Dodaj do ulubionych

W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada?

18.06.12, 09:22
jak czytam takie niusy to mam wrażenie ze w Polsce wszelkie problemy się skończyły....
Obserwuj wątek
    • Gość: podatnik Re: W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada IP: *.uznam.net.pl 18.06.12, 10:00
      Nie "w Polsce problemy się skończyły", tylko "Polskę duszą bigoteria z dulszczyzną", "Polska cofa się cywilizacyjnie, zamienia w taliban".
    • Gość: miki Re: W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 18.06.12, 10:46
      nie mam nic przeciwko strojom kapielowym, ale opalanie sie w samej bieliznie to totalna wiocha, ktorej nie widzialam w innych krajach. Polki musza sie jeszcze sporo nauczyc
      • Gość: Paulina Re: W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada IP: *.uznam.net.pl 18.06.12, 14:50
        Nie tylko Polki.... Przeważają starsze Niemki:-)
    • hiszpan25 W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada? 18.06.12, 12:14
      Pani radna najwyrazniej myli probmenade z klasztorem... Moze powinna zmienic miejsce zamieszkania na klasztorna cele? nie przeszkadzaly by jej widoki opalajacych sie ludzi...
    • Gość: janek Re: W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada IP: *.pl 18.06.12, 13:27
      Aż, chcę się powiedzieć, że baba może jest zazdrosna, jakaś flądra (ubrana oczywiście w bikini) i przechadzająca się po mieście musiała kogoś usidlić. Oj, boli, że to nie była ona? Dobra tam, olać to :)
      Siara z chodzeniem w staniku, a nie w stroju kąpielowym. Ale generalnie "co to komu do tego?" Przecież do Świnoujścia jedzie się na wczasy i całe miasto to kurort, a jak kurort to jest luz i można więcej niż np. w centrum Szczecina.
      • Gość: mm5 Re: W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 19:17
        Ale Pani radnej z PEło już odbiło i chce "eleganckich kreacji", bo myśli, że to może Monaco albo Cannes. A i tam chyba nie karzą za brak elegancji. I kto to miałby oceniać? Policjant z patrolu czy sama Pani radna? Jakie marki ujdą a za jakie będzie pouczenie? Mandat za "no logo"? Akcja edukacyjna, owszem, ale nie z publicznych pieniędzy...Może jakaś firma odzieżowa lub równie ekskluzywny jak sam kurort magazyn dla Pań sypnie groszem na taką akcję.
        • Gość: PawelA Re: W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 20:31
          Pani Radna-Bezradna to może niech się swoim wyglądem zajmie, bo 2 s w googlach:
          elzbietajablonska.testowe.fn.pl/wp-content/uploads/2011/03/DSC02889-300x200.jpg
          i odrzuca od monitora aż...
          • puz.on Re: W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada 18.06.12, 20:46
            Świnoujście to specyficzny kurort,rządzi niemiecki emeryt i widoki na promenadzie bywają smutne,życie nocne kończy się o godz. 22.00 więc kawałek nagiego ciała wywołuje szok u kuracjuszy i u radnych,niech paradują w bikini lecz tylko te 90/60/90,wiek bez znaczenia.
          • promenadowa Re: W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada 20.06.12, 22:45
            o raaany... faktycznie powinno być w ramce zakazu...
          • Gość: eSka Re: W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada IP: 212.2.126.* 20.06.12, 23:36
            Zimno, wiatr i woda - to żywioły morza :)
            Krytyczny charakter wpisu spowodował, że w 3-ciej sekundzie poznałam więcej:
            elzbietajablonska.pl/page/6/
    • serenita123 W samym biustonoszu nie wypada? wypada więc BEZ!!! 18.06.12, 23:27

i taki to zgłaszam postulat !!!!!!!!

• uznam4 W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada? 18.06.12, 23:35
      Macie rację. Rzecz jednak w tym, aby panie babcie nie musiały siedzieć w pożółkłej bieliźnie z rozkraczonymi nóżkami......a pfuuuu! A panowie dziadziusiowie w slipkach żółto-brązowych w kroku. Widoki , uwierzcie mi wstrętno-zniechęcające. Co by nie rzec.....wstyd oczy wykrzywia.
    • Gość: vx Świnoujszczanie, nie pieprzcie pieprzem wieprza. IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 23:39
      .
    • promenadowa W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada? 20.06.12, 22:43
      Pani radna chyba zajęcia szuka, polecam zobaczyć plaże i deptaki w Miami, na Lazurowym Wybrzeżu oj tam by latała z centymetrem hhehehe... wygłup straszny
    • Gość: eSka Re: W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada IP: 212.2.126.* 20.06.12, 23:20
      piotrus1 napisał:
      > jak czytam takie niusy to mam wrażenie ze w Polsce wszelkie problemy się skończyły....

Myślę, że "wyczucie smaku, zachowania w miejscach publicznych jest miarą kultury i cywilizacj .
      W dobie, gdy "odzież plażowa - to grosze", Miasto z handlu słynie, nie ma powodu, aby bielizna
      zastępowała jakikolwiek strój plażowy. Tak, od kurortu należy oczekiwać pokazu mody plażowej.

Myslę, że temat został skierowany do osoby niewrażliwej estetycznie i dlatego bierna odpowiedż???
      Świnoujście - jako miasto nie kojarzę z wysoką kuturą. FAMA - to wspomnienie awangardy i luzu.

cyt:
      "Oglądanie roznegliżowanych turystów w miejscu nieprzeznaczonym do opalania budzi dyskomfort estetyczny i nie chodzi tu o płeć czy też wiek osób w kusych strojach, ale o to, iż wpływa to bardzo negatywnie na wizytówkę naszego miasta jako kurortu".

Podzielam opinie i odbiór zachowań. W kryzysie gospodarczym estetyka nie budziła tyle krytyki.

• hard_trade Re: W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada 22.06.12, 12:14
        Pani radna chyba nie widziała ładnej bielizny, przykładowo takiej heppin.com/pizamy,_komplety,bielizna_nocna_k-23.htm Chyba, że chodziło jej o same biustonosze, bez dolnej części kompletów ;)
        • Gość: eSka Re: W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada IP: 212.2.126.* 23.06.12, 20:03
          :)) Może "takiej" na Promenadzie nie widziała i nie taką krytykowali mieszkańcy kurortu?
          Myślę, że razi raczej bielizna typu biusto---nosz zestawiony z codziennym ubraniem typu sportowego.
          :) Pobyt na plaży w samej bieliżnie można zrozumieć lub sobie wytłumaczyć.

Na Promenadzie każda ładna piżama, każda sukienka przezroczysta itp.będą :) uwagą i akceptem.
          Ale ktoś też wymyślił rzecz ładną, prostą i praktyczną - na lato i dłuuugie lata i każdą okazje i pogodę - to pareo jako dopełnienie kostiumu kapielowego.:)
          Czy Panom nie podoba się tak ubrana kobieta?

www.superpani.pl/Moda/fashion_look/sztuka_wiazania_pareo,341,0.html
          www.pareo.com.pl/
    • Gość: glut Czy bez majtek na promenadzie też nie wypada? IP: 213.155.180.* 22.06.12, 09:50
      Ja tam niektóre "wypadki" bez biustonoszy i bez majtek bym tolerował, a nawet popierałbym.
    • Gość: XX4Ever Re: W samym biustonoszu na promenadzie nie wypada IP: *.globalconnect.pl 22.06.12, 20:42
      Oczywiście, nikt nie ma prawa zabraniać wszystkim Ferdkom Kiepskim z zachodniopomorskiego chodzić po promenadzie w negliżu. Wyzwoleńcy zawsze byli najgłośniejsi i najbardziej ostentacyjni. Równiez bezwstydne lampucery mogą paradować w pożółkłej bieliźnie. Bio-terroryzm (bo jeszcze mają prawo śmierdzieć) jest tolerowany i obowiązuje political correctness. Ale ja sie pytam, czy będa zainstalowane jakieś rynienki czy może inne pojemniki dla tych, ktorych ten widok i odór doprowadzi do torsji. Czy może bedzie trzeba wymiotować na trotuar? Bo co do tego, że ten widok budzi torsje, nie mam wątpliwości i tych kilka (na kilkaset obleśnych) ładnych dziewcząt niewiele zmieni. A gdzies się wyrzygać trzeba. Czy władze sanitarne o tym pomyślały, czy normalni ludzie już nie maja prawa wejść na promenadę, bo zarezerwowana jest dla obnażonych, śmierdzących straszydeł.
    • krzysztofsf Kurort klasy C 24.06.12, 00:03
      Miasto zyje z ubogich dziadkow niemieckich a jednoczesnie ma obiekcje co do ich stylu zycia.
      Jakby Swinoujscie bylo drogim kurortem, z samymi pieciogwiazdkowymi hotelami i zylo z milionerow, to po promenadzie chodzilyby laski w bikini. A tak.......
      Kto przyjezdza, tego ogladaja.

Zadnymi zakazami tego nie zlikwiduja, bo jednoczesnie musieliby zakazac chodzenia w strojach kapielowych. Korzystajacy z plazy musieliby sie ubierac nawet schodzac z niej do toalety.
      Zadnym przepisem nie rozgraniczy sie strojow kapielowych od innej bielizny - jak ocenic roznice i wygrac w sadzie, gdy ktos wyganiany z promenady czy karany mandatem wkroczy na droge oficjalna. Nikt z plazowiczek nie ma przy d...e paragonu okreslajacego, ze ma na sobie stroj kapielowy, a nie cyckonosz. Jest jakas definicja dajaca wykladnie prawna?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka