muschel_ka 16.02.12, 20:33 ja nie jestem z branży i nie doceniłam nowej Kaskady. Odbieram ją jako porażkę, kompletnie sknoconą elewację.Moim zdaniem na nagrodę zasługuje tzw.'' czekoladka''. Architekt, który projektował Kaskadę nie czuje Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fanek Re: Branża doceniła Kaskadę IP: 217.97.149.* 17.02.12, 09:31 Wiadomo, potomkom niepiśmiennych chłopów, jak coś nie jest podobne do gumna, to nic nie jest warte, brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Branża doceniła Kaskadę IP: *.pl 17.02.12, 09:48 projekt roku? chyba żart... Niedopasowane do otoczenia Np. najwyższa części czyli te 7 pięter. Powinny być 4 piętra albo 8, a nie 7, które jest jak "ni wypiął, ni przypioł" do okolicy pl. Żołnierza). Niby wyższe od reszty, ale tak dziwnie niższe od wysokich budynków przy tym placu. Do tego dodam nawiązanie do budynku banku PeKao przy Niepodległości... no po prostu żenada... I coś takiego dostaje nagrody za projekt?!?! I jeszcze ta pstrokacizna w oknach w najwyższej części... Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Branża doceniła Kaskadę 17.02.12, 10:05 Prawdopodobnie w tym konkretnym przypadku się mylę, ale... Jest sporo niewielkich firemek w Europie, które przyznają swoje wydumane nagrody komu tylko się da. Tam gdzie pracuję, widziałem kilkakrotne dumne pisma informujące na przykład, że nasza firma została wyróżniona przez (przykładowo: Best European Company Contest Ltd, Madrid) za niezwykłe osiągnięcia na polu transportu. Pamiętam, że przy tej okazji wymienione jeszcze parę innych, nagrodzonych firm z Polski: był Foton (już nie pamiętam w jakiej kategorii) oraz jakaś fabryka o której w życiu nie słyszałem. Nagrodą jest piękna stauetka, dyplom i udział w wielkiej gali (kiedy to wręczane będą nagrody) oraz równie wielkiego przyjęcia dla zwycięzców. A za ten udział trzeba zapłacić raptem kilka tysięcy dolarów od osoby - ale co to znaczy wobec TAKIEGO zaszczytu! No i trafiają się naiwniacy, którzy płacą grubą forsę, jedzie potem taki prezes z zastepcą na galę, gdzie wręczają mu statuetkę, która potem okrywa się kurzen gdzieś w kącie gabinetu. JAKA Z TEGO KORZYŚĆ MARKETINGOWA? ŻADNA. Ale organizatorzy takich hucp liczą zdobytą forsę i z uśmiechem szukają JAKICHKOLWIEK firm, którym zaproponuje sie w przyszłym roku podobny zaszczyt. Część się zawsze nabierze na nikomu niepotrzebny, za to kosztowny laur... P.S. CO KONKRETNIE DA KASKADZIE TEN LAUR? Więcej ludzi do nich przyjdzie tylko z tego powodu? Na pewno nie. Więc po co to wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Re: Branża doceniła Kaskadę 17.02.12, 10:10 P.S. Nazwa firmy z Madrytu został zmyślona (oryginalnej nie pamiętam), chodziło mi o przedstawienie samego, ukrytego przed naiwniakami, procederu. Szczęśliwie w mojej firmy takie radosne zawiadomienia zawsze wyrzucano do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co zalatuje lisem Re: Branża doceniła Kaskadę IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 10:26 Ile ja sie takich dyplomów nadrukowałem ze szfagrem? Ten hangar należy do upadku gazoportu w Świnoujściu, przeprawy, stoczni, portu, ZCh.Police, Dolnej Odry, kończąc na śródmieściu. Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Branża doceniła Kaskadę 17.02.12, 13:38 Zgadzam się, również dostaję często sporo propozycji otrzymania nagrody, choć nie pamiętam bym firmę zgłaszała do konkursu. Oburzony reprezentant szacownego gremium nie może zrozumieć ze nie mam ochoty za 3000 USD czy 20 000 PLN zjeść kotleta w Sheratonie, Mariotce itp zacnych przybytkach Co do samej Kaskady, przede wszystkim nie gryzie, wygląda normalnie tak jak inne centra handlowe zlokalizowane w centrum miasta, nie jest to Stary Browar z Poznania ale na pewno nie szpeci. Czyli ewentualnie nagrodę mógł dostać i możemy się ucieszyć ze nagrodzony budynek stoi w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LA Re: Branża doceniła Kaskadę IP: *.globalconnect.pl 17.02.12, 13:46 To pewnie tak, jak z tymi nagrodami, co to je wygrano, wystarczy tylko kupić coś z załączonego katalogu. Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Re: Branża doceniła Kaskadę 18.02.12, 09:08 BINGO! Tak dokładnie jest. I aż dziwne, że ci od Kaskady dali się nabrać na taką prymitywną sztuczkę! Ciekawe, że żaden z nich nie zabrał tutaj głosu: pewnie się zorientowali (poniewczasie!), że dali się podejść jak małe dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co zalatuje lisem Re: Branża doceniła Kaskadę IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 14:13 Że to gó... jest, tylko w kolosalnym rozmiarze Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Re: Branża doceniła Kaskadę 18.02.12, 09:11 Ale co ma wspólnego Kaskada np. z Policami czy Gazoportem - albo i z hangarem, często pustym wewnątrz? Nie bierz więcej tego, co bierzesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś