Dodaj do ulubionych

Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-Wit...

11.01.13, 20:36
...I ten przedsiębiorca, który 3 lata starał się o zezwolenie na prowadzenie gastronomii, zafajdał centrum miasta kolejną obciachową budką. A Pani to popiera. Pod Pani rządami, jak rozumiem, Szczecin budkami by stał, będąc skansenem i pośmiewiskiem w Polsce, o europejskich standardach i aspiracjach już nie wspominając.
Narzekać każdy potrafi (zwłaszcza statystyczny szczecinianin), mnie też rządy Krzystka wkurzają, ale Pani nie ma nic do zaproponowania.
Obserwuj wątek
    • stefan104 Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-Wit... 11.01.13, 20:41
      Rzadko zdarza mi się przyznać racie Jacynie-Wit, ale ten artykuł niestety w większości jest prawdziwy. Mało się mówi o Trafostacji Sztuki, a jest to naprawdę jeden wielki wałek. Firma która wygrała konkurs na obsługę muzeum nie miała nawet regonu w momencie ogłoszenia konkursu. Druga kwestia dotyczy tego, że to ma być Szczecińskie muzeum, naszych regionalnych artystów na temat których ludzie z Poznania nie mają pojęcia, nie znają naszych realiów. Władzę wspaniale nagrodziły wspomnianą Agatę Zbylut za wielki trud, zapał. Pokazano, że w tym mieście nie warto mieć idei.
      • zed.1 Tekst - rozwolnienie 12.01.13, 01:09
        O czym ta Jacyna pie..., chciałbym zapytać?

Tekst jest o wszystkim jak leci, spis pretensji kobiety której odebrał ktoś szanse na stołek.
        I tak mamy:
        1. Pretensje o likwidowanie liceum gdy sama nie ma ani jednego pomysłu na rządzenie sobie z edukacją i jej finansowaniem
        2. Pretensje o to, że ktoś przez własną nieudolność odpadł z przetargu i, że miasto nie złamało zasad przetargu dla tej osoby tak by jednak wygrała? To już ku... mataczenie. Tylko jak inni robią to złe ale jak to by Jacyna zrobiła to byłoby dobre?
        3. Grupa przedsiębiorców dostaje miliony i ma dostać więcej? Bo piłkę robią? Co to za głupota? Fundujemy prywatny biznes? Może dajmy Jacynie 3mln i niech buduje drużynę "moja okna piłka pogoń Szczecin"? Brzmi absurdalnie? Na takich samych zasadach pakujemy w pogoń.

Myślałem, że zmądrzała i może się nadaje do wyborów ale widzę, że nic takiego. Wręcz przeciwnie.
      • zed.1 Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W 12.01.13, 01:15
        Gadasz głupoty podobnie jak Jacyna.
        Spółka w rejestracji ma takie samo prawo działać jak spółka zarejestrowana.
        Poza tym to nie ma i nie miało być muzeum.
        I nie ma być "szczecińskich" artystów bo jest ich za mało by napędzać jakąkolwiek galerię.

Szczecińskie to mogło być najwyżej towarzystwo wzajemnej adoracji.
        • andreas.007 Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W 25.02.13, 13:09
          Masz racje wszystkie podmioty maja takie same prawo...
          dlatego teren stoczni oddano w wieloletnie zarzadzanie spólce z kapitałem 5 tysiecy,
          a dzis potrwa wiele lat zanim sprawe sie odkreci... mam nadzieje, ze z Trafostacja
          nie bedzie podobnie za kilka lat...
    • gazeciarz30 Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-Wit... 11.01.13, 20:49
      REFERENDUM i odwołajmy tego Pana !
      • wodni.k Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W 12.01.13, 07:00
        gazeciarz30 napisał:

> REFERENDUM i odwołajmy tego Pana !

Jako pierwszy stwierdzisz, że nie chce Ci się d... ruszać i iść na referendum.
        Pani MJW gdy dostarczała okna do UM taczej nie miała powodów do narzekań.
    • fajnygolabeczek Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-Wit... 11.01.13, 20:55
      nie ma miejsca wolnego dla tej dziewczynki na oczyszczalni ścieków???
      • Gość: oder Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.31.21.41.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.13, 09:41
        fajny gołąbeczek - nie byłes nigdy na oczyszczalni. to sie nie wychylaj. Na poczatek duza wiedza techniczna, organizacyjna, zdecydowanie w czasie awarii lub zdychania złoza. Tu nie urzad miasta, gdzie spełnić sie może kazdy prymityw byle głosował według potrzeb lokalnego biskupa , lub prezydenta za wstawiennictwem...
    • zwyczajnae Szczecin zasciankiem Polski.. 11.01.13, 20:56
      Swietny artykul,madre slowa krytyki....,brawo za odwage,
      od samego poczatku Krzystek smierdzial mi Jurczykiem.....i mimo,ze nie mieszkam w tym miescie a jest mi ono bliskie z pewnych powodow...to wiedzialam,ze tak sie musi skonczyc,
      ale to nie koniec.....
      te elyyyyyyyty polityczne sa tak bardzo polskie.....,ze inne juz nie moga byc.
      Won,wynocha z takimi przyglupami,urzednikami....i zarzadzajacymi.
      • Gość: spree Re: Szczecin zasciankiem Polski.. IP: *.31.21.41.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.13, 09:49
        I co macie świetnego w tym bełkocie Jacyny. Nie lubie Krzystka jak cholera , ale ta prymitywna baba z magla, chce zaszczekac poważne problemy miasta. Tu nie widac zadnej strategi rozwoju, , metod i sposobu wykorzystania tego co juz jest i będzi w mieście w perspektywie kilku miesiecy. O czym ona piepszy. Pani Jacyna opowiadając sie za oddaniem terenu sekcie psychomanipulacyjnej na Warszewie juz pani namalowała sobie obrazek nastepnego ścierwa pragnącego władzy i pieniedzy. , a co w zamian?
    • Gość: darek Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.13, 21:01
      no właśnie o takich zakompleksionych ćwokach z pcimia dolnego co udaja szczecinian pani radna pisze. dobry tekst o chamach co wyszli ze wsi ale wieś z nich nie wyszła. brawo
      • Gość: zynik a gdzie slowa o pompowaniu kosciola??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.13, 21:05
        wszystko wypuntowane ale o podarunkach dla czarnych cisza. tez sie boisz dziegi pacynko nasza droga?
        • fajnygolabeczek Re: a gdzie slowa o pompowaniu kosciola??? 11.01.13, 21:12
          Gość portalu: zynik napisał(a):

> wszystko wypuntowane ale o podarunkach dla czarnych cisza. tez sie boisz dziegi
          > pacynko nasza droga?
          lecz się gościu bo to ty dajesz podarunki palikociarzom!!!!
          • Gość: zynik Re: a gdzie slowa o pompowaniu kosciola??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.13, 21:45
            fajnygolabeczek napisał:
            > lecz się gościu bo to ty dajesz podarunki palikociarzom!!!!

po tym nerwowym krzyku wnioskuje ze to ty dajesz nie wnikam juz komu za to wiadomo co
            • Gość: PawelA Re: a gdzie slowa o pompowaniu kosciola??? IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 23:34
              Nie rozmawiaj z tym, bo to albo fyftkowy braciszek, albo zarządca katedry, albo dzięgi bogu sam andriej nas zaszczyca radosnym katolskim gruchaniem.
        • zed.1 Re: a gdzie slowa o pompowaniu kosciola??? 12.01.13, 01:17
          Poszukaj kiedy to radna była przeciw czarnym ;) Powodzenia w szukaniu.
      • Gość: Gall Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.centertel.pl 12.01.13, 00:25
        Czyli co? Można by wzorem zadzierajnosawarszawiaków powiedzieć, że pani radna to Szczecinianka od piątego pokolenia?
    • szczecin74 Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-Wit... 11.01.13, 21:14
      Pani Małgorzata Jacyna Witt jest w Szczecinie jedyną osobą mogącą usadzić lokalesów z przerośniętym ego. Dlatego tak bardzo się boicie zamieszczając szowinistyczne wpisy.
      • zed.1 Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W 12.01.13, 01:19
        Bo sama nie ma przerośniętego ego?:)
    • zapom Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-Wit... 11.01.13, 21:36
      referendum ! czy mogłaby pani zorganizować referendum ? zbierać podpisy np. w internecie ? mój już pani ma
    • cezarysilberman Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-Wit... 11.01.13, 21:47
      W tym samym czasie pani pacyna-kit wraz z sąsiadami blokuje rozbudowę salonu Mercedesa, która dałaby nowe miejsce pracy. Może Mercedes gdzie indziej kupił okna do serwisu?
      • Gość: uczolony Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.13, 21:59
        Kwiatkowski wsiarzu co kasę bierzesz od różnych pseudobiznesmenów i golemie jajka liżesz zamknij mordę :)))) ile ci ten od mercedesa zapłacił żebys szczekal jak ci on każe? dał ci na piwo czy obiecal że nie udostępni publicznie twoich pedofilskich numerków? a jak to jakaś jacyna może coś zablokować? to ona jest preziem czy Krzystek któemu też jajak liżesz?
        • Gość: Andrzej Grodecki Jacyna-Witt to marionetka w rękach pana Golemy IP: *.globalconnect.pl 11.01.13, 22:44
          Pani Jacyna-Witt doniosła na pana Michała Łuczaka, że powiedział o Golemie na jakiejś komisji kultury Sejmiku, że ten jest jakoby "szemranym biznesmenem", a w sądzie Golema wygrał, gdyby nie pani radna ten incydent przeszedłby bez echa, dodam, że pani radna sprytnie unikała przesłuchania w sądzie i nie stawiła się, działała więc na korzyść Mecenasa Kultury, który zemścił się na panu Łuczaku za to, że Sejmik nie kupił od niego tej ruiny zwanej Colosseum, za jakieś niebotyczne pieniądze, trzeba powiedzieć, że jak Golema kupował Colosseum to pewnie była wycena na bardzo niskim poziomie, a jak sprzedawał to pewnie była wycena na sporo wyższą cenę, ale w biznesie to normalka, a potem pani Radna broniła w październiku na sesji rady Golemy, kiedy dostawał jak zwykle bez przetargu Wały na 9 lat, wnioskował o 15 lat dzierżawy, drugim radnym który bronił Golemy był radny SLD Kęsik, radni głosowali chyba wszyscy niemal za tym, więc ma Wały bez przetargu na 9 lat, co jest stratą miasta, bo w przetargu otwartym można pewnie byłoby dostać więcej. Żeby nie było wątpliwości, zabrałem głos na tej sesji, przeczytałem radnym wyjątki z wyroku na skazanego biegłego za sfałszowanie wyceny przy zbyciu Ossolineum, w sentencji wyroku występuje nazwisko Golemy wiele razy, jako m.in. inspiratora tej afery który odniósł korzyść majątkową, że składając zeznania mijał się z prawdą, itp, wskazałem też na przykłady "rzetelności" Golemy podając jako przykład sprawę Rusałki, gdzie Golema zobowiązał się wybudować obiekt w latach 2008-2011, ale oczywiście nie dotrzymał słowa i pewnie nie zapłacił za to ani grosza, to jest temat dla komisji, jeden z wielu, poprosiłem radnych o wyrażenie sprzeciwu i głosowanie przeciw takiej dzierżawie, ale wszyscy radni widocznie siedzą u niego w kieszeni, więc zgodnie zagłosowali za. Dodam, że w ławach siedziało kilku prawników Golemy, aby mnie pozwać, gdybym powiedział coś nieprawdziwego, ale tak się nie stało, trochę szkoda, ale sprawy Ossolineum dalej się toczą, więc pewnie jeszcze się spotkamy w sądzie. Wniosek jest taki, że żadna komisja pana Barana nic nie wyjaśni w sprawie kamienicy tej czy innej, a dlaczego, to zostawiam przenikliwości internautów. Domyślam, że Golema sponsoruje wybory wszystkim opcjom, więc jest nie do ruszenia. I dodam, że w sprawie Ossolineum również zwróciłem się do radnej Jacyny-Witt, mam to na mailu, z prośbą o interwencję, ale się pani radna wypięła, a rok temu na moją prośbą prokuratura sprawdziła kto mnie lżył w internecie, otóż była to pani Golema, nie wiem czy córka, czy żona oraz Katarzyna Jacyna-Witt, nie wiem, czy Małgorzata to Małgorzata czy też Katarzyna, ale zbieżność nazwisk nie budzi wątpliwości. Pani radna to marionetka w rękach pana Golemy, która się nagle obraziła, czysty koniunkturalizm, bo sama jedna jako radna jest za słaba na finansowanie, lepiej finansować tych, co mają kilku radnych i rokują na przyszłość. Zapewniam, że ci radni są również marionetkami, wszyscy, dali Golemie bez wazeliny Wały bez przetargu, czym narazili Szczecina na straty, to jest następny temat, jak inni gastronomicy i przedsiębiorcy mają konkurować z Golemą, jak on ma takie fory? Dlatego też będę kandydował na radnego z ramienia Solidarnej Polski, ja i wielu innych uczciwych szczecinian, aby wreszcie skończyć ten taniec z Golemą i nieruchomościami. A sprawa Ossolineum też jest w praniu, żaden poseł ze Szczecina nie chciał interpelować w tej sprawie, niech da to Państwu do myślenia, zrobiła to pani poseł Beata Kempa z Solidarnej Polski. Przez wiele lat w polskiej piłce wszyscy wiedzieli, ze jest korupcja, ale nikt tego nie tykał. W Szczecinie jest identycznie, ciekawe kto tu jest "Fryzjerem"? Bo frajerami jesteśmy my, mieszkańcy Szczecina, za kilkanaście dni Solidarna Polska otworzy biuro Europosła pana Zbigniewa Ziobry, wtedy zapraszam wszystkich zainteresowanych i pokrzywdzonych do nas, czas skończyć z jawnym łajdactwem, o biurze będzie informacja, gdzie, a pani Jacya-Witt winna głowę posypać popiołem i na piechotę zasuwać w pielgrzymkach, najlepiej do Meksyku, byle dalej, a reszta za nią. Rozumiem, ze za chwilę będą groźby od wiadomo kogo, robią to serwerach amerykańskich, więc gwarantują sobie nietykalność, bo prokuratura tutaj rozkłada bezradnie ręce. Postraszą mnie i zwyzywają, bo nie mają żadnych innych argumentów. Pozdrawiam tych, którzy już się odezwali, tych co się wpisali poprzednio, tych co to przeczytali, i całą resztą. Andrzej Grodecki
          • Gość: Kasia Grodecki kot IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.13, 00:40
            Ten grodecki to chyba naćpany albo pijany pierdzieli swoje chore zale dostal kota niech odda ksiegarnie przy rondzie bo cwaniak zlikwidowal ksiegarnie i otworzyl bank a wczesniej przejol ksiegarnie za grosze niezly z niego kombinator . Grodecki przestan sie czepiac jacynowej bo sam jestes zalosny wez tabletki to ci przejdzie troszke no i przestan pic
          • gcz5 Re: Jacyna-Witt to marionetka w rękach pana Golem 12.01.13, 23:29
            Gość Kasia napisała o Panu Grodeckim: „niech odda ksiegarnie przy rondzie bo cwaniak zlikwidowal ksiegarnie i otworzyl bank a wczesniej przejol ksiegarnie za grosze niezly z niego kombinator . Grodecki przestan sie czepiac jacynowej bo sam jestes zalosny wez tabletki to ci przejdzie troszke no i przestan pic”
            Panie Grodecki, skoro z Panem jest tak jak „gość Kasia” napisała, to, jakie ma Pan moralne prawo publiczne zabierać głos i powoływać się na Solidarną Polskę. Z tego, co o Panu napisała „Kasia” wygląda, że nie jeden przekręt jest na pańskim koncie a do tego należy Pan do osób trunkowych. Mając taki bagaż na swoim koncie, jak opisała Kasia, to nie wstyd Panu pisać o kimś, że jest marionetką. Często w tych komentarzach zarzuca się Pani Jacynie-Witt, że produkuje okna. I chwała jej za to, oby tylko były dobre i nowoczesne. Przynajmniej wiem, że nie jest na utrzymaniu szczecinian, bo ma własne źródło dochodu. A większość wytrawnych „naprawiaczy” Szczecina, z czego dostatnie żyje?
            Nawiązując jeszcze do komentarza Pana Grodeckiego, to nie podoba mi się to, że powołuje się na Solidarną Polskę. Dosyć już tych układów partyjnych. Spójrzmy na nasze miasto, jako szczecinianie a nie z punktu widzenia jakiejś tam partii. A już wielką przesadą jest ściąganie tu Ziobry przez Pana Grodeckiego. Czy nie mamy dosyć wspaniałych i wykształconych ludzi wśród szczecinian?. Do czego nam tu jeszcze jest potrzebny Ziobro?
            Mieszkam w Szczecinie od 1945 roku i to, co się dzieje w moim mieście w ostatnich latach jest wielce niezadawalające. Te układy partyjne, wykorzystywane w zarządzaniu miastem, nic dobrego nie przynoszą. W takim układzie zarządcy miasta muszą w pierwszej kolejności zaspokoić potrzeby sprzyjających im partiom, a na szarym końcu są dopiero rozwiązywane żywotne sprawy szczecinian.
            Dlatego z wielką uwagą przeczytałem artykuł Pani Małgorzaty Jacyny-Witt o Piotrze Krzystku i elitach Szczecina. Cenię niezależność i odwagę a do odważnych i nie zależnych należy Pani Małgorzata a po nad to jest jeszcze przedsiębiorcza. Pani Małgorzato, niech się Pani nie przejmuje „krytykanctwem’” pod Pani adresem, natomiast konstruktywną krytykę niech Pani przyjmuje z uwagą i wyciąga pozytywne dla siebie wnioski. Pomimo mojego sędziwego wieku to mam jeszcze taką nadzieję, że doczekam się czasów dla Szczecina, gospodarnego i sławnego w całej Europie.
            • zed.1 Re: Jacyna-Witt to marionetka w rękach pana Golem 13.01.13, 00:43
              to jak ktos prowadzi biznes i rezygnuje z upadajacej ksiegarni to jest pijak i oszust. dopiero okna jak sprzedaje okna to jest uczciwy?

logika tak pokretna jak radniej bezradnej. te peany na jej czesc rodzina razem piszecie.
        • Gość: androgen Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.13, 05:25
          Gość portalu: uczolony napisał(a):

> Kwiatkowski wsiarzu co kasę bierzesz od różnych pseudobiznesmenów i golemie jaj
          > ka liżesz zamknij mordę :)))) ile ci ten od mercedesa zapłacił żebys szczekal j
          > ak ci on każe? dał ci na piwo czy obiecal że nie udostępni publicznie twoich pe
          > dofilskich numerków? a jak to jakaś jacyna może coś zablokować? to ona jest pre
          > ziem czy Krzystek któemu też jajak liżesz?
          Broniąc w tym stylu MJW kompromitujesz i dyskwalifikujesz jej racje i osobę.
          Masz jakiś problem z tym lizaniem jajek ?
      • Gość: hippo Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.13, 22:20
        ... Przecież to wszystko to początek kampanii wyborczej Pani Jacyny. Nie okłamujmy się.
    • macrac1068 Pacynka do Pleciugi! 11.01.13, 23:15
      A Małgosia znów wyłoniła się spod śniegu i udaje mądrą. Jest rozkoszna w tych swoich polemikach z samą sobą.
    • kitesurfer69 Brawo za odwagę!!! rozkradają bez skrupułów !!! 11.01.13, 23:18
      pani Witt walczy z UKŁADEM,ale ten UKŁAD dostał "instrumenty " i narzędzia od NOWEGO SYSTEMU po 1989r. i zgodnie z nim ELITY /SWOI / mogą się tuczyć na majątku wypracowanym przez pokolenia .... tzw.DEMOKRACJA DLA WYBRANYCH .....
    • Gość: Magda Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 23:18
      Lepiej ozdobić Szczecin kolorowymi banerami, bijącymi po oczach neonami i kolejnymi molochami zwanymi centrami handlowymi....
    • me10.12 Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-Wit... 12.01.13, 00:55
      W całej Polsce rożnie się dzieje i nie myślcie, że w Szczecinie jest tak źle. Jak spojrzymy na Poznań, Wrocław, Gdańsk, Warszawę. Oni jeszcze mają gorzej, zapewniam. Mają również ogromną a może nawet większą niż w naszym mieście dziurę budżetową po Euro i też miasto jest na kredytach i też gani się i krytykuje prezydentów. Wydaje mi się, że przesadzacie Państwo z tą krytyką. Warto spojrzeć na pozytywne strony naszych włodarzy. O co tak naprawdę chodzi Pani Małgorzacie? Czy wciąż musi wzniecać "ogień". Naprawdę obserwuję i wciąż jest niezadowolona i krytykuje i to na forum, czasem myślę, że jest przy tym arogancka. Z pustego to i Salomon nie przeleje, budżet mamy jaki mamy i dobrze że P. Lipiński Stanisław- skarbnik miasta cały czas trzyma rękę na pulsie. Mam wrażenie, ze Ci co krytykują, chcą dla siebie coś ugrać, może jakieś stanowisko, to może już warto starać się do Europarlamentu? Dajmy spokój temu zacietrzewianiu, niech każdy zajmie się tym co powinien robić.
      • Gość: do me 10.12 Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.tarniny.pl 12.01.13, 01:00
        Cienki jesteś
        Spalarnia śmieci miała kosztować 300 mln zł ,dzis 800mln ,a po zakończonej budowie
        1.100 mln
        kto zapłaci - no przecież mieszkńcy
        a kto już zarabia - no nie mieszkańcy tylko koledzy prezydenta , wstyd panie krzystek
      • Gość: julek Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.CNet2.Gawex.PL 12.01.13, 01:35
        ale to Szczecin rozwijał się najwolniej, dużo wolniej od tych miast. to są suche fakty
    • zachlanamorda Hiacynta zaczyna znów pajacować i szkodzić ludziom 12.01.13, 10:27
      Ten Babsztyl jest niespełniony życiowo twór i nie wie co to dobry h.j . Zakochała się w Krzystku ,który na nią sika. Baba klepie co jej na język wlezie i blokuje rozwój salonu mercedesa oraz powstania wielu miejsc pracy. Nikt od niej nie chce kupować okien z poważnych kontrahentów ,strasznie się nudzi i pierdoły pisze .Żadna partia ją nie chce. Redaktor Kwiatkowski dobrze ją określić Macierewicz w spódnicy nic ująć nic dodać .
      • Gość: Meduza Re: Hiacynta zaczyna znów pajacować i szkodzić lu IP: *.globalconnect.pl 12.01.13, 11:11
        To Barbie, egzotyczne zjawisko samorządowe mówiące o sobie "polityk". Straszne ego, bezwzględna jak siepacz z UPA. Powinna w swoim czasie zostać jakąś celebrytką; piosenkarką, tancereczką rewiową. Byłoby mniej szkodliwie niż przy jej pyskówkach na każdy temat (autolans) i przy jej szemranych koneksjach nie tylko restauracyjnych. Poza tym to podły człowiek jest.
    • Gość: Vlad.H. Pani MJW pisze tez o sobie... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 12.01.13, 11:35
      Argument sluszne tyle ze to pani MJW jest wspolwinna temu co sie dzieje, to przeciez pani wykonuje i popiera populistyczne gesty - miedzy lokalnymi politykami jest licytuacja ktora Krzystekwygrywa budujac na kredyt obecnych i przyszlych pokolen...
      ale to panie MJW i reszta pani podobnych wspoltworzycie klimat przyzwolenia, co wiecej sami jestescie podobni Krzystkowi - kogo wybrac w nadchodzacych wyborach zamiast Krzystka?
      Ani pani MJW ani inni kanydaci zostatnich wyborow nie gwarantujecie chocby minimalnej poprawy w porownaniu z Krzystkeim - dramatem Szczecina jest to ze nie ma zadnego wartosciowego kandydata na prezydenta, ze lokalni politycy to brzydko pachnaca masa oportunistow, klakierow i cynicznych birbantow ktorzy potrafia jedynie marnowac czas i zasoby Szczecina i jego mieszkancow...

I moj prywatny apel - nie grajcie tym niszczsnym stadionem - kibice sa wybitnie niestabilna grupa - proby politycznego flirtu z kibicami skoncza sie tym ze komus stanie sie duza krzywda - Pogon wymaga stabilnego i zasobnego sponsora ktory jest w stanie zbudowac nie tylko sam klub ale tez i jego zaplecze - taki sposnor pojawi sie wtedy gdy Szczecina zacznie wkoncu rozwijac sie w sposob adekwatnydo swego potencjalu - wtedy do budowy stadionu sie wroci.
    • murzynowski Zawodowiec 12.01.13, 11:35
      ZAWODOWIEC.dzieje się tak dlatego,że jak sądzę,obecny poziom wiedzy o świecie pana prezydenta jest świadomością jedynie urzędniczą zawodową.cwaniactwo polega tu na przekonaniu ze kto ma władze ten ma racje.więc czas zmienić batiuszke
    • Gość: () bełkot pustaka IP: 65.49.14.* 12.01.13, 11:47
    • starszy-65 Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-Wit... 12.01.13, 12:54
      Już chyba całkiem się zagubiłem czytając opinie tej Pani i nie wiem czy głupsza jest Jacyna czy Wit?, ciekawe co dalej ta Pani wymyśli i jak to udokumetuje. Żałosne polityczne wypowiedzi.
      • Gość: miron Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.szczecin.mm.pl 12.01.13, 13:23
        Nie tylko elity są winne, ale wyborcy którzy wybrali Krzystka. Jakie społeczeństwo takie elity - prezydent na miarę ich możliwości bez wizji rozwoju miasta. Do tego radni kupowani stanowiskami lub będący w radzie dla utrzymania swoich stanowisk.
        • Gość: gość Nie ma się z czego śmiać? IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 14:22
          Jest z czego, szczecin to raczej ciecin z władzami na poziomie ciecinskim.. tu jest wiele problemow Jacyna, słusznie czy niesłusznie, pisze tylko o wybranych przez siebie, dość arbitralnie... to żę taxufki muszą płacić postojowe, jest parodią i farsą raczej....
          ale nic nie wspomniałą chyba o dość pasożytniczych spółkach miejskich... które staowią duże niebezpieczeńśtwo dla miasta, poneiważ żerują na mieszkańcach... to jakiś feudalny relikt, pozwalający włądzy zadłużać miasto w sposób bezkarny...

Ciecin nie jest otwarty na przedsiębiorczość to prawda i nie jest to sprawa jakiejś budki... zresztą te 'butki' to jakiś symbol ciecina :)

Krzystek był pomyłką od samego początku, i tylko ślepy albo gupi tego nie widział i nie wiedział..

Ale czy była tu jakaś alternatywa? Nie wiem i nie jestem pewien... Jacyna chciałaby być taką alternatywą i bardziej z oportunizmu niż z poparcia oddałem na nią głos w ostatnich wyborach... ale błaźniła się totalnie w kapanii wyborczej - a 'debata' kandydatów pokazała jej totalną słabość i nawet brak zmysłu politycznego.. ten to chociaż miał Krzystek za pierwszym razem jak wszystkich okłamywał tymi swoimi 10 punktami w asyscie Tuska, który ciecin dawał jako dobry przykład dla całej Polski.. ciekawe czy ktoś to pamieta? to był niezły kabaret....

Nie widzę żadnej alternatywy na stanowisko prezydenta.. nikt się jeszcze taki nie pojawił. Być może Lubińska byłą taką alternatywą, ale to przeszłość.. a sposób w jaki ją załatwiono dużo mówi o charakterze Krzystka...

Jacyna jest też pełna sprzeczności - mówiąc bardzo delikatnie - ponieważ z jednej strony krytykuje prezydenta, a z drugiej daje doopy w głosowaniach za nieuzasadnionymi przywilejami dla kościoła, co nas mieszkańców kosztowało już grubo ponad 100 mln złotych a może i ponad 200 mln... tutaj Jacyna milczy... całkowicie milczy i nie odpowiada na pytania tego dotyczące, mimo ż próbowałem je zadać samej radnej. Być może nie chce mieć kościoła przeciw sobie w ewentualnej kampanii, ale to tylko świadczy o dużej słabości politycznej. Poza tym dziega poprze wyłącznie Krzystak tak długo jak będzie startował, bo żadnego innego nawet ktolika.. Krzystek jet w Opus Doi, przyjmował tu samego szefa O.Doi i jest koscielną szpicą na ważnym stanowisku.. Jacyna jest nieznana i niepwna dla krk.. jej uległość i taki serwilizm wyjdą jej źle...

Być możę ona myśli że jest kimś w ciecinie, tak możę być jeśli bierzemy mierny poziom tego miasta, denny poziom jego elit, i ogólne takie ni to kołtuństwo ni to hooy wi co... być kimś w takim miejscu to raczej wstyd :)

Więc sam nie widzę żadnej alternatywy, każdy tutaj będzie mierny i wszyscy okazwyali się dość mierni, jedni nawet bardziej....

I w tym tkwi problem ponieważ słąba polityka jest zajmowana przez silniejsze organizacje i organizymy choćby takie jak krk i arcybiskup, czy słynni rstauratorzy... ciecin zaczyna byc nie tylko spauperyzowany i coraz bardziej prowincjonalny, ale staje się matecznikiem myśli wstecznej, antyspołęcznej i feudalnej... tu rządzą feudałowie kośćielni i ekonomiczni... już mieliśmy tutaj marsze po mieście w asyscie ... rydzyka za którym podążali rajcy miejscy, politycy lokalni no i sam On, prezydęt :)

To niepokoi, bo brak alternatyw politycznych zostanie wykorzystany przez siły wraże, niechętne nikomu, i pasożytnicze, dojące kruchy budżet miejski.
          • zed.1 Re: Nie ma się z czego śmiać? 12.01.13, 15:21
            Z kilkoma rzeczami się zgadzam, z kilkoma nie. Poprawie tylko to co myślisz o alternatywie w postaci Lubińskiej. Teraz rządzi OD, jakby ona była też rządziłoby OD. Z deszczu pod rynnę.
            • Gość: gość Re: Nie ma się z czego śmiać? IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 20:01
              Oczywiście Lubinska byłaby wielką niewiadomą... pisałem o ewentualnej alternatywie, nie o pewnej 100% alternatywie.. jak ona by sobie poradziła tego nie wiemy i się nie dowiemy.

Co do ODoopa, to tak teraz rzadzi Szczecinem, ale OD jest w Szczecinie od bodajże 89 roku.. mimo iż inni prezydenci tez byli katolikami a niektórzy to wręcz gorliwymi - patrz Jurczyk, to jakoś za ich czasów OP i krk nie sięgnął po włądzę, teraz ją ma i to do spółki z rydzykiem i dziengom ...

Bywaly wpadki jak np. miał Sochanski, ktory wybudowal fontanny na JBłoniach z pieniedzy Funduszu Ekologicznego, ale już po rozwiązaniu RM na sam koniec swojej kadencji... zamiast te pieniadze przeznaczyc dla 50 rodzin w Kijewie, które nie miały od 45 kanalizacji i wodociągó, zrały w dołki i nie miały jak niemowlakó kąpac.. óczesny fiolet zarządał likwidacji basenu ppoż i zrobienia ładnego tła dla pomnika jp2... takie wpadki więc bywały ale to nic w porównaniu krzystek+op=krk=wyroohanemiastobankrut...

• drugitlolka Re: Nie ma się z czego śmiać? 05.01.14, 11:56
                ...nie wiem z jakiego budżetu, ale wiem , że stworzył prawdziwy salon Szczecina, jest to piękne miejsce, serce rośnie i humor się poprawia, ludzie rozlużnieni, samodyscyplina, a fontanna z prawdziwego zdarzenia. Dziękuję bardzo Panu Prezydentowi Sochańskiemu.
    • gcz5 Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-Wit... 12.01.13, 14:38
      Gość Kasia napisała o Panu Grodeckim: „niech odda ksiegarnie przy rondzie bo cwaniak zlikwidowal ksiegarnie i otworzyl bank a wczesniej przejol ksiegarnie za grosze niezly z niego kombinator . Grodecki przestan sie czepiac jacynowej bo sam jestes zalosny wez tabletki to ci przejdzie troszke no i przestan pic”
      Panie Grodecki, skoro z Panem jest tak jak „gość Kasia” napisała, to, jakie ma Pan moralne prawo publiczne zabierać głos i powoływać się na Solidarną Polskę. Z tego, co o Panu napisała „Kasia” wygląda, że nie jeden przekręt jest na pańskim koncie a do tego należy Pan do osób trunkowych. Mając taki bagaż na swoim koncie, jak opisała Kasia, to nie wstyd Panu pisać o kimś, że jest marionetką. Często w tych komentarzach zarzuca się Pani Jacynie-Witt, że produkuje okna. I chwała jej za to, oby tylko były dobre i nowoczesne. Przynajmniej wiem, że nie jest na utrzymaniu szczecinian, bo ma własne źródło dochodu. A większość wytrawnych „naprawiaczy” Szczecina, z czego dostatnie żyje?
      Nawiązując jeszcze do komentarza Pana Grodeckiego, to nie podoba mi się to, że powołuje się na Solidarną Polskę. Dosyć już tych układów partyjnych. Spójrzmy na nasze miasto, jako szczecinianie a nie z punktu widzenia jakiejś tam partii. A już wielką przesadą jest ściąganie tu Ziobry przez Pana Grodeckiego. Czy nie mamy dosyć wspaniałych i wykształconych ludzi wśród szczecinian?. Do czego nam tu jeszcze jest potrzebny Ziobro?
      Mieszkam w Szczecinie od 1945 roku i to, co się dzieje w moim mieście w ostatnich latach jest wielce niezadawalające. Te układy partyjne, wykorzystywane w zarządzaniu miastem, nic dobrego nie przynoszą. W takim układzie zarządcy miasta muszą w pierwszej kolejności zaspokoić potrzeby sprzyjających im partiom, a na szarym końcu są dopiero rozwiązywane żywotne sprawy szczecinian.
      Dlatego z wielką uwagą przeczytałem artykuł Pani Małgorzaty Jacyny-Witt o Piotrze Krzystku i elitach Szczecina. Cenię niezależność i odwagę a do odważnych i nie zależnych należy Pani Małgorzata a po nad to jest jeszcze przedsiębiorcza. Pani Małgorzato, niech się Pani nie przejmuje „krytykanctwem’” pod Pani adresem, natomiast konstruktywną krytykę niech Pani przyjmuje z uwagą i wyciąga pozytywne dla siebie wnioski. Pomimo mojego sędziwego wieku to mam jeszcze taką nadzieję, że doczekam się czasów dla Szczecina sławnego w całej Europie.
      • zed.1 Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W 12.01.13, 15:25
        Gośka nie pie... Ty jesteś gotowa skopać okradzionego w imię własnego interesu. O ile wiem Grodecki nie popełnił żadnych przestępstw a to jak mu zabrano lokal było w wyniku oszustwa. To, że atakujesz poszkodowanego by przykryć własne reakcje na akcje tego środowiska jest sku...syństwem pierwszego sortu.
        • Gość: lll Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 15:56
          to ciekawe zed że ty we wszystkich głosach pozytywnych dla jacyny widzisz ją samą? a próbowałeś to leczyć? bo to może przerodzić się w poważną chorobę psychiczną albo ujawnienie twojego nazwiska i wyrok za zniesławianie :)))))))
          • Gość: fe Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: 204.12.225.* 12.01.13, 17:25
            Gość portalu: lll napisał(a):

> to ciekawe zed że ty we wszystkich głosach pozytywnych dla jacyny widzisz ją sa
            > mą? a próbowałeś to leczyć? bo to może przerodzić się w poważną chorobę psychic
            > zną albo ujawnienie twojego nazwiska i wyrok za zniesławianie :)))))))

Za znieslawienie to z twoja goska powinniscie odpowiadac - wyzywanie po nazwisku ludzi na forum podpada pod znieslawienie jak najbardziej. Ale czego tu wymagac od przekupy ktora udaje wielkiego polityka?
          • zed.1 Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W 12.01.13, 17:31
            A jak nie widzieć jak od lat cała rodzinka napie...cie farmazony jak to mamusia jest zajebista i prawdziwy z niej cud. Tylko niestety jak mamusia się odezwie gdzieś na żywo to całe te farmazony okazują się tylko farmazonami.

Dlaczego atakujecie gościa wydymanego nieuczciwie z interesu? Piszecie o nim jak o przestępcy a jakoś nie słyszałem by miał jakieś zarzuty, za to słyszałem o przekręcie z ossolineum o jakim mamusia nigdy nie mówi.
            • Gość: lll Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 20:21
              zajebisty to jest ksyfek i jego dupowłazy oraz ciemnota wieśniacka i zad :)))))))) są ZAJEBIŚCIE ZAJEBIŚCI :)))))))))
              • zed.1 Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W 12.01.13, 21:16
                Oto odpowiedź na poziomie jaki cię stać. Nie spodziewałem się po waszej rodzince nic więcej.
                • Gość: oz Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.xdsl.centertel.pl 12.01.13, 21:20
                  zedziu a co tam u twojej rodzinki ? stara buraki kopcuje ? siostra dalej w Hokus-Pokus rurkę okupuje ?
                  • zed.1 Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W 12.01.13, 22:59
                    kopcuje? i co to jest hokus-pokus?
        • Gość: Uważny Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.13, 12:39
          Debilne stwierdzenie- że Grodeckiemu zbarano lokal- nie płacił przez około 15 lat czynszu i oszukiwał włascicieli- Ossolineum- to jest według ciebie w porzadku?!! Przecierz to macher- swoją ksiegarnię w Szczecinie wynajął dla banku a prowadził działalność na placu Żołnierza za darmo i kantował Ossolineum / dzie to dzis mozliwe żeby nie płacić czynszu?/ to jak lokal został sprzedany nie dziwota że darmocha uciekła!
    • dziewski Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-Wit... 12.01.13, 21:56
      Podpisuję się obydwoma rękoma pod artykułem Pani Małgorzaty. Dodam tylko, że jakoś dziwnym trafem budzi się miłość do tego, co ma w sobie znamię niemieckiego. Trafostacją będzie zarządzała Niemka. A firma - niby poznańska - została zarejestrowana dopiero po ogłoszeniu przetargu. Tak dla uzupełnienia podaję linki do tekstów znalezionych w serwisie społecznym.

www.twojewiadomosci.com.pl/content/haniebne-dzia%C5%82ania-rady-szczecina-wygl%C4%85da-tak-jakby%C5%9Bmy-my-polacy-sk%C5%82adali-ho%C5%82d-za-zburzon%C4%85-s
      www.twojewiadomosci.com.pl/content/szczecin-miastem-niemocy-smutno-mi-bo%C5%BCe
      • zed.1 Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W 12.01.13, 23:03
        tobie chyba potrzeba znowu jurczyka co powie niemcu won bo wszedzie widzi atak na polske i zatrzyma to miasto dalej w szarej dupie jako najwolniej sie rozwijajace. ale masz szczescie bo jacyna to jurczyk w spodnicy wiec w sam raz kandydatka dla ciebie.
    • dziewski Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-Wit... 12.01.13, 22:02
      Zapomniałem tylko o dokonaniu wyłomu w wymienionych przez Panią Małgorzatę obiektach komercyjnych. Operę i Muzea należy kontynuować, tylko przywrócić do Opery dyrektora z prawdziwego zdarzenia i posiadającego odpowiednie predyspozycje, a takim był Pan Warcisław Kunc. Pozdrawiam.
      • zed.1 Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W 12.01.13, 23:05
        opera ani wiekszosc muzeow nie sa miejskie. tak wiec twoje pomysly maja sie tu do tematu bardzo slabiutko.
    • lojalista Jaki wyborca, taki prezydent. 13.01.13, 06:55
      Jaki wyborca, taki prezydent.
    • Gość: czytelnik Pani Jacyna też jest eliYtą polityczn IP: *.xdsl.centertel.pl 19.01.13, 10:19
      To co sie dzieje w tym mieście jest tez zasługa pani Jacyny. Od lat jest w polityce i od lat w zalezności jak wiatr wieje to popiera różne partie. Watr zmienia kierunek a pani Jacyna zmienia front, zaczyna sie krytyka niedawnych sojuszników i zaczyna wsparcie niedawnych przeciwników.
    • aysy.1 Szczecin zaczął dołować .... 19.01.13, 13:45
      ...od momentu utraty centrali banku , a więc pomorskiego banku kredytowego.
    • Gość: Emerycki Re: Nie ma się z czego śmiać! Małgorzata Jacyna-W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.13, 12:53
      Pani Jacyna to jak w tym skeczu o Wołodyjowskim- co by nie było to"Oj nie dobrze jest nie dobrze, oj nie dobrze" - tylko że to nie skecz a rzeczywistość na którą Pani Jacyna non stop psioczy "Oj nie dobrze..." ale nie ma ŻADNEJ recepty na jej naprawienie - więc żałosne to "Oj nie dobrze..."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka