Gość: anna IP: 83.168.104.* 17.06.04, 19:27 Jeśli dla pana Mickiewicza 2000zł to zadne pieniądze to jestem ciekawa jakie by go satysfakcjonowały. Dziesięć etatów i żaden nie jest wykonany należycie. Takich ludzi Jurczyk ma do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szczecinianin Re: Jak się pracuje w wydziale zdrowia i polityki IP: 195.136.49.* 17.06.04, 19:48 a ja zarabiam połowę "żadnych pieniędzy" i jak mam z tego żyć ? może Jurczyk mi powie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Jak się pracuje w wydziale zdrowia i polityki 17.06.04, 20:12 Ja wezmę te śmieszne pieniądze, może być za cały etat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Mickiewicz, oj Mickiewicz a to układanie się i IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.04, 09:25 chęć pozyskania budynku na własną, prywatną klinikę /dla Niemców/ - czyli wydeptywanie ścieżek w Kołbaskowie - a może do prasy ten temacik ? To doktor jesteś , polityk czy przedsiębiorca i co dobrze robisz? Kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.G. Cwaniak jakich mało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 20:21 I jak tu ma człowieka nie trafić szlag? Ludzi tak myślących jak ten mickiewicz powinno się eliminować z życia publicznego raz na zawsze, żadna inna argumentacja do mnie nie dociera. Jeżeli tego nie zrozumiemy to pozostaje nam tylko narzekanie na naszą rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak się pracuje w wydziale zdrowia i polityki IP: *.telan.pl 17.06.04, 20:45 Ludzie! Czy was pogięło!!! Oczywiście, że dla takiego fachowca 2000 PLN to nie są żadne pieniądze. Tak naprawdę, ile w tym urzędniczym gmachu przy pl. Armii Krajowej znajdziecie ludzi, ktorzy coś innego potrafią niż przekładać papierki? Ciekawe ilu wśród tych "co chcieliby takie pieniądze" jest takich, co to są wśród tych nielicznych specjalistów urologów i ilu ludziom przywrócili zdrowie, a niejednokrotnie życie. Pan dr Mickiewicz do takich należy! Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Jak się pracuje w wydziale zdrowia i polityki 17.06.04, 22:17 Gość portalu: Andrzej napisał(a): ? Ciekawe ilu wśród > tych "co chcieliby takie pieniądze" jest takich, co to są wśród tych > nielicznych specjalistów urologów i ilu ludziom przywrócili zdrowie, a > niejednokrotnie życie. Pan dr Mickiewicz do takich należy! koledze szanownemu chyba tez specjalista jest potrzebny. pan urolog za prace lekarza dostaje swoje piniadze i to pewnie nie male. ktos z urologa zrobil po cos urzednika i ja nie wiem po co. zapewne zycia kolegom w pokoju nie ratuje. chyba ze pracownikom um potrzeba permanetnych badan prostaty. spoleczenstwo jest niezadowolone z jego pracy on z pensji to w czym klopot? darmozjadow nam sie namnozylo od cholery. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norka Re: Jak się pracuje w wydziale zdrowia i polityki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 20:47 Urząd Miejski posiada ISO. Zgodnie z procedurą każdy pracownik ma określone godziny pracy. Oczywiscie milusińscy z U.M.: Pan Mickiewicz i pani V-ce prezydent A. Nowak nie podlegaja tym przepisą.W ciągu dnia pracują na 10 etatach, wykonując po łepkach swoje zadania, przy czym naganiaja sobie pieniądze.Pani Ania w U.M. zarobiła w ciągu roku wiecej niż prezydent Jurczyk. Niestety biedaczka w pogoni za szmalam zapomniała o zapomogach dla biednych kobiet. Bogaty nigdy nie zrozumie biednego. Pan Mickiewicz to typowy lekarz uzdrawiający służbe zdrowia na 10 etatach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komiksatyryk Re: Jak się pracuje w wydziale zdrowia i polityki IP: 195.136.49.* 17.06.04, 22:12 A kiedy to pan, panie Mickiewicz był ostatnio w Szpitalu Miejskim ? 2000 pln to masz pan na waciki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek co się czepiacie Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 22:30 on jest lekarzem , do tego ordynatorem, i myśli jak lekarz a nie normalny człowiek. W tym środowisku"praca" na wiele etatów jest czymś najzupełniej normalnym i udawanie wykonywania rzetelneggo obowiązku też. Dopóki reformę służby zdrowia będzie robił pan Mickiewicz i jego koledzy lekarze, to będziemy mieli to co mamy. W ministerstwie zdrowia zdecydowana większość wyższych urzędników jestlekarzami. Jedynie nie lekarzem jest pewnie sam minister, ale pewnie i jego wpuszczą w maliny. Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: co się czepiacie Mickiewicza 17.06.04, 23:15 Gość portalu: mirek napisał(a): > on jest lekarzem , do tego ordynatorem, i myśli jak lekarz a nie normalny > człowiek. a wedlug ciebie lekarz to jaki czlowiek-nienormalny? > W tym środowisku"praca" na wiele etatów jest czymś najzupełniej > normalnym i udawanie wykonywania rzetelneggo obowiązku też. czlowieczku nie zabieraj glosu kiedy nie masz pojecia o realiach-obrazasz tych wszystkich lekarzy ktorzy zajezdzaja sie na tych twoich etatach zeby zapewnic rodzinie jakis byt i w kazdym miejscu pracy pomagaja ludziom w sposob o ktorym ktos tak mierny jak ty nie wie nic-myslisz ze lekarze ktorzy oprocz codziennej pracy biora mase dyzurow i jeszcze jezdza w pogotowiu i dorabiaja w jakiejs przychodni robia to zeby moc sie pobyczyc? nie stary oni chca swoim rodzinom zapewnic jakies przyzwoite minimum-przyzwoite dla ludzi utzymywanych przez kogos wykonujacego tak ogromnie odpowiedzialny zawod a kogo to panstwo i niektorzy odmozdzeni jego obywatele maja za psi pazur... > Dopóki reformę służby zdrowia będzie robił pan Mickiewicz ja tez jestem zbulwersowany idiotyzmami ktore wyglasza mickiewicz-niezly skadinad urolog-choc on jak sie okazuje stal sie tepym biurokrata i zadnej reformy nie robi-jest to po prostu jeszcze jeden dowod na pauperyzacje zawodu- czesciowo zawiniona przez samych lekarzy-i na to ze lekarze powinni zajmowac sie tym do czego sa powolani-czyli pomaganiem ludziom a nie urzedniczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: co się czepiacie Mickiewicza 17.06.04, 23:21 i to jest właśnie sedno sprawy lekarze nich się zajmą leczeniem ,piekarze wypiekiem itd. itp. albo niech zrezygnuje z jednego a zajmie się drugim tylko jak pokazuje praktyka nie wyjdzie nam to na dobre wide- łapinski ,wieczerzak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: co się czepiacie Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 08:42 przejrzyj tylko zeznania podatkowe tych "biednych" lekarzy. Ja również pracuję więcej niż 8 godzin też w wolne dni i chciałbym mieć takie wynagrodzenie jak większość z nich, choć moje kwalifikacje co prawda w innej branży są na pewno nie niższe niż większości z nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katon Re: Jak się pracuje w wydziale zdrowia i polityki IP: *.nitka.net.pl 18.06.04, 11:04 A spróbujcie zastać w robocie dyrektora Waldemara Przybylskiego z Wydziału Zarządzania Kryzysowego w Urzędzie !!!Ten to prawdziwy Jaśko Wędrowniczek!!! Ale za to za nienajgorsze pieniądze bo ok.7000 zł!!! No ale chłop ma parę interesów do przypilnowania ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Jak się pracuje w wydziale zdrowia i polityki IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 18.06.04, 13:44 Jeśli tylu ludzi pracuje na 10 etatach- to nie dziw, że mamy takie duże bezrobocie... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Jak się pracuje w wydziale zdrowia i polityki 18.06.04, 14:09 Gość portalu: mimi napisał(a): > Jeśli tylu ludzi pracuje na 10 etatach- to nie dziw, że mamy takie duże > bezrobocie... ...bo to som specjalisci Droga Pani, czesto od klepania po plecach, ale zawsze specjalisci:( ...patologiczni specjalisci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Panie Mickiewicz-wstyd i skandal !!! IP: *.ocean.tuniv.szczecin.pl 18.06.04, 14:56 Nie zgadzam się z moim przedmówcą. To skandal że zatrudnia się takich ludzi. To mroczna tradycja że taki Pan ma kilka etetów i nigdy go nie ma. Lepszy początkujący asystent niż wiecznie nieobecny profesor ! Na zachodzie gdy jest powiedziane że Pan ma byc w pracy od - do to musi on być tam inaczej go zwolnią. A u nas po staremu - ile razy idąc do lekarza czytamy że przyjmuje od 7.00 a przychodzi o 10.00 ! Bo co - ma inną pracę? A co mnie to obchodzi! To zatrudnić osobę która będzie miała czas! A tak stara gwardia kumoterska poobstawiała po kilka etatów i nie dopuszcza innych np. młodszych. Bo tak naprawdę chodzi o pieniądze. Jak się Panu Mickiewiczowi nie podobają 2000 PLN to niech się zwolni.Oczywiście jako zastępcę dyrektora ds zasiłków też ww persona jest współodpowiedzialna za bałagan. To bezczelność zwalać odpowiedzialność na innych. Bałągan jest bo takich Mickiewiczów jest więcej. Wg fredrowskich kpinek "Dużo ich, a jakoby nikogo nie było !!!" Dużo do kasy - do pracy nikogo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki obok Top Wydział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 16:22 W-ce do spraw słuzby zdrowia to zawsze jak pamiętam była synekura dla kolesi dyrektora Wydziału czy odpowiedzialnego za Wydział Wiceprezydenta. Ludzie jaki szmal się walał w tym wydziale za dyr. Rośliewskiego .Czasy gdy Szczecin chiał być wiadącym ośrodkiem w reformowaniu służby zdrowia(to był okres tworzenia gabinetów lekarzy rodzinnych za szmal UM,rozdrapywania przychodni ZOZ ze sprzętu do gabinetów prywatnych). A działka pomocy społecznej,"korkowego" ssanie tych pieniędzy przez organizacje licznych poprzednich i obecnych radnych,czy mocno modlących się. To bardzo ciekawy Wydział... I wobec powyższego trudno się dziwić dyr.Guranowskiemu,że też chciał błysnąć w Polsce w sprawie zasiłków - ale się nie udało. No cóż ale jeszcze kilku wolnomyślicieli i nawiedzonych ideowców w Wydziale zostało i podobnych "michałków" należy się spodziewać w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Top Wydział IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.04, 22:52 Jaskółki kwila, ze wylatuje. Domagała tez. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Top Wydział 21.06.04, 20:48 ...a ja jestem ciekawa kto obejmie te stołki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek a gdzie oświadczenie majątkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 08:57 pan Mickiewicz jako urzędnik mgistratu zobowiązany jest złożyć odpowiednie oświadczenie tak jak to robią inni pracownicy. Ale na stronach BIP i urzędu miejskiego tego oświadczenia nie ma. Z tego co mi wiadomo jest to wystarczający powód do wyrzucenia tego pana z pracy i wysokiej kary dla prezydenta za brak nadzoru nad oświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
porzeczka4 Re: a gdzie oświadczenie majątkowe 21.06.04, 08:59 > pan Mickiewicz jako urzędnik mgistratu zobowiązany jest złożyć odpowiednie > oświadczenie tak jak to robią inni pracownicy. Ale na stronach BIP i urzędu > miejskiego tego oświadczenia nie ma. Nie wszyscy urzednicy maja obowiazek skladania oswiadczen. Tylko ci ktorzy wydaja decyzje z upowaznienia prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś