Dodaj do ulubionych

Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? piszcie

17.11.11, 09:27
Qrnik, Mak Kwak i Rab to w tym zestawieniu pojawiły się tylko kurtuazyjnie chyba... Zozan - potwierdzam - naprawdę świetny. Poza tym udało mi się kiedyś rozmawiać z właścicielką, która ma piekarnie gdzieś w Niemczech i właśnie stamtąd podobno część ciast pochodzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Natalkos Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 09:34
      Na Wernyhory - rewelacyjny Lahmacun (porcja nie do ogarnięcia), Zozan - świetne sosy i urozmaicone surówki, Berlin - też polecam!!!
      • Gość: Voland Gazeta Wyborcza - Lokalne tematy IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 09:47
        No nareszcie! Super temat na pierwsza stronę. Proponuje jeszcze: KTO ZGADNIE JAKIE KABABY BĘDZIEMY MIELI W 2050?? Autor najlepszej fantazji dostanie kebaba w 2050!!!
        • Gość: qp Re: Gazeta Wyborcza - Lokalne tematy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.11, 14:19
          Zgadzam się, że Rab Mak i Qrnik (jeśli chodzi o Kebeba) to tylko przez grzeczność i z racji wieku tu się dostały.
          Imbiss - jak najbardziej polecam.
          Czasami jadam w Akropolu w Galaxy lub na Turzynie - rolke - mogę polecić.
          Jakieś porównanie chyba mam, kilka kebabów zjadłem w życiu, również w Niemczech w różnych miastach, wszystkie robione przez Niemco-Turka.
          Co do sosów, to prawdziwy Kebab jest bez sosów i z fyrtkami.
          • Gość: robak Re: Gazeta Wyborcza - Lokalne tematy IP: *.szczecin.mm.pl 17.11.11, 15:20
            Qrnik Rab przez nieporozumienie ??!! To życzę smacznego jeśli jadasz w akropolisie. Fu FU
      • Gość: klaudu Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 17.11.11, 18:43
        Zgadzam się, że na Wenyhory jest pysznie i są wielkie porcje! Tylko często trzeba nieco poczekać, bo chłopaki starają się jak mogą, ale przeważnie mają wielki ruch :)
        Uważam podobnie jak inni, że makkwak i podobne w tym zestawieniu to jakiś dziwny dowcip pokroju reklamy, której ktoś kiedyś strzelił fotkę i wstawił do Internetu - "tradycyjny krakowski kebab"...
        Dawno też nie byłam w jednym lokalu, ale jak dobrze pamiętam, też mieli niezłe jedzonko - mezogrill na osiedlu Somosierry, co niedawno zainwestowali w drugi lokal, na przeciwko Kebaba na Wernyhory. Dziwi mnie, że na obrzydliwego kwaka znalazło się miejsce, a dla nich - nie.
    • warcislaw_1 Wszyscy wiedzom ze 17.11.11, 09:49
      najlepsze sa na placu Pigalle. Fyftek posyla po nie umyslnego.
      • Gość: kebap temat dnia w GW IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 09:55
        ;)
        kebabownie oto temat dnia w poczytnej gazecie, której " nie jest wszystko jedno".

co do kebabu przy al.niepodległości nic redaktor nie zwrócił uwagi na obżulany trotuar przed tym lokalem. Trzeba odwracać głowę by nie dostać torsji.....
    • andreas.007 Mamy byc miastem żeglarzy... 17.11.11, 09:58
      Mamy byc miastem żeglarzy i marin...
      To zapytam, gdzie można zjeść w Szczecinie rybke?

Bo turecki kebab z Niemiec teraz już wiem, gdzie jest najlepszy...
      choć przyznam, ze już od dawna w Szczecinie kebaba nie jadłem.

A w mieście żeglarzy i marin są jakieś miejsca, gdzie można zjeść rybke?
      Czy trzeba jechać najbliżej do Trzebiezy (teraz zamknięte)
      lub Nowego Warpna (bardzo polecam, smacznie)?
      • Gość: Q Re: Mamy byc miastem żeglarzy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.11, 10:01
        Rybarex na Małopolskiej albo nowo otwarty fish'n'chips na Wyszyńskiego.
        • andreas.007 Re: Mamy byc miastem żeglarzy... 17.11.11, 10:09
          Bo był Konik Morski na Starówce, ale już dawno nie ma...
          Był na Obr. Stalingradu taki szybki bar rybny...
          Sprawdze te miejsca podane przez Ciebie.

Jeszcze restauracja Chief i tyle w mieście żeglarzy i marin?
          Natomiast tyle kebabow.

Naprawdę uda sie komuś wmówić, ze Szczecin jest miastem marin i żeglarzy?
          • andreas.007 Re: Mamy byc miastem żeglarzy... 17.11.11, 10:12
            Przepraszam jest jeszcze i tez polecam punkt w Podjuchach,
            gdzie można kupić rybę, ale także zjeść na miejscu zrobiona!
            Bardzo zreszta pysznie!

Bo dwie restauracje sushi nie zaliczam do rybnych...
            choć lubię czasami zjeść i sushi!
          • Gość: pol Re: Mamy byc miastem żeglarzy... IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 10:26
            rybka na wojska polskiego vis a vis grand cru
        • Gość: XX4Ever Re: Mamy byc miastem żeglarzy... IP: *.globalconnect.pl 18.11.11, 11:11
          Gdzie dokładnie jest ten Rybarex? A te fish'n'chips wyglądaja zachecajaco. Naprawde smaczne? Podobno fryty prawdziwe.
      • Gość: abc Re: Mamy byc miastem żeglarzy... IP: *.euroafrica.com.pl 17.11.11, 10:16
        Ja wolę świeżutko uwędzone nad Ińskiem. Pieruńsko drogie, ale pycha!
        • exman Re: Mamy byc miastem żeglarzy... 17.11.11, 10:24
          Dobrze przyrządzoną, świeżą ładnie i podaną rybkę wciągnąłem w tawernie mariny Pogoń, n/Regalicą.
          • andreas.007 Re: Mamy byc miastem żeglarzy... 17.11.11, 10:34
            Przyznam, ze w tawernie na przystani Pogoni...
            rybki nie jadłem chyba nigdy, choć maja dobre jedzenie.
            Dobre i w dobrej cenie!
            • leila78 Re: Mamy byc miastem żeglarzy... 17.11.11, 11:50
              na Tkackiej masz jeszcze sklep rybny i tam Ci rybkę na patelnię wrzucą i usmażą. Totalny oldschool.
              • andreas.007 Re: Mamy byc miastem żeglarzy... 17.11.11, 14:02
                Naprawdę... to na bank spróbuje!
                Zamiast na szybki kebab - lepiej na rybke na Tkacka!
                Dzięki.

Moze nawet dzisiaj.
          • Gość: abc Re: Mamy byc miastem żeglarzy... IP: *.euroafrica.com.pl 17.11.11, 11:23
            To jest w tej nadbudówce statku? Kiedy jest optwarte?
        • andreas.007 Re: Mamy byc miastem żeglarzy... 17.11.11, 10:24
          Jak zdarza mi sie jechać w kierunku na Chociwel,
          to przy przejeździe kolejowym stoi auto-chlodnia właśnie
          jakiejś firmy z Inska i rzeczywiście maja dobre ryby...
          zarówno wedzone, jak i świeże. Zawsze kupuje.
      • Gość: rybkalubipływać Re: Mamy byc miastem żeglarzy... IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 17:52
        Chief na Placu Grunwaldzkim. Co prawda to nie fast food ale mają całkiem znośne ceny za obiady.
        Swoją drogą nie wiem czy wiecie, że wszystkie 'super świeże' rybki w nadmorskich miejscowościach to są mrożonki sprowadzane z Norwegii a nie świeże rybki od lokalnego rybaka który ma kuter 500m od restauracji.
    • piter345 Kebab na Niebuszewie 17.11.11, 10:09
      Wczoraj odwiedziłem Bar Plus na Krasińskiego. Miła niespodzianka - zestaw kebab + frytki + surówka - 10 zeta i naprawdę smaczna, duża porcja...
      • Gość: Kociak Re: Kebab na Niebuszewie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.11, 11:41
        Zgadzam się, Bar Plus to miejsce, które ma już swoją historię na Niebuszewie. Ceny w wiele niższe niż w samym centrum Szczecina, zawsze czysto, jedzenie smaczne. Polecam Rollo!
    • zapomorski Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? piszcie 17.11.11, 10:16
      Zozan jest super, miła obsługa, szkoda, że taki ciasny. Ogólnie lokale gdzie właścicielami są Turcy prezentują się lepiej niż rodzime makkwaki jeśli chodzi o jakość jedzenia, za to np. qrnik broni się polskimi daniami. chciałbym, żeby w końcu powstał bardziej oryginalny z tureckimi kofte itp A co do ryb to zgoda, ale to problem całej Polski, nawet miejscowości nadmorskich. Ryby są w Polsce bardzo drogie po prostu.
      • Gość: Wieś_Kebab Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: 83.168.91.* 17.11.11, 10:31
        Chyba żarty sobie stroicie. W Szczecinie kebaby to "wielkie gó...".

