Dodaj do ulubionych

Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc

19.09.11, 13:10
Witam...
co przeglądam rynek ofert w oknach w Szczecinie, to widzę biedę w ofertach... niby obrazki wszystko super 500 komor w oknie, normalnie prąd zaraz do gniazdka będą zwracać ze słońca...
Niestety na ściemy takie nie jestem podatny :)

Dlatego BARDZO PROSZĘ Was o podanie jakieś ciekawej firmy która dobrze wykona okna i zamontuje je...
To inwestycja wiadomo na lata, więc wole żeby to było dobrze zrobione niż po sądach się ganiać...

Czytałem opinie niektórych to są różnorakie, a mi chodzi o to, bo na pewno ktoś z Was użytkowników gazeta.pl wymieniał sobie okna w tym roku lub w poprzednim..

Dlatego polećcie jakąś formę proszę uczciwą w miarę szybko a najważniejsze solidną. No i cena też mile widziana normalna :)

W grę wchodzi: okno klasyczne (2 okna takie same)
Balkon i okno też klasyczne
i jedno niestandardowe szerokie okno (do konfiguracji)

Liczę na Wasze opinie i wyczerpujący w miarę opis :) z góry bardzo dziękuje!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: XX4Ever Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.globalconnect.pl 19.09.11, 22:25
      Ja tez proszę! Dołączam się do Roxeanz. Potrzebuje takie normalne 5-komorowe ale nie badziew i nie lokate kapitału, tylko normalne. Ci sprzedawcy od razu wyczuwają, ze sie o tym nie mapojecia, więc czarują jak Woland na Patriarszych Prudach. Przeraża mnie ich nachalny słowotok... Nawet nie wiem, jaki jest rząd wielkosci ceny za takie balkonowe. raz słysze 2500 kiedy indziej prawie 6000... A wielkość ta sama. Jeszcze krążą po necie ostrzeżenia przed jakimis producentami z Gniezna, ktorzy nazwę jak kameleon podobno zmieniają.
      Kto wie o uczciwej firmie bez naciągania?
      • swarozyc Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 19.09.11, 22:29
        Rozumiem że macie na myśli polichlorek winylu, którego skrót wygląda tak: PCW.
        • Gość: XX4Ever Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.globalconnect.pl 20.09.11, 17:07
          Wiemy, Swarożycu, że PCV to polichlorek winylu. Każdy to wie, wiec nie widze potrzeby by przy okazji rozmowy o oknach określać wzorow chemicznych jego komponentow. Wiemy też, że szkło też ma taki o gólny wzór: SiO2 od 20-25%, Na2O od 5-10% itp (liczby sa tylko przykladowe i nie musza odzwierciedlac szkladu jakiegokolwiek gatunku szkla).
          Jedynie dla tzw szkla wodnego mozna podac, ze jest to np 10 % roztwor
          wodny Na2SiO3.
          Skład elementów metalowych tez musimy sobie nawzajem serwować, żebyś nam nie dopieprzał złośliwie a głupio?
          Przecież nie masz nic wiecej do powiedzenia na ten temat, to po cholere głowę zawracasz i zamulasz wątek? Jestes precyzyjny jak stary zomowiec. Dla ciebie to tylko pole do wyzłośliwiania sie. A my może chcemy sobie pomóc jakoś nawzajem. Jestes to w stanie pojąć? I skoncz juz z tym swoim dopiskiem o Żydzie złodzieju, dobrodzieju itd. Ta filozofijka ludowa budzi mdłości.
          • swarozyc Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 20.09.11, 17:29
            Widze kolego ze jadra ci nabrzmialy i pleciesz jak Piekarska z SLD na konferencji..
            PCW, to nie wzor chemiczny, tak calego okna, jak i jego "komponentow" jak to kompetentnie nazywasz, jeno skrot nazwy plastyku..
            Co sie zas tyczy mojej sygnaturki... czy ja ciebie pytam czy chodzisz w osranych majtkach?
            nie, nie pytam..(bo i tak wiem)
            wiec odpieprz sie od mojej sygnaturki
            PS Chyba wiesz co sie robi ze spuchnietymi jajami?
            • roxeanz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 20.09.11, 23:18
              czy płatna bojówka pisowców może zniknąć z wątku? dziękuje.
              • uanwejtiket Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 21.09.11, 08:48
                Nie jestem z branzy okniarskiej, ale z racji zajecia, dosc dobrze i dlugo znam to srodowisko. Napisze wiec 2-3 sugestie, moze niektore beda banalne...

Na pewno musisz zwracac uwage na cene. Rozumiejac przez to: nie dac sie skusic na najnizsza cene, bo za nia zwykle stoi profil AVANTGARDE i okna produkowane przez DOBROPLAST. Gorszego shitu na rynku chyba nie ma. Profile wygladaja bardzo ladnie, ale sa fatalnej jakosci - bardzo cienkie scianki,, grubosc zbrojenia decydujaca o sztywnosci i stabilnosci okna tez jest duzo nizsza niz u konkurencji. Kto widzial raz przekroje avantgarde i np. VEKI od razu zobaczy roznice i zrozumie o czym mowie.
                Do tego dochodzi jeszcze fatalna jakosc produkcji DOBROPLASTU, czyli okna poobijane w transporcie, niechlujne spawy, zle wyczyszczone przed sklejeniem ( a prze to brudne wewnatrz ) szyby.

Opoznienia, o ktorych piszesz, to niestety, norma w branzy. Norma nie zawsze zawiniona przez firme. Obsuwe moze miec fabryka w produkcji i reazlizacji dostawy, ale takze moze byc ona powodowana specyfika branzy: nie zawsze sie da wszystko przewidziec. Wystarczy, ze podczas demontazu okien u jednego klienta wyjda jakies nieprzewidziane trudnosci i bedzie opoznienie. A wiadomo przeciez, ze nie zostawia klienta z na wpol wstawionymi oknami. Choc przypadek o ktorym Ty piszesz - montaz w Niemczech bo "lepsza kasa" uwazam za niedopuszczalny.

Ilosc komor w profilu - tutaj zdania sa podzielone. Czesc sprzedawcow uwaza, ze jest to tylko chwyt marketingowy.

Przenikalnosc cieplna szyby - tu spotykalem sie z opinia, ze wszystko, co jest ponizej k=1,1 to zbedny wydatek. Bo co komu po ultracieplej szybie, jesli profil ma duza nizsza izolacyjnosc i tamtedy bedzie cieplo uciekalo?
                • roxeanz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 21.09.11, 23:43
                  Dziękuje Ci bardzo za mocno rozjaśniające co do szczególnie ostatnich zdań mojego światopogląd na ten "świat" :)

No dzisiaj akurat mijałem siedzibę tej firmy która była u mnie... no ich "warsztat" nie jest za super, garażyk zapewne...

Skoro znasz dobrze te środowisko to polecisz jakąś firmę szczecińską? może być tutaj, albo możesz prywatną wiadomość napisać...
                  faktycznie wole dopłacić chyba 200-300zł na sztuke i mieć spokoj przez lata

a Drutex jak oceniasz?
              • Gość: Vlad.H. Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.02.13, 20:01
                generalnie swar zwrocil wam uwage ze nie PCV ale PCW lub PVC - czy to pisowskie czy nie zostawiam osadowi twojej lemingowej osobowosci...

mialem napisac pare slow o oknach ale chyba nie jestem juz zainteresowany by dzielic sie wiedza za darmo
      • roxeanz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 20.09.11, 02:03
        No najlepiej wybrać coś lokalnego... Na miejscu, żeby po opieprz ewentualny nie latać do Gniezna i nie narazić na uszkodzenia w transporcie (które zapewne jakoś po łebkach naprawiają)

Tylko czy tu coś w rejonie jest konkretnego?
        Jak jest to garażówki i masówki...

Nie chce scenariusza typu z "Usterki" co leciała w TV: gruby szef mówi co żulki mają robić, a oni odwalają prowizorke, bo: "jakoś to będzie" :)

• dorotakatarzyna Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 20.09.11, 11:13
      Zimą wymieniłam okno balkonowe - kosztowało około 3 tysięcy. Okno jest firmy Drutex, trzyszybowe, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń . Nie polecam za to firmy, która mi to okno wymieniała - Okno-serwis z Ku Słońcu. Przez tydzień przekładali termin, tłumacząc się awarią samochodu- potem chłopaki przyznali, że w tym czasie robili w Niemczech, bo tam więcej zarobią. Robili cały dzień, a starych okien nie zabrali, tylko wystawili koło zsypu.
      W poprzednim mieszkaniu zakładałam okna MS Pomorska - też bardzo dobre. Ale też nie byłam do końca zadowolona z firm.
      Teraz zanim zdecydowaliśmy się na ten Drutex, objeźddziliśmy wiele firm - chyba najlepsze i najpiękniejsze są "okna z Krakowa" na Mierzynie. Ale cena - dla mnie zaporowa.
      Aha, i warto porównywać ceny w różnych firmach - są promocje, te same okna mogą się różnić w cenie o 20 -30 procent.
      Czeka mnie jeszcze wymiana kilku okien, więc chętnie poczytam inne opinie.
      • roxeanz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 20.09.11, 13:11
        Dziękuje za rozpisanie się:)
        No tez śledzę ten rynek.. pytam znajomych, ale jak kamień w wodę... ciężko coś polecić z czystym sumieniem, bo w polsce wiadomo prowizorkę można walnąć najwyżej sąd i marne odszkodowanie lub nakazanie wymiany o ile dobrze pójdzie...
        a w Niemczech by taką karę walneli że firma by się zwinęła szybko no i lepszy zysk tam wiadomo... to się starają...

No nic czekamy na dalsze opinie... bo google nic na ten temat nie mówi. Same tylko marne stronki www producentów garażowych co widzę...
        zero konkretów zero cennika odpowiedniego, a umawiać się z 50 przedstawicielami nie będę...

Co najlepsze, garażowcy mówią, że mają swoje fabryki okien i w ogóle a ostatecznie to są wszystkie okna tej samej firmy lub dwóch firm :)
        ciekawy rynek..
    • Gość: XX4EVER Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.globalconnect.pl 21.09.11, 23:56
      Ja tez dziękuję "One-Way-Ticket" (sorry, nie potrafie zapisac w Twoim finezyjnym oryginale) za rzeczowe sugestie. Firma ze Szczecina? Ciekawe, ktora. Dobrze wiedziec, które omijać. Podobno znakomite są "Twoje Okna". Inni mowią, że to masówka dla TBS-ów. Jedni chwalą, inni narzekają, że badziewiaste. A czy są może tez okna na wymiar w Castoramie czy Leroy Merlin? Przyznam, że zaniepokoiło mnie troche omówienie tej szyby chroniącej ciepło z ramą, ktora je znakomicie wypuszcza. Kto wie, jak sie nie wpuscić w tandetę i pozorki?
      Z gory dzieki za wszelkie sugestie. Przyznam, że w "temacie okien" snuje sie ciągle po rożnych punktach jak dusza potepiona i im bardziej wygadany jest sprzedawca (niektorzy mogliby występować na estradzie) tym bardziej targaja mna watpliwości, bo sie na tym najzwyczajniej nie znam a okien potrzebuję.
      • roxeanz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 22.09.11, 14:05
        No niestety są takie polskie realia... może narzekamy, ale to prawda...

Jak ktoś jest miły to już podejrzane - ale jak ktoś gbur małomówny to chce coś ukryć :)

Ktoś może reklamować usługę i okna w postaci dużo gadania o tym jakie to są super ich produkty i co nie mają... ale to śpiewki dobre dla ucha.. czysty marketing na to się ludzie łapią i zawsze to będzie ich praktyką...

Ale z drugiej strony można poprosić o specjalizacje okna, czyli co tam w środku ma ile "k" i właściwości... raczej każde okna powinny mieć takie coś w ofercie swojej wypuszczanej przez producenta (opis)
        Jak takiego czegoś nie da nam w sumie sprzedawca i nie będzie wiedział o czym mówi albo co ma mówić to podziękować tylko zostaje raczej...

Ja dalej pytam znajomych. Informacje mam mieć na dniach, podziele się jak cos bede wiedzial :)
      • andreas.007 wycena okien - w Szczecinie! 22.09.11, 14:09
        www.wycenaokien.pl/
        • marysia.3.3 Re: wycena okien - w Szczecinie! 22.09.11, 15:20
          A tam drutex i dobroplast i to bez pełnego stalowego wzmocnienia w ramie.
          • Gość: rumburak Jacyna nie wytrzymała :-D IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.13, 02:51
            Widzę, że Jacyna nie wytrzymała :-D
    • savis Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 22.09.11, 21:38
      Czytam same "fachowe" opinie osób nie mających zbyt wielkiego pojęcia o oknach i naszym rynku okiennym. W Szczecinie i najbliższej okolicy jest 2 większych i kilku średnich producentów okien PCV. Ich ceny nie należą do najniższych a niektórzy produkują tylko na eksport.
      Najlepsze ceny i dobry produkt oferuje Drutex z Bytowa, która ma w Szczecinie kilku przedstawicieli /m.in. Twoje Okna, Akka, Rodan i moja skromna osoba/. Ceny wszędzie są zbliżone i tylko u mnie, ze względu na niskie "koszty zakładowe" można rzeczywiście dostać najtańsze okna na rynku.
      Proszę też nie wierzyć, że ktoś, a szczególnie tak duży producent jak Dobroplast, robi okna bez wzmocnień profilami stalowymi - to mit z lat 90-tych.
      Obecny standard to profil 5-komorowy i szyba o wpółczynniku K=1,0.
      Wycena okna trwa kilka minut, czas oczekiwania 7-10 dni od zamówienia, montaż godzinę, chyba, że z obrobieniem ościeży, to dłużej.
      Aktualnie jestem wolny, więc nie ma problemu z terminowością.
      • Gość: klyent Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.11, 22:31
        Twoje Okna to Jacyna-Witt, z tytułu bycia osobą publiczną musi trzymać klasę.ja robiłem u nich okna 12 lat temu i jestem bardzo zadowolony
        • roxeanz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 23.09.11, 02:07
          hmmm... tak to brak odpowiedzi, a tu nagle podanie po godzinie nazwy firmy + opinia i polecenie jednocześnie...

przypadek? ;) ale niech będzie, że nie.
        • roxeanz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 23.09.11, 02:16
          chyba źle przeczytałem ;) zmęczenie i pora...

ale wracając do Savis'a to wymienił 4 firmy... a na drutexie widze że jest 6 na szczecin
          BP PLAST-AL
          WERA sp. z o.o.
          Okno-Serwis
          musi być chyba którąś z nich;) no chyba że prywaciarz :)

pozdrawiam!
      • uanwejtiket2 Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 22.09.11, 23:53
        Przepraszam, ale pierwsze konto zakładałem trochę nieprzytomny o poranku i "zapomniało mi się"do niego hasła. Stąd ta "2" po nicku.

To miłe - słowa te kieruję do ROXEANZ i XX4EVER - że obdarzacie mnie takim zaufaniem i prosicie o zasugerowanie jakiejś firmy. Chodzą mi po głowie propozycje dwóch firm z którymi mam kontakt, a które chyba mógłbym polecić. Oczywiście na priv - nie chciałbym się narażać na uprawnione w takiej sytuacji oskarżenia o kryptoreklamę - w związku z tym proszę XX4EVER o przesłanie swojego maila, na mojego maila gazetowego. Jeśli nadal jesteście zainteresowani, prześlę Wam to w weekend, wraz z krótkim uzasadnieniem, dlaczego właśnie te firmy.

Paradoksalnie, jedna z tych firm coś u mnie zepsuła w trakcie prac. Ale sposób w jaki załatwia się sytuacje trudne też dużo mówi o klasie sprzedawcy.

Zanim odpiszę na Wasze posty, ustosunkuję się pokrótce do posta SAVIS:
        "Czytam same "fachowe" opinie osób nie mających zbyt wielkiego pojęcia o oknach i naszym rynku okiennym."
        "Proszę też nie wierzyć, że ktoś, a szczególnie tak duży producent jak Dobroplast, robi okna bez wzmocnień profilami stalowymi - to mit z lat 90-tych."
        Powiem tak: może i jesteś fachowcem od okien, ale - bez urazy - od czytania ze zrozumieniem - nie za bardzo. Nikt w tym wątku nie napisał, że Dobroplast robi okna bez zbrojenia. Robi. Natomiast kształt przekroju zbrojenia i jego grubość mają wpływ na sztywność konstrukcji okna. I Dobroplast wypada tutaj fatalnie. Myślę, że jeśli ten wątek wzbudzi zainteresowanie, zrobię i zamieszczę porównawcze zdjęcie przekrojów 2 różnych profili: różnica widoczna jest nawet dla laika.

Co do reszty Twojego posta - powiem tylko, że trochę uprawiasz autopromocję.

Teraz krótko odpowiedzi:
        1. Moja opinia o DRUTEX - podobno jakość średnia. Spotykałem się z opiniami, że zaczęli za dużo eksportować i produkując "na kraj" nie przykładają się do jakości;
        2. TWOJE OKNA - nie znam tej firmy "od kuchni", więc nie czuję się upoważniony, by odpowiedzieć na Twoje pytanie;
        3. Co do szyby chroniącej ciepło ( XX4EVER ). To nie tak: różnica między zwykłym oknem, a takim z k=1.0 ( SAVIS słusznie napisał, że to jest obecnie standard; k=1.1 o którym pisałem był standardem kilka lat temu ) jest widoczna. Chodzi tylko o to, że nie ma sensu brać szyb z jakimiś wyśrubowanymi współczynnikami przenikalności w sytuacji, gdy ta zaoszczędzona na cieple różnica i tak zostanie wypuszczona przez profil i obróbkę murarską. Może miałoby to znaczenie przy tzw. montażu w warstwie docieplenia, ale to inna bajka.
        • roxeanz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 23.09.11, 02:05
          napisałem Ci na pocztę, o ile masz założoną na gazeta pl :) (aktywowaną)

no muszę postawić na kogoś zaufanie, skoro mówisz rzeczowo i na temat, z przekonaniem to wiadomo, że zaufam :) można robić to interesownie, ale nie widze u Ciebie takiego zamiaru dlatego poproszę o rady.
          Jak mail nie doszedł do Ciebie mój to napisz tu: roxeanz@gazeta.pl
          z góry bardzo dziękuje :) i czekam niecierpliwie na opinie, bo jutro już chciałem kogoś umawiać na wizytę, ale nie będę sie z tym az tak spieszył.

Pozdrawiam!
        • savis Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 23.09.11, 22:08
          marysia.3.3 napisała: "A tam drutex i dobroplast i to bez pełnego stalowego wzmocnienia w ramie."
          Pomijając fatalną stylistykę, można z tego zrozumieć, że wymienione firmy nie dają wzmocnienia na całej długości profilu, a to jest nieprawda. Nie sądzę żeby chodziło o to, że profil stalowy nie jest "zamknięty", bo nie to przecież decyduje o jego sztywności.
          Producent okien udziela na nie co najmniej 5-letniej gwarancji i znając parametry techniczne używanego profilu podaje maksymalne długości i szerokości okien i drzwi w różnych układach konstrukcyjnych. Wszystkie okna mieszczące się w tych normach, prawidłowo zamontowane, będą bezawaryjnie funkcjonować co najmniej w okresie gwarancyjnym.
          Poważna firma nie może sobie pozwolić na 1-2 procent reklamacji. Przy produkcji np. Drutex-u ponad 300 tys. jednostek okiennych rocznie daje to 3-6 tys. szt. okien o wartości przekraczającej 1 mln zł.
          Tłumaczenie, że nie ma co walczyć o niski współczynnik przenikalności dla szyby, bo jakoby ciepło ucieknie przez skrzydło i ościeżnicę jest bzdurne. To jak by powiedzieć: nie ocieplam ścian, bo ciepło i taj będzie mi uciekać przez dach.
          "Rama" i szyba stanowią całość i pomiar strat ciepła zawsze obliczony jest dla kompletu.
          W stolarce okiennej "siedzę" już 16 lat i co nieco o niej wiem.
          Wiem także, że potencjalny klient musi mieć zaufanie do fachowości firmy, która chce mu coś zaoferować. Każdy ma swoją historię, rzesze zadowolonych odbiorców /lub nie/, przykłady wykonanych robót. Na tym trzeba oprzeć swój wybór, a nie na poradach z internetu.

• marysia.3.3 Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 24.09.11, 07:41
            Savis, jeśli "siedzisz w stolarce okiennej 16 lat" i nie wiesz co to jest "pełne stalowe wzmocnienie w ramie" tzn. że tylko siedzisz. Ja swoim "niestylistycznym zdaniem" zwróciłam uwagę, że na polecanej stronie podawane są ceny okien bez pełnego wzmocnienia w ramie". Nie napisałam, że drutex tego wzmocnienia nie ma, ma za dopłatą. Jeśli taki sprzedawca okien jak savis nie wie co to jest i jak ważne w użytkowaniu okna jest jego wzmocnienie to skąd zwykły klient ma o tym wiedzieć (do tej pory myślałam, że właśnie od sprzedawcy). Wybacz, ale o tym czy jakiś producent jest poważny czy nie, nie świadczy brak reklamacji na jego towar, ale sposób ich usuwania (czy w dobroplaście stworzyli już dział reklamacji?)
            Co jak co, ale drutex ma bardzo dobrze rozwinięty serwis. I to jest też powód, dla którego ich produkty z czystym sumieniem polecam swoim Klientom.
            Poszukując okien nie należy kierować się tylko ceną, ale należy porównywać ze sobą profile producentów (różnią się między sobą wyposażeniem standardowym) i wybrać odpowiedni dla siebie, bo okna mają nam służyć nie tylko podczas 5-letniego okresu gwarancyjnego.
            • roxeanz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 24.09.11, 16:03
              to idąc tym tropem, możesz NIE POLECIĆ, a dokładniej mówiąc coś powiedzieć o profilach tych na które się nie nabrać?
              Co powinno być w standardzie, żeby okna nam służyły i odwdzięczyły się niezawodnością?

Cieszy mnie to, że dyskusja trwa i coraz szersze szczegółowe wątki są poruszane, ale też i proszę o konkrety (nie może kryptoreklame), bo żeby nie reklamować to moze zróbmy tak, że nie polećcie czegoś (np. profilu któregoś okna u kogoś) i uzasadnicie czemu.

Drutex na tak więc, ale które profile? Najtańsze odpadają? Jak rozpoznać czy dobre wzmocnienei jest czy nie ma?
              • marysia.3.3 Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 24.09.11, 17:33
                Zajrzyj na strony producentów okien, poczytaj czym się różnią między sobą ich profile. Drutex tak naprawdę ma tylko jeden profil okienny pcv.
                Inne profile proponuje się do nowo-budowanego domku, a inne do mieszkania. Różnią się wyposażeniem, a co za tym idzie i ceną. Jeśli mieszkasz przy ruchliwej ulicy, możesz zastanowić się np. nad dźwiękochłonnymi szybami.
                Poczytaj na oknonecie. Popytaj znajomych, ale nie na forum, bo tu jak widzisz trafisz na sprzedawców zachwalających swój towar. I przejdź się po sklepach. Wszystko zależy od tego co się potrzebuje i ile pieniędzy można wydać.
                • roxeanz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 24.09.11, 20:33
                  Powiem tak, pieniadze są ale za klasyczne okno nie dam 3tys zloty wiadomo...

Mam mieszkanie, z dala od hałasu dużego, więc mega cichego czegoś nie potrzebuje,
                  cały dzień słońce mam, wschód po lewej zachód po prawej :) więc okien kaloryferów też nie potrzebuje...

No tak strony przeglądam, czytam, ale tam zapewne dużo spraw z prawdą się aż tak nie pokrywa...

Znajomych uruchomiłem, ale jak mówie, rynek średni co do informacji. Mało kto się tym interesuje..
                • hsps Marysia - dobrze sie ubawilem! 24.09.11, 23:44
                  Cytat z marysi:
                  "Popytaj znajomych, ale nie na forum, bo tu jak widzisz trafisz na sprzedawców zachwalających swój towar
                  Dwa wpisy wczesniej cytat z marysi:
                  "I to jest też powód, dla którego ich produkty z czystym sumieniem polecam swoim Klientom."
                  Znam dobrego psychologa od rozdwojenia jazni :) :) :)
                  • marysia.3.3 Re: Marysia - dobrze sie ubawilem! 25.09.11, 08:47
                    Dziękuję, nie skorzystam, a na forum nie udaję zadowolonego klienta. Mam w swojej ofercie nie tylko drutex (na dzień dobry jednak każdy pyta o najtańsze okna), a Klient porównując różne profile sam zdecyduje, który będzie dla niego wystarczająco dobry. Naszych dostawców weryfikujemy nie tylko pod względem jakości towaru, ale także ze względu na serwis gwarancyjny i pogwarancyjny. Szukając okien należy zwracać uwagę na producenta, bo gwarancje 5- czy nawet 10-letnie daje producent. Często przychodzą do mnie ludzie prosząc o pomoc, którzy teoretycznie mają jeszcze towar na gwarancji, ale sprzedawcy pod podanym adresem już nie ma, karty gwarancyjnej nie posiadają, a nawet nie wiedzą kto ich okno wyprodukował. A czynnikiem, który przesądził o zakupie danych okien była 10-letnia gwarancja.
                    Dlatego jednak polecam zajrzenie na strony producentów i popytanie znajomych.
            • savis Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 24.09.11, 20:21
              Marysia.3.3, swoje spostrzeżenia na temat wzmocnienia stalowego i tego jak to ujęłaś w swoim poście wyjaśniłem dosyć dokładnie. Nie pisałaś nic o tym, że w cenniku jest pozycja "dopłata do <pełnego> wzmocnienia. Chodzi o profil ościeżnicy tam, gdzie konstrukcja tego wymaga, nie w normalnych ościeżach !
              • savis Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 24.09.11, 20:33
                Drutex ma dwa systemy okienne - Iglo 5 i Iglo 5 Classic.
                Rzeczywiście, zainicjowana przez roxenaz dyskusja nie ma głębszego sensu. Rozwodzimy się na temat takich czy innych zalet lub wad systemów, producentów, sprzedawców a chodzi o problem gościa, który nie wie czy ma wydać 1,5 tys. czy 2 tys. na trzy okna.
                Dajmy sobie z tym spokój !
                • marysia.3.3 Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 24.09.11, 20:54
                  Savis, dwa systemy okienne różniące się czym? Tym, że jeden jest zlicowany, a drugi półzlicowany? To zwykła estetyka, co się komu podoba, a nie różnice w wyposażeniu. Wyraziście swoją wiedzę nt.okien wyraziłeś w stwierdzeniu, że wzmocnienie stalowe nie decyduje o sztywności okna. Życzę dużo szczęścia Twoim klientom.
                  • savis Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 25.09.11, 18:51
                    Dziewczyno, chyba masz jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem, a sama mi wbrew faktom to zarzucałaś.
                    Cytuję więc swoje zdanie i bądź tak dobra - już się nie odzywaj. Z góry dziękuję.
                    " Nie sądzę żeby chodziło o to, że profil stalowy nie jest "zamknięty", bo nie to przecież decyduje o jego sztywności. "
                    • marysia.3.3 Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 25.09.11, 19:03
                      Savis, "pełne stalowe wzmocnienie w ramie" i "stal zamknięta w ramie" oznaczają to samo.
                      • savis Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 25.09.11, 20:18
                        marysia.3.3 napisała:

> Savis, "pełne stalowe wzmocnienie w ramie" i "stal zamknięta w ramie" oznaczają
                        > to samo.

???
                    • Gość: Rysiek Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 23:39
                      W Szczecinie radzę Ci odwiedzić trzy firmy Oknoplast ,MiS,Awante ewentualnie Pozbud z okien drewnianych .Wszystko zależy od tego czego oczekujesz .
                      • Gość: Wacek Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 16:47
                        Panie Oknoplast nie ma jak to polecać siebie samego
                        • Gość: Tomasz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.12, 17:26
                          W mojej okolicy w wielu domach są zamontowane okna Drutexu , wiec chyba są dobre.
                          • Gość: Mycek Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 20:42
                            Moim skromnym zdaniem okna drutexu są montowane w wielu domach tylko z jednego powodu bo są to najtańsze okna .
                            • Gość: Okna Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 22:13
                              tu może coś znajdziesz
                              oknaszczecin.listastron.pl/
                              okna Szczecin
                              • Gość: M.K Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 23:31
                                Zobacz lidera rynku Europejskiego
                                • Gość: artur Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.12, 20:38
                                  ale światowym liderem jest DRUTEX ostatnio montował okna w Nowym Yorku . To jest dopiero wyzwanie
                                  • Gość: Pogo Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 22:36
                                    W Ameryce kicz i tandeta zawsze byłą modna:)
                              • Gość: aninim Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.12, 20:35
                                tu nic niema znowu reklamujesz samego siebie .Brak ci kasy na normalną reklamę .Polecam Drutex najlepsze okna na rynku
                              • Gość: felek Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.12, 21:27
                                tu nic nie ma sama wiocha
                      • Gość: Bartek Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.14, 19:43
                        Wątek zalatujący reklamami ale spytam także tutaj:
                        Które okna pasywne (i który sprzedawca w Szczecinie) są lepsze?
                        1. MS okna i okna Ewolution: www.ms.szczecin.pl/okna-pcw/ms-evolution-pvc.html
                        2. Oknoplast i okna Winergetic: eko-dom.szczecin.pl/index.php?s1=fei481&v=0
                        Próbuję zbudować dom NF15 z dopłatą więc potrzebuję "papierów". Może są inne propozucje?
                        • Gość: Chris Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.14, 07:55
                          Dwie dobre firmy i dwa dobre produkty. Rzuć monetą, wybierz niższą cenę albo idź do wróżki :)
                          Ja wybrałem MS bo jakoś bardziej przemawia do mnie ich środkowa uszczelka.
        • sz-c1 Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 28.02.12, 14:43
          Witam

Przyłączam się do pytania o dobrą firmę okienną + montaż w Szczecinie.
          "uanwejtiket2" mógłbyś skontaktować się ze mną na priv?
          Wertuję ostatnio sieć w tej właśnie sprawie i dopiero ten wątek zwrócił moją uwagę.
          Napisz do mnie na mil: sz-c1@gazeta.pl
          Może coś mi podpowiesz, a to już dobry początek.

Pozdrawiam
          • roxeanz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 02.03.12, 00:44
            uanwejtiket2 - to śmiem twierdzić że naciągacz... pisał ze mną rzeczowo, ale co do czego jak napisałem, że zdecydowałem się na jedną z polecanych przez niego firm, kontakt urwał do dnia dziś... pisałem do niego jeszcze z 2 maile, zero odzewu.

Więc uważać i nie wierzyć frajerom stąd :)
            • uanwejtiket2 @ roxeanz 02.03.12, 12:08
              roxeanz napisał:
              > uanwejtiket2 - to śmiem twierdzić że naciągacz...

Dzień dobry, tutaj lokalny naciągacz vel frajer. Z przykrością stwierdzam, że chyba kulturą ani logiką nie grzeszysz: sam kilka postów niżej mówisz, że jesteś zadowolony z okien:
              forum.gazeta.pl/forum/w,70,128997336,132989117,Re_Okna_PCV_Szczecin_bardzo_prosze_o_pomoc.html?wv.x=2
              Okna wstawiono ci w listopadzie, pochwalnego posta napisałeś w lutym, miałeś więc czas, żeby zweryfikować ich jakość. No to na czym polega to moje bycie naciągaczem czy też frajerem? Tym bardziej, że nie zarobiłem na tym złamanego grosza.

Co do odpisywania: owszem, sporo korespondowaliśmy. Jestem człowiekiem dość zajętym; twoje ostatnie pytanie dotyczyło, na co zwracać uwagę podczas montażu. Napisałem ci, że odpowiem w terminie X, bo wcześniej nie będę miał czasu. Wtedy napisałeś, że będzie już po montażu, uznałem więc, że nie ma sensu się rozpisywać. Gdybym wiedział, że moje milczenie spowoduje u ciebie taką traumę, może pisałbym dalej :D Na maila zaglądałem jeszcze kilkakrotnie, sprawdzając, czy nie masz jakichś uwag do serwisu firmy. Żadnych informacji nie było. Teraz przejrzałem nawet wiadomości usunięte: nic nie ma.

Tyle moich uwag do twojej osoby i zarzutów jakie mi postawiłeś, żegnam.
              • roxeanz Re: @ roxeanz 02.03.12, 20:47
                Po 1: frajerem nazwałem reszte pseudo baranów co pisza tu o swoich oknach, a co ostatecznie się okazuje, sprzedają buble takie że głowa boli, widziałem już pare takich...

Po 2: naciągaczem Cie nazwałem, bo sporo taktyk już (nawet miłych) w życiu spotkałem, pisanie maili do ludzi i werbowanie klientów to norma w dzisiejszej dobie internetu. Ostrożności nigdy nie za wiele, tanim kosztem, można sporo zarobić i zyskać... cóż.

Po 3: Opinie napisałem, bo chciałem zakończyć temat który zacząłem, kończę to co zacząłem... tak robi prawdziwy facet nieprawdaż?

Po 4: Skoro odczytałeś mojego maila, to kulturą i logiką którą tutaj zarzucasz mi, jest właśnie odpisanie słów typu: "cieszę się że pomogłem"
                Brak odzewu = nabrałem frajera, zakładam konto uanwejtiket00, lecimy dalej... bo może być już za głośno o mnie na forum ;)
                No i dodatkowo to, że z 2 tygodnie nie odpowiadałeś, co zrobić jak przyjadą mi z oknami wadliwymi, poobijanymi czy mam jakieś prawa. Obiecałeś, że odpiszesz, maila nie było, ale uprzedzałeś, że zajęty jesteś, rozumiałem, zresztą nie miałem do tego żalu w mailu z podziękowaniami. Ale przyznaj, że też mogłem to uznać za chwyt marketingowca. Powiem mu, ale jednak nie powiem, bo będziemy mieli w razie czego zwrot albo coś...

Po 5: Przedstawiłem powyżej swoje stanowisko, żeby nie być posądzony bezpodstawnie. Jestem w stanie Cie przeprosić, bo faktycznie z pewnej strony patrząc na to pomogłeś mi i wdzięczność swoją opisywałem w mailach. Pozdrawiam!
          • uanwejtiket2 @ sz-c1 02.03.12, 11:54
            Nie mam możliwości wysłania Ci maila: przy próbie pisania pojawia się komunikat, że "profil nie istnieje lub został zablokowany".
    • roxeanz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 03.02.12, 00:44
      Okna wstawione, temat do zamknięcia...

W pokoju ciepło, okna fajne duże dobrej jakości, są powody do zadowolenia ;) inwestycja opłacalna, bo za oknem -15C a ja grzejnika praktycznie nie odkręcam!

Tylko uważajcie na naciągaczy, naciągają na swoje okna parszywcy... ale wiadomo, tonący brzytwy się chwyta.
    • Gość: Magda Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.12, 13:48
      Jedno okno w mieszkaniu (na zabudowanym balkonie) wymieniałam w drugiej połowie zeszłego roku. Okna były firmy DRUTEX, zaś firma, którą wybrałam to TWOJE OKNA.
      Też siedziałam w necie, szukałam,. i wiem, że podjęliśmy z męem dobrą decyzję.
      Okno bardzo mi się podoba, fajnie się sprawdziło podczas mrozów.. ale ważniejsza chyba niż dobre okna jest ekipa, która prawidłowo okna wstawi. My z ekipy z Twoich okien jestemy zadowoleni. Wstawili dobrze, nie zrobili zbyt duzego bałaganu, kulturalni itp.

W ogóle byłam zaskoczona.. mąż zadzwonił do firmy, chciał się dowiedzec telefoniczne czy ma sie jakoś umówic na oglądanie okien, które gdzieś są pokazane (czy też jakiś katalogów), czy ktoś do nas przyjdzie itp. A tutaj bardzo sympatyczna pani wypytała o wszystko.. zebrała wszelkie wymiary, które jej podaliśmy, zapytała jakie mamy wyobrażenie tego okna, co jak ma się otwierać itp. I w krótkim czasie dostaliśmy mailem 2 zaproponowane przez nią rysunki okien wraz z kosztorysem. Kiedy już sobie w domu omówiliśmy wszystko, co chcemy, jakie w końcu okno, jaki szeroki parapet itp. (bo parapetu nie mieliśmy) pojechaliśmy do firmy i podpisaliśmy umowę. Później jeszcze przyszedł do nas pan, który jeszcze zrobił dokładne pomiary (bo przeciez my moglismy cos zrobic niedokłanie).
      No i w końcu przyjechała ekipa i okienko nam wymienili. ;))

Wymienialismy jedno okno, ponieważ w dwóch pokojach okna mają ok myślę 15-17 lat (nie wiemy dokładnie), zaś to jedno było baaardzo stare, drewniane podwójne.. częściowo zabite, uszczelniane z zewnątrz pianką.. jednym słowem masakra była. Więc to już była konieczność.

Jednak od czasu wymiany tamtego okna, które bardzo nam się podoba zbieramy się (finansowo) na wymianę pozostałych, bo były źle wstawione i np. cały dół się lekko rusza. (ta dolna częśc ramy)

Zatem mam nadzieję, że już niedługo pozostałe 2 okna również wymienimy ;))) Na szczęście są one mniejsze niż te balkonowe więc bedą tańsze.
      I zapewne znów wybierzemy tę samą firmę.
    • Gość: Vlad.H. najlepsze sa okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 00:12
      PCV jest dla tych co chca miec raka
      • Gość: Michał Re: najlepsze sa okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 20:35
        Stereotypowe argumenty PCV jest wszędzie :) i najlepiej poddaje się procesowi recyklinku. Ale jest oczywiście lepszy materiał czyli król stolarki tj okna z ciepłego aluminium .
        • Gość: Vlad.H. Re: najlepsze sa okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 01:33
          jest wszedzie ale nie wszedzie pracuje w takich warunakch jak w oknach - stres termiczny, UV - to wszystko powoduje podwyzszona emisje substancji canceregonennych

Najlepszym materialem na okna jest drewno
          • emen-is-me Re: najlepsze sa okna drewniane 04.04.12, 12:01
            Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):
            > Najlepszym materialem na okna jest drewno

Ale tylko: nieklejone i nielakierowane. A zamiast kitu - papier toaletowy lub lignina.
            • Gość: Vlad.H. Re: najlepsze sa okna drewniane IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 05.04.12, 12:26
              alez moga byc klejone i oczywiscie lakierowane - tu na szczescie swoboda wyboru polimerow jest wieksza niz w wypadku okien z PCV

co do kitu - przeciez kit uzyskiwany z zarobienia mini olejem lnianym czy np wapna szklem wodnym sa dla zdrowia obojetne (mimo ze minia to dwutlenek olowiu to jako praktycznie nierozpuszczalny nie stanowi zagrozenia zdrowotnego)

To materialy tradycyjne o wielosetletniej, udokumentowanej obojetnosci - teg nie da sie powiedziec o oknach z PCV - to o czym sie nie mowi to ze PCV ulega degradacji z czasem zwlaszcza poddany ekospyzcji na UV i nie zmieniaja tego zadne magiczne wypelniacze - w teroii mozna bylyby powlekac je warstwami zatrzymujacymi ozon i UV ale kto tak robi? zwlaszcza po montazu?
              W bardzo optymistycznym wariancie okno PCV moze zyc lat zalozmy 40 - okna drewniane lat 100 (przy odpowiedniej konswerwacji dluzej)

PCV to dosc podle tworzywo - zaoferuj okna z poliamidow albo aramidow wtedy moze zmienie zdanie. Jak na razie PCV poza wygoda producenta nie ma praktycznie zadnych zalet w porownaniu z nowoczesna stolarka drewniana
              • Gość: husajn Re: najlepsze sa okna drewniane IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.13, 03:01
                W życiu chyba okien nie malowałeś. Nie wspomnę nawet, że z ftalówki nie skrobałeś.
                • Gość: Vlad.H. Re: najlepsze sa okna drewniane IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 20.02.13, 21:07
                  nie widze zwiazku ale gdybys mial problem to polecam preperaty do chemicznego zluszczania i usuwania powlok malarskich...

Co do malowania... malowalem wiele razy i znow nie wiem jak niesprawny musi byc ktos kto ma klopot z malowaniem okien...
                  • Gość: faas Re: najlepsze sa okna drewniane IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 00:52
                    Złuszczanie ftalówki czy olejnicy preparatami? Pojęcia nie masz o czym mówisz - jedna dwie wartstwy... to sobie możesz rozmazać.

Tak samo porządne pomalowanie a nie popacykowanie co 5 lat okna to niezła zabawa.

Maluj, maluj, jak jeden raz pomalujesz, zamiast zmyślać to pogadamy :-)
                    • Gość: Vlad.H. Re: najlepsze sa okna drewniane IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 23.02.13, 18:30
                      lol

powiedz ze nie umiesz pomalowac okna i ze nie potrafisz dac sobie rady z przygotowaniem podloza...

mam drewniane okna i nie mam problemow o ktorych piszesz - to pewnie cud - pewnie Karol Wojtyla za tym stoi.
    • Gość: alfa Mała rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 08:42
      Jeśli posiadacie mieszkanie spółdzielcze to zanim wymienicie okna dowiedźcie się czy spółdzielnia zwraca pieniądze z FR za wymianę okien i jeśli tak to jakie kryteria okna muszą spełniać, jakie są potrzebne certyfikaty itd oraz jakie stosują przeliczniki. W mojej spółdzielni po wymianie okien dostałem zwrot jakichś 75% poniesionych kosztów.
    • adwokatkaminska Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 18.04.12, 09:48
      Polecam okna z tej hurtowni drzwi i okien pcv. Tania wysyłka i ceny o wiele niższe niż lokalnie w Szczecinie. Do montażu wystarczy dwóch fachowców i po sprawie. Pareset zł w kieszeni.
      • Gość: gosc Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 13:34
        Jak Ktoś potrzebuje okna energooszczędne na morze np Kołobrzeg Koszalin itp .to tu może coś znajdzie
        okna kołobrzeg koszalin szczecin
        • Gość: ? Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 11:08
          Pełno tu spamu. Tak sprzedaż siadła.
        • Gość: Ania Re: Okna PCV Szczecin - ostrzegam przed firmą Okn IP: *.kalisz.mm.pl 12.10.12, 17:36
          Witam,
          Chciałabym ostrzec wszystkich przed współpracą z firmą okno-serwis.pl z siedzibą na Ku Słońcu. Nigdy nie spotkałam się z gorszą firmą, która ma klienta w takim poważaniu jak oni! Umawiałam się z nimi już 3 razy na wizytę, jak dzwoniłam co się stało bo Pan monter nie przyszedł na umówioną godzinę to odpowiadali, że zapomnieli zadzwonić i że to moja wina! Naprawdę niepoważna firma. Poza tym mają najdroższe ceny w Szczecinie. Nie polecam!!!
          • Gość: gość Re: Okna PCV Szczecin - ostrzegam przed firmą Okn IP: *.alfastar.pl 24.10.12, 17:51
            Ja ostrzegam przed firmą NO NAME...
            Okna były opłacone 5 miesięcy temu..właściciel zwodzi do tej pory.. nie ma okien ani pieniędzy... umawia się na montaż, a nastepnego dnia dzwoni i mówi że nie da rady...umawia się na dzien następny i tak w kołko.... złodzieje!
        • Gość: lucek Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 11:46
          W Stargardzie jest przedstawiciel i daje lepsze ceny. Trzeba tylko szukać.
          • Gość: Andrzejpogodno Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 10:22
            Witam. Ostatnio byłem w nowym salonie okien i drzwi na Pogodnie ul.Traugutta 99.
            Firmę znam z wcześniejszych kontaktów - robili remont koledze. Widać, że się rozwijają więc muszą być dobrzy skoro ciągle inwestują i im się "opłaca" - ceny są w sam raz, a na brak zajęć nie narzekają. Zamierzam na wiosnę wymienić okna od tej firmy nazywa się Fenster Okna i Drzwi. Jak będę po dam znać jak pracują:)
            • Gość: Zeus Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.13, 14:59
              Andrzeju byłeś u nich?? Ja dziś podjechałem ale wisiała kartka, że są u klienta.
              Ale zadzwoniłem i dostałem ofertę e-mail. Za 6 okien chcą 6 tyś z montażem i obróbką. Parapety osobno ale trzeba osobiście wybrać bo mają ponoć duży wybór. Czy 6 tyś to dużo?? okna 1100x1500 ; 750x1500 ; 1450x1500 ; 700x1500 ; 600x1200 i balkon 1400x2360 bez słupka ( że jak otwieram to mam wolną przestrzeń bo skrzydła są dwa). Blok typu kamienica, ale okna teraz są już PCV bo wcześniej babcia wymieniała od MS tyle, że wieje strasznie.
              • Gość: p.kowal52 Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.play-internet.pl 20.02.13, 13:15
                Jeżeli podane przez Ciebie, Zeus wymiary i liczba okien się zgadzają, to za taki zestaw dobrych okien z pełną obróbką nie możesz zapłacić więcej niż 4000 zł brutto ! Do wyceny przyjąłem okna białe na profilu 70mm, 5-komorowym, z szybą k=1,0, a wiec standard, w tym konkretnym przykładzie IGLO 5 z DRUTEX-u. Jeżeli firma chce 6 tys. to znaczy, że chcą mieć 100 % zysku !
                Na dzisiejszym rynku, to gruuuba przesada. Radzę szukać tańszych wykonawców.
                • oknaszczecin Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 22.02.13, 17:29
                  Witam,
                  Oczywiście polecam do przeczytania artykuł na temat okien Iglo oknotest.pl/artykuly-tematyczne/iglo-energy-syndrom-rodzica. Po przeczytaniu będziecie Państwo wiedzieć skąd taka cena od sprzedawcy Drutexa...
                  Trudno jest sprzedać mercedesa w cenie malucha.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: p.kowal52 Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.play-internet.pl 23.02.13, 18:12
                    Kolego, przeczytaj jeszcze kilka razy ten artykuł i wtedy wyciągnij właściwe wnioski z niego płynące. Przede wszystkim rzecz dotyczy najnowszego produktu Drutexu, Iglo Energy i błędów marketingowych producenta. Nie ma tam słowa krytyki okien z Drutexu, a tylko porównanie z najlepszymi produktami na naszym rynku.
                    Nasza wymiana opinii o cenie dotyczyła okien standardowych, co wyraźnie zaznaczyłem.
                  • Gość: Gość Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.kalisz.mm.pl 18.07.13, 22:15
                    A ja polecam okna z fabryki redan z Połczyn Zdroju, rzetelna i fachowa obsługa. Moim zdaniem mają produkty i dla tych którzy nie szukają frykasów jak np. moja mama, jak i dla takich jak ja czyli do mojego domu. Zdecydowałem się na okna energooszczędne Geneo które wg mnie mają najlepsze parametry. Oba produkty są wykonane na bardzo wysokim poziomie. Doradzam nie kierować się tylko ceną przy zakupie, ponieważ jest to zakup na lata a zaoszczędzenie niewielkiej kwoty teraz powoduje wydatki nerwy w późniejszym czasie. Wiem co mówię ponieważ przed zakupem byłam w kilku firmach i wszyscy pięknie opowiadali i kusili rożnymi niskimi jak j przesadzono wysokimi cenami. Każdy ma zdrowy rozsądek i powinien się im kierować. Ja nie żałuję i polecam produkty fabryki redan.
                    Pozdrawiam
                    Grażyna
                  • Gość: Grażynka Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.kalisz.mm.pl 18.07.13, 22:18
                    A ja polecam okna z fabryki redan z Połczyn Zdroju, rzetelna i fachowa obsługa. Moim zdaniem mają produkty i dla tych którzy nie szukają frykasów jak np. moja mama, jak i dla takich jak ja czyli do mojego domu. Zdecydowałem się na okna energooszczędne Geneo które wg mnie mają najlepsze parametry. Oba produkty są wykonane na bardzo wysokim poziomie. Doradzam nie kierować się tylko ceną przy zakupie, ponieważ jest to zakup na lata a zaoszczędzenie niewielkiej kwoty teraz powoduje wydatki nerwy w późniejszym czasie. Wiem co mówię ponieważ przed zakupem byłam w kilku firmach i wszyscy pięknie opowiadali i kusili rożnymi niskimi jak j przesadzono wysokimi cenami. Każdy ma zdrowy rozsądek i powinien się im kierować. Ja nie żałuję i polecam produkty fabryki redan.
              • Gość: Ewa Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.13, 12:37
                Witam, ostatnio dużo interesowałam się oknami ponieważ jestem w trakcie budowy domku.
                odwiedziłam wiele firm dostałam wiele propozycji i wycen.
                Jednak w jednej z firm dodatkowo spodobało mi się, że panie które mnie obsługiwały angażowały się wszystkie, każda mi doradzała, pomagała poświęcono mi tyle czasu ile chciałam i dowiedziałam się o wszystkich szczegółach oferty. Nawet zadając wiele pytań (znawca okien nie jestem) panie z uśmiechem mi odpowiadały.
                Cena również pozytywnie mnie zaskoczyła jak i montażyści (widać że od wielu lat pracuja w tym fachu) z czystym sumieniem polecam firmę TWOJE OKNA - ani mnie ani moich znajomych nie zawiodła ta firma.
                • Gość: gość Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 19:13
                  znowu autoreklama firmy :) i niby okna drutexu do domku? (wielu znajomych z tego tekstu się uśmiało). Poczytajcie conieco o tych oknach a zobaczycie co to za masówka (nie mówię ty nic o punkcie sprzedazy a samym producencie). No chyba że budujecie domki masowo - jaka cena taka jakość. Jest wielu z lepsza jakością ale drutex do lepszej ligi nie należy.
                  • Gość: ziom Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 07:41
                    DRUTEX to akurat najwyższa liga bo fabryka najnowocześniejsza w Europie. Te inne firmy to takie rzemieślnie ciukanie i klejenie a nie zautomatyzowana produkcja na najlepszych maszynach. małe firmy mają stare maszyny i zdekaliborwane urządzenia.
                    www.drutex.pl/pl/o-firmie/historia-spolki.html
                  • Gość: polecamDomex Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.31.118.207.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.07.13, 17:41
                    Witam, polecam firmę domex-szczecin.pl Firma może mało znana ale okna są solidne, wykończenie też pięknie zrobione. Wstawiałam okna wielkości drzwi balkonowych 4 szt. W firmie Drutex wycenili na 5 tys :O ! (czytałam sporo kom na temat Drutexu, bardzo dużo negatywnych wypowiedzi. Firma którą polecam miała tylko jeden kom pozytywny i nic więcej żadnego negatywu. Mi to wystarczyło :) ) Domex wycenił na 3,2 tys. :) Okna są naprawdę świetne :) A i jeszcze mam okna z firmy Framex ale też się cenią i robią fuszerkę co do wykończenia.
                    • endom Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 23.07.13, 10:25
                      Ja również chciałbym zakupić okna, ale chyba zdecyduje się na Drutex, o wiele korzystniejsza oferta od pozostałych. W Szczecinie na Jagiellońskiej mają swój punkt
                  • Gość: gosc Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 18:33
                    Co to widać jakie okna się mało sprzedają jak tak intensywnie się reklamują z braku zajęcia .Piękne teksty a może tak zmienić dostawcę i zacząć od nowa niż tak się licytować taniochą ?Błazenada prosta jak drut .
    • endom Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 23.07.13, 10:45
      Najlepiej przejdź się do kilku większych producentów albo ich filii w twojej okolicy i poproś o wycenę, a potem porównaj oferty. Przed zakupem najlepiej sprawdź danego producenta i jego doświadczenie w produkcji żebyś nie kupił byle czego :) z tego co wiem to ilość komór nie oznacza wcale lepszych parametrów w oknie !

roxeanz napisała:

>
      >
      > Dlatego BARDZO PROSZĘ Was o podanie jakieś ciekawej firmy która dobrze wykon
      > a okna i zamontuje je...

> To inwestycja wiadomo na lata, więc wole żeby to było dobrze zrobione niż po są
      > dach się ganiać...
      >
      > Czytałem opinie niektórych to są różnorakie, a mi chodzi o to, bo na pewno ktoś
      > z Was użytkowników gazeta.pl wymieniał sobie okna w tym roku lub w poprzednim.
      > .
    • Gość: Meduza Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.globalconnect.pl 23.07.13, 12:40
      Chyba pół roku wczytywałam się w ten wątek. Okazuje się, że firma Drutex nie każdemu daje zezwolenie na sprzedaż swoich profili. Dla firmy montującej i sprzedajacej stolarkę autoryzowany serwis Drutex to nobilitacja. Sama firma świetnie prosperuje od kilku lat w USA. Firm "okniarskich" jest w Szczecinie i okolicach naprawdę sporo, jednak tylko kilka maja uprawnienia drutexa. Zakupiłam i zamontowałam sobie takie drutexy igloo 5-komorowe (mieszkanie w domu wielorodzinnym). Skorzystałam z usługi firmy "Okno Serwis" i serdecznie polecam: okno-serwis.pl. Szybko, sprawnie, nie brudzą, zabierają stare do utylizacji, nowe montują bardzo starannie i zostawiaja po sobie przestrzeń idealnie posprzataną. Bardzo przyzwoicie osadzają w murze (dużo lepiej, niż były zamontowane oryginalne okna przez dewelopera). Ceny są baaardzo przyzwoite! Wszystko idealnie punktualne. Firma ma siedzibę w takim maleńkim, skromnym pawiloniku vis a vis cmentarza, obok nieczynnej już stacji benzynowej. POLECAM! Strasznie stresowała mnie ta wymiana, okazuje się,że niedrogo, solidnie, bezboleśnie.
      • Gość: alik Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 22:36
        a my zamówiliśmy na cały domek okna Drutexu w firmie twoje-okna.szczecin.pl/ i jesteśmy super zadowoleni. świetna obsługa w biurze, pani bardzo umiejętnie dobrała funkcje okien do naszych potrzeb zmieniając wcześniejszy projekt architekta. To się okazał strzał w dzisiątkę. no i rewelacyjni montażyści z p. Czarkiem na czele. spokój, kultura i świetna fachowość. oczywiście namówiono mnie na tzw. montaż ciepły czyli z foliami, niby trochę drożej ale przzynajmniej nie będzie mostków termicznych.
      • Gość: Cycul Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.tkk.pl 27.09.13, 22:25
        Generalnie to jakaś szopka druty gonią druty a ich dystrybutorzy siebie .Wszystko jasne i pełna porażka .
      • yakoby Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 10.04.14, 19:21
        Z tym świetnym prosperowaniem w USA to przesadzasz Meduza :P Raptem parę realizacji. Mocno się chwalili wymianą okien w hotelu gdzieś w USA (chyba w LV). Ich głównym rynkiem zbytu jest UE. Bez eksportu by umarli, z resztą jak większość dużych graczy na rynku.
      • Gość: Janek Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.126.wifinet.szczecin.pl 28.08.17, 19:09
        Okna Drutexu mają ten minus, że są foliowane, a nie barwione w masie. W przypadku jakiejkolwiek rysy (co może się zdarzyć , zwłaszcza przy oknach balkonowych - zpod koloru wyjdzie kolor biały. W dodatku wnętrze okna będzie miało inny kolor niż wybrany kolor folii.
    • Gość: marcinak Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.szczecin.vectranet.pl 12.09.13, 11:37
      polecam domex
    • Gość: gość Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.13, 15:09
      polecam firme As radoń, szybki sprawny montaż, przystępna cena. ich strona www.asradon.pl
      • Gość: Klaudia Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.jn.lnet.pl 09.02.14, 21:00
        Witam. Ja zamawiałam okna wraz z montażem w firmie Stara Fabryka. Mam okna salamander i są bardzo dobre. Jestem z nich zadowolona (z okien, ale z firmy również). Okna są solidne, szczelne i ładnie wykonane. Montaż bez problemów, szybki, panowie posprzątali po sobie. Myślę, że można ich polecic.
        • Gość: adam Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.jn.lnet.pl 19.02.14, 21:56
          również mam od nich okna. firma całkiem spoko, mają dobre jakościowo okna. również ich polecam
          • Gość: Spiro Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.14, 20:00
            Ja również polecam :) mam tych okien tysiące i wszystkie są świetne .
            A tak poważnie ?
    • Gość: Bajka Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.static.ip.netia.com.pl 16.07.14, 12:08
      Jeśli chodzi o firmy z okolic Szczecina, to zdecydowanie polecam wesa.pl/ Znajoma kupowała od nich okna do nowego domu i jest bardzo zadowolona stosunkiem ceny do jakości. Ja co prawda okna mam, ale jak sobie pomyślę o burzach, gradach i innych pogodowych mankamentach lata, to myślę o zainwestowaniu w rolety zewnętrzne.
      • Gość: cristi Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.14, 14:52
        W Szczecinie, prawie w samym centrum, jest jeszcze sklep, w którym zamawiałam okna dachowe. Nie mam skłonności do wychwalania pod niebiosa, ale naprawdę zaproponowali mi taki produkt jakiego oczekiwałam - z pięknymi, drewnianymi ramami. Jakby ktoś chciał się do nich wybrać, dołączam mapkę - fenti.pl/index.php?a=6
        • Gość: januszx Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.14, 16:45
          w Szczecinie mogę polecić tę firmę www.mkm-okna.pl/okna zamawiałem u nich komplet nowych okien pcv do całego domu wraz z montażem i byłem zadowolony. przede wszystkim mają okna uznanych producentów,a to dla mnie jest gwarancją jakości.
          • Gość: Barbara Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.14, 10:09
            A ja nie o oknach ale pokrewnie. Kupiłam markizę w www.ms.szczecin.pl i jestem pod wrażeniem obsługi. Doskonały kontakt, sprawny pomiar. Po 2 tygodniach fachowy montaż. Polecam.
            • Gość: Kamil Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.14, 13:23
              Ja zamierzam kupić okna drewniano aluminiowe .Są nie najtańsze ,ale bardzo solidne i ciepłe .Pcv mnie nie przekonuje zalatuje tandetą .
      • Gość: Janusz Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.126.wifinet.szczecin.pl 28.08.17, 19:01
        w firmie Wesa warto zrobić dwie oferty cenowe, każda z pracujacych tam osób wycenia inaczej
    • Gość: Michał123 Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.16, 20:59
      Ja polecam firmę PHU Biegański montaż przebiegł sprawnie i ceny nie są takie duże. Po więcej odsyłam was do ich strony a najlepiej się z nimi z kontaktować fachowo doradzą i wycenę zrobią- www.bieganski.szczecin.pl
    • ms27 Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 04.03.20, 23:19
      Zobacz sobie tutaj - twoje-okna.com/zachodniopomorskie/okna-szczecin
    • Gość: Basia 1978 Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc IP: *.tarniny.pl 19.12.22, 17:26
      Witam serdecznie jeżeli jest Pan zainteresowany zakupem porządnych i trwałych okien na wiele wiele lat to polecę Panu firmę w której zakupiłam okna pcv z niemieckiego profilu kommerling z montażem i jestem bardzo zadowolona. gmplast.eu/
    • 11adamowski11 Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 29.09.23, 13:55
      Jeśli chodzi o okna PCV w Szczecinie i okolicach to polecam firmę url=https://gmplast.eu/]GMPLAST[/url] od 25 lat produkują okna na niemieckim profilu kommerling
    • oknapcvszczecin Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 04.06.25, 15:58
      **Okna Eko-Dom Szczecin – jakość, nowoczesność i energooszczędność**

Firma **Eko-Dom Szczecin** od lat specjalizuje się w sprzedaży i profesjonalnym montażu stolarki okiennej, oferując rozwiązania dopasowane do potrzeb klientów indywidualnych, deweloperów i firm budowlanych. W swojej ofercie posiada szeroki wybór **okien PCV, aluminiowych, drewnianych oraz drewniano-aluminiowych**, łączących trwałość, estetykę i nowoczesne technologie.

Współpracując z renomowanymi producentami takimi jak **Oknoplast**, **Aluhaus** czy **Fakro Innoview**, Eko-Dom zapewnia produkty spełniające najwyższe normy jakościowe i izolacyjne. Okna dostępne w ofercie wyróżniają się doskonałymi parametrami termicznymi, co przekłada się na **oszczędność energii i komfort cieplny przez cały rok**. Dodatkowo, wiele modeli posiada podwyższoną odporność na włamanie, co zwiększa bezpieczeństwo domowników.

Eko-Dom Szczecin oferuje nie tylko wysokiej klasy okna, ale także **kompleksową obsługę – od doradztwa, przez pomiar, po fachowy montaż**, również z użyciem specjalistycznego sprzętu (chwytaki próżniowe, żurawie montażowe), co jest szczególnie istotne przy dużych przeszkleniach i obiektach wielokondygnacyjnych.

Dzięki szerokiemu wyborowi wzorów, kolorów i systemów otwierania, okna z Eko-Domu można idealnie dopasować do każdego stylu budownictwa – od klasycznego po nowoczesny. To **idealny wybór dla tych, którzy szukają okien w Szczecinie**, stawiając na jakość, trwałość i profesjonalizm.
    • oknapcvszczecin Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 04.06.25, 16:00
      Okna Eko-Dom Szczecin – jakość, nowoczesność i energooszczędność

Firma Eko-Dom Szczecin od lat specjalizuje się w sprzedaży i profesjonalnym montażu stolarki okiennej, oferując rozwiązania dopasowane do potrzeb klientów indywidualnych, deweloperów i firm budowlanych. W swojej ofercie posiada szeroki wybór okien PCV, aluminiowych, drewnianych oraz drewniano-aluminiowych, łączących trwałość, estetykę i nowoczesne technologie.

Współpracując z renomowanymi producentami takimi jak Oknoplast, Aluhaus czy Fakro Innoview, Eko-Dom zapewnia produkty spełniające najwyższe normy jakościowe i izolacyjne. Okna dostępne w ofercie wyróżniają się doskonałymi parametrami termicznymi, co przekłada się na oszczędność energii i komfort cieplny przez cały rok. Dodatkowo, wiele modeli posiada podwyższoną odporność na włamanie, co zwiększa bezpieczeństwo domowników.

Eko-Dom Szczecin oferuje nie tylko wysokiej klasy okna, ale także **kompleksową obsługę – od doradztwa, przez pomiar, po fachowy montaż**, również z użyciem specjalistycznego sprzętu (chwytaki próżniowe, żurawie montażowe), co jest szczególnie istotne przy dużych przeszkleniach i obiektach wielokondygnacyjnych.

Dzięki szerokiemu wyborowi wzorów, kolorów i systemów otwierania, okna z Eko-Domu można idealnie dopasować do każdego stylu budownictwa – od klasycznego po nowoczesny. To idealny wybór dla tych, którzy szukają okien w Szczecinie, stawiając na jakość, trwałość i profesjonalizm.
      www.eko-dom.szczecin.pl
    • amiannn Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 16.10.25, 11:31
      Tu znajdzie bardzo dobre rozważania u ciekawe okna Tekst linku
      są to energooszczędne okna
      • amiannn Re: Okna PCV Szczecin - bardzo proszę o pomoc 16.10.25, 11:34
        www.eko-dom.szczecin.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka