hehenio 11.06.13, 08:32 "Małych wieszają wielcy złodzieje" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 11.06.13, 08:54 Zadworny nie dokladaj prokuratorowi do pieca bo sie facet nie pozbiera .... niekompetencja, przekroczenie uprawnien tu o karierze sedziowskiej nie ma co marzyc jak sie zalapie na posade radcy prawnego to moze byc szczesliwy ... Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też 11.06.13, 11:20 To nie korupcja, to wzajemna milosc i przyjazn. Bo szczecin nie jest miastem skorumpowanym, tylko miastem przyjazni. Wszyscy sobie robia przyjacielsko przyslugi wzajemnie w tym calym ukladzie od gory do dolu (obojetnie czy sa na stanowisku publicznym gdzie nie ma przyslug czy nie) ale to ten, ktory powie, ze to smierdzi jest tutaj winnym. Jak ktos smie robic zarzut z tego, ze vipy maja karty na znizki a potem czasami te vipy zrobia przysluge? Moze nie dzis, moze nie za rok, ale kiedys przeciez moga przyjaznia za przyjazn odplacic. Wszystko jest ok w Szczecinie. Przeciez widac golym okiem, ze w tym miescie nie ma zadnej korupcji. Zadnej. Zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 11.06.13, 11:31 Zero kojarzy mi sie od razu z takim jednym prokuratorem ale moze to przypadek .... a co do korupcji w Szczecinie, podejrzenia zawsze mozna miec ale zeby przeprowadzic spektakularne aresztowania i wsadzic ludzi do aresztu trzeba miec DOWODY, jesli ich nie masz to nie wsadzasz ludzi do paki w nadzieii ze cos z nich wycisniesz ...takie sa europejskie standarty i warto zeby prokuratura wreszcie przyjela to do wiadomosci, czasy aresztow wydobywczych sie skonczyly teraz Unia Europejska patrzy na wasze brudne raczki ... PS sugerowanie ze Sad Okregowy tez jest w ukladzie to juz objaw lekkiej paranoji, nie slyszysz czasami jakis glosow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.13, 14:00 Ja dając kwiaty mamie, tacie, babci, dziadkowi, cioci, wujkowi, córkom, żonie, kochance, kochankowi ... :) też coś od nich oczekuje? TAK. Zadowolenia, radości, uśmiechu, które będzie zarażać nas wszystkich. Tego w Szczecinie wszystkim życze. A służbom życze działania w granichach prawa i normalnego ludzkiego działania, a nie politycznego zapotrzebowania. I nie ważne czy ktoś sprzyja bardziej tym, czy tamtym. Grunt aby Szczecin tętnił życiem, pomysłami, ogromem pracy, radością tworzenia wielkich międzynarodowych projektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 11.06.13, 14:05 podziwiam Twoj optymizm ale wolalbym zeby wyciagnieto konsekwencje sluzbowe wobec tego prokuratora bo nie ma zadnej gwarancji ze to sie nie powtorzy ... przeciez gdyby to nie trafilo na Goleme tylko na zwyklego Kowalskiego to do dzisiejszego dnia wpie...lby wiezienne zupki a prokurator nadal szukalby dowodow .. malo ? to wyobraz sobie kogos takiego jako sedziego ? dowody ? jakie dowody ? winny, przeciez widze po oczach ! smieszne ? jakos mnie to nie bawi to Szczecin 2013 rok Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też 11.06.13, 15:24 To nastepnym razem idz z kwiatami i rabatami na swoje uslugi do urzedu miasta czy jakiekogolwiek urzedu i sam sie siebie zapytaj czy to po prostu jest z ciebie taki mily czlowiek czy robisz to by naklonic ich do tego by dzialali na twoja korzysc, traktowali cie lepiej niz innych? Najlepiej wpadnij z takimi prezentami do skarbowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 11.06.13, 15:58 ewentualne przestepstwa Golemy nie usprawiedliwiaja w zadnym stopniu bezprawnych dzialan prokuratora, odrozniasz te dwie sprawy ? Golema moze byc umoczony ale to zaden powod zeby prokurator naginal prawo w jego przypadku, Polska to nie Bialorus tu podejrzenia nie wystarcza a ten kto tego nie rozumie powinien pozegnac sie z zawodem nomen omen zaufania publicznego ...nie kompromituj sie juz Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też 11.06.13, 20:09 Po pierwsze zanim wydasz wyroki poczekaj może aż poznasz coś więcej niż relacje jednej strony, bo jak na razie to Zadworny pisze głównie to co mu sprzedają adwokaci i zatrzymani. Po drugie, jakie dokładnie prawo nagiął prokurator? I czy wiesz o tym od kogoś poza zatrzymanymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 12.06.13, 10:56 no czekam czekam i nic z tego nie wynika ... prokurator chce uciec na sedziowski stolek i co tez mam czekac ? i na co ? na te niezbite dowody ktorych nie ma ? zalosne proby czepiania sie faktu wreczania popsutych zegarkow czy kart rabatowych ktorych pelno wsrod kierownictwa urzedu miejskiego, marszalkowskiego, lokalnej temidy i biznesu ? wiesz jak konczy sie zaklinanie rzeczywistosci ? kompromitacja to najlagodniejszy wymiar kary :-) no i powiedz ile jeszcze mamy czekac na ten cud w postaci dowodow ? miesiace ? lata ? nie kompromituj sie czlowieku, tak chcesz byc zapamietany ? wujek google nie wybacza :-) prokurator juz pewnie kombinuje zeby zmienic nazwisko ... Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też 13.06.13, 17:38 Albo urodziłeś się wczoraj albo nie wiesz jak działa system prawny w Polsce. Zapamiętaj, bo to jak ignorujesz ten fakt jest patologiczne, że nie jest ważne co ja ci wręcze i do jakiej kwoty, tylko co za to od ciebie otrzymam. Więc nie pie...mi o zepsutych zegarkach. Jakbym chciał ci wręczyć korzyść i nie zrobić z tego oficjalnie łapówki to właśnie dostałbyś ode mnie taki zegarek a potem powiedziałbym ci co z nim zrobić by zamienił się w pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 14.06.13, 07:59 to nie system jest zly tylko takie "wybitne" jednostki jak wspomniany prokurator "z doskonalymi kontaktami w CBA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.13, 20:02 Bylejakość jest domeną ludzi małych, nie Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dez.2 Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: *.tktelekom.pl 11.06.13, 20:49 co ta miłość robi z ludźmi ... Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: *.xdsl.centertel.pl 12.06.13, 10:29 zed 1 na twim miejscu spaliłbym się ze wstydu po tym co wypisywałeś broniąc państwa policyjnego i nieudacznika prokuratora chcącego zrobić karierę na wymyślonych historiach a ty brniesz dalej i wypisujesz te brednie może jeszcze ci płacą za to bo emerytura z SB którą otrzymujesz to chyba mało musisz się pogodzić że komuna już nie wróci a prawda z czasem wyjdzie na jaw i policja i prokuratura nie może zamykać ludzi za bzdury które powinny być wyjaśnione nie takim kosztem jak to zostało zrobione żal mi takich ludzi jak ty bo jak ktoś ci całe życie robił wodę z mózgu to teraz ciężko żyć z takim wodogłowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 12.06.13, 10:45 jakkolwiek nie wyrazilbym tego tymi slowami zasadniczo masz racje ... trzeba miec nierowno pod sufitem zeby akceptowac takie zachowanie prokuratora, myslalem ze dotyczy to wylacznie ludzi stlamszonych przez 40 lat komunizmu ale jak widac sie mylilem ... w normalnym kraju prokurator po czyms takim podalby sie do dymisji a ten chce zostac sedzia ... paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też 13.06.13, 10:11 Takim podejściem to największa mafia może być spokojna. Ludzie tacy jak wy będą jej bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 13.06.13, 11:00 nie rozumiesz takich prostych pojec jak demokracja, rownosc wobec prawa, praworzadnosc, zaufanie obywatela do panstwa i jeszcze paru innych ... zmalales cos zed, nie masz cos wspolnego z budzetowka ? oni tez zawsze ida w zaparte :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też 13.06.13, 17:39 Napisz mi w którym miejscu naruszono demokrację, równość wobec prawa itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 14.06.13, 08:02 obawiam sie ze i tak nie zrozumiesz ... wyjedz chlopie gdzies za granice (tylko nie na Bialorus) i zobacz jak prokuratorzy pracuja, jakimi standartami moralnymi sie kieruja i jakim ciesza sie powazaniem ... a pozniej wroc i powiedz co trzeba by zrobic z tym naszym lokalnym gwiazdorem Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też 14.06.13, 08:28 Ty wyjedź lepiej i powiedz mi wtedy czy w normalnym kraju fundowanie kart i rabatów politykom by było normalne i czy byłoby "standardem". A potem mi powiedz czy takie "imperium" w normalnym kraju mogłoby powstać. Jak wrócisz to mi opowiedz. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 14.06.13, 09:13 urzednik panstwowy musi zglaszac takie rzeczy czyli UKS, Urzad Miejski i Marszalkowski, Policja, Sady i Prokuratura korzystajacy z takich kart formalnie sa umoczeni i dostali by prztyczka w postaci upomnienia ew. jakas kare finansowa ... nikt natomiast nie wjechalby restauratorowi do chaty i wsadzal go do lochu bez jednoznacznych dowodow ... kwestia druga, w przypadku takiej kompromitacji w prokuraturze polecialyby glowy ... widzisz teraz roznice pomiedzy krajem demokratycznym a krajem w ktorym prokuratura robi co chce ? PS kazdy ma prawo do pomylki ale jesli juz da sie dupy to trzeba miec odwage sie do tego przyznac a nie isc w zaparte ... to domena ludzi malych, takich wlasnie jak nasz "bohater" Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też 13.06.13, 10:10 Mi ktoś robił wodę z mózgu? Przeczytaj co napisałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 13.06.13, 11:11 skoncentruj sie na faktach i wynik moze byc tylko jeden ... logika zed logika to jest to czego nie lubia matolki ... prokurator nie mial prawa podjac decyzji o aresztowaniach i teraz wszyscy o tym wiedza ... do demokracji w Bolandzie jeszcze daleko ale mysle ze takie spektakularne wpadki wymiaru sprawiedliwosci przyniosa w koncu efekty .... krol jest nagi zed :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: *.xdsl.centertel.pl 13.06.13, 13:31 zed oczywiście że tak co mam czytać że zrobili ci wodę z mózgu jeśli ktoś przez 50 lat mówił ci że państwo policyjne jest super i ty się z tym zgadzasz to jak to rozumieć nie mogę od ciebie wymagać że zmienisz zdanie ale ci współczuje nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz ale to już tak jest czytasz i dociera do ciebie tylko to na co ci pozwala twoja psychika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: *.xdsl.centertel.pl 13.06.13, 13:34 zed oczywiście że tak co mam czytać że zrobili ci wodę z mózgu jeśli ktoś przez 50 lat mówił ci że państwo policyjne jest super i ty się z tym zgadzasz to jak to rozumieć nie mogę od ciebie wymagać że zmienisz zdanie ale ci współczuje nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz ale to już tak jest czytasz i dociera do ciebie tylko to na co ci pozwala twoja chora psychika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 14.06.13, 08:15 zed nie jest az tak wiekowy :-) ... kazdy moze byc szuja i klamca nawet prokurator ale zed z jakis powodow wierzy ze to szczegolny przypadek Dziewicy Orleanskiej bez skazy i zmazy, nawet jak Sad Okregowy mowi co innego ... jako ze fakty sa niewygodne zed optuje ze wersja totalny spisek i uklad (ala Maciarewicz) teoria kontrowersyjna lecz w penych kregach wciaz popularna ... nawet jak prokurator da dyla z tego zamieszania a nastepca umorzy to zed bedzie opowiadal ze kiedys "prawie" mieli Goleme ale im sie wywinal :-) niemniej istnieje nadzieja ze zed w koncu zmieni zdanie ... przeciez w sprawie naszego prezydenta w koncu przejrzal na oczy ... moze ktos nagral prokuratora podczas rozmowy z zatrzymanymi, moze adwokaci maja asa w rekawie i dyscyplinarka juz w drodze, moze zwierzchnicy w koncu pojda po rozum do glowy, wiele rzeczy sie moze wydarzyc zed wiec lepiej sie tak kategorycznie nie upieraj bo potem trzeba bedzie wejsc pod stol i odszczekac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też 14.06.13, 08:25 Teraz sobie zamień słowa i tam gdzie piszesz golema wstaw prokurator i odwrotnie już będziesz miał to co mogę również tobie napisać. Ty widzisz układ w prokuraturze, ja widzę w lokalnych biznesach (tych co nie są szemrane oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 14.06.13, 09:24 nigdy nie twierdzilem ze Golema to wzor cnot wszelkich ... idzie oto ze prokuratura MUSI dzialac zgodnie z prawem a nie naginac je zeby wsadzic podejrzanego ... w tym przypadku ewidentnie przekroczono granice i trzeba napietnowac takie zachowanie ... prokurator nie jest swieta krowa a wrecz przeciwnie musi trzymac sie przepisow i byc poza podejrzeniami ze gra nieczysto ...tu mamy kompromitacje, zamiatanie sprawy pod dywan czyli typowe zachowanie w stylu minionego ustroju ... wyobraz sobie teraz ze SO nie wypuszcza Golemy, dowody nadal cienkie ale powoli kruszeje w lochu ... wyobraz sobie ten usmiech na twarzy prokuratora ? tego chcesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: *.szczecin.mm.pl 11.06.13, 09:01 W sumie gdyby nie powaga sytuacji to cala ta opisywana sytuacja jest smieszna. Tak po prostu, zwykla komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 11.06.13, 09:18 i to jest wlasciwy trop ... moze prokurator chce zostac showmenem ? normalni prokuratorzy wsadzaja za dragi, przekrety na VAT-ie, porwania, morderstwa a ten za zupe :-) ogladalnosc gwarantowana, odcinek z zegarkiem tez juz byl na co teraz pora ? paszteciki ? pietruszka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda To wielki skandal IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.13, 09:19 W co brnie ta prokuratura przeciez to skandal i skurw..synstwo czy przelozeni nie widza co w tej sprawie sie dzieje czy jeden oszolom moze narobic tyle krzywdy gdzie my zyjemy czy to juz komuna czy jeszcze komuna. Niech ktos zrobi porzadek z tym chamstwem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutka Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.06.13, 09:29 on..taki krol...cha,cha....... jak z koziej dupy trampek............................, ten pyszalkowaty pysk..oszusta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutka gnida Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.13, 09:36 Zazdrosna gnida zwana lutka na pchybel z toba i prorokiem psycholem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmienny redaktor Zmieniamy front w relacjach z afery? IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.13, 09:33 Zadworny, najpierw realcjonujesz to jak pierwszą szczerą akcję porządkową a teraz nagle stajesz się adwokatem pani z Sanepidu, która dostała lub nie rabacik, choć doskonale musiała sobie zdawać sprawę że "sanepid + rabat" = "śmierdzi" ? Zadworny, twoje działania zaczynają zalatywać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAN Redaktor pisze o faktach IP: *.centertel.pl 11.06.13, 09:51 Czego się czepiasz Zadwornego przecież on pisze o faktach sto ze zazdroscisz gołębie to twoja sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Redaktor pisze o faktach IP: 195.124.114.* 11.06.13, 10:26 A w części dotyczącej prokuratora skarga jest rozpatrywana - mówi prok. Małgorzata Wojciechowicz, rzecznik prasowa szczecińskiej prokuratury okręgowej. gdzie sa dane dotyczace skarg wplywajacych na prokuratorow ? oczywiscie statystycznie bez nazwisk i czy to prawda ze prokurator M. ma ich na swym koncie najwiecej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tez Re: Redaktor pisze o faktach IP: *.centertel.pl 11.06.13, 10:34 Zadworny to odważny redaktor brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Grodecki Ossolineum IP: *.205.112.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.06.13, 10:33 Redaktor pisze o tym, co jest wygodne dla oskarżonych. Tendencyjnie i jednostronnie, ale jak zaproponowałem artykuł o Ossolineum to zapadła cisza. A księgania została sprzedana bez jakiejkolwiek procedury, sprawy się toczą, więc poczekajmy. Oczywiście korupcji pewnie tutaj nie było, według szczekaczy wynajętych przez gastronomika lub jego samego, mam dowody i wiem kto mnie lży, więc ostrzegam. Proszę o fakty, a jak ktoś uważa, że popełniłem przestępstwo proszę z tym iść do prokuratury, tak jak to zrobiłem i namówiłem wielu innych. Oczywiście, że jak ma się za sobą tyle powiązań, to trudno takiego kogoś utrącić, ale senator Stokłosa poległ, marszałek podkarpacia pewnie też polegnie, więc poczekajmy. Albo dowiemy się, że w Szczecinie korupcji nie ma, a jak nie ma, to CBA niepotrzebna. Walka w osamotnieniu, jaką prowadzę z prokuratorami, mediami itp służbami jest powolna, ale fakty są faktami. Przy sprzedaży Ossolineum doszło do popełnienie przestępstwa na co są wyroki sądów, biegły został skazany, czekam na dalszy bieg spraw. I trudno będzie mi zamknąć usta, chyba że mnie utopią w Odrze, z czym się liczę. Na razie lżą, a zarzuty gastronomik ma, a pani z Sanepisu jakby nie miałą nic na sumieniu to by się nie przyznawała, śmieszny ten pan Zadworny, artykuł wyłącznie wybielający gastronomika, a ośmieszający prokuraturę. Sam mam wiele zastrzeżeń do ich pracy, ale to inna para kaloszy. Przy sprawie Ossolineum gastronomik odniósł korzyść materialną i byl inspiratorem tego dealu, niezgodnego z prawem, to mówi wyrok, więc trzymajmy się wyroków. Szkoda że Wyborcza tak się ośmiesza, cóż, niedługo będzie świętować jej zamknięcie, bo ludzie chcą prawdy i faktów, a nie jednostronnych ocen, takie wynurzenia są dobre na salę sądową. Ale skoro pojawiają się takie artykuliki, to znaczy, że oskarzeni się boją i urabiają opinię publiczną, że są niby niewinni. Poczekajmy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc a poczekamy oczywiscie tylko na co ? IP: 195.124.114.* 11.06.13, 11:01 ucieczke prokuratora na sedziowski stolek ? umorzenie za 2 lata ? i tak wiadomo co z tego wyjdzie ... mialy byc takie mocne dowody, nagrania w tajnej kancelarii ledwo sie miescily a co wyszlo ? wielka kicha za pieniadze podatnikow ... zenada i kompromitacja, Golema to nie jest jakis handlarz koksem z Ameryki Poludniowej, jesli nie potrafia go przyskrzynic tzn ze sa po prostu za ciency a ze czasy aresztow wydobywczych w EU minely to i z tego gowno wyszlo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niszczyciel Re: Ossolineum IP: *.centertel.pl 11.06.13, 11:13 Za ile pan kupił księgarnie przy ul Kołłątaja która pan zamknął i przerobil na bank a winien pan tam prowadzić ksiegarnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Grodecki Re: Ossolineum IP: *.147.106.170.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.06.13, 12:31 Nigdy nie polemizuję z tymi, którzy piszą nieprawdę, ale ten jeden raz zrobię wyjątek: w przeciwieństwie do Mecenasa Kultury kupiłem lokal po cenie jaką określił biegły w operacie, a nie jak to było przy Ossolineum, czyli bez żadnej wyceny, o, sorry, była, tyle że całkowicie sfałszowana, i nie ma żadnego zapisu, z którego wynikałoby co tam ma być, a takie pisanie jest podawaniem nieprawdy, jak oszczerstwa będą powtarzane podam sprawę do prokuratury, ostrzegam raz jedyny. Ja piszę wyłącznie prawdę. I gdybyście mogli zaraz byście mnie podali do sądu, szkalowanie mnie nic nie zmieni w ocenie faktów przez sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za ile kupiles? Za ile kupil grodecki ksiegarnie? IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.13, 17:32 Powiedz wszystkim za ile kupiles ksiegarnie na kolataja ktora przerobiles na bank ? Bo grodecki omija ten temat czyzby sie wstydzil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator1 Re: Ossolineum IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.13, 18:11 Skoro Pan cały czas tak podnosi temat byłej ksiegarni na Placu Żołnierza zwanej Ossolineum, to prosze powiedzieć wszystkim dlaczego nie przeniósł się Pan do swojego lokalu na Kołłataja gdzie prowadzl pan ksiegarnię, tylko ten lokal wynajął pan dla banku?! A gdzie siedział Pan za darmochę/ nie płacił Pan czynszu dla Ossolineum Wrocław/ - wiadomo na Placu Zołnierza, dziwię sie, że jeszcze jakoś nikt ( stosowne organa) sie tym nie zainteresował , że przez kilkanascie lat nie płacił Pan czynszu- czym wyrządził Pan spółce Ossolineum szkodę wielkiej wartosci! Skromnie przeliczając np za lokal czynsz umowny w tym lokalu wys 13.000, zł / mc razy 12 i razy ok 13 lat , daje to stratę dla spółki Ossolineum w wysokosci 2.028.000,zł co jest olbrzymią kwotą!! Gdzie jest zatem CBA i prokuratura? To jest dopiero drugie dno! Mysle , że pana koledzy z SP jeszcze o tym nie wiedzą a przydało by sie żeby poznali Pańskie rzeczywiste oblicze. Pozdrawiam wszystkich internautów za wyjatkiem Pana Grodeckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wazelina Re: Ossolineum IP: *.globalconnect.pl 11.06.13, 22:07 To zgłoś to do prokuratury jak coś nie tak. Jak na razie różnica jest taka, że to Golema ma postawione zarzuty, a nie Grodecki, i to Ziobro spuścił ze smyczy CBA, więc Golema spędził kilka tygodni w pierdlu. Reszta wyjdzie w praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zmieniamy front w relacjach z afery? IP: *.xdsl.centertel.pl 12.06.13, 10:51 zmienny a może redaktor dopiero teraz porozmawiał z drugą stroną a nie na początku ślepo wierzył prokuraturze powinien to zrobić od razu ale to już inna bajka może miał w tym cel najpierw ogłosić wielką aferę a jak okazała się wydmuszką dać szansę obrony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zmieniamy front w relacjach z afery? IP: 195.124.114.* 12.06.13, 11:23 zegar tyka a dowodow jak nie bylo tak nie ma ... moga tak przeciagac jeszcze jakis czas ale w koncu trzeba bedzie pojsc do sadu a tam wiadomo co bedzie ... kolejny etap to odszkodowania ... moze to jednak dobry pomysl zeby wprowadzic obowiazkowe ubezpieczenie OC dla prokuratorow ? lekarze maja a czesciej sie chyba nie myla ? moze wysoka skladka dla co niektorych nieco ich otrzezwi ? bo przelozeni jakos nie sprawuja nalezytego nadzoru, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
szydell Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też ł... 11.06.13, 11:20 Hmm, może się mylę, ale chyba Tiger Club od dobrego roku-dwóch nie istnieje. Jakim cudem mogli więc dać jakąkolwiek ofertę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa proponuję zbojkotować jego knajpy.... IP: *.147.106.170.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.06.13, 12:48 Wniosek jest jeden: najlepiej bojkotować knajpy i wszelkie nieruchomości, których współwłaścicielem jest znany gastronomik. Wtedy poniesie jeszcze bardziej dotkliwe straty, i tak mało kto tam zagląda, chyba że turysta z Niemiec, bo nie kuma o co chodzi, a my się nie narazimy na zarzuty korzystania z kart rabatowych, itp hocków klocków. Czyli jak w gastronomi: dwie pieczenie przy jednym ogniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też 11.06.13, 15:26 Bo tu wychodzi lenistwo redaktora, jaki cytuje co mu powiedzieli ludzie, ktorym wygodnie jest mowic to co ich wybieli. Redaktor zas sam powinien podzwonic po lokalach i co wazniejsze powinien zadzwonic do lokali golemow i dowiedziec sie ile to faktycznie moze kolacja kosztowac normalnego czlowieka, a nie redaktora gazety czy pracownika sanepidu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.06.13, 15:43 kolacja kosztuje tyle na ile sie ustala koszty i nie ma to znaczenia kto gdzie pracuje ,chyba to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.06.13, 15:48 Prokuratura brnie i nie umie sie z tego z twarzą wycofać i to jest smutne i przerazajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: 195.124.114.* 11.06.13, 16:03 taki kraj takie obyczaje .... ale przyklad idzie z gory z ostatnich dni sprawa z komendantem M. i jego podwladna ... komendant glowny przyklepuje sowita emeryturke a policjantka dostanie dyscyplinarke .... gdzie jest qrwa minister ? komendant glowny za taki numer juz powinien szukac nowej pracy ... i jak tu nie byc wqrwionym na takich bydlakow ? panstwo prawa ? wolne kpiny ? POlska gnije od czubka glowy po smierdzace paznokcie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: *.xdsl.centertel.pl 12.06.13, 10:37 zed 1 widać że jesteś wieśniak myślisz że obiad w podrzędnej restauracji kosztuje więcej niż 100zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dannyboy Re: Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też IP: *.szczecin.mm.pl 12.06.13, 23:08 Sam zadzwoń i powiedz ile co kosztuje normalny człowieku. Napisz potem na forum i pokaż jaki jesteś niezłomny śledczy. Wszyscy czekają. Powinieneś wyręczyć redaktora skoro cię tak boli jego lenistwo. A jak powiesz, że to nie twoja rola, żeby dzwonić to przestań pierdzieć w tym temacie, bo wszyscy widzą, że "służby" są marne intelektualnie a to niedobrze dla naszego Państwa. I to mnie boli i zagraża naszemu bezpieczeństwu. W dupie mam rabat na kotleta, chcę by "służby" zajmowały się prawdziwymi zagrożeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
exman To dopiero początek ... 11.06.13, 18:36 Pod nóż CBA idą wkrótce chłodnik i ruskie. Według pozyskanych informacji, właśnie te potrawy stanowią czubek korupcyjnej góry lodowej wychodowanej przez króla szczecińskiej gastronomii. Plotkuje się również o gołąbkach z młodej kapusty ale to podobno rozwojowa sprawa i na razie CBA milczy w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek12345-6 Gulaszowa pod lupą służb. Ślubny obiad to też ł... 11.06.13, 20:06 Wesele bez dekoracji sali i bez muzyki czy orkiestry? Chyba idzie kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SbQ Zły porucznik ? IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 23:59 Jak w filmie- źli agenci tworzą wyimaginowaną sprawę żeby pogrążyć bogu ducha winnych urzędników i biednych gastronomików, którzy z czystej dobroci serca rozdawali jedzenie potrzebującym . Jakie to wszystko szlachetne , a z drugiej strony jakie jaka straszna zaciekłość grupy "złych oficerów" . Ale jak to w bajkach wszystko dobrze się skończy , niezależni pismacy rozpracują w końcu ten uknuty przeciwko niewinnym spisek , wszystko wróci do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zły porucznik ? IP: 195.124.114.* 13.06.13, 09:57 nie tak szybko ... czasy wsadzania ludzi do lochu na podstawie prokuratorskiego "widzimisie" minely i jesli sad oczysci Goleme z zarzutow to wobec tego gorliwego prokuratora powinny zostac wyciagniete konsekwencje sluzbowe ... facet jest niebezpieczny a kwestie braku nadzoru nad jego poczynaniami pozostawiam przelozonym choc z drugiej strony ta akcje z CBA musieli chyba zaaprobowac prawda ? smierdzi i cuchnie nieprawdaz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Zły porucznik ? ale skad dobry prokurator :-) IP: 195.124.114.* 13.06.13, 11:29 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14089259,Prokuratura_neka_biznesmena_trefnym_swiadkiem_koronnym.html?lokale=szczecin#BoxWiadTxt Golema i tak powinien sie cieszyc ze jakis koronny na niego nie donosi ... 27 miesiecy aresztu to chyba tylko w Bolandzie ? kraju w Unii Europejskiej ? czy ktos powstrzyma tych szalencow ? Odpowiedz Link Zgłoś