Podaję przepis na kebab po szczecińsku - wersja z makwaka, rabu, berlinu, elmasu czy innej dziury.

Przepis:
        - bułka, która po upieczeniu wygląda jak podeszwa buta,
        - mięso, które po ścięciu zostaje oblane tłuszczem kapiącym z kręcoego się kebaba,
        - sosy - różne. U nas podają sosy w ilościach astronomicznych tzw. zalewajka.
        - surówki - zawsze były na maksa słabe. Czy w szczecinie oprócz kapusty właściciele gó...anych kebabów nie znają innych ważyw? Podpowiadam: jest jeszcze pomidor, ogórek i wiele innych. No ale, nie każdy jadł kebaba w paryżu.

Podsumowując:
        Kebaby w szczecnie to jedna wielka ściema kulinarna - tego gówna nie da się jeść. Trzeba mieć ostro zryty mózg aby jeść to gó..., a jeszcze bardziej poryty mózg aby to gó... produkować.

Generalnie w Szczecinie produkuje się kulinarny produkt regioanlny: zupę kebabową w bułce.
        Coś takiego ala żurek w chlebie. Tak też powinno pokazywać na obrazkach te kebaby.

Sugestie:
        - ja przestałem jeść kebaby, jak mi baba o 2 w nocy zrobiła zupę kebabową w mak kwaku.
        Do innych już nawet nie zaglądam, bo to strasze ścierwo jest. Przypuszczam, że właśiciele tych miejscówek to nawet kiwnąć nie chcą na to gó.... Im się nie dziwię, bo to straszny szajs jest. Kiedyś słyszałem jak tuzy lokalnego rynku kebaów brechtali się z klientów, że potrafią wszystko wsadzić do ust i jeszcze powiedzą dziekuję, że zjedli gó... na obiad. Brawo.

Miłego polowania na kebaby. Nie róbcie tego w Szczecnie.

poz
        Miłośnik FastFódów
        • Gość: a Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 13:26
          Więc zjedz kebaba na talerzu w Berlin Doner Kebab lub w Kebaphouse. Jedyne miejsca gdzie można uświadczyć normalny kebab (Tak, jadłem kebaba w Paryżu, Berlinie, Hamburgu, Koln...). Kebaphouse niestety bardzo drogi (ostatnio jak byłem doszli do 25zł za kebab na talerzu), więc polecam sprawdzony BDK gdzie całość posypiesz sobie jeszcze grubo rozdrobnioną papryką. Bardzo dobre sosy w niedużej ilości i swieże warzywa (pomidor, ogórek, sałata...).

MakKwak i Rab to żarcie dla studentów i nie można tego nazywać kebabem. Tona sosu jest po to, żeby delikwent czuł się najedzony małą ilością mięsa. Zamiast baraniny jest kurczak i - o zgrozo - wieprzowina (Turcy na prawdę tarzaliby się ze śmiechu), bo taniej. W sałatce masz tonę kapusty i marchewki bo najtańsze. Bułka to jak pisałeś przypalona podeszwa.

Przedwczoraj załatwiałem sprawy na mieście i w przelocie wziąłem kebab z Berlin Doner w bułce (pierwszy raz) i... nie dali mi widelca. Zorientowałem się kilka kilometrów dalej. Później musiałem załatwić inne pilne sprawy i w sumie z zimnym kebabem wylądowałem w domu. Właściwie miałem go wyrzucić, ale spróbowałem i naprawdę się zdziwiłem. Bułka była nadal smaczna, nie kamień jak z tańszych kebabów, a mięso nadal dobre (nie zsechłe). Rozbebeszyłem całość, mięso w mikrofali odgrzałem i z ręką na sercu powiem, że wolę takiego kebaba niż świeżego z Raba czy MakKwaka.
          • Gość: alfa Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 17:46
            Typowy kebab studencki to taki gdzie zamiast surówki są frytki. Swoją drogą serwują takie w Bar Rab i chyba w Mak Kwaku na zamówienie. I jest to można powiedzieć lokalna specjalność, nigdzie więcej w kraju takiego dania nie widziałem a w niektórych miastach to w ogóle było zdziwienie jak chciałem coś takiego zamówić.
          • Gość: bb Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.adsl.alicedsl.de 23.11.11, 14:02
            taki z ciebie ą ę znawca, że jadłeś kebaba tu i tam, a dziwi cię brak widelca...dostałeś kiedyś w berlinie widelec, hm?
        • Gość: alfa Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 17:44
          Bzdury gadasz. Mak kwak serwuje o klasę smaczniejsze kebaby niż można kupić np Poznaniu na rynku, czy w we Wrocławiu.
          • Gość: monkey_circus Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 13:34
            "alfa" biedaku... nie zaznales widocznie smaku dobrego jedzenia. naprawde, przejdz sie do kebaphouse na rog jagiellonskiej i b. smialego i wtedy zobaczysz co to kebab. nie jedz tego syfu z kwaka i raba, bo to nie dosc ze niedobre (kto widzial zeby jesc bulke z marchewka???), to i niezdrowe (kiedys po zjedzeniu ichniego specjalu dlugo bolal mnie zoladek, o wzdeciach nie wspomne...). ceny dosc podobne, a jak zachce cie sie do tego frytek, to nie ma problemu - tez serwuja z kebabem. o cale niebo smaczniejsze.
            • Gość: alfa Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 20:05
              Naucz się najpierw czytać małpo z cyrku zanim zaczniesz kogoś pouczać.
              Nie twierdzę że w kwaku czy rabie są najlepsze kebaby w mieście. Twierdzę jedynie, że w kwaku są o wiele lepsze od tych które można kupić w takich masówkach w innych miastach...
              • Gość: monkey_circus Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 20:39
                sluchaj, "alfa", chamie, jakim prawem mi ublizasz????
                nie potrafisz normalnie odpowiedziec na zwylke sugestie? masz jakis kompleks, czy po prostu tatus za mocno po lebku bil gumowcem?
                zazerasz sie psimi specjalami i nie dziwie sie w sumie, ze tylko szczekanie ci wychodzi. powiedz jeszcze ze jestes studentem i wszystko dla mnie jasne.
                • Gość: alfa Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 14:45
                  Takim samym prawem jakim ty wyzywasz innych od biedaków idioto.
                • le_penseur Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz 23.01.13, 23:32
                  Gość portalu: monkey_circus napisał(a):
                  > powiedz jeszcze ze jestes studentem i wszystko dla mnie jasne.

O co chodzi z tym studentem?! :)
                  Czy obecnie to inwektywa?
                  Pytam serio, bo gdy ja studiowałem, to nie był status specjalnie wstydliwy.
        • Gość: zajadacz Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 13:25
          Wieś_Kebab zjedz kebap na ul. Wernyhory albo na Duńskiej - zmienisz zdanie o tym, że w Szczecinie nie ma dobrego kebaba
      • Gość: crouch3r Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 11:30
        Jak pisałem wyżej właścicielami Zozana nie są Turcy tylko Polacy :)
    • Gość: baranina Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.tktelekom.pl 17.11.11, 10:26
      Szczerze polecam punkt na 3go maja, zaraz za drzymały, jadąc w stronę pkp. Panowie znają się na rzeczy i mięsa nie żałują.
      • Gość: srodmieszczanin Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: 78.133.233.* 23.11.11, 15:26
        W pełni się zgadzam. Kebab świetny na 3 maja, lokal prowadzony przez 2 młodych turków świetnie mówiących po polsku i angielsku. Obsługa miła a jedzenie pyszne i dużo. Szczególnie polecam kebaba w pizzy tureckiej. Często tam chodzę bo mieszkam niedaleko i jeszcze nigdy się nie zawiodłem.
        A tak poza tym to polecam jeszcze kebab na "wysepce" na skrzyżowaniu Boch. Warszawy i Krzywoustego - na przeciw turzynu. Bardzo dobry kebab ma też Ali baba przy placu Kościuszki od strony krzywoustego w kierunku bramy portowej.
        Rab i Mak srak to ścierwo a nie kebab i nie powinno się tego dawać ludziom do jedzenia. Kiedyś po zjedzeniu w rabie 3 dni chorowałem a kumpel który był ze mną dostał po tym kebabie z raba takiej sraczki że z imprezy na którą się wybieraliśmy potem musieliśmy zrezygnować.
    • marbles4 Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? piszcie 17.11.11, 10:35
      Po pierwsze współczuje redaktorowi, że musiał to wszystko zjeść (mniemam, że musiał). Po drugie współczuje szczecinianom (czyli sobie), że kebab (przeze mnie zwany Szmatą) to jedyne miejsca gdzie można szybko i tanio zjeść w mieście. Po trzecie temat nadaje się raczej do gazetki studenckiej a nie do GW.
    • swinton Smacznego 17.11.11, 10:43

www.sfora.pl/Zobacz-z-czego-robi-sie-kebaby-a13819
      A czy wiecie co było w waszym kebabie?
    • Gość: de Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: 78.159.111.* 17.11.11, 10:53
      Podobno kilka lat temu w jednej garkuchni stwierdzono w sosach obecnosc spermy. Odtad zadnych kebabow, hamburgerow czy innego jedzeniopodobnych wyrobow nie ruszam.
    • Gość: ja Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.artecom.pl 17.11.11, 11:27
      róg ul. wilcza-jarogniewa, herbatka gratis

53.45208,14.563706
    • g.r.a.f.z.e.r.o Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? piszcie 17.11.11, 11:54
      www.youtube.com/watch?v=daG8znC9RpA
      Ten film najlepiej podsumowuje idee polskich kebabów :D
      • swinton Popłakałem się do bulu oglądając to. 17.11.11, 13:25
        • Gość: re-swinton Re: Popłakałem się do bulu oglądając to. IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 14:44
          O pana Prezydenta pisownia wyrazu ból przyjęła się na forum
          • swinton A co mam być gorszym/lepszym 17.11.11, 16:37
            (niepotrzebne skreślić) od Pana Prezydenta wybranego przez Narud?
    • janek-szczecin Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? piszcie 17.11.11, 12:42
      Berlin Doner Kebap i pozamiatane. Mają ayran, jest lahmacun, falafel, super obsługa i dobrze zrobione lokale. BDK rządzi!
      • emen-is-me Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz 17.11.11, 13:26
        janek-szczecin napisał:
        > Berlin Doner Kebap i pozamiatane. Mają ayran, jest lahmacun, falafel, super obs
        > ługa i dobrze zrobione lokale. BDK rządzi!

Ta. Mają też obsługę, której kebab każdorazowo wychodzi inaczej. Raz mniej, raz więcej mięsa, sosu, sałatek, zasuszone buły etc.
        A najbardziej rozp...ala mnie u nich zwyczaj trzymania buły gołą ręką, którą chwilę wcześniej wykonywało się inne czynności: opróżniało kosz na śmieci, kasowało pieniądze etc..

Porzygać się można, przestałem tam kupować.
        • Gość: kekeba Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 13:43
          podobno zdarzyło się że w sosach do kebabów gdzieś znaleziono ludzkie płyny ustrojowe że tak się wyrażę
          • Gość: papcia Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.globalconnect.pl 17.11.11, 14:41
            słyszałam o tym, ponoć w bar rab tak było
            • Gość: alfa Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 17:39
              To jest plotka a raczej miejski mit.
        • Gość: qaz_wsx Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: 212.14.63.* 17.11.11, 14:08
          Nie wiem jak w innych punktach ale w Berlin Doner Kebab w CH Ster obsluga to jakis zart.

Za lada 5 osob, zamowilem 2 kebaby i juz widze ze przede mna scisk. Kebaby robily dwie osoby chlopka i dziewczyna, reszta pracownikow kreci sie za lada. Doszlo do mnie, dziewczyn robi pierwszego kebaba, chlopak obsluguje inna osobe, 2 gosci stoi za lada i gada, jedna osoba kasuje. Za chwile przychodzi kolejna dziewczyna i gadka z tymi dwoma gosciami, ze cos zle sie poczula itp. i tak stoja i gadaja, smiech na caly lokal itp. Dziewczyna zrobila pierwszego kebab i poszla na zaplecze, za mna juz scisk. Za chwile przychodzi i dalej to samo 2 osoby robia kebaby, jedna kasuje, 3 stoja i gadaja na caly lokal.

Dobrze ze chociaz kebab byl miare smaczny...
          • Gość: skwar w barrabie widzialem IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 12.05.12, 15:09
            widzialem jak gosc sobie wyciagal skwary z dupy a potem gola reka lapal za kebaba, ja sie go pytam czy nie zapomnial nasrac do bulki a on, że nie
        • Gość: skwar Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 12.05.12, 15:07
          albo wyjmowalo sie skwary z dupy
    • piotr33k2 Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz 17.11.11, 14:06
      mi tam samkują najlepiej te polskie z drobiowego miesa które są w szczecinie od wieleu lat np na krzywoustego bo te niby oryginalne niemiecko- tureckie z baraniny np. w auchanie to o d... rozbić. mieso mdławe, słabo przyprawione jak z jakiejs mielonki ,tylko sosy maja dobre ale leją za to co kot napłakał .
      • Gość: . Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.cable.smsnet.pl 17.11.11, 17:56
        na wernyhory maja super kebap. Jedyny minus to jak napisano pod zdjeciem to estetyka lokalu. Zamawiam tam tylko rollo. Zjadłem ich juz troche i jakos jeszcze funkcjonuje. Chociaz niektorzy z moich znajomych odpuscili sobie ten kebap.
        Co do rybek za komuny były dwa punkty Centrali Rybnej, jeden jest jeszcze na Tkackiej a drugi był na wyzwolenia.
      • Gość: xp Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: 83.168.84.* 18.11.11, 22:03
        Tyle, że kebap jest z baraniny, nie kurczaka. Kurczak z rożna to nie kebab... Gust kulinarny Polaków jest na niskim poziomie.
    • tajemnicapanstwowa Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? piszcie 17.11.11, 18:41
      jak komus smakuje na Wernyhory to posmakuje mu tez na Reduty Ordona.
      Super jedzenie serwowane przez Kurdow o ile dobrze pamietam. Nie zaluja miesa, da sie z nimi pogadac, a lokal troche bardziej estetyczny od tego na Wernyhory.
    • Gość: - Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.ias.bredband.telia.com 17.11.11, 19:21
      .
    • mene-kse Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? piszcie 17.11.11, 19:46
      A byliście w Shock Kebabie na Rapackiego? Widać, że właściciele się starają i znają się na tureckiej kuchni. Wszystkie dania są smaczne i syte. Kebaby jak w Turcji - siekane, mielone, grillowane. Łagodne i ostre, z jogurtem lub bez. Lahmacun z pokruszoną ostrą papryczką - pychota. Jest tam też wiele innych przysmaków: zupa z soczewicy, podawana z cytryną, kofty - malutkie mielone kotleciki z dużym dodatkiem kuminu, turecka kasza i ryż, turecka sałatka ziemniaczana, faszerowane warzywa, a do tego super obsługa. Dla mnie i moich znajomych najlepszy kebab w Szczecinie!

• Gość: asd Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.static.espol.com.pl 17.11.11, 20:13
        tak tak... i to wszystko recytujesz z pamieci...
      • mene-kse Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz 17.11.11, 21:02
        mene-kse napisała:

> A byliście w Shock Kebabie na Rapackiego? Widać, że właściciele się starają i z
        > nają się na tureckiej kuchni. Wszystkie dania są smaczne i syte. Kebaby jak w T
        > urcji - siekane, mielone, grillowane. Łagodne i ostre, z jogurtem lub bez. Lahm
        > acun z pokruszoną ostrą papryczką - pychota. Jest tam też wiele innych przysmak
        > ów: zupa z soczewicy, podawana z cytryną, kofty - malutkie mielone kotleciki z
        > dużym dodatkiem kuminu, turecka kasza i ryż, turecka sałatka ziemniaczana, fasz
        > erowane warzywa, a do tego super obsługa. Dla mnie i moich znajomych najlepszy
        > kebab w Szczecinie!
        > Tak, tak z pamięci... jak jestem w tym lokalu i zamykam oczy to ożywają wspomnienia z wakacji i ... jestem w Turcji.
      • yamato.1 Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz 18.11.11, 11:17
        Na bank jesteś właścicielką tego punktu... nawet wysiliłaś sie, żeby dwa razy umieścic ten sam tekt. Prostacka reklama. I chocby przez przekorę nigdy do ciebie nie pójdę (a mieszkam niedaleko).
    • Gość: mol kebab szczeciński IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 09:32
      Ja preferuję szczeciński kebab. I to jest nasza regionalna specjalność, takich kebabów jak w Mak Kwaku czy Rabie nie ma nigdzie w Polsce. Frekfencja w tych lokalach dowodzi że jest nas wiele. Ważne dla mnie jest że nie mają mięsa mielonego (a potem klejonego klejem spożywczym) z jakiegoś shitu tylko cięte kawałki płatów mięsa. Powinni po prostu nazwać te kebaby "szczeciński" bo faktycznie z tureckimi mają niewiele wspólnego - nie wszyscy jednak tego oczekują. Czas na punkt zamiejscowy MK w Poznaniu a potem ... w Berlinie i Ankarze ;))).
    • Gość: olek Berlin Imbiss Wyszyńskiego na przystanku. IP: *.play-internet.pl 18.11.11, 09:40
      Faktem jest, że lokal typu Imbiss z kebabem na wynos albo na ławach pod parasolem ale pełen wypad. Nie wiem skąd mają mięso ale tak dobrego nie jadłem nigdzie. Dają dużo, surówki w odpowiedniej ilości i sosy treściwe ale nie za dużo i nie pływa w nich wszystko. Prawie jak na Kreuzbergu w Berlinie.
      • Gość: ktoś Re: Berlin Imbiss Wyszyńskiego na przystanku. IP: 5.172.252.* 04.10.13, 18:58
        Zamawiam chamburgera dostaje kebaba z kotltem. Porażka
    • pasazernagape Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? piszcie 18.11.11, 23:58
      Witam,

ja niezmiennie polecam kebab w pasażu na ul. Narutowicza pomiędzy ul. Królowej Jadwigi a Placem Dziecka. Produkty mają z Berlina i jest to raczej prawda ponieważ w szafie chłodniczej którą widzą klienci widać duże niemieckie pojemniki z majonezem i innymi dodatkami.
      Wiele osób w wątku chwali BDK a więc sprawdzę sam czy to prawda. W Mak- Kwaku jadłem odstani raz z 8 lat temu i raczej tam nie wejdę. Dawnymi czasy BAR -RAB na Krzywoustego było OK ale to było bardzo, ale to bardzo dawno......
      • Gość: Niklot Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.ias.bredband.telia.com 19.11.11, 00:07
        nalezy bojkotowac produkty pochodzace z Niemiec. w Polsce tez jest dobre mieso i warzywa.
    • Gość: fan kebaba Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 02:35
      Najlepszy kebab jest na Rapackiego koło żabki - najlepszy w mieście !! Mak KWak może im buty lizać! Qrnik to ohyda, BarRab taki sam cienki jak mak kwak.
      • Gość: ziom Re: Szczecińskie kebaby. gdzie są najlepsze? pisz IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 20:14
        No właśnie mi ten na Rapackiego nie przypadł do gustu. No ale to kwestia gustu :)
    • Gość: ziom Dlaczego nie ma kebaba na Arkońskim? IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 20:13
      Ja się zastanawiam dlaczego nie ma żadnego takiego fast fooda (nawet niekoniecznie 24 godzinnego) na osiedlu Arkońskim. Kiedyś był obok przystanku autobusowego na obok skrzyżowania Chopina i Wszystkich Świętych ale zlikwidowali przez budowę obwodnicy (i dobrze bo kebaby mieli paskudne a w lokalu gdzie kebab był dodatkiem do browca zbierała się lokalna menelnia)
      Jakby nie patrzył jest to potencjalne duży i całkowicie pusty jeszcze rynek zbytu - na Chopina jest w końcu kilka dużych akademików a i niejeden mieszkaniec osiedla przegryzłby coś niezdrowego. Może kogoś to zainteresuje i otworzy tutaj jakiś biznes. Najbliższe kebaby jakie znam są w chyba w Starej Cegielni (tam jeszcze nie jadłem ale chyba więcej tam tajskiego żarcia niż kebaba), Bar Plus na Krasińskiego (rewelacyjny) i jest coś na Rapackiego ale jadłem tam dwa razy i bez rewelacji.
      • Gość: asd Re: Dlaczego nie ma kebaba na Arkońskim? IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 18:42
        zawsze masz orlen itp. przybytki.
    • windsurfer69 kebab to baranina !!! ale tu jakaś mieszanka jest 20.11.11, 15:32
      i nie ma smaku,nie ma sałatek jak w Berlinie...ale i tak lepsze niż Mac Donald !!!!
      • Gość: Marian Ja polecam IP: *.szczecin.mm.pl 26.11.11, 10:44
        z kebabow to kaszanke na patelni z cebula.
    • shockkebab Shock kebab ul.Rapackiego 2d 08.10.12, 23:16
      Witam!!!
      Zapraszam do odwiedzenia Shock Kebab.Polecamy kebab w bułce xxl (200g mięsa) z czterema sosami do wyboru.Dodatkowo grillowane warzywa,oliwki,ostre papryczki,makaron lub frytki wg preferencji klienta.Oferujemy trzy rodzaje zestawów w zależnosci od ilości mięsa.Dla każdego klienta herbatka turecka lub kawa gratisss!!!

Przyjdź spróbuj a nie pożałujesz.

• Gość: ANKA Re: Shock kebab ul.Rapackiego 2d IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.12, 12:17
        JUŻ NIE JEST TAK SMACZNIE JAK BYŁO JESZCZE Z DWA MIESIĄCE TEMU:( WIELKA SZKODA.ZMIANA WŁAŚCICIELA DUŻO ROBI. OJ SZKODA SZKODA........
        • Gość: smakosz Re: Shock kebab ul.Rapackiego 2d IP: *.teleton.pl 23.10.12, 09:51
          Zdecydowanie się nie zgadzam z tą wypowiedzią. Zupełnie lepsza obsługa i jakość sosów.
          A mięso jest takie jak wcześniej tylko teraz więcej go podają więc zdecydowanie jest lepiej
        • Gość: tomala Re: Shock kebab ul.Rapackiego 2d IP: *.30.56.231.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.13, 11:58
          Byłem. Smacznie. Ceny przystępne. Zwracam uwagę na czystość lokalu i tu nie mam nic do zarzucenia. Polecam.
      • Gość: smakosz Re: Shock kebab ul.Rapackiego 2d IP: *.teleton.pl 23.10.12, 10:04
        Zdecydowanie się nie zgadzam z tą wypowiedzią. Zupełnie lepsza obsługa i jakość sosów.
        A mięso jest takie jak wcześniej tylko teraz więcej go podają więc zdecydowanie jest lepiej
        • Gość: pietrek Re: Shock kebab ul.Rapackiego 2d IP: *.szczecin.mm.pl 06.11.12, 12:54
          Byłem, faktycznie nowa ekipa, ale lokal, witryna bez zarzutu. Kupiłem rollo, mięsa tyle że dziewczyna ledwo mogła to zakręcić hehe. Sos ostry pierwsza liga! In minus - słabo rozreklamowani - jedzenie dobre a mało kto o nich wie...
    • papanalepiku Nie jem psiego żarcia, ale nie wiem czemu padają 29.10.12, 22:15
      MakKwaki ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka