Dodaj do ulubionych

Redakcja GW olewa nasze forum

IP: *.espol.com.pl 02.07.04, 17:46
Na innych forach redaktorzy uczestnicza w zyciu forum, wycinki z ciekawych
dyskusji sa drukowane prawie codziennie na papierze, organizowane sa konkursy
np. o redakcyjny kubek na ulozenie limerykow etc.Jesli forumowicz stawia
redakcji pytanie, to ona odpowiadac powinna przynajmniej piszac "nie
potrafimy pomoc".
Obserwuj wątek
    • Gość: Antyknajak Ryba olewa od głowy ale to już niedługo. nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 19:47
    • Gość: kasia Re: Redakcja GW olewa nasze forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 00:30
      Jesli Sawka pojedzie do Wroclawia, to gazetka stanie sie gazetka scienna.
      • Gość: Pismak Re: Redakcja GW olewa nasze forum IP: 80.51.242.* 04.07.04, 15:49
        Wybacz Kasieńko, ale ona już jest gazetką ścienną.
    • Gość: Pismak Re: Redakcja GW olewa nasze forum IP: 80.51.242.* 04.07.04, 16:03
      A co do meritum wątku: mam wrażenie, że forum jest monitorowane po to, by
      wykorzystywać pomysły internautów do promocji gazety. Są przykłady. To w
      zasadzie nie jest źle, gdy sprawa jest poruszana przez tak ważny tytuł. To
      nawet wspaniale, bo przecież powinniśmy jakoś odczuwać wsparcie autorów
      portalu. W końcu zwracamy się do nich z wieloma problemami. Tylko, że na
      promocji i poruszaniu spraw trzeba się znać... A przykłady pokazują, że jakoś
      bardzo dziwnie to wychodzi...
      • albert_c Re: Redakcja GW olewa nasze forum 07.07.04, 10:52
        juz kilkukrotnie poruszalismy ten temat na forum i wciaz echo...moze niech
        admin lub ktokolwiek z redakcji Gazety uprzejmie nas zawiadomi ze nie sa
        zainteresowni jako Gazeta aktywna forma uczesnictwa w forum, to ze jest
        monitorowane to my wiemy...
        • ja_aska Re: Redakcja GW olewa nasze forum 07.07.04, 10:57
          oprócz tego banują niewinnych. sami piszą głupoty a innych prześladują za
          dworowanie. taka inkwizycja forumowa.
    • absztyfikant Re: Redakcja GW olewa nasze forum 08.07.04, 16:08
      Cos w tym jest, odnosze wrazenie ze od jakiegos czasu forum zycie swoim zyciem,
      a redakcja swoim. Mysle, ze zawsze sukces wynika z pewnej synergii. Ze pozowole
      sobie przyklad Radia Mryja przywolac, ktore zbudowalo swoja pozycje na rynku
      mediow przynajmniej z nazwy katolickich, a bez watpienia konfesyjnych, ze
      zbudowalo silna wiez sluchacza z radiem.
      • Gość: JACEK Re: Redakcja GW olewa nasze forum IP: 64.9.159.* 08.07.04, 16:43
        Kiedys Obs i redaktorki pisywaly na tym forum i kubki i inne cuda rozdawaly(
        mniem sie nawet poszczescilo dostac paczke od redakcji,wyslali az tu do
        hameryki) ale jak sie politykierzy pojawili na forum i zmienili nasze miejskie
        forum w beczke polityki i personalnych wycieczek , obs i redakcja zamilkli, i
        slusznie.
        Mielismy tu nawet zastepce policji na forum (co mi karte rowerowa po ponad 30
        latach wystawil) ale jego tez politykierzy przegonili. Redakcja niewinna , sami
        forumowicze sa sobie winni

ot taka moja opinia
        • absztyfikant KECAJ 08.07.04, 16:53
          Doskonale wiesz, ze to tylko ulamek prawdy. Pamietaj tez, ze
          obecnosc "agorowych" forumowiczow zwykle podnosi poziom forum, ktory pominawszy
          pewne niechlubne wyjatki, oceniam dosc wysoko.

A jesli mialbym byc zlosliwy, to powiedzialbym ze Ty sam mimo statusu weterana,
          ktoremu z natury rzeczy powinno zalezec na tym jak nasze forum moga oceniac
          nowi przypadkowi forumowicze nie robisz nic, by te oceny byly pozytywne, a w
          konsekwencji zeby zostawali wzbogacajac nasze forum swoimi osobowosciami czy
          wiedza.

Redakcja moze wykorzystac proste instrumenty, by dac takim ludziom motywacje.
          Bo uwazam to miejsce za swoista wartosc, gdzie tak naprawde mozna mowic
          szczerze jednoczesnie tworzac szalenie opiniotworcze miejsce. Dobrze o tym
          wiesz. Tym bardziej wiec sie dziwie...
          • hsps Re: KECAJ 08.07.04, 17:22
            absztyfikant napisał:

> Doskonale wiesz, ze to tylko ulamek prawdy. ....................
            > Tym bardziej wiec sie dziwie...

Według mnie to nie tylko ułamek prawdy co Jacek napisał. Dość spory kawałek.
            Dziwię si, że się dziwisz. I nie przeceniałbym opiniotwórczości tego forum. Jak
            do tej pory nie zauważyłem, żeby w zażartych dyskusjach o polityce ktokolwiek
            odpuścił choć na milimetr swoje pozycje.
            I mimo, że zaglądam tu ciągle jeszcze w miarę regularnie nie znajduję nic
            wielce zachęcającego do dyskusji, a szkoda bo bywało kiedyś trochę inaczej.
            Urozmaicenie było większe, a teraz jak zapytasz nawet o godzinę to się dowiesz,
            że złodzieje z SLD ukradli wszystkie zegarki, albo jesteś z kk bo ci mają dużo
            kasy i czasu, albo jesteś urzędasem co nie może się doczekać fajrantu.
            I nawet rzadkie wątki/akcje jak o Stoewerze zaśmiecane są jakimiś
            przerysowanymi ambicyjkami niedorobionych polityków.
            Po prostu szkoda lata.....

• vojciech Re: KECAJ 08.07.04, 20:21
              hsps napisał:

> I nawet rzadkie wątki/akcje jak o Stoewerze

No nie zapominija o Sedinie i rondzie Szyrockiego. Szczególnie rondo - od
              początku do końca sukces forumowiczów.
              • seahowk Redakcja taka jak my 09.07.04, 16:32
                Kiedyś było inne forum a teraz jest inne. Forum jest jak jest. A pracować
                trzeba ze wszystkimi.
                Jednak redakcja przyjęła takie podejście jak my mamy do ludzi. Jak są nazywani
                ludzi którzy głosowali na Jurczyka , albo jak są traktowani o odmiennych
                poglądach. Albo że tak powiem, o poglądach nie po linii.

Forum to ludzie, ze swoimi problemami a Gazeta powinna być nośnikiem tego
                zjawiska. Zastanawiam się jednak czy oni przypadkiem nie boją się że nagle się
                okaże forumowiczom do pięt nie dorastają. W Gdańsku na forum Trójmiejskim
                jest „Cafe Trójmiasto”. Zmora całej redakcji miejscowej gazety. Bo okazało się
                ze treści więcej tam w jednym wątku niż w całym wydaniu. I okazało się to że,
                żeby napisać artykuł nie wystarczy skończyć polonistykę. Jeśli chodzi o teksty
                fachowe nie wystarczy „jednotomowa Encyklopedia PWN”.

Redakcja ma swoje problemy, a my swoje.

Oni już walczą o nagrody i widzą się we Fleszach. Tylko czemu im nikt nie
                powiedział że to oni mają robić zdjęcia.
                Pz
                Seahowk

PS
                A czy forumowicze kupują Gazetę??????
                • Gość: Pismak Rozmijamy się... IP: 80.51.242.* 09.07.04, 17:03
                  Rozmijamy się z redakcją. Cuś niecoś wiem, o redagowaniu gazet. Najważniejsza
                  jest interaktywność, kontakt z czytelnikami. Tytuł jest silny siłą swoich
                  czytelników. Jest własnością intelektualną czytelników. Prezentowanie na łamach
                  tego, co mają do powiedzenia czytelnicy to podstawowa zasada. A my gardłujemy
                  czasem na potęgę na forum - tematów tu jest więcej, niż wyśniło się w
                  głowach "Wyborowych" dziennikarzy (bo są niestety bardzo mało kreatywni) - a
                  redakcja już nawet chyba zaprzestała publikować kawałki z niektórych
                  wypowiedzi. Przerażające. Redakcja poszło w swoim własnym kierunku. Rozminęła
                  się jakoś z nami. Tak, jakbyśmy mieli inne spojrzenie na Szczecin. "Wyborcza"
                  ma swój Szczecin, kreowany na siłę na łamach dodatku. Nie czujecie się
                  osieroceni? Ja tak się czuję, choć jestem na Forum od niedawna i nigdy
                  specjalnie się z "Wyborczą" nie lubiłem. Ale kiedyś publikowałem co nieco na
                  jej łamach. Na temat Szczecina. Czułem wówczas, że jest ostoją szczecińskości.
                  Że jest nasza, bliska nam. A dzisiaj tego nie czuję. Dziś jest dla mnie, gdzieś
                  w ślepej uliczcie. Zabrnęła do końca drogi, dotarła do muru i krzyczy w cegły:
                  Tak ma być, bo tako rzecze "Wyborcza"! A cegły litościwie milczą.

Szczerze mówiąc, niejeden z nas chętnie pomógłby redakcji odnaleźć drogę do
                  serc Szczecinian. Przecież zależy nam na tym, by "Gazeta" była szczecińska?
                  Mnie zależy. Kiedy mamy ciekawy pomysł na wzbudzenie aktywności Szczecinian, od
                  razu myślimy o "Wyborczej". Tylko zaraz pojawia się obawa. Że nam pomysł
                  odbiorą i będą się z nim obnosić. A niech biorą, byle by nie spartolili - ale
                  to jest nasza kolejna poważna obawa. A do tego martwimy się, czy się uda w
                  ogóle z redakcją dogadać. Bo oni miewają swoje widzimisia, piętrzą dziwne
                  problemy czasem. I są tacy jacyś nieprzewidywalni. Mogą na najlepszą akcję
                  proszczecińską machnąć ręką. Albo nadać jej nagle politycznego wymiaru,
                  pozwalając wypowiadać się w sprawie swoim politycznym faworytom. Albo jakoś
                  inaczej spalą sprawę. Nie jestem złośliwy, tylko się martwię. Powinno być tak,
                  że do redakcji gazety, która mieni się szczecińską można było zawsze i wszędzie
                  przyjść z pomysłem i razem go dopracować, ułożyć, obmyślić, przygotować akcję i
                  strategię. A jest tak, że trzeba iść z gotowcem i nie ujawniać od razu
                  wszystkiego, negocjować i zastanawiać się, czy wezmą to, czy też wygonią nas, a
                  za moment sami coś takiego ogłoszą. Zaufanie. Rozmijamy się.

Dawno już mówiło się, że redakcja przestała słuchać ludzi. My ich nie czytamy,
                  ale głównie dlatego, że oni nie czytają nas. Na forum i na ulicy. Redakcja
                  przestała czytać w sercach Szczecinian. Kto tu jest dla kogo? Ludzie dla
                  redakcji, czy redakcja dla ludzi? Forum dla "Gazety", czy "Gazeta" dla
                  Szczecina? Bo Forum dla Szczecina już jest.

pismak_logowany@gazeta.pl
                  • Gość: piotruś Re: Rozmijamy się... IP: *.devs.futuro.pl 09.07.04, 17:19
                    wicie co. ja myslę ze coś jest nie tak. strasznie upolitycznione jest te forum!
                    ja czytam je dla wiadomości o szczecinie co nowego przybedzie, co ubędzie, kto
                    jest od ptaka itd. na razie jednak sądze że te forum jest na temat sld i jacy
                    to oni niedobrzy i co zlego w kraju zrobili. wiem ze długo mozna mówic na temat
                    organów scigania i niezawisłości sądów w polsce (no i moim ukochanym
                    szczecinie), ale może zacznijmy bardziej interesować się szczecinem a wtedy
                    bardziej zainteresuje sie nami gazeta?

pozdrawiam
                    • Gość: Pismak Re: Rozmijamy się... IP: 80.51.242.* 09.07.04, 17:32
                      I to też jest święta racja, Piotruś. Za dużo na forum gadania o polityce.
                      Gadania o niczym. Te rachnuki krzywd. Po co nam to. Równie dobrze możemy gadać
                      o aborcji. W nieskończoność. Hm... chyba dlatego ostatnio piszę głównie o piłce
                      nożnej. Tam przynajmniej wiadomo, że gwizdek kończy mecz.

Kiedy pracowałem kiedyś w pewnym regionalnym tytule, często na kolegiach
                      redakcyjnych rzucaliśmy ciekawe tematy związane z tym, co dzieje się w kraju.
                      Bulwersujące, interesujące zdarzenia, wydarzenia, tendencje, trendy. Naczelny
                      mówił wtedy zawsze: no, dobra, ale co to ma wspólnego z naszym miastem i naszym
                      regionem? Mówił: musimy na wszystko patrzeć z naszej perspektywy. Co to dla nas
                      znaczy, co zmienia, co wnosi. Tak mnie nauczył myśleć i tak mi zostało. Jak
                      nadmorska akcja Heyah. Jest wkurzająca. Ale co to dla nas znaczy?

Więcej Szczecina w Szczecinie.
                      pismak_logowany@gazeta.pl
                  • seahowk Re: Rozmijamy się... 09.07.04, 17:25
                    Rzym tonie w rozpuście i w błogim letargu rozwiązując swoje małe problemy,
                    knując intrygi. A na Rzym ciągną Hunowie. Ale oni mają swoje
                    sprawy .........ważniejsze. Tylko właśnie, kto tu jest dla kogo. Armii się nie
                    zmieni, armia to my. To oni mienią się "Kadrą" w tej dziedzinie, więc jeśli tak
                    niech się z tym zmierzą.
                    Pz
                    Seahowk
                    • Gość: e.beata Re: Rozmijamy się... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 20:32
                      >>>A czy forumowicze kupują Gazetę??????

Generalnie przestałam. Czasami sporadycznie kupię, lub przejrzę u kogoś.
                      Już mi ta gazeta nie leży. Obca się zrobiła. Szkoda.

• albert_c Re: Rozmijamy się... 14.07.04, 16:42
                        Gość portalu: e.beata napisał(a):

> >>>A czy forumowicze kupują Gazetę??????
                        >
                        >

* no ja np dzis kupilem...i tak tez czynie ze dwa-trzy razy w tygodniu. Rzepe
                        mam za darmo w pracy, a codzien an przemian albo Gazeta albo Glos...
                • albert_c Re: Redakcja taka jak my 14.07.04, 16:38
                  seahowk napisała:

W Gdańsku na forum Trójmiejskim
                  > jest „Cafe Trójmiasto”. Zmora całej redakcji miejscowej gazety. Bo
                  > okazało się
                  ze treści więcej tam w jednym wątku niż w całym wydaniu.

* :)
                  jakis czas temu zalozylem na forum szczecinskim watek pt 'c@fe szczecin', ale
                  jakos tak niespodziewanie zniknal i nawet w archiwum nie moge go odszukac (moze
                  ktos sprobuje, ale jakbym nie kombinowal to przez ostatnie 30 min. nie udalo mi
                  go odszukac) (moze ktos z redakcji wie gdzie sie podzial watek).
                  a wracajac do tematu: regularnie staram sie odwiedzac podforum 'c@fe
                  trojmiasto' bo jest po prostu swietne (dzis nawet znalazlem piekny wiersz
                  Germanusa na tym podforum i wrzucilem go w odpowiedni watek na naszym forum).
                  oczywiscie mojego pomyslu aby zalozyc takie podforum w Szczecinie nikt z
                  redakcji nawet nie skomentowal, co mnie w sumie nawet nie zdziwilo:(
              • mlody.patriota Re: KECAJ 16.07.04, 16:52
                Oczywiscie, fobie absztyfikanta wzgledem Romana dmowskiego to suksces forum.
                Pogratulowac:(
                • absztyfikant Re: KECAJ 16.07.04, 18:38
                  Kto mieczem...
            • Gość: Antyknajak Która godzina ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 21:43
              >Urozmaicenie było większe, a teraz jak zapytasz nawet o godzinę to się
              >dowiesz, że złodzieje z SLD ukradli wszystkie zegarki,
              lub też :
              ...zapytasz o godzinę to się dowiesz , że zegarki są wyprodukowane dzięki
              systemowi wolnorynkowemu i podatkowemu wymyślonemu przez Unię Wolności i jej
              geniusza Leszka Balcerowicza.
              • Gość: demobil Re: Która godzina ? IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.07.04, 16:41
                W Gdansku redaktorzy sa OK
    • Gość: ja Re: Redakcja GW olewa nasze forum IP: 212.180.161.* 13.07.04, 14:00
      Połowniak, Piątek, Sawka - rzucam hasło dla wtajemniczonych. To se ne vrati, a
      szkoda.
      • bbury Re: Redakcja GW olewa nasze forum 13.07.04, 15:27
        a może po prostu redaktory - tak jak ja - nie mają czasu żeby przebijać się
        przez stosy wątków "politycznych" tylko po to by znaleźć kilka cikawych postów,
        które i tak zaraz zginą pod stosem - bez urazy - intelektualnego spamu...
        Pozdrowienia
        • Gość: olgi Re: Redakcja GW olewa nasze forum IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 16:28
          Nie przesadzajmy z nadmiarem polityki na forum. Myślę, że nie jest tak źle, a
          poza tym dobrze, jeśli podskórne życie miasta znajduje gdzieś swoje ujście.
          Dla mnie forum jest ważnym źródłem (ważniejszym niż inne media) informacji o
          moim mieście. Lubię czytać dziwne posty, dziwne wątki, dziwne wypowiedzi. To
          buduje mój dystans do świata.
          A "intelektualny spam" ... jak chcę, czytam klasyków filozofii, jak chcę poczuć
          puls miasta, zaglądam na forum. I tyle.
          A Gazeta na Pomorzu niestety zrezygnowała z misji na rzecz wierszówki. I tyle.
        • Gość: Pismak Hm... IP: 80.51.242.* 14.07.04, 01:22
          Redaktorom bym raczej nie imputował tak zgrabnej wymówki. Raczej rzekłbym, że
          jesteśmy nie po linii. Ale rzecz szerzej jest warta przemyślenia...
        • albert_c Re: Redakcja GW olewa nasze forum 14.07.04, 16:45
          bbury napisał:

> a może po prostu redaktory - tak jak ja - nie mają czasu żeby przebijać się
          > przez stosy wątków "politycznych" tylko po to by znaleźć kilka cikawych
          postów,które i tak zaraz zginą pod stosem - bez urazy - intelektualnego
          spamu... Pozdrowienia

* i ja pozdrawiam i przy okazji drobna uwaga: nie ma chyba problemu aby
          odroznic watek 'polityczny' od 'niepolitycznego' i w sumie nie mamy pretensji
          ze nie ma Was w watkach politycznych (choc i te bywaja czesto ciekawe), tylko
          ze mamy pretensje czesto ze Was w ogole nie ma,a przeciez jetsescie do cholery
          gospodarzami i zupelnie z czystej przyzwoitosci wypadalo by czasem powiedziec
          swoim gosciom: albo 'czesc jak leci dobra zajafka ten pomysl postarmy sie
          rozwinac, skomentowac czy cos takiego' albo po prostu 'wyp..... z forum',
          cokolwiek...
          • absztyfikant puenta 16.07.04, 18:39
            Najlatwiej rozlozyc rece i powiedziec: jest niedobrze. Ja wole zdecydowanie
            postawe aktywna. I to tyle.
          • ciotka_matylda Re: Redakcja GW olewa nasze forum 20.07.04, 16:10
            Jesli formowicze, ktorym zalezy na poziomie nie przegonia żuczków pokroju
            Pazdziocha, XYZ czy zorro, to w koncu zdadza sobie sprawe ze buszuja na
            wyspisku przemykajac miedzy stekiem bzdur.
            • Gość: Ana Re: Redakcja GW olewa nasze forum IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 16:18
              zgadzam się z ciotką,trzeba jednak forumowiczom przyznać honor,że w
              większości ,w końcu ,się na oszołomach poznają.przykładem ostatnia akcja mająca
              na celu ucywilizowanie bądz jak chcieli niektórzy -pozbycie się z forum
              xyzeta.inna sprawa,że to trochę jak orka na ugorze.....
              • Gość: świrożyc Re: Redakcja GW olewa nasze forum IP: 83.168.96.* 23.07.04, 12:20
                najgorsze jest to, ze forum jest opanowane przez poldebili ktorzy nawijaja
                godzinami o krajowej polityce. to jest problem.
    • erich_honecker Re: Redakcja GW olewa nasze forum 02.08.04, 22:53
      Pisuje rzadko, a kiedys moj post znalazl sie w papierowym wydaniu. Nie jest tak
      zle.
      • albert_c Re: Redakcja GW olewa nasze forum 03.08.04, 08:50
        erich_honecker napisał:

> Pisuje rzadko, a kiedys moj post znalazl sie w papierowym wydaniu. Nie jest
        tak
        >
        > zle.

* Mr Erich, a moze mr wie w jakie dni tygodnia w wydaniu papieorwym znajduja
        sie wypowiedzi z forum. bo zakupuje papierowe wydanie dwa-trzy razy w tygodniu
        i bodaj chyba tylko ze dwa razy natrafilem na takowe wypowiedzi - pamietam ze
        dwukrotnie cytowany byl Piotr;)
        • babciny_bambosz MIEJSKIE FORA GW - RANKING 24.08.04, 18:15
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=15175152
    • Gość: misterxy Re: Redakcja GW olewa nasze forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:39
      nasze (KIELCE) też olewa.
      • albert_c Admin napisz chociaz o ktorej wpadasz na forum? 25.08.04, 09:57
        to moze sie okazac z korzyscia dla nas wszytskich jak Ci czasem cos podrzucimy,
        podpowiemy, jak po prostu bedziemy wspopracowac!
        • blackexit Re: Admin napisz chociaz o ktorej wpadasz na foru 25.08.04, 10:55
          albert_c napisał:

> to moze sie okazac z korzyscia dla nas wszytskich jak Ci czasem cos
          podrzucimy,
          >
          > podpowiemy, jak po prostu bedziemy wspopracowac!

kiedys pamietam to byly czasy gdy mozna bylo niema codziennie przeczytac
          wypowiedzi z forum na papierze. pozdrawiam blackexit
          • albert_c Re: Admin napisz chociaz o ktorej wpadasz na foru 25.08.04, 10:56
            blackexit napisał:

> kiedys pamietam to byly czasy gdy mozna bylo niema codziennie przeczytac
            > wypowiedzi z forum na papierze. pozdrawiam blackexit
            >

* wczoraj byly, dzis nie ma. a ze dwa tygodnie temu to nawet samego siebie w
            druku znlazlem;-), a nastepnego dnia nawet XYZeta, lol...
            • Gość: piotruś Re: Admin napisz chociaz o ktorej wpadasz na foru IP: *.devs.futuro.pl 25.08.04, 10:59
              XYZ ?????????????????/

chyba w dziale zagubieni!!!!

pozdrawiam
              • albert_c Re: Admin napisz chociaz o ktorej wpadasz na foru 25.08.04, 11:01
                Gość portalu: piotruś napisał(a):

> XYZ ?????????????????/

* Piotrus powaznie mowie, jak nic stalo ze to wypwoiedz z forum XYZ.
                >
                > chyba w dziale zagubieni!!!!

* o alkoholu, rzeczowo gadal, zna sie na tym - sprawdzilem:))))

> pozdrawiam
                • pejsik a strasznie szkoda 12.12.04, 18:27
                  znaczy szkoda ze olewa
                  • swantevit Re: a strasznie szkoda 12.12.04, 20:29
                    i bardzo dobrze! Idiota na forum Krakow zniszczyl to forum.
                    Styl pcimia!
      • Gość: ZYX Re: Redakcja GW olewa nasze forum IP: *.espol.com.pl 12.12.04, 18:15
        straszne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka