Gość: XYZ IP: 212.14.0.* 17.06.04, 10:01 :((( Jedyny przyzwoity UWol. Cześć i pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: H56 Cześć jego pamięci !!! IP: *.comnet.krakow.pl 17.06.04, 13:45 faktycznie ,przeporządny człowiek.Jakiś pechowy ten rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bóg. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:01 TO WIELKI CZŁOWIEK. Esencja człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó 17.06.04, 22:58 Gość portalu: antyknajak napisał(a): > TO WIELKI CZŁOWIEK. Esencja człowieczeństwa. i kto to mówi?przecież on reprezentował i był związany ze srodowiskiem którego ty nienawidzisz ,nie bądż bezczelny kajak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó IP: 212.14.0.* 18.06.04, 08:19 Kuron to była esencja lewicy, socjalizmu. Więc ty liberale nie zawłaszczaj Kuronia... Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó 18.06.04, 09:08 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Kuron to była esencja lewicy, socjalizmu. i to właśnie dlatego lewica i socjalizm trzymały go w pierdlu ????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó IP: 212.14.0.* 18.06.04, 09:13 Ani lewica ani socjalizm. Tylko PRL. Nie ściemniaj człowkieku. Bo równie dobrze mogę napisać, że hitleryzm to esencja prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó 18.06.04, 10:10 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Ani lewica ani socjalizm. Tylko PRL. piszesz nową historię polski ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó IP: 212.14.0.* 18.06.04, 10:16 ???A co to nie PRL zamykał Kuronia? Lewica socjalizm? Aha Historia wg ergi: Kuronia zmknęła idea, nie aparat państwa. Puknij się w czółko... Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó 18.06.04, 10:28 Gość portalu: XYZ napisał(a): > ???A co to nie PRL zamykał Kuronia? Lewica socjalizm? Aha Historia wg ergi: > Kuronia zmknęła idea, nie aparat państwa. Puknij się w czółko... a ten prl to był niby czyj i jaki ? rządzili faszyści ? a ich naczelnym hasłem było 'będziemy bronić faszyzmu jak niepodległości' ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó 18.06.04, 10:29 Harcerze nad grobem zaciagneli straze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó IP: 212.14.0.* 18.06.04, 10:38 A ten PRL to był nasz polski. Odwracając twoje pytanie: Hitler twierdził, ze był socjalista (narodowym co prawda ale zawsze) i co nazwiesz II Rzesze państwem socjalistycznym? jeszcze raz apeluje o puknięcie... Nie obrazaj Jacka, on wierzył w socjalizm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó IP: *.rgsa.pl 18.06.04, 11:06 Mało tego-sam twierdził, że swego czasu był komunista...wierzył w te idee, dopiero po jakims czasie na niej sie zawiodl. Kto jak nie socjalista rozdaje ubogim zupę..? Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó 18.06.04, 11:46 Gość portalu: XYZ napisał(a): > A ten PRL to był nasz polski. Odwracając twoje pytanie: Hitler twierdził, ze > był socjalista (narodowym co prawda ale zawsze) i co nazwiesz II Rzesze > państwem socjalistycznym? jeszcze raz apeluje o puknięcie... Nie obrazaj Jacka, > > on wierzył w socjalizm... nikogo nie mam zamiaru obrażać. być może ten jego socjalizm miał by ręce i nogi. socjalizm obrażali polscy komuniści czy jak ich tam zwać, nazywając powojenny polski bajzel socjalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó IP: 212.14.0.* 18.06.04, 11:58 Komunistów w PRL nie było. Wiekszość to karierowicze. Z resztą się zgadzam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 19:00 Sprowadzasz temat do absurdu - w co jak w w co, ale w nasza rodzima socjaldemokracje to Kuron na pewno nie wierzyl. Mysle, ze byloby lepiej nie rozwijac tego tematu :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó IP: *.rgsa.pl 18.06.04, 11:11 "Socjalizm odwołuje się do takich wartości, jak równość, wspólnota, sprawiedliwość społ., a zwraca się przeciw alienacji, wywoływanej przez rynek, i przeciw wyzyskowi, powodowanemu przez kapitalizm" to zdanie z encyklopedii...tacy ludzie jak Kuron to prawdziwi socjalisci,bez wzgledu na to jak sie ich nazywa i jak kojarzy sie ludziom pojecie socjalizm... Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó 18.06.04, 11:41 Gość portalu: Aga napisał(a): > "Socjalizm odwołuje się do takich wartości, jak równość, wspólnota, > sprawiedliwość społ., a zwraca się przeciw alienacji, wywoływanej przez rynek, > i przeciw wyzyskowi, powodowanemu przez kapitalizm" > > to zdanie z encyklopedii...tacy ludzie jak Kuron to prawdziwi socjalisci,bez > wzgledu na to jak sie ich nazywa i jak kojarzy sie ludziom pojecie socjalizm... z tym się mogę zgodzić. czyli jednym z niewielu (jedynym ?) u nas socjalistów był kuroń. a reszta ? Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó 18.06.04, 12:04 jak juz zostalo powiedziane chwile wczesniej-karierowicze.Moze po prostu politycy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WzK Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó IP: 82.139.15.* 18.06.04, 12:57 Gość portalu: Aga napisał(a): > "Socjalizm odwołuje się do takich wartości, jak równość, wspólnota, > sprawiedliwość społ., a zwraca się przeciw alienacji, wywoływanej przez rynek, > i przeciw wyzyskowi, powodowanemu przez kapitalizm" > > to zdanie z encyklopedii. O - widzę, że masz encyklopedie z lat 60. Proponuje kupić sobię nową. Jak nie masz pieniędzy to zwróć się do jakiegoś socjalisty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó 18.06.04, 13:17 Kolejny czlowiek potrafiacy tylko krytykować...a jaka jest definicja socjalizmu wg najnowszej encyklopedii? w latach 60-tych nie było encyklopedii elektronicznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 11:16 Jeżeli chodzi o moja wypowiedż to nie wypowiadałem sie na temat poglądów Jacka Kuronia ale jego uczciwości, zasad, oddania ludziom. Człowieczeństwa ! Zresztą to, że Piotr 32 tego nie rozumie mnie nie dziwi. Podkreślam esencja człowieczeństwa. Polityka mnie nie interesuje w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó 18.06.04, 15:33 nie rżnij głupa kajak, teraz to kuroń dobry bo umarł ,gdybys nie wiedział to powiem ci że kuroń to bliski przyjaciej polityczny i prywatny adama michnika związany z jego gazetą i jego swiatopogladem na świat więc przyznaj też że michnik to też esencja człowieczeństwa wtedy uwierzę w twoje słowa o kuroniu . Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Takich ludzi jak Kuroń, na ziemię przysyła Bó 18.06.04, 15:57 kuroń był aktytwnym członkiem uni wolnosci do czasu wycofania sie z powodów zdrowotnych z polityki ,wiec nie bredż idiotyzmów wielki fałszywy politykierze bez żadnej konsekwetnej ideowej mysli . Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re powyższy tekst adresowany jest do xyz 18.06.04, 16:00 piotr33k2 napisał: > kuroń był aktytwnym członkiem uni wolnosci do czasu wycofania sie z powodów > zdrowotnych z polityki ,wiec nie bredż idiotyzmów wielki fałszywy politykierze > bez żadnej konsekwetnej ideowej mysli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Piotrze, nigdy nie miałeś wroga, którego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.04, 22:44 szanowałes, ceniłeś za coś? Widzisz, Kuroń potrafił oddzielić człowieka od jego poglądów politycznych. Ceniły go obie strony. Jest mu na pewno cholernie przykro, że kłócicie się w tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Piotrze, nigdy nie miałeś wroga, którego 18.06.04, 22:47 ja sie nie kłócę wytykam tylko fałsz i obłudę niektórych osób ,poczytaj sobie dzisiejsze wspomnienia w wyborczej o jacku a najbardziej to oddaje co ja chcę zaznaczyć krótkie wspomnienie niesiołowskiego o kuroniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Piotrze, nigdy nie miałeś wroga, którego IP: 212.14.0.* 21.06.04, 09:51 Twój teks kierowany do mnie wymownie świadczy o tobie. Nie skomentuję. Za to odnise się kwiecista polszczyzną do do moich przemysleń o Jacku Kuroniu. To moje osobiste przemyslenia i o.d.p.i.e.r.d.o.l. się. Myslę, że ś.p. Jacek Kuroń, tak odniósł by się do nienawistnych krzykaczy w rodzaju piotra33k2. Ale to moj opinia, tylko moja... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Piotrze, nigdy nie miałeś wroga, którego 21.06.04, 10:50 nienawiścią to ty ziejessz do takich poglądów i ludzi jak kuroń czy michink na dodatek po społu z prawicową ekstremą więc sam sie pierdol judaszu fałszywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Piotrze, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 10:56 Ty jednak jesteś wariat. Po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: xyz 21.06.04, 11:08 chyba raczej ty, udowodniłem ci niekonsekwencje twoich pogladów lewicowych a właściwie sld-owskich nieraz, niby bronisz oczywistych i żenująco przegranch spraw oligarchi a z drugiej strony razem z oszołomstwem atakujesz środowisko i wizje polski wyborczej oraz uw. czyli właśnie śp. jacka kuronia a potem bezczelnie udajesz że to normalne ,ja mówie prawdę i całą prawde a to ze uzywam czesto wykrzykników to nie znaczy że jestem krzykaczem ! tylko chce zaakcentować pewne rzeczy aby tacy jak ty mogli zrozumieć dosadnie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: xyz IP: 212.14.0.* 21.06.04, 11:18 udowodniłem ci niekonsekwencje twoich pogladów lewicowych... Kiedy przechwało? niby bronisz oczywistych i żenująco przegranch > spraw oligarchi a z drugiej strony razem z oszołomstwem atakujesz środowisko i > > wizje polski wyborczej oraz uw. czyli właśnie śp. jacka kuronia Zbyt wiele kategorycznych stwierdzeń, za mało pokory. Pozostaw innym choc odrobine miejsca na niezgadzanie się z toba. Łączenie Kuronia z "osiągnięciami" UW w latach 1997-2001 to, delikatnie mówiąc, żenada. Kuroń , to jak pisałem, jedyny porządny UWol (jeszcze Basia Duda, ale to nie ten kaliber, sorka Basiu), ty zaś moja krytyke partii polotycznej przekładasz na ksytyke szlachetnej osoby. To prymitywne sukinsyństwo. A o prawdzie nie masz bladego pojęcia. Ty znasz jedynie własna prawdę. Koncze ten temat, bo ani ty ania ja nie jestesmy godni szarpac pamięć zacnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: xyz 21.06.04, 11:42 ty dobrze wiesz kiedy tylko wtedy nie zabierasz głosu i nie odpowiadasz (bo co masz odpowiedzieć?)tak że kończ waść i wstydu sobie oszczędż ,obnażyłem cię "marny politykierze o braku konsekwecji ideowej" i tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Piotrze, nigdy nie miałeś wroga, którego IP: 212.14.0.* 21.06.04, 11:00 Zapomniałes jeszcze dodać: pedale, komuchu, gudułaju, czerwona świnio. Wyzwanie kogoś od "fałszywych judaszy" to kwintesencja Kuronia. Masz rację, nie zrozumiałem go. Ty wychwyciłeś sedno jego istnienia. Gratuluje... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Piotrze, nigdy nie miałeś wroga, którego 21.06.04, 11:13 nie twierdze że mam charakter kuronia ale kuroń właśnie że był jaki był (taki altruista) to prawicowa extrema go całe życie gnoiła przy pomocy takich fałszywych lisków jak ty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Piotrze, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 11:19 Jacka Kuronia gnoili służalczy i nie etyczni ludzie. Bez zwględu na to , czy są z prawicowej ekstremy jak członek PZPR , a póżniej działacz funkcyjny prawicowej ekstremy-Porozumienia Centrum Marek Tałasiewicz (Był zwolennikiem Kuronia), czy obecny Leszek Miller, czy ... Jacek Kuroń to rzecz o etyce, człowieczeństwie, sprawiedliwości itp. Jednak Ty oszołomie Piotrze nie dorosłes do tego aby o tym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: kajak 21.06.04, 11:29 głównie to ciebie dotyczy bo zdaje się że to jesteś tym prawicowym oszołomem am przynajmniej takie stanowisko zajmowałeś na forum często w dziwnej koalcji właśnie z yxz więć nie dziwią mnie twoje słowa ,prawda w oczy kole co? ,ty sie nie martw czy ja dorosłem ty sie ty wogóle urosłeś !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: kajak do Piotra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 18:11 Ja się nie martwię. W końcu wysoki stopień nerwicy i zaślepienia politycznego oraz nie odróżnianie polityki od uniwersalnych wartości ludzkich (dyskusja o Kuroniu) , to Twój problem . Każdy go widzi w Twoich partyjnych wypocinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Zmarł Jacek Kuroń-żal. 17.06.04, 22:53 Smutno. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Zmarł Jacek Kuroń-żal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 23:36 ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Piotrze 21.06.04, 12:43 chyba zupelnie niepotrzebna jst tu ta dyskusja. Jacek Kuron wybitnym czlowiekiem byl...XYZ tak twierdzi i ja tak twierdze i Anty tak twierdzi i tysiace innych zapewne, bo JK na taka wlasnie pamiec i slowo o nim zapracowal sobie calym swoim zyciem, jezeli czytales wspomnienia o JK w Gazecie byc moze zwrociles uwage na to dlaczego JK, jak sam tlumaczyl nie wypomnial nigdy pewnych spraw kiszczakowi... ...mimo swych antypatii nie powinnenes moim zdaniem zabierac nikomu prawa do pamieci o JK Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Piotrze 21.06.04, 16:38 bluzganie się w tym wątku uważam za bezczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Piotrze 21.06.04, 22:53 ciekawe czy zauważyłas mądralinska kto tu zaczoł bluzgać pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Piotrze 22.06.04, 09:32 piotruś moim zdaniem to ty zacząłeś "bluzgać" (nie chodzi o słowa tylko o awanturnictwo) negując prawo innych osób do doceniania zasług JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 komuniście ,ateiście nad grobem postawili krzyż IP: *.comnet.krakow.pl 26.06.04, 20:08 Kuroń chyba sie w grobie przewraca. To prowokacja kościoła rzymsko-katolickiego wobec duchownych innych religii, żegnających człowieka dialogu i tolerancji. Pogrzeb tego wielkiego człowieka, przedstawiciele prawicy w swych pożegnalnych wystąpieniach wykorzystali do swojej promocji. Skupili się nie na osobie ś.p. Kuronia, ale na podkreśleniu swoich dokonań oraz dokopaniu postkomunistom. Odpowiedz Link Zgłoś