Dodaj do ulubionych

Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNIA?

IP: 212.14.63.* 03.08.04, 17:32
albo np firmę AGENCJA REKLAMOWA? :)))Polecam!

www.szczecin.pl/aktualne/komunikaty/2004/0802b.htm
Można się pośmiać i popłakać. Poziom merytoryczny rozliczenia godny poziomu
rozliczeń imienin u cioci Zosi...

Jaja jak berety! Kto to opracował?
Obserwuj wątek
    • albert_c Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI 03.08.04, 17:46
      podstawa wyboru agencji reklamowej bylo zarzadzenie prezydenta nr 162/04 z dn.
      27.04.04 - akurat na stronach BIP tego zarzadzenia brak.

czy ktos zna moze jego tresc lub wie dlaczego nie ma go na stronach BIP.

ponizej zarzadzenia prezydenta:
      bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11080
      • Gość: WOY Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: 212.14.63.* 03.08.04, 18:06
        To musiała byc BARDZO WAŻNA SPRAWA, skoro wymagała ZARZĄDZENIA PREZYDENTA...
        A powód nieopublikowania go jest zapewne JESZCZE BARDZIEJ WAŻNY.

A tak na poważnie: to kto stoi za tymi nazwami kategorii (drukarnia, agencja)?
        • albert_c Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI 03.08.04, 18:10
          Gość portalu: WOY napisał(a):

> A tak na poważnie: to kto stoi za tymi nazwami kategorii (drukarnia, agencja)?

* byc moze odpowiedz stoi w zarzadzeniu:(
          • Gość: WOY Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: 212.14.63.* 03.08.04, 18:17
            "lub czasopisma" lub zarządzenie... słów znikających w cieniu krucha
            struktura...
        • moja_prawa_noga Nie wiadomo o co chodzi? 04.08.04, 14:18

> A tak na poważnie: to kto stoi za tymi nazwami kategorii (drukarnia, agencja)?

14. Opracowanie projektu wizualnej i graficznej identyfikacji imprezy,
          produkcja i instalacja banerów, produkcja identyfikatorów, promocja
          bezpośrednia, sporządzanie dokumentacji
          prasowo-fotograficznej
          Zarządzenie Nr 162/04 Prezydenta Miasta Szczecina z dnia 27.04.2004
          Agencja Reklamowa XYZ?
          17 080,00
          WPiI

16. Druk materiałów promocyjnych (ulotki, plakaty, zaproszenia, identyfikatory)
          Zarządzenie Nr 162/04 Prezydenta Miasta Szczecina z dnia 27.04.2004
          Drukarnia XYZ?
          14 810,80

Przyznam, że nie nadążam za karuzelą Maryjana, ale z tego co pamiętam, to
          tegoroczne Dni Morza organizowała niejaka panna Martyniuk z WPiI, (aktualnie
          kulturalna dyrektor w UM) i to pewnie tylko ona mogłaby nam powiedzieć jaki
          konkretny podmiot gospodarczy kryje się pod tą enigmatyczną nomenklaturą :(
          No, może nie tylko ona. Miała tam przecież wtedy swoją zastępczynię. Niestety i
          ta panna poszła już gdzie indziej w dyrehtory i pewnie też nie ma nam nic
          konkretnego do powiedzenia. A szkoda :(
          Pewnie na prawdziwe rozliczenie trzeba będzie poczekać do następnych wyborów ...
    • zaczepialski "wydrukowali" dni morza :-))) 03.08.04, 19:14
      • Gość: WOY Re: "wydrukowali" dni morza :-))) IP: 212.14.63.* 04.08.04, 08:11
        jak się ta innowacyjna metoda sprawdzi to "wydrukują" drugi Kapsztad na
        prawobrzeżu, spadek bezrobocia i kilka nowych dużych firm :)

Tylko ja dalej nie wiem kto to bedzie drukował...
      • Gość: Ana Re: "wydrukowali" dni morza :-))) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 11:44
        chodzi oczywiście o zapol p.sobczyka.to firma,która od lat bierze wszystkie
        intratne zlecenia miejsko-sldowskie.przypomina mi się wątek,w którym niejaki
        xyz wywodził,że zapol to firma apolityczna...
        • Gość: WOY Re: "wydrukowali" dni morza :-))) IP: 212.14.63.* 04.08.04, 12:30
          ok a AGENCJA REKLAMOWA ?
          • Gość: Ana Re: "wydrukowali" dni morza :-))) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 12:32
            he,he dobre pytanie...odpowiedz jest prosta-zapol oczywiście!
        • Gość: rzeźnik Re: "wydrukowali" dni morza :-))) IP: 62.29.137.* 04.08.04, 12:40
          A możesz dokładnie przytoczyć cytat XYZa a najlepiej podać lin do tego wątku bo
          myślę, że coś kręcisz!
          • Gość: Ana rzeznik IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 12:46
            znajdz sobie!sprawa dotyczyła druku materiałów do kampanii wyborczej sld,a twój
            kolega twierdził wówczas m.in.,że zapol drukował też dla po.oczywiście w finale
            okazało sie to nieprawdą,dla po-wców drukował totem.w wątku była też mowa o
            sasiedztwie sobczyka i wieczorka,dziwnych przetargach wygrywanych przez
            zapol,itp.na pewno znajdziesz...poza tym,przecież jesteś w temacie...
            • Gość: WOY ktoś coś kręci! IP: 212.14.63.* 04.08.04, 13:25
              Nie znam szczegółów tamtego wątku, ale jeżeli ktoś pisze ze totem coś drukował
              to kłamie. Totem nie jest drukarnią! Robi jedynie druki cyfrowe
              wielkoformatowe. Nawet jeżeli przyjmuje zlecenia na druk to i tak najczęściej
              drukuje w zapolu, bo razem współpracują...
              • Gość: Ana Re: ktoś coś kręci! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 13:40
                to faktycznie nie znasz szczegółów.totem ma druk cyfrowy,oraz udziały w 2
                drukarniach offsetowych(pomorzany i derdowskiego).a,że z zapolem
                współpracują,to chyba nic złego...
                • Gość: WOY Re: ktoś coś kręci! IP: 212.14.63.* 04.08.04, 17:06
                  A czy ja mówię że coś złego? :)

A o tych udziałach nie słyszałem. Jak również o jakiejkolwiek znanej
                  powszechnie drukarni z Derdowskiego i Pomorzan(?!)
                  • Gość: Ana Re: ktoś coś kręci! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 09:52
                    mb poligrafia i drukarnia w lewym skrzydle"społem"na
                    derdowskiego.określenie"znana powszechnie"dodałeś od siebie.a skoro,jak
                    piszesz"nie słyszałeś"-to może lepiej się autorytatywnie nie wypowiadać?
                    • Gość: WOY Re: ktoś coś kręci! IP: 212.14.63.* 05.08.04, 10:00
                      Jeżeli na dedrowskiego faktycznie jest jakaś drukarnia, to nawet nie
                      powszechnie, ale i wogóle nie jest znana. Z tego co słyszałem to totem ma tam
                      po prostu swoje maszyny do wydruków cyfrowych. A to nie to samo co drukarnia.
                      Ale faktem jest ze ten wątek jakis bez znaczenia się zrobił i może go nie
                      drążyć bo nie wpływa na kulistość problemu. :)
                      • Gość: Ana Re: ktoś coś kręci! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 10:05
                        a kto mówi,że znana?maszyny cyfrowe są w środkowym skrzydle.offset w lewym.
    • Gość: Olej Ja znam - ZAPOL n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 10:40
    • mika011 Eurotrade?? 04.08.04, 18:03
      a moze Eurotrade?? Dobre ukladziki ma w UM, oplaca niektorym komoreczki
      nawet ;-) to wlasnie Agencja Reklamowa i Drukarnia;-)
      • Gość: Tomi Re: Eurotrade?? IP: *.nitka.net.pl 04.08.04, 19:03
        Fajne są punkty 14 i 20 coś w tym SAA też musiała paluchy mieszać - może to ci
        sami ludkowie tyle że w róznych miejscach. Ogólnie to nieźle można zarobić na
        tym bajzlu w szczególności, że nikt nie przedstawił zysków np Bosmana, który w
        końcu miał chyba z 200 punktów z piwem i uważam, że DNI MORZA należałoby
        ogłosić DNIAMI PIWA w Szczecinie i ogólnego rozpijania. W narodzie polskim
        zawsze jest przekora a obecnie nie można na ulicy piwka spożyć bo to stówkę
        kosztuje a tu opss można se chlapnąć i to przy mundurowym. Zapoznałem się z
        zestawieniem i nie tylko agencje reklamowe mnie dziwią ale również padwa III
        spółka jawna, któa organiwoała poczęstunek prezydenta za 10.000 PLN. Fajnie też
        wychodzi punkt 9 gdzie z 269 razy 3 wychodzi 3270 PLN. Usługi telekomunikacyjne
        nagłośnienie jak wcześniej mamy do czynienia z wynajęciem i zakupem sprzętu
        nagłaśniającego oraz z prądem - można parę rachunków podłożyć - niech miasto
        zapłaci. Ponadto jak czytałem ten stek od początku to tchnęła we mnie
        komunistyczna wizja z 1953 roku kiedy to towarzysz przemaiwał i wszystkomusiało
        grać - jak trzeba to nawet trawę się na zielono pomaluje. Ten kto to napisał
        felietonista z niego za........ty ale nie w tej epoce. Nie musiał na siłę
        nikogo oczerniać, że tak faktycznie cała impreza była wg mnie do dupy - pełny
        handelek i zysk, pełno bud z piwem i dziwnie rozwcieczonej i naładowaniej
        negatywnie młodzieży. A co do zestawienia to przy prawie 350.000 PLN wydatków
        spokojnie 50.000 PLN można bokiem upchać w końcu miasto to niezły sponsor
        licząc w końcu że pełne koszty organizacji impry to prawie 750.000 PLN
    • Gość: Pismak Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: 80.51.242.* 05.08.04, 03:55
      To nie był ZAPOL.
      • Gość: WOY Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: 212.14.63.* 05.08.04, 10:01
        no to kto? Eurotrade? projekty też oni robili?
        • Gość: Pismak Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: 80.51.242.* 05.08.04, 23:24
          Ta sama firma, która robi zlot żaglowców na 2007 r. Zresztą pracują z urzędem
          od dawna. Układów nie skomentuję. Powiem tylko: to jest dobry fachowiec. Dla
          ludzi z branży ciekawa jest informacja, ile wziął za swoją robotę.
          • Gość: WOY Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: 212.14.63.* 06.08.04, 09:35
            Nie rozumiem dlaczego tak tajemniczo o tym piszesz. Czyżbyś się bał, że podając
            nazwę firmy i chwaląc jednocześnie jej szefa, wyda się że z nimi
            współpracujesz? :))))
            • albert_c Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI 06.08.04, 09:40

> Nie rozumiem dlaczego tak tajemniczo o tym piszesz. Czyżbyś się bał, że
              podając
              >
              > nazwę firmy i chwaląc jednocześnie jej szefa, wyda się że z nimi
              > współpracujesz? :))))

* Woy, wydaje mi sie ze abys to zrozumial (chociaz zapewne Pismak lepiej by to
              wytlumaczyl) potrzebne jest zrozumienie ze jak w kazdej profesji rowniez w PR
              obowiazuje etyka zawodowa, w mysl ktorej o konkurencji mowi sie albo dobrze
              albo wcale.

tyle.
              • Gość: WOY Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: 212.14.63.* 06.08.04, 09:55
                Może tu jest pies pogrzebany?

Z drugiej strony nick PISMAK nie jest bez znaczenia (chyba że to alter ego) A
                pomiędzy dziennikarstwem a PR powinien byc chyba jakis "odstęp" etyczny. Chyba
                że mamy do czynienia z typowo szczecińskim pismakiem (jakich znam wielu) ktorym
                te pojęcia się zlewają i swoje wierszówki nadrabiają małymi wziątkami albo
                firmowym gadżetem sponsora, za co piszą peany... Każdy ze szczecińskich
                dzienników ma swojego ...owskiego :)
                • albert_c Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI 06.08.04, 09:58

> Może tu jest pies pogrzebany?
                  >
                  > Z drugiej strony nick PISMAK nie jest bez znaczenia (chyba że to alter ego) A
                  > pomiędzy dziennikarstwem a PR powinien byc chyba jakis "odstęp" etyczny.

* nie bardzo swiece co ma oznaczac zwrot 'odstep etyczny'? na jaki uzytek
                  mialby byc dokonywany wg Ciebie ten odstep?

> Chyba że mamy do czynienia z typowo szczecińskim pismakiem (jakich znam
                  wielu) ktorym te pojęcia się zlewają i swoje wierszówki nadrabiają małymi
                  wziątkami albo firmowym gadżetem sponsora, za co piszą peany... Każdy ze
                  szczecińskich dzienników ma swojego ...owskiego :)

* poniewaz nie sposob mi w sposob obiektywny skomentowac Twych powyzszych slow,
                  zanim zamilkne na ten temat naapisze tyle: to nie ten typ...
                  • Gość: WOY Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: 212.14.63.* 06.08.04, 10:20
                    OK szanuje milczenie. Tylko dopowiem, czego nie doświeciłem dość jasno: Odstęp
                    etyczny - miałem na mysli zaorany kawałek pola granicznego, który pozwala na
                    zidentyfikowanie sladów przechodzenia przez granicę. Pomimo iz dziennikarze i
                    PR używa tych samych narzędzi to zasadnicz różnica między nimi jest taka jak
                    pomiędzy kulturą a kulturą fizyczną...
                    • albert_c Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI 06.08.04, 10:39
                      Woy, dizeki za wyjasnienie i szacunek:)
                • Gość: Pismak Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: 80.51.242.* 06.08.04, 23:21
                  Albercie, dziękuję za wsparcie i rzecznikowanie :)))).

Drogi WOY!
                  Znam właściciela firmy od lat. Znam go o wiele dłużej, niż datuje się moje tzw.
                  wejście na rynek. Współpracowaliśmy w bardzo różnych formach i przy różnych
                  sprawach, projektach. Abstrahując od jego układów, profesjonalizmu, etc. - mam
                  różne doświadczenia z tej współpracy. Byłoby głęboko nieetyczne, bym na forum
                  publicznym roztrząsał te w zasadzie dość prywatne sprawy. Spotkajmy się poza
                  matrixem, to powiem Ci nieco więcej. Tyle, ile mogę.

Co do nicku - to nie przypadek, czy manipulacja. Jestem pismakiem duszą,
                  sercem, wykształceniem, a przede wszystkim długoletnim doświadczenie. Mam też
                  długoletnie doświadczenie w PR. Jak to się stało? W pewnym momencie porzuciłem
                  pisanie w ogóle i zacząłem pracować, szkolić się i uczyć pracy w PR. Potem
                  kilka lat pracowałem tylko w PR i reklamie. Potem (jakieś dwa lata z kawałkiem
                  temu) odnalazła mnie przypadkiem prasa ogólnopolska i zacząłem okazjonalnie
                  pisywać. Na boku, w zupełnym oddzieleniu od tzw. interesów. Moja praca w PR
                  jest ściśle ubranżowiona (obsługuję klientów, którzy kierują swoje produkty do
                  ściśle określonych rynków). Pismakowanie występuje zupełnie poza tymi rynkami.
                  Robię to sobie z ogromną przyjemnością, nostalgią, nabożeństwem niemal i pełnym
                  poszanowaniem dziennikarskiej etyki zawodowej. Dlatego też właśnie tak walczę
                  na forum o rzetelność dziennikarką i etykę zawodową. Dlatego pozwalam sobie
                  pisać, jak powinno być. (Co ciekawe, nie wiedziałem o tym moim nabożnym wręcz
                  stosunku do pismakowania, zanim nie zostałem pismakiem na forum:)))). Bo można
                  nie podlegać żadnej linii programowej; można nie czytać prasy, do której się
                  piszę; można pisać dla przyjemności pisania, radości czytelnika i tej misji, o
                  którą dziś już się nie dba, choć wszyscy wycierają sobie nią gęby. Dlatego też
                  mój nick brzmi pismak, a nie "dziennikarz". Bo uprawiam to rzemiosło w stylu
                  free(lancer). Robię to niezgorzej (skoro mnie drukują) i sprawia mi to
                  satysfakcję. Nie mam na to zbyt wiele czasu, ale trzymam się tego. Bo
                  pismakowanie to jest to! :))))))

Pozdrawiam serdecznie,
                  pismak_logowany@gazeta.pl
                  • Gość: WOY Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: 212.14.63.* 11.08.04, 11:16
                    no jeżeli tak, to chyba mamy podobne zapatrywania na temat etyki
                    dziennikarskiej.

pozdrawiam z szacunkiem
    • Gość: kaktus Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: *.ksiazat.v.pl 07.08.04, 00:53
      to rozliczenie układał dyrektor SAA
      Zapomniał jednak dodać ok. 1 000 000 zł za deep purple
      no i parę innych "rozliczonych" imprez
      • Gość: baba Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: *.ksiazat.v.pl 11.08.04, 00:20
        A to ciekawy wątek - deep purple. Czy również oficjalnie społeczeństwo pozna
        rozliczenie konertu? Jeżeli były straty to tym bardziej, w końcu SAA jest firmą
        miejską. Również z niecierpliwością czekamy na rozliczenie Pata Methenego.
    • Gość: kaktus Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: *.ksiazat.v.pl 12.08.04, 20:33
      jeśli chodzi o koncert Pata to z powodu braku zaproszeń kupno identyfikatora u
      pana dyrektora kosztowało standardowo 50 zł a że było trochę tego to całkiem
      niezła pensyjka wyszła
    • Gość: kaktus Re: Rozliczenie DNI MORZA. Kto zna firmę DRUKARNI IP: *.ksiazat.v.pl 15.08.04, 00:00
      ale komuś na tym zależy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka