tajemnicapanstwowa 17.04.13, 13:37 jak można zapłacić za coś taniej? tanie to coś może być, gdzieś może być tanio, gdzieś taniej, ale przy płaceniu raczej chodzi o mniej czy o niższa cenę... no ale co ja tam wiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: redaktor Ponownie bardzo przepraszam czytelników IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 13:59 Że z treści mojego artykuły wynika, że władze tego miasta tylko przez nieudolność projektanta nie mogły skończyć cmentarza. Przemilczałem to, że dopiero po posadzeniu drzew i zrobieniu alejek, jak zalało całość infrastruktury półmózgi wzięły się do budowy systemu melioracyjnego. Zapomniałem dodać, że tego cmentarza tam nigdy nie powinno być, bo teren się nie nadaje na cementarz i nigdy się nie będzie nadawał... Przepraszam czytelników, ale gdybym napisał obiektywną prawdę, to Sumisławski, Krzystek i cała reszta nie chciałaby więcej ze mną gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Re: Ponownie bardzo przepraszam czytelników 17.04.13, 14:20 Przepraszam za czytelnika podpisującego sie "redaktor", a nie mogącego sobie najwyraźniej wybaczyć, iż minął się z dziennikarskim powołaniem. Przepraszam za niego, że z powodu krótkiej pamięci uważa, iż nie było nigdy w GW tekstów (ani zdjęć), m.in. szczegółowo informujących o zalewaniu cmentarza przez wodę - i opisujących przyczyny takiego stanu. Przepraszam zatem za cięzki przypadek sklerozy samozwańczego "redaktora" który czasem napisze coś z sensem. Tym razem jednak jego skleroza wygrała na całej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Re: Ponownie bardzo przepraszam czytelników IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 14:54 Ależ około 10% tekstów dotyczyło tego, że na tym terenie nie powinien nigdy powstać cmentarz. 90% tekstów to była bezmyślna relacja o tym jak ten cmentarz powstaje - bezmyślna, bo nawet jak opisywali budowę ścian urnowych to zapominali o wodzie... Ale ja chciałem przeprosić, że nigdy nie wskazaliśmy z imienia i nazwiska ani jednej osoby odpowiedzialnej za to, że "wybudowanie" płotu, kilku alejek trwa około 15 lat. I za to posłużne, bezmyślne włażenie władzy w 4 litery przepraszam. Pokolenie PRL-u i Jachima nie jest nauczone samodzielnego myślenia. Wybaczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juj tłustą czcionką! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.13, 16:05 ten komentarz powieni zostać zaznaczony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zaraz zaraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.13, 14:03 - Trzeba zatwierdzić regulamin, nowy cennik. Jeszcze przed tygodniem leżał tam śnieg, ziemia była zmarznięta. Czekamy, aż się trochę zazieleni na tym cmentarzu, żeby było ładniej - wylicza powody Andrzej Sumisławski, dyrektor Zakładu Usług Komunalnych, zarządzającego nekropoliami. radioszczecin.pl/index.php?idp=1&idx=98447 2013-04-16, 10:06 Mimo że od 11 marca jest zgoda na użytkowanie, to cmentarz przy ulicy Bronowickiej ruszy dopiero pod koniec maja - mówił w "Rozmowach pod krawatem" zastępca prezydenta Szczecina, Mariusz Kądziołka. Wiceprezydent wyjaśniał, że ten czas jest potrzebny, aby rozstrzygnąć spór między miastem a wykonawcą. Chodzi m.in. o zamówiony w przetargu rodzaj kamienia użytego do budowy ogrodzenia oraz wadliwy system kanalizacji i odwodnienia. - Do 15 maja biegły będzie zabezpieczał i badał kamienie, dlatego do tego czasu nie chcielibyśmy uruchamiać cmentarza - tłumaczył Mariusz Kądziołka. Zdecydujcie się na jedną wersję, krętacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zaraz zaraz IP: 195.124.114.* 17.04.13, 16:40 bo klamac to trzeba umiec a te gamonie nawet wersji nie potrafia ustalic ... Odpowiedz Link Zgłoś
questguest Mr redaktor 18.04.13, 19:13 Czy nie zauważył pan w swoim artykule czegoś dziwnego tzn. drastycznej anomalii między ceną kwatery na urnę a zwykłym grobem który jest przecież wielokrotnie większy? Jedynym wyjaśnieniem jakie widzę jest to że jest to sztuczna cena zaporowa która ma usunąć zwolenników urn i najuboższych z cmentarza centralnego. Cena ta powinna być o 50% niższa ze względu na znikome koszty jakie niesie dla zarządcy. PS. Po przygodach z podtopieniami na pustynię zachodnią i tak się nikt nie wybiera. Nawet nogami do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia.3.3 Cmentarz Zachodni już gotowy. Dlaczego nie dzia... 16.05.13, 16:09 radioszczecin.pl/index.php?idp=1 "Ponad pięciu milionów złotych od szczecińskiego Zakładu Usług Komunalnych domaga się firma Erbud. Generalny wykonawca cmentarza przy ul. Bronowickiej chce, by miasto pokryło koszty dodatkowych prac na budowie. Sprawa w ciągu kilku dni ma trafić do sądu. Dodatkowe roboty były niezbędne, by ukończyć całą inwestycję - mówi Grzegorz Krzywicki z firmy Erbud. - Nie da się wykonać drogi bez jakiejś części podbudowy. Wielokrotnie pisaliśmy, że te roboty są do wykonania, przyszedł czas rozliczenia i ZUK miał pełną świadomość tego, że roboty wykraczają daleko poza kosztorysy, które on przygotował. ZUK już pod koniec kwietnia dostał przedprocesowe wezwanie do zapłaty. - O tym, czy rzeczywiście są jakieś należności prawdopodobnie zdecyduje sąd - mówi dyrektor ZUK-u Andrzej Sumisławski. - W związku z rozliczeniami z firmą Erbud cały czas czekamy na porozumienie, ale będzie o nie bardzo trudno. Zakład Usług Komunalnych w oświadczeniu przesłanym do naszej redakcji informuje ponadto, że jakość wykonanych prac na cmentarzu jest bardzo niska. Łączny koszt budowy cmentarza to około 20 mln złotych. Nekropolia ma być otwarta jeszcze w tym miesiącu." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śnieżna Tydzień temu to śnieg owszem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.13, 16:50 Leżał ale w Tatrach i Gorcach.Nie wiem czy to przejęzyczenie czy nie ale wydaje mi się, że śnieg to w Szczecinie już z ponad miesiąc nie leży. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Cmentarz Zachodni już gotowy. Dlaczego nie dz 08.03.16, 22:41 Czy tam nadal nie można dojechać żadną linią autobusową? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Cmentarz Zachodni już gotowy. Dlaczego nie dz 08.03.16, 23:10 Podróż w jedną stronę. ZDITM mógłby chociaż w soboty i dni świąteczne podciągnąć tam kursy linii 60. Odpowiedz Link Zgłoś