Gość: Kaczor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 19:44 Tylko duże odzkodowania , odstraszą takic właścicieli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WOY ile jeszcze ofiar trzeba, aby ktoś się tym zajął?! IP: 212.14.63.* 29.07.04, 19:54 Czy są jakieś instrumenty prawne, które pozwoliłyby na zmuszenie właścicieli psów (bez względu na rasę) na nakładanie kagańców poza obrębem ich domów (nieważne czy w lesie czy na ulicy)? Czy któryś z posłów odważyłby się wnieśc taki projekt? Wydaje mi się że nawet chłodna kalkulacja polityczna powinna wskazać, że więcej zyskałby głosów poparcia niż wrogów. Egoizm gości z pieskami i brak wyobraźni jest kosmiczny. A koronny argument jakiejkolwiek dyskusji to stwierdzenie, że ten piesek jeszcze prosze pana nikogo nie ugryzł... :( Tylko dlaczego jako pierwsze ma być np moje dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remek Re: ile jeszcze ofiar trzeba, aby ktoś się tym za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:09 Bardzo często mijają mnie psy różnej rasy (zwykle obronne)idące przez miasto bez kagańców. Zastanawiam się wtedy: "odgryzie mi coś czy nie?". Ponoć jest za to mandat, ale jakoś nikt tego nie egzekwuje. Jeśli prawo stawiające różne warunki właścicielom psów obronnych się nie zmieni, nasze miasto upodobni się do Nowego Yorku, gdzie jest popnad 100 tys. psów. Tyle że tam właściciele zakładają swoim pupilom kagańce i sprzątają ich kupki, my zaś utoniemy w takim przypadku w morzu psiego gówna :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOY Zróbmy z tym porządek. Tylko jak? :( IP: 212.14.63.* 29.07.04, 20:17 Masz rację. Kiedyś z nienacka rzucił się na mnie ...jamnik. Nie ważne że racjonalnie rzecz traktując nic (albo prawie nic) mi nie groziło, jednak fakt faktem strasznie się przestraszyłem. Na moja uwagę, ze to mała przyjemnośc zostać przestraszonym właściciel maleństwa nawet nie zareagował. Przytłacza mnie egoizm tych ludzi, wożenie psów windą (nie ważne, że ktoś ma np alegię na psy...), zostawianie kup gdzie popadnie itp. Az nie chce się pisać. Tylko wracam do głównego mojego pytania czy na prawde nic z tym nie można zrobić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: ile jeszcze ofiar trzeba, aby ktoś się tym za IP: 62.233.173.* 30.07.04, 09:35 Caly bajer polega na tym, ze pozwolenie na posiadanie psa ras uznanych za niezepieczne trzeba miec jedynie na psy rasowe czyli z rodowodem. A pewnie z 80% tych psow hasajacyh po naszych ulicach to psy bez rodowodu, czyli w swietle prawa kundle. A ze wygladaja jak pitbulle, amstafy itp - to co z tego ... Ludzi, ktorzy kupuja psy z hodowli, z rodowodami, zazwyczaj nie trzeba pouczac jak nalezy pilnowac swoje psy i najczesciej psy takie sa szkolone, bo wlasciciel zdaje spbie sprawe jak wazne jest ulozenie w przypadku tych ras. Nie mam nic przeciwko psom ras tzw niebezpiecznych, nieraz mialam do czynienia z naprawde przemilymi psami, a agresywny moze byc chocby yorkshire. Wszystko jest kwestia ulozenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: ile jeszcze ofiar trzeba, aby ktoś się tym za 30.07.04, 07:38 Jestem za przymusem zakładania psom kagancom, ale nie wszystkim. I tu jest problem, bo jak to zrobic,zeby grozne psy musialy miec je zakladane, a inne nie? nIe wyobrazam sobie psa miniaturke (np) w kagancu...nie wydaje mi sie,zeby taki rozmiar robili... Ale chyba najbardziej skuteczne byłoby wprowadzenie pozwolen (taka jak na bron) na posiadanie niektorych ras psów i WYSOKIE kary. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek69 Re: ile jeszcze ofiar trzeba, aby ktoś się tym za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 09:46 czas zmienic kraj na taki w ktorym politycy mysla o swoich obywatelach :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: Amstaf zaatakował dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:03 Gdzie można kupić jakiś dobry gaz na psy i ich niesfornych właścicieli? Pozdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: Amstaf zaatakował dziecko 30.07.04, 07:40 Gaz pieprzowy mozna kupic w sklepach mysliwskich,ale nie jestem pewna czy sa skuteczne...niestety paralizujacy musialam dawno temu przywiezc z Berlina. NIe wiem czy można u nas dostać (bez pozwolenia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Impotent IP: 195.136.49.* / 195.136.49.* 29.07.04, 20:21 Taki gościu musi być impotentem, który kłopoty z fajfusem rekompensuje sobie zakupem psa zawsze gotowego do walki. Potwierdzeniem tej tezy są chociażby dresiarze lubujący się w takich psach a którzy łykają tyle sterydów na siłowni, że już im mały nie bryka. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Impotent 30.07.04, 09:59 Gość portalu: przemek napisał(a): > Taki gościu musi być impotentem, który kłopoty z fajfusem rekompensuje sobie > zakupem psa zawsze gotowego do walki. Potwierdzeniem tej tezy są chociażby > dresiarze lubujący się w takich psach a którzy łykają tyle sterydów na siłowni, > > że już im mały nie bryka. * jestem przekonany ze walsnie taka teaz powinna byc rozpropagowana w mediach, jezeli idioci nie maja na tyle wyobrazni aby zrozumiec ze ich 'pupil' moze komus wyrzadzic duza krzywde, to fajnie by bylo gdybyc jakas organizacja zrobila taka kampanie reklamowa:) no i oczywiscie duze kary dla tych wlascicieli niebezpiecznych psow ktorzy nie trzymaja swoich 'pupili' na smyczy ani w kagancu... ...no i np. zakaz trzymanai takich psow w domach wielorodzinnych...bo zadna to przyjemnosc mijac na klatce prawie codzien amstafa bez kaganca...nie mowiac juz o strachu czy wypuscic dziecko z domu w takim przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupeńka Absztyf zaatakował dziecko ? IP: 83.168.96.* 29.07.04, 20:25 nie dość ze gryzie i kąsa w necie, to jeszcze rzuca się na dzieci. głodny był, a może to pedofil ?:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Div Re: Absztyf zaatakował dziecko ? IP: 62.233.223.* 29.07.04, 21:48 Amstaff podobnie jak pitbull, to rasy wyjątkowo tępe i agresywne. W szczecinie można zaobserwować stale rosnącą liczbę psów z wyżej wymienionych ras. Zwykle posiadają je ludzie ubodzy, nie posiadający pieniędzy na szkolenie, psy nie są rasowo czyste, stąd stać na nie każdego TĘPAKA i PROSTAKA. Gdy jestem na spacerze z moim AkitaInu, czekam tylko aż jakiś amstaff lub pitbull podejdzie do nas.... Ja swojego psa trzymam zawsze na smyczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Absztyf zaatakował dziecko ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 11:42 A czy jako tak dumny/a posiadacz psa Akita Inu nie wiesz moze ze owa rasa nie jest rowniez łagodną i łatwą w wychowaniu???? To jaki/a z Ciebie odpowiedzialny własciciel/ka?? A jesli chodzi o właścicieli amstaffów - nie uważam sie ani za prostaczkę ani za tępaka, a mam własnie w domu takiego psa(sukę). I jest niemal "oazą spokoju i cierpliwosci". W domu jest takze kot, swego czasu byla inna suka rasy Husky i nigdy nie bylo miedzy nimi konfliktów. Nie uważasz że może problem nie leży w amstaffach jako rasie, ale w ludziach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Absztyf zaatakował dziecko ? IP: 212.244.77.* 30.07.04, 12:53 Ale to nie ludzie gryza..... Ale tak oczywiscie, w duzej mierze zalezy to od wlasciciela, jak bedzie ulozony pies. Ja sobie zadaje pytanie: po co mi pies, ktorego wyhodowano jako psa bojowego??? Po to , aby udowodnic, ze jest inaczej, ze mozna go przeprogramowac?? Bo mi sie podoba??? Bo taka rasa jest akurat trendy??? Kolezanka miala bulteriera, kochana psinka przez wszystkich domownikow, lagodny wesoly, posluszny, odpwoiednio ulozony, do czasu jak sie okazalo. Kiedys omal nie odgryzl jej szczeki. Nie uwazasz, ze nasz klimat nie sluzy psom rasy husky ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBS Powystrzelac wszystkie kundle IP: *.anacron.pl 29.07.04, 23:34 Chodzac po nasyzm pieknym tzn mogącym byc pieknym miescie ciagle musze uwazac na psie g... uwazam ze powinno sie wprowadzic zakaz posiadania psow jakich kolwiek w miescie, raz ze w 40 m mieskzaniu kazdy nie mowiac tu juz o takich psach, o jakich jest mowa w artykule sie mecza a po drugie jest to uciazliwe dla innych, w dodatku niska kultura osobista Polakow powoduje ze jest od nich tylko kupa brudu tak na klatkach jak i na ulicach zamiast trawnikow w centum mamy sralnie dla psow z wieksza iloscia g... niz trawy bo ta zostala juz pzrez czworonogi i ich wlascicieli wydeptana. Wiec proponuje powystrzelac i uspic wszytskie psiaki w naszym miescie:-) mowie serio :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chriss04 Re: Powystrzelac wszystkie kundle 30.07.04, 01:07 Zgadzam się w 100% a nawet więcej. Proponuję jednocześnie wytrzebić wszystkie koty (roznoszą przecież Toksoplazmozę) , gołębie i inne ptactwo (przecież w g... nie trzeba wdepnąc , bo samo leci z nieba , oraz cyklistów, żydów i masonów ( bo i tak są winni). Ciekawe tylko , jak poradzimy sobie ze szczurami ( taz sraja , tylko pod ziemią). A na koniec jak już będzie "pięknie i kulturalnie " usiadziemy na czystym i pachnącym zielonym skwerku w naszym przepięknym mieście , wypijemy piwko lub denaturacik, zarzygamy wszystko w około, nasramy i nasikamy też i PÓJDZIEMY NA WYBIEG NA RONDO PRZY ALTANCE NASZEGO DZIELNEGO PREZDENCIUŃCIA MARIANUSIA JURCZYKUSIA. Ciekawe , kto następny do uśpienia? MÓWIĘ SERIO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa esteta IP: 212.244.77.* 30.07.04, 09:08 Taki z ciebie esteta??? Psie odchody sa organiczne i ulegaja rozkladowi. A moze by tak zajac sie tymi, ktorzy zostawiaja bohomazy na budynkach, demoluja windy i klatki czy za przeproszeniem charaja, smarkaja i szczaja bez zadnego skrepowania?? Uwazaj, ptaki tez robia kupe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Amstaf zaatakował dziecko IP: *.arcor-ip.net 30.07.04, 07:11 Policja wszczęła śledztwo, ale wczoraj do godz. 18 nie udało się jej odnaleźć mężczyzny. Jak mówią mieszkańcy, policjantom, którzy przyjechali do jego mieszkania, nikt nie otworzył drzwi... no to mi sie podoba, po prostu nie otworzyl tym sierotom drzwi, tak policje mamy wspaniala, sa jak dzieci we mgle - zagubieni i zasmarkani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOY Każdy pies w kagańcu poza mieszkaniem właściela ! IP: 212.14.63.* 30.07.04, 07:40 To jedyne sensowne rozwiązanie które przychodzi mi do głowy. I nie wazne czy kundel czy czystej krwii morderca. I nie wazne czy na ulicy czy w lesie. Dla potencjalnej ofiary to bez różnicy gdzie zostanie pogryziona. A obecna regulacja nakazująca alternatywnie albo smycz albo kaganiec jest chora. W ręce chwiejącego się na nogach pijaczka smycz nie jest żadnym zabezpieczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Amstaf zaatakował dziecko 30.07.04, 08:02 ja rowniez z niejakim przerazeniem obserwuje wzrost liczby bojowych psow w rekach nie mniej bojowych wlascicieli jak bowiem wynika z moich obserwacji typowym posiadaczem amstafa jest odziany w dresik osobnik u ktorego stosunek srednicy karku do srednicy glowy grubo przekracza 1 ludzie ci z luboscia oprowadzaja swoje pieski po miescie z dzika rozkosza obserwujac zaniepokojone spojrzenia przechodniow a zwlaszcza posiadaczy innych mniej w ich oczach imponujacych psiakow poniewaz sam mam takowego i wiem tez ze amstafki lubia jednak przede wszystkim mordowac inne pieski a nie ludzi to na widok opisywanej powyzej pary profilaktycznie przechodze na druga strone ulicy w tym przypadku podobnie jak dr pepiak mysle ze wlasciciel uczyl psa agresji do ludzi i stad atak na chlopca co do zezwolenia na hodowanie to obowiazuje ono jedynie w przypadku psow z metryka lub rodowodem zas bez wiekszego problemu mozna kupic amstafowatego mieszanca i na to juz zadnego zezwolenia nie trzeba przepis ten jest wiec de facto martwy natomaiast fakt ze policji nie udalo sie wejsc do mieszkania bo nikt im nie otworzyl drzwi pozostawie bez komentarza...naprawde szkoda slow... mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
mentor1 Re: Amstaf zaatakował dziecko 30.07.04, 08:31 Witam serdecznie wszystkich czytelnikow Chciałem powiedziec, ze mam mlodego, rodowodowego ast i jestem wrecz oburzony podejsciem ludzi do mnie i mojego psa. Moj pies jest juz po szkoleniu na PT (psa towarzyszacego) i ma zdany egzamin, ale ilekroc ide z nim po ulicy, jestem zaczepiany przez wlascicieli tzw. ras niebojowych, tzn. owczarki, sznaucery no i oczywiscie kundle! Slysze, ze moj pies powinien chodzic od nich, ze moj czworonog powinien chodzic w kagancu - bo to przeciez morderca...! Przeciez to bzdura, wszystko zalezy od ulozenia psa. Nieprawda jest, ze ast i pitbull to rasy tepe i bardziej agresywne niz inne rasy psow. Te psy po prostu wymagaja wiecej czasu i cierpliwosci niz pozostale rasy. Zareczam wszystkich, ze szkolone psy bojowe sa bardzo oddane wlascicielowi i na ogol nie atakuja ludzi, dodatkowo odznaczaja sie wieksza czujnoscia i mniejsza agresja od innych ras !!! Oczywiste jest, ze ast i pity to psy nie dla kazdego wlasciciela... omawiany wlasciciel mial 50 lat i pewno wogole sie nie zajmowal tym psem. Powodzenia w doborze pupili! Pozdr dla wszystkich "madrych" wlascicieli ast i pitow. PS1: Tez chodze w dresie i wkurwia mnie jak ktos mnie nazywa dresiarz, a mam ast bo kocham te rase i nic tego nie zmieni. Glupi sa ludzie, ktorzy kieruja sie stereotpami. Z KAZDEGO PSA MOZNA ZROBIC MORDERCE I KAZDY PIES MOZE BYC LAGODNYM, ODDANYM PUPILEM, KANAPOWCEM, WSZYSTKO ZALEZY OD PRACY JAKA WLOZYMY W ULOZENIE PSA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyjechałem Re: Amstaf zaatakował dziecko IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 30.07.04, 09:06 >mentor1 napisał: PS1: Tez chodze w dresie i wkurwia mnie jak ktos mnie nazywa dresiarz, a mam > ast bo kocham te rase i nic tego nie zmieni. Glupi sa ludzie, ktorzy kieruja > sie stereotpami. Juz mi się podobasz kochanieńki. Coś Ci wytłumacze dresik nie służy do chodzenia, choć twój to pewnie najnowszy i najbardziej błyszczący model. A jeszcze pytanie. Co robisz z "głupimi ludźmi, którzy kierują się stereotypami"? Szczujesz ich pieskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Amstaf zaatakował dziecko 30.07.04, 10:07 mentor1 napisał: > Witam serdecznie wszystkich czytelnikow * i ja witam, tylko przy okazji prosze zdradz nam sekret jak mamy odroznic Ciebie posrod chamry takich idiotow jak ten 50 letni debil? Moj pies jest juz po szkoleniu na PT (psa towarzyszacego) i ma zdany egzamin, ale ilekroc ide z nim po ulicy, jestem zaczepiany przez wlascicieli tzw. ras niebojowych, tzn. owczarki, sznaucery no > i oczywiscie kundle! Slysze, ze moj pies powinien chodzic od nich, ze moj > czworonog powinien chodzic w kagancu - bo to przeciez morderca...! Przeciez to bzdura, wszystko zalezy od ulozenia psa. * a co nie chodzi w kagancu Twoj pupil? > PS1: Tez chodze w dresie i wkurwia mnie jak ktos mnie nazywa dresiarz, * a mnie i innych forumowiczow wqurwia ze akurat wielu wlasciceli cierpi na zupelny brak wyobrazni...i nie ponosza zazwyczaj z tego powodu zadnych konsekwencji... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Amstaf zaatakował dziecko 30.07.04, 14:04 mentor1 napisał: > Witam serdecznie wszystkich czytelnikow > Chciałem powiedziec, ze mam mlodego, rodowodowego ast i jestem wrecz oburzony > podejsciem ludzi do mnie i mojego psa. Moj pies jest juz po szkoleniu na PT > (psa towarzyszacego) i ma zdany egzamin, ale ilekroc ide z nim po ulicy, jestem > > zaczepiany przez wlascicieli tzw. ras niebojowych, tzn. owczarki, sznaucery no > i oczywiscie kundle! Slysze, ze moj pies powinien chodzic od nich, ze moj > czworonog powinien chodzic w kagancu - bo to przeciez morderca... Ja mam same 10 - i na strzelaniach na strzelnicy, i mam dosc uwag od ludzi bez broni, ze nie powinienem chodzic po miescie z naladowanym i niezabezpieczonym uzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glut Re: Amstaf zaatakował dziecko IP: *.fnet.pl 30.07.04, 13:05 Gdyby pijane dziecko zagryzło amstafa, to byłaby rewelacja. Ale tak... Więcej tolerancji! Przecież wściekłe dzieci bywają gorsze od bestii. Dla bezpieczeństwa proponuję wyprowadzać dzieci na spacer w kolczugach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kora Amstaff zły pies! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.07.04, 16:56 Ludzie! Na posiadanie amstaffa nie trzeba miec pozwolenia! Mylicie psy, zezwolenie wymagane jest na pit bulla amerykańskiego,a amstaff to stafford shire terrier. A autorowi artykułu polecam dokładniejsza lekturę Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 28 kwietnia 2003 roku w sprawie wykazu ras psów uznanych za agresywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właścicielka Re: Amstaf zaatakował dziecko IP: *.icpnet.pl 31.07.04, 00:40 Kiedy wreszcie dziennikarze zaczną sprawdzać rzeczy, o których piszą? Amstaffów nie ma na liście ras niebezpiecznych. Jest tam za to wiele innych ras, ale rozumiem, że jak ktoś jest niedoukiem to mu się nazwy mogą plątać. Problem Amstaffów polega na tym, że często myli się je z pitami, bokserami, albo po prostu źle wychowanymi kundlami. Jak coś ujada i gryzie - to od razu musi to być Amstaff. Prasa znalazła sobie po prostu synonim dla słów "niebezpieczny pies". A tymczasem w rękach głupka nawet pudel może stać się psem niebezpiecznym. To nie psy są problemem, a ludzie, którzy rozbudzają w zwierzętach agresję. To ich się powinno wziąć pod lupę i wpisać na listę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INWEkTYW Re: Amstaf zaatakował dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 10:30 hehehehh....musi cos stac aby ktos zuważł problem....wcześniejnikt nie widział tego że...lumpenproletariat zamieszkująćy szczecin kupuje sobie takie pieski....żeby pokazać jaki to on silny....bandy drechów wystają po bramach z takim psami piją piwo i dla żartu szczują pssami przechodzących ludzi, a co na to policja-gówno. nawet nie wstawi im mandatu za picie. POlicja woli wstawić mandat spokojnym ludziom którzy usiedli sobie na ławce i gasza pragnienie zimnym piwkiem!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno watpliwy Re: Amstaf zaatakował dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 14:58 a te pedały siedza w sejmie i pieprza nie wiadomo o czym, najprostrzych przepisow nie moga wprowadzic bo czekaja na lapowy. W takiej chwili jak ta kiedy jestem do granic wytrzymalosci wkurwiony, jak bym taka mede z sejmu dopadl to bym mu do dupy nakopal. WINNY JEST NASZ PARLAMENT NIEUDACZNIKOW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Amstaf zaatakował dziecko IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.04, 21:45 Przepisy mamy. Z egzekwowaniem gorzej. Tak naprawdę to są w ogóle nie egzekwowane. Zdaje się że Komendant Strazy Miejskiej chwalił się, że w ub. roku wystawili 50 (!) mandatów właścicielom psów. Resztę upominają. Upominanie to było dobre przez parę miesięcy po wejściu przepisów. Teraz powinny być wyłącznie mandaty. I nie 50 zł. Przydałoby się też aby prasa poświęcała miejsce nie tylko opisowi zdarzenia ale i jego konsekwencjom dla właścicieli psów- tzn. nagłaśnianie sum odszkodowań itp. Teraz po prostu czują się bezkarni. A do tego pana w dresach, który ma wyszkolonegoi pieska. Warto byłoby jednak poćwiczyć umysł i wyobraznię, skoro chcesz się odróżniać od dresiarzy. Ludzie nie chcą się bać. Nie obchodzi ich, czy akurat twój pies jest szkolony. Nie ma wymalowanego odblaskowymi literami na sierści, a ty chyba tez nie masz pieczątki na czole. Poza tym, czy ktoś mógłby sprawdzic, czy psy ze świadectwem szkolnym faktycznie nigdy nikogo nie pogryzły?? Czy gdy przed takim pieskiem przebiegnie dziecko z patykiem, to piesek się na malca nie rzuci, bo coś mu odbije??? Skoro spokojny człowiek potrafi w afekcie zamordować, to pies chyba też może pogryźć?? Cóż, nie wierzę, że przepisy będą egzekwowane. Moda na niepalenie wchodziła dość długo, na kulturę właścicieli psów będzie wchodziła dłużej. Myślę, więc że po raz kolejny, sami mieszkańcy zadziałają. Gazy są dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Amstaf zaatakował dziecko IP: 62.233.217.* 01.08.04, 16:10 jak komus sie wydaje ze jego piesek po szkoleniu jest madrzejszy od niego to ma absolutna racje! nic mnie bardziej nie wkurza niz wlasciciele psow ktorzy bezkrytycznie wpatrzeni w swojego pupila opowiadaja koszmarne bzdury o jego madrosci i inteligencji. Jezeli ktos jest na tyle glupi aby w bloku trzymac zwierze i do tego niebezpieczne ( nikt nie jest w stanie przewidziec jak zareaguje pies - nawet szkolony na dokuczajace mu dziecko ) to powinien ponosic surowe konsekwencje braku wyobrazni. jestem za karaniem i to surowym tych wszystkich ktorzy nie sprzataja po swoich pupilkach wysylaja na spacer dzieci z bydleciem wiekszym od niego czesto bez kaganca - ............................................................. co komu do tego, jak i tak mniejsza o to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: Amstaf zaatakował dziecko IP: *.ksiazat.v.pl 02.08.04, 10:13 i dlatego kochajmy koty. Wszyscy którzy je mają wiedzą o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś