Dodaj do ulubionych

CYFRA +, naciąganie

19.07.04, 21:34
Mam pytanko, czy komuś udało się rozwiązać umowę z Cyfrą bez straszenia
sądem , windykacją itp.?
Obserwuj wątek
    • dyrgosia Re: CYFRA +, naciąganie 19.07.04, 22:17
      Ja rozwiązałam umowę jakieś dwa lata temu, kiedy połączyli się z Vizją, ale do
      dziś dostaję jakieś pisemka od firmy windykacyjnej KRUK, że oddadzą sprawę do
      sądu lub przyślą windykatora. CZEKAM !!!
      • Gość: rzeźnik Re: CYFRA +, naciąganie IP: 62.29.137.* 20.07.04, 08:20
        Uważaj Gosiu żeby ktoś kiedyś nie wyciągnął tego. Wiesz co mam na myśli. Sprawa
        sądowa, wyrok, no no. :-)))
        • dyrgosia Re: CYFRA +, naciąganie 20.07.04, 08:23
          Skąd wniosek,że przegram, po pierwsze mam opinię prawną i jest to zwykłe
          naciąganie. Mój znajomy prawnik chętnie poprowadzi tę sprawę.
          • Gość: rzeźnik Re: CYFRA +, naciąganie IP: 62.29.137.* 20.07.04, 11:05
            > Skąd wniosek,że przegram, po pierwsze mam opinię prawną i jest to zwykłe
            > naciąganie.

Nie twierdzę, że nie. Ja to Gosiu tylko tak z sypatii napisałem. Wróg nie
            śpi! :-)

>Mój znajomy prawnik chętnie poprowadzi tę sprawę.

XYZ zapewne też by z przyjemnością Tobie pomógł. Lubi takie sprawy.
            • dyrgosia Re: CYFRA +, naciąganie 21.07.04, 10:44
              Gość portalu: rzeźnik napisał(a):

Mój znajomy prawnik chętnie poprowadzi tę sprawę.
              >
              > XYZ zapewne też by z przyjemnością Tobie pomógł. Lubi takie sprawy.

Wolałabym jakiegoś dziennikarza, o bzdurnych aferkach to piszą non stop, a tu
              gruba afera na całą Polskę, a media nabrały wody w usta....
              • Gość: rzeźnik Re: CYFRA +, naciąganie IP: 62.29.137.* 21.07.04, 10:49
                No to co za problem? Nie znasz żadnego? Znajomi nie znają? Nie wierzę.
                • dyrgosia Re: CYFRA +, naciąganie 21.07.04, 11:04

> No to co za problem? Nie znasz żadnego? Znajomi nie znają? Nie wierzę.

to będzie prywata, a mi chodziło o to, żeby dziennikarze sami zajęli się
                  sprawą, nie wierzę, że o tym nie wiedzą, tylko cyfra + ma jakieś dziwne
                  układy....
                  • Gość: rzeźnik Re: CYFRA +, naciąganie IP: 62.29.137.* 21.07.04, 11:10
                    To może mały anonim ze szczegółmi do wszystkich mediów? ;-)))
              • Gość: Antyknajak to socjalistyczny kapitał z socjalistycznejFrancji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 00:05
                >Wolałabym jakiegoś dziennikarza, o bzdurnych aferkach to piszą non stop, a tu
                >gruba afera na całą Polskę, a media nabrały wody w usta....

Odpowiedż jest łatwa. Media nabrały wody w usta gdyż mogą wyskoczyć z Platformy
                CYfry + i zmniejszyć swój dostęp do słuchacza lub telewidza.
                Ponadto znaczna część prasy jest również powiązana z mediami elektronicznymi.
                Np Polityka i Agora (Wyborcza) z radiem TOK FM itp.
                Tak więc czwarta władza również chce wolności ale nie potrafi zaprowadzić
                porządeczku we własnym ogródeczku.
                Przypominam, że cała sprawa Rywina wywiodła się z drobnego zapisiuku : "..i
                czasopisma"
                Tak. Uważam, że wielce niezależna Monika Olejnik , Jacek Żakowski itd powinni
                sie tym problemem zająć. Czyżby sie bali swoich pracodawców. ?
                • dyrgosia Re: to socjalistyczny kapitał z socjalistycznejFr 22.07.04, 09:49
                  To wiele wyjaśnia, teraz rozumiem dlaczego od kilku lat bezkarnie naciągają i
                  zastraszają ludzi. Musi być na nich jakaś metoda.
        • etaxi Re: CYFRA +, naciąganie 20.07.04, 10:57
          amoże powinien się inaczej podpisać ;) KRUK > firma windykacyjna CYFRY +
          • Gość: rzeźnik Re: CYFRA +, naciąganie IP: 62.29.137.* 20.07.04, 11:07
            Nie zrozumiełeś!
    • meg2222 Re: CYFRA +, naciąganie 20.07.04, 11:44
      oni chyba normalnie nie umieja - tak jak dyrgosia rozwiazalam umowe po tym jak
      wchloneli Wizje - najpierw dowiadywalam sie telefonicznie i powiedzeili tam, ze
      ok, moge rozwiazac, ze jest 1-miesieczny okres wypowiedzenia
      wiec roziwzalam, zeby sie potem dowiedziec, ze wcale tka sobie nie moge
      rozwiazac, bo umowa byl an czas okreslony i jak przegapilam miesiac przed
      uplywem umowy i nie wypowiedzialm, to musze czekac rok - bo sie automatycznie
      umowa przedluza na kolejny rok
      oczywiscie caly czas slali rachunki, a ja nie placilam
      zaczelam prowadzic korespondencje z cyfra, ze mnie oszukali, ze moia co innego
      na infolinii a co oinnego sie potem okazuje, w miedzyczasie kazali oddac
      odbiornik - oddalam, i potem przyslali pismo od kruka, z emam zaplacic te
      abonamenty za czas pomiedzy wypowiedzeniem a oddaniem odbiornika ...
      byla jeszcz ekilka pism, dalej straszyli krukiem, az mnie moja ciotka
      natchnela, ktora miala ten sam cyrk, ale ona wypowiedziala jak jej zle
      przekierowali antene - po bojach uznali, ze ich wina i nie kazali juz nic placic
      powolalam sie na to samo - bo faktycznie tak tez u nas bylo, cos zle
      przekierowali, ciagle sie odbior sypal - i cud sie zdarzyl, chyba
      magiczne "niekompetentni pracownicy serwisu, ktorzy zle przekierowali antene"
      podzialalo, kazali zaplacic tylko za okres wypowiedzenia i anulowali wszystkie
      pozostale oplaty
      tak wiec ja mam spokoj - ale niestety na szybkie i sprawne zalatwienie sprawy
      nie mozna liczyc, jak sie nie wyklocisz to cie oskubia ...
      • dyrgosia Re: CYFRA +, naciąganie 20.07.04, 19:12
        Meg nie chcę Cię martwić, ja rok temu też wszystko uragulowałam, a teraz znów
        okazało się , że mam zaległy abonament. To po prostu jakiś totalny przekręt.
        • anna_maria Re: CYFRA +, naciąganie 20.07.04, 19:53
          Ja czegoś nie rozumiem, skoro naciągnęli tyle osób, to czemu nie piszą o tym w
          gazetach, nic nie ma w TV, przecież to jakaś afera.
          • dyrgosia Re: CYFRA +, naciąganie 21.07.04, 18:26
            Anna zbieram osoby nabrane przez Cyfrę, napisz na priv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka