Dodaj do ulubionych

Admin nie lubie cie

14.06.04, 00:58
Cisza wyborcza się skończyła. Ucieszyłem się, że choć na forum Warszawy admin
nie wyciąl wątku o głosowaniu na Samoobrone. W Lublinie, Szczecinie,
Trójmieście i Łodzi cenzorzy są bardziej bezwzgledni. Nie lubię ich.

Oddałem dziś głos na Samoobronę nie czytając listy jej kandydatów.
Postawiłem krzyżyk przy pierwszym miejscu. Do lokalu wyborczego wszedłem w
biało-czerwonym krawacie i z biało-czerwona szturmówką (nieduża flaga).
Chciałem odśpiewać polski hymn, ale przewodnioczący obwodowej komisji
wyborczej nie zgodził sie, więc zrezygnowałem.
Do 10 obwodowych komisji wyborczych zawiozłem po łubiance czerwonych
truskawek.

Kilka godzin pózniej na plakacie wyborczym znalazłem więcej informacji o
kandydatach Samoobrony. Okazało się, że jednym z nich był facet, który
przyznał sie to świadomej i tajnej współpracy ze słuzbami specjalnymi.
Zaskoczyło mnie to bardzo.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
Obserwuj wątek
    • Gość: mimi Re: Admin nie lubie cie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.06.04, 01:16
      ja cie tez nie lubie
      wynika cos z tego?
      moze nienawisci nieco
      jaki to ma sens?

btw. truskawki byly popsute
      • jerzykrajewski7 Re: Admin nie lubie cie 14.06.04, 11:05
        Truskawki były świeże. Jeszcze dziś jadłem je w domy z tej samej partii zakupów
        hurtowych.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

Gość portalu: mimi napisał(a):

> ja cie tez nie lubie
        > wynika cos z tego?
        > moze nienawisci nieco
        > jaki to ma sens?
        >
        > btw. truskawki byly popsute
        • jerzykrajewski7 Ujawnij się cenzorze 14.06.04, 14:45
          Drogi Adminie!

Wiem, dokąd wyciąłeś moje posty. Nadale nie wiem jednak, dlaczego je
          wyciąłeś. Kto dał Ci taka władzę? Macie jakieś polityczne wytyczne, co
          wycinać?
          Jeżli macie, kto te wytyczne Wam wydaje? Czy ta osobą jest Jan Jaworski,
          redaktor naczelny portalu gazeta.pl?
          Kto i ile Wam płaci za cenzurowanie forum?

Czy to nie dziwne, że w portalu gazeta.pl, złożonym przez współpracowników
          Adama Michnika panuje taka bezwzględna cenzura. A przeciez kiedyś Adam
          Michnik krzyczał "Precz z cenzurą".

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• blackexit Re: Ujawnij się cenzorze 14.06.04, 14:50
            jurek czy ty sie dobrze czujesz tak ogolnie? krawat nie uwera za bardzo?
            moim zdanime nic ci nie wycieto ja jesli wycieto to za zlamanie regualminu lub
            netykiety z ktorymi gdzies tu mozesz sie zapoznac. gazeta.pl to forum prywatne
            i maja prawo wyciac kogos kto nie stosuje sie do zasad. powiedz mi jeszce jak
            przyjales porazke samoobrony. pozdrawiam blackexit
            • jerzykrajewski7 Re: Ujawnij się cenzorze 14.06.04, 16:29
              Nie wiem dlaczego Samoobrona dostała tak mało głosów. Podobno chłopaki kiepska
              kampanie w telewizji zrobili, ale ja nie widziałem ani jednego spotu
              wyborczego, bo telewizji prawie nie oglądam.

Ale jak sie mówi coś pozytywnego o Hitlerza, a póżniej jedzie do Moskwy i
              zasiada do stołu wspólnie z wrogami Polski, albo wstawia na pierwsze miejsca
              osoby oskarzone o przesteptswta gospodarcze, to na efekty długo nie trzeba
              czekać

> jurek czy ty sie dobrze czujesz tak ogolnie? krawat nie uwera za bardzo?
              > moim zdanime nic ci nie wycieto ja jesli wycieto to za zlamanie regualminu
              lub
              > netykiety z ktorymi gdzies tu mozesz sie zapoznac. gazeta.pl to forum
              prywatne
              > i maja prawo wyciac kogos kto nie stosuje sie do zasad. powiedz mi jeszce jak
              > przyjales porazke samoobrony. pozdrawiam blackexit
              >
              >
              • Gość: che Re: Ujawnij się cenzorze IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.06.04, 16:56
                Panie Krajewski,Pan pijany czy na psychotropach?
              • anamar Re: Ujawnij się cenzorze 14.06.04, 17:01
                jerzykrajewski7 napisał:

>
                > Ale jak sie mówi coś pozytywnego o Hitlerza, a póżniej jedzie do Moskwy i
                > zasiada do stołu wspólnie z wrogami Polski, albo wstawia na pierwsze miejsca
                > osoby oskarzone o przesteptswta gospodarcze, to na efekty długo nie trzeba
                >
                czekać..........................................................................
                ................................................................................
                to po coś pan na nich głosował?
                >
                >
                >
                >
                > > jurek czy ty sie dobrze czujesz tak ogolnie? krawat nie uwera za bardzo?
                > > moim zdanime nic ci nie wycieto ja jesli wycieto to za zlamanie regualminu
                >
                > lub
                > > netykiety z ktorymi gdzies tu mozesz sie zapoznac. gazeta.pl to forum
                > prywatne
                > > i maja prawo wyciac kogos kto nie stosuje sie do zasad. powiedz mi jeszce
                > jak
                > > przyjales porazke samoobrony. pozdrawiam blackexit
                > >
                > >
                • jerzykrajewski7 Re: Ujawnij się cenzorze 14.06.04, 17:46
                  Głosowałem, by dać odpór cenzorom z tego forum, zakłamanej propagandzie przeciw
                  Samoobronie oraz głupiej decyzji PKW o zakazie krawatów biało-czerwonych.
                  Ponadto poczułem sympatie dla "pacjentów dra. Leppera", jak w ostatanim
                  numerze nazwała wyborców Samoobrony dziennikarka tygodnika "Nie".

W zasadzie powinienm byc po ich stronie od dawna. Nie byłem, bo media
                  skutecznie obrzydzały w moich oczach Leppera i jego druzynę. A w czasie
                  kampanii Lepper kilka razy mediom sie podłozył, a one wykorzystały to do
                  skopania go.
                  Polityka to brutalna, bezwzględna gra. A kto ma media pod kontrolą może walczyć
                  dość skutecznie. Może np. cenzurowac wypowiedzi na tym forum.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
                  • anamar no tak... 15.06.04, 16:21
                    jerzykrajewski7 napisał:

> Głosowałem, by dać odpór cenzorom z tego
                    forum. .........................................................................
                    ................................................................................
                    głosował pan do parlamentu europejskiego,żeby"dać odpór cenzorom"z lokalnego
                    forum internetowego?proszę się nie obrazić,ale normalny to pan nie jest.a na
                    koniec cytat:"pewien piekarz z wrocławia,gwozdzie zapiekał w kajzerkach.chciał
                    w ten sposób zaprotestować przeciwko rządom gierka".zdrówka życzę!
    • jerzykrajewski7 Re: Admin nie lubie cie 15.06.04, 14:07
      Ryszard Czarnecki górą.
      • Gość: Szczecinianka Re: Admin nie lubie cie IP: *.waw.pl 15.06.04, 14:25
        Matko Swieta, co to jest? Wypuscili chorych z zakladow zamknietyh czy
        przezywamy inwazje z innej planety?
        • ja_aska Re: Admin nie lubie cie 15.06.04, 14:39
          ee tam. zabawa. baw3my się:-)
          • Gość: Szczecinianka Re: Admin nie lubie cie IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 15.06.04, 14:47
            Rozumiem :)
            A ja namalowalam sobie na czole trzecie oko i spiewajac "Ladne oczy masz, komu
            je dasz" zaglosowalam na Ogólnopolski Komitet Obywatelski "OKO". Aby
            uprzyjemnic czas czlonkom komisji, zaproponowalam im gre w "oczko", nie
            spotkalo sie to jednak ze zrozumieniem. Dodatkowo pozniej okazalo sie, ze moj
            kandydat byl oszostem i nie mial oka.
            • ja_aska Re: Admin nie lubie cie 15.06.04, 14:51
              ja poszłam cała na czerwono: bluza, spodnie, bielizna, skarpetki, buty.... a
              komisja nic! to po co ja się tak starałam?
              • jerzykrajewski7 Re: Admin nie lubie cie 15.06.04, 17:46
                Czerwoni nie są zakazani, tylko biało-czerwoni.
            • jerzykrajewski7 Re: Admin nie lubie cie 15.06.04, 17:46
              Dobre. Tylko trzeba było zrobic taki reality show, a nie teraz zmyślac. Ja ma
              świadków.
    • Gość: Bono Vox Re: Admin nie lubie cie IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.04, 15:06
      Panie Jerzy, skoro jest Pan tak szalenie wyczulony na cenzurę, to proszę
      przeczytać poniższy artykuł:

kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1161969&KAT=720
      Gdyby z jakiś powodów nie dotarł Pan do tego tekstu, to proszę wiedzieć, że:

2004-05-05
      "Pogróżki Samoobrony wobec mediów zaczynają wyglądać poważnie. Przy Lepperze
      pojawił się prof. Bogdan Michalski, współautor prawa prasowego powstałego w
      stanie wojennym. – Należałoby dziś wprowadzić pewne elementy cenzury –
      zapowiada. Za dwa miesiące zamierza ogłosić nowy pomysł zmian w prawie,
      który „przywoła do porządku” niektórych dziennikarzy.

Prof. Bogdan Michalski, jeden z najbardziej znanych polskich specjalistów od
      prawa prasowego, w 1989 r. otwarcie przeciwstawił się likwidacji cenzury. –
      Panie Profesorze, co by się stało, gdyby nagle pewnego dnia zniknęła z naszego
      życia cenzura? – pytał Michalskiego 5 lutego 1989 r. dziennikarz „Tygodnika
      Demokratycznego”. – Obawiam się, że wówczas – przynajmniej na pewien okres –
      faktyczna wolność prasy uległaby znacznemu ograniczeniu... – ostrzegał
      profesor."

oczywiście, więcej takich kwiatków znajdzie Pan pod powyższym linkiem. Miłej
      lektury. Pozdrawiam.

BV
      • jerzykrajewski7 Re: Admin nie lubie cie 15.06.04, 17:44
        prof. Bogdan Michalski był moim wykładowcą w Instytucie Dziennikarstwa
        Uniwersytetu Warszawskiego. Nie zgadzam się z nim w sprawie cenzury. Jego
        poglądy nie są oficjalnym stanowiskiem Samoobrony w tej sprawie.

PS. Bono Vox jesteś pracowity. Odpowiedziałeś mi na wszystkich najwiekszych
        forach. Doceniam to.
    • jerzykrajewski7 Re: Admin nie lubie cie 15.06.04, 20:39
      o
      • ja_aska Re: Admin nie lubie cie 16.06.04, 10:20
        Jureczku ja też mam świadków. z białego koloru mam tylko zęby:-) (dodam, że
        jeszcze własne)
        • jerzykrajewski7 Re: Admin nie lubie cie 17.06.04, 17:01
          Gratuluję włąsnych zębów.
          • ja_aska Re: Admin nie lubie cie 18.06.04, 08:54
            staram się, dbam, myję i co dwa miesiące latam do stomatologa:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka