Dodaj do ulubionych

"To wygląda jak kurnik" [Tadeusz Mosz o lotnisk...

19.10.12, 18:27
Wreszcie ktoś nazwał rzeczy po imieniu. Chamstwo i prostactwo części pracowników obsługi tego lotniska jest nieporównywalne z żadnym innym lotniskiem. Arogancja i wylewająca się ogromna duma z zajmowanych bardzo ważnych i groźnych stanowisk straży granicznej w tym miejscu jest już legendą. Najlepiej to widać jak leci się z jakiegoś europejskiego portu i zderzamy się z kontrastem w Goleniowie. Eh te groźne miny... Jakby mieli kołka w d.... Kiedyś było to zabawne, bo to taki lokalny folklor, ale teraz trochę wstyd, bo ludzie z kraju i świata też patrzą.
Obserwuj wątek
    • Gość: cytiia Re: "To wygląda jak kurnik" [Tadeusz Mosz o lotni IP: *.zone11.bethere.co.uk 19.10.12, 18:54
      Ja sie nie zgadzam z tak negatywna ocena szczecinskiego lotniska. Szczerze mowiac to milej jest mi latac z Goleniowa niz z Berlina, nie musze sie gimnastykowac mowiac po angielsku (choc dobrze znam ten jezyk) i obsluga jest mila. A co do spacerow w skarpetkach, to nie jest to nic dziwnego,sa lotniska gdzie praktycznie kazdy pasazer musi zdjac buty i nie przypominam sobie zeby ktos mial jakies ochraniacze.
      • Gość: dziki Re: "To wygląda jak kurnik" [Tadeusz Mosz o lotni IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 19:07
        Mosz-nimomk, stara sie wypełnić luke po wojewódzkim i tej drugiej ciotce, bo TOK jak partia matka, też pada na pysk, dlatego takie podsrywanie względem prowincji, to najprostsze.
        Musiał zdjąć buty przy odprawie. A co on udaje, że jest Bezą Kwaśniewską, która zrobiła awanturę, jak kazali jej zzuć sapogi z girów to samemu Sikorskiemu się dostało i teraz
        Jolanta-Kuna-Żagiel przechodzi rozbierać sie za zasłonką.
        • Gość: Kstek Mosz ma całkowitą rację! Słoma z butów w tym kurni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 07:47
          Pan Mosz ma rację! Kiedy zwróciłem uwagę, że w toalecie w poczekalni stoi na środku wielka kałuża wody, a o papierowych ręcznikach można pomarzyć, rzecznik portu zaklinał się, że co dwie godziny toalety sa sprzatane. Czekałem na odlot 3g, nikt w tym czasie nie sprzątał toalet! Część przylptowa to faktycznie niski kurnik, ciasnota bez wentrylacji i siermiężny PRL! Żadnego miłego akcentu na ścinie, emblematu czyinformacji, że jesteś już w Polsce. Wieśniactwo, aż przykre, zwłaszcza gyd się przyleci z dalekigo świta.
          • zed.1 Re: Mosz ma całkowitą rację! Słoma z butów w tym 20.10.12, 23:09
            najlepsze jest zas jak celnicy traktuja sprzet elektroniczny. pare lat temu kazali wszystko odpalac. nieistotne czy to telefon czy komputer. teraz trzeba wszystko rozpakowac do golego sprzetu bo na xrayu jeszcze nie zalapali, ze przez etui laptop tez sie przeswietli.

ciekawi mnie najbardziej za to ile tu nowych kont sie wypowiada o lotnisku. celnicy chyba jeden po drugim maja kolejke do komentowania ;)
            • zed.1 z pozdrowieniami dla celnikow 20.10.12, 23:12
              www.lolroflmao.com/wp-content/uploads/2011/07/kVUqr.png
            • evergreen111 Re: Mosz ma całkowitą rację! Słoma z butów w tym 21.10.12, 09:37
              Powtarzam: widać, że mało, albo wcale latasz. Obecnie wszędzie musisz wyjąć laptop i położyć go na taśmie. Tak samo telefon.
              Przy okazji: parę razy widziałem, jak na zagranicznych lotniskach KAZALI ODPALIĆ LAPTOPA. I żadem tamtejszy zed nawet nie pisnął, bo zaraz zajęła by się nim ochrona.
      • Gość: Vlad.H. Re: "To wygląda jak kurnik" [Tadeusz Mosz o lotni IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.10.12, 20:17
        Na Schipholu nie daja ochraniaczy... no ale nie wiem jak na Okeciu - loty przez Warszawe uwazam za strate czasu
        • Gość: yak2k Re: "To wygląda jak kurnik" [Tadeusz Mosz o lotni IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 22:05
          W warszawie tez mnie wylodsowalo do kontroli i tez nie dali ochraniaczy wiec Warszawa w tym podejciu to taka sama dziura
      • Gość: Gość Re: "To wygląda jak kurnik" [Tadeusz Mosz o lotni IP: *.twcny.res.rr.com 20.10.12, 01:17
        Panie Mosz.Nie radzę się wybierać do USA, bo tutaj nawet nie można kupić żadnych wkładek.W całej Ameryce trzeba zdejmować obuwie i nikogo nie obchodzą żadne wkładki.Leciałem z Toronto
        do USA i ...niestety lecąc do USA trzeba koniecznie zdjąć obuwie.Także wyluzuj pan.
      • Gość: anna453 Re: "To wygląda jak kurnik" [Tadeusz Mosz o lotni IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 14:35
        oj tam może miał w skarpetkach dziury i się krępował.Ale właśnie mogliby mieć w razie czego i skarpetki na wymiane???
    • moszna666 Trauma w kurniku! ojejku 19.10.12, 19:12
      Red. Mosz ma zupelna racje nalezy wydac Miliony euro najlepiej z Uni jewropejskiej aby Redaktor poczul sie dobrze. Marmury, ruchome schody i setki ludzi z obslugi w tym niewielkim porcie lotniczym musza byc. Wtedy nawet Najjasniejszy redaktor by go zaszczycil. To kurna chcialo sie kapitalizmu czy nie? Jak nie ma pasarzerow i duzego zysku to skad pieniadze? Zaraz zaraz przeciz mozna od podatnika...Przeinwestowac kazdy moze uzywajac publicznych pieniedzy jako worka bez dna. Ale to juz socjalizm. Pan redaktor nie chcial pare krokow skarpetkach przejsc... bidulek. W tym kurniku nawet lektyki dla redaktorka nie ma. Redaktorku mniej zadecia i wiecej zdrowego rozsadku. Mniej postawy "A mi to sie nalezy". Lepiej siedz w Warszawie i na gleboka prowincje sie nie wypuszczaj...bo tam czekaja takie traumy jak lotnisko-kurnik i zrobienie paru krokow w skarpetkach.
      PS. Takiej Prowincji (ze trzeba przejsc w skarpetkach) poza granicami Polski na "Zachodzie" jest calkiem sporo. Niech redaktorek nie wysciubia nosa z Warszawa dla swojego delikatnego zdrowia spychicznego. Tylko czy musi gadac takie glupoty w radiu?

• zed.1 Re: Trauma w kurniku! ojejku 20.10.12, 00:13
        Piszesz glupoty kolego. Szacunek i uprzejmosc wobec pasazerow nic nie kosztuja. Natomiast na goleniowie sa nieosiagalne.

Nie mowie o wszystkich ze strazy, niektorzy sa pozytywni. Ale na jednego normalnego przypada kilkunastu sluzbistow jacy nigdy nie byli poza goleniowem i staraja sie z niego zrobic twierdze oblezona przez terrorystow. "Bo takie sa przepisy".

Przypadki zdejmowania butowz nakazem przejscia po blocie tez tam widzialem. I ile razy trzeba sprawdzac paszport jednej osoby by ustalic, ze to ta osoba? Na goleniowie: trzy razy.
        • Gość: Gość Re: Trauma w kurniku! ojejku IP: *.twcny.res.rr.com 20.10.12, 01:27
          Kochany Zedzie.Nie narzekaj jak nie latasz.Ja ostatnio wracałem z Kanady do USA(przez Toronto} i mój paszport był sprawdzany 6(sześć) razy,nie mówiąc o tym,że musiałem(w Kanadzie) zdjąć obuwie bo leciałem do USA.No cóż!Ataki terorystyczne nastąpiły w USA a nie Polsce.Ale nawet na zimne trzeba czasem dmuchać.
          • evergreen111 Re: Trauma w kurniku! ojejku 20.10.12, 17:49
            Oczywiście, że Zed nie lata (no, może do Żabki po piwo). Inaczej nie pisałby, że przechodząc bez butów przez bramkę, można wdepnąć w błoto :-)
      • Gość: hops Re: Trauma w kurniku! ojejku IP: 89.174.58.* 08.11.12, 11:44
        nikt nie mówi o marmurach tylko o poszanowaniu pasażera. zasranym obowiązkiem zarządzającego portem jest zapewnić ochraniacze, a nie kazać za nie płacić pasażerowi czy linii.
        • Gość: Vlad.H. Re: Trauma w kurniku! ojejku IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 08.11.12, 20:30
          mozesz jakos uzasadnic ten obowiazek zarzadzajacego portem?

Bylem na kilku duzych lotniskach w Europei, Ameryce i Azji i ngdzie nie oferowano ochraniaczy...
          kontroli poddawani sa celebryci i normalni ludzie...
    • Gość: Meduza Re: "To wygląda jak kurnik" [Tadeusz Mosz o lotni IP: *.globalconnect.pl 19.10.12, 19:20
      Pieprzona niedomyta Warszawka w onucach. Część ich uroczej dzielnicy Praga do dzisiaj nie ma kanalizacji. W ogóle. Nieczystości wylewane są do pojemników na śmieci. Podobno podczas mrozów służby asenizacyjne mają super zabawę. Niech pan mądruś Mosz jeździ tam, gdzie ma bliśej. jak tak spojrzeć na mapę Polski, to najbliżej ma do Białorusi! I tam niech sie dobrze czuje. W skarpetkach.
    • andreas.007 Ile to milionów Szczecin tam ulokował? 19.10.12, 19:35
      Jak pamietam, to jakies grube miliony gmina Szczecin inwestuje w to lotnisko,
      z którego gmina Goleniów sie wycofała... niezła promocja Szczecina.
      KURNIK.
      • Gość: PawelA Re: Ile to milionów Szczecin tam ulokował? IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 20:40
        Andreas nie zgodzę się z Tobą. Byłeś? leciałeś?
        Zwykły warszawski burek za którym najlepiej żeby wszyscy biegali i lektykę jeszcze mu przynieśli, bo jaśniepanhrabia z wioski stołecznej przyleciał.
        Lotnisko jak lotnisko, ani lepsze, ani gorsze od innych, a na bank nie takie jak to wieśniak z warszaFFki przedstawia.
        • andreas.007 Re: Ile to milionów Szczecin tam ulokował? 19.10.12, 20:51
          Będę niedługo startował z Berlina i wracał do Goleniowa...
          Sprawdze i porównam!
          Czesto mowi sie o rożnych działaniach w Szczecinie porównując do Berlina...
          porównam lotniska.
          ;)
          • Gość: Vlad.H. Re: Ile to milionów Szczecin tam ulokował? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.10.12, 21:22
            ktore? - bo Tegel nie rzuca na kolana - taki wiekszy kurnik... Tak jak juz wspomniania - kto ma potrzebe zobaczyc jak wyglada porzadne lotnisko a nie kurnik to Schiphol, Barajas, Heathrow.
            Goleniow byl i bedzie lotniskiem prowicjnalnym ale tez chba nie ma wiekszych aspiracji - w kazdym razie nie ma takich aspiracji jak ten kurnik w Warszawie...
    • soplencjusz Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - Ta... 19.10.12, 19:39
      Po artykule widać, że kolesiowi całokowice w d.... się przewróciło !
      Zarabia grubą kasę, podróżuje za frajeri w dodatku jest znany (a tak BTW kto to jest ??? ;) ) więc powinni dla niego rozwinąć czerwone dywany......
      No tak.... ale "u nas, w Warszawie to ma se mamy Okęcie, to je dopiero lotnisko")
      Następnym razem, zapraszamy do nas pociągiem -> dworzec też do niczego, ale przynajmniej bezdomni życzą sobie 75% mniej niż na Centralnym.... PS. bezdomnie w wiosce Szczecin nie mają terminali na karty....
      • Gość: hop Re: Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - IP: 89.174.58.* 08.11.12, 11:52
        powiedz tępa dzido gdzie on porównuje coś do Warszawy?
        masz jakiś kompleks?
        • Gość: Vlad.H. Re: Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 08.11.12, 20:33
          W Szczecinie mamy kompleks Berlina misiu kolorowy - Warszawa tu malo kogo obchodzi...
    • Gość: nianin red. Mosze objawił światu swoje kompleksy IP: *.88-199-144.vspace.pl 19.10.12, 19:43
      niemniej muszę mu przyznać rację w ocenie poziomu obsługi tych pseudolokali. W ubiegłym roku musiałem spędzić cztery godziny na tym terminalu późną jesienią. Tam nie było ogrzewania :) Natomiast laski w bufetach sprawiały wrażenie, że biorą udział w castingu na królewnę na ziarnku grochu. Non stop świergotały między sobą nie zauważając klientów. Albo zarabiają za dużo (biorą na lewo) albo za mało ... Natomiast poziom obsługi pracowników obsługi terminalu oceniam bardzo wysoko. Stanęli na wysokości zadania rozwiązując skutecznie problem, który zaistniał.
    • Gość: Vlad.H. Witamy w Polsce B IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.10.12, 20:14
      pana redaktorka z warsiafki...

A jak tam znajomi pana redaktora z BC? bo przeciez pan Mosz ma potezne kompleksy i dowartosciowuje sie ludzmi z tytulami i funkcjami ktorych podejmuje...
      • zomozadwa Re: Witamy w Polsce B 20.10.12, 11:32
        Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):

> pana redaktorka z warsiafki...
        >
        > A jak tam znajomi pana redaktora z BC? bo przeciez pan Mosz ma potezne kompleks
        > y i dowartosciowuje sie ludzmi z tytulami i funkcjami ktorych podejmuje...

jak każdy słoik.
        on akurat pochodzi z podszczecińskiej wiochy.
        • Gość: . Re: Witamy w Polsce B IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 15:15
          Akurat Mosz pochodzi z Legnicy, a nie spod Ciecina:

pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_Mosz
          • Gość: Vlad.H. Re: Witamy w Polsce B IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 20.10.12, 15:28
            Ja zawsze podziwiam ogrom pustoslowia w jego audycjach - kiedys probowalem jeszcze cos tam zrozumiec ale wyszlo nato ze te audycje to zwyczajne rauty towarzyskie na slodkopierdzaco...
      • Gość: hpop Re: Witamy w Polsce B IP: 89.174.58.* 08.11.12, 11:53
        powiedz tępa dzido gdzie on porównuje coś do Warszawy?
        masz jakiś kompleks?
        • Gość: Vlad.H. Re: Witamy w Polsce B IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 08.11.12, 20:25
          misiu kolorowy - "tepa dzido" to mow sobie do ojca jak sie upije

Do czegos porownuje skoro ma okreslone oczekiwania i wyraza pretensje (w kazdym razie nie ma tego ani na Tegel ani na Schipholu wiec moze jest na Okeciu - nie wiem - zapytaj sie jak odczuwasz potrzebe)

a kompleksy - znow wraca problem twojego ojca pijaka i kompleksow z tym zwiazanych

nie mam zadnych kompleksow zwiazanych z Warszawa - "za male na stolice i za duze na wies"

• macrac1068 Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - Ta... 19.10.12, 20:31
      Warszawski,zakompleksiony prostak jest z redaktorka i tyle. Aż dziw,że nie zaczął tam drzeć mordy: "Czy Pan wie kim ja jestem....!!"
      • Gość: ccc Re: Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 20:38
        ma rację KURNIK , latam po całym świecie srednio raz w tygodniu gdzieś jestem . Wolę Berlin jako miejsce wylotu (taniej i szybciej i przyjemniej), a jak muszę przez goleniów to zawsze jestem qurw ...ny bo drogo, bo Ochrona i kontrola niegrzeczna, a sprawdzają jakby terroryści do tej wioch codziennie przylatywali, wykończenie lotniska (materiały i wystrój ) leci wiochą i tandeta na kilometr , szkoda gadać
        • Gość: Radek Re: Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - IP: *.szczecin.mm.pl 19.10.12, 21:01
          co do wykończenia lotniska to sprawa drugorzędna. Brzydko bo brzydko, ale jak kożystać musiałem z tego lotniska to zawsze trafiało się na antyterrorystów, którzy pletą trzy po trzy, że Pan to może nóż plastikowy w kołnierzu koszuli chować. Na żadnym innym lotnisku w Europie kontrole nie są tak drobiazgowe, a obsługa przy tym nie traktuje pasażera jakby zaraz miał wysadzić samolot w powietrze.
          • evergreen111 Re: Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - 19.10.12, 21:09
            "Na żadnym innym lotnisku w Europie kontrole nie są tak drobiazgowe". W takim razie polecam np. lot via (moje ulubione) Schiphol. Sporo razy latałem tamtędy w tranzycie, więc wiem, co mówię.
        • evergreen111 Re: Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - 19.10.12, 21:05
          Sporo razy latałem do/z Goleniowa, i jakoś nigdy nie spotkałem tam niegrzecznego personelu. Ponadto jest schludnie i czysto. A że lotnisko małe? To może Mosz dla tych iluś tam tysięcy pasażerów każe wybudować za własne pieniądze Heathrow-bis?
          Przy okazji: skąd te zachwyty nad Berlinem???
          Tegel - ciasno i przaśno.
          Schoenefeld - wygląda jakby nadal panowało tam NRD. Totalne byle jak.
          Gdzie tu przyjemność? Przyjemność to może być na Shipchol, Heathrow czy we Frankfurcie (bardzo przyjemne lotniska), ale W BERLINIE? Żartujesz sobie. Tam dopiero jest wiocha!
    • evergreen111 Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - Ta... 19.10.12, 20:57
      Pan Mosz po prostu marudzi. Sporo latam, na kilku lotniskach kazano pasażerom zdejmować buty, i NIGDZIE nawet mowy nie było o ochraniaczach na skarpetki. Rozumiem, że przejście dwóch metrów w skarpetkach nieuchronnie je - według pana Mosza - brudzi wręcz nie do zniesienia?
      • zed.1 Re: Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - 20.10.12, 00:17
        A kazano ci kiedys zdjac buty by isc w skarpetkach przez zablocona podloge? W goleniowie moga tak ci kazac.

Tez bylem na wielu lotniskach i polskie wszystkie sa slabe a goleniow juz w kategorii bycia slabym jest na pierwszym miejscu.
        • zomozadwa Re: Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - 20.10.12, 01:19
          zgadzam się z moszem.
          wyjątkowe dziadostwo.
          pal licho "wrażenie ogólne"
          ale buractwo i kompleksy obsługi - wyjatkowe.
        • evergreen111 Re: Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - 20.10.12, 10:18
          Chyba nigdy nie leciałeś samolotem... buty zdejmuje się tuż przed bramką, przechodzi się przez nią, po czym ponownie można buty założyć. Góra dwa metry. I skąd niby tam może być błoto?

Mam ponad setkę lotów na koncie, w tym międzykontynentalne. Na wielu lotniskach każą zdejmować buty, ale NIGDY, powtarzam, NIGDY nie widziałem nikogo, kto domagałby się ochraniaczy na przejście tych dwóch metrów. Mosz zgrywa światowca, a wiocha z niego wyszła.
          • zed.1 Re: Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - 20.10.12, 23:12
            pal licho ochraniacze, tego sie nie domagam. ale jak juz chca by ludzie chodzili bez butow to musi byc czysto.
            a bloto jest stad, ze nie kazdy jest do zdejmowanai butow posylany. a wiekszosc dopiero po cofnieciu przez bramke.

ja np. butow juz nie musze sciagac bo mam takie by nie piszczaly a ukryta w nich bron i materialy wybuchowe tez jest niewykrywalna ;)
            • evergreen111 Re: Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - 21.10.12, 09:53
              1. Powtarzam, co napisałem w innym miejscu: mam na koncie ponad 100 lotów na trzech kontynentach (nie chwalę się, bo nie ma czym - po prostu chcę udowodnić, że z praktyki bardzo dobrze znam lotniskowe procedury). I JESZCZE NIGDZIE NIE WIDZIAŁEM, ŻEBY PRZED CZY ZA BRAMKĄ BYŁO BRUDNO, NIE MÓWIĄC JUŻ O BŁOCIE. Widziałeś kiedyś kogoś, kto wchodził do samolotu w zabłoconych butach? Bo ja nie. Może pomyliłeś samolot z tramwajem? Też podłużny i siada się przy oknie.
              2. "butow juz nie musze sciagac bo mam takie by nie piszczaly" - od razu widać "lotniskowego bywalca". Przy wyrywkowym zdejmowaniu butów - wytypowana osoba musi je zdjąć jeszcze PRZED BRAMKĄ i położyć na taśmę.
              3. Gdy bramka "pipka", pierwszym poleceniem nie jest zdjęcie butów, tylko polecenie wyjęcia zawartości kieszeni. Jeżeli masz np. monety czy zegarek cofasz się, kładziesz na taśmie i ponownie przekraczasz bramkę. Dopiero gdy znowu jest sygnał, każą ci zdjąć buty i położyć na taśmę.
              4. Jeśli masz na sobie buty, a bramka nie "pipka", nigdy nie każą ci butów za bramką zdejmować. Wyrywkowo jedynie podchodzisz do ochrony, stajesz w rozkroku, po czym ochroniarz przejeżdża rękami po twoim ciele. NIE KAŻE DODATKOWO ZDJĄĆ - JUŻ ZA BRAMKĄ - BUTÓW.
              5. Czuje się lekko zażenowany, informując się o tak oczywistych faktach. Ale jeśli ktoś zabiera głos nie mając Z DOŚWIADCZENIA zielonego pojęcia o procedurach, to lekko mnie to wkurza.
    • proth Wygląda jak kurnik, a obsługa nieprzyjemna - Ta... 20.10.12, 08:57
      Latałem z Berlina i z Warszawy i z Goleniowa i powiem, że najlepiej czuję się w Goleniowie. Nie spotkałem sie z żadnym przejawem niegrzeczności. Procedury kontroli wszędzie winny być przestrzegane. A że małe? No cóż, trafnie tu stwierdzono, że większe jest niepotrzebne. Mi się to podoba, bo nie można się zgubić, lotniska molochy raczej mnie odstraszają. Jak przyjadę w ostatnim momencie na lotnisko to wiem, że zdążę, a nie że będę błądził poszukując właściwego miejsca.
      • Gość: Kicia Wieśniak z ciebie wyłazi co to giubi się w oborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 09:32
        ... i tyle!
        • evergreen111 Re: Wieśniak z ciebie wyłazi co to giubi się w ob 20.10.12, 10:24
          Na Heathrow i we Frankfurcie widziałem niejednego pasażera, szukającego rozpaczliwie, jak przedostać się z jednego terminalu na drugi. Z kolei na de Gaulle'u oznakowanie jest tragiczne (a przynajmniej było 2 i 3 lata temu, gdy miałem tam przesiadki) i czasem trzeba było pogłówkować, aby znaleźć swój gate.
          Ale ty najwyraźniej znasz lotniska najwyżej o wielkości Okęcia, gdzie nawet niewidomemu trudno się zgubić.
          • Gość: Kicia Głupis! Wystarczy znać jęzk jakiś by dac sobie spo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 14:50
            Znajmość jęzka pozwala odczytać informacje i trafic na schody bądź choidniki ruchome. Zarówno w Londynie, Frankfurcie, Hong Kongu, New Yorku, Tel Aviwie (znam z autopsji) oznakowania są tak wielkie i czytelne, że jedynie taki jak ty sie gubi! wstyd!
            • evergreen111 Re: Głupis! Wystarczy znać jęzk jakiś by dac sobi 20.10.12, 15:06
              Ja nie mam problemu, bo dobrze znam angielski, a ponadto jestem "oblatany" na wielu lotniskach. Przeczytaj raz jeszcze moje dwa pierwsze zdania, bo widać, że nie zrozumiałaś, co w nich chciałem przekazać. A przecież przekaz był prosty w formie i treści...
              Aha, i powstrzymaj się od wyzwisk. Taka niby jesteś światowa, a słoma ci z butów wyłazi.
            • evergreen111 Re: Głupis! Wystarczy znać jęzk jakiś by dac sobi 20.10.12, 15:23
              "Znajmość jęzka pozwala..." - masz jakieś poczucie wyższości? Nie każdy zna angielski lub język danego lotniska.

Na wszelki wypadek wytłumaczę ci łopatologicznie, o co mi chodziło:

- Heathrow - z terminalu na terminal jedzie autobusem lub pociągiem

- Frankfurt - z terminalu na terminal idzie się specjalnym tunelem

I do autobusu i do tunelu trzeba trafić, a jeśli nie zna się języka, a dodatkowo ktoś niedoświadczony "lotniskowo" jest zagubiony licznymi oznakowaniami, może mieć kłopoty.

- De Gaulle. Mój przypadek, 2-3 lata temu. Idę wzdłuż podwieszonych pod sufitem strzałek do gate'u - bodajże - 59. W pewnej chwili widzę nade mną kolejną strzałkę z numerem mojego gate'u, skierowaną dokładnie w przeciwnym kierunku! W pierwszej chwili myślałem, że po lewej jest wejście, ale nie... widzę sklepy. Oczywiście uzyskałem w końcu informację gdzie iść (sami się zdziwili się tymi strzałkami!), ale co, jeśli ktoś nie zna angielskiego albo francuskiego? No i to "super-lotnisko" nie ma ruchomych chodników, a przy przesiadkach z gate'u do gate'u niekiedy trzeba przejść tam naprawdę spory dystans.
            • Gość: Vlad.H. Re: Głupis! Wystarczy znać jęzk jakiś by dac sobi IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 20.10.12, 15:34
              niewatpliwe - polecam w takim razie Incheon w Seulu a i zycze powodzenia w dogadywaniu sie z tubylcami...

a i pomylilem sie - to nie jest zapach czystego gnoju to gnoj zmieszany z guano z Chincha - taki swiatowy ale jednak gnoj...
        • Gość: Vlad.H. Re: Wieśniak z ciebie wyłazi co to giubi się w ob IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 20.10.12, 15:29
          pocieszna jestes Kicia jak uboj prosiaka a gnojem jedzie na odleglosc...
          • Gość: Kicia Prostakiem i gnojem wali od ciebie, bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 17:57
            jesli masz podane z jakiego terminalu lecisz i z jakiego wyjścia dokonujesz odprawy, to tylko taki polski prostak bez znajmości języka zgubi sie w oborze... A tu idzie o ten kurnik w Goleniowie i ma rację Mosz mówiąc, ze tam ciołki pracują. Mogę zaświadczyć jak na interwencję pasażerów sprzątano łazienki, bo wody było po kostki! A "hala" przylotów to żenada!!! Komu sie to podoba, to daje świadectwo obory wymieszanej z obornikiem....!
            • evergreen111 Re: Prostakiem i gnojem wali od ciebie, bo 20.10.12, 18:17
              - No jasne, hala przylotów dla niewielu pasażerów dziennie powinna być wielkości Central Station. TYLKO PO CO?
              - Mosz narzekał na brak możliwości kupna ochraniaczy na swoje (pewnie) śmierdzące skarpetki TUŻ PRZED BRAMKĄ! Wskaż mi JAKIEKOLWIEK lotnisko, gdzie można to zrobić, JA-KIE-KOL-WIEK, a kupię ci zieloną wiewiórkę! I w zasadzie tylko to pytanie wystarczy, żeby obalić moszowe - i twoje - brednie.
              - "tylko taki polski prostak bez znajomości języka zgubi sie w oborze". No jasne. KAŻDY Polak, który nie zna angielskiego, jest prostakiem? Znajomość angielskiego automatycznie uszlachetnia? If someone says so, HE is a lout.
            • evergreen111 Re: Prostakiem i gnojem wali od ciebie, bo 20.10.12, 18:24
              I jeszcze jedno: ""tylko taki polski prostak bez znajomości języka zgubi sie w oborze". No to pojedź do Hiszpanii, Francji czy Włoch i spróbuj dogadać się na ulicy po angielsku. I wiesz co? Prawie każdy napotkany tubylec okaże się być hiszpańskim francuskim czy włoskim prostakiem, żyjącym w oborze! I tylko TY, spikująca ingliszem, okażesz się być jedyna nie-prostaczką, nie mieszkającą w oborze...
              • Gość: Vlad.H. Re: Prostakiem i gnojem wali od ciebie, bo IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 20.10.12, 19:52
                nie wysylaj jej do Francji, niech jedzie do Berlina - tam ja zleja i po angielsku nie pogada...
            • Gość: Vlad.H. Re: Prostakiem i gnojem wali od ciebie, bo IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 20.10.12, 19:50
              ja nie bede sie z toba licytowal na lotniska (duze) na ktorych bylem - co do znajomosci jezyka - moj obecny pracodawca jest zadowolony i nie narzeka...

ogolnie widze ze jestes mocno obyta w oborach i to tlumaczy ten uporczywy gnoj oraz brzeczenie much wokol ciebie.

pamietaj ze samo podtarcie tylka jest niewystarczajce - dupe po defekacji podmywamy
            • Gość: SromotnikBezwstydn Re:Kicia,kici Prostakiem i gnojem wali od ciebie, IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 07.11.12, 21:39
              Powiedz nam "damo" skąd u ciebie taka znajomość obory ,gnoju ,tego "zapachu" ?