Dodaj do ulubionych

Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [FILM]

• vader2010 Rowerem po 3 pasmowej ulicy. Gratuluję braku 15.11.11, 19:22
      wyobraźni. W życiu bym po takiej drodze rowerem nie pojechał. Co z tego że winny kierowca skoro to Ty miałeś połamany obojczyk?
      • Gość: Goździkowa... Re: Rowerem po 3 pasmowej ulicy. Gratuluję braku IP: *.netcologne.de 15.11.11, 19:27
        A w przypadku hamowania, mogło dojść do karambolu. Ilu ludzi mogło zginąć?
        Rowerzysta to totalny kretyn.
        • Gość: ee.e..e.e.e Re: Rowerem po 3 pasmowej ulicy. Gratuluję braku IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 19:33
          Właśnie przez takich jak ty i ten pacan wyżej jazda po drogach tego kraju przypomina jakąś pier....ą wojnę.
        • Gość: cheshire cat Re: Rowerem po 3 pasmowej ulicy. Gratuluję braku IP: *.tvgawex.pl 15.11.11, 19:36
          Hamowanie = karambol? Rozwiniesz?
          • Gość: Gbur Re: Rowerem po 3 pasmowej ulicy. Gratuluję braku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 20:51
            po prostu debil widocznie jeździ zderzak w zderzak - stąd dla niego hamowanie=karambol
            • Gość: Goździkowa... Re: Rowerem po 3 pasmowej ulicy. Gratuluję braku IP: *.netcologne.de 15.11.11, 22:42
              Gratuluję powyższym braku wyobraźni.
              Ciekawe, że jak jestem w Polsce to tacy idioci próbują
              wyprzedzić mojego Lexusa rzęchami, których miejsce w hucie.
              • Gość: turysta Re: Rowerem po 3 pasmowej ulicy. Gratuluję braku IP: 83.168.91.* 16.11.11, 10:16
                spadaj trollu
      • agulha Re: Rowerem po 3 pasmowej ulicy. Gratuluję braku 15.11.11, 19:38
        Ale jakbyś zobaczył rowerzystę, to byś go tak potraktował? A jakbyś poczuł uderzenie, to też byś ot tak po prostu dodał gazu i odjechał, zostawiając człowieka leżącego na trasie szybkiego ruchu? Masz prawo jazdy? Jeśli tak, to idź szybciutko na najbliższy posterunek i je oddaj.
        A jakby zdemenciały staruszek wlazł na jezdnię, to co, tarcza strzelecka?
        • vader2010 No właśnie mam i przejechałem na pewno 15.11.11, 19:47
          ponad 1 mln km i właśnie dlatego nigdy bym na taką drogę rowerem nie wyjechał. Co mi z mojego "prawa" jak będę je dochodził u św Piotra?
          • Gość: gustaw Re: No właśnie mam i przejechałem na pewno IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 20:11
            Czyli co? Winny rowerzysta, bo się pchał? A może dlatego, że jeździ na rowerze tam gdzie ma takie same prawa jak każdy kierowca? Oczywiście niektórym to przeszkadza, bo im zawadza na ICH drodze.
            Widać tobie kolejne 10 mln km też już nie pomoże - mentalnie nadajesz się na kierowcę, ale bombowca.
            • vader2010 Winny pewnie kierwca, ale połamany był rowerzysta 15.11.11, 20:24
              A jeżdżenie po trzypasmowej drodze rowerem uważam za co najmniej nieroztropne - niezależnie od tego jakie są tam znaki tzn. czy nie było tam zakazu jazdy rowerem - tego nie wiem. Jak pojeździsz jeszcze trochę (przynajmniej tyle co ja) i zobaczysz kilka celofanowych worków a obok połamane rowery to zrozumiesz o czym piszę.
              • Gość: Raffi Re: Winny pewnie kierwca, ale połamany był rowerz IP: *.pub.sarocom.net 15.11.11, 20:55
                Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania:
                1. Nie wychodźmy po zmierzchu
                2. Nie poruszajmy się samotnie
                3. Nie nośmy kosztowności
                4. Miejmy kilka fajek przy sobie i drobne

Nie zastosowanie się do tych zasad kończyć się może poturbowaniem przez bandytów i celofanowym workiem. Przecież świat jest dla bandziorów a cała reszta musi się dostosować i schodzić im z drogi [sarkazm]

• Gość: npncr Re: Winny pewnie kierwca, ale połamany był rowerz IP: *.4web.pl 15.11.11, 21:37
                  Nie, idąc jego tokiem rozumowania, na trzypasmową jezdnię nie wyjeżdżamy:
                  1. na deskorolce
                  2. na hulajnodze
                  3. pontonem
                  4. rowerem.
                • vader2010 Zawsze przestrzegam te zasady ktore opisałeś 15.11.11, 21:49
                  życie jest za krótkie i za kruche, żeby je wystawać niepotrzebnie na stratę... Sam widzisz, że na policję liczyć nie można... je nie ryzykuję. Ty - jak chcesz.
            • Gość: brunet Re: No właśnie mam i przejechałem na pewno IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 21:07
              tak winny jak cycata blondynka w mini o polnocy w ciemnym parku. Jej prawo tam byc.

Tylko gdzie jej rozum...
          • Gość: turysta Re: No właśnie mam i przejechałem na pewno IP: 83.168.91.* 16.11.11, 10:18
            milion kilometrow to masz samochodem czy rowerem? jak bedziesz mial rowerem chociaz 100 tys.km to wtedy pogadamy o doswiadczeniu na drogach.. znajduja sie teoretycy, co rowerem tylko podczas komuni jezdzili.
    • Gość: rowerzysta Stary, autostradą tzreba było jechać IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 19:33
      Gdzieś ty się pchał rowerem na trzypasmową drogę?
      Autostradą też pewnie byś jechał, no nie?
      • Gość: ee.e..e.e Re: Stary, autostradą tzreba było jechać IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 19:37
        Na tej ulicy jest ograniczenie do 70km/h. Chodnik (inny mądruś sugerował jazdę tamtędy) jest pełen wybojów a przede wszystkim jest posiekany, zarośnięty trawą, urywa się.
      • Gość: Piotr Re: Stary, autostradą tzreba było jechać IP: *.static.espol.com.pl 16.11.11, 11:14
        I co z tego, że trzy pasmową? To znaczy, że można bezkarnie usiłować morderstwa? a na dwu pasmowej już nie wolno?
    • is200 ...to wygląda na jakąś babę za kierownicą... 15.11.11, 19:39
      1) daje dość wcześnie kierunek i zbiera się jak ślamazara do tego skrętu; ustawiłaby się za rowerzystą prawidłowo, a ona ni to próbuje wyprzedzić ni to jedzie obok
      2) już podczas skręcania myśli, że wyprzedzi go, ale przecenia moc silnika, jest to dość wolne przyspieszenie; po za tym próbuje skręcić w ostatnim możliwym miejscu; wygląda jakby trochę nerwowo ten manewr robiła;
      3) samochód rodzinny

może to być jakiś cham nielubiący rowerzystów... albo i jedno i drugie

współczuję wypadku;
      • is200 Re: ...to wygląda na jakąś babę za kierownicą... 15.11.11, 19:47
        4) tu jeszcze wygląda jakby ta kierowczyni myślała, że ma pierwszeństwo i myśli, że może przejechać przed nim

jakby to był złośliwiec to sądzę, że prędzej przodem by "pyknął" rowerzystę;

tu wygląda na jakąś indolencję tej kierującej
      • vader2010 do tego pewnie z dzieckiem na co wskazuje 15.11.11, 19:50
        roleta przeciwsłoneczna na tylnej szybie. Ona nawet pewnie nie zauważyła, że go potrąciła.
    • Gość: k Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [FILM] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.11, 19:52
      Mam nadzieję, że dorwiesz łotra i będzie odpowiadał nie za próbę zabójstwa.
    • oldboy42wawa film wyjaśniający problem 15.11.11, 20:11
      oto film który wiele wyjaśnia

kradzież i akcja
      • tygrynio1966 Re: film wyjaśniający problem 15.11.11, 20:23
        obawiam się że tu nie chodzi o nieudolność Policji bo mając takie dane nie trzeba być Sherlokiem nie trzeba być nawet Borewiczem wystarczyłby Rutkowski a nawet ambitny krawężnik
        sądzę że Policja celowo ukrywa sprawcę no bo jak to inaczej wytłumaczyć jeśli w tak prostej sprawie nie dają sobie rady że Policja zatrudnia kretynów
        • jam-agru Re: film wyjaśniający problem 15.11.11, 20:50
          Niestety, muszę się zgodzić z Przedmówcą.
          Bardzo podobna sytuacja spotkała moją siostrę, tyle że nie w Szczecinie. Jechała w grupie i potrącił ją beżowy Kangoo, miesiąc w szpitalu. Kilka minut później na wylotówce drogówka zauważyła beżowego Kangoo, jadącego z tegoż kierunku. Zanotowali numery, bo gnał za szybko. Po zestawieniu informacji potrzebowali czterech miesięcy, żeby dotrzeć do auta. Oczywiście nie było śladu po kolizji, w dokumentach została tylko informacja, że właścicielem jest jakiś lokalny radny.

Niech Pan nie odpuszcza i co jakiś czas poinformuje, czy coś udało się ustalić.
        • tom.gorecki Re: film wyjaśniający problem 16.11.11, 07:41
          tygrynio1966 napisał:

> sądzę że Policja celowo ukrywa sprawcę no bo jak to inaczej wytłumaczyć jeśli w

Nieudolność, brak jaj, głupota przełożonych i nacisk na statystyki (stąd łapanie staruszek na przejściach a nie takich kierowców - statystyki wyrywania idą szybko w górę).
          Komendant chce złote kalesony od producentów oprogramowania - każdy lubi wakacje w ciepłych krajach i nowe auta.

> tak prostej sprawie nie dają sobie rady że Policja zatrudnia kretynów

Tak. Testy IQ odsiewają za głupich (2 cyfry) i za mądrych (powyżej 120 raczej się nie załapiesz). Masz być mierny. Waadza nie lubi, jak się jej patrzy na ręce.
          • Gość: Zła policja wDąbiu Re: film wyjaśniający problem IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.11, 11:33
            Ja miałem jakiś rok temu sprawę kradzieży rzeczy z samochodu prowadzoną nieudolnie przez Policję w Szczecinie Dąbiu. Na parkingu obok była zainstalowana kamera. Były napisy informujące o tym, że obiekt jest monitorowany. Mimo to, w aktach sprawy było wpisane, że nie ma tam żadnej kamery ani monitoringu. Kilka dni po zawiadomieniu policji pojechałem na komisariat by uzupełnić swoje zeznania o nowe fakty, które udało mi się ustalić. Zostałem całkowicie olany.

Początkująca policjantka twierdziła, że nie zajmuje się jeszcze nikt tą sprawą, akta jeszcze nie zostały nikomu przekazane i nie będzie przyjmować ode mnie żadnych dodatkowych wyjaśnień, które skomentowała zresztą krótko - i tak nie ma to żadnego znaczenia. Po wyjściu z pokoju razem ze swoją koleżanką natychmiast wybuchnęły śmiechem, co tylko pokazuje jaki lekceważący stosunek mają do ludzi i prowadzonych spraw.

Sprawa monitoringiem na parkingu później była przez nią tłumaczona, że faktycznie może i był tam monitoring, ale i tak kamery były skierowane w inną stronę i nie obejmowały mojego samochodu. Nie docierało kompletnie do niej, że złodziej musiał się tam jakoś dostać i może było widać na nagraniu jak ucieka ze zrabowanymi rzeczami (zresztą niezbyt wartościowymi). jeśli w pobliżu były kamery, to należało je sprawdzić!

Napisałem na nią skargę do prokuratury. Sam prokurator przyznał mi rację, że nawet jeśli stróż na parkingu twierdzi, że kamery obejmują inny obszar, to powinny tak czy inaczej zostać nagrania z nich sprawdzone. Po tej skardze zostałem wezwany na komisariat, po kilkudziesięciu dniach... aby umożliwić mi złożenie dodatkowych wyjaśnień, czego mi wcześniej odmówiono. Oczywiście po takim czasie zapisów z monitoringu już nie było, więc była to tylko strata czasu.

Zwróciłem też uwagę na to, że ogłoszenia które rozwiesiłem zostały pozrywane ze wszystkich klatek z wyjątkiem mojej, czyli złodziej mieszkał w okolicy. W zamian za to zostałem postraszony przez tę żałosną policjantkę, że nielegalnie rozwieszałem ogłoszenia i powinienem mieć na to zgodę zarządcy obiektu. Nieważne jest, że mieszkam w tym bloku, powinienem mieć zgodę, bo inaczej złamałem prawo i policja ma prawo wszcząć przeciwko mnie postępowanie!!! A co miałem innego, zrobić skoro policja wykazała się kompletną ignorancją? Ogłoszenia wywiesiłem na przeznaczonych do tego tablicach jeszcze tego samego dnia, której dokonano kradzieży. Oto właśnie czym się zajmuje tamtejsza policja, Chromieniem własnych tyłków, a nie prowadzeniem spraw. Ileż czasu musiała poświęcić ta policjantka, aby znaleźć w kodeksie ten przepis, aby mi go zacytować i nieudolnie zastraszyć?

Na koniec jej zwierzchnik powiedział, że niektóre materiały policji, nie zostały przekazane do prokuratury i dlatego rzekomo nie mogłem zobaczyć zdjęć (w aktach sprawy po jej umorzeniu), które porobiła ta policjantka. Na prośbę pokazania mi tych zdjęć był skłonny do ich ujawnienia... Wtrąciła się jednak ta bezczelna policjantka i odmówiła mi ich pokazania. Kazała czekać aż akta znowu wpłyną do prokuratury i tam będę mógł je sobie znowu obejrzeć...

Tak też zrobiłem. Nie było na tych zdjęciach żadnej daty i jestem niemal pewny, że zostały wykonane dopiero po tym, jak napisałem zażalenie na decyzję o umorzeniu postępowania, czyli zdecydowanie za późno. I to tylko po to aby wykazać, że nie było potrzeby przeglądania nagrań z monitoringu i policjantka nie popełniła żadnego niedopatrzenia ignorując te nagrania i negując wcześniej w ogóle fakt istnienia monitoringu. Bo te zdjęcia niczego innego tam nie wnosiły i w niczym innym nie były przydatne.

Poprosiłem prokuratora aby wyjaśnił tę sprawę, ale nie interesowałem się już tym dalej, bo nie miałem już siły do całej tej nieudolności policji w Szczecinie - Dąbiu.
    • jur56 Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drastyczne] 15.11.11, 20:43
      Rowerzysta żyje , to olali sprawę .
    • exman Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [FILM] 15.11.11, 20:45
      Jeśli Policja nie potrafi odczytać danych z tablicy rejestracyjnej, to znaczy że tam pracują kompletni amatorzy. Albo tym autkiem popylał jakiś pies lub prokurator.....
    • doradcaprezesa Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drastyczne] 15.11.11, 21:16
      ponieważ to jakiś "zwykły" człowiek a nie z elyty to nie trzeba spinać się żeby znaleźć sprawcę. Ciekawe czy gdyby to był synek jakiegoś prokuratora to wyniki też były by takie mierne? A gdyby to był siostrzeniec sędziego... ????
    • geminix Film jest zmanipulowany!!!! 15.11.11, 21:17
      Między 32 a 33 sekundą wycięto klatkę lub kilka i wstawiono następną po tej wyciętej. Proszę się przyjrzeć - to jest dokładnie w momencie jak samochód wjeżdża w zasięg kamery - numery rejestracyjne są w tym momencie największe - najlepiej (byłoby) je widać. Film biegnie nadal a obraz jakby się zatrzymał. Jeśli nie ma oryginału z autobusu to sprawcy radzę szukać wśród policjantów lub ich rodzin.
      • Gość: kolega Re: Film jest zmanipulowany!!!! IP: *.uwm.edu.pl 16.11.11, 07:53
        też mam wrażenie że coś jest nie tak
    • 1b_adamek Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drastyczne] 15.11.11, 21:55
      Współczuję takiego potraktowania przez kierowcę Scenica. Policja podobno dysponuje juz bardzo dobrym sprzętem komputerowym. Ciekawi mnie czy nie są w stanie określić nr. rejestracyjnych czy im na tym nie zależy. Wielki minus dla policji.
      • Gość: Jeden taki Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drasty IP: *.netcologne.de 15.11.11, 23:13
        Kurka wodna. Czy was jest aż tylu? Tylu idiotów, którzy jeżdżą rowerami
        po drodze szybkiego ruchu. Krzyże przy drodze oglądają jeszcze żywi.
        Na zachodzie kot, lis, sarna na autostradzie, stawia na nogi policję.
        A tu święta krowa, rowerzysta, który mógł jechać chodnikiem.
        Ale...... to Polska właśnie.
        Temu idiocie wolno, kierowca miał uważać. A rowerzysta?
        Niewinny?
        • Gość: whee78 Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drasty IP: *.toya.net.pl 15.11.11, 23:31
          Dokładnie, to Polska właśnie. Tam gdzie podejście kierowców do rowerzystów na drodze zdecydowanie odbiega od standardów w cywilizowanych krajach (jak chociażby nawet Czechy czy Słowacja). A droga z 3 pasami to nie autostrada. Jeżeli kierowca nie potrafi uniknąć kolizji z jakimkolwiek obiektem w takiej sytuacji to zdecydowanie najlepiej dla społeczeństwa jakby się pożegnał z prawem jazdy dożywotnio.
        • Gość: gapowicz Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drasty IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 23:48
          Nawet gdyby rowerzysta byl w 100% winny, to wg prawa kierowca nie moze tak sobie zwyczajnie odjechac.
    • punter rejestracja zaczyna się na ZS ... 15.11.11, 23:11
      Nie wiem w czym roblem skoro widać to nawet na kiepskiej jakości powiększeniu ? ile niemłodych sceników śmiga w powiecie szczecińskim ? 100 ? 200 ?
      • Gość: robertcb1 Re: rejestracja zaczyna się na ZS ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 23:29
        Trzeba zawęzić liste do najwyzej kilku, by przeprowadzić badania kryminalistyczne, w tym przypadku prawego tylnego nadkola, czy są na nim ślady gumy z opony roweru, jakies zadrapanie, ewentualnie czy zabezpieczono na miejscu wypadku ślady lakieru, byc moze na oponie roweru - wtedy porównanie ich odcienia i składu byłoby jednoznaczną identyfikacją samochodu.
    • m33h0w Nie widział, że samochód się przed niego "wpycha"? 15.11.11, 23:35
      We własnym interesie mógł zahamować. Wina kierowcy Renault jest ewidentna, ale czasami nie warto mieć racji po swojej stronie.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Nie widział, że samochód się przed niego "wpy 15.11.11, 23:51
        m33h0w napisał:

> We własnym interesie mógł zahamować. Wina kierowcy Renault jest ewidentna, ale
        > czasami nie warto mieć racji po swojej stronie.

Bardzo możliwe że nie widział, bo manewr był niewiarygodny. Wprost nie do uwierzenia...
      • coswampowiemlubnapiszeraczej Re: Nie widział, że samochód się przed niego "wpy 16.11.11, 00:07
        No tak. Kierowca powoduje wypadek, a potem tylko dodaje gazu, a czesc internautow ma pretensje do rowerzysty. Najlepiej to by bylo w ogole siedziec w domu i nosa nie wychylac - nie byloby wtedy zadnych wypadkow na drodze. A swoja droga, to pewnie policjanci rusza teraz tylek i odczytaja te tablice, bo skoro sprawa zostala naglosniona, to beda teraz chcieli pokazac, ze jednak pracuja. A kierowca tego tez sie pewnie mocno zdziwi jak zobaczy ten material i poczyta sobie komentarze. W kazdym razie dobre jest to, ze nie moze czuc sie zupelnie bezkarny...
    • hain Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drastyczne] 16.11.11, 00:43
      Wyślij materiał także do TVN24. Może oprócz głaskania polityków po główkach media mogą się jeszcze do czegoś przydać.

Powaliła mnie diagnoza, któregoś z Panów. To na pewno była kobieta. W trakcie menstruacji. Macica przeszkadzała jej w prowadzeniu samochodu i zasłaniała widoczność.
      • Gość: qb Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drasty IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.11, 00:56
        wysyłaj do TVN 24 i 3maj się mocno
        • mariaczczi1 Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drasty 17.11.11, 09:19
          Gość portalu: qb napisał(a):

> wysyłaj do TVN 24 i 3maj się mocno

jak płacisz abonament to publicznej też można spróbować
    • Gość: Dzidek Widac policjanci maja wazniejsze rzeczy na glowie IP: *.dsl.stl2mo.sbcglobal.net 16.11.11, 05:29
      Przykladowo walcza ze zlodziejami zabytkow, ktorzy w perfidny sposob rozkopuja polska ziemie szukajac skarbow zamiast lezec brzuchem do gory z piwem w jednej rece a w drugiej pilotem od telewizora, jak przystalo na porzadnych obywateli.
    • Gość: as wyglada jakby policja nie chciała tego wykryć IP: 80.50.142.* 16.11.11, 07:46
      z takimi dowodami z malo popularnym samochodem z bazami aut właścicieli. ciekawe dlaczego?Brakuje mi odniesienia się do tej sprawy rzecznika policji. A pytania powinien zadawać rowerzysta znający najlepiej sprawę niech się tłumacza dlaczego mu odmawiali wydania dowodów, dlaczego kazali mu sterczeć i szukac na własna rękę skoro internauci z niewyrażnych zdjęć odkryli z e to moze być auto z pomorskiego czyli tak jakby 1 razowa wizyta .Ciekawe czy przełożeni komendy z dobia zainteresują się ich robotą nad tą sprawą.Powinni odebrać im te sprawę.Ciekaw e czy tą sprawę tak badają tylko z lenistwa?
      • Gość: Artur Sopot Re: wyglada jakby policja nie chciała tego wykryć IP: *.ds7.univ.gda.pl 16.11.11, 10:54
        Po co wy tu piszecie o autostradach? Przecież to nie była AUTOSTRADA ( na której de facto obowiązuje zakaz poruszania się rowerami) tylko miejska 3-pasmowa arteria z ograniczeniem do 70 km/h! Miał prawo nią jechac, tak samo jak miał prawo nią jechac motocykl! ( tez jednoslad ) No ale gdyby w wypadku ucierpiał motocyklista to już nikt by sie nie pytam po co sie tam pchal, prawda? Zmiencie myslenie drodzy kierowcy ( albo i nie, sam jestem kierowcą a nie podzielam waszego zdania), zmiencie myslenie drodzy neandertalczycy polskich dróg!

Panie Michale! jestem z Panem, zyczę powodzenia w ujęciu sprawcy! Musi poniesc kare!
        • anikasara Re: wyglada jakby policja nie chciała tego wykryć 16.11.11, 11:44
          Panie Arturze stoję za Panem murem. Jestem "świeżym" kierowcą. Po polskich drogach poruszałam się jedynie w roli pasażera. Naukę jazdy oraz egzamin miałam w UK. Jednymi z podstawowych zasad, jakie mi wpoił mój instruktor są - nie jesteś na drodze sama i nikt nie jest kierowcą doskonałym. Mieszkam w mieście, gdzie poruszanie się rowerem jest na równi popularne, jak jazda samochodem. Sama często jeżdżę rowerem i odwożę moją córeczkę do szkoły. Mój starszy syn i mąż też często jadą do pracy i do szkoły na rowerach. Czujemy się tu bezpiecznie, bo wierzymy, że jesteśmy uzytkownikami drogi tak samo jak kierowcy samochodów.
          Miałam okazję ostatnio odwiedzić Szczecin, bo z tego miasta pochodzę. Byłam jedyną osobą, która jechała wg przepisów. Na drodze Podiuchy - Zdroje zostałam nawet obtrąbiona. Na trasie zamkowej wszyscy mnie wyprzedzali. W Szczecinie czułam się jak ostatni Mohikanin, jakiś kosmita. Każdy jeździ jak chce, parkuje gdzie chce i co najgorsze, te osoby zawsze znajdują usprawiedliwienie. Moja znajoma prawniczka parkuje w niedozwolonym miejscu, bo to wina miasta, które skutecznie eleiminuje miejsca parkingowe. Mój kolega jeżdzi zbyt szybko, bo twierdzi że zna swoje umiejętności i jest super kierowcą. Dodał jeszcze, że ma bardzo bystrą żonę. Miałam okazję jechać za tą żoną, bo nie znałam drogi i była moim pilotem. W swej bystrości w zabudowanych jechała 60 km/h a moją jazdę skwoitowała słowami - co, koniki Ci uciekły? Mój szwagier jeżdzi za szybko, bo ostatnio minęła go policja, która też przekroczyła prędkość i czuje się się teraz upowazniony do tego samego.
          Pamiętam, gdy pracowałam w Dąbiu i większość osób dojeżdżała do pracy z centrum. Każdy poranek zaczynał się od opowiadań, jakich to idiotów mijali na drodze i od tego, jacy debile postawiali znaki drogowe z ograniczeniem prędkości.
          Potem taki Scenic jedzie, widzi idiotę na rowerze, który śmie jechać przed nim!!! Przed autem rower!!! W małym mózgu zrodziła się myśl, że przecież rowerzysta nie może być lepszy od tego super kierowcy, trzeb apokazać kto tu rządzi!!!
          Panie Michale, życzę powodzenia i mam nadzieję, że uda się odszukać tego wspaniałego rajdowca.
    • aniabajk Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drastyczne] 16.11.11, 14:07
      Szok...
    • kordzio1 Od rowerzysty c.d. 16.11.11, 17:55
      Generalnie chciałbym podziękować wszystkim dobrym ludziom, którzy wykazali wsparcie i chęć pomocy. Dzięki wam sprawą zainteresowały się media, dzięki którym pojawiło się "światełko w tunelu", nagranie rozprzestrzeniło się tak w internecie, że nawet nie wiem na ilu portalach jest ono umieszczone. Dzięki pomocy Was oraz mediów w końcu mogę liczyć na to, że nagranie zostanie poddane fachowej obróbce i uda się ustalić sprawcę.
      W związku z dużym zainteresowaniem sprawą nie jestem w stanie na bieżąco informować o wszystkim czego się dowiaduję, ani odpisywać na wszytkie maile. Na pewno jeżeli wydarzy się coś ciekawego poinformuję każdy portal o którym wiem, że umieścił informację, a także postaram się przekazać informację każdej osobie która się ze mną prywatnie kontaktowała.
      Jeszcze raz wielkie dzięki Wam wszystkim.
      • mariaczczi1 Re: Od rowerzysty c.d. 17.11.11, 09:31
        Życzę powodzenia i zdrowia.
        Jako uczestnik ruchu dziękuję za nagłośnienie sprawy i upór.
        Nawet jak ten bandyta się wymiga dzięki policji , to sprawa stała się na tyle głośna , że może za parę lat nasze dzieci będą mogły pojechać bezpiecznie rowerem do szkoły a my do pracy ?
        Na forum jak widać normalnych jest zdecydowana większość ( choć na drogach jest raczej odwrotnie )

pzdr
    • sromanes Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drastyczne] 17.11.11, 08:12
      Witam!
      Zapoznałem się z materiałem filmowym, ZGROZA!!!!! Jóź kiedyś podzieliłem się uwagami na temat WSPANIAŁYCH KIEROWCÓW, przypomnę. W Gdańsku na ul. Kartuskiej , na przejściu ze światłami stał samochód (wypasiona fura). Kierowca rozmawiał przez komórkę. Na moja uwagę że stoi na pasach ( w tym czasie paliło się zielone światło dla pieszych) otworzył drzwi i wykrzyczał tekst w moim kierunku KOMUNA SIĘ SKOŃCZYŁA TY SOCJALISTYCZNY HUJU. Cóż nic dodać , nic ująć. MAMY TAKICH KIEROWCÓW i trzeba kogoś wysadzić z samochody, dać po mordzie. TO JEST JEŻDŻĄCA AGRESJA. INNI NA DRODZE< SŁABSI SĄ DO ZNISZCZENIA< TAKA JEST FILOZOFIA. Wcale się nie dziwię ża Policja może użyć broni w drastycznych przypadkach. Oni mogą być zastrzeleni przez takich prawych obywateli. PRZYKŁADY IDĄ Z GÓRY. NAIGRAWANIE SIĘ Z PRAWA, dowody są , wykorzystywanie immunitetu poselskiego do zwykłego przestępstwa drogowego, nagminne przekraczanie prędkości, uniemożliwianie przejścia pieszym wykorzystywanie zielonej strzałki jako nakazu skrętu w prawo, zaniechanie użycia kierunkowskazów. Też w Gdańsku patrzyłem jak kierowca mercedesa ze swadą wjechał na parking bez kierunkowskazów. Skończyło to się epitetami pod moim adresem, Ty taki owaki..... seria pozdrowień w styku Hu... i k.... , nie będziesz mnie uczyć przepisów, zresztą nie wiesz z kim zaczynasz itd.... W miniony okresie społeczeństwo Polskie było silnie indoktrynowane przez tzw. tajniaków. Widać przyczaili się i znowu dochodzą do głosu a może jest to pokłosie kolejnej politycznie poprawnej partii gdzie jedyną słuszną droga była inwigilacja i dawanie upustu swoim instynktom bandyckiego sprawowania władzy niczym nie kontrolowanej. Widać coś jest na rzeczy jak mawiał jeden ze znatych z okienka TV
    • Gość: . Gdyby potrąconym był Krzystek lub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.11, 09:45
      Komendant Wojewódzki Policji !?
    • pawgas Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drastyczne] 17.11.11, 11:55
      Witam
      Mam nadzieję że wiadomość ta dotrze do poszkodowanego. Widziałem dziś przed jednym z warsztatów lakierniczych przy ul. Łukasińskiego (naprzeciwko ul. Horeszków) ok godz. 9.20 takiego Scenica w kolorze niebieskim z zaszpachlowanymi już uszkodzeniami w miejscu tylnego prawego nadkola, błotnika oraz tylnych prawych drzwi. Numer rejestracyjny jaki spisałem to ZS 75306. Niestety nie pomyślałem żeby zrobić zdjęcie. Zadzwoniłem w tej sprawie do Gazety Wyborczej ale nie wiem czy się zajęli sprawą więc piszę i tutaj. Może by jechac tam i to sprawdzić bo zarówno kolor jak i uszkodzenia mogą wskazywać na sprawcę. Auto jest poszpachlowane i wyszlifowane - przygotowane do lakierowania więc należało by się śpieszyć.
      • Gość: Andrzej Kraśnicki Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drasty IP: 10.10.129.* 17.11.11, 12:58
        Witam,
        policja została powiadomiona, funkcjonariusze pojawili się na miejscu. Czekamy na informacje.
        pozdrawiam i dziękuję za telefon

Andrzej Kraśnicki
        • Gość: Hiszpan25 Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drasty IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.11, 20:28
          I coś cicho się zrobiło... Wiadomo już coś więcej? Patrol pojawił się u blacharza, czy też za 2-3 miesiące podjedzie? To ten samochód?
          • mariaczczi1 Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drasty 18.11.11, 08:28
            Spokojnie.
            Trzeba sie przygotować do ewentualnego odtrąbienia sukcesu policji pod panowaniem nowego ministranta sprawiedliwości.

Tak na poważnie , sprawdzenie troche musi potrwać chyba , że ktoś od razu się przyzna , że to on.

Gość portalu: Hiszpan25 napisał(a):

> I coś cicho się zrobiło... Wiadomo już coś więcej? Patrol pojawił się u blachar
            > za, czy też za 2-3 miesiące podjedzie? To ten samochód?
          • ginalina Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drasty 19.11.11, 15:41
            Gość portalu: Hiszpan25 napisał(a):

> I coś cicho się zrobiło... Wiadomo już coś więcej? Patrol pojawił się u blachar
            > za, czy też za 2-3 miesiące podjedzie? To ten samochód?

Policja była tam, wiem od kogoś, kto pracuje niedaleko. Ustaleń nie znam.
      • mariaczczi1 Jeśli trafiłeś w 10kę , to powinieneś od firmy 17.11.11, 13:41
        Niki otrzymać rower. Z orzełkiem oczywiście.
        Tak na serio mam nadzieję , że akcja w necie się uda ( udała )
      • Gość: nikt Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drasty IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 23:55
        zdjecie, zdjecie, alufelgi!!!
    • joachim ogólnie 17.11.11, 22:56
      Jeśli nie uda się znaleźć/przyszpilić auta, a próby odszyfrowania rejestracji jak dotąd spaliły na panewce - albo jeśli i tam będzie to niezbędne do wskazania sprawcy - proponowałbym zamieścić post w serwisie slashdot.org via ask.slashdot.org/
      Jeśli ktoś jest wstanie podsunąć jak ekstrapolować numery z tego filmu, to tamtejsza gromada geeków i nerdów. W razie potrzeby pomogę zredagować tekst (email na gazeta.pl jak nick na forum).
    • Gość: DJ Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [FILM] IP: *.loonar.pl 18.11.11, 08:56
      bezradni kpina w dobie komputerów monitoringu wielkie władze nie potrafią wyodrębnić z nagrania nr.rejestracyjnego tego auta to szok
      • Gość: r Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [FILM] IP: 31.61.108.* 27.11.11, 02:29
        Dajcie znać jak się to dalej potoczyło!
        • Gość: maxi Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [FILM] IP: *.aster.pl 27.11.11, 19:27
          Ktoś coś wie więcej? Złapali tego kierowcę?
    • Gość: demostenes Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [FILM] IP: *.coe24.net 07.12.11, 09:57
      Na końcu tego filmu widać jak ten samochód mija na pełnej szybkości drugi autobus,może miał on kamerę i coś zarejestrował.
    • jufalka Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drastyczne] 07.12.11, 10:52
      winny kierowca, to jasne. ALE niestety trzeba być, delikatnie mówiąc, bardzo ufnym i naiwnym, żeby jeździć rowerem wśród samochodów! Tylko, że gdzie jeżdzić gdy nie ma ścieżek rowerowych!? Ścieżki rowerowe powinny być obowiązkowo częścią każdej nowo budowanej drogi, a jak widzę tak nie jest! Ja tam mam gdzieś i jak zdarza mi się jeździć rowerem to jeżdżę po chodniku w miejscach gdzie jest duży ruch samochodowy, a nie ma ścieżki rowerowej - czyli w większości.
      • Gość: Koko Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drasty IP: *.acn.waw.pl 07.12.11, 15:01
        dokładnie. nie rozumiem niektórych. co dziwnego jest w jeżdżeniu rowerem wśród samochodów, nawet po autostradzie? przecież w powietrzu jechać nie będzie a po czymś musi. po czym miał tam jechać, po tym cienkim chodniku? nie minąłby się na nim z kobieta z wózkiem. dajcie spokój. rower to pojazd przeznaczony do jazdy po wyznaczonej ścieżce, drodze, jezdni, NIE po chodniku. ok, można, owszem, ale po takim chodniku, jak tam, też nie chciałabym jechać.
        a to że ścieżki powinni budować z każdą nową drogą i przerabiać stare, jest dla mnie tak samo oczywiste, jak przystopowywanie łazienek dla mam i niepełnosprawnych. szkoda tylko że rzeczywistość jest taka szara.
        • Gość: hiszpan25 Re: Bezkarny kierowca potrącił rowerzystę [drasty IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.12, 22:33
          Czy po upływie tak długiego czasu od kolizji policji udało się ustalić sprawcę?
          Ciekaw jestem jak się sprawa rozwinęła...
          PZDR!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka