Dodaj do ulubionych

UPC czy Multimedia?

03.10.12, 08:55

Ostatnio przeprowadziłem się na Pomorzany i dowiedziałem się że w moim bloku są dostępne dwie sieci kablowe - UPC i Multimedia i mam pytanie jaką kablówkę wybrać.
Obserwuj wątek
    • e.beata Re: UPC czy Multimedia? 03.10.12, 16:18
      z UPC jestem zadowolona.
      Ale najważniejszy jest serwis a z tym nie miałam jeszcze do czynienia.
      • Gość: Extrawelt Re: UPC czy Multimedia? IP: *.szczecin.mm.pl 01.06.13, 00:24
        Multimedia to kupa gówna !! Z umowami mataczą, a jak chce sie z czegoś zrezygnować to trzeba jechać do biura obsługi gdzie klienta maja gdzieś i trzeba czekać w kolejce kilku godzinnej !! Oczywiście mozna by było wszystko załatwić przez telefon, ale jak rezygnujemy przez telefon to jest 3 miesięczny okres wypowiedzienia, a w biurze 1. Ogólnie masakra i żenada !! Odradżam
    • 82adrian Re: UPC czy Multimedia? 03.10.12, 17:38
      Także mam pytanie ile kosztuje pakiet analogowy w UPC Szczecin.
      • Gość: aqq pakiet analogowy w UPC IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 08:44
        ceny na to są "negocjowane"
        ma to moja matka - najprostszy pakiet ok. 40-50 programów w wersji nadal analogowej (na stare odbiorniki TV)
        koszt - niecałe 50PLN (piszę z pamięci, bo to jest albo 45 albo 49 z groszem)

znajomy w Sat-Mont_service (kablówka na Słonku) za podobny płaci niecałe 40PLN

ja mam UPC 3 usługi w max pakiecie i jestem zadowolony
        ALE!
        telefonia UPC jest o 50% (!) droższa niż w Orange!
        w Orange (dawna TP SA) 1 minuta połączenia na stacjonarne kosztuje 0,2PLN, a w UPC - 0,3PLN
        jeśli tego UPC nie zmini - telefon przenosze do Orange
        co ma też taki plus, że gdy pada zasilanie (prąd), to telefony UPC milkną (modemy sieciowe), zaś telefony TP SA działąją nadal!
        kończąc - internet w UPC jest OK.
    • 82adrian Re: UPC czy Multimedia? 04.10.12, 10:07
      Podobno w UPC są trzy pakiety Mini, Pośredni i Pełny, a w Multimedii są pakiety Podstawowy, Rodzina i Komfort. Ciekawe ile kosztują pakiety w UPC i w Multimedii.
      • Gość: e.beata Re: UPC czy Multimedia? IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.12, 16:52
        podobno obie firmy mają www. Nie bądz dziecioł.
        • 82adrian Re: UPC czy Multimedia? 04.10.12, 18:11
          Według strony internetowej upc.pl Cennik analogowego Pakietu Pełnego można zweryfikować dzwoniąc do sieci. A co do telewizji cyfrowej to odpowiada mi pakiet Max Extra HD który kosztuje 87 zł.
          • Gość: Vlad.H. Re: UPC czy Multimedia? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 04.10.12, 20:19
            www.polskacyfrowa.org/
    • 82adrian Re: UPC czy Multimedia? 05.10.12, 08:34
      Dodam że na razie nie planuje kupna NTC tylko kablówki.
    • Gość: Tomek Re: UPC czy Multimedia? IP: *.lublin.mm.pl 01.12.12, 14:03
      Napewno nie multimedia bo to jest taka lipa że aż strach W dzisiejszych czasach to trzeba dbać o klienta jestem z nimi związany juz trzecia umową i za każdym razem mnie wkurzali ale teraz juz przesadzili nie informuja o koncu umowy jak sie ja podpisuje to nie można od razu wyłączyc usług dodatkowych ktrore wogole sa nie potrzebne i jest pozniej na to tylko miesiac bo pozniej jest za pozno i juz to trzba trzymac do konca i płacici za cos co jest nie potrzebne to wlasnie mnie spotkało i mam juz ich serdecznie dość MULTIMEDIAN NIE NIE NIE NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: zynik Re: UPC czy Multimedia? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.12.12, 15:35
        dodatkowo kazdy rok dluzej z multimediami to wzrost cen i to wyrazny. wabia tylko super oferta na pierwszy raz, potem kanal
        • Gość: xxl Re: UPC czy Multimedia? IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.12, 13:11
          To samo dotyczy upc !!!
          • Gość: Vlad.H. Re: UPC czy Multimedia? IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 01.06.13, 12:37
            to samo dotyczy kazdego operata telekomunikacyjnego w PL - komunistyczne prawo chroniace ich interesy przy ogolnej slabosci konsumentow w Polsce zbiera swoje zniwo...
            W cywilizowanej Europie to nie do pomyslenia - ten sam operator ma zupelnie inna jakosc uslug a jesli ma taka sama to spotyka sie z fala krytki, intersuje nim organziacja ochrony praw konsumentow i nastepuje seria przperosin oraz zmiana polityki - tak to wyglada.
          • Gość: Vlad.H. bez jaj IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 01.06.13, 12:38
            to samo dotyczy kazdego operata telekomunikacyjnego w PL - komunistyczne prawo chroniace ich interesy przy ogolnej slabosci konsumentow w Polsce zbiera swoje zniwo...
            W cywilizowanej Europie to nie do pomyslenia - ten sam operator ma zupelnie inna jakosc uslug a jesli ma taka sama to spotyka sie z fala krytki, intersuje nim organziacja ochrony praw konsumentow i nastepuje seria przperosin oraz zmiana polityki - tak to wyglada.
    • Gość: witers4 Re: UPC czy Multimedia? IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.13, 12:59
      zdecydowanie UPC. Mają stabilny i dobry internet to raz. w porównaniu do mm to dobrej jakosci kanaly hd, fajnie działające VOD. Nie ma ideałów, ale jak do tej chwili nie bylo z nnimi za specjalnie wielkich prblemów. ja co cenie sobie najbardziej to internet który nie schodzi ponizej pewnej normy i działa sprawnie. ja mam 60mb/s to tak z 58 jest głownie.
      • Gość: groszek Re: UPC czy Multimedia? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.13, 18:05
        UPC. mm to dosc slaby gracz na rynku. Jeszcze nad wyborem myslalme o netii, ale jak poczytałem co tam sie u nich dzieje. Ile awarii, przestoje w łączach, lagi, montaz trwajacy z miesiac... plus do tego nie ma dobrej jakosci kanałów hd to raz ci+? Jak dobry internet to bierz UPC
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka