Dodaj do ulubionych

Szkoły niepubliczne

24.07.13, 14:53
Czy macie jakieś doświadczenia z podstawowymi szkołami niepublicznymi w Szczecinie? Czy nadal STO i TAK mają najlepsze opinie?
Chodzi mi głównie o poziom nauki, ale także o podejście do dzieci i wysokość czesnego.
Załamałam się jak zobaczyłam wyniki testu szóstoklasistów zachodniopomorskich w porównaniu do reszty kraju. Myślicie, że w niepublicznych z poziomem nauczania jest lepiej?
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: Szkoły niepubliczne 24.07.13, 15:36
      Piwoni jest ok
      Moja córka skończyła u niego podstawówkę
      Gimnazjum jednak publiczne - ale ze względu na wychowanie, nie jakość nauczania...
      jeep
    • Gość: Kicia Szkoły niepubliczne-Nasza szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.15, 14:19
      Zgadam się z Tobą, jeśli chodzi o jakość nauczania to prywatne podstawówki są zdecydowanie lepsze niż państwowe. Mój syn chodzi akurat do do Naszej Szkoły na Wawrzyniaka. Dziecko jest zaopiekowanie, jak trzeba to nawet do 17. Nawet na świetlicy mają fajne zajęcia. Języki na dobrym poziomie- moje słońce nawet ostatnio wygrało w konkursie z niemieckiego:)- no i nie muszę dodatkowo płacić i wozić go. Niestety moja praca wymaga żebym była dyspozycyjna, i czasem to że mogę małego trochę później odebrać jest dla mnie zbawieniem. Nie wiem jakbym sobie poradziła, gdyby chodził do państwowej podstawówki gdzie uczniowie maja zajęcia na 2 zmiany.
      • Gość: Vlad.H. Re: Szkoły niepubliczne-Nasza szkoła IP: *.ftth.telfortglasvezel.nl 16.04.15, 18:40
        wypie...c z ta reklama - jak sie wam tak zle interes kreci to zainwestujcie z poziom a nie viral marketing...
      • stowka1000 Re: Szkoły niepubliczne-Nasza szkoła 17.04.15, 12:12
        Witam, nie wiem jak jest teraz bo skończyłam tę szkołę dobre kilka lat temu, ale bardzo dobrze ją wspominam. Zastanawiam się czy nie zapisać tam do przedszkola mojego synka, szkoda tylko że jest trochę daleko od miejsca gdzie mieszkamy.
      • Gość: kamila Re: Szkoły niepubliczne-Nasza szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.15, 11:11
        Polecam prywatne szkoły
    • malwi-na33 Re: Szkoły niepubliczne 30.04.15, 12:45
      Ja zapisałam swoją córkę do szkoły www.szkolapromyk.szczecin.pl i nie żałuję. Słyszałam, że jest tam wysoki poziom nauki i rzeczywiście to się sprawdziło, mają też świetnie podejście do dzieciaków. Widzę to m.in. po tym jak moja córka lubi swoje nauczycielki i jak chętnie chodzi do tej szkoły. Rozmawiałam też z rodzicami innych pociech, które się tam uczą i też mieli dobre zdanie o tej szkole. Wysokość czesnego nie przeraża, uważam, że mają konkurencyjną cenę. Szkoła jak najbardziej godna polecenia.
      • Gość: Vlad.H. wstyd IP: *.ftth.telfortglasvezel.nl 01.05.15, 19:27
        ze tak sepicie i oszczedzacie na dziecku - kazdy idiota wie ze tanie nie moze byc dobre - tylko najdrozsza szkola jest gwarancja prestizu...
    • Gość: kacuxd999 Re: Szkoły niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.15, 10:15
      Gdzie idziecie? Bo sam już nie wiem czy isc do zawodówki czy do technikum? Bo do liceum ni huhu! A do pracy też mi się jeszcze nie chce... Co myślicie? Jestem ze szczecina i jest tu sporo szkół, ale nie wiem gdzie chce iść. Kumpel mówi że chyba wybierze technikum informatyczne, ale nie wiem czy to dla mnie. Lubię grać w gry i fajnie by bylo je robic i w Szczecinie ostatnio otwarli takie technikum kreatywne i w sumie moze byc spoko. Ale sam nie wiem. Coś słyszeliście o szkolykreatywne.pl/ ? Bo nie wiem czy sie opłaca
      • Gość: gośka96 Re: Szkoły niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.15, 11:42
        Z tego co mi wiadomo, to jakaś nowa odnoga Zachodniopomorskiej Szkoły Biznesu . Wybieram się tam na studia, bo dużo dobrego słyszałam o szkole, więc pewnie to technikum tez będzie spoko ;)
        • Gość: Vlad.H. Re: Szkoły niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.15, 15:21
          wam nic nie pomoze...
    • zuzaaaaaa Re: Szkoły niepubliczne 12.02.16, 14:35
      Polecam małą, kameralną szkołę prywatną Szkoła z pasją. Mają ciekawą ofertę zajęć dodatkowych, domowy klimat, bardzo kompetentny zaangażowany zespół. Klasy są niewielkie przez co do uczniów podchodzą indywidualnie. Standard miejsca imponujący, bardzo dobre warunki!
      Polecam!
      www.szkolazpasja.szczecin.pl/
      • Gość: Gość Re: Szkoły niepubliczne IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.18, 15:57
        Nie polecam. Zespół przypadkowych nauczycieli, którzy „ dorabiają” sobie w tej szkole.
    • Gość: Monischappi Re: Szkoły niepubliczne IP: 95.91.242.* 01.01.18, 08:17
      A czy ktoś prowadza do szkoły promyk albo legato??. Jak kształtuje się teraz wysokość czesnego w tych szkołach?
      • greta_g1980 Re: Szkoły niepubliczne 27.03.18, 21:56
        My zapisaliśmy nasze dziecko w ubiegłym roku do szkoły Promyk. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Warto! Mają szeroką ofertę zajęć dodatkowych. Zobaczcie www.szkolapromyk.szczecin.pl/oferta
    • ryszardana Re: Szkoły niepubliczne 27.09.18, 10:24
      ja polecam Artyz na Mieszka I-ego :) zajęcia rytmiki tam są na naprawdę wysokim poziomie :)
      • misiaczkowa87 Re: Szkoły niepubliczne 26.11.18, 21:18
        podpisuję się pod tym obiema rękoma :) Artyz to fajne miejsce,gdzie na pewno nauczycie się czegoś nowego, a przy okazji szkoła jest niepubliczna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka