ciecin 01.02.13, 17:26 Nikomu nic się nie stanie. W tym mieście nie ma jakiejkolwiek woli którejkolwiek ze służb "wymiaru sprawiedliwości" żeby zbadać niejasne i jawnie niekorzystne dla majątku gminnego operacje i transakcje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andreas.007 Wyglada, ze rzeczoznawca po prostu nie wiedział 01.02.13, 18:12 Wyglada, ze rzeczoznawca po prostu nie wiedział za ile spólka wynajmuje... i tyle! Gdyby wiedział, to na pewno przeliczyłby 51 zet. To proste akurat do wytłumaczenia. "Przewodniczący komisji rewizyjnej Bazyli Baran uważa, że zmiana umowy mogła mieć wpływ na podniesienie atrakcyjności kamienicy. Szef komisji rewizyjnej podkreśla: Chyba o tym aneksie wiedzieli tylko ci, co spotykają się w Karczmie pod Kogutem (przed przetargiem w Karczmie pod Kogutem z Pawłem Golemą spotkał się Andrzej Gajda - dop. red.). I jeszcze jeden bardzo ważny szczegół tego aneksu. Wynika z niego, że najemca płacił NiOL 51 zł za m kw powierzchni biurowej (wynajmuje połowę tej powierzchni). Tymczasem rzeczoznawca robiący wycenę tej nieruchomości stwierdził, że za m kw. można brać ok. 30 zł. I ta stawka była podstawą do wyceny nieruchomości. Rzeczoznawca przyjął 10-letnią stopę zwrotu. Kamienicę o powierzchni 874 m kw. wycenił na 2 mln zł. Następnie na podstawie tej wyceny kamienica została sprzedana w przetargu za 2,1 mln zł. To 2,4 tys. zł za m kw. Radni mają podejrzenia, że wartość kamienicy została niedoszacowana. Stąd m.in. cała kontrola." Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Wyglada, ze rzeczoznawca po prostu nie wiedzi 01.02.13, 18:26 Ale to chyba oznacza, ze spólka ma mniej pieniedzy teraz z procentów w banku niz miała z dzierzawy po 51 zet biur tylko dla konsultu... Czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Wyglada, ze rzeczoznawca po prostu nie wiedzi 01.02.13, 18:31 51 zet razy 224 m kw to daje miesiecznie 11.424 zet razy 12 miesiecy daje 137.088 zet! A chyba na koncie spolki wyladowało duzo mniej niz dwa miliony, bo przeciez sa rozne koszty i podatek dochodowy do zaplacenia... to wyjdzie, ze jednak pozytki wieksze były z dzierzawy niz z konta! Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Wyglada, ze rzeczoznawca po prostu nie wiedzi 01.02.13, 19:49 Czy ma ktoś nr do Gajdy? Chętnie kupię jakąkolwiek nieruchomość jaka zwraca się w 10 lat. Może mi poleci swojego rzeczoznawcę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Wyglada, ze rzeczoznawca po prostu nie wiedzi 01.02.13, 19:59 Zazwyczaj zaczyna się od pieniędzy, czyli właśnie od wyceny, rzeczoznawcy itd. Dziwie się, że sprawą nie zajmuje się Zadworny, ma większe doświadczenie w przekrętach. Może zacząłby od znalezienia rzeczoznawcy i zastanowienia się nad podobieństwami do sprawy ossolineum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIOL-przewała NIOL-przewała Kogutem Stała IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 00:40 A jeszcze dolicz pieniądze za najem parteru! Gdzie każdy parter chodzi za 2-3 razy tyle. No chyba, że tam można 100 metrów za 3000 zł wynająć, to ja już lecę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6% z 2 mln zł Re: NIOL-przewała Kogutem Stała IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 00:45 6% z 2 mln zł to raptem 120 000 zł rocznie. A z samego wynajmu jest 137 000 zł. I to za dwa piętra a nie za całość! Ku..., niegospodarność na taką skalę, że ten co się zgodził na taką sprzedaż powinien trafić do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: NIOL-przewała Kogutem Stała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.13, 00:51 Gość portalu: 6% z 2 mln zł napisał(a): > 6% z 2 mln zł to raptem 120 000 zł rocznie. > A z samego wynajmu jest 137 000 zł. I to za dwa piętra a nie za całość! > Ku..., niegospodarność na taką skalę, że ten co się zgodził na taką sprzedaż po > winien trafić do sądu. Zrobi się ugodę między prezydentem a NIOL-em i jeszcze prezydentowi zwrócą różnicę! Także nie ma obaw! Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: NIOL-przewała Kogutem Stała 02.02.13, 02:31 Akt notarialny podpisał wice z PiS więc teraz PiS będzie bronić sprawy. Przecież nie przyznają się do tego, że przyklepali to bez mrugnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowski Re: NIOL-przewała Kogutem Stała IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 10:39 Zadowski, ty sobie przypomnij jak broniłeś Krzystka, jak między sobą a swoją żoną odzyskiwał 200 000 zł od miasta za remont przeprowadzony na mieszkaniu, w którego posiadanie wszedł nielegalnie - o czym przez 5 lat wszyscy wokół wrzeszczeli a radca prawny udawał, że nic nie wie. Zadowski, przypomnij sobie, jak pasował ci wtedy rzeczoznawca, kiedy Krzystek nie potrafił przedstawić faktur za remont. I dlaczego wtedy rzeczoznawca wybrał metodę szacunkową wartości a nie policzył realne koszty. Zadowski, wyskocz z cynków. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: NIOL-przewała Kogutem Stała 02.02.13, 21:05 bo wiem, ze remont za 200tys nie jest rzecza nadzwyczajna. dla ciebie zas to jest nadzwyczajne. kamienica za 2tys za metr za to jest nadzwyczajna wiec twoje porownania sa z dupy wyciagniete i maja sie do sprawy jak twoj mozg do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: NIOL-przewała Kogutem Stała 03.02.13, 01:00 zed.1 napisał: > bo wiem, ze remont za 200tys nie jest rzecza nadzwyczajna. dla ciebie zas to je > st nadzwyczajne. ------ Szczerze, to nie pamietam sytuacji kiedy urzad zwraca za remont mieszkania, którego nie zlecał, a chce odzyskac mieszkanie... Pamietam był jeden urzednik wyzszego szczebla St. Wziatek, który zdawał mieszkanie, w którym takze przeprowadził remont - domagał sie 40 tys., ale z tego co pamietam nie uzyskał tych pieniedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: NIOL-przewała Kogutem Stała 03.02.13, 01:45 Jesli kupie od ciebie cos, zainwestuje a potem sie okaze, ze nie miales prawa tego sprzedac to pozwe cie do sadu i albo przegrasz w sadzie i zwrocisz mi za koszty jakie ponioslem na to albo sie dogadamy i zwrocisz zamiast sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: NIOL-przewała Kogutem Stała 03.02.13, 01:46 i jesli wielki gastronomik juz zaczal remonty a okazalo by sie, ze nie niol nie mial prawa sprzedac to niol tez wielkiemu gastronomikowi by musial zwrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: NIOL-przewała Kogutem Stała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.13, 02:18 zed.1 napisał: > i jesli wielki gastronomik juz zaczal remonty a okazalo by sie, ze nie niol nie > mial prawa sprzedac to niol tez wielkiemu gastronomikowi by musial zwrocic. Podpowiadasz. Już niedługo dowiemy się że zaczęto remont tej kamienicy i nakłady wyniosły 5 mln. Rzeczoznawcy to potwierdzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: NIOL-przewała Kogutem Stała 03.02.13, 04:05 w tym przypadku akurat kamienica juz do miasta nie wroci. gajde najwyzej kopna w dupe a rzeczoznawca dostanie zakaz wykonywania zawodu na rok czy dwa, za co pewnie i tak ma zaplacone z gory wiec nie bedzie glodowac. ;) a tutaj drobne przypomnienie podobnej sprawy przy okazji www.radioszczecin.pl/new/2/index.php?idp=1&idx=7897 tyle, ze tam dyrektor wylecial momentalnie. ale nie mial plecow na wolinie, albo i dalej w opus dei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: NIOL-przewała Kogutem Stała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.13, 02:15 zed.1 napisał: albo sie dogadamy i zwrocisz zamiast sadu. Szczególnie jeśli stronami dogadującymi się są małżonkowie. W tej sprawie jest w ogóle jakieś kuriozum bo Krzystek był w sporze prawnym z miastem którego jest prezydentem więc scedował zatarg prawny na swoją żonę, a następnie to miasto dokonało ugody pozasądowej z żoną prezydenta. Ze strony prawnej wszystko wygląda w porządku, ale jest jeszcze zwykła ludzka przywoitość. Zresztą przekłamujesz zed, jak wykle w tej sprawie, bo Krzystek tego mieszkania nie kupił a dostał i to bezprawnie, co potwierdził sąd, więc wykup również był bezprawny. Oczywiście pan Krzystek nie miał wiedzy że remontuje nie swoje mieszkanie. Ale można przeczytać na forum że obecnie z tym rodzinnym domem dziecka, który tam powstał po wyprowadzce prezydenta, związany jest brat pana prezydenta, więc może prezydent wiedział coś czego my nie wiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: NIOL-przewała Kogutem Stała 03.02.13, 04:01 mylisz sie gosciu kolejny raz i wlasnie przeklamujesz. krzystek kupil to mieszkanie gdy dokonal wykupu z bonifikata, tak jak wielu innych mieszkancow miasta. wykupienie mieszkania a przyznanie to osobna czynnosc, chociaz po sobie nastepuja. i nie dostal bezprawnie a przyznano mu bezprawnie. to kolejna roznica. otrzymanie czegokolwiek w tym kraju nie jest nielegalne. jak sie dowiem jak jest zwiazany jego brat to bede cos mowil o domu dziecka. o ile sa tam dzieciaki i dom dziecka dziala to nie widze problemu. rodzinny dom dziecka sklada sie zazwyczaj z malzenstwa prowadzacego dom, a jak wiemy ksieza malzenstw miec nie moga. wiec chcialbym wiecej informacji o tym "zwiazaniu". Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: NIOL-przewała Kogutem Stała 03.02.13, 04:53 Remont mieszkania odbył sie przed wykupem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niebuszewiak Re: Wyglada, ze rzeczoznawca po prostu nie wiedzi IP: *.globalconnect.pl 02.02.13, 08:01 Redaktor Zadworny, to specjalizuje się w sprawozdaniach z wieców opozycji, wyłapując atmosferę w nich panującą, czyli co powiedziała jedna pani drugiej pani. Ewentualnie na ciekawostkach z wypowiedzi prelegentów, oczywiście stawiających ich w złym świetle. Reportaż śledczy to za trudne dla redaktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazetka Nie tylko dla niego IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 10:40 Nie tylko Zadworny nie ma warsztatu. W tej redakcji nikt nie ma kompetencji na coś więcej niż gazetką parafialną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisowiec Re: Wyglada, ze rzeczoznawca po prostu nie wiedzi IP: *.pl 01.02.13, 20:49 51 zika za m2 a nieopodal 20 euro za m2 w biurowcu w bramie...tyle ZDITM zapłaci za najem kas biletowych z wejściem od Tkackiej... to są jaja... dlaczego nikt jeszcze nie siedzi w tej sprawie..., kto zadba o interes tego miasta???? Czas na referendum, ludzie odwołajmy tych którzy mają nas w d..ie! Czas na referendum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koles_ziom Re: Wyglada, ze rzeczoznawca po prostu nie wiedzi 01.02.13, 20:55 Gość portalu: pisowiec napisał(a): > Czas > na referendum, ludzie odwołajmy tych którzy mają nas w d..ie! Czas na referendu > m!!! Hyhyhy.. pisowiec napisał o referendum... zabrzmiało jak kiepski, w sumie, żart ;-). Przeprowadzaj, ja się mogę pod tym podpisać i pewnie wiele innych osób też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Wyglada, ze rzeczoznawca po prostu nie wiedzi IP: *.codetel.net.do 02.02.13, 01:31 pani redaktor nie wie chyba o czym pisze niech pani zglebi wiedzę na temat całej trnsakcji bo pani artykuły są nie prawdziwe i nastawione tylko i wyłącznie na tania sensacje i niech pani przeczyta sobie ogłoszenie o przetargu gdzie jest informacja o zawartej umowie dzierżawy i można było sie z nią zapoznać w siedzibie niol. Tak na marginesie aneks został zawarty na prośbę konsula i niech pani nie kłamie ze z korzyścią dla nowego właściciela bo jest zupełnie odwrotnie konsul na podstawie nowego aneksu mógł zwolnić polowe dzierżawionej powierzchni i tym samym zmieniły sie parametry przychodow z kamienicy oczywiscie na niekorzysc kupujacego. Pani sensacje SA nieprawdziwe I nierzetelne Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Wyglada, ze rzeczoznawca po prostu nie wiedzi 02.02.13, 02:34 Czyli NiOL podpisał umowę jaka sama przyniosła mu szkody by obniżyć wartość majątku. Skoro jest niekorzyść dla nowego właściciela to to też niekorzyść była dla starego. Dlaczego NiOL robi wszystko by było na jego niekorzyść a na korzyść innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Wyglada, ze rzeczoznawca po prostu nie wiedzi IP: *.internet.szczecin.pl 02.02.13, 11:43 > Wyglada, ze rzeczoznawca po prostu nie wiedział za ile spólka wynajmuje... i ty > le! obowiązkiem zlecającego wycenę czyli gminy Szczecin było udostępnienie wszekjich materiałów mogących wpłynąć na sporządzenie wyceny. Zatajenie takich informacji jest przestępstwem. Poza tym chciałbym poznać nazwisko rzeczoznawcy oraz poznać jego inne wyceny. Dobrze wiedzieć z kim można mieć do czynienia, zwłaszcza jeżeli ędę zainteresowany kupnem nieruchomości na podstawie wyceny sporządzonej przez tę osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin w Karczmie pod Kogutem... 01.02.13, 20:56 > w Karczmie pod Kogutem z Pawłem Golemą spotkał się Andrzej Gajda. Pytam kolejny raz! Co zrobił Gajda Golemie??? Odpowiedz Link Zgłoś
rozkoszny_bobasek Re: w Karczmie pod Kogutem... 01.02.13, 21:17 tomasz.szczecin napisał: Co zrobił Gajda Golemie??? ------------------------------------------ Loda a ten się rewanżując, postawił tamtemu piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: w Karczmie pod Kogutem... 01.02.13, 21:55 rozkoszny_bobasek napisał: > tomasz.szczecin napisał: > Co zrobił Gajda Golemie??? > ------------------------------------------ > Loda > a ten się rewanżując, postawił tamtemu piwo. Leszcze może było lizanie rowa? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: w Karczmie pod Kogutem... 01.02.13, 22:23 Sorry powinno być: Jeszcze może było lizanie rowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kite29 Nihil novi sub sole..rozejdzie się po kościach,heh 01.02.13, 21:04 TAKI KRAJ ,TAKI SYSTEM.....reszta ZNIEWOLONYCH cichutko siedzieć ,bo na ...BRUK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
puz.on Kamienica przy al. Niepodległości. Aneks pogrąż... 01.02.13, 23:03 Ech,dziki zachód,żądam powszechnego dostępu do broni i koni Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Kamienica przy al. Niepodległości. Aneks pogr 01.02.13, 23:13 puz.on napisał(a): > Ech,dziki zachód,żądam powszechnego dostępu do broni i koni Ja bardzo przepraszam ale do koni chyba mamy bardzo łatwy dostęp? Odpowiedz Link Zgłoś
rozkoszny_bobasek Re: Kamienica przy al. Niepodległości. Aneks pogr 01.02.13, 23:15 W tak biednym miescie chociaz bobry powinny byc latwo dostepne i tanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
puz.on Re: Kamienica przy al. Niepodległości. Aneks pogr 01.02.13, 23:27 I są na wyspie Puckiej,a co do koni to nie ma już woźniców i ułanów,bryczek miejskich nawet nie ma i nie można zajechać z fasonem pod Kaskadę,brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Kamienica przy al. Niepodległości. Aneks pogr 01.02.13, 23:30 puz.on napisał(a): > I są na wyspie Puckiej,a co do koni to nie ma już woźniców i ułanów,bryczek mie > jskich nawet nie ma i nie można zajechać z fasonem pod Kaskadę,brak słów Ty puz.on chyba nie wszystko rozumiesz. Za stary jesteś chyba i zostałeś w czasach fasonu Kaskady? Odpowiedz Link Zgłoś
puz.on Re: Kamienica przy al. Niepodległości. Aneks pogr 01.02.13, 23:37 Powiem więcej,nic już nie rozumiem z tego co dzieje się na mieście,pocieszam się że nie tylko ja,a z końmi to jest tak,przebywam w mieście gdzie jeżdżą dorożki,w Szczecinie bardzo mi ich brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kamienica przy al. Niepodległości. Aneks pogr IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 23:35 rozkoszny_bobasek napisał: > W tak biednym miescie chociaz bobry powinny byc latwo dostepne i tanie.. Som. Wystarczy pszejść siem po galeryjach chandlowyh. Jak kupisz im loda to zrobiom ci dzinsy albo jakoś podobnie :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas Re: Kamienica przy al. Niepodległości. Aneks pogr IP: 199.58.84.* 01.02.13, 23:52 co prawda to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
ktsz Kamienica przy al. Niepodległości. Aneks pogrąż... 02.02.13, 01:11 Jak zwykle wszystko w majestacie tak zwanego "PRAWA" - to miasto jest skorumpowane do cna, całe te spółki miejskie - MOiLe, ZBiLKinn, SPP, ZUKi i inne sruki to siedlisko kolesiostwa od przekrętów większych i mniejszych - opłacanych sowicie z podatków miejskich. Nie tak dawno od urzędniczki z wydziału geodezji i kartografii dowiedziałem się przy okazji załatwiania swoich spraw, iż mieszkanie które prezydent K bezprawie nabył, oddał miastu i dostał od ZBiLK za nakłady 200 tys. (nikt normalny takich zwrotów od ZBiLK za Chiny Ludowe nie dostanie - tym bardziej jak nie było umowy na ten temat - a prezydent od byłej zwolnionej już dyrektor taki zwrot nakładów w majestacie "PRAWA" dostał) - zajmuje teraz powiązany z bratem prezydenta (kapłanem) rodzinny dom dziecka. Tylko dlaczego dziwnym trafem macza w tym palce brat prezydenta? Czyżby wszystko zostało i tak w "RODZINIE". Ja też poniosłem nakłady na lokal miejski który wynajmowałem LEGALNIE od ZBiLK i nie dostałem za nakłady na podstawowe sprawy związane z funkcjonowaniem tego lokalu ani grosza zwrotu. SZCZECIN TO PRYWATNE ELDORADO SAMORZĄDOWCÓW BEZ ŻADNEJ KONTROLI SPOŁECZNEJ - BO NASZE SPOŁECZEŃSTWO TKWI W LETARGU OD 20 LAT I DAJE SIĘ WODZIĆ ZA NOS. Odpowiedz Link Zgłoś
ok-cham Nic nie pogrąży NiOL... 02.02.13, 06:46 ...bo ta spółka powstała do wyłącznie do robienia tego, za co urzędnicy mogliby trafić do paki. Jej jedyną funkcją jest zdjęcie z magistratu odpowiedzialności za szemrane przepływy finansowe. NiOL ma prać pieniądze/nieruchomości miejskie, a nie zarabiać dla miasta. Banki dość jasno określiły swoje stanowisko wobec autonomii i wypłacalności takich tworów, olewając SCR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Grodecki Ciekawostka IP: *.globalconnect.pl 02.02.13, 09:35 Szanowni Państwo! Ponieważ wiem, jak, że fora internetowe są czytane, a wieści rozchodzą się lotem błyskawicy pragnę zakomunikować pewną ciekawostką. Otóż mecenas Kowalewski, ten który wybronił Edwarda Golemę przed określeniem, że nie jest "Szemranym Biznesmenem", napisał w imieniu swego Mandatariusza list z pogróżkami, bo to są moim zdaniem pogróżki, do prezesa Solidarnej Polski pana Zbigniewa Ziobro z ostrzeżeniem, żeby Solidarna Polska nie organizowała w nowo otwieranym biurze partii konferencji na temat Edwarda Golemy i nie słuchała Andrzeja Grodeckiego, bo będzie miała kłopoty. W historii parlamentaryzmu takiej sytuacji jeszcze nie było, by w ten sposób próbowano zakleblować usta niewygodnym dla siebie faktom, ale oprócz dziennikarzy już chciałem zaprosić pana mecenasa Kowalewskiego na konferencję, aby nie musiał z drugiej ręki czytać o tym, co mam do powiedzenia i do pokazania, w razie czego w papierach, o jego Mandatariuszu. Jeśli posuwają się do takich właśnie metod, to znaczy, że pali się im grunt pod nogami. Ciekawe że ani z PO, ani z PiS-em czy SLD nie mają takich kłopotów jak z Solidarną Polską i nie muszą do nich pisać. Proszę zastanowić się dlaczego tak jest. I proszę zgłaszać swoje problemy, biuro będzie czynne wkrótce, wtedy pokażą się informacje gdzie, proszę dzielić się z Solidarną Polskę swoją wiedzą na temat tego co dzieje się w mieści, bo problem dziwnych transakcji zawieranych przez Pana Mecenasa Kultury Edwarda Golemę to tylko wycinek tych spraw. Na forach wyzywają mnie różni ludzie, o niektórych pisałem, bo mam na to papiery, robią to sprytnie, z serwerów amerykańskich, by w razie czego prokuratura nie mogła ustalić kto to robi, nie mogła lub mogła odmówić, ale napiszę jeszcze raz: księgarnię Ossolineum pewnie w ramach objęcia mecenatem pan Golema kupił bez przetargu, bez wyceny, tyle że ta została sfałszowana po czasie i posługiwali się nią w sądach, stąd wygrywali sprawy, bez zgody organu nadrzędnego, z jednym tylko oferentem który tam wycenił księgarnię, czyli Mecenasem Kultury. Jego doradcy prawni, bo sam tego by nie wymyślił, na procesie biegłego chciał podać w sądzie, że z zawodu jest przedsiębiorcą, ale Pani sędzia powiedziała, że takiego zawodu nie ma, więc podał, że jest trenerem karate, kolejna ciekawostka, wykoncypowali sobie taki oto wariant prawny czyli bezprawny, na co jest wyrok: zbycie nastąpiło na podstawie Uchwał Rady Pracowniczej, które to zostały podjęte bezprawnie bo bez wyceny, i koło się zamyka, uchwały według doradców prawnych lub radcy prawnego Ossolineum to jeszcze nie jest ustalone bo przecież prokuratura to najgorzej funkcjonująca instytucja w tym kraju, mogą zmienić ustawy, które mówią o przetargach itp rzeczach. Jeśli nie mam racji proszę Pana mecenasa Kowalewskiego podać mnie do sądu albo może napisać od samego Donalda Tuska, taki to kraj, notabene napisałem zawiadomienie do tutejszej prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez Edwarda Golemę, prokuratura oczywiście odmówiła ścigania, jakże by inaczej, oprała się na zeznaniach skazanego biegłego, który kręcił w postępowaniu przygotowawczym, a potem milczał jak zaklęty, i został skazany, a nie moich dokumentach, faktach itp, więc sprawa trafia do sądu, mam nadzieję, że sąd się przychyli do mojego zawiadomienia i wtedy pan mecenas będzie mógł wykazać się swoją wiedzą. Dziękuję za uwagę, moją wiedzą na temat tej kamienicy tym razem się nie podzielę z Państwem, a znam kolejne rzeczy, które jej tyczą, ale nie dlatego by to ukryć, ale by powiedzieć o tym wszystkim przy mediach, życzę zdrowia tym którzy zaraz zaczną mnie lżyć od pijaków, nieuczciwych ludzi itp, zachęcam do tego jeśli popełniłem przestępstwo do pójścia z tym prokuratury, dziękuję wiele z Państwa za dzieleniem się tą drogą swoją wiedzą, zaręczam, że staram się czytać i weryfikować te doniesienie, zresztą gdy nie Państwo, kamienica na Niepodległości byłaby nie do ruszenia, a tak zawstydziliśmy radnych, prokuraturę, więc jest nadzieja, że może Pan Konsul Honorowy Artur Balazs nie miała racji twierdząc na antenie radia, że pan Gajda jest uczciwym człowiekiem, ci którzy tak mówią wystawią sobie świadectwo uczciwości. Miłego weekendu, nie polemizuję z wpisami, ale każdy może się domyśleć, who is who. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Grodecki psychopath IP: *.59.6.186.f.dyn.codetel.net.do 02.02.13, 15:22 niech ten oszolom wezmie tabletki Bo wylewa te swoje bzdety idź facet do lekarza Bo masz jkies chore obsesje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plecaniek Re: Grodecki psychopath IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 06:15 Maniek vel dominik synu edwarda pawla zdajesz sobie sprawe, ze twoj host widac misiaczku i wszyscy wiedza, kim jestes? Cos malo sprytne te potomstwo wielkich biznesmenuf szczecinskich :D Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Ciekawostka 02.02.13, 21:11 czlowieku nacisnij od czasu do czasu enter i rob akapity bo tego potoku nie da sie czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Jola, drąż dalej :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 10:48 chłopcy próbują zlekceważyć i wyciszyć sprawę ale ta kamienica to gwóźdź do trumny ekipy cwaniaków :)))) finał będzie taki że służby zakończą postępowanie ale smród gnoju z Wolina pozostanie do wyborów bo cwaniaki śmierdzą na kilometr i żadne perfony brelantyna i puder im nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś