jeszcze przed referendum. On już się nie
      liczy. Rządzą inni za niego. Tak, jak kiedyś - podczas jego pierwszej kadencji.
      Cały bój ostatnich miesięcy toczył się o to, kto zawłaszczy sobie Jurczyka. Kto
      kontroluje Prezydenta, ma Szczecin. Nasze elyty i politycy typu Nitras wykazali
      się zupełną amatorszczyzną. Pozwolili, by przez ich głupie rozgrywki o władze
      miasto poszło w silne i bezwględne obce ręce. Jesteście winni, jak cholera.
      Dymisja to na Was za mało. Powinniście ze wstydu wyjechać do Laponii.
      Skutkiem ubocznym - i to dobrym skutkim - jest 56 tysięcy aktywnych,
      świadomych, uczciwych ludzi, którym zależy na losie tego miasta. To historyczne
      wydarzenie, że tyle osób wyrwało to miasto z marazmu. Trzeba dalej działać,
      utrzymyć gotowość. Nie można sobie odpuścić i pójść do domów oglądać telewizor
      z poczuciem klęski. Było jak było, stało się i nie co płakać. Politycy
      wpieprzyli Szczecin w niebezpieczny układ, a sami nie są w stanie nic zrobić,
      bo to amatorzy. Nie obronią tego miasta. Chyba nam pozostało to zadanie. A jest
      nas 56 tysięcy.
      • Gość: krust Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: 62.233.223.* 25.05.04, 15:17
        Pismaku te twoje poglądy są przedziwnie trafne. Serio! Zatem twórzmy na tym
        forum coś na kształt i podobieństwo ORDYNACKIEJ, ale też stowarzyszenie! OK!
        • Gość: XYZ Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: 212.14.0.* 25.05.04, 15:31
          Wyobrazasz sobie w jednym organizmie politycznym mnie i anamar??
          • swarozyc Re: Absztyfikancie wygrałeś 25.05.04, 15:34
            Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Wyobrazasz sobie w jednym organizmie politycznym mnie i anamar??
            ''''''''''''''
            Tak. ciebie jako skrzydlo trockistowskie, a ja jako odchylenie
            nacjonalistyczne...
            • Gość: krust Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: 62.233.223.* 25.05.04, 15:46
              Ważne są cele, odchylenia ma każdy
              • seahowk Nitras nie skowycz 25.05.04, 19:10
              • anamar zwariował? 26.05.04, 10:49
                posądzić mnie o"odchylenia nacjonalistyczne"swarożycu,to tak mniej wiecej,jak
                ciebie o bycie ministrantem...
                • swarozyc Re: zwariował? 26.05.04, 10:57
                  anamar napisała:

> posądzić mnie o"odchylenia nacjonalistyczne"swarożycu,to tak mniej wiecej,jak
                  > ciebie o bycie ministrantem...
                  '''''''''''''''''''''''''
                  ja tam jestem nacjonalista i nie wstydze sie do tego przyznac...
            • Gość: Pismak Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: 80.51.242.* 25.05.04, 22:49
              Kurczę, to właśnie fajnie, że każdy ma swoje odchylenie. Będzie obiektywnie. A
              wszyscy mamy jedno odchylenie we wspólną stronę - na Szczecin.
              Gdyby Szczecin miał swoją Ordynacką w tym mieście, żadne typki (polityczne, czy
              inne) nie trzęsłyby tym miastem, jak osiką i rwały miasto po kawałku w swoją
              stronę. Czasem wydaje mi się, że forum jest taką szczecińską Ordynacką, bo są
              tu bardzo sensowni ludzie, połączeni jedną ideą, aktywni, myślący,
              zainteresowani, pracujący w wielu kluczowych miejscach miasta, czasem pod
              podszewką "wielkiej" polityki. To ludzie, którzy kochają to miasto, choć nigdy
              nikt ich o to nie pytał i nie musieli o tym opowiadać historyjek wyborcom.
              Forumowicze żyją w tym mieście, obserwują i czują klimat rzeczywisty. To
              dlatego każdy polityk na tym forum ma u nas przewalone. Bo jesteśmy
              wymagającymi wyborcami, a politycy nastawiają się na przekonywanie tępych mas
              prostymi sposobami zaczerpniętymi z konkursów piękności. Pomyślcie, jak wysoko
              moglibyśmy postawić poprzeczkę władzom miasta i wszystkim, którzy roszczą sobie
              prawa do rządzenia Szczecinem - gdybyśmy dopracowali się sposobów i metod
              wyrażania zdania w real life. Skoro jest w tym mieście 56 tysięcy ludzi, którym
              los Szczecina nie jest obojętny, to bardzo ciekawie to widzę. Tylko pytanie
              brzmi: Czy kogoś to w ogóle interesuje?

• Gość: student Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:03
                Szczecin ma swoją Ordynacką
                przewodniczącym jest Włodzimierz Kotwas
                tak tak ten sam Kotwas
                należą do niej Waśniewski Piechota Długoborski
                przecież dobrze wiesz pismaku że w Szczecinie Ordynacka to SLD bis
                zresztą nie tylko w Szczecinie
                po co więc wypisujesz znowu głupoty
                • Gość: Pismak Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: 80.51.242.* 26.05.04, 01:26
                  Ojej, przecież nie chodzi mi o tę sldowską ordynacką. To właśnie m.in. z nimi
                  proponuję walczyć. Przecież dobrze wiesz Studencie, o czym piszę. Udajesz, czy
                  faktycznie nic nie rozumiesz? Rozumiesz, że nie wolno pozwolić 56 tysiącom
                  Szczecinian rozejść się do domów, a nie rozumiesz, że szukamy formuły
                  działania, by temu zapobiec?
                  • Gość: student Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 07:30
                    my czyli Ordynacka
                    chłopali na was te 56 000 nie będzie chciało nawet splunąć
                    zrobiliście już swoje
                    rozdaliście Polskę dla siebie i nawet nie umieliście tego utrzymać
                    won
      • Gość: student Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 19:52
        Nasze elyty i politycy typu Nitras wykazali
        wpieprzyli Szczecin w niebezpieczny układ, a sami nie są w stanie nic zrobić,
        bo to amatorzy. Nie obronią tego miasta. Chyba nam pozostało to zadanie. A jest
        nas 56 tysięcy.

przyczepił się pismak do porządnych ludzi którzy zorganizowali referendum i
        mówi płyniemy
        powtarza tekst Napieralskiego jak biblię że biedny Jurczyk nie miał w radzie
        miasta zaplecza politycznego
        dawno nie słyszałem większego idiotyzmu
        Jurczyk w radzie miasta ma zaplecze polityczne w postaci 13 radnych SLD 4
        radnych NRS czyli większość
        za stołki i kasę
        ta większość broni dostępu do informacji o handlu gruntami czego najlepszy
        przykład był dzisiaj na sesji rady miasta
        • Gość: student Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 19:57
          > Nasze elyty i politycy typu Nitras wykazali
          > wpieprzyli Szczecin w niebezpieczny układ, a sami nie są w stanie nic zrobić,
          >bo to amatorzy. Nie obronią tego miasta. Chyba nam pozostało to zadanie. A
          jest
          > nas 56 tysięcy.

przyczepił się pismak do porządnych ludzi którzy zorganizowali referendum i
          mówi płyniemy
          powtarza tekst Napieralskiego jak biblię że biedny Jurczyk nie miał w radzie
          miasta zaplecza politycznego
          dawno nie słyszałem większego idiotyzmu
          Jurczyk w radzie miasta ma zaplecze polityczne w postaci 13 radnych SLD 4
          radnych NRS czyli większość
          za stołki i kasę
          ta większość broni dostępu do informacji o handlu gruntami czego najlepszy
          przykład był dzisiaj na sesji rady miasta

• anamar nagroda dla studenta. 26.05.04, 10:54
          studencie.za twą aktywność w tym wątku,zrozumienie zawartych w nim treści i
          wpisy,które w nim popełniłeś przyznaję ci moją prywatną nagrodę-ZŁOTY ZWÓJ
          (mózgowy).szkoda tylko,że twój jedyny...
      • Gość: marcelinho Re: Absztyfikancie wygrałeś IP: *.iscnet.pl 25.05.04, 23:05
        Ty gadasz jak polityk. Wzięło Cię strasznie. proponuję hasło na ulotkę,
        politykom dziękujemy. Nie przypisuj sobie prawa do mówienia zrobili nam,
        oszukali nas - Lepper jesteś jakiś chyba!
        • Gość: marcelinho do pismaka oczywiście mówię IP: *.iscnet.pl 25.05.04, 23:08
          • Gość: Pismak No, pięknie IP: 80.51.242.* 26.05.04, 01:36
            Jak polityk? :))))) Chyba powinienem to potraktować jak obelgę. Biorąc pod
            uwagę mój stosunek do polityków i polityki. Ale nie o mnie tu chodzi.

Widzisz, jestem tylko jednym z 56 tysięcy zwykłych ludzi. Myślę, że raczej nie
            powinneś nazywać tych ludzi politykami. Dobrze Ci radzę. Nie sądzę, żeby któryś
            z nas/nich miał ochotę być tak nazywany. Każdy z tych 56 tysięcy po prostu ma
            swoje zdanie i je wyraża. Można śmiało powiedzieć, że "strasznie ich wzięło".
            Tak strasznie, że aż poszli zagłosować.
          • Gość: Pismak A poza tym... IP: 80.51.242.* 26.05.04, 01:49
            Trzeba o tym rozmawiać. Trzeba coś z tym zrobić. Chyba już dosyć marazmu w tym
            mieście. Co o tym sądzisz, Marcelinho? Chyba już wystarczy zmarnowanych okazji?
            Może i mnie wzięło. No przecież są powody, by wszystkich wzięło. Tak mi się
            wydaje.

Wierz mi, widziałem już dość debat, pieprzenia o niczym, deklaracji, narad itd.
            Produkowałem się w różnych dyskusjach, nawet w tych publikowanych w naszej
            szacownej "GW". I co? Popisaliśmy, pogadaliśmy i nic się nie działo. Z racji
            pracy obserwuje sytuację w różnych branżach i społecznościach. To jest reguła,
            że kiedy wzbudzi się ludzką aktywność, świadomość wspólnej sprawy i wiarę w
            możliwość zrobienia czegoś pozytywnego - trzeba kuć żelazo, póki gorące. Nie
            można pozwolić temu zgasnąć. To nie jest kwestia "wzięcia" - to rzeczywistość.

Zobaczyłem ilość podpisów pod referendum - to coś niezwykłego. Zobaczyłem ilość
            osób, które głosowało w referendum - to coś jeszcze bardziej niezwykłego. Od
            jakiegoś czasu rozmawiamy na tym forum i widzę, że są tu ludzie, którym chce
            się chcieć. Czy naprawdę nie da się czegoś pozytywnego z tego wykrzesać?
            Przecież wokół iskier do woli.

• Gość: marcelinho Re: A poza tym... tłumaczysz się głupio IP: *.iscnet.pl 26.05.04, 02:07
              Dziwnie brzmi w twoich ustach polityczny apel. Wzięło Cię gorzej niż myślałem.
              Nie tłumacz się. Zdarza się. Miej tylko świadomośc ile takie przedsięwzięcie
              kosztuje nerwów, zdrowia, pieniędzy ........
              Nastepnym razem, przy innej okazji masz mozliwość się wykazać. Z odezwami do
              wspólmieszkańców poczekaj do pierwszej własnej próby dzielności. Łatwiej
              zrozumiesz rzeczywistość. Może przyżyjesz załamanie i poczujesz co czują ludzie
              liczący na Ciebie. A może Ciebie zawiedzie jakiś lider. Poczuj to. Dla twojej
              kariery dziennikarskiej choćby warto. Nowe doświadczenie.
              Nie smuc więcej.
              • Gość: krust Re: A poza tym... tłumaczysz się głupio IP: *.espol.com.pl 26.05.04, 07:44
                Czuje Marcel, że jesteś jakiś przegrany. Albo o drogę pytasz. Kilka razy
                czytałem twe posty i ni w ząb.
                • Gość: student Re: A poza tym... tłumaczysz się głupio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 07:59
                  bo jego posty nie są dla przyjaciół i zwolenników Mariana
                  nie są trudne
                  ale dla takich jak ty widocznie za trudne
                  długa droga przed tobą
              • Gość: Pismak E tam... IP: 80.51.242.* 26.05.04, 09:43
                Marcelu, gadasz jak były aktywista, który został "zawiedziony przez lidera". I
                teraz wyliczasz sobie, ile jakakolwiek aktywność będzie Cię kosztować. Cóż,
                polityka jest brudna, trauma się zdarza. Mnie to nie interesuje. Sprawa jest
                szersza i pozapolityczna. Właśnie o pozapolityczną, oddolną, ludzką inicjatywę
                mi chodzi. Gdybyś czytał uważnie, to byś się zorientował.

A w mojej karierze pisałem wiele tekstów, które miały porwać do czegoś
                czytelników/społeczeństwo. Wierz mi, z powodzeniem. Taka jest też rola mediów -
                wzywać do czynu, rozbudzać świadomość. Na tym polega nowoczesny, interaktywny
                kontakt z czytelnikiem. Np. gdy apeluje się o szczególną pomoc dla bezdomnych w
                Święta, bezpieczeństwo ruchu drogowego, zbieranie funduszy dla ofiar trzęsienia
                ziemi itd. Z polityką nie ma to nic wspólnego, bo wzywa się do inicjatyw
                społecznych, a nie popierania jakiegoś "lidera, który może zawieść, co może
                spowodować załamanie nerwowe". Próbą dzielności? Hehehehehe, nawet trafnie
                powiedziane. Tylko, że nie moja to próba dzielności, lecz społeczeństwa.

A tak przy okazji, czy to naprawdę takie dziwne, że wzywam do zrobienia
                czegokolwiek dla Szczecina w nowo zaistniałej sytuacji? Rozumiem, że może się
                Wam to kojarzyć z partyjnymi rozgrywkami, bo do tego jesteśmy w tym mieście
                przyzwyczajeni. Rozumiem, że trudno uwierzyć, że zwykły szarak coś może. A
                jednak. Zastanówcie się. Zwracam się przecież do forum, grupy bardzo
                zaangażowanej i sensownie myślącej o Szczecinie. Gdzie, jak gdzie - ale tutaj
                powinien być jakiś odzew.

Wzięło mnie? O Boziu! Po prostu mam oczy!

• Gość: paula Re: E tam...sretam... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 11:14
                  Ty, a kogo ty wzywasz do zrobienia porządku? To weź się i zrób. Twoja "kariera"
                  polegała na pisaniu na zamówienie grup trzymających władzę. Twoje umizgi do
                  ludzi związanych z SLD i Ordynacką na tym forum są obrzydliwe. Ciekawa jestem
                  czy ci za to płacą bezpośrenio czy pośrednio za bałwochwalcze teksty do gazet.
                  Między innymi tacy szmatławi dziennikarze przyczynili się do frustracji ludzi.
                  Na szczęście są porządni dziennikarze którzy wyciągaja brudy złodziei i
                  układowców i przyczynią się do powolnej odbudowy z tego szajsu.
                  • ja_aska Re: E tam...sretam... 26.05.04, 11:21
                    Albo kreują swoją rzeczywistośc
                  • Gość: Pismak Co za brawura! IP: 80.51.242.* 26.05.04, 11:31
                    Znaczy, twierdzisz, Paulo, że wiesz o mnie wszystko? Ciekawe, a ja o Tobie w
                    zasadzie nic. I nie odważyłbym się napisać słowa o Twoim życiu, czy karierze na
                    podstawie tych paru słów wypowiedzi. Wiesz, to po prostu nieeleganckie.
                    Z Twoich wypowiedzi wnoszę jedynie, że czytasz nieuważnie. I Jesteś na forum
                    przypadkiem, powiedzmy od godzinki. Poczytaj trochę wątków, wyrób sobie zdanie.
                    Pogadamy. Pozdrawiam.

Ludzie, co Wy z tą Ordynacką? Czy piszę w jakimś obcym języku?

• ja_aska Pismaku 26.05.04, 11:34
                      Olej!!!!!!!
            • jams1 Re: A poza tym... 26.05.04, 08:39
              Mocne słowa, mocne. a tak przy okazji niejako co dalej? Referendum jest
              nieważne, tak? Czyli, że co dalej? Cała ta procedura to jednostrzałowy
              pistolet? Bo ja mam takie pytanie niech ktoś mi napisze proszę, JAKI JEST WYNIK
              TEGO REFERENDUM?
              • pierwszy Re: A poza tym... 26.05.04, 08:46
                sprawa jasna, jeżeli w referendum nie weźmie udziału 30% uprawnionych do
                głosowania, to mimo jakiegokolwiek wyniku jest ono uznane za nieważne...
                czyli tak jakby go nie było, więc o co kruszyć kopie...

pierwszy
                • ja_aska Re: A poza tym... 26.05.04, 09:34
                  Coś mi się wydaje, że student i marcelo to są synkowie (rodzeni) doktórki
                  Lubińskiej.
                  Pismaku mądrze gadasz.
                  • Gość: paula Re: A poza tym... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 11:08
                    A mnie się wydaje że ty jesteś córką Piechoty i Malanowskiej. Nieodrodną.
                    • ja_aska Re: A poza tym... 26.05.04, 11:08
                      Za ładna na to jestem
                      • Gość: paula Re: A poza tym... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 11:22
                        Jeżeli równie piękna jak głupia to się zgadzam. Po takim tatusiu i mamusi!
                        • ja_aska Re: A poza tym... 26.05.04, 11:33
                          Mamusia mądra i piękna takuś mądry i przystojny. Ja piękna, blada i mądra.
                          PS. Może po twojej rodzince pojadę? Też będzie miło. Znajdę ci jakiegoś
                          giertycha.
                          • Gość: paula Re: A poza tym... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 11:41
                            Z takiego tatusia byłabym dumna. Z dobrej, przedwojennej inteligenckiej rodziny
                            a nie z burackiej, z awansu społecznego. Chamka pozostanie chamką, mimo że
                            obwiesi się biżuterią i nauczy trzymać nóż i widelec.
                            • ja_aska Re: A poza tym... 26.05.04, 11:48
                              Tylko parzą (ta inteligencka rodzinkla) się między sobą i wychodzi taki błąd
                              genetyczny. Może przyjmiesz do wiadomości, że mozna mieć (na forum) inne
                              poglądy ale raczej dyskutujemy a nie wyzywamy.
                              PS Chamka - to było o tobie? Taka forma przedstawienia?
                • jams1 Re: A poza tym... 26.05.04, 10:27
                  Nie było referendum? A przecież wniosek o jego przeprowadzenie jest, to jak
                  wniosek jest a referendum nie ma? Więc ponawiam pytanie, jak zostało
                  rozstrzygnięte pytanie postawione w referendum? Jaki jest wynik referendum?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka