Dodaj do ulubionych

Bardzo drogi lot do Bangkoku. Kto zwróci pienią...

15.02.13, 09:35
Idiotyczny artykul i idiotyczne pretensje. Te biura jedynie sprzedaja usluge a nie wykonuja jej. Gosc ma pretensje w zlym miejscu co jest dosc glupie. Dlaczego gazeta pisze o tym?
Obserwuj wątek
    • greg626 Bardzo drogi lot do Bangkoku. Kto zwróci pienią... 15.02.13, 09:41
      Przepraszam, ale kto lata liniami ukraińskimi albo rosyjskimi. Chyba tylko desperaci. Latam bardzo często po całym świecie (średnio co miesiąc) ale nigdy Aerofłotem czy Aerosvitem - unikam ich jak ognia. Co do Lufthansy również mam mieszane uczucia (kilka razy spędziłem noc w hotelu we Frankfurcie i Halifaksie z powodu opóźnień). Ostatni lot do Bangkoku odbyłem KLM z Amsterdamu. Trochę długo bo 12 godzin bez przesiadki, ale za to bardzo szybko bylem u celu. Są tez inne super połączenia przez Emiraty - wystarczy poszukać. Dziwie się naprawdę ludziom którzy nie dbają o wydawane przez siebie pieniądze.
      • Gość: gość Re: Bardzo drogi lot do Bangkoku. Kto zwróci pien IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 09:52
        Gość jest pieniaczem gotowym na wszystko by zaistnieć. Też nie wiem czemu gazeta o tym pisze. Uważajcie na tego pana.
      • tslmkdc Re: Bardzo drogi lot do Bangkoku. Kto zwróci pien 15.02.13, 23:54
        taki niby bystry poszukiwacz a pisze bzdury : trochę długo ale za to bardzo szybko :) bezsens słowotok , napisz trochę twardy ale za to miękki ,trochękwaśny ale za to słodki
    • greg626 Re: Bardzo drogi lot do Bangkoku. Kto zwróci pien 15.02.13, 09:54
      Nie zgadzam się. Pretensje uzasadnione. To Polskie biura podroży są beznadziejne. Chcą tylko zarobić pieniądze bez odpowiedzialności za swoje działania. Tak się nie da. Z kapitałem 200 tys zł to dla mnie nie jest żadne biuro. Jeżeli muszę już z jakiegoś biura korzystać to jest to biuro zagraniczne - skandynawskie lub europejskie. Przykro mi to mówić jako polakowi ale niestety tak jest.
      • Gość: Gosc cena czyni cuda IP: 195.124.114.* 15.02.13, 11:28
        o plajcie Aerosvit bylo wiadomo 4/5 stycznia czyli wyjazd 8-go byl kompletnie bez sensu, wystarczylo zadzwonic ... jesli ktos bukuje lot na rejs takiego przewoznika w pazdzierniku to jest chyba fanem Lotto ... czepianie sie rainbow tours czy centerfly (Pan Samolocik) jest bezcelowe i smieszne wystarczy wizyta u prawnika zamiast pultanie sie w gazecie az dziwne ze Rabenda o tym napisal ...
        @greg26
        nie sciemniaj ze inne biura zwracaja za bilety bo tak nie jest
        • Gość: Patron Re: cena czyni cuda IP: 212.160.172.* 15.02.13, 11:48
          Latam co roku do Azji a bilety kupuje z wyprzedzeniem nawet 10 miesięcy tylko, że u sprawdzonych przewoźników. Nie odczytuje tego w kategoriach lotto trzeba po prostu zaplanować bufor na początku podróży na wypadek opóźnień. Każda nawet najdroższa linia ma okienka promocyjne i można trafić bilecik za dobrą kasę. W tym roku Kuala Lumpur z Mediolanu za 1880 zł (powrót do Berlina). Nawet jak jest opóźnienie to można liczyć na hotel, posiłek i pomoc w przebukowaniu lotu jak to ćwiczyłem z Lufą.
          Miałem epizod z Arosvit ale to 4 lata temu - zagubili mi w drodze do Bangkoku bagaż (jako rekompensatę po pół roku dostałem 120$ a co ciekawe bagaż w końcu sie znalazł i nienaruszony wrócił do kurierem domnie) a sam samolot lekko się rozsypywał (bilety były za 1600) i faktycznie od tego czasu starałem się z mini nie latać.
          Dziwię się, że bohater skoro tak często lata nie planuje wszystkiego wczesniej. A moim zdaniem kasy nie odzyska bo jest ostatni w kolejce u syndyka:(
        • swinton Zwracają. W Wlk.Brytanii. 15.02.13, 14:11
          Są nieliczne wyjątki ale każda renomowana agencja turystyczna należy do ATOL.
      • tslmkdc Re: Bardzo drogi lot do Bangkoku. Kto zwróci pien 15.02.13, 23:56
        tu też kolega niby taki bystry i mądry a bzdury pisze:korzystam z biur skandynawskich alboeuropejskich:) a co skandynawia to nie Europa nieuku wystarczy europejskich a polskie teżeuropejskie więc kolejny bezsens twojej pisaniny
    • xl38 Bardzo drogi lot do Bangkoku. Kto zwróci szczec... 15.02.13, 12:57
      Panie Tadeuszu dobra rada na wakacje to do Świnoujścia nie trzeba się u córki zapożyczać......
    • swinton Żądanie odszkodowania jest słuszne. 15.02.13, 13:44
      1. Rainbow Tours jest odpowiedzialny bo pobrał opłatę za swoje usługi.
      2. Rainbow Tours to pewne, bezpieczne i rzetelne biuro podróży - tak się reklamują. Więc TG może czuć się oszukanym.
      3. Na stronie firmy w regulaminie, punkt 14 nie wyklucza biletów lotniczych.

Ponadto jeżeli TG płacił kartą kredytową to może domagać się zwrotu pieniędzy od wydawcy karty.
    • Gość: gość Re: bez jedzenia i pieniędzy na lotnisku IP: *.bb.sky.com 15.02.13, 15:21
      "Byli tacy, którzy bez jedzenia i pieniędzy koczowali na lotnisku."

jechali na wakacje bez pieniędzy w jakiejkowliek walucie ?? na terenie lotniska nie można było kupić nic do jedzenia??
      nie bardzo rozumiem jak to wyglądało.

a pan to chyba się z choinki urwał. myślał, ze jak wróci z wakacji to jego sprawa będzie załatwiona i pewnie pieniążki już na niego będą czekały. skąd się bierze taka naiwność ??

• Gość: golf Re: bez jedzenia i pieniędzy na lotnisku IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 18:56
        Pan nie z choinki, ale z Samoobrony się urwał...
    • tslmkdc Bardzo drogi lot do Bangkoku. Kto zwróci szczec... 15.02.13, 23:52
      jak najbardziej słusznie od rainbow się domagać a oni niech potem dalej się martwią od następnegow łańcuszku ,wkońcu teżzarobili na pośrednictwie i tylkow ten sposób zmusi siękolejnych pośrednikódosprawdzania w czyimimieniu pośredniczą , a nie spychologia to nie my to oni , wtedy przestaną wciskać na prowizji szemrane oferty z szemranych firm. Jak kupuję w sklepie towar i okaże się zepsuty to zwraca sklep a nie dostawca ani producent dopiero potem sprzedawca zwraca siędo dostawcy ale wcześniej klientowi wypłaca jak widzi że wiele zwrotów rezygnuje z dostawcy i producenta to samo byłoby w takiej branży
      • zed.1 Re: Bardzo drogi lot do Bangkoku. Kto zwróci szcz 16.02.13, 01:25
        To nie jest sprzedaż towaru. Rainbow jedynie jest pośrednikiem jaki dla ciebie kupuje coś co sam wybrałeś. To, że to co wybrałeś padło nie jest winą rainbow tylko tego co padł i to z nim masz teraz relacje.
        • zed.1 Re: Bardzo drogi lot do Bangkoku. Kto zwróci szcz 16.02.13, 01:27
          Pokaż mi winę rainbow za jaką miałoby zwracać kasę? Co zrobili źle? Nie wywiązali się z roli pośrednika? Wywiązali. Więc nie można mieć do nich pretensji. To nie oni sa organizatorem i wykonawcą lotu.
      • Gość: myslacy Re: Bardzo drogi lot do Bangkoku. Kto zwróci szcz IP: 91.193.73.* 18.02.13, 15:43
        Według Twojego toku rozumowania jakby klient poszedł na pocztę, do okienka do pani Krysi na swoim osiedlu i wpłacił pieniądze to teraz powinien domagać się zwrotu pieniądze od Poczty Polskiej. Biuro Rainbow Tours pełni tutaj dokładnie taką samą rolę jak oddział Poczty Polskiej, jest tylko instytucją, która ułatwia klientowi przekazania środków.
    • sinus1 Bardzo drogi lot do Bangkoku. Kto zwróci szczec... 18.02.13, 17:25
      Za bilety lotnicze płaci się kartą płatniczą. Wtedy mamy możliwość zgłoszenia w banku reklamacji chargeback i odzyskamy 100% zapłaconej ceny w takim wypadku jak powyższy. Płacąc gotówką mamy niestety marne szanse na odzyskanie pieniędzy od bankruta (w zasadzie zerowe). Szkoda że wciąż tak mało ludzi o tym wie.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Bardzo drogi lot do Bangkoku. Kto zwróci szcz 18.02.13, 17:58

sinus1 napisał:

> Za bilety lotnicze płaci się kartą płatniczą. Wtedy mamy możliwość zgłos
        > zenia w banku reklamacji chargeback i odzyskamy 100% zapłaconej ceny w takim wy
        > padku jak powyższy.

Od jakiegoś czasu, ze względu na chargeback u większości polskich biur podróży nie można płacić kartą - bo operatorzy kart uznali ze umowy z nimi to za duże ryzyko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka